2015-03-15
約左朋友食晏,佢係尖沙咀番工,咁就決定去厚福街啦,多野食麻:D行到最入就有一座大廈,見腳3樓有間韓國野喎,諗唔唔諗就搭LIFT上去啦!午市餐牌有好多款定食,分別唔同價錢,我同友人就點左炆牛肋骨定食AND石頭鍋飯,好快侍應就拎左D前菜比我地,有差唔多6款 -- 泡菜、青瓜、蛋卷、芽菜、菠菜、南瓜,味道就一般啦,但還是唔錯嫁。炆牛肋骨定食 -其實係牛肋骨煲, 另外跟飯同湯, 牛肋骨煲內當然有牛肋骨, 白蘿蔔同紅蘿蔔. 牛肋骨炆得唔錯,所有材料都煲得好入味, 帶甜的湯底全都滲入了食物內,其實幾中式下XD石鍋拌飯定食 --好快石頭鍋飯都熱辣辣咁送到黎我前面,常規材料都有齊,生蛋, 芽菜,紅蘿蔔絲,肉絲,紫菜絲,茹絲等等。2個飯都算ok總算滿意既一餐。