2013-09-02
放假翻來就一定要同之前做part time 識d 同事食餐飯啦,choose 左好耐終於決定去試下阿利水本來以為阿利水d 野會好香港味,但系原來唔系。 同我系melbourne食korean food ge 味系一樣 好korean taste 好彩預先book 左位,8點鐘去到竟然系full house叫完野食之後waiter就拿左d配菜比我地食, 我記得一共有10個配菜我地叫左一個鍋 (唔記得叫meh名, 好有kimchi 味)入面有cheese, 午餐肉, 香腸 同面個面擺系入面 最後'lum' 到有小小爛爛地 但系我覺得個湯幾好味呢個seafood pancake 好好味,menu 話入面有蔥,我唔食蔥 問佢可唔可以唔要蔥 竟然話可以個pancake都有幾多海鮮 有蝦同魷魚仲叫左呢個牛for korean bbq 雖然marinate 過但系都仲有牛味。燒完都唔老 真系食到唔停口
好彩預先book 左位,8點鐘去到竟然系full house 叫完野食之後 waiter就拿左d配菜比我地食, 我記得一共有10個配菜
我地叫左一個鍋 (唔記得叫meh名, 好有kimchi 味) 入面有cheese, 午餐肉, 香腸 同面
個面擺系入面 最後'lum' 到有小小爛爛地 但系我覺得個湯幾好味 呢個seafood pancake 好好味,menu 話入面有蔥,我唔食蔥 問佢可唔可以唔要蔥 竟然話可以
個pancake都有幾多海鮮 有蝦同魷魚 仲叫左呢個牛for korean bbq 雖然marinate 過但系都仲有牛味。燒完都唔老
真系食到唔停口
Other Info. :
如果星期四,五或weekend 去記得book 位
我星期四去分左兩個時間比你,個人覺得8點會比較好起碼可以坐耐d