食物質量很差, 刺身雪得過份, 串燒太焦, 但拿出來卻完全不熱!門口的接待晚娘的口面! 價錢卻是貴得名不符實!!衛生程度也差!  簡直元氣都不如!! 浪費時間去!!
門口的接待晚娘的口面! 價錢卻是貴得名不符實!!
衛生程度也差!  簡直元氣都不如!! 浪費時間去!!
Other Info. : 不足一提!!
2023-06-01
Celebration
Birthday
  • 完全沒有
2023-05-11 970 views
呢間有唔少分店 但係以我理解應該每間分店既食物同埋價錢都有少少唔同而且呢個集團仲有越南餐廳 好似聽講都唔錯👀我呢日係lunch過去食 套餐包一個沙拉🥗 同埋茶果作為甜品雞扒烏冬(~$180) & 牛肉烏冬 (~$180)先講一下個麵 佢哋應該係用左日本稻庭烏冬超級彈牙 而且我哋放左d麵一陣都無漲/淋嗮🍜雞扒係配個燒汁令到佢更加香口😍但就算唔點個醬一齊食 個雞都超級嫩滑同埋juicy 而且個雞皮燒得脆脆哋🍗佢哋個牛肉都食得出係有咁上下級數肥瘦比例好平均 唔會太肥 或者太乾🥓帶子壽司卷物 (~$100)呢個係單點 並唔係套餐一碟有6舊 帶子超級鮮甜🍣呢間餐廳的確唔平 但係食物質素真係有保證 魚生都好新鮮✨久唔久都可以放縱一下的~📍穴蔵 (九龍塘)地址:九龍塘達之路80號又一城UG樓UG-35號舖

呢間有唔少分店
但係以我理解應該每間分店既食物同埋價錢都有少少唔同
而且呢個集團仲有越南餐廳 好似聽講都唔錯👀
我呢日係lunch過去食
套餐包一個沙拉🥗 同埋茶果作為甜品

雞扒烏冬(~$180) & 牛肉烏冬 (~$180)
先講一下個麵 佢哋應該係用左日本稻庭烏冬
超級彈牙 而且我哋放左d麵一陣都無漲/淋嗮🍜
雞扒係配個燒汁令到佢更加香口😍
但就算唔點個醬一齊食 個雞都超級嫩滑同埋juicy
而且個雞皮燒得脆脆哋🍗
佢哋個牛肉都食得出係有咁上下級數
肥瘦比例好平均 唔會太肥 或者太乾🥓

帶子壽司卷物 (~$100)
呢個係單點 並唔係套餐
一碟有6舊 帶子超級鮮甜🍣

呢間餐廳的確唔平
但係食物質素真係有保證
魚生都好新鮮✨
久唔久都可以放縱一下的~

📍穴蔵 (九龍塘)
地址:九龍塘達之路80號又一城UG樓UG-35號舖
雞扒烏冬
帶子卷物
2023-05-10
雞扒烏冬
帶子卷物
2023-04-06 1102 views
每次去穴藏食lunch,我都會叫呢個lunch set ,D刺身有七款咁多,件件都厚切,啖啖肉好新鮮,其實食完,都有D飽,個飯通常食唔晒,仲有麵豉湯、醃菜、茶碗蒸,最後仲有一粒甜品🥰,真係好豐富👍♥️♥️♥️
2023-03-20 874 views
聽完talk黎食lunch,都幾多人排隊,排左半個鐘到,終於有位。一個人,坐bar枱。叫左個壽司set,有前菜、沙律同味噌湯,壽司都係連鎖店水平,魚身都新鮮,但唔會話有驚喜。

一個人,坐bar枱。
2023-03-04 644 views
很喜歡去穴藏食lunch,呢度嘅刺身,非常新鮮高質,今次呢個set ($268)可試齊7 款刺身,件件厚切,好滿足,另外配有白飯、茶碗蒸、前菜、野菜沙律,仲有甜點,食完真係好夠飽。
食物一般,同一質素銅鑼灣樓上舖應該平10~20%。重點只想說一個,既然收費是高級餐廳價錢,為何會容許員工,在有客人在用餐的桌椅旁,放滿其他客人用完的碗碗碟碟?從圖可見,那些髒碗碟幾乎就在鄰邊,實在影響食慾(這張圖已經是清理完一回才影的,之前疊得高高的)。我第一次要求店員收起髒碗碟,只得到不耐煩回應,也完全沒有收拾起。直至我買單時,與經理再交涉衛生問題,建議餐廳可立起一個小屏封即可解決,經理表示需要與管理層反映才可……真的無語。
食物一般,同一質素銅鑼灣樓上舖應該平10~20%。
2023-01-23 870 views
好少係又一城食嘢,因為價錢都比較貴,但呢日喺九龍塘工作,於是同同事早早book定呢間餐廳。雖然價錢比一般的午餐高,但食物都算高質,偶爾豪一餐都冇所謂!呢日我就叫咗個炙燒魚生飯套餐,首先會有個沙律,然後有一個熱烏冬,仲有兩串任選的串燒,然後就送上主食。兩串串燒,我同同事都係揀左一串牛肉一串蔬菜,牛肉味算係濃郁,秋葵亦算新鮮,而個湯烏冬十分彈牙有咬口,個魚生飯肉質好厚,但咬落去亦都好嫩滑,亦都好新鮮,而最後仲有一個日式小甜品,比呢個價錢一試都算值得啦!

$200 (Lunch)
2023-01-23 571 views
一家人食晚飯,原本開開心心。早一個月前訂了枱,但食前一晚餐廳沒有至電確認訂位已覺其怪,所以打電話去確認,有位的,但要立刻去付定金喎,大哥。。。打電話時是晚上,第二天就來了,先前定位又不講,他說先前幫我訂位的已走了,現在規矩要,blah blah, 最後幸好他同意搞掂。準時去到,叫咗章紅魚帶子沙律,安格斯肉眼薄燒,銀鱈魚西京燒,天婦羅拼盤,特上壽司拼盤,再叫咗啲卷物同鍋飯烏東,最後甜品以雪芭同雪糕作結,其實食物本身都可以,幾新鮮。可惜店員服務太差,首先點餐後已經聽到佢哋話我哋只係點丼飯,態度嫌棄。下單時説好我們是share的,餐來時沒給碗,叫佢拎碗,佢就咁擺低喺長枱嘅一邊,叫我哋自己傳開去。跟住叫人加茶,成枱8個人佢只加一位,服務水平奇低,但收費唔算平,8個人食咗加信用卡優惠3500元,卻一肚子氣,以後唔會再幫襯了。無論呢間餐廳覺得自己嘅定位係咩,其實一個weekend night 第一輪都唔爆場,又冇第二輪嘅客,就應該自我檢討下點解冇回頭客,只係做十領廿個你哋認為嘅豪爽客係唔會維持到嘅,你哋唔係喺中環,呢度係又一城。
一家人食晚飯,原本開開心心。

2023-01-21
$440 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers
2023-01-20 498 views
呢間穴好多間我都食過, 但係當中食完又食都係九龍塘呢間]。呢度D刺身係好新鮮,而且係厚切,唔會好似出面D壽司店咁, 唔夠新鮮, 刺身好薄, 不過呢間晚上較貴,所以我每次都食午市定食, CP 值好高!

刺身定食
刺身定食
今晚向九龍城又一城搵食,因為好倦,諗住搵間唔駛等位,但質素又ok既餐廳食就算。見呢間野既餐牌價錢,唔算貴,中價路線,就去試下。食物尚可:唔算「哇」一聲,但中規中矩啦。不過其實以佢既price list 黎講,咁既質素叫「貴」。服務態度:超差!其實唔係有咩要求,但係應該at least有基本尊重人嘅態度。咁既價錢,唔會要求「米芝蓮」服務,但係我黎食野,你at least都要當我係一個「人」。服務員既態度差到一個點,尤其係門口嗰位阿姐。佢哋大部份服務員塊面都有色,所以佢地成日比「面色」你睇…..😅

一早book左包房,最低消费6000,宴请贵客,却系门口比个衰面婆刁难。佢反覆用轻蔑态度问我哋,知唔知包房要消费几多,仲话间房都系个半钟食饭时间。你有冇搞错?态度极度恶劣,好明显个态度系 你哋食唔食得起呀? 经理出面先解释清楚包房冇时间限制。买完单经过佢,都比白眼我哋。如果唔系贵客一起,一定即场投诉你!食物质素ok,其他服务人员都好有耐心介绍,添茶收拾台面服务都极好,唔知餐厅点会搵咁差个前台负责接待客人,戴眼镜门口阿姨!

2022-10-21 936 views
近日很多朋友也移民,所以突然選了一間交通比較便利的餐廳,朋友喜歡吃日本菜,所以選了又一城的餐廳,想大家輕輕鬆鬆舒服地傾偈。。餐廳的定價並不是很親民的,所以不期然對服務和食物質素也有期望。由於朋友離港在即,所以大家也大部份時間在敘舊,訴說以往,也展望將來。我們點了一盤特大刺身,因為中年經理? !走過來先要收我們的刺身,由於當時刺身上還有一隻蝦刺身,所以我們向經理表示先不用收回。但是經理態度非常惡劣,表示冰塊已經溶化了一部份所以就算吃不完,也要收回到廚房。他的語氣和用詞也令大家感到不太愉快,始終這裏是一間高級食府,應該和客人也有充分的溝通吧,不是在高級食府內提供大排檔的服務質素。平心而論,食物是新鮮的,不過價錢可能由於地段關係,不算太親民,但是服務在我們幾位朋友來說是10分差,所以不會再訪。

最近终於訂左日本機票,特别掛住日本既味道,即刻要去食餐日本野除左燒肉,當然仲有魚生、天婦羅同串燒啦,最重要可以啤啤佢🍺魚生併盤略為疏落,其實可以吾需要咁大個盤咁多冰😅魚生新鮮度都ok。天婦羅比想像中出色,薄薄既炸皮,上枱仲熱但吾會有滲油既感覺串燒好香,肉質吾乾,由其燒鰻魚同豆腐外脆內軟,牛舌更係最愛,印象最深刻😋整體吾錯,未夠七點而全店滿座,想一次過食到吾同款日式美食,呢間係可以考慮之選🙂
除左燒肉,當然仲有魚生、天婦羅同串燒啦,最重要可以啤啤佢🍺

天婦羅比想像中出色,薄薄既炸皮,上枱仲熱但吾會有滲油既感覺

2022-10-03 653 views
近期吃過,頗為理想的日式餐廳。 食物新鮮員工服務態度好.!環境衛生叫了刺生拚盤,色味具傋。 石鍋飯,鰻魚香,飯好味道。 乃是一頓健康豐富舒適的晚餐。一定會推薦朋友再來吃!
近期吃過,頗為理想的日式餐廳。
食物新鮮
員工服務態度好.!
環境衛生
叫了刺生拚盤,色味具傋。
石鍋飯,鰻魚香,飯好味道。
乃是一頓健康豐富舒適的晚餐。一定會推薦朋友再來吃!

2022-09-30
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
Dining Offer
Coupon
2022-09-11 956 views
因為工作的關係,中秋節沒有回家吃飯,下班後與友人到又一城穴藏晚餐。這是我第二次到穴藏,第一次而是3-4年前的事了,感覺餐單有點不一樣。兩個人點了不少份量的菜式,就當是中秋做節🤭前菜是刺身拼盤😍 賣相豐富,刺身新鮮,每片刺身都厚切,啖啖肉好滋味呢!驚喜的是魷魚包着的是海膽,非常鮮味呢~接著是天婦羅拼盤,感覺普通,不是必選的菜式😅串燒白鱔 油香美味!值得一試🥰甲羅燒石鍋飯是必點🤤蟹膏、蟹肉、蟹籽和海膽滙入飯中,每啖飯都鮮味濃郁,加上蟹籽的卜卜脆口感,令人回味無窮❤️

兩個人點了不少份量的菜式,就當是中秋做節🤭

刺身拼盤

接著是天婦羅拼盤,感覺普通,不是必選的菜式😅
天婦羅拼盤

串燒白鱔 油香美味!值得一試🥰

甲羅燒石鍋飯

甲羅燒石鍋飯是必點🤤蟹膏、蟹肉、蟹籽

2022-09-11
$500 (Dinner)
刺身拼盤
天婦羅拼盤