餐廳🇵🇹用半開放式廚房,有自助沙律吧,沙律菜/粟米/紅菜頭/大大粒薯仔沙律/雜果沙律等,係用新鮮生果架🍎仲有靚靚甜品櫃好吸睛🤩.今次叫左二人餐,已經有好多食物🤭🥣蒜蓉法包🥣:香脆蒜蓉包好大塊,平均簿簿蒜蓉醬。🥣干邑龍蝦湯配忌廉帶子泡泡🥣:用shooter杯裝住,先飲上面帶子泡泡,好鮮既帶子味,而龍蝦湯超濃郁,辣辣地。🥣香草番茄橄欖油炒海蝦球🥣:辣辣茄醬夠開胃,配鮮味蜆肉、海蝦都大隻彈牙。🥣葡國蜜汁黑椒燒風鱔🥣:燒外皮脆,鱔肉勁肥美,肉質又爽口,個汁甜甜地少少黑椒味。🥣砵酒燒兵庫肥蠔🥣:每隻都好肥,蠔味好濃,配脆蝦片,口感過癮!🥣葡國番茄傳統咖喱燴羊鞍🥣:配菜有蘿蔔+薯仔+洋蔥,薯仔燴到入晒味。有4大件連骨厚肉羊鞍,夾住脂肪食好夠羊味,入面燴至粉嫩,羊肉夠入味又念,一鍋葡國蕃茄咖喱配飯至岩,正宗葡菜味道🇵🇹!🥣板燒海鱸柳律肝菌醬葡國燉飯🥣:牛肝菌醬忌廉濃,好creamy,燉飯半生熟,魚柳肉質較實淨煎到好香口。🥤雜果紅茶🥤:加左健康奇亞籽,茶底有清清果味。

今次叫左二人餐,已經有好多食物🤭

🥣蒜蓉法包🥣:
香脆蒜蓉包好大塊,平均簿簿蒜蓉醬。

🥣干邑龍蝦湯配忌廉帶子泡泡🥣:

🥣香草番茄橄欖油炒海蝦球🥣:
辣辣茄醬夠開胃,配鮮味蜆肉、海蝦都大隻彈牙。

🥣葡國蜜汁黑椒燒風鱔🥣:
燒外皮脆,鱔肉勁肥美,肉質又爽口,個汁甜甜地少少黑椒味。

🥣砵酒燒兵庫肥蠔🥣:
每隻都好肥,蠔味好濃,配脆蝦片,口感過癮!

🥣葡國番茄傳統咖喱燴羊鞍🥣:

🥣板燒海鱸柳律肝菌醬葡國燉飯🥣:

🥤雜果紅茶🥤:
加左健康奇亞籽,茶底有清清果味。
黃埔有間專食葡國菜嘅餐廳,叫做誠意,裝修藍綠色好有異國風情,一入到去廚房係開放式廚房,廚師煮餸都一目了然非常乾淨,服務又好,有個自助沙律吧,叫套餐係可以任食!今次晚市叫咗個二人套餐都係$538超級抵食,五個頭盤兩個主菜,兩杯嘢飲再加沙律吧任食真係食到回本😆🍴傳統葡國經典菜式套餐 $538 兩位 另收加一🥗自助沙律吧 (8/10)有山菜,沙律菜,蕃茄青瓜,水果沙律,紅菜頭,仲有麻醬螺絲粉,有幾種醬汁俾大家揀,就揀咗黑醋,沙律好新鮮爽口,好食!🦞干邑龍蝦湯SHOOTER配帶子忌廉泡泡 2杯 (9/10)帶子泡沫打得好細滑,但係帶子味就可能比較淡,龍蝦味好香濃,真係非常濃郁,好鹹鮮,食得出係龍蝦去煲,質感比較稀,但好好飲。🥖蒜蓉法包2件 (8/10)法包都好香脆,蒜蓉味都好香濃,唔鹹唔油膩!🦐香草蕃茄橄欖油炒海蝦球 (7.5/10)用咗青椒洋蔥蕃茄去炒蝦肉同埋蜆,味道酸酸哋,調味比較淡好開胃,蝦肉爽口,蜆肉都冇沙。🦪砵酒爐燒兵庫肥蠔2隻 (9/10)蠔好肥美好大粒,好味好香濃,一啲都唔醒,酒味都係好香嘅,都係屬於比較清淡路線嗰種🍴葡國蜜汁黑椒燒風鱔2件 (10/10)皮焗到好香脆,食落好脆好

🍴傳統葡國經典菜式套餐 $538 兩位 另收加一

🥗自助沙律吧 (8/10)

🥖蒜蓉法包2件 (8/10)
法包都好香脆,蒜蓉味都好香濃,唔鹹唔油膩!

🦐香草蕃茄橄欖油炒海蝦球 (7.5/10)

🦪砵酒爐燒兵庫肥蠔2隻 (9/10)

🍴葡國蜜汁黑椒燒風鱔2件 (10/10)
皮焗到好香脆,食落好脆好香有油脂味道,鱔肉好嫩滑彈牙,好濃魚味好新鮮,味道係甜甜地好好食!

🍴板煎海鱸柳牛肝菌醬葡國燉飯 (7.8/10)
意大利頓飯返粒粒粒分明,口感比較腍,濕度剛好,有淡淡牛肝菌嘅香味,都幾Creamy,個魚煎得幾嫩滑。

🍴葡國烤乳豬 (8/10)
乳豬烤得好香脆,有好香嘅油脂,個肉好嫩滑,有肉汁,陪咗個酸酸地嘅執好開胃,仲有菠蘿可以解膩。

🍹雜果紅茶 (7/10)
有微微水果嘅香甜,唔會好澀好濃郁,啱啱好。

推薦指數: 8.8/10
無論係午市晚都有套餐,份量足又抵食,真心食物好高質,坐得舒服,服務好好,店員都好細心會成日加水換碟收碟。

2023-03-19 126 views
湊咗小朋友放學,約埋朋友一齊去食個lunch,就當然揾番屋企附近嘅餐廳 《Amor》食佢哋嘅lunch set! 原來set lunch 可以free flow 夾salad bar而且款式都啱口味,有pasta、羅馬生菜、薯仔粒沙律、沙律菜、紅菜頭同粟米粒,仲有千島醬同黑醋汁選擇!其實細食嘅就咁食個salad都夠晒飽飽!餐前有南瓜湯同加咗2件蒜蓉包,絕配!我同朋友各自叫了咖啡同果茶,果茶唔錯唔會太甜!正餐我哋揀咗:🐷波圖烤帶骨厚豬扒配焦糖菠蘿燒汁,薯條|$98豬扒好厚身,味道剛剛好唔會太鹹或冇味🙈而且難得地煎得好嫰滑!連仔仔都話good good👍🏻👍🏻🐮 黑椒草飼牛扒配煎蛋,薯條|$ 128牛肉因為我怕太生食唔到,今次煎到7成熟!好鐘意呀,夠晒tender 肉汁爆滿,我同朋友都好like!! 肉裡面仲係粉紅色架,真心好buy! 因為坐係甜品櫃隔離,好吸睛😍😍未叫餐前就想要揀啲cake食,點知實在太full,店員話下次記得留肚食!應該係出名唔錯嘅甜品!如果lunch hour就多人等位,要食真係要早少少嚟攞位食先!

正餐我哋揀咗:
🐷波圖烤帶骨厚豬扒配焦糖菠蘿燒汁,薯條|$98

🐮 黑椒草飼牛扒配煎蛋,薯條|$ 128

2023-03-18 114 views
估唔到黃埔開咗一間葡國菜🤔,最正嘅係佢仲有沙律任食😝,一於去試下!其實佢一個午市套餐係好豐富,有餐湯、飲品、任食沙律同埋一份主食。沙律款式唔算多,6款左右,但估唔到佢有螺絲粉沙律🥗,仲要幾好食。🔅香煎脆皮雞扒配薯條($9️⃣8️⃣)其實佢呢個價錢係包埋沙律bar,所以我覺得價錢可以接受嘅。佢拎上枱嗰陣時塊雞扒仲係好熱,皮好脆,肉都好厚。薯條炸得好脆🤣,不過如果份量再多啲就更好。🔅鱸魚扒配意粉($1️⃣0️⃣8️⃣)其實佢薯條係可以轉意粉嘅,意粉份量都幾多,係茄汁味偏甜,我自己個人幾鍾意😝。佢有鱸魚扒仲配咗法包🥹,法包有驚喜😳,好脆好有牛油香!鱸魚扒幾滑,就咁食比較淡味,加埋醬汁就啱啱好。佢另外仲可以+$3️⃣8️⃣要甜品,甜品款式可以喺櫃面揀。

🔅香煎脆皮雞扒配薯條($9️⃣8️⃣)

🔅鱸魚扒配意粉($1️⃣0️⃣8️⃣)

佢另外仲可以+$3️⃣8️⃣要甜品甜品款式可以喺櫃面揀。
2023-03-18 110 views
一直都知道呢間餐廳 成日經過望到都覺得好似有啲貴🤫 每次都覺得午餐就唔好食咁貴🫢 今次決定豪一豪佢!發現原來真係好抵食 性價比好高!lunch set包埋自助沙律吧 餐湯 飲品🤯 呢個價錢包咁多野食真係好抵!是日餐湯為甘筍忌廉湯 好濃郁好似飲緊南瓜湯咁 完全唔覺得係甘筍👍🏻 沙律吧選擇唔多 但薯仔沙律好好食🫢【葡國香煎脆皮雞扒配香菌忌廉汁配薯條】$80【烤濕式熟成豬鞍扒配薯條】$148其中一份轉茄汁意粉🍝 份量都幾多 仲要係扁意粉!薯條🍟新鮮炸起 夠晒厚身!雞扒同豬鞍好厚身 肉質鮮嫩多汁🤩 兩款扒都有醬汁 不過我覺得唔點都已經都好食【開心果朱古力蛋糕】$38【伯爵茶燉蛋蛋糕】$38本身都無諗住加錢食cake 但見到甜品櫃真係好吸引!勁濃郁開心果味 仲要有開心果食🤩 伯爵茶味好香 重點兩個蛋糕都唔係好甜👍🏻

【葡國香煎脆皮雞扒配香菌忌廉汁配薯條】$80
【烤濕式熟成豬鞍扒配薯條】$148

【開心果朱古力蛋糕】$38
【伯爵茶燉蛋蛋糕】$38
2023-03-18 95 views
黑椒草飼牛扒,🥩配煎蛋和薯菜的搭配難以抗拒,草飼牛扒的口感鮮嫩多汁,🍳煎蛋的蛋黃和牛肉的鮮味完美結合。傳統葡國燴雞🐤配白飯的味道很地道,醬汁入味,雞肉很嫩,🍚白飯吸收了醬汁的味道更加美味。葡國香煎脆皮雞扒🥰配香菌忌廉汁和薯菜是一道很精緻的菜色,雞肉表皮煎得金黃酥脆,🍄配上香菌忌廉汁和薯菜,口感更加豐富。lunch time更有🥗半自助沙律吧,食得好滋味。#lunchbuffet #半自助

lunch time更有🥗半自助沙律吧,食得好滋味。

#lunchbuffet #半自助
2023-03-12 100 views
媽咪生日,我們數姊妹同媽咪來到黃埔搵好西,在黃埔有間葡萄牙🇵🇹餐廳🍴使我難忘,環境舒服又別緻,而且午餐的套餐包括任食自助沙津吧、餐湯 & 果茶/無糖茉莉茶,都好豐富。加上午市免收加一好吸引!主菜:赤燒鱸魚扒配羅勒香草忌廉汁配薯菜鱸魚扒大塊厚身,肉質滑嫩多汁,配埋羅勒香草忌廉汁好惹味!美國🇺🇸牛排🥩同樣好大塊,牛味香濃有咬口!城意 Amor 📌 紅磡必嘉街120號黃埔花園第3期百寶坊地下 2A及2B號舖

主菜:
赤燒鱸魚扒配羅勒香草忌廉汁配薯菜

鱸魚扒大塊厚身,肉質滑嫩多汁,配埋羅勒香草忌廉汁好惹味!

美國🇺🇸牛排🥩
同樣好大塊,牛味香濃有咬口!

城意 Amor

🔻傳統葡國經典菜式套餐[2位]🌟【前菜】🌕 𝓖𝓻𝓲𝓵𝓵𝓮𝓭 𝓔𝓮𝓵 𝔀 / 𝓑𝓵𝓪𝓬𝓴 𝓟𝓮𝓹𝓹𝓮𝓻 𝓗𝓸𝓷𝓮𝔂 葡國蜜汁黑椒燒風鱔🌟鱔肉肉質爽口,結實帶彈性😋,入口有少許焦香味,輕輕掃上少許蜜汁,已經夠晒惹味👍🏻😆🌕 𝓕𝓻𝓲𝓮𝓭 𝓢𝓱𝓻𝓲𝓶𝓹 𝓑𝓪𝓵𝓵𝓼 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓟𝓮𝓼𝓽𝓸 𝓞𝓲𝓵 香蒜橄欖油炒海蝦球🌟味道清新不會太重口味,作為前菜恰到好處🥰,而用香蒜橄欖油炒不會搶海鮮既鮮味之餘,更帶起整體香味,青口清理得乾淨,海蝦球新鮮爽口,啖啖肉😋🌕 𝓛𝓸𝓫𝓼𝓽𝓮𝓻 𝓢𝓸𝓾𝓹 干邑龍蝦湯SHOOTER配帶子忌廉泡泡用迷你杯上那枱嘅龍蝦湯,杯上嘅忌廉泡泡瞬間令成個餐湯upgrade左☺️餐湯帶有香濃嘅龍蝦甘味,非常足料👍🏻 配上香脆蒜蓉包,而唔係普通嘅餐包😛熱辣辣👍🏻👍🏻👍🏻前菜有「城意」之餘,仲有個沙律BAR[菜🥬薯仔🥔蕃茄🍅粟米🌽 ]全部我都好鍾意食!最有驚喜嘅,就係佢嘅甜酸沙律雞蛋🥚味道酸酸甜甜醒胃之外,雞蛋嘅外表係用油輕輕炸過,但絕不會有油膩感,提升左味覺同視覺嘅享受🤩沙律吧食物定期替換,確保新鮮質素👍🏻真係唔係間間餐廳都可以做得到!相信淨係睇相都感受到佢嘅新鮮🫶🏻【主菜】🌕 𝓡𝓸𝓪𝓼𝓽𝓮
🔻

傳統葡國經典菜式套餐[2位]🌟

【前菜】

【主菜】
🌕 𝓡𝓸𝓪𝓼𝓽𝓮𝓭 𝓢𝓾𝓬𝓴𝓵𝓲𝓷𝓰 𝓟𝓲𝓰 𝔀 / 𝓟𝓸𝓻𝓽𝓾𝓰𝓾𝓮𝓼𝓮 𝓢𝓽𝔂𝓵𝓮 葡國烤乳豬🌟

金黃色嘅脆皮烤乳豬🥰外層非常香脆,皮脆肉嫰,肉質有口感有厚度😆juicy😋 配上用左[梅+ 檸檬葉等香料]特製嘅葡式醬汁,10分醒胃🧡

🌕 𝓐𝓻𝓻𝓸𝔃 𝓓𝓮 𝓟𝓪𝓽𝓸 傳統鴨子焗飯🌟

必定是AMOR招牌菜之一,熱辣辣新鮮焗起😍用鴨肉、葡式臘腸、菇🍄、栗子🌰 、橄欖啊同葡式醬汁嘅焗飯,味道入口別具特色,所有配料嘅份量都啱啱好,唔會油膩。加上加左菇同栗子 🌰 ,焗落去又香又吸睛。

💡微笑蛋🥚🅃🄸🄿🅂 💡
ツ黃埔地鐵站🚇B2出口步行約3分鐘🥰
ツ員工會清潔碟,確保碗碟嘅清潔👍🏻
ツ定時為客人更換碗碟,值得一讚☺️
ツ就算坐二人位,店員都會即時加一個置物籃比客人擺袋😊

2023-03-10 61 views
經過葡國餐廳城意, 原來有沙自助沙律吧,好吸引,所以就選擇喺度食晚餐! 蒜蓉包兩件 搽滿了蒜蓉醬,香氣四溢 ,  麵包脆卜卜,好好味! 香蒜海蝦配白酒鮮蜆燴扁意粉 海蝦大大隻, 爽口彈牙 ,蜆都有鮮甜味! 扁意粉烹調得不錯, 面質唔會過淋 黑松露葡國火腿香菌燉飯 燉飯粒粒分明,非常香口, 黑松露味香噴噴配火腿增加鹹香味,加埋菇更有層次感!  自助 Salad bar 沙律吧任食有蕃茄,青瓜, 生菜, 螺絲粉及薯仔!  都處理得好乾淨及新鮮!  有調味料可自行選擇,   加了千島醬酸味味,好開胃!

蒜蓉包兩件
搽滿了蒜蓉醬,香氣四溢 ,  麵包脆卜卜,好好味!

香蒜海蝦配白酒鮮蜆燴扁意粉

黑松露葡國火腿香菌燉飯

自助 Salad bar
💕今日同仔仔去左一間環境好浪漫嘅葡國餐廳食晏🥰呢度個環境用色真係好靚好舒服呀,打卡一流呀!🥬呢度有自助沙律吧可以自己配搭各款醬汁同埋沙律菜,啲菜都好新鮮同好多選擇🐮今日我地叫左黑椒草飼牛扒配煎蛋+薯條,塊牛扒叫咗五成熟,肉質tender ,好易入口,圓圓都咬得開😋配埋煎蛋薯條,so yummy!🐷跟住叫左個烤濕式熟成豬鞍扒,塊扒超厚😍呢個煮法會令塊扒嘅肉味出啲,而且超Juicy ,咬落一啲都唔乾,推介👍🏻🍹個餐配左兩杯水果茶,餐湯,我地仲叫左蒜蓉包嚟配餐湯,好滿足🥰🍰但最驚喜啲係,呢度嘅蛋糕真係超超超好食😱我叫左開心果朱古力蛋糕,因為呢度啲蛋糕早就賣晒,得返呢款可以揀,但估唔到咁驚為天人😍入面啲朱古力好有層次,而且外面仲有脆朱古力,開心果仁碎同埋榛子碎,口感超豐富,食落又唔會超級甜!🍟不過仔仔最鍾意食嘅都係薯條🤣哈哈!店內播放嘅係浪漫抒情嘅鋼琴音樂,好Relax ,而家店員都好友善,氹得小朋友好開心,店內仲有兒童椅同埋兒童餐具提供,對於親子家庭嚟講真係好加分🥰👍🏻下次早啲嚟試埋佢其他蛋糕先😚😚🍰

🍟不過仔仔最鍾意食嘅都係薯條🤣哈哈!

下次早啲嚟試埋佢其他蛋糕先😚😚🍰

2023-02-28 82 views
呢間葡萄牙餐廳位於黃埔,之前食過幾次,感覺都唔錯,今次就再黎食午餐❤️🔎 海霸王葡國海鮮燉飯($228)燉飯表面有唔少海鮮:包括:蝦🦐、青口、八爪魚🐙、帶子等。燉飯食落有口感,整體調味都唔錯,而且份量都幾多~🔎 赤燒鱸魚扒配羅勒香草忌廉汁配薯條($128)鱸魚扒都幾大塊,肉質都算滑~佢本身都少少調味,配埋羅勒香草忌廉汁,食落都幾特別~薯條都炸得幾脆~如果驚唔飽,薯條可以免費轉茄汁意粉或+$10轉白飯。以上套餐包括任食自助沙津吧、餐湯 & 果茶/無糖茉莉茶。是日餐湯係椰菜忌廉湯,都幾特別❤️果茶唔會太甜,都有飲到淡淡既生果味。㊙️午市免收加一

🔎 海霸王葡國海鮮燉飯($228)
燉飯表面有唔少海鮮:包括:蝦🦐、青口、八爪魚🐙、帶子等。
燉飯食落有口感,整體調味都唔錯,而且份量都幾多~

🔎 赤燒鱸魚扒配羅勒香草忌廉汁配薯條($128)
如果驚唔飽,薯條可以免費轉茄汁意粉或+$10轉白飯。

以上套餐包括任食自助沙津吧、餐湯 & 果茶/無糖茉莉茶。

是日餐湯係椰菜忌廉湯,都幾特別❤️

果茶唔會太甜,都有飲到淡淡既生果味。

㊙️午市免收加一
Type of Meal
Lunch
🍴葡國廚師精選一人套餐 頭盤🫶🏻蒜蓉包🥐🥐M5澳洲和牛SOSO WAFFLE 1件(+$48)使用了兩種醬料配搭🥑牛油果醬配蒜片的醬汁淋咗喺鮮嫩的M5和牛上面🥩好好味和牛同窩夫中間再多一層海鮮醬加龍蝦湯🧂令到個窩夫既惹味又酥脆🫶🏻主食🫶🏻黑松露葡國火腿卡邦尼扁意粉 $158醃製過嘅ham 製成精緻嘅玫瑰花🌹伙碟而上~ham既咸度剛剛好👍🏻而且肉質軟糯唔會有筋位🍝卡邦尼意粉配煙肉條彈牙又Creamy 兩者合二為一 濃淡相宜相宜👍🏻🧃水果紅茶🥗仼食沙律吧~超推螺絲粉🥣係有醃製過嘅螺絲粉,食落口感好特別😍小食 釀蟹蓋 2件 $138🦀蟹肉超足料 肉眼可見 與洋蔥薯蓉釀在一起 很鮮味 而且飽腹感高👍🏻
🍴葡國廚師精選一人套餐
頭盤🫶🏻蒜蓉包🥐
🥐M5澳洲和牛SOSO WAFFLE 1件(+$48)
M5澳洲和牛SOSO WAFFLE

沙律吧
釀蟹蓋
  • 自助沙律吧
2023-02-24 63 views
前菜C: 蒜辣茄葡腸青口睇落攻擊力唔係好高, 入口估唔到個味道幾濃有D似西班牙腸Chorizo既鹹香味. 前菜黎講份量都算多B: 葡國初榨橄欖油黑醋涼拌深海元貝粉紅色既造型非常搶眼酸酸地既汁配鮮甜既大粒元貝~沙律吧令我回憶起細個去食PIZZA用個碟堆最高既沙律款式有6款, 雖然唔算好多. 但每款都好食最鍾意佢既雜果沙律. 生果清爽脆甜焗葡國雞飯焗飯需時, 但都證明係即叫即焗底汁既椰味好香薯仔同紅蘿蔔都焗到好淋, 雞肉都入味不過飯份量實在太多了, 下次應該要叫少飯. 避免浪費大蒜香草醋浸厚切豬手配馬介休多士厚切豬手既皮有飽滿既collagen佢既大蒜香草醋超香蒜味馬介休多士夠脆, 如果馬介休比例上多番d更佳凍水果茶~絕對唔HEA有帶少少甜既蜂蜜味+奇亞籽又健康又好飲
前菜

C: 蒜辣茄葡腸青口
睇落攻擊力唔係好高, 入口估唔到個味道幾濃
有D似西班牙腸Chorizo既鹹香味. 前菜黎講份量都算多
B: 葡國初榨橄欖油黑醋涼拌深海元貝
粉紅色既造型非常搶眼
酸酸地既汁配鮮甜既大粒元貝~
沙律吧令我回憶起細個去食PIZZA用個碟堆最高既沙律
款式有6款, 雖然唔算好多. 但每款都好食
最鍾意佢既雜果沙律. 生果清爽脆甜
焗葡國雞飯
焗飯需時, 但都證明係即叫即焗
底汁既椰味好香
薯仔同紅蘿蔔都焗到好淋, 雞肉都入味
不過飯份量實在太多了, 下次應該要叫少飯. 避免浪費

大蒜香草醋浸厚切豬手配馬介休多士
厚切豬手既皮有飽滿既collagen
佢既大蒜香草醋超香蒜味
馬介休多士夠脆, 如果馬介休比例上多番d更佳

凍水果茶~絕對唔HEA
有帶少少甜既蜂蜜味+奇亞籽
又健康又好飲
2023-02-23
之前呢間葡國餐廳新開張時已經有留意,但望到餐牌覺得價錢唔平所以無試,今次同同事試過之後又覺得性價比唔錯喎!午市餐牌有17款選擇,價錢由$70到$228,每日亦有一款特價午餐,比其他日子便宜$8到$30不等。所有主食包任食沙律吧!!仲有餐湯及飲品。自助沙律吧有菜,蕃茄,車厘茄,青瓜,螺絲粉沙律及薯仔沙律,另有千島醬,橄欖油及意大利黑醋自行加配。選擇唔算好多,但蔬菜新鮮,個有薯仔沙律好好味,都算有質素。餐湯係忌廉甘筍湯,杯裝上,幾香濃好飲。① 葡國香煎脆皮雞扒配香菌忌廉汁,薯條 $88② 烤濕式熟成豬鞍扒,薯條 $148薯條可免費改成意粉,上餐時見到係茄汁燴扁意粉有驚喜,份量亦好似比薯條多。兩塊扒都厚身大塊,肉質嫩滑有肉汁,完全唔柴皮,正!豬鞍扒個汁就太水,無咩味,不過唔點汁就咁食都已經好好食!③ 開心果朱古力蛋糕 $38④ 伯爵茶燉蛋蛋糕 $38本身食完沙律加主菜已經夠飽,但見到甜品櫃啲蛋糕又好吸引,於是跟餐加配左2件Amor蛋糕,價錢唔算平但上盤賣相更靚,味道唔會太甜,都可以接受。埋單唔使加一,對比同區其他西餐廳,其實都唔算貴,而且食物質素同份量仲更勝一籌。
果茶
自助沙律吧

餐湯係忌廉甘筍湯,杯裝上,幾香濃好飲。
葡國香煎脆皮雞扒配香菌忌廉汁,意粉

烤濕式熟成豬鞍扒,薯條
開心果朱古力蛋糕
伯爵茶燉蛋蛋糕
2023-02-16 81 views
見到店名「Amor」 就知道係葡國菜餐廳啦,以湖水藍為主調,加上木系點綴,感覺浪漫又帶有寧靜感。👉🏽Lunch set 時間系11:30-17:00 免收加一服務費有成17款菜式選擇,另外仲有每日特選餐點選擇,非常豐富,選擇困難症即刻發作。💫套餐包括:任食自助沙律吧,餐湯&(熱/凍)果茶(凍)無糖茉莉綠茶。加💰8HKD可轉咖啡或奶茶,超級抵食!💫跟餐薯條可免费轉為茄汁意粉,加💰10HKD可轉為白饭。仲可以追加蒜蓉包,1件💰8HKD,2件💰15HKD💫以優惠價💰38HKD選購Amor蛋糕1件/馬大龍2件。💫如果單選自助沙律吧一位+飲品 💰58HKD🥗沙律吧嘅蔬菜沙律都幾新鮮,比如紅菜頭、粟米、酸木瓜…餐前享用十分開胃。🥃無糖茉莉綠茶(凍)味道清新爽口,充滿茉莉香。🥘海霸王葡國海鮮燉飯 💰228HKD 好鐘意葡味十足嘅碗碟,色彩繽紛令人增加食慾。海鮮燉飯份量好滿足,用料都大方,有魚塊,帶子,青口,海蝦,蜆肉,魷魚,臘腸,燉飯偏軟亦好重海鮮味,好食!🍝葡式鮮茄燴香菌豬手扁意粉💰70HKD茄汁味濃郁,扁意粉軟硬適中。

困難症即刻發作。

💫套餐包括:
任食自助沙律吧,餐湯&(熱/凍)果茶(凍)無糖茉莉綠茶。
加💰8HKD可轉咖啡或奶茶,超級抵食!

💫跟餐薯條可免费轉為茄汁意粉,加💰10HKD可轉為白饭。
仲可以追加蒜蓉包,1件💰8HKD,2件💰15HKD

💫以優惠價💰38HKD選購Amor蛋糕1件/馬大龍2件。

💫如果單選自助沙律吧一位+飲品 💰58HKD

🥗沙律吧嘅蔬菜沙律都幾新鮮,比如紅菜頭、粟米、酸木瓜…
餐前享用十分開胃。

🥃無糖茉莉綠茶(凍)
味道清新爽口,充滿茉莉香。

🥘海霸王葡國海鮮燉飯 💰228HKD
好鐘意葡味十足嘅碗碟,色彩繽紛令人增加食慾。

🍝葡式鮮茄燴香菌豬手扁意粉💰70HKD
茄汁味濃郁,扁意粉軟硬適中。