講起三文治專門店,除咗洪xx,原來已經有日本過江龍嚟咗香港啦!!今日響旺角東站Moko就見到一間🥰,門面好潔白雅緻,感覺好寬敞舒適~全白色設計,配合一啲fancy color嘅擺設~好in好文青feel~你可以立食或者外賣~原來係日本元祖炸三文治響香港開嘅第一間分店!!!三文治有鹹有甜,估唔到賣相咁鬼靚~有餡嘅劃一價錢48蚊一份,一於同老細試下!!四件就免一個盒,咁就買夠四件啦~必食「香港限定」杏仁豆腐配芒果肉🥰:杏仁豆腐嘅奶油,好似食雪糕咁樣~配埋新鮮芒果肉,甜甜地…好滿足!!🥰雞蛋沙律:最經典嘅三文治餡,用嚟做早餐一流,餡料好豐富,調味亦都唔錯!一啖咬落去啲沙律餡會bi曬出嚟!!😅🤭芝士咖哩肉醬:呢個係熱食嘅,件麵包炸脆咗~配合埋熱辣辣嘅芝士肉醬,仲有一啲芝士醬,好似食緊肉醬意粉,好惹味!搭多一件鮮奶油,只需$20~化算!🥰奶油唔會太甜😋幾香滑,又係好似食雪糕咁👍🏻見佢絡繹不絕~好多人幫親!尤其係遊客~我估佢響內地都應該幾紅!😅🤭🥰

2024-07-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
日本元祖福岡人氣爆燈age.3 炸三文治分店在3個多月前已經登陸香港了,選址位於旺角Moko新世紀廣場,聽聞這間元祖店月賣過萬件炸三文治,非常厲害👍第二分店在去年年尾設於日本銀座,香港就是第三間分店,更是首間海外專門店,我們真有口福,不用山長水遠去日本就可以試到😋香港限定版和餐牌里29款鹹甜口味,總共30款,就算每日食一款都唔會悶,一個月就試齊所有味道😂究竟這款人氣炸三文治有幾出色,就是每天用上新鮮面包,即叫即做,炸到金黃色,非常香脆可口,然後塞到滿滿的忌廉和鹹甜饀料,賣相好靚,非常打卡able。今次我們試了甜味香港限定版杏仁豆腐芒果和鹹味日式照燒,甜味款初時以為咁多cream,一定會很腻,但配上杏仁豆腐和芒果,又非常之夾,又不會太甜,恰到好處。至於日式照燒,是漢堡扒配上蔬菜和蛋,那隻好似荷包蛋還漏出蛋汁,配上熱辣辣的炸三文治,口感都唔錯。多款鹹甜炸三文治現在劃一價38元。現在店舖除了推出生日限定優惠外,還有原味鮮奶油款做緊優惠,原價20元,現在只需8元就可試到,每人只限購2件。喜歡去日本試美食的朋友,經過旺角不妨來這里試一下這間日本超人氣爆燈的炸三文治店啦!

2024-10-09
Type of Meal
Tea
  • 杏仁豆腐芒果
2024-10-10 422 views
炸鮮奶油麵包真是一道令人驚艷的美食!外層金黃酥脆,咬下去時那種香脆的口感讓人欲罷不能。裡面的鮮奶油則滑順細膩,甜而不膩,完美地融入了酥皮的香氣。每一口都彷彿在口腔中爆發出濃郁的奶香,讓人感受到無比的滿足。這道點心的獨特之處在於它的搭配選擇,無論是淋上巧克力醬還是搭配新鮮水果,都能增添不同的風味。巧克力的濃郁與鮮奶油的清爽形成了絕妙的對比,讓人每次品嚐都有新的驚喜。此外,炸鮮奶油麵包的外觀也十分誘人,金黃色的外皮在燈光下閃閃發光,讓人一見傾心。無論是下午茶還是聚會分享,這道美食總能成為焦點,吸引眾人的目光。最重要的是,這份美味不僅是味蕾的享受,也是心靈的慰藉。當你在寒冷的冬日裡,咬下一口熱騰騰的炸鮮奶油麵包,瞬間感受到的溫暖與幸福,讓人忍不住想要再來一份!這真的是一道讓人難以抗拒的美味!

2024-10-07
Tasting Event
人氣必食! $8炸鮮奶油三文治,使用日本空運北海道手打鮮奶油,味道香甜濃厚牛奶味!麵包外皮香脆,與鮮奶油一起沖擊味蕾😋👍🏻好的,以下是一篇關於炸鮮奶油三文治的推介文章:哇! 🤤 你看過這麼誘人的三明治嗎? 這個炸鮮奶油三文治絕對會讓你垂涎三尺! 🥪 酥脆的外皮包裹著柔軟的鮮奶油,每一口都讓你感受到天堂般的滋味。 ☁️ 再加上新鮮的三文治,鮮味十足,讓你欲罷不能! 🐟 這個三明治絕對是下午茶的最佳選擇,讓你精神飽滿,繼續工作! 💪 #炸鮮奶油三文治 #下午茶 #美食 #三明治 #鮮奶油 #三文治
好的,以下是一篇關於炸鮮奶油三文治的推介文章:

2024-10-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$8 (Dinner)
Celebration
Anniversary
2024-09-27 654 views
店员推荐了咸的口味这个咖喱芝士最多人选,满满的咖喱酱汁被油炸三明治包裏。生巧克力炸三明治是由巧克力奶油和生巧克力做成,酥脆的炸面包外皮配上入口即化的生巧克力真的绝绝子多。香港限定杏仁豆腐口味的奶油上摆满了黄桃,口感丰富!外层酥脆金黄:经过油炸后,面包表面会变成酥脆的金黄色。咬下去能够听到清脆的声响。内里松软柔滑:即使经过油炸,面包内部依然保持着松软的口感。奶油的加入也让整个三明治有种丝滑的质地。甜腻适中:丰富的奶油带来一定的甜味,但不会过于甜腻。看到好多博主都在分享这家Age3.从日本开过来的奶油炸三明治,超级吸引 我也来打卡了,位于旺角东Moko商场。我点了经典奶油、香港限定杏仁豆腐、朋友推荐的生巧克力还有芝士咖喱口味,每款都各有特色都很值得尝试!店员推荐了咸的口味这个咖喱芝士最多人选,满满的咖喱酱汁被油炸三明治包裏。生巧克力炸三明治是由巧克力奶油和生巧克力做成,酥脆的炸面包外皮配上入口即化的生巧克力真的绝绝子多。香港限定杏仁豆腐口味的奶油上摆满了黄桃,口感丰富!外层酥脆金黄:经过油炸后,面包表面会变成酥脆的金黄色。咬下去能够听到清脆的声响。内里松软柔滑:即使经过油炸,面包内部依然保

2024-09-27
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$20 (Tea)
  • 鮮奶油炸多士
  • 焦糖燉蛋
  • 鮮奶油三文治
2024-09-17 1047 views
Age.3係香港開設了分店,創辦人中嶋公治關係一名剪髮師,行到去舖頭已經好多人排隊,等咗差唔多20分鐘😹香港店有29款任君選擇買三送一$38@1杏仁豆腐芒果{香港限定]買4個送一個盒,一個鐘頭內要食我買到返屋企,兩個鐘後先食冇問題,有一個第二朝食,冇咩問題!但必須放入雪櫃甜味三文治有好多款選擇鹹味都好多選擇-日式照燒-薯仔沙律(老闆話配合男人口味)芝士燉菜-蛋黃醬納豆-激辛!芝士咖喱肉醬-有意粉(/日式半熟蛋拿坡里意粉+芝士-半熱蛋日式炒麵(N電前係大阪機場已經買到大阪炒麵麵包,呢加終於係香港都食到)叫咗個栗子仲有其他四個,原味啲cream都幾好食,買咗$120到,有啲特別款會貴啲推介(呢款要加$5)

香港店有29款任君選擇
買三送一$38@1
杏仁豆腐芒果{香港限定]
買4個送一個盒,一個鐘頭內要食

甜味三文治有好多款選擇

鹹味都好多選擇
-日式照燒
-薯仔沙律(老闆話配合男人口味)
芝士燉菜
-蛋黃醬納豆
-激辛!芝士咖喱肉醬
-有意粉(/日式半熟蛋拿坡里意粉+芝士

推介(呢款要加$5)

2024-09-11 0 views
人未去過福岡 但就先試下佢哋嘅人氣炸三明治🥪大家都知日本做炸麵包有幾出色平時好驚嘥quota 嘅我 一聽到係來自日本都已經係信心嘅保證~香港係第一間海外分店~打響頭炮咸甜都有,有成30幾款口味~實有一款啱你嘅香港限定口味就係芒果杏仁豆腐 🥰裏面係好Creamy嘅感覺配上芒果粒粒同蜜桃粒粒咬落去就要食緊一件雪糕三文治咁樣焦糖燉蛋味~裏面夾咗一層厚厚嘅吉士醬再用火槍即刻燒出焦糖 有脆脆嘅口感 又有輕微嘅焦香味識落唔會話好甜 焦糖燉蛋控啱晒😙法式栗子奶油~睇下個栗子蓉多到 栗子蓉香甜細膩 口感好棉密 再配上原粒栗子🌰 好睇又好食雞蛋沙律味~食咗咁多甜味食返份鹹味中和一下蛋沙律真係超級多餡 係要就住食咇出嚟嘅感覺酸酸微微 做早餐一流講返個包體 食落香脆得來唔會話好油膩 即叫即整都已經係賣點啦一份其實都可以當一個正餐㗎啦🤫
人未去過福岡 但就先試下佢哋嘅人氣炸三明治🥪
大家都知日本做炸麵包有幾出色
平時好驚嘥quota 嘅我 一聽到係來自日本
都已經係信心嘅保證~

香港係第一間海外分店~打響頭炮

講返個包體 食落香脆得來唔會話好油膩
即叫即整都已經係賣點啦
一份其實都可以當一個正餐㗎啦🤫
2024-08-31 372 views
星期六去MOKO新開既Age.3食炸三文治。呢間係日本元組炸三文治既海外首間分店,好威水,唔怪之得勁多人,要有心理準備等好耐先有得拎。有個開放式廚房,見到佢地將厚切方包拎去炸,再切開一半,再將材料擺入去,就成為豐富飽滿既炸三文治啦。建議一定要即食,即食係最好食嘅。芒果杏仁豆腐呢個見到係香港限定,就一定要揀佢啦。杏仁味嘅忌廉幼滑又唔太甜,加埋粒粒芒果,當甜品食一流。鮮奶油用北海道鮮奶油製作,奶味幾香,甜度啱啱好,而家做緊$8優惠就非常之抵,值得一試。焦糖燉蛋焦糖燉蛋相對甜少少,但同樣非常幼滑。芝士咖喱肉醬味道辣辣地,有一層芝士係面,啱晒想食鹹既人士。日式半熟蛋拿坡尼意粉有隻煎半熟蛋,食食吓會爆啲蛋汁出嚟,再撈埋意粉一齊食,好食。
星期六去MOKO新開既Age.3食炸三文治。

鮮奶油
鮮奶油

焦糖燉蛋
焦糖燉蛋相對甜少少,但同樣非常幼滑。
芝士咖喱肉醬
味道辣辣地,有一層芝士係面,啱晒想食鹹既人士。
芝士咖喱肉醬

日式半熟蛋拿坡尼意粉
日式半熟蛋拿坡尼意粉
2024-08-31
TakeAway
2024-08-30 260 views
來自福岡的「Age.3(アゲサン)」以炸三文治打響名堂,東京銀座店更一直大排長龍,早前竟進軍香港開設首間海外分店,現時開業約兩個月熱潮開始減退,週末下午到訪客人亦不算太多。除了鮮奶油炸三文治售$20之外,其他所有款式均劃一收費$48,而部分特別口味則需另加$5,如今價格已經調低至$38起,翻查資料發現日本售價為每件¥750,價格相若並沒有坐地起價;包括鮮奶油在內共有19款甜味及10款鹹味選擇,雖然日本不時有麝香葡萄、抹茶紅豆雪糕等特別口味,但香港亦有獨一無二的限定款式——芒果杏仁豆腐。玻璃櫃內的鮮果忌廉三文治同樣賣相精美;店內環境雖然寬敞但只有兩張小圓桌及數個座位,因此大部分客人都是即場立食或外帶。激辛!芝士咖喱肉醬 ($43)店員先將方包兩面炸至金黃色,然後對角切半後再於中間𠝹開加入餡料,保持鬆脆之餘毫不過份油膩,半融芝士再加上咖喱肉醬微辣惹味。法式栗子奶油 ($38)鮮奶油標榜選用零卡路里天然甜味劑Lakanto製作而成,甜而不膩之餘質感輕盈細滑,再加上栗子蓉香甜綿密並綴以糖漬栗子。芒果杏仁豆腐 ($38)杏仁豆腐忌廉的杏仁味道淡雅,佈滿芒果醬及芒果粒香甜清爽,雖然在日本人眼中杏仁

激辛!芝士咖喱肉醬 ($43)
激辛!芝士咖喱肉醬

法式栗子奶油 ($38)
法式栗子奶油

芒果杏仁豆腐 ($38)
芒果杏仁豆腐
杏仁豆腐忌廉的杏仁味道淡雅,佈滿芒果醬及芒果粒香甜清爽,雖然在日本人眼中杏仁豆腐大概是中華料理的代表甜品,但其實在香港並非相當普及,忽發其想如果推出楊枝甘露味或會更加地道更有香港特色吧。

焦糖燉蛋 ($38)
焦糖燉蛋
據知焦糖燉蛋是人氣第一之選當然不容錯過,吉士忌廉香滑濃稠,灑上砂糖燒成焦糖脆面份外香甜。
激辛!芝士咖喱肉醬
法式栗子奶油
2024-08-26 1718 views
今次叫左咖喱味同鮮奶油味芝士咖喱肉醬味香 每咬一啖都好足料有d似平時日式咖喱炸包但唔算特別出眾可以自行選擇試唔試反而甜味吐司比起咸味吐司更出色鮮奶油味外脆內軟 鮮奶油入口即化 好正 $8試食價抵到爆 值得一試
今次叫左咖喱味同鮮奶油味

鮮奶油味外脆內軟 鮮奶油入口即化

好正 $8試食價抵到爆 值得一試
2024-08-14
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$46 (Lunch)
2024-08-24 1470 views
人氣過江龍! Age.3 嚟到香港啦,就喺 MOKO ,即係以新世紀廣場,有得食啦! 開舖即刻有優惠 ,八蚊雞可以買到原價二十蚊嘅鮮奶油! 好多人排隊,攞咗飛之後逛一下商場再翻嚟取食都仲得!一定要試下啦
2024-08-24
2024-08-17 2044 views
新店做優惠有北海道鮮奶油都只是$8 ,當然支持吓,很好食!就算之後變返正價$20其實都可以考慮!今日星期日非常之多人,但都速度算很好, 15分鐘都可以食得到了!非常之迅速!見到他們處理也很乾淨,全部人帶手套,非常之乾淨衛生,見他們是鮮榨方包,再用工具填滿食材,全程衛生,而且外觀很日式白雪雪。如果他們將來有連飲品的套裝可能會更強競爭力,因為他們同事有買樽裝飲品,但在沒有優惠的情況下見到全部客人都只是買麵包,可以考慮吓更多經營手法。
新店做優惠有北海道鮮奶油都只是$8 ,當然支持吓,很好食!
就算之後變返正價$20其實都可以考慮!
非常之迅速!

2024-08-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$8 (Tea)
2024-08-15 1689 views
路過見冇人排隊,睇多眼見到有promotion由買三送一降低門檻變到買一送一,變相$48 有兩件,好似感覺良好d。支持吓香港飲食吧。雖然話日本過江龍,但係事實上$48 已可食一個簡單嘅茶記lunch。點左最穩陣嘅焦糖燉蛋加送一個鮮奶油味,外賣返公司坐低慢慢食。總結,食完兩件我發覺送的鮮奶油味比正價$48買的焦糖燉蛋那件味道還要好,有點似食緊奶油版本三文治,如果鍾意好rich好creamy嗰種淡淡奶油口感就啱晒啦。焦糖燉蛋一般,預期之內嘅味道,沒有失望也沒有太大驚喜。食完一件已經好飽。

2024-07-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$48 (Lunch)
  • 鮮奶油味
2024-08-15 1448 views
𝔸𝕘𝕖.𝟛之前已經知道有這間日本過江龍店。未試過炸三文治,所以去試試。三文治有分鹹和甜味。喜歡吃甜品的我當然要試甜味,選了香港特有的杏仁豆腐芒果味。喜歡炸包夠脆,表面的芒果汁味道不錯,而杏仁豆腐cream比較膩。結果吃一件已經好飽。外賣了一件原味忌廉三文治給家人,家人覺得很膩。
𝔸𝕘𝕖.𝟛

外賣了一件原味忌廉三文治給家人,家人覺得很膩。
2024-08-15 1357 views
買 3 送 1 原味鮮奶油炸三文治,梗係即試~有甜有咸,當正餐或甜品都可以😋。全部都係三角型口袋,即炸嘅三文治🥪金黃酥脆,包住滿滿材料,好可愛~❤️ 士多啤梨果醬:鮮奶油香甜幼滑,忌廉輕盈得來又保留口感,士多啤梨微酸,配酥脆三文治袋,口感&味道都好豐富🧡 日式照燒:有漢堡扒&煎蛋&生菜,醬汁濃郁惹味,做午餐 perfect~💛 激辛!芝士咖啡肉醬:滿到漏嘅肉醬,香噴噴!濃郁又有微辣,仲有陣陣炙燒過嘅芝士香氣,做晚餐非常飽肚&滿足

買 3 送 1 原味鮮奶油炸三文治,梗係即試~