2023-04-16 1051 views
用埋Affinity優惠  勁抵人均330+ 午市跟晚食物相若 只欠開邊龍蝦 值得推介飲品 雪糕及甜品種類很多座位舒適 不太密集生日可請侍應預備 用甜品蛋糕拼砌成蛋糕加蠟燭 很有氣氛 更不智查身分證証明生日
用埋Affinity優惠  勁抵
Celebration
Birthday
  • 甜品
2023-04-05 1092 views
$128+10%=$140.80,就食到酒店buffet,不算貴,通常酒店早餐有的呢度都有,環境不錯,又坐得舒服,最鍾意食奄列、中式魚蛋麵,新鮮生果加乳酪最好味。穀物有多款選擇,每次來都會坐兩個鐘。不過唔知係咪人手唔夠,收碟收得好慢,要叫佢哋過嚟先收,有待改善。
2023-03-28
$140.8 (Breakfast)
-𝘼𝙡𝙫𝙖 𝙃𝙤𝙪𝙨𝙚 自從帝逸酒店開左之後都好想黎呢度食自助餐身邊有好多朋友同事都試過話好唔錯第一次黎就想平少少試下個早午餐先✨悠享時光週末自助早午餐 ($538)呢個時段主要係食餐廳恆常美饌主打各地新鮮精選食材 / 水耕菜 /有機及可持續食材可以吃飽喝飽既同時滿足健康所需餐廳有多個開放式廚房同多個即煮攤位為客人即席烹調 確保新鮮製作之餘 又可以滿足視覺同味覺🌽爐端燒不停有多款串燒供應 包括雞肉串 / 蕃茄仔 / 秋葵 / 番薯仔 / 粟米等等 要久唔久番去捕住有咩野食~🍤日式天婦羅可以見到師傅即席炸天婦羅有炸蠔 / 炸魚柳 / 炸蝦等等未試過自助餐都可以有勁多食用鹽選擇竹炭鹽 / 喜馬拉雅粉紅鹽 / 綠茶鹽 / 蘿蔔蓉等等🌊海鮮區刺身 - 有三文魚/ 帶子/ 吞拿魚/ 八爪鱼/ 油甘魚/ 鯛魚等等即開生蠔 - 拎左幾輪都係好新鮮 甜美 師傅都清得好乾淨 而且完全冇異味冰鎮海鮮 - 波士頓龍蝦 / 麵包蟹 / 凍蝦 / 藍青口 / 普通青口全部都係大大隻又啖啖肉 refill得好快🥩熱葷中西日韓印式既菜都有- 烤肉眼扒 / 威靈頓牛扒 / 原隻烤乳豬 - 多款咖哩配roti- 粵式燒
𝘼𝙡𝙫𝙖 𝙃𝙤𝙪𝙨𝙚

自從帝逸酒店開左之後都好想黎呢度食自助餐
身邊有好多朋友同事都試過話好唔錯
第一次黎就想平少少試下個早午餐先

✨悠享時光週末自助早午餐 ($538)
呢個時段主要係食餐廳恆常美饌
主打各地新鮮精選食材 / 水耕菜 /有機及可持續食材
可以吃飽喝飽既同時滿足健康所需

餐廳有多個開放式廚房同多個即煮攤位
為客人即席烹調 確保新鮮製作之餘
又可以滿足視覺同味覺

🌽爐端燒
不停有多款串燒供應 包括雞肉串 / 蕃茄仔 / 秋葵 /
番薯仔 / 粟米等等 要久唔久番去捕住有咩野食~

🍤日式天婦羅

🍨特色甜品
有自家製意式雪糕 / 多款精緻蛋糕 / 港式糖水/
葡撻 / 水果撻 / 百香果慕絲等
另外每日設有4款Häagen-Dazs雪糕
好開心係自助餐有得食熱豆腐花同士多啤梨千層蛋糕~
食落有層次感 口感鬆化 甜品都幾有驚喜🍓

無論係價錢 質素 款式同服務都係物有所值 值得回頭
見到佢地仲有個以龍蝦為主題既晚市自助餐 都好想試下
2023-03-25
Lunch
帝逸酒店Alva House位於石門以及第一城MTR中間的帝逸酒店,無論從上述那個站前往也不過十來分鐘的步程,算是十分方便;自助餐的晚餐時段從下午六時開始,到達後被待者懇勤有禮地領到坐處,雖然是細枱,但亦算座得適中舒服,放下背包後,在人未開始多前,先逛逛拍照,放眼所見,選擇不算少,但肚子量有限,只好盡尋最愛的著手,最吸引的當然是海鮮部的:生蠔、開邊龍蝦、長腳蟹、麵包蟹,花螺、凍蝦、青口等,最令人感動的是吃到後半段依然會添加,不會被吃光😆刺身在展示台中砌成花朵等形狀,相當雅致漂亮,而味道亦鮮美,餐湯甜美潤喉,差點喝到滿滿一肚子水😅路過中菜部時一股幽香飄溢,原來發自是片皮鴨,食欲馬上大漲😅雪糕居然是最愛的Häagen-Dazs,四款味道車輪式試完又試😁眼睛看著,想盡放於嘴裡的美食太多,無奈胃的quota太少,只好留給下一次,有遺缺總是再來的好借口嘛😄店的咖啡、果汁、檸檬茶等大方任取,比起之前遇過某些酒店的自助餐只配一杯感覺較良好,聞說這頓自助餐不算便宜,還好食材品質及味道都令人滿意,算是物有所值的了😊而且幸有守護天使一直眷煩著我😇將來能讓自己能任意地吃得稱心意滿的一頓,一直都是每天讓貪吃的
帝逸酒店Alva House
位於石門以及第一城MTR中間的帝逸酒店,
無論從上述那個站前往也不過十來分鐘的步程,算是十分方便;
自助餐的晚餐時段從下午六時開始,
到達後被待者懇勤有禮地領到坐處,
雖然是細枱,但亦算座得適中舒服,
放下背包後,在人未開始多前,先逛逛拍照,
放眼所見,選擇不算少,但肚子量有限,只好盡尋最愛的著手,
最令人感動的是吃到後半段依然會添加,不會被吃光😆
刺身在展示台中砌成花朵等形狀,相當雅致漂亮,而味道亦鮮美,
餐湯甜美潤喉,差點喝到滿滿一肚子水😅
路過中菜部時一股幽香飄溢,原來發自是片皮鴨,食欲馬上大漲😅
有遺缺總是再來的好借口嘛😄
而且幸有守護天使一直眷煩著我😇
將來能讓自己能任意地吃得稱心意滿的一頓,一直都是每天讓貪吃的饕餮,萬般不願地爬起床去幹活的唯一原動力,
吃完滿肚飽足的一餐後,順道到城門河畔走走,於微風中觀賞河景,感覺真是別有一番韻味😄
2023-01-05
2023-03-19 886 views
上次經歷完覺得三個半鐘完全係夠, 今次就唔敢趕急約朋友6:30嚟食今次燒牛肉冇Service,淨係可以提供切好嘅喺度感覺一般般就冇拎到海鮮依舊好味!不過覺得龍蝦爭少少,啲糕就OK左邊金菇肥牛幾香呢個就偏瘦,不過整得幾好健身人士或者減肥人士buffet之選左邊嗰個菜整得幾好食,有蟹肉同埋蛋白芡汁今次嘅豬腳薑好好味!海南雞都好出色,計空位一啲都唔會un不過其他燒味都非常之一半完全唔使食青口好好味!今次嘅刺身有帶子但係冇赤蝦,我本人就鍾意帶子多啲 有經驗來講兩個都兩個都覺得好正蟹腳好新鮮好好味不過就好麻煩難啲拆肉今次有生蠔!之前剩係得鵝肝多士啦今次兩樣都有兩個都好正呢度真係性價比好高!八五折完每人$600都唔使甜品嘅話就雪糕非常出色局部就要每一次再試,鍾意食甜品嘅朋友要早少少食甜品,因為有啲嘢佢解完就未必會refill
海鮮依舊好味!不過覺得龍蝦爭少少,啲糕就OK
左邊金菇肥牛幾香
呢個就偏瘦,不過整得幾好
健身人士或者減肥人士buffet之選
左邊嗰個菜整得幾好食,有蟹肉同埋蛋白芡汁
今次嘅豬腳薑好好味!海南雞都好出色,計空位一啲都唔會un
不過其他燒味都非常之一半完全唔使食

有經驗來講兩個都兩個都覺得好正
蟹腳好新鮮好好味不過就好麻煩難啲拆肉
今次有生蠔!之前剩係得鵝肝多士啦今次兩樣都有兩個都好正
呢度真係性價比好高!八五折完每人$600都唔使

2023-02-21 1629 views
之前嚟過食lunch buffet,四百幾蚊一個人,我覺得好貴,不過啲嘢都好食嘅。上星期日喺網上見到呢度有龍蝦同蟹主題嘅自助晚餐,差唔多$800一位,好貴不過都試吓啦。去到餐廳表示訂咗兩位,佢哋安排咗張細方枱。有位職員行埋嚟話八折,計吓數,其實連埋加一,每人都仲係要$700。攞完杯嘢飲,先打個白鴿𨍭,睇吓有乜好嘢食,一眼見到冷盆放咗開邊龍蝦,先夾咗一隻左右兩邊,加埋花螺,經過見到細細碗雜錦魚生,攞埋先返位。開始先食魚生,下面竟然有啲飯,原來係超迷你雜錦魚生飯。😂雖然好細碗,不過魚生新鮮好味,於是去攞幾塊刺身食,果然都係好新鮮。😋之後試咗芝士焗龍蝦,配埋雜菜同彩椒,又另有一番風味。今日餐飲完中湯再試埋個法國龍蝦濃湯,我覺得西湯好味啲。😋食咗幾輪,每次返到埋位,啲餐碟都仲係度😓,於是走埋去侍應旁邊,指指個位同佢講:「唔該幫我收收嘢。」點知攞完嘢食返嚟啲碟都仲喺度!😩手上拎住碟嘢食,行埋去再講:「我個位啲碟多到我冇位放嘢食啦!」今次先真係幫我拎走啲嘢。😠其實隔離張枱啲人走咗好耐都冇人去收嘢。最後食完Häagen-Dazs 雪糕,去攞其他甜品先發現原來有gelato 同咖喱,不過太飽食唔落啦。

最後食完Häagen-Dazs 雪糕,去攞其他甜品先發現原來有gelato 同咖喱,不過太飽食唔落啦。😂

整體嚟講,食物都好okay,但係食自助餐冇人幫你收碟,呢樣嘢唔係好講得通。服務同衛生我都會扣分。重點:唔係收得平!
2023-02-12
$700 (Dinner)
Celebration
Valentine's Day
K和同事食過Alva House自助晚餐之後,一直都想再到訪,知道近月自助晚餐主題是「龍蝦·蟹雙重鮮味」,適逢我倆大時大節紀念,就帶J妹來試試!👩🏼‍🤝‍👨🏻💕由於是晚迫爆人,加上JK都掛住狂夾食物同排隊,食到忘我🤣所以即時儘量等人流較少都未能成功影太多相🥺 而食物實在多選擇,好豐富!相片同文字都未能全部詳細盡錄,只能大概介紹以下其中的亮點✨食物!😆🦞 冷盤海鮮 : 亮點✨👉🏻 波士頓龍蝦、麵包蟹(原隻)、長腳蟹、青口、凍蝦等等🧀 前菜 :亮點✨👉🏻 芝士、哈密瓜、煙三文魚、Parma Ham等等🐚 新鮮刺身 :亮點✨👉🏻 赤蝦、鯛魚、八爪魚、三文魚、油甘魚、吞拿魚、帆立貝等等🍤 天婦羅 : 亮點✨👉🏻 炸南瓜、炸餃子、炸蠔、炸蝦等等🍢 爐端燒 :亮點✨👉🏻 燒菇、燒甜薯仔、燒魚鮫、燒魚肉、燒秋葵、燒雞肉棒、燒粟米、燒京蔥豬肉卷、燒牛肉粒等等🍖 熱葷 :亮點✨👉🏻 芝士焗龍蝦、避風塘炒龍蝦鉗、泰式咖喱龍蝦鉗丶龍蝦湯、龍蝦鉗粥、蟹肉釀磨菇、海南雞、片皮鴨、豬腳薑醋、花膠燴鮑魚仔、鐵板燒鴨肝配多士、燉烏雞湯、即煮中式粉麵、即切牛扒 、西班牙烤乳豬等等🧁 甜品:亮點✨👉🏻 泡芙酥皮

🦞 冷盤海鮮 :

🧀 前菜 :
亮點✨👉🏻 芝士、哈密瓜、煙三文魚、Parma Ham等等

🐚 新鮮刺身

🍤 天婦羅 :
亮點✨👉🏻 炸南瓜、炸餃子、炸蠔、炸蝦等等

🍢 爐端燒 :

🍖 熱葷 :

🧁 甜品
亮點✨👉🏻 泡芙酥皮塔、楊枝甘露布甸、雜果蛋糕、蒸棗糕、鏡面黑森林蛋糕、焦糖燉蛋、千層蛋糕、芝士蛋糕等等

🍧 自家製意大利雪糕:
亮點✨👉🏻 蜜糖梨雪葩、雜莓雪芭、榴槤雪糕、杏桃雪糕

🍨 另有Haagen-Dazs雪糕

🍹 飲品 :
凍水果茶,熱茶/水

❤️ 龍蝦·蟹雙重鮮味自助晚餐
6:00pm - 9:30pm

❤️ 星期一至四
$738 /每位成人
(不適用於公眾假期及其前夕)

❤️ 星期五至日及公眾假期及其前夕
$798/每位成人

_______________

Alva House (沙田)
沙田源康街1號帝逸酒店1樓

2023-02-16 6537 views
星期六日嚟呢度自助晚餐正價$798 ,經網上book位嘅話可以有八五折仲抵過會員普通九折留肚嚟食自助晚餐!一入嚟就急不及待去拎嘢食,見到刺身有赤蝦!即刻問佢拎四隻,如果唔係佢只會比兩隻!呢度嘅赤蝦壽司質素非常高,同喺日本餐廳食嘅差唔多,如果有埋帶子就仲正 Encore左好多次!夜晚有凍龍蝦,不過就冇生蠔變咗係鵝肝多士凍龍蝦質素正正常常冇話特別鮮味,之後見到佢出芝士焗龍蝦,嗰個嘅質素超級差,啲肉好細,而且啲肉明顯係冇咁新鮮,反而食凍海鮮呢啲會好少少鵝肝質素非常肥美,好邪惡,勁香口,不過驚肥所以唔敢拎咁多一如以往咁食咗好多豬腳薑嘅雞蛋,今次嘅質素又好過上次中午嚟食喎,睇嚟呢度嘅質素有少少唔穩定🤣🤣不過好過每次都差燒牛肉就要睇位置,朋友幫我拎嘅時候超級好味,勁新鮮medium Rare當我諗住再encore嘅時候變咗一啲唔係咁熱辣辣,賣剩蔗嘅位置就變得唔好食呢個就每一間自助餐都係咁,要揀位置平時好鍾意食花膠嘅我見到呢度有花膠炆鮑魚即刻拎左一碗仔,不過質素普通,花膠冇乜感覺,鮑魚就係普通罐頭包細細粒嗰款夜晚大部份嘢食都唔會差好遠嘅種類,不過冇咗娃娃菜正好鮮甜嗰種又冇油, 變咗係炒西蘭花椰菜花🥦
仲抵過會員普通九折
鵝肝質素非常肥美,好邪惡,勁香口,不過驚肥所以唔敢拎咁多
呢個就每一間自助餐都係咁,要揀位置
細細粒嗰款
赤蝦我又食啦睇吓幾正!因為冇白灼冇油嘅菜,所以我唯有拎啲唔係特別鍾意食嘅沙律菜
而且呢度嘅沙律菜唔係特別話有咩新鮮
甜品方面發黃嘅係冇我最愛最愛呢度整得非常好嘅豆腐花
佢嗰個3.6牛乳糖水普普通通非常非常之甜,反而類似生日蛋糕嗰個好正
夜晚嘅雪糕由酒店自己整嘅雪糕,榴槤味好正

另外燒味部肉食方面,乳豬普通,海南雞好正!片皮鴨雖然係主打菜,但係好乾好硬唔好食

服務非常殷勤不過人手可能又係不足🤓我見而家好似唔同地方唔同類型嘅餐廳都好似好難請人

不過整體體驗困難唔錯,都會繼續嚟因為性價比高!而且而家冇一開張咁個人流,食得舒服
Dinner
1月推出以龍蝦同蟹做主題嘅buffet,趁姐姐一月生日特登同佢去試吓🎂😚.📍龍蝦 • 蟹雙重鮮味自助晚餐🔻海鮮8款海鮮包括:生蠔、龍蝦、麵包蟹、長腳蟹、藍青口、青口、蝦、翡翠螺。生蠔細嫰但太細隻,影響咗鮮味🦪。龍蝦爆膏,不過唔夠嫰🦞,比起焗龍蝦失色。長腳蟹、蝦同青口食落有鮮味🦐🦀,👍🏻!藍青口就冇鮮味,麻麻。.🔻刺身壽司5款刺身包括:三文魚、吞拿魚、赤蝦、鯛魚、八爪魚。三文魚同赤蝦最好食,肥美油潤☺️;吞拿魚太瘦。壽司絕對係亮點✨,賣相精緻款式又多🍣,壽司用嘅刺身質素好高,帆立貝、牡丹蝦、火炙左口魚、花之戀同龍蝦火炙芝士牛油果卷都推介大家一試🤘🏻。.🔻前菜沙律火腿同芝士都各有4款🥗🧀,發揮正常。.🔻熱葷熱葷選擇唔算多,值得一讚嘅係芝士焗龍蝦🦞,鮮味十足❤️!鴨肝入口即溶,油脂甘香💛。另外,乳豬肉質嫩滑,鹹香又唔會太油🤘🏻。天婦羅同吉列即叫即炸🍤🔥又唔油膩,唔錯~龍蝦鉗有2款,避風塘同日式燒汁,2款都麻麻串燒🍢、Pizza🍕、中菜就一般,另外仲有印度咖喱同麵食.🔻甜品款式非常多,可以話係甜品控嘅天堂,有甜品杯、蛋糕、啫喱、果撻等等。另外仲有4款榴槤甜品💛,榴槤芝士撻真係好食到顛!蛋糕唔錯🍰,
📍龍蝦 • 蟹雙重鮮味自助晚餐
🔻海鮮
🔻刺身壽司
🔻前菜沙律
火腿同芝士都各有4款🥗🧀,發揮正常。
🔻熱葷
龍蝦鉗有2款,避風塘同日式燒汁,2款都麻麻
串燒🍢、Pizza🍕、中菜就一般,另外仲有印度咖喱同麵食
🔻甜品
款式非常多,可以話係甜品控嘅天堂,有甜品杯、蛋糕、啫喱、果撻等等。另外仲有4款榴槤甜品💛,榴槤芝士撻真係好食到顛!蛋糕唔錯🍰,仲有一款扮雪條嘅朱古力mousse都好正❤️‍🔥
自家製意式雪糕有4款,包括:D24榴槤、野莓、杏脯同蜜糖梨,榴槤最值得食😋。Haagen-Dazs雪糕有6-7款,其中有3款新出口味❗️絕對滿足到螞蟻人🐜。
2023-01-16 2061 views
Alva House (沙田)今日同朋友慶祝生日,佢想食自助餐,揀咗一輪之後決定去呢間餐廳,因為佢有生蠔鵝肝甜品等等都係朋友最愛!一入餐廳即刻好驚訝,因為好多食物選擇,一嚟就食麵包蟹,好多係高好鮮甜好好味!仲有長腳蟹,都唔算細隻,都好多蟹肉喺入面!鮮🦀生蠔酒店質素來講算幾好,都算好大隻,有海水味鮮甜🦪跟住就識我最鍾意食嘅鵝肝,鵝肝大大片再配上脆卜卜嘅麵包,夾埋一齊食剛剛好,最多食到兩件🥰仲有好多其他熟食和小食,太多不能盡錄甜品部都有好多選擇,對於甜品紅嘅我嚟講簡直係好幸福嘅感覺,食咗好多甜品沙田源康街1號帝逸酒店1樓
Alva House (沙田)

生蠔酒店質素來講算幾好,都算好大隻,有海水味鮮甜🦪

仲有好多其他熟食和小食,太多不能盡錄

沙田源康街1號帝逸酒店1樓
2023-01-14 1781 views
帝逸酒店Alva位於第一城及中間位置地理位置上不算方便,而且位於工廠區整體感覺實在不算吸引。晚餐自助餐場地位於地下G/FAlva House場地佈置裝修算是非常新淨,但實質可以取食物地方不大。——————————————————晚餐自助餐重點區又凍海鮮,即開生蠔,可惜生蠔都是偏瘦,凍龍蝦及青口,等到只是屬於正常水平。——————————————————我個人比較着重甜品區結果看似選擇很多,但實際每款品質極低所有奶凍及果凍類味道單調,而且風味很假每件小蛋糕欠缺層次,裝飾簡陋,而且死甜,不好吃,也不好看,感覺像廉價的三星級酒店出品。——————————————————而且廚師們質素我認為也需要大力改善,曾經過熱葷區廚師在廚房時罵戰,而在甜點區時,看到一位身形較肥胖戴眼鏡的女廚師,對待客人時態度冷漠,不耐煩,而且在處理食物時不時觸摸摸口罩,再直接碰上食物,衛生情況令人擔憂。
帝逸酒店Alva位於第一城及中間位置
地理位置上不算方便,而且位於工廠區
整體感覺實在不算吸引。

晚餐自助餐場地位於地下G/FAlva House
場地佈置裝修算是非常新淨,但實質可以取食物地方不大。
我個人比較着重甜品
結果看似選擇很多,但實際每款品質極低
所有奶凍及果凍類味道單調,而且風味很假
2022-12-14 2530 views
今日以Afiniti 會員優惠去試一試這間酒店的自助午餐,果然有驚喜。之前看到一些負面嘅評論,都有些擔心,但始終都係要親自試吓😅食物質素屬於中上,我推薦燒牛肉,烤味香濃,印度咖喱加烤薄餅有質素,喇沙湯麵最驚喜,冷盤嘅蟹鉗藍青口味鮮,串燒、乳鴿、糯米飯一定要試吓,甜品款式多芝士蛋糕最高質總括而言,自助午餐性價比高員工的服務質素高。尤其是負責結帳的男孩,工作態度熱誠又有heart,負責喇沙麵的姐姐十分親切,一定會回頭再試
總括而言,自助午餐性價比高
2022-12-14
2022-12-06 1980 views
很早期已經好想試吓呢間自助餐,交通方便一般,未知好唔好食,但係種類選擇真係好多,對比其他酒店午餐自助餐,都算超多種類,基本生蠔,龍蝦鉗,牛肉,都對板,熱葷都唔差,其中豬腳薑,粉葛中湯,必食,整體食物偏鹹小小。
2022-11-25 1925 views
公司部門年終聚餐,由於超過13人,所以我哋一行18人預先要做定快測,出示相片方可入座。雖然生蠔有啲奀,不過好鮮味。午餐buffet有生蠔食算係咁,即開同沖水10秒確保衛生。海鮮有龍蝦拑、熟海蝦、青口、蜆。燒牛肉好嫩,生熟程度啱啱好。羊有可接受嘅羊羶味,肉質好嫩。刺身方面我揀咗三文魚、希靈魚同鯛魚,當中鯛魚有陣罨味,另外兩款魚算新鮮。咖哩有我至愛印度簿片,配咖哩雜菜同牛腩都唔錯。甜品種類繁多,目測至少有20款,當中有個榴連餡包,外皮偏硬,外面一邊係朱古力,味道古怪。豬腳薑啲蛋勁淡色,唔入味所以我無揀,但豬手好夠淋,可以吸收下骨膠原。整體來說屬一般。
午餐buffet有生蠔食算係咁,即開同沖水10秒確保衛生。
海鮮有龍蝦拑、熟海蝦、青口、蜆。

燒牛肉好嫩,生熟程度啱啱好。羊有可接受嘅羊羶味,肉質好嫩。

刺身方面
咖哩有我至愛印度簿片,配咖哩雜菜同牛腩都唔錯。
2022-11-23
Dining Offer
Credit Card Offers
2022-11-18 1805 views
首先是員工服務態度很差, 稍為站錯位排隊便黑面呼喝客人, 無論是排燒牛肉或拿生蠔海鮮都一樣差.食物方面更不行, 湯像茶餐廳的忌廉湯. 一個意粉更是從來未煮軟咬不開, 快餐店都比他好.所有熱食都差不多不合格味道太難吃, 甜品和生果更是幾乎欠奉, 每個只有一款.基本上連坐位都不合格人來人往太擠迫吃都吃不下, 太後悔吃了這樣的自助餐價錢也不是太便宜, 可能去快餐店吃會比較舒服一點.本身這酒店的地點也不太好, 在沙田工廠區, 而且酒店連大堂的衛生也很差, 滿地垃圾.