2018-10-30 79 views
位於屯門嘅Appetit Desserts係一家西式甜品店,餐廳以灰白色為主調,感覺簡單潔淨。 除左有各式各樣嘅西式甜品之外,亦有售台灣小食同麵食,晚餐同甜品可以係同一間餐廳搞掂晒~~同朋友一行四人嚟到食晚餐,所以點左好多飲品同食物。每人先點左一杯飲品:綜合水果茶,水果材料好豐富,有菠蘿、火龍果、檸檬、鮮橙等等,茶味好濃帶點澀味,水果嘅甜中和左佢,啱啱好!芝士奶蓋蜂蜜綠茶,奶蓋質地比較稀薄,但都幾夠芝士味,蜂蜜綠茶甜度剛好。藍•碟豆花玫瑰荔枝梳打,賣相滿分,最啱影相呃like,漸變色層主要由碟豆花造成,玫瑰荔枝入口好清新清甜。芒果椰奶冰,椰奶味好重,中間仲有芒果肉,大推薦啊,芒果椰奶迷絕不容錯過!台灣肉燥撈讚岐烏冬,肉燥唔會太鹹,配上滑溜溜的讚岐烏冬,好味又飽肚。酥炸花枝丸Q彈魚蛋,花枝丸內含有粒粒墨魚肉,真係好爽口彈牙。綜合台灣香腸,口味分別有原味、香蒜同埋墨魚。鹽酥雞,炸粉係薄薄的一層並唔會太厚,內裡包裹着嫩滑的雞肉,好鹹香,又惹味!酥炸雞軟骨,炸得好出色一啲都唔油膩。台灣直送手抓餅,呢個都係推薦咸食之一!酥脆香口嘅手抓餅分別包住吞拿魚沙律同芝士餐蛋,餡料多到滿瀉啊,簡單嘅材料已經

綜合台灣香腸,口味分別有原味、香蒜同埋墨魚。

炸雞軟骨,炸得好出色一啲都唔油膩。

台灣直送手抓餅,呢個都係推薦咸食之一!酥脆香口嘅手抓餅分別包住吞拿魚沙律同芝士餐蛋,餡料多到滿瀉啊,簡單嘅材料已經好好味。

炙燒焦糖布蕾日式疏乎厘班戟,質感輕盈鬆軟的班戟充滿蛋香,面上燒得香脆的焦糖同pancake好夾,好正啊!

珍珠奶茶窩夫,係店舖特別研發的,厚身的窩夫加上奶茶醬同珍珠粒,感覺好似飲緊珍珠奶茶咁。

Oreo日式疏乎厘班戟,pancake上加左大量oreo碎,忌廉略嫌多左少少。

整體都係幾好味,甜品控嘅我哋,真係好滿足!
2018-10-30 37 views
吃得到的珍珠奶茶是飽的🔸碟豆花玫瑰荔枝梳打 $22🔹芒果椰奶冰 $32🔸芝士奶蓋蜂蜜紅茶 $24荔枝梳打係浪漫的紅白藍,芒果椰汁冰大大杯,係熟悉嘅芒椰奶西味😂芝士奶蓋茶極厚奶蓋,綿密度拍得住大鋪。🔹珍珠奶茶窩夫 $64🔸焦糖燉蛋日式梳乎班戟 $78而我最最最想講嘅反而係珍珠奶茶窩夫,奶茶窩夫+奶茶cream+奶茶雪糕+珍珠+芋圓=冇得輸。茶味同甜度夾得岩岩好,芋圓係大大粒咁,奶茶窩夫同珍珠一啖食晒軟硬兩種口感~幸福感upupup⭐️港女最愛梳乎厘pancake,焦糖燉蛋pancake食落去係空氣感,好梳乎~🤤燉蛋個款蛋味極重!不過我覺得甜得滯,食一兩啖淺嘗就夠晒~ 仲有啲小食可以過下口癮 推薦花枝丸好好食!我一個人都ko咗唔少😂
吃得到的珍珠奶茶是飽的

🔸碟豆花玫瑰荔枝梳打 $22

🔹芒果椰奶冰 $32

🔸芝士奶蓋蜂蜜紅茶 $24

🔹珍珠奶茶窩夫 $64

🔸焦糖燉蛋日式梳乎班戟 $78

2018-10-24 128 views
珍珠奶茶窩夫珍珠夠淋,但不失煙韌!窩夫奶茶味超香濃,加埋奶茶味都好出既奶油同雪糕,問一眾珍奶控點招架😌不過因為奶茶味真係好濃~芋圓相對淡味,唔太食到蕃薯同芋頭味既分別,建議食少少芋圓再食窩夫🤗試真芋圓個味先~伴碟既大福外層軟淋淋,味道都夠濃,如果內餡再滿d就更開心😌.Oreo流心梳乎厘班㦸 超鬆軟梳乎厘加脆脆oreo碎好夾好滿足!入面仲係流心朱古力 😮表層d芝士cream將oreo碎完美痴住個梳乎厘,食落啖啖都好重oreo味~真係好邪惡😈.灸燒焦糖布蕾梳乎厘班㦸梳乎厘上面層cream同焦糖燉蛋陣味真係一樣架😍仲真係用焦糖燒一燒個面!呢款比oreo款更加食到梳乎厘本身既蛋味~一切開,上面D cream就流哂落去,做到好似流心咁😆
珍珠奶茶窩夫

珍珠夠淋,但不失煙韌!
伴碟既大福外層軟淋淋,味道都夠濃,如果內餡再滿d就更開心😌
Oreo流心梳乎厘班㦸

灸燒焦糖布蕾梳乎厘班㦸

呢款比oreo款更加食到梳乎厘本身既蛋味~
一切開,上面D cream就流哂落去,做到好似流心咁😆
2018-10-23 40 views
起初見到珍珠奶茶窩夫嘅時候係覺得好奇怪,想像唔到珍珠奶茶match落甜品到會係咩嘅味道😂不過見男朋友想試所以就決定試吓,點知最後係一食就愛上左!😂奶茶醬唔會太甜,加埋珍珠同窩夫一齊食係出奇地好味!一定會再encore!!!!😙
不過見男朋友想試所以就決定試吓,點知最後係一食就愛上左!😂
2018-10-16 123 views
呢間甜品店都有好多特別既款式店主仲好nice介紹咁多種甜品💕-珍珠奶茶窩夫 $64平時中意飲珍珠奶茶一定會中意呢個甜品😍個窩夫底有好鬆軟同好香奶茶味🤫就連個cream同雪糕都係奶茶味珍珠、芋圓、地瓜圓、大福都好煙韌無一樣係唔好食,如果要雞蛋挑骨頭🤔芋圓、地瓜圓既味道相比下較淡-朱古力流心梳乎厘班戟 配雪糕 $88新推出‼️梗係要試下啦心太軟既變奏,中間真係好流架好開心🍫食流心既野好怕中間唔流弱小心靈唔呃得架🙈梳乎厘班戟好香蛋味,夠濕潤同空氣感加上oreo碎碎有唔同口感更加有層次-炙燒焦糖布蕾梳乎厘班戟 配雪糕$78呢個就係焦糖燉蛋既變奏🥚 蛋味更進一步,更加香焦糖舖住成個面但又唔會太甜😋😋😋😋私心推介呢個👍🏿-(梳乎厘班戟都有珍珠奶茶味架😙好想食埋芒果椰奶冰 $32呢個聽聞係排名第一。當然要試下果然無失望😍有新鮮芒果同埋雪糕飲得出好香既椰奶味(👦🏻至愛😋)-起司奶蓋蜂蜜綠茶 $24有驚喜‼️奶蓋夠厚有咸香覺得個奶蓋比各連鎖店既出色茶底飲得出係加左蜂蜜,推介👍🏻-藍。蝶豆花玫瑰荔枝梳打 $22至於”夢幻飲品”就係一種清新既感覺荔枝加上玫瑰既清香😋-綜合水果茶 $38入面有好多水果🤔士多啤梨蘋
呢間甜品店都有好多特別既款式
店主仲好nice介紹咁多種甜品💕

珍珠奶茶窩夫 $64
平時中意飲珍珠奶茶一定會中意呢個甜品😍
個窩夫底有好鬆軟同好香奶茶味
🤫就連個cream同雪糕都係奶茶味
珍珠、芋圓、地瓜圓、大福都好煙韌
無一樣係唔好食,如果要雞蛋挑骨頭🤔
芋圓、地瓜圓既味道相比下較淡

朱古力流心梳乎厘班戟 配雪糕 $88
新推出‼️梗係要試下啦
心太軟既變奏,中間真係好流架
好開心🍫食流心既野好怕中間唔流
弱小心靈唔呃得架🙈
梳乎厘班戟好香蛋味,夠濕潤同空氣感
加上oreo碎碎有唔同口感更加有層次

炙燒焦糖布蕾梳乎厘班戟 配雪糕$78
呢個就係焦糖燉蛋既變奏🥚 蛋味更進一步,更加香
焦糖舖住成個面但又唔會太甜😋😋😋😋
私心推介呢個👍🏿
(梳乎厘班戟都有珍珠奶茶味架😙好想食埋

芒果椰奶冰 $32
呢個聽聞係排名第一。當然要試下
果然無失望😍有新鮮芒果同埋雪糕
飲得出好香既椰奶味(👦🏻至愛😋)

起司奶蓋蜂蜜綠茶 $24
有驚喜‼️奶蓋夠厚有咸香
覺得個奶蓋比各連鎖店既出色
茶底飲得出係加左蜂蜜,推介👍🏻
藍。蝶豆花玫瑰荔枝梳打 $22
至於”夢幻飲品”就係一種清新既感覺
荔枝加上玫瑰既清香😋

綜合水果茶 $38
入面有好多水果🤔
士多啤梨蘋果橙 、火龍果、檸檬、百香果
好清新🙊 但茶底差少少

肉燥烏冬 +炸物 $58
除左甜品之外,menu入面仲有鹹食既
套餐係烏冬加一款小食加飲品
炸野最怕粉多又重味又油
但呢個款唔會太鹹幾好食😋
台灣既味道☺️ 好想旅行
屯門-愛添:珍奶窩夫連雪糕(hk$64), 手抓餅(hk$28)珍奶飲得多,珍奶窩夫係第一次試🤤,一上枱有比個份量嚇到,材料好豐富,除左窩夫仲有芋圓、地瓜圓、珍珠、雪糕,窩夫入口真係有奶茶味,口感是比較厚實那種,加埋奶茶醬都幾甜,如果你係一個鐘意奶茶既甜牙齒這一定是你杯茶(我諗起我個奶茶控工人姐姐,所以外帶左件比佢,佢超級鍾意😋)而我同行朋友的小朋友就好喜歡oreo朱古力梳乎里pancake,竟然自己差唔多食左成個!蛋香幾濃郁,口感實在,唔係好重空氣感那種,但對我黎講都係好甜,所以我自己最鐘意既係呢度既小食手抓餅做得好靚,外脆內軟,入面係蛋、餐肉同芝士不失敗配搭😋!而且鹽酥雞食到台灣味道!!!好酥脆!!後來店員告知老闆是台灣人,難怪!-飲品方面,朋友杯芒椰奶勁大杯,好正咁,而且抵過許留山太多,可惜不幸哮喘發作既我只能飲少少。呢度既茶的茶味唔錯,但同我在台灣飲到既一樣,好甜,如果同我一樣唔多嗜甜既建議叫微甜😋😋-PS 呢度野飲好多款都係第2杯半價,諗下芝士奶蓋茶都係$22,兩杯真係好抵—------------•Follow IG: nee.eat.play

—------------•
Follow IG: nee.eat.play
2018-09-30 148 views
朋友介紹這間店是區內有名氣的甜品店,所以途經屯門區,特意到來一試。看見menu內的甜品有別於傳統的甜品,看得出店主很有心思創作新款式。看見鄰檯的人正在吃珍珠奶茶窩夫,香味飄過來,我也忍不住點了這窩夫。這款窩夫對我來說是新口味,真係好香奶茶味,如果鍾意飲奶茶一定會鍾意呢個窩夫。

2018-09-26 111 views
平時食開隔離既嘆記咁岩嘆記好多人 要等位而呢間新開既係正隔離 又唔洗點等一於試下新野環境裝修係行簡約風全店都係高枱高櫈都坐得幾舒服!叫左呢個綜合燒仙草但我想轉仙草做西米多d店員好好人呀 突登幫我入廚房問有冇得轉可以轉呀!所以就變左椰汁西米底啦但略嫌d西米真係太細粒了其他料:小丸子、珍珠、芋圓、地瓜圓都幾好味另外仲叫左芒果奶凍賣相幾靚好重奶味曲奇雪糕都好正
平時食開隔離既嘆記

店員好好人呀 突登幫我入廚房問有冇得轉

可以轉呀!
所以就變左椰汁西米底啦
但略嫌d西米真係太細粒了
其他料:小丸子、珍珠、芋圓、地瓜圓都幾好味

另外仲叫左芒果奶凍

賣相幾靚
好重奶味
曲奇雪糕都好正
放假同朋友們食個甜品~我地晏就3點幾入到去未有客人,店員很快安排座位!裝潢幾靚,可打卡!音樂少少大聲!店員幾nice,有推薦抵食既set同主動話比我地知點叫會平d,亦有提醒我們剛開門,所以等候時候會比較長!都真係要等幾耐!差不多20-30分鐘!不過我地都係想傾計所以唔介意等得耐!珍珠奶茶 日式梳乎厘pancake $78配豆腐雪糕、奶茶奶油、珍珠、地瓜圓、芋圓賣相吸引,是熱辣辣的!Pancake有一株乾花(?)插在上面,影相睇好靚梳乎厘pancake果然出色!綿密和軟軟的質感,沒有過多的空氣感,蛋香爆出黎!奶茶奶油有點多和偏甜,可以自已整走d,味道好match!我覺得不用配雪糕食!就咁食都好正!豆腐雪糕同珍珠都係正常味道。地瓜圓、芋圓的質感不是平常外面吃的軟糯Q質感,係好chewy的!有少少似食緊軟糕咁好咬,有淡淡的地瓜和芋圓香。溫馨提示: 如果叫pancake餐再叫野飲,可以減$10!自選手抓餅套餐 $58 (9點前): 主食:E10 臺式手抓餅配鮮雞蛋、午餐肉、起司 $28手抓餅煎得夠乾身,沒有油膩感!上面有灑左好多紫菜碎,裡面包左炒滑蛋、粒粒午餐肉、少少芝士!唔係食到好多芝士,用

珍珠奶茶 日式梳乎厘pancake $78

配豆腐雪糕、奶茶奶油、珍珠、地瓜圓、芋圓

溫馨提示: 如果叫pancake餐再叫野飲,可以減$10!

自選手抓餅套餐 $58 (9點前):
主食:
E10 臺式手抓餅配鮮雞蛋、午餐肉、起司 $28

手抓餅煎得夠乾身,沒有油膩感!上面有灑左好多紫菜碎,裡面包左炒滑蛋、粒粒午餐肉、少少芝士!唔係食到好多芝士,用刀叉食會散開,用手食吧!
小食:
地瓜QQ棒 $28

好熱!少少地瓜香,外皮好脆,入面好軟糯!兩個口感好正!
飲品:
超司奶蓋水蜜桃綠茶 $24

驚喜之作!原來對甜品鋪既野飲完全無期待!哩度係平靚正!唔洗再山長水遠去喜X啦!奶蓋好厚!芝士味好濃!水蜜桃綠茶我叫左無糖,但茶都好香,有淡淡的水蜜桃味,不是糖漿!幾fresh!可以自已同店員request甜度!

套餐真係好抵囉!上面3樣野單點都要$80!平左$20!

朋友叫左個超司奶蓋百香果綠茶(微糖) $24
一樣出色!

但呢外叫左2杯唔係奶蓋就非常麻麻!

士多啤梨呢杯既味好假!係藥水味!

椰汁芒果呢杯好甜!朋友無揀幾甜!
2018-09-25
$70 (Tea)
  • 珍珠奶茶日式梳乎厘pancake,
  • 超司奶蓋水蜜桃綠茶 ,
2018-09-25 62 views
每次返工好忙好攰好多怨氣,都好想收工之後同班同事過黎食甜水,平衡下自己心理😤😤呢間甜品鋪都幾多人排,鋪仔細細,座位唔多,所以有陣人多都幾難等位😣水果茶(左) 幾清新同少少酸,飲落幾開胃。而且裡面都有好多款生果,食到滯個陣食啲生果,飲啖茶,感覺幾舒服奶蓋芝士蜂蜜綠茶(右) 奶蓋好厚,唔會飲兩啖就無。芝士味都好重,不過唔會溜。口感好thick好creamy,鍾意芝士奶蓋既我好滿足。另外蜂蜜味濃郁,配合埋芝士味一齊都好夾👍🏻窩夫可以話係必點🙈 佢有幾款口味,而且會定期轉款,就算成日黎食都唔會悶。作為珍奶控,當然要點返個珍珠奶茶窩夫。上面佈滿奶茶醬同珍珠,仲有芋圓,熱辣辣食真係好正🤤🤤另外仲有大福同奶茶雪糕,一個人其實唔係好食得哂😛 因爲食到一半都飽左🤭好似係叫曲奇朱古力流心梳乎厘🤔上面佈滿曲奇碎,中間有啲凍既cream,然後個梳乎厘中間係朱古力流心! 真係好好味😋 不過唔知係唔夠多朱古力定放耐左,唔係好夠流心,不過都已經好好味啦😌😌食完甘多甜野,真係好滿足,乜唔開心都無哂✌🏻

好似係叫曲奇朱古力流心梳乎厘🤔

食完甘多甜野,真係好滿足,乜唔開心都無哂✌🏻
2018-09-24 56 views
這日的甜品,是為了送別一個中學朋友,他要回去台灣唸書。今次是第二次來吃了,因為第一次吃的時候已有驚艷之感,特別是珍珠奶茶梳乎厘,旁邊有點點芋圓作點綴,非常有咬口,又中香港人口味又中潮流。難怪星期五晚上來時已有很多人在排隊呢。(吃完才記起要拍照,好吧我承認是我的錯)火炙焦糖梳乎厘也很好吃,脆脆的表面,還有流心效果,非常不錯!雖然是等了15-20分鐘,但還是值得等一等的。另外,我記得什麼雪山還是冰也是很好吃,基本上沒有伏的東西。果然甜品還是有朋友陪會吃得更開心。最後,附上出賣朋友照一張。
這日的甜品,是為了送別一個中學朋友,他要回去台灣唸書。

最後,附上出賣朋友照一張。
2018-09-21 60 views
記得開業果陣成日嚟食,之後質素下降咗就冇再嚟🤷🏻‍♀早排捉咗朋友入屯門食甜品,又ok啵,男朋友話可能人地有進步呢🤔於是就嚟咗食,試下有冇進步到先😚#炙燒焦糖布蕾日式梳乎厘班戟 ($78)😋好味指數:(7/10)上面有燒得脆脆嘅焦糖,入面嘅梳乎厘班戟雖然未到好空氣感,不過入面都算 鬆軟😙配咗一球Tiffany Blue嘅海鹽雪糕,食落去的確幾咸🤣#OreoCheeseCake ($88)😋好味指數:(7/10)開頭以為係就咁梳乎厘班戟,原來係芝士蛋糕😱上面好多Oreo碎同朱古力醬,之後就係芝士嘅cream😚一切開見到朱古力流心,略厭流心效果唔夠🤔食落去整體都比較甜同漏,如果入面用黑朱古力偏苦一點會比較好😝#珍珠奶茶窩夫 ($64)😋好味指數:(7.5/10)配料有珍珠、地瓜圓、芋圓同2粒大福😝芋圖不過不失,珍珠都幾煙韌🤔又真係幾驚喜,窩夫有淡淡嘅奶茶味再加上有奶茶嘅醬幾香☕影相影到窩夫凍了😂不過都食到脆嘅😗#奶蓋蜂蜜綠茶 ($24)😋好味指數:(7.5/10)奶蓋幾厚,芝士味濃😙綠茶ok不過蜂蜜味唔出🤔勝在大杯😎#芒果椰奶冰 ($32)😋好味指數:(7.5/10)飲落唔會好甜😆除咗解渴之

#炙燒焦糖布蕾日式梳乎厘班戟 ($78)
😋好味指數:(7/10)

#OreoCheeseCake ($88)
😋好味指數:(7/10)

#珍珠奶茶窩夫 ($64)
😋好味指數:(7.5/10)

#奶蓋蜂蜜綠茶 ($24)
😋好味指數:(7.5/10)
奶蓋幾厚,芝士味濃😙
綠茶ok不過蜂蜜味唔出🤔勝在大杯😎

#芒果椰奶冰 ($32)
😋好味指數:(7.5/10)
飲落唔會好甜😆除咗解渴之外,仲可以食埋啲芒果🤔芒果食落夠鮮甜😎

#藍蝶豆花荔枝玫瑰梳打 ($22)
😋好味指數:(6/10)
有三層顏色都幾靚,不過味道就冇乜特別。上面2杯會比較出色😚

後記💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️
比起以前有進步,可以一試😚
屯門愈開愈多甜品店 各有特色呢間款式夠創新 仲有小食鹹點🤣唔怕成餐都食甜品太heavy😇.炙熱焦糖cream brûlée 日式梳乎厘班㦸 $78配自選雪糕一球 (曲奇🍪 海鹽 豆腐 芒果 香芋)梳乎厘班㦸有著適當的空氣感 但亦尚算實身 非常fluffy 近乎入口即溶😍.Oreo 流心朱古力梳乎厘鋪滿oreo 餅碎的梳乎厘 除了fluffy 口感外 內裏流心朱古力一湧而出😍 配上海鹽雪糕 微鹹的口味 清新非常😇.Tiramisu 日式梳乎厘班㦸 $86配上朱古力雪糕鬆軟又充滿空氣感 甜蜜滋味💕珍珠奶茶窩夫配雪糕 $64珍珠奶茶味嘅窩夫夠晒新鮮特別😍😍仲要連窩夫底都係用珍珠奶茶調配而成😍伴上珍珠 芋圓 地瓜圓 tiramisu 大福 更有咀嚼感❤️.香焗雞中翼配蜂蜜芥末醬 $32雞翼焗得非常之香口 表皮輕微薄脆的口感點配蜂蜜芥末醬 滋味非常🤤.酥炸雞軟骨 $32香脆可口 愈食愈過癮🤣份量仲好多😍.藍蝶豆花玫瑰荔枝梳打🍹 $22右手邊的一杯飲品 顏色七彩繽紛 漂亮非常💕表面鋪上不少玫瑰花🌹碎攪拌後飲用 不會過甜 非常清新👍🏻.藍蝶豆花芒果梳打 $22芒果配藍蝶豆花有另一種新感覺微酸的芒果味
屯門愈開愈多甜品店 各有特色
炙熱焦糖cream brûlée 日式梳乎厘班㦸 $78
配自選雪糕一球 (曲奇🍪 海鹽 豆腐 芒果 香芋)

Oreo 流心朱古力梳乎厘

• 台式鹽酥雞
  • 藍蝶豆花玫瑰荔枝梳打
  • Oreo 流心朱古力疏乎厘
2018-09-16 63 views
其實住屯門除左會去龍門居掃街,仲有去紅橋食甜品🍮!而呢間甜品鋪由開鋪至今,好出名既梳乎厘pancake🥞 同埋窩夫,晚晚都排哂隊緊係要試下啦!梳乎厘pancake 今次叫左綠茶紅豆!pancake 好鬆軟,蛋味超濃👍🏽👍🏽有一種入口即溶既感覺刺激味蕾!厚度可以話係熱香餅加厚十層!好軟熟既感覺😌好似令個人融入左蛋漿禁🤤🤤食過幾間呢啲梳乎厘pancake 呢間可以話好好食!可以唔想比綠茶紅豆搶左做主角,綠茶cream 並唔多,但夠濃味!讚👍🏽 珍珠奶茶窩夫,窩夫平時都食唔少,珍珠奶茶味就好少見😲窩夫都好有蛋味,珍珠更與窩夫漿混在一起!唔會將窩夫同珍珠分開!加埋啲奶茶cream 好正!原來珍珠奶茶同窩夫可以好夾!好有創意,好食🤤🤤🤤呢間既梳乎厘pancake 同窩夫並不是普普通通搵錢既甜品鋪!好有心思😍相信未來會創造更多新口味同新食物黎滿足顧客既口腹之慾🤤🤤整體黎講店舖內地方唔多但同朋友一齊食下甜品吹下水就好好👍🏽而且食物好好食!可以滿足口腹之慾🤤而且店員見到有位置會安排顧客坐得更舒服😌會由細枱轉大枱,好讓坐得舒適吹得開心食到美味🤣

整體黎講
店舖內地方唔多但同朋友一齊食下甜品吹下水就好好👍🏽
而且食物好好食!可以滿足口腹之慾🤤
  • 梳乎厘
2018-09-12 68 views
甜品控注意!!屯門有驚喜!!這間小店的每一款甜品都十分有特色。其中我最喜愛他們的珍珠奶茶窩夫。窩夫裏是真的有奶茶成分。配合奶茶味的忌廉和珍珠,真的好像在品嚐珍珠奶茶一樣 鹹蛋黃窩夫的忌廉雖然稍為過甜 ,但窩夫質地外脆內軟都值得一試!他們的梳乎厘班戟也十分有趣,有法式焦糖和 oreo版本 。香脆的焦糖配合軟綿綿的梳乎厘班戟口感十分有趣 ,還帶點焦香味。oreo餅碎配上忌廉和梳乎厘班戟的蛋香,味道十分和諧而且豐富。飲品方面,蝶豆花梳打的荔枝玫瑰味十分清香。梳打水更加可以消除膩感。另外烏龍奶蓋茶也不錯,烏龍茶的花香加上奶蓋的鹹味可以和甜品的味道互相輝映。今次來屯門真的不枉此行,小店要加油啊!
鹹蛋黃窩夫
oreo 梳乎厘班戟