2025-01-30
📍咖啡廳定期舉辦不同的應援活動 見到餐廳外牆貼住好多個靚仔韓星 就入去睇睇( 今期係TWS韓國六人男子團體 我本身係唔識既😂) Reception位有應援包歡迎自取 好多妹豬特登過黎影相🙈除咗TWS應援餐之外 仲幾有Gimmick 提供黑白大廚menu! 🔅是日餐湯: 南瓜忌廉湯偏甜濃稠 幾飽肚🔅 蒜片意大利麵: 意大利麵吸入橄欖油的香氣 仲做到更加彈牙 橄欖油同蒜香配搭下 出乎意料地好吃 表面撒上少許芝士及basal 調味 提升味道層次🔅西式麻婆豆腐: 圓筒型設計幾有美感 不過味道偏辣麻麻地 外層炸得得挺身脆口 麻婆醬汁加入少許豬腩肉 會有炸雲吞皮脆片配搭食用🔅東坡肉佐馬鈴薯泥: 參考黑白大廚白匙羹組的東坡肉與薯泥醬 將帶甜味的東坡肉汁拌入薯泥 醬汁濃而香 但又少咗奶油的油膩飽滯感 紅燒肉入口即溶 口感非常嫩 底層瘦肉一絲絲極容易撕開 配搭表面烤甘筍及小西蘭花 非常balance~🔅美國封門柳配乳酪奶油醬: 大概3成熟 睇落軟嫩 配搭好多新鮮甘筍同西蘭花 乳酪醬好開胃🔅 栗子提拉米蘇: 低糖感覺健康 食落口感唔太似tiramisu 蛋糕比例較少 食到唔少栗子粒粒 足料
🔅是日餐湯: 南瓜忌廉湯偏甜濃稠 幾飽肚
蒜片意大利麵