早前男朋友話帶我去食好東西,原來就係黎到呢間樓上西餐廳,呢度唔難搵,樓上鋪~呢度私穩度高,座位之間有適當的距離,傾計飯聚一流!每日都有餐牌以外的推介,都寫在黑板上,所以真係就算每次黎都唔會覺得悶!點菜之後,佢地會奉上熱騰騰的包點,可以作為正式食用時的一個開始!我地叫左一個晚餐,餐會有前菜沙律、是日餐湯、主菜及熱飲!前菜:香煎西班牙墨魚仔伴辣肉腸非一般的沙律內有西班牙墨魚仔同辣肉腸,沙律菜新鮮爽口,配上惹味的墨魚仔同辣肉腸,口感豐富,刺激味蕾!是日餐湯:蘑菇忌廉湯呢碗蘑菇忌廉湯有好香濃的菇菌味,質感濃厚幼滑,上面加了一點香料,味道跟一般的蘑菇忌廉湯有著不一樣的濃郁感~主菜:北海道帶子蘑菇意大利飯伴黑松露 $228之後我就叫左呢個北海道帶子蘑菇意大利飯伴黑松露,上枱時已經聞到好香好濃郁嘅黑松露味,帶子表面微微煎香,咬開好彈牙,外香內軟,口感十足~而意大利飯煮得軟硬適中,醬汁唔會太多又唔會太少,中混入左唔少蘑菇什菌,入口有陣陣嘅黑松露香味,口感豐富,大滿足!芝士焗松葉蟹膏大啡菇 $68這個是招牌推介的,表面芝士有焗到半溶的芝士,十分邪惡~芝士下就包著滿滿的松葉蟹膏,蟹味十分濃郁,而且有加入洋

呢度私穩度高,座位之間有適當的距離,傾計飯聚一流!

我地叫左一個晚餐,餐會有前菜沙律、是日餐湯、主菜及熱飲!

前菜:香煎西班牙墨魚仔伴辣肉腸

是日餐湯:蘑菇忌廉湯

主菜:北海道帶子蘑菇意大利飯伴黑松露 $228

芝士焗松葉蟹膏大啡菇 $68
這個是招牌推介的,表面芝士有焗到半溶的芝士,十分邪惡~
芝士下就包著滿滿的松葉蟹膏,蟹味十分濃郁,而且有加入洋蔥及紅辣等調味,可以令蟹味更加鮮味,而大啡菇好Juicy多汁,兩個味道十分配搭!

煙肉白汁磨菇卡邦尼意粉 $98

卡邦尼意粉上面有一隻半熟蛋,加入滿滿的煙肉絲煮成~

首先芝士味適中,不會太咸太重口味,而將半熟蛋混和一齊,蛋味跟白汁好配,中和了芝士味,而意粉煮得軟硬適中,不錯!
2018-08-05
2018-08-18 209 views
星期五晚同另一半食晚餐,見呢間餐廳評分都幾好,嘢食相都唔錯,又喺Open rice 訂到位就試試。餐廳喺亞士厘道啲舊商廈,環境唔係好好,餐廳屬於causal 嘅cafe ,地方唔算大,未夠7點其實都8、9成滿。我哋坐低問waitress有咩推介,佢係咁講晒menu每項....最記得話個湯新鮮食材打成,好值得一試,我哋睇一輪揀左二人餐。揀餐湯時侍應已經講唔慣凍湯真係唔好揀,但另一半唔食蠔,只可揀凍湯。蠔湯好重蠔味,有忌廉但唔漏,有機會再嚟都想試佢嘅栗子湯。但另一半話凍湯就好怪,唔係話好青味,但真係飲唔慣,侍應果然夠坦白。小食我哋揀咗田螺薯蓉,配青醬嘅田螺肉油左少少但味道係好嘅👍🏻底嘅薯蓉好好味,知會肥都要食晒。主菜牛臉頰唔會太大舊,兩人分係剛剛好。紅酒汁令膠質重嘅臉頰肉食落冇咁漏,牛肉燴得非常嫩滑👍🏻👍🏻👍🏻羊架有四件,食左兩件先記得影。雖然叫5成但有兩件煎到7成,但肉質都okay,味道好香👍🏻另一半食完一啖即刻叫我快啲趁熱食。周圍配菜亦烤得好好,唔會油到你唔想掂。仲有甜品香蕉班戟,我唔記得影,但成口cream麻麻地喜歡。整體嚟講係有驚喜嘅,細細間樓上cafe,食材有呢個質數,實在值得一
周打蠔湯
西洋菜凍湯
焗田螺
紅酒燴牛臉頰配白飯
羊架
仲有甜品香蕉班戟,我唔記得影,但成口cream麻麻地喜歡。
整體嚟講係有驚喜嘅,細細間樓上cafe,食材有呢個質數,實在值得一試。
2018-08-17 118 views
今日同朋友慶祝生日,上網睇咗好多間cafe,覺得呢一間個環境唔錯,位置好方便,所以就決定book呢一間cafe,準時七點鐘到達,cafe內環境舒適👍🏻,服務員好好禮貌,叫咗兩個setdinner,1)芝士BBQ醬燒美國豬仔骨,配埋薯條🍟,豬仔骨面頭加咗芝士一齊焗,個味道啱啱好👍🏻,啲肉都好冧👍🏻,2)北海道帶子蘑菇意大利飯伴黑松露,呢個好好味,個意大利飯加埋黑松露非常夾👍🏻,3)香桃橙梳打,好香桃味😋,又甜甜地,好好飲👍🏻👍🏻,4)蜜桃沙冰,略嫌味道淡左少少,如果可以蜜桃味重少少就好啦,其實每個餐都會更有餐湯,餐包及一個沙律🥗,份量都幾多👍🏻,整體來講值得一試
2018-08-17 506 views
如果你都有search過,就知道係尖沙咀有好多樓上的餐廳(地舖租金太貴啦)⋯⋯可能係租金平左的關係,多數食材都比較正或者都係D有心機的菜式。今次就去到好多樓上餐廳的亞士厘道其中一間餐食飯。一出電梯就已經係餐廳,環境唔算好大,不過都坐得幾舒服。7點幾去到個時,基本大部分都坐滿人,睇黎餐廳的人氣都幾高。餐廳除左散叫外,仲設有晚市套餐及二兩的套餐。晚餐$196-388有3個Course,當中有燒豬仔骨、沙律、意大利飯、牛排都有,一定有款成為心水。如果想食D再特別D的季節菜式,大家仲可以參考牆上的餐牌。今期有日本松葉蟹羔系列、西班牙海鮮飯、蒲燒特長鰻魚流心意大利飯。我們最後就咁叫左兩個晚餐,呢個係南瓜忌廉湯,飲落口感都幾creamy,飲落南瓜味都幾香。伴住餐湯的面包也太豪華了吧!除左有香鬆的牛角包、香軟的餐包內,更有脆口的餅。所有餐包都暖暖地,不錯不錯。沙律方面,我揀左份燒紅菜頭菲達芝士合桃沙律伴黑醋汁。叫呢份沙律係想食比較少有的紅菜頭,燒香的紅菜頭味道微酸,係開胃之選,加上香滑又Creamy的菲達芝士及脆口的合桃,無論味道定口感都高於預期。朋友就叫左份香煎西班牙墨魚仔伴辣肉腸⋯墨魚仔唔會太乾

餐湯

燒紅菜頭菲達芝士合桃沙律伴黑醋汁

朋友就叫左份香煎西班牙墨魚仔伴辣肉腸⋯墨魚仔唔會太乾身,味道都唔腥,加埋咸香的辣肉腸,加埋沙律菜去中和下,整體都OK!
香煎西班牙墨魚仔伴辣肉腸

主菜方面,呢份芝士BBQ醬燒美國豬仔骨共有3枝骨,本身以為份量唔多,點知骨與骨中間的肉都幾多,加埋芝士都幾飽下。BBQ醬對於我黎講味道濃左少少,不過豬仔骨D肉都幾嫩口,加埋半溶芝士都幾邪惡。
芝士BBQ醬燒美國豬仔骨

肚餓的我就叫左份北海道帶子蘑菇意大利飯配黑松露。吸滿汁的意大利飯非常香,而且有咬口。帶子煎得好香嫩,芝士用刨芝士,味道夠曬濃郁。
北海道帶子蘑菇意大利飯配黑松露

飲品除左咖啡奶茶檸水外,仲可以加$15-20飲梳打或沙冰等特飲。

本身晚餐無包到甜品,所以我們另外加左一份原個日本蜜桃鮮果雪葩。雪葩都幾滑,唔會有小冰塊係入面。
原個日本蜜桃鮮果雪葩

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)
燒紅菜頭菲達芝士合桃沙律伴黑醋汁
香煎西班牙墨魚仔伴辣肉腸
北海道帶子蘑菇意大利飯配黑松露
呢間餐廳已經吃了3次!!👍👍唔好味唔會返轉頭吃!! 推介栗子湯好好味呀,入口好滑,又有脆煙肉作點綴,份量好足,可以兩個人分,但太好味我自己獨享 以這價錢喝湯在其他餐廳飲幾啖就飲完lu~豬肋排(好大份!!) 請看下圖朋友叫的銀雪魚對比一下,立刻我變成大食怪!! 但最後我只吃了一半....吃剩的不浪費拿回家(膠盒加3蚊~) 另一次上來吃飯有叫蟹肉大啡菇意大利飯,這個菜味道都不錯的說!! 餐廳唯一缺點是多人時會好應聲好嘈,同埋餐廳多人時上菜時候會十分十分十分慢,很肚餓的建議你吃第2間😝,但餐廳本身食物質素幾好,廚師整得好食👍 而且份量大碟,星期一至四 匯豐卡有88折,好抵食!!
呢間餐廳已經吃了3次!!👍👍唔好味唔會返轉頭吃!!

推介栗子湯好好味呀
以這價錢喝湯在其他餐廳飲幾啖就飲完lu~

2018-08-16 106 views
朋友聚會大多在尖沙咀,成日都諗食邊間好,難得有人推介這間味道不錯而且又在尖沙咀就去試試。去到都有不少人,我地最後等左一陣先有位坐,食物方面價錢都合理而且牆上都有不少推介,最後喜歡吃牛扒的朋友就選擇了食牛扒再加意粉和小食,整體二人都飽肚而且味道都真的不錯。去叫了東西不久就有面包送到,沒想到咁新鮮夠熱,原來是廚師朋友整,有驚喜好味道,芝士夠香又脆,面包夠軟熟有驚喜。朋友最愛的西冷扒,美國USDA頂級西冷扒8安士$258,燒出來紋十分漂亮,切時候覺得肉質十分軟熟而且肉汁都保持到,配菜微燒幾香口,薯蓉加醬再有少少酸味都幾開胃又飽肚。法國藍青口$128,份量不少而且都夠厚肉配上醬汁和洋䓤香幾好味。這個是我最愛的Carbonara 白汁磨菇煙肉意大利面$98,白汁吾會好杰身而挂在意粉剛剛好又吾太咸,而且有蛋汁就更整個菜更香和滑度增加不少。

Type of Meal
Dinner
2018-08-15 461 views
休息了大半年再繼續出發!在休息的這段時間其實遇到了樽頸位,對當時自己的定位很不滿意!想做得更好但又找不到突破的方法,感覺很乏力、無助。直到前陣子看到一位台灣作者說的話好像明燈一樣「點醒」了我,大概意思是先放下覺得心煩、當下解決不了的事,去找些更複雜的事專心去做。當再去處理之前解決不了的事時反而變得容易處理了。 重新出發後的第一個食評,選擇了Amitie Kitchen,今次寫的餐廳是以意大利菜和法國為主。種類頗多,先入眼簾的精選晚市套餐有前菜餐湯、主菜和飲品感覺不俗,價錢可取,就差了個甜品就完美啦。最先上的有三款麵包,左至右餐包、餅乾和牛角包,當中對中間長條帶炭灰色的餅乾最感興趣。搽上杏桃果醬,餅乾帶輕微濕潤又脆口,是不錯吃。餐廳能容納大概起碼廿人,但侍應只有兩位,看到他們點餐、奉餐、倒水、收銀都一腳踢實在太忙了,所以點餐過程一氣呵成連飲品都先點好,免得過他們又來來回回走幾轉吧。一杯凍檸茶糖水另上,另一杯是伯爵茶,冷熱我都喜愛,伯爵茶用上Twinings品牌,茶香熟悉。其後送上的是吞拿魚他他伴日式芝麻醬,用了車厘茄、沙律菜和秋葵裝飾。吞拿魚他他是一人份量,所以二人分享難免覺得「唔夠喉」

其後送上的是吞拿魚他他伴日式芝麻醬,用了車厘茄、沙律菜和秋葵裝飾。吞拿魚他他是一人份量,所以二人分享難免覺得「唔夠喉」。

吞拿魚他他伴日式芝麻醬

接下來是大蝦甜橙茴香沙律,大蝦經過醬煮入口頗惹味,肉質亦爽實新鮮,加上甜橙感覺開胃。
大蝦甜橙茴香沙律

等餐主菜時間頗長,但看到他們一直在忙也不好意思催促,這時每人三款麵包實在大派用場了。

香煎法國鴨肝意大利飯伴陳年意大利甜醋($228),肥美又香口的鴨肝正正擺放在意大利飯上,香氣隨之而來!將鴨肝兩面都煎得金黃迫出油脂香,意大利飯頓時淪為配角。

意大利飯質地適中,不過略嫌在內的洋蔥粒和菇粒都切得未算幼細,所以口感尚有進步空間。
香煎法國鴨肝意大利飯伴陳年意大利甜醋

烤燒8安士美國頂級無骨牛小排配香草焗馬鈴薯、南瓜蓉($338),除了牛小排主角外,配菜亦十分豐富!焗番茄上面有芝士薯蓉、茄子、翠玉瓜和秋葵!
烤燒8安士美國頂級無骨牛小排配香草燒馬鈴薯、南瓜蓉

切開牛小排是我期待已久的三成熟啊!四邊煎出坑紋把肉汁牢牢鎖著!入口豐富肉汁又帶牛味~ 再值得一提將南瓜壓成蓉再調味,南瓜香滑亦十分惹味,很不錯。

精選晚市套餐質素算是不錯,雖未算得很好但質素不差,以這晚的三成熟牛小排來說,滿意!
2018-07-17
$320 (Dinner)
烤燒8安士美國頂級無骨牛小排配香草燒馬鈴薯、南瓜蓉
2018-08-15 86 views
又試新野, 尖沙咀平民經濟西餐廳, 先來餐廳送的每人一個貼心, 牛角包, 餐包, 餅乾, 全部都係熱辣辣, 用來點湯, 加牛油, 即食都好食. 南瓜湯又棉又濃真好飲.主菜到啦, 來個海鮮西班牙炒飯, 海鮮料很足夠, 看似mini 版既飯, 實際上四個女仔都食唔哂.邊飲邊食邊傾, 原來我地都食左好多野, 吉列紫薯餅有驚喜, 外表極似吉列牛, 咬落軟棉棉超有紫薯味, 還感覺有紫薯粒粒, 正呀.泰式青木瓜.大蝦.軟殼蟹沙律, 成隻蟹放响面既造型夠晒吸引, 酸酸地有微微辣岩哂食到好飽既我地, 可以解下油膩, 食埋大蝦hehe哈哈又飲又食不停傾不食笑又過左個開心既晚上.

2018-08-14 80 views
好少去尖沙咀上樓既餐廳,今日朋友帶我來,都幾爆場,不斷有人出入。睇下餐牌,原來價錢係旺區黎講都算幾抵食,人均消費大約二百幾叫左個精選晚市套餐$198配飲品一杯前菜有香煎西班牙墨魚仔辣肉腸是日餐湯係南瓜湯幾好飲最好食係熱辣辣既餐包都有3款,配牛油果jam,我最喜歡的牛角包主菜芝士BBQ醬燒豬仔骨3枝,夠入味唔韌,3枝其實份量都唔少,旁邊既薯條炸得好香口,唔覺唔覺就清晒啦!再叫左辣椒蒜片海鮮墨魚汁意大利麵大蝦好味,黑卒卒既墨汁,食到嘴唇同牙齒全是黑色,睇到都覺得好好笑,忍唔住影返張相呃下like先。
睇下餐牌,原來價錢係旺區黎講都算幾抵食,人均消費大約二百幾

叫左個精選晚市套餐$198配飲品一杯

前菜有香煎西班牙墨魚仔辣肉腸

是日餐湯係南瓜湯幾好飲

再叫左辣椒蒜片海鮮墨魚汁意大利麵
2018-08-13 104 views
雖則朋友的確係要見既但一連幾日牛奶妹我都要去尖沙咀搵食確實係要搵返d有質素既餐廳😌今次黎到這間樓上鋪好方便 係尖東岀地鐵一直行就係喇上到去7pm 已經坐左一半Staff 都好快手幫我地落單 講解清晰野食大份 share 就岩哂而且味道真係唔錯 賣相也很好(個人感受)我特別加分比一d餐廳就係每當客人點完餐 唔理有無叫湯 都會給予餐包比客人既餐廳係誠意既表現,用行動去歡迎顧客💚最值得讚既係由餐包(唔計沙律)主菜,散叫既熱飲甜品!所有野都熱烘烘的👍🏻😍用心的小店!推介!
雖則朋友的確係要見既

野食大份 share 就岩哂
而且味道真係唔錯 賣相也很好

(個人感受)我特別加分比一d餐廳
就係每當客人點完餐 唔理有無叫湯 都會給予餐包比客人既餐廳

係誠意既表現,用行動去歡迎顧客💚

最值得讚既係
由餐包
(唔計沙律)
主菜,散叫既熱飲
甜品!所有野都熱烘烘的👍🏻😍

用心的小店!推介!

Caesar    salad
Carbonara
燒大啡菇  釀蟹肉  意大利飯
Apple  Crumble
2018-07-18
$240 (Dinner)
Caesar    salad
Carbonara
Apple  Crumble
  • 蘋果金寶
我們這些無飯人士, 經常要在街上覓食, 所以都會上網Check 一下那些餐廳會有優惠, 今次在尖沙咀行街, check下附近有咩優惠食店, 就見到位於尖沙咀亞士厘道的 Amitie Kitchen 用credit card有優惠折扣, 那就不妨試一試吧 ~ Amitie Kitchen 位於捷利商業大廈8樓, 樓上舖餐廳, 上到去大概8點多, 都比較多人 除了餐牌上的 Set dinner 外, 在牆上都有其他是日菜式, 我就見到這個蒲燒特長鰻魚流心意大利飯 (HKD218), 還鰻魚長達30cm, 等我order一個睇下係咪真係咁長先~ 除了鰻魚飯, 我都叫了一個Set Dinner, 就跟了餐包, 而餐包款式比我想像中多, 而且都是新鮮熱辣鬆脆, 不錯吃~ 還有這個南瓜忌廉湯, 也是跟餐附送, 南瓜味道也頗濃郁的說 Set Dinner 還有這個鮮蝦雜果沙律 ( 其實這個set dinner都好多嘢食, 價錢非常化算!) Set dinner中我就選擇了這個 香煎法國 鴨肝意大利飯伴陳年意大利甜醋 (HKD228), 鴨肝味道同肉鬆化, 意大利飯都煮得煙韌, 加上一

還有這個南瓜忌廉湯, 也是跟餐附送, 南瓜味道也頗濃郁的說

Set dinner中我就選擇了這個 香煎法國 鴨肝意大利飯伴陳年意大利甜醋 (HKD228), 鴨肝味道同肉鬆化, 意大利飯都煮得煙韌, 加上一點點的意大利甜醋帶酸味, 就中和了一點鴨肝及意大利飯的那種油膩飽肚感

蒲燒特長鰻魚流心意大利飯來了, 用旁邊的餐刀比一比,我上真的有差不多30cm 長的呢, 而且肉質都非常嫩滑惹味, 再加上這個流心 (溫泉蛋) 配意大利飯, 吃完後真的是捧腹回家~

而且超過500元還有88折優惠, 好抵食~

尖沙咀亞士厘道27號捷利商業大廈8樓
2018-07-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 蒲燒特長鰻魚流心意大利飯
2018-08-09 684 views
平時鐘意周圍食,所以一得閒就會找來些未試過的餐廳。今次在尖沙咀亞士厘道,這一帶絕對是美食集中地,找了一間餐廳特地前來報到。這裡主打食西餐,Cafe形式,氣氛也不錯。晚上的時段已經是人流好多,座無虛席。環境雅致,坐得舒服。看了看餐牌,都有好多選擇。由於多選擇,都想了好一會兒。看來廚師都好有創意,好多菜都不是一般西餐廳會有。點了兩個餐,那先來餐包。包都好軟熟!黑松露薯蓉$58黑松露薯蓉氣味相當濃郁!薯蓉新鮮打蓉,加上鮮奶油,味道相當好,吃完不會太膩。最重要的是薯蓉的口感都得好,好細滑的呢。橙汁$30最愛鮮橙汁的啦,又清涼又解渴。焦糖咖啡沙冰$36焦糖咖啡本身都不錯,好香濃的咖啡味,焦糖減去不少苦味。沙冰都好細滑。辣椒蒜片海鮮墨魚汁意粉$148好多海鮮!海鮮的量令人好滿足。墨魚汁令到意粉黑漆漆的啦,食完個口一片黑,但因為好食,只要小心食就可以啦。辣辣的汁醬令人一食上癮,惹味得來又不會太嗆。蟹肉意粉伴松葉蟹膏忌廉汁$148蟹肉本身就已經好吸引,再加上蟹膏,鮮味在口中爆發的啦。忌廉汁好細滑香濃。意粉軟硬適中,滿滿的汁醬掛在麵條,實在不消一會就整碟意粉消滅掉。
環境雅致,坐得舒服。
看了看餐牌,都有好多選擇。由於多選擇,都想了好一會兒。
看來廚師都好有創意,好多菜都不是一般西餐廳會有。
點了兩個餐,那先來餐包。
包都好軟熟!
黑松露薯蓉
最重要的是薯蓉的口感都得好,好細滑的呢。
Fresh Orange Juice
橙汁$30
最愛鮮橙汁的啦,又清涼又解渴。
焦糖咖啡沙冰
焦糖咖啡沙冰$36
辣椒蒜片海鮮墨魚汁意粉$148
好多海鮮!海鮮的量令人好滿足。
蟹肉意粉伴松葉蟹膏忌廉汁$148
2018-08-05
$200 (Dinner)
Fresh Orange Juice
焦糖咖啡沙冰
2018-08-08 131 views
今日出開尖沙咀買野,諗住去食串燒,奈何無訂位又無哂walk-in位,惟有再另覓良店~Openrice搵到附近有呢間餐廳,就喺隔兩幢就黎左試下。地方唔算好大,咁岩仲有幾張雙人枱唔洗等位。同女友每人叫左份一人餐,喺尖沙咀黎講,呢個價錢食西餐都唔貴,而且份量幾夠下。我叫左杯白桃橙梳打,幾甜,不過輕手啲又無水果味,都好飲既~啲包黎到仲有啲熱的,唔係凍冰冰要我地硬哽。另外塊餅都好鬆脆,點埋湯一齊食好正!是日餐湯,飲落好似係龍蝦湯,喊喊地幾好味。呢個沙律有墨魚仔同辣肉腸,菜食落都好fresh。另外呢個就係有芝士同紅菜頭,燒過既紅菜頭黎做沙律都幾夾。醬燒豬仔骨,都幾淋,好入味,薯條新鮮炸起加埋豬仔骨既味超香!帶子意大利飯伴黑松露,帶子好大隻,啲飯煮到好大粒好脹。甜品叫左個原個野日本蜜桃雪葩,雪葩好甜,食完雪葩隔多一陣食埋個殼,簡直一流!
Openrice搵到附近有呢間餐廳,就喺隔兩幢就黎左試下。

地方唔算好大,咁岩仲有幾張雙人枱唔洗等位。

我叫左杯白桃橙梳打,幾甜,不過輕手啲又無水果味,都好飲既~

是日餐湯,飲落好似係龍蝦湯,喊喊地幾好味。

呢個沙律有墨魚仔同辣肉腸,菜食落都好fresh。

另外呢個就係有芝士同紅菜頭,燒過既紅菜頭黎做沙律都幾夾。

芝士BBQ醬燒美國豬仔骨

帶子意大利飯伴黑松露,帶子好大隻,啲飯煮到好大粒好脹。
北海道帶子蘑菇意大利飯伴黑松露

日本原個蜜桃雪葩
2018-08-08
$220 (Dinner)
北海道帶子蘑菇意大利飯伴黑松露
2018-08-08 110 views
晚上到尖沙咀吃飯是一個頗苦惱的大難題。因為那裡食店太多,琳瑯滿目。。。!經過幾番搜尋後,我和我的朋友決定試試這一間餐廳吧!我們點了一個套餐和一碟西班牙海鮮炒飯。套餐先來的是一盤餐包,餐包有兩款我個人喜愛牛角包,沾上果醬,味道更可口!此外,還有一條長長的餅乾條,口感特別。是日餐湯: 栗子忌廉湯想不到這個湯的栗子味十分濃湯身較厚,不像水那樣稀,可見非常足料!湯裡還有少量的金華火腿幫助提升味道。主菜: 烤燒八安士美國頂級無骨牛小排賣相不算吸引,但當一吃了一口牛小排肉汁爆了出來,非常JUICY而且烤得剛剛好,牛小排不會太硬。主菜: 西班牙海鮮炒飯本人素來喜愛吃西班牙海鮮炒飯,今次試了這個飯,份量適中而且海鮮的份量亦很足料!最貼心的是有一個小小的爐幫助炒飯保持溫度讓食客可時刻吃到熱騰騰的炒飯,讚!這間店食物不錯,會再來!
晚上到尖沙咀吃飯是一個頗苦惱的大難題。
因為那裡食店太多,琳瑯滿目。。。!
經過幾番搜尋後,我和我的朋友決定試試這一間餐廳吧!
我們點了一個套餐和一碟西班牙海鮮炒飯。

套餐先來的是一盤餐包,餐包有兩款
我個人喜愛牛角包,沾上果醬,味道更可口!
此外,還有一條長長的餅乾條,口感特別。

是日餐湯: 栗子忌廉湯
想不到這個湯的栗子味十分濃
湯身較厚,不像水那樣稀,可見非常足料!
湯裡還有少量的金華火腿幫助提升味道。
栗子忌廉湯

主菜: 烤燒八安士美國頂級無骨牛小排
賣相不算吸引,但當一吃了一口牛小排
肉汁爆了出來,非常JUICY
而且烤得剛剛好,牛小排不會太硬。
烤燒八安士美國頂級無骨牛小排

主菜: 西班牙海鮮炒飯
本人素來喜愛吃西班牙海鮮炒飯,
今次試了這個飯,份量適中
而且海鮮的份量亦很足料!
最貼心的是有一個小小的爐幫助炒飯保持溫度
讓食客可時刻吃到熱騰騰的炒飯,讚!
西班牙海鮮炒飯

這間店食物不錯,會再來!
Other Info. : 順帶一提,想打包要額外多付$3
2018-08-07
栗子忌廉湯
烤燒八安士美國頂級無骨牛小排
西班牙海鮮炒飯
2018-08-08 110 views
佈置簡簡單單, 食物款式幾多。我同朋友於午市套餐簡了一款, 包沙律或餐湯($68-$128不等)白汁火腿、露荀意大利麵($78)材料:火腿扒切粒粒,黃紅椒,洋蔥, 露荀清清地👍🏻另外配湯律:菠蘿雞肉沙律配千島醬法式焗田螺($88)好大粒, 有哂工具食用, 好懷念細細個時的西餐廳, 同家人一齊食田螺的感覺黑毛豬火腿($118)還配上黑醋汁的沙律酥皮龍蝦忌廉湯($88)有蠟燭座熱, 慢慢飲都唔怕變凍, 還有一粒粒龍蝦肉份量算多, 我地2人已經食唔落甜品, 下次一定再試🤗
佈置簡簡單單, 食物款式幾多。

白汁火腿、露荀意大利麵($78)
材料:火腿扒切粒粒,黃紅椒,洋蔥, 露荀
清清地👍🏻

另外配湯律:菠蘿雞肉沙律配千島醬

法式焗田螺($88)

黑毛豬火腿($118)
還配上黑醋汁的沙律

酥皮龍蝦忌廉湯($88)
有蠟燭座熱, 慢慢飲都唔怕變凍, 還有一粒粒龍蝦肉

份量算多, 我地2人已經食唔落甜品, 下次一定再試🤗

2018-08-07