2021-01-31 43 views
將軍澳既朋友口福好左因為新商場The Lotus 多左好多早質食肆亞泰 就係其中一間啦~今次我就帶左朋友黎食佢最愛既龍蝦🦞🦞冬陰公龍蝦湯河龍蝦係原隻開邊,肉質結實仲有香菇貢丸冬陰公湯底唔會太辣香辛料充足湯河份量超大只售一百頭,認真扺食🍖串燒(雞肉/豬肉)即燒串燒4串😍豬肉薄切夠入味得黎多肉汁肉質軟滑😋雞肉就肉質結實一啲配埋經典沙嗲醬冇得輸🥳🐣椰汁雞湯青檸同香料加上濃濃既雞湯非常滋味雞肉份量多🐔椰香味唔算太重🍤泰式炸蝦餅蝦餅多蝦肉🦐爽口彈牙配泰式酸辣醬🌶️朋友表示超喜歡💁🏻‍♀️🧉泰國鮮椰青肉厚生津清甜勁解渴呀😍
將軍澳既朋友口福好左
因為新商場The Lotus 多左好多早質食肆
亞泰 就係其中一間啦~
今次我就帶左朋友黎食佢最愛既龍蝦🦞

🦞冬陰公龍蝦湯河
龍蝦係原隻開邊,肉質結實
仲有香菇貢丸
冬陰公湯底唔會太辣
香辛料充足
湯河份量超大
只售一百頭,認真扺食

🍖串燒(雞肉/豬肉)
即燒串燒4串😍

肉厚生津清甜
勁解渴呀😍
  • 泰國鮮椰青
2021-01-31 67 views
最近The LOHAS康城開左唔少新餐廳~~今次就黎到亞泰,想試下正宗既泰國菜😋😋-🍞招牌蛋咖喱蝦球枕頭包 $118✨呢個枕頭包賣相已經好吸引😍😍份量好多!!同朋友share食都好飽~~蝦球好大隻,咬落好彈牙😋😋麵包焗得好鬆軟,點埋d咖喱一齊食好惹味🤤🤤-🍲火車頭雜錦船河 $78✨今次試下佢地既船河!!配料好豐富,有肥牛、扎肉、貢丸、豆卜等~~河粉好滑身,好入味🤤🤤湯底就有泰式香料味道,不過我覺得味道可以再濃郁d~~-🍖炭燒泰式豬頸肉 $78✨我真係好鐘意佢地既豬頸肉❤️❤️今次超有炭燒味!!口感爽口,十分推介👍🏻👍🏻-🐷炸豬皮 $15✨第一次食炸豬皮,原來都幾特別!!咬落好脆口,感覺同炸魚皮有d似🤣🤣鐘意食香口野既朋友應該會鐘意~~
最近The LOHAS康城開左唔少新餐廳~~
今次就黎到亞泰,想試下正宗既泰國菜😋😋
🍞招牌蛋咖喱蝦球枕頭包 $118✨
呢個枕頭包賣相已經好吸引😍😍
份量好多!!同朋友share食都好飽~~
蝦球好大隻,咬落好彈牙😋😋
麵包焗得好鬆軟,點埋d咖喱一齊食好惹味🤤🤤
🍲火車頭雜錦船河 $78✨
今次試下佢地既船河!!
配料好豐富,有肥牛、扎肉、貢丸、豆卜等~~
河粉好滑身,好入味🤤🤤
湯底就有泰式香料味道,不過我覺得味道可以再濃郁d~~
🍖炭燒泰式豬頸肉 $78✨
我真係好鐘意佢地既豬頸肉❤️❤️
今次超有炭燒味!!口感爽口,十分推介👍🏻👍🏻
🐷炸豬皮 $15✨
第一次食炸豬皮,原來都幾特別!!
咬落好脆口,感覺同炸魚皮有d似🤣🤣
鐘意食香口野既朋友應該會鐘意~~
2021-01-27 1432 views
康城新商場陸陸續續多左店鋪進場,八卦過黎行下先。呢到餐廳唔算多,朋友想食泰國菜所以一於試下呢到,叫左 火車頭雜錦船河($78)、泰式車仔凍檸($68)、蝦頭油海鮮炒飯($78)、泰式拼盤($78)、龍眼冰($28)、青檸梳打($28)火車頭雜錦船河:平時叫野食最中意一定係揀雜錦,因為可以每樣都食下😜裡面有肥牛、扎肉、貢丸、豆卜、泰式餃子。船河湯底味道香濃而且唔會過鹹,令整碗湯河同D配料都吸收到D味道,夠惹味😋泰式餃子大大隻夠飽滿,肥牛都幾大片下😄泰式車仔凍檸:佢係好似車仔麵形式咁,喺7款配料當中自己揀3款配料,今次我地揀左豬頸肉、豬扒、扎肉,份量都唔算少,而且肥瘦適中👍🏻落埋凍檬汁之後,撈埋青瓜絲、蘿蔔絲、花生等一齊食幾香口😋蝦頭油海鮮炒飯:個炒飯都炒得幾均勻,飯粒分明夠乾身,而且唔會有D太濃味有D就無味咁,蝦同魷魚配合蝦頭油黎炒更加鮮味😉黎張合張先泰式拼盤:即係有泰式春卷、蝦餅、鳳凰丸,拼盤當中蝦餅真係最正,大大件,食落又彈牙爽口,點埋甜酸醬黎食真係一流🤤大合照😍青檸梳打:飲落好冰涼兼夠氣,味道清新夠晒解渴😉龍眼冰:滋潤飲品,喉嚨少少唔舒服飲佢就最啱,仲有D龍眼肉可以食下😊呢到要加一

火車頭雜錦船河
火車頭雜錦船河:平時叫野食最中意一定係揀雜錦,因為可以每樣都食下😜裡面有肥牛扎肉貢丸豆卜泰式餃子。船河湯底味道香濃而且唔會過鹹,令整碗湯河同D配料都吸收到D味道,夠惹味😋泰式餃子大大隻夠飽滿,肥牛都幾大片下😄

泰式車仔凍檸
泰式車仔凍檸:佢係好似車仔麵形式咁,喺7款配料當中自己揀3款配料,今次我地揀左豬頸肉豬扒扎肉,份量都唔算少,而且肥瘦適中👍🏻落埋凍檬汁之後,撈埋青瓜絲、蘿蔔絲、花生等一齊食幾香口😋

黎張合張先

泰式拼盤
泰式拼盤:即係有泰式春卷蝦餅鳳凰丸,拼盤當中蝦餅真係最正,大大件,食落又彈牙爽口,點埋甜酸醬黎食真係一流🤤

大合照😍

龍眼冰, 青檸梳打
青檸梳打:飲落好冰涼兼夠氣,味道清新夠晒解渴😉

呢到要加一,埋單$394

補MENU
2021-01-22
$196.5 (Lunch)
泰式車仔凍檸
龍眼冰, 青檸梳打
  • 龍眼冰
  • 青檸梳打
小米入康城跟同學打機, 直到黃昏, 我才跟他在康城新開的商場會合, 到商場裡的新餐廳食好東西.  其實是為了我心中美食 ~ CRAB. 自己嗜蟹, 但又不想出動五指山. 所以有現成已拆出蟹肉的菜餚, 就是今天的目標. 來到餐廳門口, 已經有多人在等候. 等了十多分鐘, 職員安排入座. 下單後, 職員竟然主動提供熱水一杯, 認真識做! 我喜歡.      招牌蛋咖哩蟹肉枕頭包  平常的咖哩味道會較濃, 配味道清淡的食物很夾, 所以配枕頭包很正常.  幸好小米不懂欣賞<蟹>, 自己可以獨吞整個枕頭包. 視覺: 超大的包包, 內裡有滿滿的咖哩和<蟹肉> .  嗅覺: 因為咖哩表面有很多<蟹肉>, 只感到微微的咖哩味.     手感: 先用筷子夾出頂部的包包, 但要比點手力, 包包有一定的硬度和筋度. 本想趁機把蟹肉和咖哩拌勻, 無奈太足料, 撈唔到囉! 唯有夾出部份咖哩+蟹肉放在包面.    口感&味道: 泰國咖哩本是辣, 而蛋咖哩, 就是咖哩摻雜炒滑蛋.  滑滑的<賽螃蟹>炒蛋+咖哩+真蟹肉, 令辣度降低. 單食金黃的蛋咖哩蟹
其實是為了我心中美食 ~ CRAB.
下單後, 職員竟然主動提供熱水一杯, 認真識做! 我喜歡.
招牌蛋咖哩蟹肉枕頭包
幸好小米不懂欣賞<蟹>, 自己可以獨吞整個枕頭包.

視覺:
超大的包包, 內裡有滿滿的咖哩和<蟹肉> .

嗅覺:
因為咖哩表面有很多<蟹肉>, 只感到微微的咖哩味.
手感:
招牌蛋咖哩蟹肉枕頭包 - 滑蛋
口感&味道:
泰國咖哩本是辣, 而蛋咖哩, 就是咖哩摻雜炒滑蛋.
滑滑的<賽螃蟹>炒蛋+咖哩+真蟹肉, 令辣度降低. 單食金黃的蛋咖哩蟹肉很OK.
招牌蛋咖哩蟹肉枕頭包
只是咖哩太美味, 不斷以包包沾上咖哩, 反而剩下很多蟹肉.
來到最後, 卻要一匙一匙的把絲絲蟹肉消滅.... 啖啖蟹肉, 爽呀!
下次再臨, 一定要用餐刀把枕頭包平分8瓣,
讓蛋咖哩和蟹肉平均鋪在每瓣表面,
可以大家分享,
又可以有儀態地享用這個很多<蟹肉>的美食!
火車頭雜錦船河 - 炸豬皮
火車頭雜錦船河
小米把船河誤會為<越南生牛肉湯河>, 加上配料雜錦配料, 肥牛, 貢丸, 扎肉, 炸豬皮等等, 所以點這個船河.
船河是泰國的概念, 火車頭是越南的概念. 現在2個概念就在同一碗河粉裡!
自己不想把二者的差別直接告訴小米, 就讓小米的味覺來辨別吧!
大大船河上來了! 先把部份材料放在小碗裡, 自己享用.
炸豬皮 & 貢丸
而小米不食泰北的脆脆炸豬皮, 自己就可以獨吞了!!
泰北豬皮, 浸湯也不易變軟呢!!
遺傳了敏銳味覺的小米表示 : 呢個湯底有點藥材的味道.
泰國船河是潮州人傳入泰國, 所以湯底帶著滷水汁的影子,  看來小米開始明白泰國船河的靈魂所在.
香茅雞翼
香茅雞翼表面没有厚身炸皮, 雞皮仍然清楚易見, 感覺不熱氣.
而小米為保持雞翼香脆, 不願把雞翼放在湯裡!
泰國鮮椰青
在各款飲品中, 椰青最天然.
而小米不只喝椰青水, 還要把內裡QQ的椰肉挖出來, 絶不浪費.
BLOCK COFFEE
BLACK COFFEE
嚐過美味咖哩蟹肉包包, 來一杯無糖無奶的黑啡來解膩.

下次, 必定會再點<招牌蛋咖哩蟹肉枕頭包> .
Type of Meal
Lunch
招牌蛋咖哩蟹肉枕頭包 - 滑蛋
火車頭雜錦船河 - 炸豬皮
泰國鮮椰青
約咗朋友去日出康城食「亞泰」因為之前朋介紹說龍蝦🦞抵食😋「亞泰」在日出康城商場3樓,店舖雖然不大,但座位也算寬躺😚而且下午茶餐也很抵食,不過我今天一定要食龍蝦😛冬陰公龍蝦湯河$118 ,原隻龍蝦開邊,份量十足而且有2粒貢丸😜 龍蝦大隻啖啖肉又鮮甜,而且還有膏🤩湯底酸辣適中惹味又開胃,河粉夠滑😋😋香辣肉碎生菜包$78,肉碎加埋洋蔥一起炒得夠惹味,帶少少辣,生菜份量很足😄招牌蛋咖喱蝦球枕頭包$118,咖喱很香,5大隻蝦球,肉質爽口🤤枕頭包大到🙈焗得又很香脆,配埋咖喱很惹味🤗
約咗朋友去日出康城食「亞泰」因為之前朋介紹說龍蝦🦞抵食😋

2021-01-22 41 views
將軍澳最近開左唔少餐廳,除左Monterey有不少選擇之外,有時仲會搭一個站去康城搵食。今次試左呢間食泰菜既【亞泰】,價錢合理,選擇亦不少,遇上Lunchtime時間,等左大約15分鐘就有位~《青芒果沙律 $68》因爲食唔到太辣,無叫到酸辣鳳爪,反而揀左青芒果沙律,感覺比青木瓜更有特色。青芒果切成條狀,清涼爽脆,再加入紅蔥頭、花生、魚露、青檸汁等醬料,甜中帶酸,但唔會越食越酸辣,我覺得比青木瓜沙律好食。《大頭蝦冬蔭湯 $78》湯頭夠曬酸辣,特別開胃,質感較濃稠,加入大頭蝦和很多秀珍菇,新鮮的香茅和檸檬葉帶出清新感,一邊覺得辣,一邊繼續飲。《火車頭雜錦船河 $78》特別喜歡食船河,貪佢夠濃味;不過呢碗湯底差少少,香料味可以再濃郁d鹹d。勝在配料豐富,有炸豬皮、肥牛片、扎肉、芽菜、九層塔、豆卜、仲有一款餃子,而且河粉份量超多,2個人share食完全無問題。《泰式海南雞伴油飯 $78》賣相吸引,有海南雞、油飯、雞湯加少許前菜。雞肉結實嫩滑,份量多,有黑豉油、辣醬及薑蓉3種醬料。油飯呈黃色,粒粒分明,帶微香,唔會過凍過硬,仲有蘿蔔作配菜,醒胃解膩。《蒜蓉包 $28》朋友推介,麵包外脆内軟,酥香

《青芒果沙律 $68》

《大頭蝦冬蔭湯 $78》

《火車頭雜錦船河 $78》

《泰式海南雞伴油飯 $78》

《蒜蓉包 $28》
朋友推介,麵包外脆内軟,酥香惹味,帶甜甜地的蒜香,蒜味不算十分濃郁。
2021-01-22 23 views
自從康城新開呢間舖,以後想食泰國菜就變得好方便!泰國椰青真係原個椰青上而且清甜又厚肉,飲落冇雜質而真係好清新,食泰菜飲可以一解油膩感!青檸梳打青檸夠哂酸而且大大杯基本上一定夠飲!雞&豬串燒無論係雞肉定豬肉都係燒得好淋,肉質鮮嫩又保留到肉汁,配合埋沙嗲醬一齊食好完美! 味道夠又唔會過咸,非常高質!泰式金邊粉金邊粉保持一貫高水準,金邊粉乾身而調味酸甜辣都有,層次感一流,蝦肉亦都夠爽夠新鮮!泰式海南雞飯呢個第一次食但都好有驚喜,雞肉好嫩滑而且雞味好濃,加上佢地既醬汁一齊食已經好岩送飯!仲有佢既黃薑飯調味亦都岩岩好! 下次一定再encore!芒果糯米飯芒果甜而且加上煙韌既糯米飯同椰醬,完美為呢個午餐畫上句號!
自從康城新開呢間舖,以後想食泰國菜就變得好方便!

泰國椰青

青檸梳打

青檸夠哂酸而且大大杯基本上一定夠飲!

雞&豬串燒

泰式金邊粉

芒果糯米飯

芒果甜而且加上煙韌既糯米飯同椰醬,完美為呢個午餐畫上句號!
2021-01-21 63 views
呢間野第一次幫襯,估唔到啲野難食之餘仲要啲staff勁冇禮貌。我同朋友叫咗一份豬手飯同冬陰功,咁其實本身就冇乜特別既期望,純粹想解決左個lunch,點知佢啲豬手勁多肥膏,咁我地以為純粹我地好少食,所以唔知道原來叫豬手可能特別多肥膏,咁我哋都冇乜嘢咪照食囉。點知去到冬陰功就出事,唔講以為自己叫咗辣椒溝水。冬陰功本身係辣我哋都知,但係佢嗰種辣係純粹既辣椒油整出嚟,冇乜香味同埋酸味,食咗第一啖已經覺得係只有辣味。老實講我同我朋友本身就唔係食家,但係呢個冬陰功真係要同大家分享下。仲有啲staff。咁我哋見啲嘢食麻麻地,就諗住叫佢攞啲調味料俾我哋,結果呢前後叫咗三次佢先肯比,頭兩次佢話「本身個湯就係辣㗎喇冇得咁講個喎」「冬陰功就唔會酸嘅,想食嘅話就嗌酸辣湯呀嘛」,老實講我哋呢就真係好好禮貌,已經唔該前唔該後,我真係唔明攞少少調味料俾我哋係咪真係咁難,仲要講啲說話比個客聽。最後奉勸大家冇咩事唔好入去。抱歉,相呢就只有一張食完嘅相

最後奉勸大家冇咩事唔好入去。

抱歉,相呢就只有一張食完嘅相
2021-01-21
Type of Meal
Lunch
2021-01-20 46 views
餐廳環境幾乾淨同光線充足,啲侍應姐姐好好禮貌,見我懷孕中,就主動問我使唔使要暖水,好少遇到有咁窩心嘅侍應。本身個龍蝦湯河係配冬陰功湯底,我唔係咁鍾意冬陰功,所以問佢可唔可以轉清湯,餐廳好好咁俾我轉左船湯底👍🏻好欣賞,個龍蝦嚟到一啲都冇雪藏味,仲要有我手掌咁大個,佢本身切開咗一半,所以都好容易食到,唔使整污糟隻手,啲河粉嘅份量好多,我一個人食唔晒。另外叫咗個我最鍾意嘅香茅雞翼,應該係生炸,仲係好多汁,同個皮好脆,加埋少少炸蒜蓉粒,真係好惹味。食咗招牌嘅咖喱蟹肉包,個包烤得好脆,蟹肉份量都好多,最重要係個咖喱一啲都唔辣,甜甜地。驚喜位係個芒果糯米飯,因為而家唔係好啱季節,但係個芒果竟然係好甜唔酸,個糯米飯上枱嘅時候仲係暖粒粒。

龍蝦湯河
咖喱蟹肉包
龍蝦湯河
咖喱蟹肉包
2021-01-19 38 views
Trying a newly opened Thai restaurant near us, had a great experience overall - their lunch set was such a great deal & quality of food lived up to standard - staffs were nice - just a bit busy during the weekend. Also they provide lunch menu during the weekends which was a surprise for us. we picked a lunch set, a hainan chicken 🐓 & also some skewers on the side along with veggie for sharing. firstly my tonyum chicken soup with vermicelli arrived first. A very large bowl indeed and the noodles
firstly my tonyum chicken soup with vermicelli arrived first. A very large bowl indeed and the noodles soaked nicely with the soup which gave it a strong Thai style taste! The Hainan chicken overall was soft moist and delicious!
we really like it and for this price, it’s reasonable.
skewers - we also picked chicken which was flavorful and filling too.

Rating: 8/10
Location: Lohas
住新界,去九龍城食泰菜已經覺得好遠,但朋友話睇openrice見到日出康城呢間泰國既蟹肉咖哩包好似好正,就一於試下啦首先個前菜係青芒果沙律。可能係我見識少,平時都係見青木瓜沙律,未食過青芒果,難得去到咁遠,就試下啦。點知好好食 唔係甜既芒果,係少少酸,但仍有芒果的清香味,爽爽地既。醬汁裡面又有咸蝦之類。咸咸香香又爽又有芒果味,真係唔錯。同埋$68個,超抵因為平時見龍蝦都閒閒地過百,呢度$118仲有冬陰湯底,就試試。龍蝦灼得剛好,仲有膏添 個湯都好正 2粒丸食落有肉汁,唔係流料主角既蟹肉咖哩包出場 D蟹肉由底滿到上頂 個包超脆再夾埋d蟹肉咖哩食,爆好食朋友點既龍眼冰,飲落舒服,唔會成陣甜到漏既糖水味抵!

點知好好食

龍蝦灼得剛好,仲有膏添
個湯都好正
2粒丸食落有肉汁,唔係流料

主角既蟹肉咖哩包出場
D蟹肉由底滿到上頂
個包超脆再夾埋d蟹肉咖哩食,爆好食

朋友點既龍眼冰,飲落舒服,唔會成陣甜到漏既糖水

抵!

2021-01-15 32 views
康城呢個商城都開咗幾個月了,今日放假便去行吓,原來真係好方便一出港鐵就係商場,商場入面又夠大喎,係眾多的食肆中,揀咗我最愛的泰國餐廳:亞泰。雖然餐廳面積唔係好大,但座位好寛敞舒服、乾淨👍👍泰式拼盤✨有蝦餅、春卷和鳳凰丸,蝦餅炸得好香脆且蝦味鮮濃😋春卷內有好多蔬菜和香料,感覺好清新👍👍招牌蛋咖哩蟹肉枕頭 包✨呢個又特別又好味,如果下次再來會encore,勁多蟹肉鋪滿枕頭包面,咖哩唔辣的但好香,面包焗得好香脆😋😋火車頭什錦船河✨好多料好大碗,湯底好濃郁好有地道的泰國味道😋😋😋
2021-01-14 20 views
搬入將軍澳既朋友越來越多,呢日搵frd食飯試佢介紹既泰菜。開初好奇怪點解叫亞泰,原來佢有句slogan叫 eat like a thai。先來講下飲品: 椰青幾大個,仲起左椰蓋肉,朋友杯珍多冰大大杯,味道正宗,唔會死甜。冬蔭海南雞湯河 雞肉滑嫩,很有雞味,但沒有雪藏味。冬蔭湯底濃郁,香氣撲鼻,帶點微辣,配吸湯既河粉好正!另外加左餐廳少見炸豬皮($15),本以為係湯麵既絕配,點知就咁食都好好食,炸得一d都唔油。脆香魚片配青木瓜沙拉上桌分量極大,而且賣相精緻,作為頭盤酸酸辣辣好開胃。魚片很脆很熱,可見係鮮炸既。串燒(豬&雞)同燒豬頸肉醃得好入味,特別串燒豬同埋豬頸肉燒得唔錯。豬頸肉一份鋪滿一碟,兩個人根本食唔曬。

冬蔭海南雞湯河

脆香魚片配青木瓜沙拉

2021-01-13 19 views
住康城嘅朋友仔有福了😋咁近就有間咁正嘅泰國菜餐廳可以食,仲要服務態度好好,環境又乾淨,無得輸了!👍🏻康城站上蓋商場The LOHAS 3樓~超方便!Eat - like a Thai😋餐牌超多圖可以睇😋唔洗估估吓泰式無骨鳳爪($58)同出面賣嘅泰式鳳爪一樣去晒骨,直接一啖咬超爽脆🤣但唔同嘅係佢嘅酸辣汁調味!個人覺得好食過平時買開嘅鳳爪,仲要浸得好入味,酸酸微微真係好開胃👍🏻冬陰龍蝦湯河($118)Haha視覺上睇落去真係好滿足呀呢碗🤣大大隻龍蝦,仲有兩粒丸做配菜🤟🏻冬陰功湯底濃郁,酸辣度啱啱好,各種香料配搭埋一齊真係好吸引😋正宗泰式龍蝦肉鮮甜肥美,食得出真係好新鮮,火候掌握得啱啱好唔會太熟👍🏻芭堤雅燒雞($98)半隻雖然得半隻但份量都好多!足夠兩個人share嚟食🤣椰汁千層糕($35)椰汁味濃,煙韌口感🤣飯後小甜品最後嚟張大合照!滿分💯!
康城站上蓋商場The LOHAS 3樓~超方便!

Eat - like a Thai😋

餐牌超多圖可以睇😋唔洗估估吓

泰式無骨鳳爪($58)

冬陰龍蝦湯河($118)

芭堤雅燒雞($98)半隻
雖然得半隻但份量都好多!足夠兩個人share嚟食🤣

椰汁千層糕($35)
椰汁味濃,煙韌口感🤣飯後小甜品

最後嚟張大合照!滿分💯!
2021-01-12 115 views
自從康城開左商場後,我好耐冇出去康城以外既地方食飯,因為商場有太多餐廳,今日下午同女友去左亞泰,一聽名字就知道食泰國菜啦!泰國菜一向都好抵,亞泰都唔例外,咖哩枕頭包只係$110-$130,價錢咁吸引絕對非叫不可。- 招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包超多蟹肉舖滿係枕頭包上面,咖喱一啲都唔辣,口感綿滑,麵包沾上咖喱超正!- 冬蔭龍蝦湯河原隻龍蝦覆蓋成碗湯河,非常吸引,另外仲有貢丸同菜。湯底充滿泰國香料嘅精華同龍蝦嘅鮮味,河粉吸湯所以特別正😋- 蝦頭油海鮮炒飯海鮮主要係大蝦同魷魚,另外仲有蝦乾,飯炒得幾乾身,粒粒分明,用蝦頭油炒既飯特別香,而且粒粒分明。- 泰國鮮椰青味道非常凊甜,令我有一種返左泰國既感覺🤣至於女友叫左熱檸檬蜜,熱飲嚟講份量算多。泰國菜一向抵食,而亞泰係我食過最抵食,希望康城餐廳越開越多!

- 招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包
招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包

- 冬蔭龍蝦湯河
冬蔭龍蝦湯河

- 蝦頭油海鮮炒飯

- 泰國鮮椰青
味道非常凊甜,令我有一種返左泰國既感覺🤣
泰國鮮椰青

至於女友叫左熱檸檬蜜,熱飲嚟講份量算多。
熱檸檬蜜

2020-12-27
$200 (Lunch)
招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包
冬蔭龍蝦湯河