2024-09-07 1602 views
「海南雞關注組」No.1 🏆標榜所有食物無味精,每日新鮮製作🐔旺角呢間分店已經開咗一段時間但平日食飯時間都要排一陣先入到~【全日溫泉海南雞飯餐】 $63套餐超抵食!包香飯、靚湯、小黃瓜、三色醬+冷泡烏龍茶/罐裝飲品🥤溫泉海南雞食落超嫩滑Juicy😍 喺香港數一數二好食的海南雞😋油飯食落勁香超超超大碗,女仔可以嗌少飯都得!嗰雞湯有好清香椰子味,飲落好順喉!而三款醬都唔錯,每款都有另一番風味🤤【咖央多士】 $25⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必叫!超級邪惡🤤 烘得勁脆口,咖央醬好香滑🧈淡淡的斑斕味,亦不會太甜太漏😋 值得一試!餐點:4 / 5服務:5 / 5環境:3 / 5性價比:4.5 / 5「🎵Good food in bad days悲觀傷心都要撐起🎶 攰就食雞髀🍗It’s not a bad life it’s just a bad day🎵」#香港美食 #香港必食 #海南雞飯關注組 #全日雞實驗所 #北角美食 #旺角美食 #通菜街 #新加坡菜 #咖央多士 #hkfoodie #hkfood #mongkok #lamlam旺角 #lamlam北角 @alldaychicken.hk
「海南雞關注組」No.1 🏆
標榜所有食物無味精,每日新鮮製作🐔
旺角呢間分店已經開咗一段時間
但平日食飯時間都要排一陣先入到~

【全日溫泉海南雞飯餐】 $63

Tasting Event
  • 溫泉雞髀套餐
  • 咖央多士
2024-09-03 1624 views
喺旺角女人街入面,俾我發現到有間叫「全日雞實驗所」溫泉雞飯店,見佢個名幾得意,而且我本身都好鍾意食海南雞,所以就決定同朋友試一試,雖然佢晚市條隊都幾長,但估唔到有幾快可以入到去,而且期間都見到有好多人叫外賣,試完果然冇令我失望 😋溫泉雞套餐我就揀咗呢個溫泉雞套餐,貪佢可以試齊雞髀、雞翼同埋雞胸,雞髀滑嘟嘟,雞胸啖啖肉,雞翼就食到雞油嘅香味,雞肉少少鹹鹹地,就咁食都好好味,當然點埋豉油同薑蓉就更加提升到佢嘅味道啦 😍溫泉雞髀套餐朋友就叫咗呢個溫泉雞髀套餐,因為貪佢啖啖肉,雞髀肉超級滑,完全冇令我哋失望,佢仲加咗醬油糖心蛋,個雞蛋嘅糖心整得好靚,少少鹹鹹地,幾好味 😋 蔥油乾撈麵、冇味精靚湯、醬油小黃瓜套餐可以揀香飯、米粉或者撈麵,我哋就揀咗蔥油乾撈麵,蔥油香味好濃,但又唔會覺得好油膩,配埋乾蒜,勁香口 😍 碗湯都好鮮甜,平時食海南雞飯對湯冇太大期望,估唔到呢個入口係好有驚喜,甜甜地,飲完之後完全唔會口乾 👍🏻 再加埋清新嘅醬油小黃瓜,好鍾意佢哋嘅調味,少少鹹味剛剛好提升到食材嘅鮮味,食完唔會覺得好疲勞 🤤咖央多士估唔到呢度仲有甜品食!叫咗咖央多士,多士烘得夠香脆,香甜嘅咖央配埋大大舊嘅牛

溫泉雞套餐

溫泉雞髀套餐

蔥油乾撈麵、冇味精靚湯、醬油小黃瓜

咖央多士
估唔到呢度仲有甜品食!叫咗咖央多士,多士烘得夠香脆,香甜嘅咖央配埋大大舊嘅牛油,完美表達咗何謂邪惡但美味 🤤

雖然呢度鋪仔細細,但係所有人都好親切,佢哋門口仲好貼心咁有個架,如果太多嘢嘅話可以放住喺個架度先,咁就食得更加舒服啦 😆
2024-09-02 1246 views
成日經過都見排哂長龍,今晚可能落雨,經過見條隊唔算人多,大概5、6個人,咁就一於試下,叫左一個雞髀套餐加一件肉餅,食到半路見隔離枱叫咗咖央多士好似幾吸引,我又貪心叫埋一份雞真係好嫩滑,份量Ok整體無乜嘢可以挑剔,肉餅好香瑤柱味,食得到一粒粒嘅肉而唔係用肉碎做,食一件有少少唔夠喉好想再叫,但因為叫多咗份咖央多士,怕食唔哂所以都係唔好衝動,留番下次再食過咖央多士包哄得好香脆,中間夾住嘅鮮油唔算好厚,如果以追加小食來講我覺得ok夠,如果唔係會好漏好飽最後不知不覺連伴菜嘅青瓜都比我食哂,食到清哂碟店員不禁嘩左一聲,我自己都覺得唔係幾好意思😂🙈

2024-08-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-09-02 1131 views
《高質溫泉滑雞😚》———————————————-#全日雞實驗所 🐤-旺角女人街裡面有間超人氣專賣雞嘅小店,都幾多人排隊,外賣一個接一個,但好有效率,都唔算等得耐,好快入到座😎 佢仲有另一間分店係北角,一樣主打性價比😙-🐔 溫泉雞套餐一次過可以食齊晒雞翼、雞上髀同雞胸肉😍雞肉皮滑肉嫩香,雞皮爽口彈牙,略帶啲脂肪啫喱,食落更滑溜,啖啖滿足感!配搭肉燥米粉好飽~餐湯係椰子雞湯,無味精,飲落清甜舒服🥥-🐔 溫泉雞脾套餐雞脾肉件件都超滑嫩,肉質幼嫩多汁,油飯亦都好香,粒粒分明🍚-跟餐加購咖央多士同桑拿瑤柱肉餅,好吸引🍞多士烘得脆口乾身,夾住厚牛油同咖央醬,椰糖香味突出質地幼滑😝肉餅有成3件,大大舊,肉質厚實,好香瑤柱味😚-⭐ 參考價錢︰溫泉雞套餐:$91溫泉雞脾套餐:$109🍌 抵deal 指數:8/10
《高質溫泉滑雞😚》
———————————————-
#全日雞實驗所 🐤
🐔 溫泉雞套餐
🐔 溫泉雞脾套餐
雞脾肉件件都超滑嫩,肉質幼嫩多汁,油飯亦都好香,粒粒分明🍚
⭐ 參考價錢︰
溫泉雞套餐:$91
溫泉雞脾套餐:$109
🍌 抵deal 指數:8/10
2024-08-25
Type of Meal
Dinner
2024-09-01 1198 views
今日行開旺角見到呢間"全日雞實驗所"嘅食店, 記得之前網上見過有人都介紹過呢間店。 見有點餓, 就入咗入去試試。 餐牌上食物價錢都算合理,我點咗一份溫泉雞套餐,跟香飯(油飯),另外加多咗碟蔥油伴麵試吓°份溫泉雞套餐算係大堆頭,分量幾足。湯,飯,配菜、雞,飲品有齊。 但可能我對食海南雞飯要求算有點高, 試過呢個雞飯套餐,我覺得水準相當一般,尤其是一間標榜以食雞為主嘅店來講,確實有點失望。可能佢哋要再多做實驗研究改進吓蔥油伴麵算比油飯做得好,夠香,味道唔錯,麪條有韌勁。

蔥油伴麵算比油飯做得好,夠香,味道唔錯,麪條有韌勁。

2024-08-27 1107 views
聽聞旺角開咗一間非常好食嘅海南雞飯,今日特登過嚟試一試,19:00嚟到已經非常之多人排隊,不過又唔係等好耐就入到啦喎~溫泉雞下庄餐🐔$80套餐已經包咗葱油干撈麵🍜 +$5、無味精靚湯🥣、醬油小黃瓜🥒、三色醬汁、可樂🥤,非常豐富!佢哋嘅雞非常嫩滑,而且仲好有雞味,另外我都好推介大家試吓佢哋嘅蔥油干拌麵,蔥油味好香好好食!桑拿瑤柱肉餅套餐$63套餐內容一樣非常豐富,包括有香飯🍚、無味精靚湯🥣、醬油小黃瓜🥒、冷泡烏龍茶,佢哋嘅肉餅係土魷肉餅,好香!絕對係白飯小偷!香飯質地啱啱好,而且唔會太油!🙌🏻🙌🏻🙌🏻另外我哋仲可以加錢配搭唔同嘅小食,我今次就揀咗蒜香娃娃菜🥬+$12、醬油糖心蛋🥚+$10、咖央多士🍞+$25,特別推介咖央多士 同埋 蒜香娃娃菜,咁大個人第一次食咖央多士係覺得完全冇油膩感,亦都唔會過甜,超正! 而蒜香娃娃菜嘅蒜香真係冇得彈!

溫泉雞下庄餐🐔$80

桑拿瑤柱肉餅套餐$63

• 溫泉雞下庄餐
2024-08-26 1096 views
雞 全部都係雞~ 沒想到在通菜街竟然暗藏了一間絕世海南雞店晚餐時間門口等滿了人 水泄不通不設預約 想吃的記得早點到喔~▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂☞温泉雞脾套餐 $73一個套餐已經包了一大碟海南雞例湯 醬油小黃瓜 油飯同飲品!!全碟都係雞脾肉 件件都超滑嫩✧٩(ˊωˋ*)و✧雞皮有光澤 肉質幼嫩多汁☞ 温泉雞套餐 $63有選擇困難症的可以選這個套餐有齊雞上脾 雞胸肉 雞翼╰(*´︶`*)╯仲要比雞脾餐平$10☞ 桑拿瑤柱肉餅 +$36三件大大件嘅肉餅肉質厚實 好香瑤柱味(๑•̀ㅁ•́ฅ)如果不想額外加 也可以點肉餅套餐喔☞ 葱油乾撈麵 套餐+$5轉唔想食飯可以加錢轉撈麵表面鋪滿了炸蒜 撈勻後每一口都葱油香滿滿☞ 咖央多士 +$25一個人食唔曬 一碟4件一個人真的吃不完〒▽〒即點即整 外表烤得金黃酥脆配上甜甜的咖央醬和厚切牛油一口咬下去真的很邪惡(つд⊂)▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂
雞 全部都係雞~
沒想到在通菜街竟然暗藏了一間絕世海南雞店
晚餐時間門口等滿了人 水泄不通
不設預約 想吃的記得早點到喔~
☞温泉雞脾套餐 $73

有齊雞上脾 雞胸肉 雞翼╰(*´︶`*)╯
仲要比雞脾餐平$10

☞ 桑拿瑤柱肉餅 +$36
三件大大件嘅肉餅
肉質厚實 好香瑤柱味(๑•̀ㅁ•́ฅ)
如果不想額外加 也可以點肉餅套餐喔

一個人食唔曬
一碟4件一個人真的吃不完〒▽〒
即點即整 外表烤得金黃酥脆
配上甜甜的咖央醬和厚切牛油
一口咬下去真的很邪惡(つд⊂)

2024-08-26 672 views
是愛吃海南雞人士中的頭三位店舖!全日雞實驗所是自家研發機器浸雞,花盡心思鑽研。當初的深水埗的總店更以嫩滑海南雞飯而聞名!旺角餐廳裝修簡單明瞭,坐位不多。不食雞的朋友可以選擇「桑拿瑤柱肉餅套」🐓 ♨️溫泉雞套餐($63)雞翼、雞胸、上脾+香飯一次過品嚐雞的不同部位,令人驚喜的是雞胸肉嫩滑過上雞脾!但雞味並不是十分濃郁!油飯金黃,紅蒜味香,軟硬適中!🥥湯是耶子雞湯,非常清甜,亦帶有雞味!⚫️🟠🟡三色醬汁:甜醬、甜酸醬、磨成醬的薑蓉,食落似自家製!🥒還有清爽麻油青瓜粒作為前菜!
旺角餐廳裝修簡單明瞭,坐位不多。
不食雞的朋友可以選擇「桑拿瑤柱肉餅套」
🐓 ♨️溫泉雞套餐($63)
雞翼、雞胸、上脾+香飯
油飯金黃,紅蒜味香,軟硬適中!
🥥湯是耶子雞湯,非常清甜,亦帶有雞味!
🥒還有清爽麻油青瓜粒作為前菜!
2024-08-20 973 views
🧐聽聞旺角開咗間好多人幫襯嘅雞飯專門店,依晚經開依邊,又唔想煮飯,就過咗去食晚飯~🍽 溫泉雞套餐 😋😋😋😋😋餐牌清楚寫明雞件部位,包括:雞翼、雞胸 & 上髀;小編跟餐揀咗香飯、無味精靚湯、醬油小黃瓜、三色醬汁 & 冷泡烏龍茶 😉 雞肉皮滑肉嫩;香飯個碗幾深,份量好多,既油香又軟熟;無味精靚湯係椰子🥥雞湯,飲落清甜舒服;醬油小黃瓜🥒批晒皮,口感清爽,小編鍾意再點酸辣汁嚟食;三色醬汁中,最特別係薑蓉,磨得好綿密 😲;冷泡烏龍茶幾清,唔會太濃~🥪 咖央多士 😋😋😋😋😋咖央多士喺套餐之後先上~ 多士烘得脆口乾身、內裡夾住厚牛油🧈同搽好咗咖央醬。椰糖甜味好出,牛油又好滑,當作甜品咁食都品錯!😉午餐 💵💵 約港幣$90/人💁🏻‍♀️ 其實一個套餐已經好夠食,$70就有找。如果有朋友一齊,叫一份咖央多士可以share。小編依日傍晚6點半左右到,堂食已經客滿,等大約十五分鐘入座。唔想等嘅,叫外賣都得~ 佢哋仲有一間分店喺北角,有興趣留意下 ☺️🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!

🍽 溫泉雞套餐 😋😋😋😋😋

🥪 咖央多士 😋😋😋😋😋

午餐 💵💵 約港幣$90/人

2024-08-15
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)
  • 溫泉雞套餐
2024-08-16 1134 views
早排見到某酒店推出海南雞飯蛋糕,挑起左想食海南雞飯條癮。上網搵搵下見到有條片介紹呢間舖,講到老闆當佢科研咁做,於是就黎左試下。睇左陣餐牌決定揀雞脾餐,無他既貪佢夠滑,另一餐揀左肉餅試下。兩個餐都無揀普通飯,轉左香飯同拌麵。個餐都幾多野食,除左主菜同飯,有湯,小食同野飲。個餐連盤上,但d 野又唔算逼,自己調下位都方便。先講雞,d 肉夠滑有雞味又林,無血水無腥味,三款醬汁分別係醬油,辣醬同薑蓉。我覺得辣醬最好食,比泰式辣醬辣小小但無咁甜。個肉餅真心好食,有d 覺得係比海南雞擔誤既肉餅店。加左瑤柱口感豐富左好多又彈牙,本身調味已經好夠,唔使額外加豉油,強烈推薦。香飯無出邊d 油飯咁多油但保持到個香味,食唔到硬飯,應該係即日煮無隔夜。拌麵夠味有蔥香不過小心食個時d 汁滴到自己,可以一試。小食同湯正常,個湯飲得出無加味精。整體而言呢個份量,質素同款式對得住價錢,有時想食海南雞飯又唔想外賣呢間真係一個好選擇。

2024-08-15
$70 (Dinner)
  • 溫泉雞髀套餐
  • 桑拿瑤柱肉餅
頭幾位好食既海南雞飯温泉海南雞飯個雞好滑 浸雞時間控制得好好連皮食都唔會覺得油膩三款醬汁黎講 薑蓉好好味 磨得好幼滑必配油飯!!好香 飯粒分明 唔會煲到爛哂隨餐會跟小食 椰子雞湯 冷泡茶椰子雞湯好清甜好好飲!不過份量黎講我覺得偏小左d,但整體上都係好好食 支持小店啊!!
頭幾位好食既海南雞飯

三款醬汁黎講 薑蓉好好味 磨得好幼滑
油飯

必配油飯!!好香 飯粒分明 唔會煲到爛哂

隨餐會跟小食 椰子雞湯 冷泡茶

椰子雞湯好清甜好好飲!

不過份量黎講我覺得偏小左d,但整體上都係好好食

支持小店啊!!
海南雞飯
油飯
  • 溫泉雞套餐
今天我吃了一間超級寶藏的吃雞聖地,就藏在熱鬧非凡的旺角女人街旁邊,簡直是逛街覓食兩不誤的完美CP!🌟小缺點係環境有少少迫 不過都接受到一走進【全日雞實驗所】🏡😍 他們家的全日雞套餐,簡直是懶人福音&美味擔當!🎉用QR code落單 好方便🍚香飯一碗,粒粒分明,吸收了雞肉的精華,每一口都是滿滿的幸福感~幸福感爆棚💥!還有一款桑拿瑤柱肉餅將乾瑤柱融入肉餅中,不僅讓肉餅的口感變得更加濕潤多汁,還賦予了它獨特的海鮮風味,這樣的組合簡直是米飯的絕佳伴侶,絕對稱得上是“米飯殺手”!🥣還有那冇味精的靚湯,清澈透亮,喝上一口,暖身又暖心,感覺整個人都被溫柔以待了~🥰椰子雞湯甜甜地幾好飲 🥒別忘了那碟醬油小黃瓜,清爽解膩,絕對是套餐里的點睛之筆,咔嚓咔嚓,吃得停不下來!🥳重頭戲來了!溫泉脾套餐,一聽名字就讓人心動不已~🔥 雞肉嫩滑多汁,搭配上滿滿的蔥香和雞油香,每一口都是對味蕾的極致寵溺!😋 而且哦,份量超級足,無論你是小鳥胃還是大胃王,都能吃得心滿意足!🍽️最最貼心的是,這裡還可以根據你的喜好選擇不同的雞肉部位,雞胸、雞腿、雞翅...統統滿足你!👏位置超好找,就在女人街附近,逛完街直接過來大快朵頤,簡直

一走進【全日雞實驗所】🏡

還有一款桑拿瑤柱肉餅

重頭戲來了!

位置超好找,就在女人街附近,逛完街直接過來大快朵頤,簡直不能再方便了!🚶‍♀️🚶‍♂️

2024-08-12 1096 views
喺女人街經過見到呢間店都幾多人排隊,應該係好嘢嚟。叫咗兩個套餐,一個溫泉雞胸柳,一個溫泉雞有雞翼雞胸同上髀。佢哋都配咗小黃瓜同三色醬,仲有靚湯。一個就配蔥油乾撈麵,另一個就配油飯。乾撈麵幾正,又飯都幾大碟。兩隻雞都好正,冇骨而且幾滑,點埋三色醬一絕。另外加了娃娃菜、肉餅、糖心蛋、芥央多士,幾樣都唔錯,肉餅唔會好鹹,娃娃菜夠清淡,多士好啱打卡。整體食物質素都唔錯,環境都幾乾淨,係有啲逼夾,負面唔算好大,但就啲枱細同埋好多人。但我覺得都抵食,食咗咁多嘢都好飽,兩個餐加埋啲配料都唔使兩舊水。菜單如下:溫泉雞胸柳套餐|雞胸柳|葱油干撈麵|無味 $93精靚湯|醬油小黃瓜|三色醬汁|咖央多士|巢檸檬茶溫泉雞套餐|雞翼、雞胸、上脾|香飯 |無味 $98精靚湯|醬油小黃瓜| 三色醬汁| 蒜香娃娃菜|桑拿瑤柱肉餅|醬油糖心蛋|冷泡烏龍茶

菜單如下:

溫泉雞胸柳套餐|雞胸柳|葱油干撈麵|無味 $93
精靚湯|醬油小黃瓜|三色醬汁|咖央多士|巢檸檬茶

溫泉雞套餐|雞翼、雞胸、上脾|香飯 |無味 $98
2024-08-12
$99 (Dinner)
2024-08-06 1221 views
聽過朋友講全日雞實驗所啲雞好味,咁啱係旺角按完摩,大約晏晝1點鐘,行過唔駛等位就入去試下。因為早排減肥慣左食雞胸,就叫佢嘅雞柳試下,睇下夠唔夠滑。雞嘅份量正常同都算幾滑,但未算係食過最滑嘅海南雞。lunch set包埋湯同飲品,湯飲落唔太鹹,唔會話好明顯味精味,米粉就係新竹米粉,正常發揮,湯底亦無咩特別。Overall都算唔錯,但未至於好好味會特登黎食,如果之後經過開呢頭就可以再試下雞髀,睇下會唔會好食啲。
因為早排減肥慣左食雞胸,就叫佢嘅雞柳試下,睇下夠唔夠滑。
2024-08-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2024-08-04 1091 views
✔️溫泉雞脾套餐 $73之前上網見到好多人都話呢一間嘅海南雞好出色 而今次食完之後我同朋友都覺得名副其實😳 海南雞真係好滑 肉味都出 雞皮爽彈 點埋三色醬真係冇得彈 🤤🤤佢個薑蓉都比較特別 係真係打到成醬 所以唔會有一絲絲嗰啲渣👍🏻 跟餐仲有油飯 醬油小黃瓜 湯同埋嘢飲 講唔停覺得油飯就麻麻哋 油香唔夠 好似冇乜味咁🥲反而+$5 個葱油干撈面好有驚喜 有好多炸蔥喺面好香 面質煙韌 超推薦大家加$5 換呢一款🥰✔️桑拿瑤柱肉餅 (+$13)呢個肉餅都好足料 真係每一啖都食到瑤柱 而且又唔會太腍 有咬口😋✔️咖央多士 (+$25)呢個就正常發揮 咖央醬同埋牛油都俾得好慷慨🧈🍞 多士都烘得夠脆😚
✔️溫泉雞脾套餐 $73

✔️桑拿瑤柱肉餅 (+$13)

✔️咖央多士 (+$25)