2024-05-31 173 views
朋友推介左我黎左間超正cafe!食完真心要比5星🤩🤩🤩首先呢間餐廳位於女人街中心地帶地舖,勁方便,另外野食野飲全部賣相都好鬼靚同好食~~我order左個紅酒牛肉面扁意粉 ($88咋好抵) ,鍾意佢個闊身扁意粉,食落好有咬口!啲牛肉炆得好腍又入味,數量仲要好多tim㗎!由於口痕好想食甜品,所以諗左陣又嗌多左個tiramisu。真心好彩有嗌到個tiramisu咋, 因為原來超級好食,入口幼滑,面頭朱古力粉又係我最鍾意嘅夠甘苦!不得了呀下次要黎encore先得!咖啡嘅選擇基本上樣樣都足,我就嗌左杯latte~香濃好飲!另外留意到原來而家餐廳做緊午餐+$9.9 就有個蛋糕嘅優惠。好荀我下次要再黎享用先得!

Happy Friday 小編去左旺角,見到餐廳門口幾特別,有好多K POP海報,餐廳環境裝修得幾靚,食物質素幾好。我地叫左一份2人精選晚餐。⭐是日餐湯係磨菇濃湯,暖暖的夠滿足,好開胃。⭐凱撒沙律沙律菜好新鮮搭配濃郁的凱撒醬,有一點點甜味的醬汁,幾特別。⭐意大利雲吞雲吞既外觀精致,每粒雲吞都包裹著薯仔,有種入口即化的口感。⭐烤大蝦龍蝦汁蟹肉意大利飯意大利飯好濃郁,散發出清新海鮮香氣。而且濃而不膩,口感清爽。⭐威靈頓挪威三文魚配薯菜第一次食威靈頓三文魚,魚肉滑嫩,鮮嫩多汁令人意想不到好味。

⭐是日餐湯

係磨菇濃湯,暖暖的夠滿足,好開胃。

⭐凱撒沙律

沙律菜好新鮮搭配濃郁的凱撒醬,有一點點甜味的醬汁,幾特別。

⭐意大利雲吞
雲吞既外觀精致,每粒雲吞都包裹著薯仔

,有種入口即化的口感。

⭐烤大蝦龍蝦汁蟹肉意大利飯

⭐威靈頓挪威三文魚配薯菜
第一次食威靈頓三文魚,魚肉滑嫩

,鮮嫩多汁令人意想不到好味。

2024-04-16 267 views
Weekend係旺角搵lunch食,路經呢間cafe時見到lunch menu都幾抵食,又唔使排球,咁就入去試吓。Cafe入面都幾大,坐得都幾舒服😌牛油果煙三文魚油醋汁沙律 $62以呢個價錢嚟講,煙三文魚份量都唔少,食落唔會勁鹹,唔錯。牛油果好軟腍,配埋水果凍乾同甜甜哋的燕麥粒都幾有口感,我仲食到一粒勁甜的士多啤梨乾😆沙律菜正常發揮,個sauce酸酸甜甜,還可以啦。法式紅酒牛面肉扁意粉 $88意粉上枱時仲出緊煙🤩牛面肉份量都多,有少少牛筋跟住,食落非常軟腍,味道夠哂濃郁,好好食。磨菇煮得好香,仲好juicy。意粉都好彈牙,條條都有蘸到醬汁,都真係食到淡淡的紅酒味。呢款意粉真係好正,勁有驚喜😍不過想講佢午餐份量唔算大份,肚餓的我一個人都隊到兩份午餐😆八〇 (旺角)旺角豉油街27號地舖*上述文章只供參考及以當時價格為準

牛油果煙三文魚油醋汁沙律 $62

法式紅酒牛面肉扁意粉 $88

不過想講佢午餐份量唔算大份,肚餓的我一個人都隊到兩份午餐😆

八〇 (旺角)
旺角豉油街27號地舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準
🍗明太子雞翼全日早餐 $148推介! 豐富既All Day Breakfast有齊鹹甜點,一啲都唔馬虎,樣樣都好食👍,有全隻既明太子雞翼連雞翼尖,外面微脆微辣惹味出色😋,黑糖麻糬窩夫🧇,口感軟糯鬆化稔身,炸薯寶香口脆卜卜🥔、滑炒蛋🍳﹑炒白菌🍄加左黑椒好夠味,仲有焦糖香蕉🍌﹑茄汁焗豆🥫同埋凱撒沙律🥗,沙律加左辣肉腸更加香😝🥘香煎挪威三文魚明太子意大利飯 $98三文魚厚肉,好好食,鍾意加左黑椒煎😝,微辣,意大利飯沾滿忌廉cheese醬汁,飯粒飽滿濕潤,份量多🍰TiramisuI蛋糕 +$32奶油味香濃,淡淡咖啡味☕️,夾雜軟綿蛋糕🍰,個人略嫌咖啡味唔夠重.✨小清新田園風設計,擺放小盆栽🪴,環境舒適好岩假期chill下,加上唔少應援banner、poster裝飾,仲會不定期更新,岩哂追星族
🍗明太子雞翼全日早餐 $148

🥘香煎挪威三文魚明太子意大利飯 $98
🍰TiramisuI蛋糕 +$32
  • 明太子雞翼全日早餐
  • 日本明太子手羽全日早餐
2024-04-09 501 views
餐廳環境尚算舒適,又無用餐時間上限,好適合傾偈聚會可惜服務一般,店員明顯經驗不足,明顯地我哋要分享食物,店員都唔識主動俾碟同額外餐具,食完嘅嘢都唔太主動收,通常都係下一道菜嚟,無位擺,我哋遞俾佢先識收。黑松露薯條,薯條炸過龍,又油又硬,成個薯條同黑松露冇任何關係,旁邊兜醬亦都冇黑松露味,只係普通沙律醬唔明點解咁簡單嘅食物,都可以差沙律算正常,但牛油果未夠熟,冇牛油果味封門柳乾柴,無咩肉味,上面條芥蘭都格格不入不,唔知做乜事煙三文魚明太子意粉,呢個係好食最滿意係呢個,不過份量真係好少成餐最離譜係呢個西班牙海鮮意大利飯,完全違反商品說明條例餐廳嘅圖片顯示應該係紅紅哋色嘅飯,平時食開嘅都應該係咁嘅顏色。但實質嚟到嘅意大利飯完全唔係嗰隻色,亦都唔係嗰種味,而且個飯本身都冇乜味,又乾,係我食過最難食嘅意大利飯旁邊啲海鮮亦都係全部無味,雪藏都唔緊要,起碼都俾啲調味,唔好咁Hea黑糖麻糬窩夫(全份),呢個好食嘅$98金粟天使牛角窩夫$82叫嘅時候無得揀半份定全份,冇特別問到究竟有幾多件,點知原來只有¼件,呢個價錢真係貴得離譜,如果知道得咁少,寧願叫多一份全份窩夫,呢個真係勁唔抵食唔推薦旺角地舖嚟講,
餐廳環境尚算舒適,又無用餐時間上限,好適合傾偈聚會
可惜
唔明點解咁簡單嘅食物,都可以差

沙律算正常,但牛油果未夠熟,冇牛油果味

封門柳乾柴,無咩肉味,上面條芥蘭都格格不入不,唔知做乜事

煙三文魚明太子意粉,呢個係好食
最滿意係呢個,不過份量真係好少

成餐最離譜係呢個西班牙海鮮意大利飯,完全違反商品說明條例

黑糖麻糬窩夫(全份),呢個好食嘅

金粟天使牛角窩夫$82
唔推薦

旺角地舖嚟講,呢個價格合理,但食物應該可以再做好少少

2024-04-04 145 views
喺茫茫人海嘅豉油街之中,發現咗呢間門面設計簡約又低調嘅Cafe,餐廳內則以水泥磚設計裝飾牆,又有綠油油嘅植物同埋木系嘅傢俬做點綴,感覺休閑又舒適~封門柳酸忌廉手工闊蛋面💰HK$178封門柳牛味濃郁,容易咬開唔會韌!唔好以為闊身嘅麵一定係唔掛汁,呢到嘅手工闊蛋面軟硬適中得來掛湯能力又高,食落口啖啖都好creamy,略嫌份量較少~黑松露薯條💰HK$58薯條偏幼身,但每條都炸到好香脆!點埋旁邊嘅茄汁同黑松露醬,真係令人忍唔住食完一啖又一啖,停唔到口啊~荔枝梳打💰HK$38賣相好靚,係一杯可以用來打卡嘅野飲,底層係藍色好特別!味道唔會太甜,清新解渴~跟餐連餐湯,是日餐湯係羅宋湯~

封門柳酸忌廉手工闊蛋面💰HK$178

黑松露薯條💰HK$58

荔枝梳打💰HK$38

跟餐連餐湯,是日餐湯係羅宋湯~

封門柳酸忌廉手工闊蛋面
黑松露薯條
羅宋湯
荔枝梳打
2024-01-25
$138 (Dinner)
封門柳酸忌廉手工闊蛋面
黑松露薯條
荔枝梳打
同朋友聚會黎左呢到12點先開我地都係第一枱岩岩開嘅關係 冷氣要等佢凍到全場都需時廚房準備都需時雖然我地揀食野都揀左3個字 1215 先落單由落單到上第一道食物等左半個鐘 1245 先上到第一個all day breakfast 朋友叫嘅意粉係差不多等到1點先有如果想快食真係有難度而呢間餐廳都有兩個鐘時限廚房眼見得兩個又要整咖啡 又要整食物 速度真係不能期望高朋友碟意粉原來係等埋另一台同款食物一齊出餐時間掌握上店家真係要再管理下只為食飯的話,唔值得黎*明太子雞翼全日早餐 $148唔包野飲 小貴我就加左個湯 +$12明太子雞翼有兩隻 有兩個黑糖麻糬waffle一大兜Parma ham salad 炒蛋 炒菇 焗豆 粒粒薯餅 焦糖香蕉全份食哂係飽 外觀都好靚雞翼好食 黑焗麻糬waffle 唔脆但中間多左黑糖麻糬有驚喜 因為本身只係以為普通waffle Waffle 只配練奶 無蜜糖炒蛋唔夠鹽粒粒薯餅 一口size 易食其他野正常湯係蕃茄湯 加左洋蔥 夠酸 係打溶左蕃茄同洋蔥 有小小咬口咁 唔錯*朋友叫左鰻魚全日早餐 除左係將兩隻明太子 變成鰻魚但條鰻魚好大舊 長鰻魚 燒得ok 但有細骨沙律都
同朋友聚會黎左呢到
廚房眼見得兩個
又要整咖啡 又要整食物 速度真係不能期望高
朋友碟意粉原來係等埋另一台同款食物一齊出餐
時間掌握上店家真係要再管理下
只為食飯的話,唔值得黎
明太子雞翼全日早餐 $148
整體食物味道係有 係一般cafe 中上質素
但出菜速度就有待改善
同埋預左同朋友黎係先傾計 後食飯
2024-03-31
$180 (Lunch)
明太子全日早餐
  • 明太子雞翼全日早餐
第二次到訪呢間餐廳喇~環境好舒服~好適合同朋友聚會~傾下計~今次嗌左慢煮雞胸凱撒沙律 仲嗌左醬另上🤣雞胸好嫩滑😍😍😍同平時食既爭好遠一d都唔覺自己食緊雞胸😆😆😆雞胸真係增肌減脂既恩物🤣不過自己煮成日都好乾🥲🥲我都學下慢煮方法先😆咁岩2點半入座 有tea 價錢$52 好抵食! 份量都唔少會再encore 🌸🌸🌸
第二次到訪呢間餐廳喇~
環境好舒服~好適合同朋友聚會~傾下計~
今次嗌左慢煮雞胸凱撒沙律 仲嗌左醬另上🤣

慢煮雞胸凱撒沙律
慢煮雞胸凱撒沙律
  • 沙律
2024-03-06 274 views
旺角呢間cafe 位置好易揾,環境裝修都很有特色,推荐✨明太子雞翼全日早餐:經典全日早餐大家都試過,這家的是創新的微辣的明太子雞翼+焦糖香蕉及黑糖麻薯窩夫組合,鹹甜組合新穎好吃!✨俄羅斯烤牛柳酸忌廉扁意粉:牛柳烤得剛剛半成熟,嫩滑多汁配上甜甜酸酸的意粉很開胃!✨烤雞黑松露雜菌意大利飯:烤雞嫩滑配搭濃郁黑松露意大利飯,小朋友都話好吃😋😋注意星期一至五,午市套餐還包指定飲品,性價比很不錯‼️咖啡控的一定要試這試試髒髒咖啡及越式咖啡椰奶沙冰(椰奶沙冰這個必點好好飲👍)

2024-02-27 261 views
超級喜歡這裏的「Tiramisu黑糖麻薯waffle」。黑糖麻薯是在waffle 裏面的,一口食落去不但有waffle 的軟熟,還有麻薯的煙韌口感, 加上黑糖的香味和Tiramisu 的味道,多層次和豐富的味道,衝擊著我的味蕾!這道「Tiramisu黑糖麻薯waffle」在餐牌上是沒有的。大廚阿Don很好人,知道我喜歡這道dessert 特別為我們做的。我們還叫了「喇沙大蝦蟹肉意粉」,喇沙醬汁很香,濃稠度剛好掛上意粉,好味!Matcha Latte 抹茶味夠濃,也很高分!我們叫了少甜,和waffle 一起吃,剛好!

Tiramisu黑糖麻薯waffle
喇沙大蝦蟹肉意粉
  • MatchaLatte
  • 提拉米蘇黑糖麻糬窩夫
2024-02-14 1579 views
第一次等緊甜品已經開始寫今年係第二十個情人節睇完戲行過呢間成日都想試既餐廳見佢成日有唔同應援係情人節咁多人既情況下會擺張凳比人放花或放袋係一個好貼心既舉動話明情人節梗係食情人節套餐凱撒沙律正常~火腿比較薄意大利雲吞3粒~3粒代表我愛你?最有趣既事嚟啦~一碗餐湯係打算叫我你一啖我一啖?搵個妹妹問下比埋佢睇係寫湯x2佢答我一個餐係跟碗湯但得係叫情人節餐喎……認真咩?好啦佢去問問完完全無人覆我老公話唔飲由佢到第二枱同樣發現呢個問題出菜既哥哥們即刻叫果位妹妹比番碗湯隔離枱先有位睇落經驗耐d既女士問個妹妹,頭先係咪問過佢相同問題,我已經係咁望住佢,佢仍然係一舊雲咁,情人節壓住想鬧人既衝動士多啤梨沙冰係唔錯北海道帶子明太子忌廉手工扭繩粉帶子煎得唔錯,但食唔到明太子,連橙橙地色都見唔到,好彩個汁未唔錯,手工扭繩粉都意外有咬口跟住等左好一段時間,呢個菜上前我已經係壓制住一肚火……到見到呢個西班牙豬肉眼配薯菜,上面兩條好似芥蘭既菜心諗想點估唔到唔柴幾juicy,意外地幾好食薯餅亦唔會太熱氣,係有d位比較咸打緊既期間連甜品都到個樣都唔錯既窩芺幾脆口唔會太厚粉右邊果個酸酸甜甜中間個奶凍有d薑味個底係朱古力脆
第一次等緊甜品已經開始寫
今年係第二十個情人節
睇完戲行過呢間成日都想試既餐廳
見佢成日有唔同應援

話明情人節梗係食情人節套餐

凱撒沙律正常~火腿比較薄

意大利雲吞3粒~3粒代表我愛你?

最有趣既事嚟啦~一碗餐湯
係打算叫我你一啖我一啖?

搵個妹妹問下比埋佢睇係寫湯x2
佢答我一個餐係跟碗湯
但得係叫情人節餐喎……認真咩?
好啦佢去問問完完全無人覆我
老公話唔飲由佢
到第二枱同樣發現呢個問題
出菜既哥哥們即刻叫果位妹妹比番碗湯隔離枱先

士多啤梨沙冰係唔錯

北海道帶子明太子忌廉手工扭繩粉

估唔到唔柴幾juicy,意外地幾好食
薯餅亦唔會太熱氣,係有d位比較咸

打緊既期間連甜品都到
個樣都唔錯既
窩芺幾脆口唔會太厚粉
右邊果個酸酸甜甜
中間個奶凍有d薑味
個底係朱古力脆脆咁
整體野食係唔錯

但服務真係……特別果位妹妹超唔掂
問佢野一舊雲,又完全唔覆番人
側邊隔離都係食到一肚火
一樣係因為情人節抑制住想鬧人既衝動
2024-02-14
Dinner
每次經過呢間 Cafe 都係見到佢會同啲 Fans Club 合作整晒應援以為佢得個 gimmick ? 其實嘢食質素都唔錯裝修都偏向灰色工業風,而且地方夠大幾個Frd 一齊食開Sem 飯係幾唔錯㗎有時仲會有出新嘅Menu 係For 支持返個明星 追開星嘅大家留意自己粒星有無出現啦( 𓏸˙ ᴗ˙𓏸)‧˚₊ ៸៸𓏸 Set Dinner for two | $488一個 Set 有晒 starters, mains, drinks 無話偏貴 食物質素對得上價錢而且餐廳人流唔算話太多 都可以坐好耐唔洗係街到同人逼!—— Starter ✧ 凱撒沙律✧ 意大利雲吞✧ 是日餐湯個人更加中意意大利雲吞! 個紅醬調得好好食! 非常開胃凱撒沙律面頭都有 Parma Ham 同好多芝士碎連沙律都唔會 Hea—— Mains✧ 北海道帶子明太子忌廉手工扭繩粉✧ 威靈頓挪威三文魚配薯菜第一次試扭繩粉,口感超特別!而且明太子忌廉汁調得好好,芝士味夠濃一啖接一啖停唔到口 (〃・ω・)ノ好少有會係餐廳見到有威靈頓三文魚見到個擺盤真係唔似只會係Cafe見到嘅嘢啱啱焗好嘅 酥皮切落去 超 酥 脆 ~中意食塊皮多
以為佢得個 gimmick ? 其實嘢食質素都唔錯
裝修都偏向灰色工業風,而且地方夠大
幾個Frd 一齊食開Sem 飯係幾唔錯㗎
有時仲會有出新嘅Menu 係For 支持返個明星
追開星嘅大家留意自己粒星有無出現啦( 𓏸˙ ᴗ˙𓏸)

‧˚₊ ៸៸

𓏸 Set Dinner for two | $488
無話偏貴 食物質素對得上價錢
而且餐廳人流唔算話太多 都可以坐好耐唔洗係街到同人逼!

—— Starter
✧ 凱撒沙律
✧ 意大利雲吞
✧ 是日餐湯
個人更加中意意大利雲吞!
個紅醬調得好好食! 非常開胃
凱撒沙律面頭都有 Parma Ham 同好多芝士碎
連沙律都唔會 Hea

—— Mains
✧ 北海道帶子明太子忌廉手工扭繩粉
✧ 威靈頓挪威三文魚配薯菜
第一次試扭繩粉,口感超特別!
而且明太子忌廉汁調得好好,芝士味夠濃
一啖接一啖停唔到口 (〃・ω・)ノ
好少有會係餐廳見到有威靈頓三文魚
見到個擺盤真係唔似只會係Cafe見到嘅嘢
啱啱焗好嘅 酥皮切落去 超 酥 脆 ~
中意食塊皮多過舊魚 (講笑)
而且酥皮同三文魚之間都有醬汁、蘑菇交疊
口感就多啲!

—— Desserts
✧ 提拉米蘇牛角窩夫配雪糕
將 Croffle 切開
大家留意條片!
熱辣辣出晒煙㗎!
而且隔離有士多啤梨Cream同芝士Cream
表示芝士Cream 食落係海鹽奶蓋味!
勁好食!

—— Drinks
✧ 芒果乳酪沙冰
✧ 海鹽奶蓋綠茶
飲品份量都好大
乳酪沙冰係多到好似就瀉咁!
味道都幾好唔會太死甜!
海鹽奶蓋真係整得幾好飲!!

‧˚₊ ៸៸

𖠿
旺角 —— 八〇
旺角豉油街27號地舖
2024-01-16 334 views
一入去啱啱好逮到場地嘅一幅悠閒嘅氛圍,啱晒打機個陣嗌點東西來充飢。啱啱嚟到見到個menu嘅時候,心都諗住食個 #明太子雞翼全日早餐。🍗 雞翼炸到啱啱好,皮酥肉嫩嘅,明太子味又岩岩好。再配條焦糖香蕉,香甜得來又唔膩口。轉頭又試咗份 #烤牛柳闊條麵。呢個盤菜真係睇落抵食到爆,牛柳再咁🥩入口軟熟,煙韌得來又滑,真係夠晒口感。話說,點完甜品,我挑咗 #八〇黑糖麻糬窩夫。食上嚟啱啱好嘅甜,窩夫鬆脆,外加上黑糖珍珠煙韌嘅口感,再來啖雪糕,整個人都開心晒!最後沖咗一杯 #牛油果乳酪沙冰,味道清新,喺口入面暢快,起嘅作用唔止清岩胃,仲提返精神嚟!總結一下,😋 我食得幾滿意,下次黎旺角又有得搞啦!

總結一下,😋 我食得幾滿意,下次黎旺角又有得搞啦!
2024-01-15 318 views
旺角多野食多唔同餐廳揀, 今次係旺角行再搵個tea食下, 見到呢間幾特別又未食過就去食下啦。入邊環境都算還可以不過坐正中間而且都比較貼隔離台,所以有時都幾嘈下,埋邊就有d位可能坐得比較分開少少既。叫左個全日早餐,整體就不過不失正正常常吧炒蛋算正常不過都有唔少白菌,香蕉同腸,菇口感ok食落唔會太生,腸同茄汁豆正常吧。窩夫就不過不失,雖然唔係林既但又唔算特別話吸引。整體黎講,味道正常吧,未食過就試下食一次就夠了。環境就左右太貼所以咁岩隔離講得開心就會嘈少少

叫左個全日早餐,整體就不過不失正正常常吧

窩夫就不過不失,雖然唔係林既但又唔算特別話吸引。

Tea
這間是朋友易拎推介我來吃的。🥰她說她很喜歡吃這間的明太子雞翼全日早餐。😋所以我這次就和食神男友一起來吃,點了明太子雞翼全日早餐、黑松露雜菌忌廉扁意粉配溫泉蛋和焦糖奶蓋薄脆咖啡。😙這裡的全日早餐好豐富,有炒蛋、蘑菇、焦糖香蕉、黑糖麻糬窩夫、小薯餅和沙律,當然還有主角明太子雞翼啦!😍這個全日早餐裡全部的食物都好好食,本身喜歡吃麻糬的我💕,最喜歡吃黑糖麻糬窩夫🧇,煙煙韌韌甜度剛好!😘這裡的全日早餐有明太子雞翼吃在外面餐廳真的很少見,滿滿明太子包裹在煎得香脆的雞翼裡,很好吃!🥰黑松露雜菌忌廉扁意粉好多汁,配溫泉蛋好吸引,溫泉蛋一刺即破,多汁意粉拌著蛋汁真的很滋味呀!😝焦糖奶蓋薄脆咖啡很特別,濃滑的咖啡加上焦糖脆脆,口感很好!👍🏻朋友介紹的真的很棒!❤️Info店名:八〇 營業時間:星期一至日 12:00-22:00地址:旺角豉油街27號地舖
這間是朋友易拎推介我來吃的。🥰
她說她很喜歡吃這間的明太子雞翼全日早餐。😋

黑松露雜菌忌廉扁意粉好多汁,配溫泉蛋好吸引,

溫泉蛋一刺即破,多汁意粉拌著蛋汁真的很滋味呀!😝

朋友介紹的真的很棒!❤️

Info