2021-07-22 234 views
終於又到星期四,只要返多一日又可以放假啦…鰂魚涌收工,近近地約個朋友去康城食個靚飯😋朋友鍾意食泰國嘢🇹🇭所以就試吓依家亞泰🐘7:30準時到達✌🏻個姐姐經理服務非常好👍🏻佢叫我哋坐低先,之後有卡位就轉俾我哋,非常讚👏🏻好!叫嘢食先😜火車頭雜錦船河🍲大大碗,有牛肉🥩牛丸🍡扎肉、墨魚丸、豆卜、仲有脆脆我估係炸豬皮,當然仲有河粉啦,湯底濃郁♨️分量十足🙌🏻泰式生蝦🦐新鮮、爽脆、鮮甜,配上辣汁🌶生蒜片🧄開會前菜😋雞肉豬肉串燒🍢燒到熱辣辣,勁多肉汁💦肉質鮮嫩🐖每人兩串剛剛好😚招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包🦀呢個係今晚主菜🥠真蟹肉👍🏻將枕頭包撕開細細件點滿咖喱汁🥘夾上蟹肉一啖放入口👄見到我咩樣啦🤤豐富的晚餐🥰
終於又到星期四,只要返多一日又可以放假啦…
鰂魚涌收工,近近地約個朋友去康城食個靚飯😋
朋友鍾意食泰國嘢🇹🇭所以就試吓依家亞泰🐘
好!叫嘢食先😜
火車頭雜錦船河

泰式生蝦

泰式生蝦🦐新鮮、爽脆、鮮甜,配上辣汁🌶生蒜片🧄開會前菜😋

串燒

招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包

豐富的晚餐🥰

2021-07-15
$230 (Dinner)
火車頭雜錦船河
泰式生蝦
串燒
招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包
2021-07-21 32 views
夏天最啱就係食泰國菜😎⭐️ 原隻龍蝦冬蔭功船河🦞🌶$138用咗原隻越南青龍蝦,蝦肉好鮮甜彈牙,夠哂入味,分量十足。絕對係打卡首選!冬蔭功湯底都非常正,酸、甜、鹹味都好balance👍🏼簡直係高級泰式風情~⭐泰式明爐烏頭🐟(青檸🌶)$138烏頭非常鮮甜,無泥味,魚肉入口鮮甜嫩滑,再配埋香茅、檸檬葉、青檸、指天椒各種香料放埋一齊衝擊味蕾超級開胃,令到湯底香濃惹味,夠酸夠清新就醒神👍🏼必食🤘🏼⭐️金柚子沙律🥗$68好多人食泰國菜都會食青木瓜沙律,而我自己就會推介柚子沙律,清甜爽口,可以平衡返其他濃味菜式。金柚子非常清甜多汁,酸酸辣辣,夠晒開胃 。絕對要試。👍🏼原隻龍蝦冬蔭功船河:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️泰式明爐烏頭:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️金柚子沙律:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
夏天最啱就係食泰國菜😎

⭐️ 原隻龍蝦冬蔭功船河🦞🌶$138
冬蔭功湯底都非常正,酸、甜、鹹味都好balance👍🏼
簡直係高級泰式風情~
原隻龍蝦冬蔭船河

⭐泰式明爐烏頭🐟(青檸🌶)$138
必食🤘🏼
泰式明爐烏頭(青檸)

⭐️金柚子沙律🥗$68
金柚子非常清甜多汁,酸酸辣辣,夠晒開胃 。
絕對要試。👍🏼
金柚子沙律
青檸梳打

原隻龍蝦冬蔭功船河:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
泰式明爐烏頭:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
金柚子沙律:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-07-13
$220 (Lunch)
原隻龍蝦冬蔭船河
泰式明爐烏頭(青檸)
金柚子沙律
青檸梳打
2021-07-20 35 views
特地入康城探朋友,參觀完新開商場LOHAS,想食泰國菜做晚餐!剛剛見到亞泰,見裝修環境不錯,就決定try try!雖然餐廳不算很大,但座位唔會太接近,而且亦有卡位提供,適合一家大細享用晚餐。選擇唔算好多,但基本的泰菜都提供。見到2人好抵,仲包左我同媽咪想食的菜式,就叫了2人餐了!($318)🌟前菜 : 小食併盤包括蝦餅及春卷,算不過不失,冇咩特別🌟湯: 椰汁雞湯 除左椰汁雞湯,仲有冬蔭公。椰汁帶酸,好開胃,雞件數量不少,但就冇咩雞味!🌟主食: 招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包咖喱一點也不辣,蛋非常香滑,配合烘得脆口的麵包,實在不錯!可惜蟹肉一點味道也沒有⋯🌟蔬菜: 馬拉盞炒通菜正常份量,偏鹹夠鑊氣,可惜炒得太濕。🌟甜品 : 海鹽雪糕真的還好,建議叫椰子雪糕or糕點🤣🌟海南雞冬陰公湯河($75)見到仲有好多麵食,心思思都叫左碗河食!海南雞滑嫩,湯底較酸,但非常合我口味!🌟椰汁珍多冰($28)叫二人餐可以買一送一正正常常啦🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥好日都唔黎康城,無意間遇到亞泰覺得住附近落黎食個便飯,都係一個唔錯的選擇!

特地入康城探朋友,
參觀完新開商場LOHAS,
想食泰國菜做晚餐!
剛剛見到亞泰,
見裝修環境不錯,就決定try try!

雖然餐廳不算很大,
但座位唔會太接近,而且亦有卡位提供,
適合一家大細享用晚餐。

選擇唔算好多,
但基本的泰菜都提供。
見到2人好抵,
仲包左我同媽咪想食的菜式,
就叫了2人餐了!($318)

🌟前菜 : 小食併盤
包括蝦餅及春卷,
算不過不失,冇咩特別

🌟湯: 椰汁雞湯
除左椰汁雞湯,仲有冬蔭公。
椰汁帶酸,好開胃,
雞件數量不少,
但就冇咩雞味!

🌟主食: 招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包
咖喱一點也不辣,
蛋非常香滑,
配合烘得脆口的麵包,
實在不錯!
可惜蟹肉一點味道也沒有⋯

🌟蔬菜: 馬拉盞炒通菜
正常份量,偏鹹
夠鑊氣,可惜炒得太濕。

🌟甜品 : 海鹽雪糕
真的還好,
建議叫椰子雪糕or糕點🤣

🌟海南雞冬陰公湯河($75)
見到仲有好多麵食,
心思思都叫左碗河食!
海南雞滑嫩,湯底較酸,
但非常合我口味!

🌟椰汁珍多冰($28)
叫二人餐可以買一送一
正正常常啦

🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥
好日都唔黎康城,
無意間遇到亞泰
覺得住附近落黎食個便飯,
都係一個唔錯的選擇!
2021-07-20 18 views
招牌蛋咖哩蟹肉枕頭包 $138超多蟹肉✧個咖哩好香椰香味~外面嘅麵包好大 大過隻手掌外脆內軟 就算唔點咖哩汁都好食點埋就更香口唔覺唔覺就食咗勁多龍蝦海鮮冬陰功船河 $88我見呢度嘅船河好出名一早已經諗住叫點知原來有優惠價$88仲要超級足料(•́ ॣ·̫ ॣ•̀,)՞.有一隻龍蝦仔 魚旦 蜆 魚片唔好以為佢咁平 隻龍蝦就好細有成隻筷子咁長!仲超大舊肉肉都爽口 唔霉船河吸晒個冬陰功湯底 好好食好似飲緊冬陰功湯咁同埋好多河粉 兩個人食都好夠!下次會想食埋個海南雞船河 泰式生蝦6隻 $88啲蝦好大隻 又新鮮 好爽口個汁係生蝦嘅靈魂◝(•̀ㅂ•́)好味過外面啲汁~椰汁珍多冰 $28椰奶味都幾重 好香! 熱柑桔蜜 $18味道正正常常仲有呢度啲裝修都幾靚✿啲位好闊落 坐得好舒服同埋有個燈牌 打卡都好靚
招牌蛋咖哩蟹肉枕頭包 $138
超多蟹肉✧
個咖哩好香椰香味~
外面嘅麵包好大 大過隻手掌
外脆內軟 就算唔點咖哩汁都好食
點埋就更香口
唔覺唔覺就食咗勁多

龍蝦海鮮冬陰功船河 $88
我見呢度嘅船河好出名
一早已經諗住叫
點知原來有優惠價$88
仲要超級足料(•́ ॣ·̫ ॣ•̀,)՞.
有一隻龍蝦仔 魚旦 蜆 魚片
唔好以為佢咁平 隻龍蝦就好細
有成隻筷子咁長!仲超大舊肉
肉都爽口 唔霉
船河吸晒個冬陰功湯底 好好食
好似飲緊冬陰功湯咁
同埋好多河粉 兩個人食都好夠!
下次會想食埋個海南雞船河

泰式生蝦6隻 $88
啲蝦好大隻 又新鮮 好爽口
個汁係生蝦嘅靈魂◝(•̀ㅂ•́)
好味過外面啲汁~

椰汁珍多冰 $28
椰奶味都幾重 好香!

熱柑桔蜜 $18
味道正正常常

仲有呢度啲裝修都幾靚✿
啲位好闊落 坐得好舒服
同埋有個燈牌 打卡都好靚
2021-07-14
$200 (Dinner)
  • 招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包
2021-07-13 28 views
經過#亞泰,很想食冬蔭公湯河,雖然要拿飛等位,但為了食這不是問題🤭,等了大約10分鐘左右便可入坐🤓。#冬蔭功海南雞湯河(+$10轉髀)海南雞皮肉帶咸香味很滑溜唔鞋, 冬蔭公味道正宗對辦,河粉大碗夠晒飽肚。#冬蔭龍蝦(1隻)湯河 (轉金邊粉)招牌原隻龍蝦🦞夠晒養眼,咬落新鮮彈牙,有魚片同墨丸各2,冬蔭公濃味足料,酸得黎帶點微辣,個湯夠晒熱比我飲晒,金邊粉很夠滑。 最後緊係叫番個青翠腐乳通菜,增加纖維啦!

#冬蔭功海南雞湯河(+$10轉髀)

#冬蔭龍蝦(1隻)湯河 (轉金邊粉)

最後緊係叫番個青翠腐乳通菜,增加纖維啦!
Type of Meal
Dinner
2021-07-13 26 views
星期日響康城睇完戲,試下呢間亞泰。6:30好彩吾使等位,再遲多半小時已經人頭湧湧😜其實我地好晏先食lunch😅。無咩胃口,只叫左兩碗船河+小食海南雞冬蔭功船麵(78蚊)份量都好大吓,雖然個雞浸落湯但都吾算鞋,裡面勁多河粉,齋食呢個都夠飽炭燒豬頸肉(78蚊),真係聞到陣炭燒味😜份量仲幾多,個汁亦惹味❤️,但個豬頸肉本身醃得吾夠味同燒得吾夠燶鹵水無骨豬手船麵($68),非常足料,有貢丸同炸卜通菜,味道都幾似泰國地道船麵,但個豬手吾夠林價錢都幾實惠,見佢仲有下午茶粉麵。埋單246蚊,食物都ok,但係我地坐2人枱,同隔離2人枱相隔半米,仲要無隔板,呢個相當吾ok,因為隔離個阿叔,一坐下未食野就除口罩,口水多過茶全程不停講野口水四噴😑😑,攪到我地食完碗麵9秒9就走。。
星期日響康城睇完戲,試下呢間亞泰。
6:30好彩吾使等位,再遲多半小時已經人頭湧湧😜

海南雞冬蔭功船麵(78蚊)

價錢都幾實惠,見佢仲有下午茶粉麵。

2021-07-11
$120 (Dinner)
  • 冬蔭海南雞湯河
2021-07-10 19 views
亞泰主打泰國菜,價錢便宜,份量夠多,都幾抵食!冬陰功海南雞湯河$75冬陰功湯底夠酸夠辣,充滿泰國風味!雞肉嫩滑,河粉份量好多,好飽肚!炭燒泰式豬頸肉$78豬頸肉肉質彈牙,再點少許泰式辣汁,好滋味!香辣肉碎生菜包$78如果肉碎能夠炒至香口,以及能夠增加辣味及酸味,就更好!蒜蓉炒通菜$68大大碟,通菜夠嫩,都幾惹味!菠蘿梳打$28有好多菠蘿肉粒,夠解渴!又唔會好甜!藍妹啤酒$28食泰國菜配啤酒,都幾爽!

亞泰主打泰國菜,價錢便宜,份量夠多,都幾抵食!

冬陰功海南雞湯河$75

炭燒泰式豬頸肉$78

豬頸肉肉質彈牙,再點少許泰式辣汁,好滋味!

香辣肉碎生菜包$78

如果肉碎能夠炒至香口,以及能夠增加辣味及酸味,就更好!

蒜蓉炒通菜$68

大大碟,通菜夠嫩,都幾惹味!

菠蘿梳打$28

有好多菠蘿肉粒,夠解渴!又唔會好甜!

藍妹啤酒$28
食泰國菜配啤酒,都幾爽!
2021-07-04 29 views
以前住康城既朋友真係冇啖好食,而家有左新商場真係方便好多~今日黎呢度食泰菜~兩個人食左4樣野超飽飽~ 明爐冬蔭功海蜆鍋見特價叫黎試下~海蜆鍋係成個爐上檯~賣相100分,一路有明火熱住個鍋,所以KEEP住D海蜆熱辣辣~冬蔭功湯底微辣,酸酸辣辣好惹味~因為覺得太好送飯於是叫左個白飯黎撈飯食~果然一絕~海蜆數量好多,食極都有~而且洗得好乾淨,食到啖啖肉~ 冬蔭功海南雞金邊粉作為冬蔭功迷一定要叫碗冬蔭功粉~可惜冇哂河粉,於是轉叫左金邊粉~金邊粉幼身滑溜,食落相當唔錯~海南雞平時配飯食得多,今次配金邊粉又有另一種感覺~海南雞唔會太肥,雞肉嫩滑,而且雞皮同雞肉之間保留左一層JELLY狀既精華~口感好好~ 招牌蛋咖哩蝦球枕頭包呢個一定大推~鍾意濃味既朋友一定唔可以錯過~枕頭包包如其名,大大個好似枕頭一樣~麵包頂切開,一咬落去脆卜卜,入面就軟熟無比~點一點蛋咖哩食~簡直好似去左泰國咁!完全係係泰國食咖哩既感覺~蝦球本身炸過,連埋蛋咖哩真係正到停唔到口,本身以為咁大個包會食唔哂~但真係好味到食下食下全部食哂~汁都冇剩~ 通菜配腐乳醬邪惡之後都要叫番個菜補充番纖維~呢個通菜配腐乳醬既醬可以另上,咁就唔驚太

明爐冬蔭功海蜆鍋

冬蔭功海南雞金邊粉

招牌蛋咖哩蝦球枕頭包

通菜配腐乳醬
邪惡之後都要叫番個菜補充番纖維~呢個通菜配腐乳醬既醬可以另上,咁就唔驚太肥啦~而且烹調方法都係灼,實屬健康之選!

2021-06-30 25 views
亞泰 (將軍澳).🔹龍蝦海鮮冬蔭公船河🔹.見到好多食評都有叫佢,仲要見到menu有優惠$88,果然好好食😋湯底係冬蔭公湯底,酸酸微辣,椰味較重,係我喜歡嘅冬蔭公,龍蝦🦞開邊,肉質都算厚實.🔹泰式拼盤🔹.有春卷,蝦餅以及鳳凰丸,全部都即叫即炸,好香口.🔹蒜蓉炒椰菜苗🔹.呢個五星推薦,椰菜苗炒得勁入味,又夠嫩口無渣,必食!.呢到嘅椰青好抵飲,$38一大個仲要飲得出好新鮮!.📌 亞泰 (將軍澳)將軍澳康城路1號The LOHAS3樓344號舖環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
亞泰 (將軍澳)

🔹龍蝦海鮮冬蔭公船河🔹

🔹泰式拼盤🔹
有春卷,蝦餅以及鳳凰丸,全部都即叫即炸,好香口

🔹蒜蓉炒椰菜苗🔹
呢個五星推薦,椰菜苗炒得勁入味,又夠嫩口無渣,必食!

呢到嘅椰青好抵飲,$38一大個仲要飲得出好新鮮!
📌 亞泰 (將軍澳)
將軍澳康城路1號The LOHAS3樓344號舖

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-06-28 36 views
話說終於帶咗隻豬去食久違嘅泰國菜啦放咗實習同佢遠征入咗將軍澳食餐勁嘅上次食完真係好正所以今次嚟個第二刷溫馨提示記得落完柯打之後對翻一次喔同希望再嚟嘅時候個溜冰場已經開翻啊呢幾個月要開始我偉大嘅養豬育成計劃-Royal Tasting Platter ($78)泰式拼盤 ($78)泰式春卷 內餡係蔬菜同香料 啱曬素食嘅朋友仔蝦餅 外皮炸得好香脆 蝦肉鮮味而且口感好彈牙鳳凰丸 係雞肉嚟嘅 配上秘製泰式醬汁酸甜開胃-Fresh Carb Meat with Thai Egg Cream Curry in Farm Bread ($128)招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包 ($128)超級強烈推介 呢個份量就係好驚人哇麵包焗得好香脆 應該有三四人份量呢滿滿嘅蟹肉配上濃濃嘅咖哩醬 正啊喂就連隻豬都話中意 真係一定要試下呢-Phat Thai Goong-Classic Thai Noodle Dish with Shrimps, Dried Tofu, Bean Sprout & Ground Peanut ($78)泰式鮮蝦金邊粉 ($78)係我同隻豬嘅共同至愛 真係炒得好有鑊氣啊食落味道酸酸甜甜幾開胃
話說終於帶咗隻豬去食久違嘅泰國菜啦
放咗實習同佢遠征入咗將軍澳食餐勁嘅
上次食完真係好正所以今次嚟個第二刷
溫馨提示記得落完柯打之後對翻一次喔
同希望再嚟嘅時候個溜冰場已經開翻啊
呢幾個月要開始我偉大嘅養豬育成計劃
Royal Tasting Platter ($78)
泰式拼盤 ($78)
泰式春卷 內餡係蔬菜同香料 啱曬素食嘅朋友仔
蝦餅 外皮炸得好香脆 蝦肉鮮味而且口感好彈牙
鳳凰丸 係雞肉嚟嘅 配上秘製泰式醬汁酸甜開胃
招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包 ($128)
超級強烈推介 呢個份量就係好驚人哇
麵包焗得好香脆 應該有三四人份量呢
滿滿嘅蟹肉配上濃濃嘅咖哩醬 正啊喂
就連隻豬都話中意 真係一定要試下呢
泰式鮮蝦金邊粉 ($78)
係我同隻豬嘅共同至愛 真係炒得好有鑊氣啊
食落味道酸酸甜甜幾開胃 而粉質咬落好煙韌
配料好足好惹味 蝦仁好彈牙但豆干略為硬啲
整體上嘅性價比都高 我同隻豬都強烈推介呢
Young Coconut ($38)
泰國鮮椰青 ($38)
椰青水好清甜 椰肉仲好嫩滑添
2021-04-27
Dining Offer
Tasting Event
2021-06-27 25 views
喺康城唯一一間泰國嘢食就係呢間啦😜今次就星期日嚟食午餐時間就大約都等咗三個字到啦就已經有位㗎啦 。午餐時間都有相當抵食嘅選擇。今次呢就揀咗菠蘿炒飯加2串串燒。串燒相當惹未啊,啲汁同個肉係相當夾。係超級好食!。菠蘿炒飯份量都十足嘅另外就仲有香葉肉碎煎蛋飯。佢嘅煎蛋冇煎到熟晒,仲有少少蛋汁可以撈埋個飯一齊食。再撈埋肉碎其實係相當開胃,啲肉碎係有少少辣味,如果唔係太食得辣嘅人可能要揀其他啦。加咗個泰式春卷同埋椰汁珍多冰。春卷就表現平平冇乜特別。椰汁珍多冰就相當重椰味,可以一試。

熱愛泰菜嘅我又出動喇!今次嚟到康城站嘅新商場,裏面都好多嘢食個喎,不過由於我實在太愛泰菜,於是我同朋友行過見到一間叫亞泰嘅泰國菜館,就好自然喺門口等位啦!呢間泰國菜館都幾抵食,我哋望過個餐牌,食物非常平民價,而且仲有二人套餐、特價菜式等優惠,我同朋友食咗五樣餸,連埋+1 ,都係四百幾蚊落樓,當中有海鮮,係咪好抵呢?我哋見到特價菜式裏面有明爐冬蔭海蜆鍋,只係$98,唔叫真係對唔住自己。原來都幾大鍋,加加埋埋應該都起碼有20隻蜆,仲有菇同椰菜,冬蔭湯仲可以攞嚟飲,都真係抵食。而且海蜆好新鮮,啖啖肉,食過番尋味。另外我哋仲叫咗頂級美國牛肉湯河,材料都好豐富,肥牛、牛丸、炸豬皮、通菜,碗麵大大碗,兩個人share都得,而且湯底都算清甜。香辣肉碎生菜包我個人覺得非常出色,生菜好新鮮,而且size啱啱好唔會太大太細,食得好方便。香辣肉碎望落好似冇乜特別,但我想話其實味道係好好味,係好有泰國嘅味道,好香魚露味香料味。份量亦都好夠,佢比咁多生菜都絕對夠整。泰式無骨鳳爪係另一味味道同泰國毫無違和感嘅菜式。酸酸辣辣非常開胃,而且份量亦都係多,好抵食。飛天通菜份量都係多㗎,味道只係小辣,食材好新鮮。食咗咁多

飛天通菜份量都係多㗎,味道只係小辣,食材好新鮮。食咗咁多肉,有呢啲菜平衡返就冇咁有罪惡咁啦!
2021-06-23 30 views
第一次入黎康城食飯,鄉下仔周圍都未去過,但康城比想像中正,個商場好新好舒服,而且原來仲有溜冰場,整個感覺有點似九龍塘的又一城。行左一陣,之後朋友就帶左我去食泰國野。炭燒豬頸肉 $78這款前菜比較有驚喜,平日食的很多時候都分量少或者有時燒得太乾太硬,這款小食堅好味,分量多,而且好好味。有少少外脆內軟的感覺,表皮有少少炭燒的脆口,再加上內裡的肉質還很軟。另外有個醬可以配合一齊食,會更有風味,不過其實空口食已經好正。LIKE ^^泰式明爐烏頭 $138我的朋友超鍾意食魚,所以就算得兩個人都點左一條,都算幾大條,魚都好味,一邊燒住等佢熱食,一邊食住其他野,泰式烏頭跟我在其他泰式餐店食的味道相近,正常的水準,價錢都算合理。龍蝦海鮮冬陰功船河 $88如果要選性價比最高的食物必定選這款船河,分量大,無論龍蝦或配料以及河粉的數量都很多。平日要食龍蝦的食物基本都要過$100,但今次只要$88 而且仲有其他的配料。味道還可以,但跟我平日飲的冬陰功有點不同,佢傾向較酸椰青 $38食泰國菜當然要點椰青,椰青很青甜,而且泰國菜味道相對濃味,所以飲椰青正好,椰青唔會太老,因為椰肉都很軟很滑整體而言,是一間不錯的泰

炭燒豬頸肉 $78

泰式明爐烏頭 $138

龍蝦海鮮冬陰功船河 $88

椰青 $38

整體而言,是一間不錯的泰國餐廳,而且都唔算貴,可以一試
2021-06-16
$160 (Dinner)
  • 炭燒豬頸肉
2021-06-21 31 views
今次遠征康城 原來個商場都有好多好嘢食 見到呢一間價錢唔貴 網上評論又唔錯嘅泰國餐廳 就同朋友去試吓🤣🦞冬陰龍蝦(一隻)船河 $138足料龍蝦大大隻 冬陰公湯底係偏酸der~辣味亦啱啱好 而且份量勁大 share食會好啲💕🦐泰式生蝦 (六隻) $88好新鮮好鮮甜 配埋個辣汁已經夠辣 建議唔食得辣嘅要挑走面頭塊辣椒🌶️🐔炭燒泰式串燒 (雞肉/豬肉) $62豬肉好食過雞肉 炭燒香味唔係揸流攤 欣賞個沙嗲汁唔會偏甜仲好香花生味🥜仲叫咗兩杯飲品 龍眼冰 $28同 泰國鮮椰青$38 唔錯唔錯好解渴😋

🦞冬陰龍蝦(一隻)船河 $138

🦐泰式生蝦 (六隻) $88

🐔炭燒泰式串燒 (雞肉/豬肉) $62

2021-06-20 35 views
放大假出左探家姐,佢話帶我行下康城,join左佢之後太肚餓就食tea, 順便行下,第一次來商場找野食,好肚餓之下見到呢間泰國野下午茶唔貴,好吸引。我地三個人叫左下面既菜式。食左呢餐去似去左泰國一樣,搵番旅行既感覺。食到呢份味道壓力都無曬。埋單加埋一共$175海南雞飯:超好食😋雞好滑,飯好香,食過咁多間店最好食,唔怪之得個個都叫。豬頸肉併扎肉船河:上面有炸豬皮,係泰國既麵上都會放,泰國味道一樣。泰式鳳爪:泰國菜必選之一,好開胃,呢間好爽,酸甜辣有曬。正,最抵下午茶餐只係加$26就咁多沙嗲雞串:肉彈牙又厚肉,燒得岩岩好,再加埋佢既沙嗲汁有埋花生粒,甜甜地好好食。鹹檸檬七喜:我最鐘意汽水和檸檬分開上,止渴,半個醃檸檬浸住,好夾。食物質素:正環境:似茶餐廳價錢:好抵,埋單要加一防疫:無睇住食客量體溫和安心出行員工服務:可以,人手有限。

食物質素:正

環境:似茶餐廳

價錢:好抵,埋單要加一

防疫:無睇住食客量體溫和安心出行

員工服務:可以,人手有限。

沙嗲雞肉串燒
海南雞飯
泰式鳳爪
豬頸肉扎肉船河
2021-06-18
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$55 (Tea)
沙嗲雞肉串燒
海南雞飯