5 day(s) ago 0 views
日本FAT FAT 炸三文治 🤣做緊優惠~ 好抵 $8 就可以食到日本過江龍Age.3招牌鮮奶油炸三文治~ 每人限買2件,雖然只係$8 不過都好多料,咬開個時會有D奶油咇出黎 ~~ OK幾好食既,鮮奶油好滑好滑,不過一個人食完會有D滯滯地咁,亦都食到麵包有少少油益味~ 仲有一件我試過放入雪櫃第二日先食,我覺得雪凍好食過即食😎店舖係簡單裝修,不過有D懷疑如果長期做$8 優惠,仲會唔會有人食$38 UP 既款呢 ~ ? 題外話外賣仲會送個奶油三文治既萬字夾,都幾靚 XD!🏠店名:Age.3🚘地址:旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M41號舖#旺角 #旺角美食
日本FAT FAT 炸三文治 🤣

🏠店名:Age.3

#旺角 #旺角美食
今日同朋友食完飯喺呢個商場行行咗一陣就口痕想飲嘢/食甜品經過見到呢間 地膽朋友話想試吓係日本店開到過嚟香港 都幾出名所以一人叫咗一款 一甜一鹹- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1. 薯仔沙律欣賞三文治炸得好酥脆可口咬落有聲 口感似燒烤燒麵包不過肯定呢度炸面均勻好多入面包住大量足料薯仔沙律啖啖都係綿密薯蓉 感覺清新中間仲有一粒半熟蛋黃點綴帶有少少流心蛋黃香氣2. 開心果三文治一樣炸得好金黃酥脆入面填滿忌廉 面頭就有莓醬仲有撒上好多翠綠開心果碎呢個口味係甜中帶鹹嘅感覺忌廉比重較多 味道比較突出但又會食到啲開心果嘅鹹香加埋莓醬酸甜 中和返甜膩感
今日同朋友食完飯喺呢個商場行

但又會食到啲開心果嘅鹹香
加埋莓醬酸甜 中和返甜膩感
2024-12-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$38 (Dinner)
炸三文治
開心果
Age.3旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M41號舖味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨超過30款口味選擇,有甜有鹹總有一款你會中意~我今次食左一鹹一甜,估唔到炸得香脆的三文治包住鹹/甜都好夾,兩款都超中意❤️☄️焦糖燉蛋 $38焦糖燉蛋重點一定係燒脆了的焦糖,配合蛋漿&下一層的奶油,焦糖同蛋香都好濃,口感好滑超match!☄️特製醬汁牛小排 $48特製醬汁燒牛小排上有一隻流心蛋,打卡一流!牛小排非常入味,份量都幾多~下層係順滑的薯蓉,有一定的飽肚感!btw食既時候會比較狼狽☺️注意⚠️餐廳有兩張細二人枱比大家堂食,如果拎好多野就可以放一放,空出兩手食野😎
Age.3
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M41號舖

味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨

焦糖燉蛋

☄️焦糖燉蛋 $38

☄️特製醬汁牛小排 $48

焦糖燉蛋
特製醬汁牛小排
於日本福岡、銀座設分店的人氣即炸三文治品牌,已在旺角MOKO設立了首間海外專門店!炸三文治有鹹味和甜味,大部份為$38,現在更有限時優惠,記得留意🫶🏻🥩特製醬汁燒牛小排炸三文治 $48鹹味炸三文治的口味眾多,有經典的雞蛋沙律、惹味的芝士咖喱肉醬和半熟蛋日式炒麵味等。我們選的特製醬汁燒牛小排炸三文治有幾片醬汁滿溢、味道濃郁的薄牛小排片,配上新鮮的沙律菜、流心蛋和薯仔沙律,放在鬆脆的炸三文治內,非常足料又飽肚🤗🍎肉桂蘋果批味炸三文治 $38甜味炸三文治的口味20款,除了人氣的抹茶生朱古力、法式栗子奶油和開心果味,還有些比較特別的口味如紅豆牛油、拔絲番薯和焦糖燉蛋味等。肉桂蘋果批味炸三文治有三塊充滿肉桂香、軟熟香甜的蘋果片,加上細滑的忌廉,口感跟香脆金黃的炸三文治相映成趣,吃上去完全不覺得油膩😋

🥩特製醬汁燒牛小排炸三文治 $48

🍎肉桂蘋果批味炸三文治 $38

2024-12-23
$38 (Tea)
2024-12-27 122 views
𝕀𝕔𝕖 𝕒𝕟𝕕 𝔽𝕚𝕣𝕖 𝕚𝕟 𝕠𝕟𝕖 𝕟𝕖𝕒𝕥 𝕤𝕒𝕟𝕕𝕨𝕚𝕔𝕙🥪有無發現越來越多人喜歡食麵包,好多新開小店都係麵包店🥯。Pastry 食得多,都想食下三文治🤲🏽,日本🎌來的無得抵抗吧~二人分享,一咸一甜無異議吧👻~咸的揀左個特製醬汁牛小排👄,牛都幾靚又唔韌,醬汁惹味,加埋半熟蛋🥚相當 juicy😝,咬落脆炸麵包🍞,呢個組合 why not again!甜既選擇多好多,不過我地毫不猶豫揀左開心果🧚🏽‍♂️!Toppings 有海量開心果粒,加埋草莓醬🍓酸酸甜甜都幾有驚喜。不過麵包裡既鮮奶油真係太多都幾漏😂,如果裡面都仲有開心果元素會更出色🙉。🐂Savoury · Short Rib Fried Sandwich | $48✳️Sweet · Pistachio Fried Sandwich | $38商場裡開麵包店舖位闊落,有唔少介紹板同彩色打卡牆🌈,有兩張枱可以慢慢食完繼續行街🏃🏽‍♂️‍➡️。

2024-12-25 84 views
想試好耐,難得今日得閒,便同朋友嚟到位於旺角新世紀廣場的Age.3,試一試呢度人氣出品:日本過江龍炸三文治🤩呢度有好多不同味道選擇,有鹹點和甜點,非常有創意👍🏻見到有香港限定:杏仁豆腐芒果,即刻叫咗嚟試,朋友鍾意食開心果,就叫咗開心果口味😋🌟杏仁豆腐芒果炸三文治外層金黃酥脆的炸三文治,包裹著滑順creamy杏仁豆腐,三文治面鋪滿了香甜芒果,造型非常吸引💗每一口都係滿滿的cream, 好邪惡,但係好好味😆杏仁淡淡香氣與芒果香甜交織一齊yum yum 🤤 🌟開心果炸三文治鍾意食開心果的朋友不能錯過🫶🏻開心果炸三文治爆cream,表面鋪滿了香厚的開心果💗酥脆的外皮連同滿滿的cream加上開心果碎,口感層次非常豐富,令人禁不住一口接一口🤤

呢度有好多不同味道選擇,有鹹點和甜點,非常有創意👍🏻

🌟杏仁豆腐芒果炸三文治

🌟開心果炸三文治
TakeAway
Tea
  • 杏仁豆腐芒果炸三文治
來自日本福岡人氣炸三文治登陸旺角Moko主打多款即叫即炸三文治麵包炸至金黃酥脆搭配不同內餡甜鹹口味達三十多款,總有一款適合你口味當中有香港限定口味「杏仁豆腐X芒果」亦可以試試日本特色炒麵麵包✾ 抹茶生朱古力 $38滿滿抹茶鮮奶油餡料,再灑滿抹茶粉每一口都充斥抹茶甘香,搭配香滑生朱古力鮮奶油的細膩輕盈與酥脆三文治兩種不同口感入口不會感到油膩挺清爽,但吃的時候要小心點太大口會被抹茶粉嗆的✾ 薯仔沙律 $38薯仔沙律份量一點都不少薯仔顆粒拌勻醇厚沙律醬搭配炸過麵包,鬆脆可口
來自日本福岡人氣炸三文治
登陸旺角Moko
主打多款即叫即炸三文治
麵包炸至金黃酥脆搭配不同內餡
甜鹹口味達三十多款,總有一款適合你口味
當中有香港限定口味「杏仁豆腐X芒果」
亦可以試試日本特色炒麵麵包

✾ 抹茶生朱古力 $38
滿滿抹茶鮮奶油餡料,再灑滿抹茶粉
每一口都充斥抹茶甘香,搭配香滑生朱古力
鮮奶油的細膩輕盈與酥脆三文治兩種不同口感
入口不會感到油膩挺清爽,但吃的時候要小心點
太大口會被抹茶粉嗆的

✾ 薯仔沙律 $38
薯仔沙律份量一點都不少
薯仔顆粒拌勻醇厚沙律醬
搭配炸過麵包,鬆脆可口
2024-12-22 118 views
在日本吃過這款三文治 原來香港也有了!貪佢口味夠多 可以選擇鹹的或者甜的口味選擇比較多 仲可以買返去同朋友一齊分享店內是典型日式風格 明亮簡約的裝修 感覺很清新 所有款式都很想吃開放式廚房 可以看看三文治馬上製作速度也頗快的 大概等了幾分鐘就有了喜歡抹茶的不可以錯過抹茶生朱古力🍫茶味香濃 還有生巧克力 加上香脆的三文治 🥪沒有想過綠茶味的三文治是這樣的一款可以作為下午茶或者小食的芝士咖喱肉醬口味香濃的口味真的讓人很滿足日式的咖喱不會太辣,可以放心呢款口味係我最愛之一✔️
在日本吃過這款三文治 原來香港也有了!
貪佢口味夠多 可以選擇鹹的或者甜的口味

沒有想過綠茶味的三文治是這樣的

一款可以作為下午茶或者小食的
芝士咖喱肉醬口味
香濃的口味真的讓人很滿足
日式的咖喱不會太辣,可以放心
呢款口味係我最愛之一✔️
  • 芝士咖喱肉醬
  • 抹茶生巧克力
2024-12-22 138 views
忌廉水果三文治是日本的發明🇯🇵,香甜細滑的它帶著獨有的吸引力。怕麵包會因而浸霉?Age.3則將其改良,把麵包炸起來🔥 外層黃金香酥令口感更為豐富,而且多加醬汁也不怕浸淋麵包,是很聰明的做法 這個來自日本福岡的品牌繼福岡、銀座均有分店外,最近更進駐了香港🇭🇰口味有超過20款甜、超過10款鹹,真的超級多選擇,總有一款合口味而甜度是採用 零卡路里天然甜味劑Lakanto,是比較健康的甜點作為香港首間海外專門店,推出香港限定口味——杏仁豆腐芒果🥭,有香港人最愛的香甜芒果粒🥭而杏仁豆腐的綿滑質感更像豆腐花,反而杏仁味道不重,很易入口🥛另外鹹點也很有驚喜,牛小排不會像肥牛般太多肥油,有些厚度令牛肉味更濃,而且配搭用上五種水果製造的甜甜照燒醬汁真的很惹味🥩上面放顆流心蛋更是驚豔🥚,再加一片脆口的羅馬生菜🥬,是個邪惡得來有豐富蛋白質、營養和顏色的配搭-杏仁豆腐x芒果🥭($38) 特製醬汁烤牛小排🥩($38)

杏仁豆腐x芒果🥭($38) [香港限定]
特製醬汁烤牛小排🥩($38)
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$38 (Tea)
2024-12-20 101 views
🍞平時覺得三文治就係便利店凍櫃入面嗰啲?定係食開火腿蛋治?近排呢間Age.3炸三文治勁hit🔥店舖賣售多款不同款式炸三文治,全部都係即炸即整,啱啱出爐嘅麵包脆卜卜,仲要脆到卡嚓卡嚓聲 😋帶來全新三文治體驗🥪店員會將方包油炸,然後將方包切半,仲要特別加多開一刀,等啲餡料塞得最盡~😋甜味嘅炸三文治用咗低碳配方嘅忌廉餡料,再配上時令鮮果及食材,將甜品界嘅經典組合重新演繹,食得開心又冇咁大罪惡感😆一於叫個「焦糖燉蛋」味試吓,一拎上手就見到成件三文治漲卜卜份量十足💕外層係金黃香脆嘅炸三文治,表面慢慢焦糖化後,就形成一層超誘人嘅脆皮!香脆嘅外皮加香滑嘅吉士鮮奶油簡直係天作之合~完全唔覺得漏✨鹹味嘅炸三文治同樣出色,趁佢仲係熱辣辣嘅時候食,個包脆卜卜,啲餡料嘅香味發揮到最大威力~我哋就叫咗「南蠻炸雞」口味,新鮮炸雞外脆內嫩又多汁,再淋上日式南蠻醬同惹味嘅他他醬、以及清甜爽脆嘅生菜同香濃嘅雞蛋沙律,每一啖啖都係滿足,每一口都係驚喜🤤如果嚟旺角shopping行到攰,不如去Age.3食個炸三文治充充電,保證令你元氣滿滿繼續行⚡️
2024-12-15 114 views
次次去旅行行程都好緊密,一直東京心心念念嘅口袋名單😻😍Age.3都抽唔到時間去,好彩香港開咗首家海外分店🤩,happy✌🏻!·Age.3係來自福岡嘅人氣炸三文治🥪,佢地嘅忌廉標榜採用零卡路里天然即羅漢果甜味劑製作,味道會冇咁甜,亦會食得健康安全啲👍🏻。炸三文治有成20種口味選擇,有咸有甜,媽呀… 好難揀呀~·🤭😂選擇困難下諗咗N耐,試咗以下幾款~♡ 芒果杏仁豆腐 - 「香港限定」的口味)♡ 士多啤梨 x 朱古力♡ 芝士咖哩肉醬♡ 半熟蛋日式炒麵·炸三文治即叫即製,摸上手仲係熱辣辣😚🤤。咸味同甜味我都試咗,係各有特色🤗,面個人會更偏愛甜味的炸三文治😋。·Age.3自家製嘅忌廉真係好出色😍,質感柔軟輕盈,食哂成件都唔會有罪惡感,加上味道唔會好甜,一啲都唔會覺得膩😌,反而會感覺好滿足!·而咸味炸三文治唔係唔出色,只係食落就好似平時食咸味炸三文治嘅感覺😆,唔會話特別驚艷🥹;而三文治炸得十分香脆👍🏻,唔會食到成口成手油冧冧,呢方面值得加分呢~·📍Age.3旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M41號舖

炸三文治有成20種口味選擇,有咸有甜,媽呀… 好難揀呀~
🤭😂選擇困難下諗咗N耐,試咗以下幾款~

♡ 芒果杏仁豆腐 - 「香港限定」的口味)
♡ 士多啤梨 x 朱古力
♡ 芝士咖哩肉醬
♡ 半熟蛋日式炒麵

📍Age.3
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M41號舖
2024-07-28
2024-12-14 70 views
日本人氣即炸三文治🥪嚟到香港!位於旺角Moko,餐牌有多種口味任你選擇🥩特製醬汁燒牛小排外層酥脆炸麵包,入面就係充滿經特製醬料調製嘅牛小排🥩仲有流心溫泉蛋🥚生菜🥬同埋薯仔沙律,係口感非常豐富嘅炸三文治🥪只係食得有啲論盡😆😆💚開心果又係本年度大熱嘅開心果!炸三文治入面全部都係軟滑嘅忌廉,而上面就係灑滿咗開心果粒💚

🥩特製醬汁燒牛小排

💚開心果

2024-12-14 84 views
早兩日去到旺角新世紀商場食完聖誕下午茶🫖同太太行左陣,見到呢間係日本過江龍嘅「Age.3 」即叫即炸嘅人氣三文治🥪好吸引呀😻即刻又啟動左肚餓Mode🤤又要食嘢啦😂焦糖燉蛋味三文治🥪 $38嘩 呢個味嘅三文治真係第一次食😊估唔到係咁正😬味道岩岩好!又唔會太甜!而且外脆內軟,真係幾好味😋激辛!芝士咖喱肉醬三文治🥪 $43小編反傳統少少,食完個甜再食過咸味😬都係一樣咁好味😋有少少辣得黎又幾開胃喎👍

焦糖燉蛋味三文治🥪 $38

激辛!芝士咖喱肉醬三文治🥪 $43

TakeAway
2024-12-13 111 views
位於旺角ᴍᴏᴋᴏ的日本人氣炸三文治專門店。據聞又是日本過江龍,在福岡及銀座一帶超有人氣的炸三文治,也在香港開設首間的海外分店。既是麵包腦又是甜品控的我便決定要去嚐鮮了。.ᴀɢᴇ.3的炸三文治賣相很好打卡,以每日新鮮出爐的麵包配上時令水果和選用天然甜味劑製作的忌廉,雖邪惡又不全然;除了甜味的三文治外,也有鹹的口味可供選擇。本來一心想試招牌的焦糖燉蛋或香港限定口味的杏仁豆腐芒果,但店員推介新推出的兩款口味,耳仔軟情況下便臨時轉軚了。.⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆⧐ 薄荷朱古力 $43⧐ 特制醬汁牛小排 $48.一鹹一甜的口味,食完正餐再食甜品,觀念在線,態度正確。.炸三文治的餡料十足,即叫即炸的麵包香脆而不膩,餡料滿滿,外脆內軟;整份三文治漲卜卜,賣相很是吸引。.薄荷朱古力其實好易中伏,控制得不好就會有如吃了滿嘴牙膏;幸好這份薄荷朱古力的甜味自然,薄荷香氣清新,朱古力脆脆部分的甜脆更是平衡了薄荷獨特的口感,.而牛小排則是穩陣之選,炸三文治夾著幾片牛小排加溫泉流心蛋,如無意外,豈會難食。牛小排的醬汁雖偏濃鹹,但放在麵包夾層,入口時味道剛好,加上一拮就流心的溫泉蛋,口感更見
在福岡及銀座一帶超有人氣的炸三文治,
也在香港開設首間的海外分店。
既是麵包腦又是甜品控的我便決定要去嚐鮮了。
ᴀɢᴇ.3的炸三文治賣相很好打卡,
除了甜味的三文治外,也有鹹的口味可供選擇。
本來一心想試招牌的焦糖燉蛋或香港限定口味的杏仁豆腐芒果,
但店員推介新推出的兩款口味,
耳仔軟情況下便臨時轉軚了。
⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆

⧐ 薄荷朱古力 $43
⧐ 特制醬汁牛小排 $48
一鹹一甜的口味,食完正餐再食甜品
觀念在線,態度正確。
炸三文治的餡料十足,
即叫即炸的麵包香脆而不膩,
餡料滿滿,外脆內軟;
整份三文治漲卜卜,賣相很是吸引。
薄荷朱古力其實好易中伏,
控制得不好就會有如吃了滿嘴牙膏;
幸好這份薄荷朱古力的甜味自然,薄荷香氣清新,
朱古力脆脆部分的甜脆更是平衡了薄荷獨特的口感,
而牛小排則是穩陣之選,
炸三文治夾著幾片牛小排加溫泉流心蛋,
如無意外,豈會難食。
牛小排的醬汁雖偏濃鹹,
但放在麵包夾層,入口時味道剛好,
加上一拮就流心的溫泉蛋,
口感更見柔軟。
當然輕盈無負擔就未至於,
但吃完至少不會頂著肚腩飽得難受,
餐與餐之間如果想吃點東西填填肚子的話,
也不失為一個好選擇。
2024-12-12 132 views
超耐無行過ᴍᴏᴋᴏ😆 終於嚟潮聖啦🤫 遠在天邊近在眼前,唔洗飛日本🇯🇵~就可以食到來自日本嘅炸三文治,開心指數係💯仲要$8就食到啦🥳 當然要揀翻個一鹹一甜🤩1️⃣ 薄荷朱古力🍫其實好多都好吸引,但係見到佢新出忍唔住就要試吓🤣 入面用嘅係零卡路里嘅鮮忌廉,望落雖然邪惡但相對上感覺會少啲負擔😚一份價錢兩個滋味,真係好睇又好食😋2️⃣ 特製醬汁牛小排🐮係正到痴咗線嘅鹹味炸三文治,估唔到原來都咁ᴍᴀᴛᴄʜ😍 新口味無得輸😚 牛小排沾滿醬汁,配埋新鮮嘅沙律菜🥗 底下就係口感綿綿嘅薯仔沙律🥔 食完好滿足😌

就可以食到來自日本嘅炸三文治,開心指數係💯

仲要$8就食到啦🥳 當然要揀翻個一鹹一甜🤩

1️⃣ 薄荷朱古力🍫

薄荷朱古力

一份價錢兩個滋味,真係好睇又好食😋

2️⃣ 特製醬汁牛小排🐮