2024-07-15 426 views
餐廳的環境裝潢雖然漂亮,食物和飲品的外表也相當吸引人。但遺憾的是,實際品嘗之後,我對餐點的味道和餐點的份量感到相當失望。無論是前菜、主餐還是甜點,都難以滿足我的口味。食材似乎不夠新鮮,調味也不夠到位,總讓我覺得缺乏層次和豐富的風味。除了食物本身,我對餐廳的服務態度也有相當大的不滿。某些服務人員十分親切有禮,但某些服務人員態度欠佳,如:催促我們下單(你哋仲未嗌得?)。總的來說,雖然這家餐廳的裝潢和食物外表都頗具吸引力,但其實際品質卻難以令人滿意。對整體用餐經驗感到相當失望。

2024-07-14
這家一定要介紹給大家 慶生、紀念日、約會、聚會都可以😌環境首先已經很加分 舒服闊綽 又打卡~~Spring Dinner Set $799✨7年魚子醬竹碳甜筒小小一份 而竹碳甜筒偏靭身 𥚃面的7年魚子醬一旦入口馬上擴散到舌頭👅口腔的每個角落!!(雙眼發亮✨✨芝麻吞拿魚塊配芒果莎莎醬欸~~不說也不知道𥚃面是吞拿魚 這份的比較乾身更吃到絲感一定要和莎莎醬一起吃 芒果🥭味不濃 反而更有陣油香和微酸感到底是什麼的化學🧪作用 整份更像是鹹點 太神奇了🤣✨香煎鵝肝配蘋果醬OMG!!他們家的鵝肝也太強了啦!!是因為蘋果醬的關係嗎?鵝肝 的鵝油鵝香都超香濃 再配上微酸甜的蘋果醬 解膩~~也附帶了多層咬口鵝肝人一定要來試試 會令人感動🥹幸福✨火龍果呑拿魚沙律這份好聰明!!而且用料新鮮 火龍果香甜 微嚼口 紅菜頭微香 爽口呑拿魚也具淡魚油香 軟身 口感豐富 味道鮮度夠又不嗆 真是溫柔又新奇整份沒綠色蔬菜 不愛吃菜的朋朋們也一定會吃光!!✨香口脆皮豬手配阿根廷奇水里丘醬他們家的豬手切成一塊塊 而不是片 有大有小 每塊都是皮脆硬 脂肪QQ 肉紮實~大家可以先吃一次直接吃不沾醬 吃吃他們家豬手的原味 再沾醬而
這家一定要介紹給大家 慶生、紀念日、約會、聚會都可以😌
環境首先已經很加分 舒服闊綽 又打卡~~

Spring Dinner Set $799

一定要和莎莎醬一起吃 芒果🥭味不濃 反而更有陣油香和微酸感
到底是什麼的化學🧪作用 整份更像是鹹點 太神奇了🤣

香口脆皮豬手配阿根廷奇水里丘醬
✨香煎鵝肝配蘋果醬
OMG!!他們家的鵝肝也太強了啦!!是因為蘋果醬的關係嗎?
鵝肝人一定要來試試 會令人感動🥹幸福

火龍果呑拿魚沙律
✨火龍果呑拿魚沙律
整份沒綠色蔬菜 不愛吃菜的朋朋們也一定會吃光!!

✨香口脆皮豬手配阿根廷奇水里丘醬
大家可以先吃一次直接吃不沾醬 吃吃他們家豬手的原味 再沾醬
而且吃到後面的更要沾醬來吃 降低脂肪的油膩 卻不失豬手香氣~~

香煎海艫魚配香烤椰菜花及蓮藕脆片
✨香煎海艫魚配香烤椰菜花及蓮藕脆片
請全部分開吃一次 才再每份加起來吃~~
海艫魚 煎得洽好 不過火 能一片片魚肉出來 軟身同時還保留稍微的咬口
蓮藕脆片真的單吃就足夠 而其他薯菜可以😌和海艫魚一起吃~
小酸的底部蕃茄醬 幾個混合起來 更開胃~

Between Two Lovely Heart
✨Between Two Lovely Heart $148
愛嚐鮮的朋朋們 又不太能接受酒味/偏甜身的 就來這杯吧
一到口邊就能聞到菊花的香氣 清新 易入口(另一半更說有像菊花茶
笑死 真的不能這樣啦 還真的滿有創意的 也很懂女生 都能輕鬆的喝~

✨Pattaya's Rose $158
這真是浪漫到不行✋少女心先融化🫠
燒的時候還有陣陣香茅味 非常有趣 不過喝時 卻滿滿的甜甜ROSE 感
酒感也不重 女生們一定要點 男友也必須給女生點上!!肯定加分!!
(還有一定要記得馬上拿起🫴手機📱拍好拍滿

環境chill以外 他們食物好吃 調酒🍸打卡
而且9、10點後還可以😌點歌 然後到外面唱歌 也太好玩了吧~~
即便沒想上去唱的 在旁聽大家唱歌~玩~ VIBE 也滿快樂的~~

下次想約會的 就來 吃完飯 想喝點酒CHILL CHILL 的也可以😌來feel 一下
2024-06-18
$707 (Dinner)
香口脆皮豬手配阿根廷奇水里丘醬
火龍果呑拿魚沙律
香煎海艫魚配香烤椰菜花及蓮藕脆片
Between Two Lovely Heart
2024-07-12 360 views
過生日 然後個甜品生日名都寫錯⋯ R層上面既打卡位的確好浪漫 但係服務麻麻 一杯dinner set既白酒等左20-25分鐘⋯ 好似人手唔夠咁 一直要等好耐先得 野食味道都ok 其實除了服務 其他都接受
之前來過這間餐廳的天台樓層和朋友聊天喝杯酒,記得這裏裝修很有特色,這次就來嘗一嘗這裏的晚餐食物。踏進門口就可以看到兩邊的酒櫃,放滿大量酒樽,我們坐在吧枱位置,但有別於一般吧枱,這裏的吧枱座位也坐得很舒適呢~吧枱上面的天花和吊燈都有花花裝飾,特色的熱氣球打卡位、水晶吊燈和絨面椅子更添華麗感。而落地玻璃加上昏暗的燈光,充滿情調感覺呢!等候食物的時候,職員為我們先送上香脆的餐前小吃,是一個用迷你浴缸承載的,非常可愛有趣唷!♡半殼紐西蘭新鮮青口(配多士)$198 🥢必點🥢醬汁可以挑選白酒、冬陰公、忌廉、辣蕃茄,我們選了用忌廉烹調,青口十分高質素,飽滿而且大隻,配上的蒜蓉多士沾上忌廉汁也不錯呢~♡蘇格蘭蟶子伴虎蝦玫瑰醬意大利飯$298 🥢必點🥢喜歡吃海鮮的我們就選了這款意大利飯,玫瑰醬也是我們的期待之一,雖然和我們想像的玫瑰醬味道不同,但是意大利飯味道香濃惹味,有蕃茄的關係,帶少許蕃茄酸味,感覺開胃又好吃呢!♡澳洲M3和牛肉眼扒$428我們點了五成熟,用上澳洲的M3和牛肉眼扒,牛扒一切開就已經感覺到肉汁很豐富。♡Angel Speaking$108(HH)$148(NH)Vodka Base,K
之前來過這間餐廳的天台樓層和朋友聊天喝杯酒,
記得這裏裝修很有特色,這次就來嘗一嘗這裏的晚餐食物。

踏進門口就可以看到兩邊的酒櫃,放滿大量酒樽,
我們坐在吧枱位置,
但有別於一般吧枱,這裏的吧枱座位也坐得很舒適呢~
吧枱上面的天花和吊燈都有花花裝飾,
特色的熱氣球打卡位、水晶吊燈和絨面椅子更添華麗感。

而落地玻璃加上昏暗的燈光,充滿情調感覺呢!

等候食物的時候,職員為我們先送上香脆的餐前小吃,
是一個用迷你浴缸承載的,非常可愛有趣唷!
半殼紐西蘭新鮮青口(配多士)

♡半殼紐西蘭新鮮青口(配多士)$198 🥢必點🥢
醬汁可以挑選白酒、冬陰公、忌廉、辣蕃茄,
我們選了用忌廉烹調,
青口十分高質素,飽滿而且大隻,
配上的蒜蓉多士沾上忌廉汁也不錯呢~
蘇格蘭蟶子伴虎蝦玫瑰醬意大利飯

♡蘇格蘭蟶子伴虎蝦玫瑰醬意大利飯$298 🥢必點🥢
喜歡吃海鮮的我們就選了這款意大利飯,
玫瑰醬也是我們的期待之一,
雖然和我們想像的玫瑰醬味道不同,
但是意大利飯味道香濃惹味,
有蕃茄的關係,帶少許蕃茄酸味,感覺開胃又好吃呢!

♡澳洲M3和牛肉眼扒$428
我們點了五成熟,
用上澳洲的M3和牛肉眼扒,
牛扒一切開就已經感覺到肉汁很豐富。

Angel Speaking

Vodka Base,Kyoho
被整杯美美的粉紅色所吸引而下單點了,
用上高挑又窄身的杯,外型纖巧。
表面是雪白的忌廉,加上唯美的粉紅色,
十分適合打卡啊!
而味道是士多啤梨的果味加點Vodka的濃醇酒香味。

♡Melonade$68 🥢必點🥢
在餐廳很少會有的蜜瓜牛奶,
用上蜜瓜再配搭牛奶,
簡單的配搭,但配起上來質感幼滑,味道香甜。

✔️餐廳設加一服務費
Dinner
半殼紐西蘭新鮮青口(配多士)
蘇格蘭蟶子伴虎蝦玫瑰醬意大利飯
Angel Speaking
2024-07-12 278 views
😍最近發現了一家漂亮的打卡餐廳👍,食物還非常有質素😋。室內的熱氣球打卡位是絕對不容錯過,一個個圓形卡座也坐得舒服,天氣好的時候還可以上頂樓看風景。(晚上✨環境會更有氣氛,不過如果想影熱氣球的就必須有日光☀️,所以還是需要取捨一下。)半殼紐西蘭新鮮青口前菜先選半殼紐西蘭新鮮青口,紐西蘭青口可選不同煮法,有白酒、冬陰功、忌廉或辣蕃茄。個人最喜歡白酒煮,因為最清最能帶出海鮮鮮味 ,青口肥美鮮甜,非常惹味。脆皮豬手配阿根廷奇米丘里醬豬手擺盤精美,份量十足,豬皮非常脆香有口感,實在回味無窮。試完原味再點配搭的醬料,酸酸辣辣的、香草味極濃,配搭豬手一流,可以平衡豬手油脂的油膩感,立時清新。脆炸軟殼蟹伴冬陰功海鮮意大利飯意大利飯除了主角軟殼蟹,還有大蜆及青口等海鮮,軟殼蟹非常酥脆,意大利飯煮得正宗有半生熟口感,同時以冬陰功味配襯海鮮,味道昇華。Flamingo 很可愛的Flamingo杯子,配上柚子加菠蘿汁的mocktail,味道清新。地址:銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 30樓

半殼紐西蘭新鮮青口

脆皮豬手配阿根廷奇米丘里醬

脆炸軟殼蟹伴冬陰功海鮮意大利飯

Flamingo

2024-07-08 272 views
𨋢門一開夢幻華麗在眼前佈置花藝裝飾,復古奢華燈cos 古風以孔雀綠主調🦚更設熱氣球造型打卡位超靚;餐廳上層天台為粉紅Flamingo熱帶雨林主題造酒吧🍸Party & Gathering Perfect!🦩半殼紐西蘭新鮮青口(配多士)$198冬蔭公味夠獨特青口肥美鮮甜,份量足夠2-3人,下酒推介(4款口味有白酒、冬蔭公、忌廉及辣蕃茄)蘇格蘭蟶子伴虎蝦玫瑰醬意大利飯 $298 豐富海鮮皇食材新鮮用上特別玫瑰醬烹調獨特香氣滲透米飯,口感正宗與意大利半生熟米口感澳洲 M3 和牛肉眼扒 $428揀咗七成熟,肉嫩味重,伴碟蔬菜點汁碰撞出嶄新的風味。🍸happy hour Cocktail🍸🌕Pheromone $118Ki No BI Gin, Violet, Lavender🌕Moon And Flowers Sake, Rose, Elder flower🌕Lychee Mojito -Tailor-Made Cocktail!特意為客人調配"荔枝薄荷口味"✨餐廳更不定時推出特色🍸cocktail🍸
𨋢門一開夢幻華麗在眼前
佈置花藝裝飾,復古奢華燈cos 古風

🦩半殼紐西蘭新鮮青口(配多士)$198

蘇格蘭蟶子伴虎蝦玫瑰醬意大利飯 $298

澳洲 M3 和牛肉眼扒 $428
揀咗七成熟,肉嫩味重,伴碟蔬菜
點汁碰撞出嶄新的風味。

🍸happy hour Cocktail🍸
🌕Pheromone $118

🌕Moon And Flowers
Sake, Rose, Elder flower

特意為客人調配"荔枝薄荷口味"

✨餐廳更不定時推出特色🍸cocktail🍸

2024-07-05
  • 澳洲M3和牛肉眼扒
  • 蘇格蘭蟶子伴虎蝦玫瑰醬意大利飯
去到見到裝潢好靚,諗住會係打卡好地方,點知一入到去就叫我哋坐高枱,都了解可能比較爆場關係,叫我哋坐高枱都冇所謂,但係去到竟然完全沒有冷氣,問個侍應係咪壞咗冷氣,佢竟然好似阿呆上身咁,放空咗十秒先回答…「係啊」,我哋都算,問佢可唔可以將個風扇調校過嚟吹埋我哋呢邊,佢竟然施施然回答已經set好晒位不能動,現時嘅天氣咁高溫,再加上室內沒有冷氣,問你將把風扇調校會轉動啫,竟然都可以俾個咁嘅答案我哋,真係熱到救命。因為已約好朋友過緊嚟,照叫嘢食算啦,熱就熱,頂住先啦!落好單後,見到有其他食客埋單走咗,於是問另外一個侍應可唔可以轉去坐位果邊(似平時餐廳的枱櫈、不是高枱的),呢個侍應反應好快,即答:「唔得喎,比人訂咗。」果下我心諗,我夠係訂咗枱啦,你哋咪又係比我哋坐高枱。我都未嚟得切問佢下一句,佢就話:「酒吧係咁㗎啦,d枱係咁高㗎啦!」Sorry, 佢咁樣講完之後我先知佢哋係想做酒吧多過食店,咁早講啦,我哋唔洗係度開餐啦,又叫牛扒、又叫豬手、又叫Pizza。總之一句到尾,呢間店完全沒有服務可言,如果大家想試吓食到熱辣辣兼背脊骨落嘅話,可以不妨一試。

因為已約好朋友過緊嚟,照叫嘢食算啦,熱就熱,頂住先啦!

晚上去了銅鑼灣的Arcadia吃晚餐。 ☺這裡的環境非常迷人,而且還可以欣賞到美麗的海景,讓整個用餐體驗更加愉悅。菜單上有一些新推出的雞尾酒和新的下午茶套餐,我打算假期的時候再來。😍香煎日本刺身帶子伴三文魚籽配上像是海膽汁的醬料。味道非常鮮美,帶子和三文魚籽的搭配非常完美,而醬汁更是增添了濃郁的風味。龍蝦汁蟹肉扁意粉伴新鮮海膽蟹肉的鮮甜與龍蝦汁的濃郁完美融合,而新鮮的海膽更是讓整道菜的口感更加豐富。澳洲M3和牛肉眼扒我點的是medium well。牛肉非常嫩滑,肉質鮮嫩,而且肉味濃郁,非常美味。這道菜絕對是肉食愛好者的不二之選。我跟朋友點了兩杯mocktail。我朋友點了melonade,帶有蜜瓜和牛奶的味道,他說非常清新可口。另一杯我點了H.L.S,是芒果和椰奶的組合,味道非常濃郁!!
晚上去了銅鑼灣的Arcadia吃晚餐。 ☺

香煎日本刺身帶子伴三文魚籽

龍蝦汁蟹肉扁意粉伴新鮮海膽

澳洲M3和牛肉眼扒
我點的是medium well。

我跟朋友點了兩杯mocktail。

2024-07-04
$555.5 (Dinner)
  • H.L.S
  • 澳洲M3和牛肉眼扒
  • 龍蝦汁蟹肉扁意粉伴新鮮海膽
  • 香煎日本刺身帶子伴三文魚籽
2024-07-06 548 views
係OpenRice買左個二人餐Overall全部食物味道一般 main dish叫左兩塊扒要medium rare,兩塊切開都全熟,食入口似水煮牛肉食物份量偏少 食完同男朋友去左同一條街居酒屋食第二餐嗌左隱藏menu一千零一夜 但係真係只會得一夜 因為你唔會有第二晚想再嚟 似飲普通橙汁 味道完全不足以令人encore 打完卡就可以唔洗再嚟環境亦都坐得唔舒服 枱同枱之間窄到打側身都入唔到總結 野唔好食 唔值呢個價 唔洗嚟;飲野傾偈 環境亦都唔適合 枱同枱之間近到可以join埋隔嚟枱既對話
係OpenRice買左個二人餐

食物份量偏少 食完同男朋友去左同一條街居酒屋食第二餐

環境亦都坐得唔舒服 枱同枱之間窄到打側身都入唔到

今晚都好full,有人包左一部分位置搞party,所以我地walk-in要坐吧檯,都好既,可以睇到bartender調酒既手勢1)前菜:揀左個可以佐酒既「特選芝士及風乾火腿拼盤」 $158估唔到咁大碟,有好多樣嘢,有主角Parma ham同辣肉腸薄片、果仁、果乾、兩款芝士,一款軟身cream cheese,一款硬身既Parmesan cheese、新鮮士多啤梨🍓、烘熱左既牛油脆多士等。簡直夠餸酒有餘! 個人覺得soft cheese啱我,淡口啲,加埋杏脯既煙韌口感,夾!2)蘇格蘭蟶子伴虎蝦玫塊醬意大利飯 $298以呢個價錢,係略貴,但真係真材實料,蟶子乾淨,虎蝦開邊容易食,肉質厚實!義大利飯啱啱掛汁,煮得靚!3)澳洲M3和牛肉限扒 $428最名貴係呢個喇,所以我地都係order返個建議熟度,五成熟!淡淡牛味,肉質真係嫩啲既,配埋個汁,層次感up!4)order左一杯cocktail, 一杯mocktailApple Tree (Mocktail) $68主打蘋果同香蕉既有汽飲品,口味偏重蘋果味多啲。有隻貓頭鷹杯上,實物如圖,絕不欺場!靚靚打卡都very good!Hug me ton

2)蘇格蘭蟶子伴虎蝦玫塊醬意大利飯 $298

3)澳洲M3和牛肉限扒 $428

Apple Tree (Mocktail) $68

Hug me tonight (cocktail) $108
侍應推介,係酒精無咁重,好啱女仔飲,易入口,refreshing & light d

樓上有天台,去影相好靚,記得上埋去參觀同打卡!
見到menu除左有lunch & dinner & happy hours, tea set for 2 個menu好抵喎,下次encore返黎試下先~😍😍
澳洲M3和牛肉限扒
蘇格蘭蟶子伴虎蝦玫塊醬意大利飯
左:Apple  Tree  (mocktail)  右:Hug  me  tonight  (cocktail)
2024-06-30
$550 (Dinner)
澳洲M3和牛肉限扒
蘇格蘭蟶子伴虎蝦玫塊醬意大利飯
  • Apple  Tree
2024-06-28 216 views
呢間餐廳出名靚,仲好適合同朋友慶生!今日朋友嚟呢度打卡吹水💙特選芝士及風乾火腿拼盤 - 精選優質芝士和風味獨特的火腿,搭配得恰到好處,最值得一讚就係有杏脯,鮮甜嘅士多啤梨,合桃等等口感豐富多彩。擺盤超級精緻而且芝士已經有兩款!💙澳洲M3和牛肉限扒 - 肉質鮮嫩多汁,顧客可以揀幾多成熟,咬下去柔軟Q彈,肉香四溢!💙脆皮豬手配阿根廷奇米丘里青醬 - 超級大隻好抵食,帶動好似個火山咁!而且豬手皮脆卜卜,醬汁有啲似變奏版嘅薑蓉!豬手外酥內嫩,青醬解除油膩,完美融合。💙Flamingo - 以獨特的粉紅鶴杯呈現,西遊加菠蘿夠晒refresh💙HLS好特別,用咗好香嘅椰奶加芒果,感覺仲有啲芒果乾嘅肉!好難忘,有啲驚喜!
呢間餐廳出名靚,仲好適合同朋友慶生!
今日朋友嚟呢度打卡吹水

💙特選芝士及風乾火腿拼盤 -

💙澳洲M3和牛肉限扒 -

💙脆皮豬手配阿根廷奇米丘里青醬 -

💙Flamingo -
以獨特的粉紅鶴杯呈現,西遊加菠蘿夠晒refresh

💙HLS

2024-06-28 147 views
終於嚟到呢間打卡餐廳💟雖然daytime係打卡able啲但夜晚都有另一番風味嘅~ 位於頂層30樓,仲有rootftop可以飲野~ 都幾 chill~ 不停打卡嗌咗兩杯Mocktail: 🍸 《 Melonade 💲68 》 密瓜奶味易入口~🦩 《 Flamingo 💲68 》 隻杯幾靚~ 🐚 《 香煎日本刺身帶子伴三文魚籽💲178 》輕煎過香口嘅刺身帶子,放上有咸鮮嘅三文魚籽,金萡置頂增添矜貴感~🥩 《 澳洲M3和牛肉眼扒 💲428 》 送上時大約7-8成熟,肉質粉嫩,有肉汁,淋上燒汁更提味~ 🍕 《 風乾火腿火箭菜 pizza 💲198 》係薄身餅底,配上parma ham有咸香,唔會太飽膩,可以留肚試其他菜式~
終於嚟到呢間打卡餐廳💟
雖然daytime係打卡able啲
但夜晚都有另一番風味嘅~

不停打卡

嗌咗兩杯Mocktail:

🍸 《 Melonade 💲68 》 密瓜奶味易入口~
🦩 《 Flamingo 💲68 》 隻杯幾靚~

🐚 《 香煎日本刺身帶子伴三文魚籽💲178 》

🥩 《 澳洲M3和牛肉眼扒 💲428 》
送上時大約7-8成熟,肉質粉嫩,有肉汁,淋上燒汁更提味~

🍕 《 風乾火腿火箭菜 pizza 💲198 》
2024-05-29
$500 (Dinner)
2024-06-27 428 views
今日男友繼續銅鑼灣收工,搵左間環境靚靚又幾有feel既餐廳撐枱腳🥰就係金朝陽二期,記得入口係登龍街哦😌餐廳係30樓同天台,坐近窗邊仲可以望到海景tim🤩坐低叫左兩杯野飲下先,男朋友叫mocktail Melonade🍈偷飲左啖🤭好香濃既蜜瓜奶味😋😋我就叫左cocktail Her Majesty The Queen🍹好易入口,有少少茶味回甘,配返我地叫既牛扒岩晒👍🏻😋特選芝士及風乾火腿拼盤🧀🐖擺盤勁有心機好鬼靚😍火腿夠晒咸香🤤配埋芝士同其他乾果,再飲啖cocktail🍹簡直一流😋燒汁燴羊肉意大利飯🐑調味剛剛好,意大利飯既軟硬度都好符合香港人口味👍🏻而羊肉唔臊又唔鞋唔靭,好味😋澳洲M3和牛肉眼扒🐃我地叫左五成熟,餐廳係火侯控制上做得好好👍🏻唔會叫五成變七成,值得一讚👍🏻雖然已經好正😋不過調味上可以略略落多少少鹽,咁就可以更加帶出牛味👍🏻🤑 人均消費:~$550🤩 推薦指數:8 / 10📍 餐廳資料:Arcadia (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 30樓☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*

Her Majesty The Queen

特選芝士及風乾火腿拼盤🧀🐖

燒汁燴羊肉意大利飯🐑
燒汁燴羊肉意大利飯

澳洲M3和牛肉眼扒🐃

🤑 人均消費:~$550
🤩 推薦指數:8 / 10
📍 餐廳資料:Arcadia (銅鑼灣)

Her Majesty The Queen
燒汁燴羊肉意大利飯
2024-06-27 9541 views
早排同朋友去咗銅鑼灣一間人氣高企嘅餐廳🍴食飯同傾偈💬對於一個長期喺九龍出沒嘅人,好少會專登出去銅鑼灣食飯☺️但係呢間餐廳真係CP值超高,令人再三回味🤤😍因為餐廳環境真係超級靚,有天台同室內兩層☺️而且食物造型精緻又好味,非常適合打卡☺️天台其實係另外一種感覺,更chill更relax,可惜當日落雨,天台無開🥲Spring Dinner Set7年魚子醬竹碳甜筒魚子醬都幾鮮,淡淡嘅鹹香味,配上可愛嘅竹炭甜筒造型,感覺幾特別😍芝麻吞拿魚塊配芒果莎莎醬吞拿魚粉嫩新鮮,外層包上滿滿芝麻粒,口感豐富!而且配上芒果莎莎醬,入口酸酸甜甜非常開胃🤤香煎鵝肝配蘋果醬鵝肝油脂豐富,入口即溶,酸酸甜甜嘅蘋果醬與鵝肝同吃,正好中和了它的膩👍火龍果吞拿魚沙律精緻造型嘅沙律,配以火龍果、吞拿魚及紅菜頭,口感豐富,味道清甜🥰香煎海鱸魚配香烤椰菜花及蓮耩脆片鱸魚份量都唔細,伴碟仲有薯蓉時蔬☺️鱸魚外皮煎到非常香脆,食落香口十足☺️魚肉更加唔使講,無骨又滑又鮮;伴碟嘅薯蓉香濃,口感綿滑😋澳州MB2牛柳配紅酒汁牛柳份量十足,我哋點左七成熟,切開肉質粉嫩,淋上餐廳調配嘅醬汁,味道香濃又惹味👍超級推介士多啤梨蛋糕套餐尾聲甜品,我哋今日

Spring Dinner Set

火龍果吞拿魚沙律

香煎海鱸魚配香烤椰菜花及蓮耩脆片

澳州MB2牛柳配紅酒汁

士多啤梨蛋糕
套餐尾聲甜品,我哋今日揀左精選士多啤梨🍓

Little Fresh
整杯都係非常清新嘅綠色,飲落有淡淡薄荷香味,非常清新解膩👍

Bananananana
呢杯比較creamy,甜度更高,飲落非常sweet😍

📍 Arcadia (銅鑼灣)

#人氣餐廳 #銅鑼灣美食 #金朝陽中心 #人氣餐廳 #美食推介 #arcadie #yummy #cwb #香港美食 #relax #chill #cocktail #mocktail #打卡餐廳 #相機食先 #美食推薦 #barandresturant
2024-06-12
  • 香煎海鱸魚配香烤椰菜花給蓮藕脆片
  • 澳洲MB2牛柳配紅酒汁
2024-06-25 126 views
之前去過佢既天台飲cocktail已經覺得感覺好唔錯,今天終於黎試下佢既dinner香煎鵝肝配蘋果醬呢個鵝肝既口感真係好唔錯,配搭埋有蘋果粒既蘋果醬,酸酸甜甜感覺好夾又減少油膩感👍👍澳洲M3和牛肉眼扒五成熟剛剛好,口感同味道都好出色,雖然佢係和牛,但係唔會得油膩感👏👏香煎歐洲鱸魚配白松露焗薯外皮香脆,內裏嫩滑,配菜都好食,有西蘭花,炸蓮藕同白松露焗薯白松露焗薯外皮香脆,內裏白松露薯蓉香濃,好好食😋Pheromone好似做緊實驗一樣,咕嚕咕嚕咁賣相好特別仲有星空嘅閃粉,令我好掛住細個啱啱出星空酒嘅時候飲落去好香嘅薰衣草味,幾特別Pattaya's Rose呢杯真係震撼我眼球,係近期最流行嘅飲品佢會喺嘢飲上面加咗一啲我唔知佢係咩嘅嘢,然後點火真係好靚,打卡真係一流,一定要試吓最特別係佢嘅味道,真係好似飲緊口水嘅冬陰功湯,咁泰式嘅飲品真係第一次我想講佢越夜越精彩,佢嘅環境其實已經好唔錯仲要有唔同嘅歌聽,氣氛好好,遇着依家歐洲杯仲有波睇仲有點歌環節,可以出去唱歌,會有評分,難怪咁多人上台唱歌,呢間真係會令我一食再食,畢竟環境同食物都好唔錯👏

香煎歐洲鱸魚配白松露焗薯
外皮香脆,內裏嫩滑,
配菜都好食,有西蘭花,炸蓮藕同白松露焗薯
白松露焗薯外皮香脆,內裏白松露薯蓉香濃,好好食😋

Pheromone
好似做緊實驗一樣,咕嚕咕嚕咁賣相好特別
仲有星空嘅閃粉,令我好掛住細個啱啱出星空酒嘅時候
飲落去好香嘅薰衣草味,幾特別

Pattaya's Rose
呢杯真係震撼我眼球,係近期最流行嘅飲品
佢會喺嘢飲上面加咗一啲我唔知佢係咩嘅嘢,然後點火
真係好靚,打卡真係一流,一定要試吓

我想講佢越夜越精彩,佢嘅環境其實已經好唔錯
仲要有唔同嘅歌聽,氣氛好好,遇着依家歐洲杯仲有波睇