2021-02-06 2186 views
/最想吃 𝐴𝑙𝑙 𝐼 𝑤𝑎𝑛𝑎 𝑒𝑎𝑡🇭🇰/#sa灣仔篇➖➖➖<最想食...和牛放題🐮> ➖➖➖疫情下想食下火鍋 但好多時都怕唔衛生一人一個獨立鍋 會保險少少🤏去到灣仔呢間主打港日韓火鍋放題🍲午市嘅話有90分鐘 可以自選湯底超過30種配料、飲品同雪條任食 都幾實惠特別嘅有羅宋湯、宇治金時、洛神花茶有幾個set 可以揀~價錢由$148-$248不等另外都有午市定食~$78 左右今次揀左set C 日本和牛肉眼放題套餐~$248整體來講有唔錯嘅用餐體驗 店員服務態度都好好 上菜同埋收碟嘅速度都快😝環境夠衞生、空間感十足☺️令我諗番起上次韓國之旅~➖➖➖1️⃣肉類初頭第一轉會有齊日本和牛肉眼、頂級黑牛肩脊、極上安格斯牛小排、雪花牛板腱、日本豚肉同日本黑豚腩肉 每一款肉都會有字指明係咩部位 夠清楚😊 之後想食都可以繼續追加!肉類夠新鮮 份量都幾足 薄切唔會好飽滯無論牛定豬肉味濃郁~幾有嚼勁➖➖➖2️⃣其他配料 幾乎每一款都叫左少少 較特別嘅係有雞軟骨餃子、雞肉餃 皮薄爆餡~另外亦有鴨血、蒟蒻、櫻花烏冬~不過都係鍾意普通烏冬多啲😆令我都好鍾意炸魚皮同埋響鈴 芝士丸入邊唔算好多芝士丸類同菜類
/最想吃 𝐴𝑙𝑙 𝐼 𝑤𝑎𝑛𝑎 𝑒𝑎𝑡🇭🇰/
#sa灣仔篇
<最想食...和牛放題🐮>
疫情下想食下火鍋 但好多時都怕唔衛生
一人一個獨立鍋 會保險少少🤏
去到灣仔呢間主打港日韓火鍋放題🍲
午市嘅話有90分鐘 可以自選湯底
超過30種配料、飲品同雪條任食 都幾實惠
特別嘅有羅宋湯、宇治金時、洛神花茶
有幾個set 可以揀~價錢由$148-$248不等
另外都有午市定食~$78 左右
今次揀左set C 日本和牛肉眼放題套餐~$248

1️⃣肉類
肉類夠新鮮 份量都幾足 薄切唔會好飽滯
無論牛定豬肉味濃郁~幾有嚼勁

2️⃣其他配料
幾乎每一款都叫左少少
較特別嘅係有雞軟骨餃子、雞肉餃
皮薄爆餡~另外亦有鴨血、蒟蒻、櫻花烏冬~
不過都係鍾意普通烏冬多啲😆
令我都好鍾意炸魚皮同埋響鈴
芝士丸入邊唔算好多芝士
丸類同菜類大部分都係自助形式!
整體來講選擇算多 唯獨係菜類無咩揀
多少少種類更好

3️⃣湯底
有5款可以揀: 美顏花膠、韓式泡菜、北海道牛乳、日式海帶豆腐、麻麻辣辣
🔹北海道牛乳🔹
奶白色嘅湯底 都夠濃 同牛肉幾夾😍
係覺得有少少羶🤣同埋會好容易滾瀉
唔會好多味精而覺得口渴

🔹日式海帶豆腐🔹
有海帶結同埋豆腐粒 夠入味
都幾百搭 但去到最後啲咸

4️⃣飲品
有一啲比較少見嘅飲品例如係宇治金時、洛神花茶、檸檬薏米 仲有罐裝飲品
唔算好口渴 淨係試咗洛神花 甜度適中 幾開胃
另外羅宋湯真係幾足料
如果蕃茄味可以再重啲就好
5️⃣雪條
全部都係韓國雪條☺️店員推介咖啡朱古力爆炸糖雪條! 中間朱古力夠濃 而且加埋爆炸糖
幾有衝擊😆

2021-01-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$248 (Lunch)
午市90分鐘任飲任食和牛火鍋放題🍲灣仔呢間火鍋店一人一鍋 每人可以揀自己想要嘅湯底😉餐廳整體空間位置都坐得幾舒服 環境乾淨企理除左火鍋之外 仲有午市定食 望落去都相當吸引~.🔸澳洲M6和牛放題套餐 $248/人🔸午市有分三個價位的火鍋放題 最平低至$148 最貴都只係$248🙆🏻‍♀️總共有5款湯底 今次同朋友分別試左美顏花膠鍋同日式海帶豆腐鍋花膠鍋比較清淡 而海帶豆腐鍋就有點似壽喜燒 唔蘸醬汁都好夠味!.肉類方面提供以下嘅款 全部任點!▪️澳洲M6和牛▪️頂級黑牛肩脊▪️特級雪花牛板腱▪️極上安格斯牛小排▪️日本黑豚腩肉▪️日本豚肉.肉類全部薄切咁上 全部都有雪花紋絡 食落頗有牛味 ❤️雖然同日本和牛比就點都爭啲 但以呢個價錢黎講真係無得挑剔!多款肉類相比當然係澳洲和牛M6最好食架 encore左好多次 😝.其他配料方面就大推芝士豆腐✨飲品選擇都幾多元化 除了韓國飲品仲有自家製嘅健康飲品🥰最後仲有韓國水果雪條做甜品 超滿足💕
午市90分鐘任飲任食和牛火鍋放題🍲
灣仔呢間火鍋店一人一鍋 每人可以揀自己想要嘅湯底😉
餐廳整體空間位置都坐得幾舒服 環境乾淨企理
除左火鍋之外 仲有午市定食 望落去都相當吸引~

🔸澳洲M6和牛放題套餐 $248/人🔸

肉類方面提供以下嘅款 全部任點!
▪️澳洲M6和牛
▪️頂級黑牛肩脊
▪️特級雪花牛板腱
▪️極上安格斯牛小排
▪️日本黑豚腩肉
▪️日本豚肉
肉類全部薄切咁上 全部都有雪花紋絡 食落頗有牛味 ❤️
雖然同日本和牛比就點都爭啲 但以呢個價錢黎講真係無得挑剔!

其他配料方面就大推芝士豆腐✨
飲品選擇都幾多元化 除了韓國飲品仲有自家製嘅健康飲品🥰
最後仲有韓國水果雪條做甜品 超滿足💕
2021-01-30 246 views
最想食 - All I wana eat看到餐廳名字,完全想不到是和火鍋有關,但就實現了另一種火鍋,就是一人一鍋,自選湯底,食你最想食的,不用遷就別人任食火鍋放題。北海道牛乳湯濃郁牛奶香,超級順滑易入口。日式海帶豆腐鍋清甜的海帶湯,豆腐夠滑,清清地的湯底。澳洲M6和牛火鍋放題套餐火鍋放題有三種選擇,第一是Set A特級雪花牛板腱;Set B是極上安格斯牛小排;最後Set C是澳洲M6和牛。我們選了最後的套餐,因為除了可以吃到M6和牛,還可以吃到Set A and B的肉,還有日本豚肉和黑豚腩肉。牛肉當中最喜歡澳洲M6和牛,雪花紋理靚,油脂豐盈,入口溶化;另外安格斯牛小排都相當有水準,油脂較少,相對上比較有咬口,口感紮實。配菜亦都很貼心,有很多款選擇,蔬菜亦設有蔬菜拼盤,最後推介的是自家製的飲品,不會死甜,解渴消膩。火鍋過後,還有韓國人氣雪條作結。
最想食 - All I wana eat

任食火鍋放題

北海道牛乳湯
濃郁牛奶香,超級順滑易入口。
日式海帶豆腐鍋
清甜的海帶湯,豆腐夠滑,清清地的湯底。

澳洲M6和牛火鍋放題套餐

火鍋過後,還有韓國人氣雪條作結。
澳洲M6和牛、黑牛肩脊、安格斯牛小排🥩-打邊爐最尷尬就係揀湯底,湯底得一個,就算鴛鴦都係得兩個,隨時意見不合兼世界大戰,但一人邊爐就唔洗煩啦!-🥘澳洲M6和牛放題套餐($248)🥩肉類包括:M6和牛、黑牛肩脊、安格斯牛小排、雪花牛板腱、黑豚腩肉1️⃣田中揀左北海道牛乳鍋同日式海帶豆腐鍋,乳白色嘅牛乳鍋散發奶香,而海帶湯就微甜而鮮,2️⃣M6和牛肉味超香濃,解凍做得適中,油花平均,肉質嫩滑。而黑牛肩脊,肥瘦分明,一片牛脂肪一片牛瘦肉,口感較彈牙,陣陣牛脂香。3️⃣飲品同甜品方面主打韓國飲品同Melona雪條,而自製宇治金時同洛神花茶都唔錯。4️⃣因為午餐嘅關係,任食和牛都係$248,灣仔/銅鑼灣黎講真係抵。👍🏻8.5/10
澳洲M6和牛、黑牛肩脊、安格斯牛小排🥩
🥘澳洲M6和牛放題套餐($248)

👍🏻8.5/10
2021-01-19 176 views
邊個話晏晝唔可以打邊爐🌞依日黎到灣仔一間開左無耐既火鍋放題店試吓😋,午市價錢$148起,視乎牛肉級數而定✨• 澳洲M6和牛放題套餐 $248@1位一人一鍋係疫情期間就更加安心🌞火鍋湯底有五款,有日式既牛乳鍋同海帶豆腐鍋,韓式既泡菜鍋,鐘意食辣既可以揀麻辣鍋,仲有滋潤美顏嘅花膠鍋~我哋揀左海帶豆腐同麻辣鍋,兩者都好唔錯‼️點餐後,會先送上每款肉類各一碟食住先之後可以再嗌😚套餐主打嘅M6和牛油脂感係最重最香,安格斯牛小排肉味同脂香平均,而牛板腱同牛肩脊肉質較厚口感最好,每款肉都有佢哋嘅特色😌除左肉類之外仲有多款配料,自助區有各款蔬菜同丸類,亦都有啲係要寫紙仔order,例如鴨血、菇類等😛醬汁同飲品亦係自助既,主要係韓國嘅罐裝飲品,另外仲有依度自家製既飲品😉最後食返支韓國雪條就最perfect😍

• 澳洲M6和牛放題套餐 $248@1位
2021-01-19 148 views
呢幾日疫情又好似開始嚴峻,出去食嘢真係要小心啲搵餐廳都要搵一間衛生好少少嘅餐廳,誠意推介呢間位於灣仔嘅最想吃打邊爐好似好危險唔使驚,呢個一人打邊爐每人一個兜一定夠晒衛生五個湯底任你揀,值得一提,侍應姐姐嘅態度超級好,一入到去就好熱情咁樣招呼我哋坐低大食妹就叫咗一個日式海帶豆腐湯,朋友叫咗個牛乳湯底大食妹超鍾意個海帶豆腐湯,甜甜地浸住舊個豆腐食真係一流<澳洲和牛放題套餐$248>同朋友仔叫咗一個最貴嘅放題六款牛肉同埋豬肉都可以任食,最鍾意食佢個豚肉片,薄薄地,容易熟,但係豬肉味重其他配料方面推介豬軟骨餃子,口感超得意咬落去有少少脆脆地硬硬地,應該就係豬軟骨,喺出邊係食唔到㗎飲品除咗平時打邊爐飲開嘅忌廉梳打汽水之外仲有自家製嘅樂神花茶,酸酸甜甜好飲過酸梅湯添特別一提,環境非常之闊落,適合一大班人一齊打邊爐吹吓水
呢幾日疫情又好似開始嚴峻,出去食嘢真係要小心啲

大食妹就叫咗一個日式海帶豆腐湯,朋友叫咗個牛乳湯底
大食妹超鍾意個海帶豆腐湯,甜甜地浸住舊個豆腐食真係一流

<澳洲和牛放題套餐$248>
同朋友仔叫咗一個最貴嘅放題

特別一提,環境非常之闊落,適合一大班人一齊打邊爐吹吓水
2021-01-18 134 views
今年打邊爐嘅次數少咗好多 主要都係因為疫情影響 好多人擔心一齊烚吓烚吓唔安全 加上又有限聚令🤷🏻‍♀️今次同朋友嚟咗灣仔呢間以一人一鍋為主嘅新餐廳 仲係放題嚟tim🥢Lunch time火鍋放題由$148-$268一位 睇你想食咩牛啦 我哋餓咗咁耐當然揀最正嘅澳洲M6和牛🐂而湯底就有五款選擇◽美顏花膠鍋◾北海道牛乳鍋兩款唔同口味唔同感覺 花膠鍋入邊除咗花膠 仲加咗杞子 飲落比較清甜 而牛乳鍋好重牛奶味 香濃而不膩🐮澳洲M6和牛套餐澳洲M6和牛/頂級黑牛肩脊/特級雪花牛板腱/極上安格斯牛小排/日本黑豚腩肉/日本豚肉一坐低order完湯底 會首先送上以上嘅肉肉各一盤 而且每一盤都有註明係邊一款 方便大家要encore時知道要叫乜 而我同朋友大推澳洲M6和牛/特級雪花牛板腱同埋日本黑豚腩肉 肉味都比較濃郁 而且肉質好嫩🤤當然除咗肉之外 都有提供蔬菜同丸類等等配料 仲有湯/烏冬/飯/飲品… 全部都係無限refill😌最後食到飽飽 差不多要走嘅時候 店員過嚟問我哋做咩唔食埋韓國雪條 喺佢嘅熱情介紹下 我哋就忍唔住試咗最新嘅咖啡朱古力味 呢個品牌之前都係食生果味嘅多 估唔到呢隻新口味都好正 朱古力部
◽美顏花膠鍋
◾北海道牛乳鍋
🐮澳洲M6和牛套餐
當然除咗肉之外 都有提供蔬菜同丸類等等配料 仲有湯/烏冬/飯/飲品… 全部都係無限refill😌最後食到飽飽 差不多要走嘅時候 店員過嚟問我哋做咩唔食埋韓國雪條 喺佢嘅熱情介紹下 我哋就忍唔住試咗最新嘅咖啡朱古力味 呢個品牌之前都係食生果味嘅多 估唔到呢隻新口味都好正 朱古力部份仲加咗爆炸糖架🤩
2021-01-18 125 views
📌 𝑨𝒍𝒍 𝑰 𝑾𝒂𝒏𝒂 𝑬𝒂𝒕 🫕灣仔呢間最想吃𝘈𝘭𝘭 𝘐 𝘞𝘢𝘯𝘢 𝘌𝘢𝘵主打日韓放題火鍋🥩🇰🇷晚市禁堂食只可以𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩打邊爐澳洲𝘔6和牛放題套餐每位$248 價錢相宜牛肉質素高 每盤都肥瘦點樣適中我哋最鍾意係牛肉安格斯牛小排😍火鍋煮10秒鐘已經熟透沾上醬油蒜泥已經好好食最後甜品有韓國雪條任食😚⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $300˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ 最想吃 (灣仔)灣仔灣仔道83號3樓˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
📌 𝑨𝒍𝒍 𝑰 𝑾𝒂𝒏𝒂 𝑬𝒂𝒕 🫕

⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿

. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $300

☞ ☞ 最想吃 (灣仔)
灣仔灣仔道83號3樓
2021-01-15 127 views
🍲韓式火鍋放題系列💕—▫️餐廳:All I wanna eat▫️價錢:$130+—美味:🍲🍲🍲🍲環境:🍲🍲🍲🍲價錢:💰💰💰+0.8💰—👧🏻👦🏻最愛食火鍋🥶🥶🍲想平平哋食幾高質既火鍋可以考慮吓依間🤗️佢哋同但馬屋有90%相似🌸都係先選湯底同放題配料🤣湯底有5款‼️👧🏻揀咗麻麻辣辣🌶🌶👦🏻揀咗日式海帶👀佢哋有3set火鍋比你揀,👦🏻👧🏻揀咗M6和牛($248)啲牛肉真係唔錯,和牛同牛小排最好食🥩😍😍叫咗N次—😍配料都好多,有麵飯同平時打邊爐既野食😆一定要叫魚皮,好好好脆😍🥚仲有蔬菜🥬盤等等😆而甜品係韓式雪條😘☺️jeng💕💕飲品都應有盡有🥰🥰整體而言,依間火鍋店性價比高😆😆—#好西 #打卡 #甜品 #日式火鍋 #火鍋放題 #火鍋 #haagendazs #日本 #hotpot #winter #japanesefood #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #food #meal #lunch #平民美食 #平價火鍋 # #和牛 #韓式
🍲韓式火鍋放題系列💕

▫️餐廳:All I wanna eat
▫️價錢:$130+

美味:🍲🍲🍲🍲
環境:🍲🍲🍲🍲
價錢:💰💰💰+0.8💰

2021-01-14 96 views
咁凍既天氣最想一定係打邊爐 夜晚無得出街打下午都要對自己好d😢 所以今日我地就去左灣仔呢間All I Wana Eat食午市澳洲M6和牛放題😍 火鍋放題由$148-248 肉類質素都幾高 店員超友善 整體來講對得住呢個價錢🤩湯底共有5款可以選擇 1人1鍋所以可以揀自己鍾意既口味😆 我就揀左好多女仔都會揀既美顏花膠鍋 湯底味道都幾濃 唔會好鹹幾好味架👅 另一款湯底我地就揀左北海道牛乳湯 湯底真係牛奶 夠哂滋潤🥰我地揀既澳洲M6和牛放題價錢係$248 可選任食肉類最多 當中包括澳洲M6和牛 頂級黑牛肩脊 特級雪花牛板腱 極上安格斯牛小排 日本黑豚腩肉同日本豚肉😍最正係和牛同牛小排 有牛味 油花又夠哂香👅 除左肉類之外 出面自助區同紙仔都仲有多款食物可以揀😉 包括有台灣鴨血 靚靚蔬菜拼盤等等 同樣豐富🤩 不得不提呢到醬料區仲有麻油同花椒油 點牛肉真係一流😋飲品除左韓國罐裝飲品之外仲有呢到自家製既飲品 我就試左宇治金治 抹茶味都幾香 唔會好甜👍🏻最後壓軸而且好重要嘅當然係甜品區😍 有幾款韓國雪條真係便利店都買唔到 我地食既咖啡朱古力爆炸糖雪條味道超濃 中間有爆炸糖好過癮😆 另一條奇異果雪條味道

另一款湯底我地就揀左北海道牛乳湯 湯底真係牛奶 夠哂滋潤🥰

我地揀既澳洲M6和牛放題價錢係$248 可選任食肉類最多

不得不提呢到醬料區仲有麻油同花椒油 點牛肉真係一流😋

最後壓軸而且好重要嘅當然係甜品區😍 有幾款韓國雪條真係便利店都買唔到 我地食既咖啡朱古力爆炸糖雪條味道超濃 中間有爆炸糖好過癮😆 另一條奇異果雪條味道清新 甜品好味真係加分架🌟
呢幾日天氣越嚟越凍,凍到晏晝就已經想打邊爐喇(ง'̀-'́)ง今次嚟到喺灣仔新開嘅最想吃 @alliwanaeat 食火鍋放題,雖然我平時其實好抗拒食火鍋放題,覺得啲肉類通常都麻麻地,但呢度有分三個唔同級,最高級別嘅澳洲𝗠𝟲和牛望落又幾吸引,所以就決定試吓係咪真係咁正先!如果唔想打邊爐嘅話,你哋亦都有唔同嘅午市定食,主打石燒牛/豬,聞到隔離枱嗰份真係香噴噴啦!🤩.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.8/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.5/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.6/10🌟.《澳洲𝗠𝟲和牛放題套餐》$248 🌟7.8/10🌟呢個套餐包左任食: 澳洲𝗠𝟲和牛、頂級黑牛肩脊、特級雪花牛板腱、極上安格斯牛小排、日本黑豚腩肉同埋日本豚肉。另外亦都可以任點任食唔同配料,仲有飲品、白飯同埋湯都係自助任食!所以整體食物種類都真係幾多元化㗎~.☺︎︎ 湯底一人一鍋自選湯底就最好啦!有五款唔同嘅湯底包有一款啱你心水~今次試嘅兩款湯底都唔錯!♕ 北海道牛乳鍋牛乳鍋一上到枱嘅時候真係非常之
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
🌟
《澳洲𝗠𝟲和牛放題套餐》$248 🌟7.8/10🌟

☺︎︎ 湯底
♕ 北海道牛乳鍋
牛乳鍋一上到枱嘅時候真係非常之香濃,有驚喜!同肉類味道非常之𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵(*´∇`*)不過都係敵不過加湯之後變淡嘅縮命🤧
♕ 日本海帶豆腐鍋
比較起上嚟個人鍾意呢一款湯底多啲,有少少似豉油湯底咁,但味道啱啱好,唔會過鹹嘅同時肉類都唔使點點醬汁都好夠味!

☺︎︎ 牛肉 𓄁
雖然澳洲嘅和牛就真係冇日本嘅咁正🤧不過牛味都算香濃,油脂分布亦都幾平均,都做到少少入口即溶嘅效果㗎!另外幾款牛肉都係薄切,嗌多啲瘋狂食都唔會話好膩好飽滯,個人覺得牛小排都幾好食~

☺︎︎ 豬肉𓃟
兩款豬肉都唔錯,自己就比較鍾意肥膩小小嘅黑豚腩肉,肥膏位置真係非常之爽口,幾正!同樣因為薄切嘅關係,唔會覺得好膩(´∀`)
☺︎︎ 配料小食
配料有唔同種類嘅餃子、手打丸、菇類、烏冬、泡面等等⋯個人覺得呢度嘅配料就唔會話超級驚喜,整體正正常常,不過不失,都係平時放題打邊爐食到嘅質素啦~

♕ 炸魚皮
呢個真係必必必食!!!我哋無限點左勁多次,多到店員都問我地係咪好鍾意食魚皮🤣呢度嘅魚片真係鬆脆可口,完全食唔停口!!
♕ 牛柏葉
呢度嘅牛柏葉亦都唔錯,口感爽脆~

♕ 台灣鴨血
呢度嘅鴨血就有少少失望啦,口感唔太鮮嫩,無咩味道🤭
♕ 芝士九
呢度嘅芝士丸雖然睇落就同平時我哋買到嘅差唔多,但食落裏邊嘅芝士味好淡,我就覺得唔需要晒𝗾𝘂𝗼𝘁𝗮😹
最想吃 𝗔𝗹𝗹 𝗜 𝗪𝗮𝗻𝗮 𝗘𝗮𝘁 @alliwanaeat
📍#BELLYwongs_wanchai
#BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_korean #BELLYwongs_hotpot #BELLYwongs_meats 🙂
2021-01-11 71 views
老公話佢返工附近有間一人一鍋,任食火鍋好抵,呢幾日凍凍地老公即刻帶我去試吓地方非常乾淨,寬躺舒適,設有四人大卡位,空間感十足,服務員態度非常好,量體溫,消毒雙手後就帶我哋入坐今次我哋揀咗澳洲M6和牛放題套餐,除咗澳洲M6和牛之外,仲有頂級黑牛肩脊、特級雪花牛板腱、極上安格斯小牛排、日本黑豚腩肉、日本豚肉,另外仲有超過30款火鍋配料任食任飲我哋揀咗麻辣鍋同美顏花膠鍋、唔係剩係得湯水㗎,兩個湯底都真材實料,麻辣鍋好惹味。漿料、飲品、各式火鍋配料、蔬菜、羅宋湯、飯雪條等都係出邊自取,一定要讚下個羅宋湯,非常足料,好濃郁,我都忍唔住飲咗幾碗火鍋配料特別喜歡鴨血同牛柏葉,牛柏葉煮完唔會縮埋一舊亦都唔韌,鴨血加辣麻辣湯就啱晒至於牛肉,真係每一款肉質都好正,CP值好高,如果真係要揀我就最鍾意澳洲M6和牛同特級雪花牛板腱,雖然佢每一碟得四五片,但一落單好快就會送上枱,而且一張單都冇漏。雖然食到好飽,但係最後都食多兩支韓國雪條,真心推薦非常抵食

雖然食到好飽,但係最後都食多兩支韓國雪條,真心推薦非常抵食
邊爐控又出沒喇💖表示午餐都可以食火鍋🥰呢度一人一鍋除左保障衛生之外叫湯底唔洗就黎就去真係好開心🤣放題時間入座起計𝟿𝟶分鐘~呢個套餐(成人$𝟸𝟺𝟾 小童/長者$𝟸𝟸𝟾)除左和牛之外...仲有黑牛肩脊,雪花牛板腱,極上安格斯牛小排,日本黑豚腩肉,日本豚肉都係仼食架😍和牛牛香十足 我自己覺得牛板腱同牛小排都不錯!當然仲有其他配料同野飲啦 ♪ 好老實食過咁多放題 對湯底真係無乜期望~通常火鍋放題嘅湯底都...🤣但係!呢度嘅湯底有!驚!喜!試左日式海帶豆腐湯同北海道牛乳鍋都好好食🍲超香濃~佢地亦都有經濟啲嘅選擇😇最平嘅特級雪花牛板腱放題都有𝟹種肉仼食!價錢成人$𝟷𝟺𝟾 小童/長者$𝟷𝟷𝟾.#hkfoodmap火鍋#hkfoodmap灣仔
邊爐控又出沒喇💖
表示午餐都可以食火鍋🥰
呢度一人一鍋除左保障衛生之外
叫湯底唔洗就黎就去真係好開心🤣

放題時間入座起計𝟿𝟶分鐘~

和牛牛香十足 我自己覺得牛板腱同牛小排都不錯!

當然仲有其他配料同野飲啦 ♪
日式海帶豆腐湯

好老實食過咁多放題 對湯底真係無乜期望~
通常火鍋放題嘅湯底都...🤣
但係!
呢度嘅湯底有!驚!喜!
試左日式海帶豆腐湯同北海道牛乳鍋都好好食🍲
超香濃~

佢地亦都有經濟啲嘅選擇😇
最平嘅特級雪花牛板腱放題都有𝟹種肉仼食!
價錢成人$𝟷𝟺𝟾 小童/長者$𝟷𝟷𝟾
#hkfoodmap火鍋
#hkfoodmap灣仔
日式海帶豆腐湯
2021-01-10 84 views
去咗灣仔食一間火鍋放題疫情下一人一鍋食得好放心🙋🏻‍♀️大家仲可以各自揀不同既湯底唔洗就嚟就去🙈今次點選左💛澳洲M6和牛放題套餐($248/1)和牛放落湯淥個15秒食落口就係夾滑既感覺除左和牛之外仲有牛肩脊、安格斯牛小排、黑豚腩肉仲有唔同既韓式飲品食完再嗌有90分鐘食到你滿意為止😂😋由於佢地走日韓路線餐廳以米白簡約風為主餐廳座位好闊落感覺好舒適📍灣仔灣仔道83號3樓推介指數:🧡🧡🧡🧡/5
去咗灣仔食一間火鍋放題
疫情下一人一鍋食得好放心🙋🏻‍♀️

大家仲可以各自揀不同既湯底
唔洗就嚟就去🙈
今次點選左
💛澳洲M6和牛放題套餐($248/1)

和牛放落湯淥個15秒
食落口就係夾滑既感覺
除左和牛之外
仲有牛肩脊、安格斯牛小排、黑豚腩肉
仲有唔同既韓式飲品

推介指數:🧡🧡🧡🧡/5
Type of Meal
Lunch
2021-01-08 1571 views
位於灣仔的All I Want eat,是一間主打仼食的一人一鍋火鍋店。這一年來疫情嚴重,大家的衛生防疫意識不斷提高。火鍋原本是港人常食的菜式,不過由於減少聚餐,相信大家都很少吃火鍋啦。所以餐廳推出一人一鍋,大家食得相對安心。 餐廳環境整潔,設有用餐區和取食物的區域,坐位寬闊,大部分是沙發卡位,用餐過程舒適。而客人需自行取醬料、蔬菜和韓國雪條,全部都是仼食,可以飽足而歸啦。 一人一鍋午市套餐 可以仼食90分鐘,價錢則以選擇的肉類定價。客人可選 特級雪花牛板腱、極上安格斯牛小排 和 澳洲M6和牛放題,價錢為 $148、$198 和 $248。 澳洲M6和牛放題 $248/位 湯底有5款可選,我們選擇美顏花膠鍋和海帶豆腐鍋。花顏鍋湯頭鮮甜,呈香滑的奶白色,不過鍋內沒花膠,如果有的話,會更加開心。 仼食牛肉包括: 澳洲M6和牛、特級雪花牛板腱、極上安格斯牛小排 和 頂級黑牛肩脊。仼食豬肉包括: 日本黑豚腩肉 和 日本豚肉。肉片全部薄切呈上,放入鍋中輕輕一淥便可以吃啦。澳洲M6和牛 和 特級雪花牛板腱,肉味較濃,較適合我們的胃口。 配料選擇很多,包括: 日式雞軟骨餃子、白菜豬肉餃、鮮菇雞肉餃、
位於灣仔的All I Want eat
,是一間主打仼食的一人一鍋火鍋店。

一人一鍋午市套餐 可以仼食90分鐘

澳洲M6和牛放題 $248/位

配料選擇很多,包括: 日式雞軟骨餃子、白菜豬肉餃、鮮菇雞肉餃、魚皮餃、鴨血、滷水大腸、牛柏葉、芝士豆腐、蟹柳等等,味道也不錯。

蔬菜擺盤精美,甚有日式風格呀。
2021-01-05