Restaurant: Amplifier Restaurant (積福街)
Info:

今晚冬至第一次嚟呢間試,見評語唔錯就嚟試吓。嚟到後感覺環境唔錯,裝修靚氣氛唔錯。而食物嘅賣相都吸引嘅,但食到落口就有啲失望!今晚點了5個主菜、3個小食同兩份pizza。第一份上嘅菜就係白酒忌廉汁煮青口,青口嫩口多汁,而個汁其實都算唔錯,但略為咸咗啲!如果能夠輕手啲再加多少少糖調味就更加好!配埋個脆脆法式多士更加正!😋第二份上嘅係法式蘑菇田螺!呢個味道唔錯😋值得一試!然之後到意大利pizza!呢個pizza有驚喜!原本本人對pizza無咩好感,但呢個表面平平無奇嘅pizza嘅茄醬較得剛剛好~個皮夠薄又香又脆,材料只有意式香腸同啲車厘茄加芝士,但已經好好味😋可以再翻兜食過👍🏻但另一款西班牙pizza我就覺得麻麻地,可能因為本人唔食得辣所以對呢個pizza無咩好感😂🤣跟住就開始上主菜,卡邦尼扁意粉好食!汁好濃又夠多,黑松露意大利飯好香松露味,呢兩樣都值得一試👍🏻西冷牛扒夠嫩但個汁偏咸,若只配黑椒喜馬拉粉紅岩鹽係唔錯嘅!羊膝肉夠淋夠嫩,成隻羊膝整體整得唔錯,但啲配菜同汁同樣偏咸😅慢煮燒春雞配鵝肝呢一樣真係搞佢唔掂,唔知係咪廚師失準,咸到不得了😫煎鵝肝無問題好食嘅,而本身隻燒春雞嘅肉係好嫩唔鞋口
今晚點了5個主菜、3個小食同兩份pizza。

第二份上嘅係法式蘑菇田螺!呢個味道唔錯😋值得一試!

西冷牛扒夠嫩但個汁偏咸,若只配黑椒喜馬拉粉紅岩鹽係唔錯嘅!

慢煮燒春雞配鵝肝呢一樣真係搞佢唔掂,唔知係咪廚師失準,咸到不得了😫煎鵝肝無問題好食嘅,而本身隻燒春雞嘅肉係好嫩唔鞋口,但隻雞咸到不得了!仲配上佢嘅汁都係偏咸嘅,成碟菜都食唔落,要不斷飲水,只食咗兩口就叫侍應嚟收走,不過侍應嘅服務態度都好好👍🏻佢聽到我嘅回應後都即時話幫我取消或換第二樣嘢食!值得讚揚!🥰

雖然去到主菜時有啲失望,但佢都唔係無值得讚揚嘅地方!至少環境氣氛好、侍應服務態度好、部分食物都真係食得過嘅~🙂

如果有機會再嚟,希望食物方面會有所改變啦!😇
2022-12-22
  • 野菌黑松露意大利飯
  • 意大利pizza
  • 卡邦尼扁意大利麵
2022-12-20 124 views
呢間西餐廳喺大圍同旺國都有分店🫶🏻 我今次就去咗大圍嘅分店~ 環境裝修係行英倫歐陸風格😍 有bar枱位, 加上深木系裝修好有外國復古酒吧嘅感覺🫶🏻 餐廳燈光都係偏暗~ 成個感覺都好有格調🧚‍♀️ 好啱情侶或者朋友去慶祝記念日/生日♥️ 雖然食物嘅單價算係稍高, 但係佢嘅菜式都係比較特別🫶🏻 以呢個價錢食到特定嘅菜式, 性價比都算係高😍 而且最近佢哋Cocktail都有做緊Buy 2 get 1 free~ 我嗰日兩個人去都飲咗3杯☺️ 🤍5小時慢煮美國優質威靈頓牛扒 $428/2pcs威靈頓牛扒絕對唔係酒店西餐廳先有嘅菜式😍 佢嘅威靈頓牛扒性價比好高~ 出面嘅威靈頓牛扒好多時係限定兩人份~ 而呢度就可以揀2pcs / 4pcs🫶🏻 一上菜都見到牛扒仲係粉嫩色😍 雖然牛扒切到好厚, 但食落都仲係好軟嫩☺️ 雖然佢食嘅時候酥皮同牛扒會稍為分開咗, 但未至於完全變成皮還皮, 牛扒還牛扒~ 整體來講質素好唔錯🫶🏻🤍法式忌廉芝士焗薯(side dish)威靈頓牛扒會跟一個side dish~ 我就揀咗焗薯🫶🏻 忌廉芝士絕對係冇得輸嘅調味~ 配上焗薯好香😍 薯仔焗到好軟淋👍🏻🤍慢煮36日法國春雞伴鵝肝

🤍5小時慢煮美國優質威靈頓牛扒 $428/2pcs

🤍法式忌廉芝士焗薯(side dish)

🤍慢煮36日法國春雞伴鵝肝 $238
鵝肝超級厚🥹 食落好滿足好香油脂感🫶🏻 不過略嫌外身煎得唔夠脆~ 法國春雞質素都偏高🫶🏻 雞肉嫩滑多汁☺️ 醬汁調味好香濃唔會過鹹~
5小時慢煮美國優質威靈頓牛扒
法式忌廉芝士焗薯
慢煮36日法國春雞伴鵝肝
2022-07-16
$300 (Dinner)
法式忌廉芝士焗薯
慢煮36日法國春雞伴鵝肝
2022-11-07 1626 views
🌃 食肆為西餐廳,位於大圍積福街, 鄰近於大圍港鐵站A出口, 餐廳設計走復古工業風,行懷舊路線, 枱櫈以木系設計,加上高樓底嘅吊燈,特別有情調。 .🌃 餐廳主打生蠔, 及設有精選海鮮, 加上扒類嘅主菜,pizza, risotto及意粉等。..🐄 碳烤美國黑安格斯西冷扒💲 298👉 黑安格斯西冷扒重10安士, 小編選了五成熟, 表面碳烤得有啲香口, 而內裏仍然保留紅潤嘅肉質, 食落幾有咬口,牛肉味香濃, 仲有烤洋蔥同埋烤蒜頭伴碟, 食落都幾香口, 還附有一個配菜, 小編選了法式忌廉芝士焗薯, 覺得有啲邪惡,表面芝士鹹香感十足, 薯仔幾好食, 底下仲有啲忌廉cream, 十分邪惡。.🍕 日本和風薄餅💲 168👉 薄餅即叫即焗, 一上菜嘅時候熱辣, 薄餅採用薄批底, 焗得香脆, 表面加咗唔少嘅木魚碎, 突顯出和風嘅風格, 但可惜係選用番茄醬, 如果用燒汁更突顯日式嘅章魚燒風格,不過整體黎講都幾好食。.👉 最後小編叫了3杯Mocktail🍸, 於 Happy Hour 時段享有買二送一, 分別叫了 Mojito、Bohemain Rhapsody、Yellow Submarine,為呢一餐美

🐄 碳烤美國黑安格斯西冷扒
💲 298

🍕 日本和風薄餅
💲 168

👉 最後小編叫了3杯Mocktail🍸, 於 Happy Hour 時段享有買二送一, 分別叫了 Mojito、Bohemain Rhapsody、Yellow Submarine,為呢一餐美食作一個完美嘅作結。

📍 Amplifier Restaurant (積福街)
大圍積福街72號地下D號舖
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
Type of Meal
Dinner
2022-11-01 180 views
- Amplifier Restaurant#西餐 #生蠔 #大圍Weekend近近地想係屋企附近搵間西餐同朋友坐低傾下計,見到呢間Amplifier好似幾正咁,裝修有好多格調,一於試下先◼️Daily Fresh Oysters ($78/2隻)是日生蠔既產地來自南非,蠔身唔算大隻但蠔味清新較鮮,海水味較淡,肉質肥大飽滿,作為頭盤都唔錯◼️燒西班牙脆皮乳豬 ($188)先講賣相非常吸引,脆皮乳豬一口size好方便,層次分明,乳豬皮脆卜卜,加埋無花果中和油脂,食完會想再encore🥰🥰◼️意大利手工Pizza ($168)佢地既手工Pizza真係必試,幾乎每枱都有叫,即叫即整既pizza熱辣辣,我地就揀左「意大利」口味既pizza,配料有辣肉腸、芝士、番茄等等,芝士做到拉絲既效果,趁熱食個薄餅底仲好酥脆,好滿足😍◼️黑松露薯條 ($108)店員知道我地都係細胃代表,食完pizza同乳豬都飽飽地,叫左個黑松露薯條做小食過下口癮,新鮮熱辣炸起既粗薯條,配上香濃既黑松露醬,同朋友邊傾計邊食,好快清哂成碟💁🏻‍♀️每款菜式都好高質,而且賣相好精緻,絕對會回訪既餐廳之一🏘餐廳環境好有格調,朋友聚會或者慶生
- Amplifier Restaurant
#西餐 #生蠔 #大圍

◼️燒西班牙脆皮乳豬 ($188)

◼️意大利手工Pizza ($168)

◼️黑松露薯條 ($108)

🏘餐廳環境好有格調,朋友聚會或者慶生都好適合

💰人均消費大約$300

🤵🏻🤵🏻‍♀️店員態度友善,知道我地第一次食會推介必試既菜式,無論係生蠔、乳豬定主菜都好岩我地口味💯

📍 地址:大圍積福街72號地下D號舖

#foodie #香港美食 #隱世美食 #小店 #香港小店 #cafe #美食#香港好去處 #food #打卡 #香港打卡#f4f #foodlove #香港探店#生蠔 #大圍美食
燒西班牙脆皮乳豬
今次黎到呢間情調唔錯既西餐廳👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻餐廳裝潢充滿英倫工業風 有情調但唔會令人拘謹😌室內燈光比較柔和 不過今日無緣坐到梳化櫈🛋️室外環境就會適合一班朋友黎 講野大聲少少都唔怕😆特別一讚Waitress好有禮貌💁🏼‍♀️有高級西餐廳既態度👍🏼落單 放低食物 收野等等…都係會令到人地舒服咁用餐係食物選擇方面都幾多 亦都幾有特色🍴可以試吓特別啲既野食 亦都唔係每間西餐廳都會有😋餐廳有提供二人餐 主角係威靈頓牛柳 咁就睇你想食咩喇➷🔹 招牌蟹肉龍蝦濃湯呢個濃湯為今晚既晚餐打開咗個胃😆湯唔算好杰身 但味道就出奇地濃郁🦞龍蝦味比較搶口飲完都唔會有個種飽飽滯滯既感覺 只係想再飲多碗😆佢會有一塊蒜蓉包跟埋🥖香而脆口 沾少少湯食仲正🤤-🔹 招牌酥皮香腸卷徹徹底底咁俾呢個酥皮香腸卷既份量呃咗😵以為佢係snack唔會大碟 點知食完之後飽咗6成😆酥皮包住既香腸唔係加工個啲 係真係由肉去打出黎🫢每舊都十分之大舊厚身 被酥皮包住既香腸肉唔會乾身如果有個特別啲既醬汁去配返個卷 味道會更提升👍🏼-🔹 燒西班牙脆皮乳豬再一次被佢個snack字欺騙咗我個飽咗一半既胃🫢但西班牙燒乳豬都係我地兩個好鍾意食既野乳豬皮既脆口
今次黎到呢間情調唔錯既西餐廳👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻

手工薄餅唔會太厚身 薄脆可口😋金黃色既脆邊令人回味😆
芝士佈滿整個pizza既每一個角落 做到小拉絲效果🤩
加上無法抗拒既辣肉腸做一個點綴🍕可以話係完美
佢絕對係邪惡但又會令你停唔到口👍🏼

一開始仲叫咗杯Vanilla Latte 我諗到最後🧸都好後悔🤣
因為飽到要生仔仲要飲杯奶真係會叫救命😆
Vanilla Latte
不過Vanilla Latte唔係好多地方都有 佢又整得幾香滑
所以🧸就算幾飽 都會盡佢能力飲晒佢🤰🏼
好開心呢度既食物水準好高 成功列入encore list✅

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2022-10-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
招牌蟹肉龍蝦濃湯
Vanilla Latte
2022-10-26 109 views
Amplifier Restaurant (積福街)大圍積福街72號地下D號舖趁放假去大圍行下,發現原本積福街都幾多靚餐廳,由於行街行到有d攰,見到呢間餐廳環境都唔錯,決定入去試下!入到去職員好快安排左張好舒服既卡位比我同朋友坐,未食野之前,齋睇個環境同服務已經係100分既享受喇!一口燒西班牙脆皮乳豬見到個Menu上見到有乳豬,即刻勁有興趣,完全無想過原西餐廳都有乳豬,正!擺盤真係勁靚,總共8件燒豬,切得細細地,可以食得好有儀態,燒豬皮勁香脆,肉質勁香口,特色係有一小片無花果,食落既時候無咁有油膩感,果然細心,值得加分! 正炭烤美國黑安格斯西冷扒我地叫咗五成熟,上餐既時候賣相堅靚,食落既時後岩岩好,好淋身,肉質都好juicy,配埋個薯條,餐廳採用粗薯條,食落口感好豐富啊! Pizza Mexico 墨西哥版Pizza有12吋咁大,而且材料都十足,包括有青口、蝦、蜆肉,大量芝士,食落層次感豐富,每一啖都有芝士拉絲既享受。整體黎講呢個Pizza接近完美啊!
Amplifier Restaurant (積福街)
大圍積福街72號地下D號舖

一口燒西班牙脆皮乳豬

正炭烤美國黑安格斯西冷扒

Pizza Mexico 墨西哥版Pizza

2022-10-25 802 views
👱🏻‍♀️今晚約咗個舊同學食飯🍴佢係大圍地膽🥃梗係就有佢帶我去食好嘢啦🥳自從屯馬綫之後去大圍真係好方便🚇🥳佢帶我去呢間餐廳喺大圍車站附近🚇位置都算幾方便😍而且餐廳嘅環境裝修喺走「工業風」好有型格🪵食飯同飲杯嘢都好啱feel呢👍🍝香草小茴燴羊肩扁意大利麵 $168🌈之上網跟過一個法國廚師用小茴呢個香草煮鱸魚🐟就係咁就鍾意咗小茴香草嘅香味🌿原來佢用黎煮羊肩都咁正👍佢哋呢個香草小茴燴羊肩扁意大利麵🍝唔單止意粉夠彈牙🥳羊肩仲煮得好林又🈚️羊嘅羶味🥳超正呀🥳🐔慢煮36日法國春雞伴鵝肝$238🌈一直都好欣賞慢煮嘅烹製方法🔥佢地呢個慢煮36日法國春雞🐔唔單止可以保留肉質嘅柔軟👍佢肉質鮮味仲唔錯添🥳🥳配埋鵝肝❤️超夾呀🥳🥳🍕Homemade Japan pizza $168🌈今次叫咗呢個fusion嘅日本 pizza 口味🇯🇵呢個日本pizza真係好啱我嘅口味🥰🈶️我最鍾意以天日本照燒醬🧂秋葵🥦粟米🌽菠蘿🍍木魚🎣蕃茄🍅芝士🧀香噴噴熱辣辣食🔥口感酥脆❤簡直係完美嘅結合😍好喜歡呀🥳

🍝香草小茴燴羊肩扁意大利麵 $168

🐔慢煮36日法國春雞伴鵝肝$238

🍕Homemade Japan pizza $168

• Homemade Japan pizza
2022-10-19 83 views
呢間餐廳英式工業風設計,加上燈光暗暗好有情調💕。有室內和室外的座位,室內座位有梳化🛋️坐得舒服,影相都好靚。而室外的座位更適合有主子🐶🐱的朋友,黎到都可以一齊坐,唔洗擔心人汪🐶兩相隔🥺。講返食物,單點餐單入面有個好特別嘅係kids set , 特別係for 12 歲以下的小朋友,仲解釋呢個set 會有一個好精緻嘅餐盤,好似車車既餐盤🚗送比小朋友食。小朋友食得開心大人就自然食得輕鬆😛。除左有單點之外仲有二人套餐。雖然單點的食物都好吸引,但我們就俾二人套餐吸引了,因為套餐有威靈頓牛柳😍!好少餐廳有Beef wellington 🍖,好正!而且套餐係可以點酒精飲品,每人包一杯紅/白酒或汽酒,再加$50仲可以free flow! 真係好正!當然如果唔想飲酒既話飲無酒精飲品都得,好似coffee or tea 都得!二人套餐包括:頭盤:Italian Parma Ham Melon 意大利巴馬火腿配蜜瓜Pan-Seared Foie Gras香煎鵝肝湯:Lobster Bisque with Crab Meat Soup 蟹肉龍蝦濃湯主菜:Roasted Lobster Tail & Homema

二人套餐包括:

香煎鵝肝
湯:
蟹肉龍蝦濃湯
主菜:
Roasted Lobster Tail & Homemade Tomato Sauce Spaghetti
香烤龍蝦🦞尾配自家製蕃茄醬意大利粉
Slow Cook U.S.D.A Beef Wellington
5小時慢煮美國威靈頓牛柳
甜品🍮:
栗子泡芙

最值得一讚的是餐廳的服務,因為我一坐下來就覺得好口渴,一次過飲晒成杯水,服務員見到二話不說就不停過嚟幫我斟滿杯水😆。同埋點餐嘅時候,因為我唔食得蟹肉,問職員餐湯可唔可以轉其他湯,職員話可以幫我轉其他湯,最後幫我改了牛肝菌湯,牛肝菌湯也很好味😋!食完飯之後想去廁所,職員仲立即過來提醒我廁所入面有人,唔想我企係門口等,一陣廁所有位會過來同我講,服務真係十分貼心🥰!

原來餐廳除了大圍有分店之外,旺角都仲有分店架!下次可以約埋三五知己去另一間分店呢!
2022-10-19 73 views
呢間餐廳提供多款精緻又特色嘅西餐料理,仲有威靈頓牛柳同生蠔食,幾推介大家過嚟慶生過節! 裝潢以復古歐陸風為主,環境寬敞舒適,星期四至六仲有live band添~ 俾人感覺好chill呀🥰 墨西哥pizza上有新鮮蝦仁、墨魚、蜆肉、辣肉腸、牛油果、墨西哥辣椒、滿滿嘅芝士同番茄醬💞 批皮薄身,香脆可口,中間帶點鬆軟感,口感豐富,份量十足,香香辣辣咁幾惹味😆XO醬意式蒜香蜆肉扁義大利麵有驚喜!蒜香味濃郁,麵條軟硬度適中,Q彈爽口,而且估唔到蜆肉都有接近10粒,飽滿得嚟夠鮮甜,價錢合理,極度推介😛特色小食拼盤包括六款小食,啱晒選擇困難症人士👍🏻 招牌脆皮香腸卷外皮酥脆,搭配特色香腸口感幾特別、秘製將燒豬腩肉有成三大件,啖啖肉,鹹鹹甜甜咁配麵一流!自家製和牛肉丸牛味濃郁,口感紮實、水牛城雞翼嫩滑多汁、鮮炸洋蔥圈香脆可口、搭配新鮮嘅沙律菜同三款醬汁,唔錯唔錯😋

2022-10-18 294 views
今日同👼🏻去到大圍搵好西食♥️ 見到係一個街口有呢間裝修好靚既西餐😍👶🏻印象中係旺角都有呢間分店🤣一於入去食下🐷🐷🤣🤣-Daily Fresh Oyster 🦪 $78 (2pcs)南非生蠔😍😍😍😍😍比5個大♥️♥️佢好新鮮好足海水味🙈🙈完全係鮮甜到想食多幾隻👼🏻👶🏻♥️ 物超所值🍀🎉🦪-秘製醬燒豬肋骨 $208👼🏻點名要食🐷肋骨🤣♥️ 食完隻蠔就上枱啦😍😍大大條🐷肋骨🦴 配左少量薯條🍟♥️熱辣辣脆口薯條🍟♥️😍 🐷肋🦴火侯岩岩好完全吾鞋口又多肉🐷♥️ 🐷肋🦴配上水牛城既辣汁😍😍同平時食既🐷肋🦴醬汁完全吾一樣🙈🙈好好食♥️ 100分🤣🤣👼🏻表示薯條🍟都100分🤣🤣-墨西哥pizza $168🙈🙈👶🏻👼🏻一向都中意食pizza 😍今次叫左款墨西哥🇲🇽口味既pizza🙈👼🏻♥️ 配料有墨西哥辣椒🌶牛油果🥑芝士辣肉腸🌭粟米🌽青口仔🦪 餅底以薄批做底😘超脆而且好大塊pizza🙈🙈♥️♥️ 包各位美食家食到嘔🤣🤣🙈🙈♥️♥️-Apple Flan $108今次由👼🏻決定叫邊一款甜品♥️😍 👼🏻就揀左Apple flan🙈🙈♥️♥️ 口感完全酥脆😍♥️配上既雪糕入口有冰薄脆脆😍好神奇 但真係好好食🤣🤣👶🏻👼🏻♥️♥️

南非生蠔
😍😍😍😍😍比5個大♥️♥️佢

秘製醬燒豬肋骨 $208

墨西哥pizza $168

Apple Flan $108
  • 醬燒豬肋骨
2022-10-02 95 views
住新界的朋友想跟家人和小朋友為我和另一九月之慶生,所以揀了這間近大圍站的cafe。我後來才想起這間餐廳剛開時,我和同事已來過。一晃眼已是很多年後的事。不過一如既往,這間餐廳的食物質素還是一樣的好!餐廳的裝修沒有大變化,光線也還是暗暗的,有約會的氣氛。1kg青口好嫩滑,個汁配香脆的多士也很好食,大讚~可能吃了青口,就覺得炸魚薯條不過不失,🤣卡邦尼意粉主要點俾小朋友食,我食左2啖也ok,濃濃的cream和蛋味。美國斧頭扒,估不到都juicypizza都好好味,小朋友都仲意食。話說吾記得映,餐廳提供的迪士尼小朋友餐具都好可愛實用,搞到朋友都想買返套。我地甜品^^,都多謝侍應,特別是那位女經理,我地有小朋友又倒瀉野,又成日叫佢地搞依搞個樣,但佢地都仲好殷勤招呼我地,一時又換碟,一時又影相,有小朋友影相特別搞好耐😂😂都冇托手踭,又多次恭祝我地生日快樂,其實佢可以吾駛做甘多,但都做到比要做的多,我都想多謝返佢地🙏

餐廳的裝修沒有大變化,光線也還是暗暗的,有約會的氣氛。

1kg青口好嫩滑,個汁配香脆的多士也很好食,大讚~

可能吃了青口,就覺得炸魚薯條不過不失,🤣

美國斧頭扒,估不到都juicy

2022-09-18
Celebration
Birthday
2022-09-21 778 views
收工嘅時候想去搵野食,呢一條街好多餐廳都好多人排隊,所以要搵嘢食都唔容易;但呢度好多都係茶餐廳、酒樓為主,西餐嘅就得一兩間,我自己比較鍾意食西班牙同意大利菜,所以就揀咗呢間食。Pasta同Risotto都有唔少類型可以選擇,價錢亦都公道;但我自己開始戒澱粉,所以就選擇食肉為主。自己喺選擇主菜嘅時候,亦都有考慮過究竟食威靈頓牛柳、還是食其他,最終我揀咗香草燴羊膝,等候時間約15分鐘,到嘅時候擺盤都非常精緻。充滿非常香濃嘅燒汁,燒汁上面亦都有蔬菜配料,再聚埋牛油味極重嘅薯蓉,羊肉肉質嫩滑,唔騷,連骨嘅筋肉位最正,呢一個作主菜係夠飽。之後我叫左一個香濃磨菇湯,一如同其他餐廳一樣,呢度嘅蘑菇湯我估計都係用攪拌機將蘑菇絞碎,加入水同埋鹽,再加入其他材料,整成呢個香濃嘅湯。差唔多最後嘅時候,我就叫咗一杯酒,我問店員,呢度邊一款就比較有特色,佢就推薦左呢杯麥提莎,飲落去嘅時候有香濃嘅朱古力味,酒味唔算太濃郁,對於啱啱放工來講,都係一個比較好嘅選擇。最後我就叫咗一個Tiramisu作為你餐飯嘅完結,我會形容呢一嚿芝士蛋糕係非常濃郁嘅芝士味,而且內裏酒心亦都非常豐富,再配埋旁邊嘅配料,包括生果、餅乾碎,

最後我就叫咗一個Tiramisu作為你餐飯嘅完結,我會形容呢一嚿芝士蛋糕係非常濃郁嘅芝士味,而且內裏酒心亦都非常豐富,再配埋旁邊嘅配料,包括生果、餅乾碎,連埋焦糖醬,非常豐富。
2022-09-20
$300 (Dinner)
尤其在香港這個繁忙鬧市,放工想鬆一鬆,放假想享受一個慢節奏,摸下杯底,咁就要來呢間Vintage酒吧西式餐廳~ 四式芝士手工薄餅拉絲🤩芝士控必點,啖啖cheese,yummy🥰有肉腸做餡料,唔會太寡,餅式亦都唔會太脆口太薄、亦不至於好厚,岩岩好!特色小食拼盤打卡勁靚,好有西式經典儀式感~有3種醬料配備~ 炸洋蔥圈好香酥好咬感~ 香腸roll仲好有特色,個酥皮好食!另外有肉球、雞翼、豬仔骨~龍蝦汁海鮮意大利麵juicy 龍蝦汁,食到底都仲有好多汁~好香好好味😍配料都多 : 青口、蝦、魷魚~
四式芝士手工薄餅
拉絲🤩芝士控必點,啖啖cheese,yummy🥰
有肉腸做餡料,唔會太寡,
餅式亦都唔會太脆口太薄、亦不至於好厚,岩岩好!
特色小食拼盤
打卡勁靚,好有西式經典儀式感~
有3種醬料配備~ 炸洋蔥圈好香酥好咬感~
香腸roll仲好有特色,個酥皮好食!
另外有肉球、雞翼、豬仔骨~
龍蝦汁海鮮意大利麵
juicy 龍蝦汁,食到底都仲有好多汁~
好香好好味😍配料都多 : 青口、蝦、魷魚~
2022-09-13
$350 (Dinner)
  • 四式芝士手工薄餅
星期五晚食飯就最難Book位🫣特別係成班人,好彩Book到AMPLIFIER,仲要無限時坐(我哋去大圍分店),可以好好同Fd傾偈chill下🥂🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊大圍🐠 #小胖遊旺角🐠—————————————————🔹AMPLIFIER SET FOR FOUR $2088▪️新鮮藍青口配白汁忌廉汁青口偏細隻,勝在有好多隻,忌廉汁偏稠身同濃郁,成功蓋過青口雪味,個汁點包食幾正🥖▪️一口燒西班牙脆皮乳豬最有亮點一味🤩乳豬皮好脆,一咬卜卜聲,又有肉半肥瘦,無花果香甜中香🐷油膩感,一口真係唔夠喉▪️特色小食拼盤每款都熱辣辣又邪惡😈酥皮腸仔外酥脆腸仔夠粗,水牛城雞翼夠香辣,肉丸幾juicy,洋蔥圈🧅同肘骨都幾好,一次過滿足多個願望✨▪️是日精選餐湯西蘭花🥦餐湯正正常常▪️招牌威靈頓牛柳賣相真係唔錯😆粉嫩牛柳,酥皮酥鬆唔會太厚,中間仲有層蘑菇醬🍄,牛柳肉質唔會太韌/乾🐮,整體幾balance,但味道上未算好驚喜😂反而我就好中意墊底嘅菠菜🥬▪️時令蔬菜及薯蓉2款調味都剛剛好,🍆夠腍入味,薯蓉多滑▪️手工薄餅-西班牙蕃茄base加上火腿同豬腩肉🐖食到呢度已經好飽,好彩個pizza

🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂

▪️時令蔬菜及薯蓉
2款調味都剛剛好,🍆夠腍入味,薯蓉多滑

▪️手工薄餅-西班牙
蕃茄base加上火腿同豬腩肉🐖
食到呢度已經好飽,好彩個pizza🍕係薄身😂

▪️傅統意式蒜香蜆肉扁意大利麵
蒜味夠濃🧄仲帶少少辣🤏,蜆肉都幾大,扁意粉🍝偏硬身,呢個幾好😋

▪️是日精選甜品及餐茶/咖啡
牛奶奶凍🥛偏流質都滑既,相對少少頹😂飲品就正常

—————————————————
🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌗🌑
🤑性價比:🌕🌕🌕🌘🌑
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌑🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌑
🤤回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑
♟Overall♟
套餐雖然少貴,但份量都超多,4人餐😂但6個人食都飽到一個點🤰🏻部分菜式特別有亮點,整體不過不失,但最好係無限時坐🍽
  • 一口燒西班牙脆皮乳豬
幫襯過𝐀𝐦𝐩𝐥𝐢𝐟𝐢𝐞𝐫幾次喇,通常都係同一個住大圍、養狗🐶既中同去,坐戶外位,可以一邊食野,一邊同世界上我唯一唔驚既狗狗玩~ 上個weekend同鐵飯腳去開大圍個邊,諗住帶佢去試下,入門口前一刻,佢話:「咦,呢間我食過喇喎!」哈哈,咁就陪下未坐過室內位既我啦😛➿ 是日精選廚師沙律:青蘋果紅菜頭合桃沙律)($78)一聽到店員介紹今日既廚師沙律🥗有紅菜頭我地就即刻點頭叫左🙊 青蘋果🍏同紅菜頭粒粒都大小統一,加上香脆又充滿蜜糖香既合桃一齊食,又幾夾👍🏼➿ 招牌酥皮香腸卷 ($128)單單喺個Menu上見到個名,就會即刻諗起以前讀U個陣會間唔中買sausage roll當lunch食😛 為左懷愐一下個味道,我就叫左喇~ 點知我地眼闊肚窄🙊 上菜一刻發現個份量比我地想像中大好多,適合大伙兒share~ 好彩鐵飯腳都算係酥皮控,先清得哂😛 呢度既香腸卷酥皮偏薄身,所以都唔算太膩,而香腸肉質比較厚實,仲有唔少既沙律菜伴碟🥗 如果有少少油醋汁就更加好啦~➿ 炭烤美國黑安格斯西冷扒(10oz)配法式忌廉芝士焗薯 ($298)上菜就被佢既厚度吸引住,心入邊諗:果然係真材實料10oz🤭 西冷牛味幾重~

➿ 是日精選廚師沙律:青蘋果紅菜頭合桃沙律)($78)

➿ 招牌酥皮香腸卷 ($128)

上菜就被佢既厚度吸引住,心入邊諗:果然係真材實料10oz🤭 西冷牛味幾重~ 伴碟仲有焗蒜🧄 烤洋蔥🧅 幾有驚喜,雖然帶厚度,但係內外既生熟程度都烤得均勻,烤到岩岩有咬口而帶出洋蔥既甜味~ 焗薯都好食啊,切成一片片再去焗,都幾軟冧,芝士份份量又夠多😋🧀

➿ 𝑬𝒙𝒐𝒕𝒊𝒄 ($78)
呢杯異情風情又幾refreshing🌿 酸味相對重一點點,覺得橙味最為突出🍊