2020-10-29 370 views
好耐無打邊爐啦! 呢間灣仔新開嘅港日韓火鍋放題店幾抵食,火煱仲係一人一煱架,夠哂衛生呀澳洲M6和牛肉眼放題套餐 📍$348/位有5種湯底俾大家選擇,自己揀自己個煲,咁就大家都可以食到鍾意嘅湯底啦 😬 美顏花膠鍋好足料,大大塊花膠,夠哂滋潤;日式海帶豆腐鍋就夠哂清甜呢個餐可以任食好多種肉,包括M6和牛,黑牛肩脊,極上安格斯牛小排,雪花牛板腱,日本豚肉,日本黑豚腩肉,每樣都好嫩好好食 😋特別係係M6和牛,油脂分真係岩岩好。提提大家,煮嘅時唔好太耐呀,錄一錄已經可以食架啦菜同丸放咗係出面嘅雪櫃入面,方便大家自己攞 😀 擺盤好靚好多顏色,好新鮮,真係連唔鍾意食菜嘅人都吸引到呀。食得放題,飲品當然都係任飲架啦,係估品到佢品單只有好多韓式飲品,仲有自家製嘅飲品,個士多啤梨乳酪爆爆珠就幾有驚喜啦🤗而家叫A,B,C 任何一個套餐,仲送日本刺身拼盤,小食拼盤,韓國炸雞/麻辣雞煲,海鮮拼盤各一份 😍😍全部都好新鮮呀 🤤 估唔到個刺身拼盤仲有魷魚同象拔蚌添架最後最後,仲有Manuka 雪條架! 岩哂小朋友呀⋯ 不我地食得太飽,今次就食唔落啦~

澳洲M6和牛肉眼放題套餐 📍$348/位

2020-10-26 356 views
我要食M6和牛又要食刺身要食韓式炸雞要食海鮮同雞串仲要打邊爐灣仔全新開對既佢一次過滿足曬我既慾望刺身拼盤有三文魚,蝦,帶子同各款貝類夠新鮮質素好之後再食拼盤芝麻醬沙律夠新鮮日式燒雞串好吸引枝豆鹹蛋黃魚皮勁邪惡一口甜薯香軟甘甜美味再嚟韓式炸雞(或者麻辣雞煲)炸雞切到細細粒炸肉質唔錯好香口新鮮炸起要襯熱食呀最後既一人一鍋打邊爐叫左個養生既花膠鍋底同行者叫左牛奶湯底海鮮有鮑魚,龍躉,蝦,蜆,扇貝牛肉就有曬4款包括呢餐既主題:澳洲M6級和牛澳洲和牛既好處係對比起日本和牛有更重牛味但又不乏和牛本身既軟滑口感同油香咁高質既牛肉任食真係好高CP之後餐廳會提供點菜紙可以任添澳洲M6和牛,豚肉,丸,滑,菜,麵等等野飲方面就可以去雪櫃任拎推薦士多啤梨爆爆珠同埋檸檬薏米水食到最後仲有韓國雪條開心
我要食M6和牛
又要食刺身
要食韓式炸雞
要食海鮮同雞串
仲要打邊爐

灣仔全新開對既佢一次過滿足曬我既慾望

刺身拼盤
有三文魚,蝦,帶子同各款貝類
夠新鮮質素好

新鮮炸起要襯熱食呀

最後既一人一鍋打邊爐
叫左個養生既花膠鍋底
同行者叫左牛奶湯底
海鮮有鮑魚,龍躉,蝦,蜆,扇貝

牛肉就有曬4款

野飲方面就可以去雪櫃任拎
推薦士多啤梨爆爆珠同埋檸檬薏米水

食到最後仲有韓國雪條
開心
正正正......呀!!!!!👨👩👩👨ㄧ班朋友 4人ㄧ人ㄧ鍋盡情食❤❤,食足120分鐘。 ㄧ開始ㄧ大盤新鮮到不得了的魚生,再來ㄧ盤新鮮的海鮮🐠🐟🐡, 有鮑魚、龍躉、扇羽、生猛海蝦等🍲。 仲有60多款港日韓美食任食🌽🍅🍆🍖🍥🍡🍢。大家點左$288的安格斯牛肉任食, 👍😍😍😋😋😋。十多款食品任君選擇, 我最中意食韓國直送食品暴。仲有仲有, 平日好中意在7仔買韓國雪條都任食。總之高水準食材,湯底又正,值得ㄧ去再去。
港日韓放題
港日韓放題
2020-10-25 224 views
朋友介紹 新式港日韓火鍋放題☺️叫咗$348澳洲和牛餐 :有刺身、小食便當、雞煲同埋主角係多款牛肉,澳洲和牛一定係最正,其他美國牛都比一般日式火鍋放題高質。推介花膠湯底,有2大舊又厚又”林”好好味而牛乳湯底就唔多啱本人囗味😅。仲有30+配料,真心試唔曬咁多嘢😖。飲品要咗lemon 薏米水同洛神花茶,感覺會冇咁熱氣😛。甜品係韓國雪糕,食足120分鐘,食到飽先走。總括黎講,$348係抵食又好食既放題。會再幫襯。
朋友介紹 新式港日韓火鍋放題☺️
總括黎講,$348係抵食又好食既放題。會再幫襯。
2020-10-24
  • 花膠湯底,澳洲和牛
2020-10-25 227 views
灣仔區開咗一間新嘅港日韓放題店集刺身、韓國炸雞、火鍋於一身既然咁正我哋當然要去試吓啦!店內環境簡潔明亮不論座位、擺放食物飲品嘅地方都乾淨企理佐料區有好多款自助醬料同香料飲品選擇亦好多 除咗罐裝飲品 佢哋仲有檸檬薏米水、洛神山楂茶 好養生我哋簡咗澳洲M6和牛肉眼套餐($348/位)包括咗刺身、小食、韓國炸雞/雞煲、直送海鮮還有任點嘅火鍋配料火鍋湯底有五款選擇 一人一鍋我哋揀咗🇰🇷韓國泡菜鍋同埋🇯🇵北海道牛奶鍋▪️韓國泡菜鍋微辣清甜▪️北海道牛奶鍋好香濃 煮完d肉更滑 秋涼食好正🔺刺生非常鮮甜,有甜蝦帶子等,仲有赤貝,超正!🔺韓國炸雞,一口size,卜卜脆,醬汁惹味🔺海鮮好新鮮,飽魚彈牙,蜆肉新甜、魚片又厚又滑,聽返老板講,佢哋係用原條龍躉起肉,難怪咁好食!😋😋😋🔺 極上安格斯牛小排、特級雪花牛板腱、頂級黑牛肩脊、澳洲M6和牛肉眼,店主建議我哋安次序咁食,肉嘅脂肪分布平均,入口即溶、好軟熟、牛味香濃,讚👍🏻👍🏻👍🏻🔺日本豚肉,肉味好濃,脂肪唔算多,所以食落唔會油膩,有彈性,好味!🔺蝦滑、手打丸,爽口彈牙,墨魚丸中仲有啲墨魚粒,增添口感。🔺蔬菜全部都好新鮮,日本南瓜同粟米都超甜!▫️佢哋仲有好多款

灣仔區開咗一間新嘅港日韓放題
刺身、韓國炸雞火鍋於一身
既然咁正我哋當然要去試吓啦!

店內環境簡潔明亮
不論座位、擺放食物飲品嘅地方都乾淨企理
佐料區有好多款自助醬料同香料
飲品選擇亦好多 除咗罐裝飲品
佢哋仲有檸檬薏米水、洛神山楂茶 好養生

我哋簡咗澳洲M6和牛肉眼套餐($348/位)
包括咗刺身、小食、韓國炸雞/雞煲、直送海鮮
還有任點嘅火鍋配料
火鍋湯底有五款選擇 一人一鍋
我哋揀咗🇰🇷韓國泡菜鍋同埋🇯🇵北海道牛奶鍋

▪️韓國泡菜鍋微辣清甜
▪️北海道牛奶鍋好香濃 煮完d肉更滑 秋涼食好正

🔺刺生非常鮮甜,有甜蝦帶子等,仲有赤貝,超正!

🔺韓國炸雞,一口size,卜卜脆,醬汁惹味
🔺蝦滑、手打丸,爽口彈牙,墨魚丸中仲有啲墨魚粒,增添口感。
🔺蔬菜全部都好新鮮,日本南瓜同粟米都超甜!
▫️
佢哋仲有好多款火鍋配料,我主要食海鮮、豚肉、丸、蔬菜,配牛奶鍋食,湯底愈煮愈甜,飲住檸檬薏米水嚟食,感覺健康啲。男友就食咗好多牛,大家都食到好飽、好滿足!最後還有自助嘅韓國雪條,但我哋太飽冇食到。哩度嘅食物用料新鮮,會再嚟食!😋
2020-10-22 266 views
三人來試新店,環境對小店來說算非常寬敞安靜又舒服。點348元的澳洲M6和牛肉眼放題套餐,包刺身、海鮮拼盤、小食再加雞煲或韓式炸雞二揀一。我哋一行三人都大食,點咗唔少,但肉嚟得非常快,𣊬間填滿一大張圓枱。牛用黑盤,豬用白盤,啱晒我呢啲懞盛盛分唔到豬牛嘅人。所有食材都新鮮,推介牛板腱、貢丸同埋黑豚腩肉。打邊爐最重要都係要新鮮啫。韓式忌廉鮮奶、cider、可樂再加洛神花茶、宇治金時等任飲。選擇唔算多,但小店算係咁。真係唔錯,會再嚟。下次應該會一齊搵啲細食啲嘅朋友去,希望唔會食窮佢。

2020-10-22
$380 (Dinner)
  • 牛板腱
最想吃 All I Wanna Eat📍 灣仔灣仔道83號3樓.⭐️ 灣仔最近開咗間新嘅火鍋放題店 最想吃 All I Wanna Eat❤️ 性價比非常高,放題嘅食物好多元化,有港日韓嘅菜式😏👍🏻 主要提供3款放題套餐:▪️ 特級雪花牛板腱放題套餐▪️ 極上安格斯牛小排放題套餐▪ 澳洲M6和牛肉眼放題套餐⭐️ 佢哋係提供一人一爐火鍋🍲,唔怕同人交叉感染,又可以挑選自己喜愛嘅湯底😉有5款火鍋湯底可以揀:美顏花膠鍋、韓式泡菜鍋、北海道牛乳鍋、日式海帶豆腐鍋、麻麻辣辣鍋😍⭐️ 內部裝修簡潔,清晰地分開醬料區、飲品區和火鍋材料區,座位坐得好鬆動,職員服務態道亦好nice,不停幫忙換碟😊 每次再加單嘅時候,上菜速度亦夠快👍🏻⭐️ 今次就試咗最premium嘅澳洲M6和牛肉眼放題套餐😝 除咗提供火鍋靚牛/豬肉和配料外、仲有小食便當🍱、日本刺身盛🍣、韓式炸雞/麻辣雞煲🥘、直送海鮮🦀,多嘢食到癲🤣 仲有飲品🥤同甜品🍦,真係飽到傻🤪.🔸火鍋湯底🔸▪ 美顏花膠鍋: 必叫❗️湯底非常鮮甜,不禁飲咗好多湯 ,入面有勁大塊嘅花膠、杞子,最啱放海鮮材料保留住佢哋嘅鮮味😋▪ 北海道牛乳鍋: 牛乳湯底又香又滑,啱哂女士們同小朋友😚
最想吃 All I Wanna Eat

醬料區

🔸火鍋湯底🔸
▪ 美顏花膠鍋

▪ 北海道牛乳鍋
: 牛乳湯底又香又滑,啱哂女士們同小朋友😚
🔸火鍋牛/豬肉🔸
▪️ 呢個套餐提供6款唔同嘅牛/豬肉:M6澳洲和牛肉眼、頂級黑牛肩脊肉、極上安格斯牛小排、特級雪花牛板腱、日本黑毛豬腩肉、日本豚肉,款款都好高質,肉質嫩滑,油花分佈均勻👍🏻 唔夠食可再加😏
火鍋牛/豬肉

🔸直送海鮮🔸
▪️ 有海蝦、日本元貝、日本鮮鮑魚、龍躉片、沙白,非常新鮮,特別係海蝦同沙白可以任點😏
直送海鮮

🔸日本刺身盛🔸
▪️ 擺盤好靚,刺身鮮甜肥美🌸 有三文魚、赤海蝦、帶子、北寄貝、墨魚、象拔蚌、三文魚籽😍
日本刺身盛

🔸麻辣雞煲🔸
雞煲醬汁味道調得啱啱好,食得出有辣味之餘,仲有洋蔥香🧅,每件雞都好夠醬汁,好惹味,又唔會覺得太麻🌶😆
麻辣雞煲

🔸小食便當🔸
▪️ 有黃金炸皮、雞串、日本甜薯粒、枝豆、沙律🥗
小食便當

🔸飲品🔸
▪ 有韓國汽水、無糖烏龍茶、自家製我飲品:士多啤梨乳酪爆爆珠、宇治金時、檸檬薏米水、洛神花茶,邪惡嘅健康嘅任君選擇😉

🔸甜品🔸
▪ 暫時提供多款口味嘅韓式水果味雪條🍦
🐮 澳洲M6和牛肉眼放題套餐
▪️ 19:30前離座;21:30-22:30入座 💲328
▪️ 17:00-21:30 入座 💲348
▪️ 小童/ 長者 💲248
✴️ 注意~ 只有晚市營業:5pm-11pm;大家記住快啲訂位啦❗️
📷 以上圖片為二人份
醬料區
火鍋牛/豬肉
直送海鮮
日本刺身盛
麻辣雞煲
小食便當
灣仔有間新開嘅火鍋放題店😎任飲任食都係$218起😙結果揀咗$328嘅澳洲M6和牛肉眼放題套餐😋套餐包日本刺身盛同小食便當😛仲有自選韓國炸雞或麻辣雞煲一份😛當然唔少得新鮮直送嘅海鮮拼盤😆火鍋有五款湯底選擇😚一人一鍋,夠曬衛生😉點咗美顏花膠鍋同麻麻辣辣鍋😄花膠鍋入面真係有大大片花膠😍湯底清甜濃郁,真材實料😙用料十足,真心推薦😘重頭戲,澳洲M6和牛肉眼😍雪花和牛,脂肪細緻均勻😚入口即溶,牛味夠重🐮仲可以食埋頂級黑牛肩脊肉😙極上安格斯牛小排同雪花牛板腱🐄另有日本豚肉同黑豚腩肉🐽當然都有唔少丸類蔬菜等火鍋配料🙈飲品同醬料都係自助式😆罐裝飲品全部都係韓國品牌😝另外仲有自家製飲品😳士多啤梨乳酪爆爆珠真係好正👍最後埋單之前,奉送韓國雪條😙真係大滿足,食到捧住個肚走😇最想吃 (灣仔)灣仔灣仔道83號3樓
灣仔有間新開嘅火鍋放題店😎
任飲任食都係$218起😙

結果揀咗$328嘅澳洲M6和牛肉眼放題套餐😋
套餐包日本刺身盛同小食便當😛
仲有自選韓國炸雞或麻辣雞煲一份😛
當然唔少得新鮮直送嘅海鮮拼盤😆

火鍋有五款湯底選擇😚
一人一鍋,夠曬衛生😉
點咗美顏花膠鍋同麻麻辣辣鍋😄

花膠鍋入面真係有大大片花膠😍

湯底清甜濃郁,真材實料😙
用料十足,真心推薦😘

重頭戲,澳洲M6和牛肉眼😍
雪花和牛,脂肪細緻均勻😚
入口即溶,牛味夠重🐮
仲可以食埋頂級黑牛肩脊肉😙
極上安格斯牛小排同雪花牛板腱🐄
另有日本豚肉同黑豚腩肉🐽

當然都有唔少丸類蔬菜等火鍋配料🙈

飲品同醬料都係自助式😆
罐裝飲品全部都係韓國品牌😝

另外仲有自家製飲品😳

士多啤梨乳酪爆爆珠真係好正👍
最後埋單之前,奉送韓國雪條😙

真係大滿足,食到捧住個肚走😇

最想吃 (灣仔)
灣仔灣仔道83號3樓