2024-05-11 450 views
幫襯多年,真心推薦! 兩個人食半隻雞岩岩好~ 但叫一隻都係差幾廿蚊,胃口大d 可以叫一隻!講多無謂,睇相就知食材新鮮,味道正😎 次次黎親都要食美國桶蠔,又肥美又大隻,唔腥臭!脆魚腩都唔可以錯過!好新鮮,平時唔食魚嘅老公都讚!👍🏻牛都唔少得,花紋好靚~有膏鵝腸無污糟野,又乾淨又爽脆!年糕蘿白蟹柳正常發揮~!另外不得不讚就係呢度服務態度好好,又會見你碟仔有骨主動換碟~ 食到咁上下主動加湯~總知次次黎親都無失望,無論午市晚市都照顧周到~ 呢個亦都係我多次回頭嘅原因之一!
幫襯多年,真心推薦!

講多無謂,睇相就知食材新鮮,味道正😎

次次黎親都要食美國桶蠔,又肥美又大隻,唔腥臭!

脆魚腩都唔可以錯過!好新鮮,平時唔食魚嘅老公都讚!👍🏻
脆魚腩

牛都唔少得,花紋好靚~

有膏鵝腸無污糟野,又乾淨又爽脆!

年糕蘿白蟹柳正常發揮~!

2024-05-11
Lunch
脆魚腩
  • 新鮮有膏鵝腸
  • 凍檸茶
2024-05-10 406 views
原来飲清水也要每人收$20,菜單也不見有此收費,另外也有加一,收費太多了,環境也很燥,叫飯和飲品,也要多次提示,服務一般,加水也是要叫,服務一般,食物也一般,不太特別
2024-05-09
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
2024-05-06 289 views
大盤嘅酸菜魚,酸菜份量好足,而且魚肉好鮮嫩。湯底嘅酸辣味好正,唔會太辣,啱晒我呢啲唔食得辣嘅人。我哋就咁食魚肉同酸菜已經好好味,仲可以加埋其他配料,例如豆腐、金菇、肉丸等等。火鍋配料嘅選擇都幾多,有蔬菜、肉類、海鮮等等。我哋叫咗一碟豆腐、一碟金菇同埋一碟牛肉。豆腐好滑,金菇好吸湯,牛肉好嫩。

2024-04-04
  • 酸菜魚
2024-05-01 298 views
今天放假第一天,我们肯定还是首选铜锣湾随变火锅 ,因为8点钟可以看到维港烟花,边吃火锅,边欣赏烟花这是什么感觉?爽。今天几个人点了1只鸡的,哇,一开锅足料,感觉一个人煲就已经饱了。点了象拔蚌,鲜甜新鲜不用说,摆盘也漂亮。烤牛舌各个大,很实惠。烤鸡皮也是最爱。手切牛肉很有牛肉味,几秒就好,非常嫩。羊肉卷也比其他家厚,主打一个值。还有安格斯牛,偏肥牛感觉。总之3份肉,95分。鱼子虾滑推荐给大家,一入口便知道就是现做 ,虾肉紧实。台湾果冻鸭血不用说。说实话那么多年,依然最爱这家。环境服务都过关
说实话那么多年,依然最爱这家。环境服务都过关
2024-04-19 223 views
火锅永远都是选:隨變火鍋。今次的羊肉串深受好評。很像小時候老家的味道。吃過隨變火鍋的象拔棒其他的就很難入口,他家的象拔棒非常新鮮。很新鮮,也很甜,這個新鮮度真是決絕子。竹笙是火鍋中的最愛,喜歡麻辣的人怎可能不點。他家的竹笙比其他火鍋店的要肥很多。一看老闆在採購上嚴格要求。最後兩瓶茅台下肚,大家都很開心。吃飽喝足,下次再來。走的時候看到店內陳列很多茅台,好傢伙,聽店員說都是老闆喝的, 真是嘆為觀止。厲害
火锅永远都是选:隨變火鍋
2024-04-19
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
  • 象拔棒刺身
  • 內蒙羊肉串
2023-12-27 170 views
今天叫了外賣回家聖誕節大餐。原來外賣一點都不失去水準。辣的夠味,全家人吃得一口不剩。還暖心的配了煤氣。牛肉的花花非常應景。肉色鮮美。每個外賣包裝整齊。謝謝隨變讓我們飽餐一頓。銅鑼灣隨變火鍋,這麼多年,水準保持,服務到位。真是在香港難得的。也是我們最愛的火鍋之一。沒有第二。也推介愛吃辣的朋友。他們的辣椒是新鮮的,所以特別夠味。不要點大辣,中辣一般就很厲害……哈哈哈哈哈我們點了中辣,煮了隨變粉,真的很好味。鴨血也是台灣果凍鴨血。絕絕子
每個外賣包裝整齊。謝謝隨變讓我們飽餐一頓。

TakeAway
  • 台灣鴨血
  • 隨變粉
  • 美國安格斯肥牛(小)
2023-12-16 259 views
很久沒回來香港於是幾個老友決定雞煲+打邊爐。隨變的雞煲真係好好食,雞走過油所以雞皮好彈牙。打邊爐我地決定龍蝦套餐,食物非常新鮮,尤其係田雞,真係仲識郁⋯⋯但係最讓我地驚喜嘅係一個叫Peter的侍應叔叔,熱情高效率細心,比起同場以及我地都更有正能量,我覺得呢個就係香港人最好的代表,永遠努力生活。

2023-12-16
2023-12-11 1003 views
今次同朋友食呢間隨變火鍋,位於銅鑼灣登龍街v point大廈裏面,喺銅鑼灣鬧市真係有唔少幾好嘅火鍋,今次呢間都走高檔路線,環境寬敞,每張枱之間相隔有啲距離,有啲私隱。餐廳有唔少嘅乾鍋,係主打嚟嘅。佢係乾鍋配雞煲,當然仲有其他選擇,例如配龍蝦、蠔、翅、海蝦、田雞等等,出邊比較少食。不過,今次我哋點左傳統嘅雞煲。雞煲有唔同嘅辣度選擇,而且有半隻雞同一隻雞之選。我哋點咗一隻雞,因為價錢唔係相差好多。牛魔王拼盤(⭐⭐⭐⭐⭐)本身餐廳牛嘅款式幾多,有日本A4和牛、特級本地新鮮牛肉、安格斯肥牛、牛頸脊、牛胸爽、牛脷片、鮮牛肉等等,但我同朋友點左牛魔王拼盤。個拼盤一共有六款牛,賣相好吸引,因為佢將啲牛捲到好似一朵朵花咁,再加埋個木架載着,同埋啲菜,五顏六色咁。份量都幾大,預兩個人食比較合適。四寶丸拼盤(⭐⭐⭐⭐⭐)第二款我哋點咗丸類。餐廳太類有墨魚滑、黑松露蝦丸、墨魚丸、黑松露餃、雲吞,牛筋丸、貢丸等等。但係我哋點咗四寶丸拼盤。四寶丸拼盤一共有四類丸,一共八粒,爽口彈牙,到肉嘅鮮味,價錢$100以內。熊啤啤檸樂(⭐⭐⭐⭐💢)特別要介紹呢個特色嘅熊啤啤檸樂。佢個冰係一隻啤啤嚟嘅,好有特色,可以用嚟打卡
不過,今次我哋點左傳統嘅雞煲雞煲有唔同嘅辣度選擇,而且有半隻雞同一隻雞之選。我哋點咗一隻雞,因為價錢唔係相差好多。
雞煲
牛魔王拼盤(⭐⭐⭐⭐⭐)
牛魔王拼盤
四寶丸拼盤(⭐⭐⭐⭐⭐)
四寶丸
熊啤啤檸樂(⭐⭐⭐⭐💢)
特別要介紹呢個特色嘅熊啤啤檸樂。佢個冰係一隻啤啤嚟嘅,好有特色,可以用嚟打卡。
檸樂
雖然今次冇咩機會叫海鮮類,但係下次有機會都想試吓佢啲即食嘅海鮮。

整體而言食咗$1000左右,其中牛拼盤價錢方面大概$500左右。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
隨變火鍋 銅鑼灣登龍街18號V Point 23樓

推介菜式:牛魔王拼盤,四寶丸拼盤
👍🏻環境舒適
👍🏻地點方便
👍🏻款式繁多
雞煲
四寶丸
檸樂
2023-12-11 271 views
位於地鐵站附近一間樓上鋪餐廳,位置很便利!餐廳環境真的很舒適,可以看到外面交通和海的景色。雞鍋是我的最愛,那種味道被調味得剛好,份量也是很足夠,吃完我已經接近四成飽。選了蕃茄湯底,肥牛真是高品質,吃得出那種入口即溶和細綿軟滑的肉質。還是第一次有這一種跟平常吃火鍋不一樣的感覺呢!真的撐飽肚子了,來一兩碟小吃。分別是燒金針菇和叫作「一夜情」的小吃。真的很驚喜,沒想到是用了牛油來配搭的金針菇。吃起來特別美味。「一夜情」是雞中翼夾著芝士腸,真的覺得廚師廚藝了得,芝士腸的白汁和雞中翼的味道真的十分配搭。最後店員送了兩個雲呢拿口味雪米糍作結,真的是很豐富的一頓午餐。

2023-12-03 98 views
朋友推介樓上雞煲火鍋,環境舒適開揚,先吃雞煲串燒再加點火鍋食材,款式繁多。麻辣雞煲🌟雞肉炒香過,肉質保持鮮嫩多汁,湯底麻香,乾蔥等料頭又足,辣度選了微辣,惹味又過癮。紐西蘭羊卷肉🌟羊味濃厚不羶,吸滿麻辣湯十分香口,十分扺食。西班牙黑豚肉肥瘦均勻,脂肪帶油香,紋路清晰,幾乎一淥即熟的厚度,肉質軟淋帶香味,滿足。四寶丸拼盤驚喜之選,有誠意的招牌手打丸齊集,松露蝦丸和芝士墨魚丸蝦味和墨魚味,新鮮又突出。孜然牛肉串燒同集團有主打串燒的餐廳,所以小試牛刀來一串牛肉。調味粉不會重手蓋過肉香,油香牛味濃,香口滋味。凍檸茶濃味的雞煲和火鍋,鮮檸檬茶就是一絕。服務周到的一家新式火鍋店,一邊欣賞夜景一邊聚會,輕鬆愉快晚上🌟

麻辣雞煲🌟

紐西蘭羊卷肉🌟
羊味濃厚不羶,吸滿麻辣湯十分香口,十分扺食。

西班牙黑豚肉

四寶丸拼盤

孜然牛肉串燒

凍檸茶
濃味的雞煲火鍋,鮮檸檬茶就是一絕。服務周到的一家新式火鍋店,一邊欣賞夜景一邊聚會,輕鬆愉快晚上🌟
  • 四寶丸拼盤
2023-12-03 93 views
好耐都冇食火鍋,趁着天氣有啲涼就去左銅鑼灣隨變火鍋,暖暖的最啱這個天氣食。平時火鍋多數食濕鍋,乾鍋比較少食,隨孌招牌乾鍋都有幾款選擇,今次我就食咗乾鍋醬汁雞$278,醬汁雞好香,揀咗微辣,醬汁果然好特別好好味😋 除咗雞之外仲有好多蔬菜洋蔥,吸了醬汁的精華非常惹味。乾鍋包一個自選湯底,揀咗雜菌湯底,裏面有好多菇,個湯又清清地,仲有淮山。乾鍋特別之處,是分開兩個鍋,所以湯底與醬汁雞可以是完全不同口味,而且不會覺得很油膩。如果食得辣的話,選擇都好多,有麻辣湯底、香辣湯底、饞咀湯底、酸菜湯底,全部湯底都可以選擇微小中大辣。乾鍋除咗雞之外,仲有龍蝦、蠔、龍躉背翅、海蝦,最特別的就是田雞,而且是即劏,田雞而家真係唔係周圍有得食。特別一提呢度食火鍋仲有海景,望着藍天白雲,食飯都特別開心,環境非常乾淨舒服。

2023-12-01 101 views
跟朋友在銅鑼灣聚餐,原來登龍街附近多了很多新的食肆,隨機選了這間隨變火鍋試試,名稱很特別就看看怎樣隨變。入座後,侍應叔叔好熱情介紹,原來隨變的意思就是食完干鍋可轉有湯的火鍋,變化較多元化,味道都很多選擇,我們選了干鍋雞煲和雜菌火鍋 ,bb辣都比外面的雞煲小辣更辣,非常惹味,除了雞肉,配菜有椰菜花和椰菜,雞肉嫰滑入味。另外雜菌火鍋不用另外加錢,裡面有淮山和菇菌,湯底清甜可口。醬料有我最愛的辣椒和沙茶醬,另外一般的蒜蓉、香蔥、芫荽、醬油、醋等等……我們另外點了~西班牙黑豚肉,牛栢葉和鱸魚片,黑豚肉和鱸魚都非常嫰滑,豚肉肉味濃,牛栢葉又索湯又爽脆。這店環境很好,又大又乾淨,落地玻璃向外景觀非常優美,夜晚用餐夜景不錯。
2084 views
2023-11-29 92 views
冬天的來臨,天氣開始轉涼,想吃一些「熱、辣辣」的食物🥘,便在網上尋找到這間名叫隨變火鍋🍲,在銅鑼灣地帶登龍街V Point樓上23樓店舖,餐廳座位十分寬敞,牆壁上有大電視,旁邊有不同的火鍋醬汁供客人選擇,餐廳亦有VIP房間,適合需要私人空間作聚會的客人~先到來的是前菜的隨變花甲,花甲的麻辣味厚,咸鮮而香,肉質彈牙鮮甜,麻辣汁亦吃得舌頭感到輕微的麻痺,十分過癮~配上香蔥及芽菜作點綴,令人一口接一口😋🍽️我與朋友們點了半隻麻辣湯雞煲,雞煲可以自由選擇辣的程度,朋友不能吃太辣所以點了微辣。湯煲是使用砂鍋煲作烹調,使傳道熱力的功效更為出色,湯底充滿濃郁的醬汁,大大舊的雞肉🍗在火鍋內滾着,亦配有不同蔬菜例如洋蔥🧅蔥頭辣椒等的配料,使火鍋🍲的香氣以及鮮味更升一層。加配了小份量的安格斯肥牛,肥牛的雪花紋清晰可見,分布均勻,牛脂細膩,廚師亦作精美的擺盤,把肥牛捲起成圓柱體讓客人食用。

我與朋友們點了半隻麻辣湯雞煲雞煲可以自由選擇辣的程度,朋友不能吃太辣所以點了微辣。

銅鑼灣登龍街一向係餐廳集中地,我同朋友揀咗呢間樓上火鍋店, 一入去就係全開放式座位,冇任何遮擋下無論坐邊都可以見到窗外夜景!剛好放工時間過嚟六點半唔多人可以直入,之後陸陸續續見到圍枱、vip房已經坐滿。員工好主動介紹餐廳牌上嘅食物,有招牌乾鍋/火鍋/雞煲/燒物/小食,最後我哋決定打邊爐,揀咗原味雞湯湯底(半隻),之後再叫其他配料!湯底加入雞件同洋蔥令到個湯好濃郁,好飲!雞件新鮮滑身,份量足,兩個女仔岩岩好!未開始打邊爐先叫兩款燒物,可以自選辣度😋✨️蒜蓉燒扇貝 簡單用蒜蓉米粉已經可以帶出扇貝既鮮味!✨️鵪鶉蛋(微辣)燒過依然保持軟嫰口感,灑上辣粉增添惹味!火鍋配料到喇😃✨️頂級手切牛頸脊(小)雪花紋細緻且均勻,食落有嚼口,肉味濃😍✨️鱸魚片平時食酸菜魚就食得多,打邊爐食都係第一次,無論滾幾耐魚肉都係非常之嫰滑,口感超好👍 鍾意魚肉滑捋捋既人必選~✨️招牌手打蟹籽墨魚滑墨魚滑爽滑彈牙,當食到蟹籽時會有爆脆感~✨️油麥菜食肉同時都要食啲菜!特別油麥菜維生素C含量高,非常有益!呢個龍蝦餐勁多野食好吸引,員工話雖然寫住二位用但係可以四個人食,下次朋友飯局可以諗諗佢🤭
銅鑼灣登龍街一向係餐廳集中地,
我同朋友揀咗呢間樓上火鍋店,
一入去就係全開放式座位,
冇任何遮擋下無論坐邊都可以見到窗外夜景!
剛好放工時間過嚟六點半唔多人可以直入,
之後陸陸續續見到圍枱、vip房已經坐滿。

員工好主動介紹餐廳牌上嘅食物,
有招牌乾鍋/火鍋雞煲/燒物/小食,
最後我哋決定打邊爐,
揀咗原味雞湯湯底(半隻),之後再叫其他配料!
湯底加入雞件同洋蔥令到個湯好濃郁,好飲!
雞件新鮮滑身,份量足,兩個女仔岩岩好!

未開始打邊爐先叫兩款燒物,可以自選辣度😋

✨️蒜蓉燒扇貝
簡單用蒜蓉米粉已經可以帶出扇貝既鮮味!

✨️鵪鶉蛋(微辣)
燒過依然保持軟嫰口感,灑上辣粉增添惹味!

火鍋配料到喇😃

✨️頂級手切牛頸脊(小)
雪花紋細緻且均勻,食落有嚼口,肉味濃😍

✨️鱸魚片

✨️招牌手打蟹籽墨魚滑
墨魚滑爽滑彈牙,當食到蟹籽時會有爆脆感~

✨️油麥菜
食肉同時都要食啲菜!特別油麥菜維生素C含量高,非常有益!

2023-11-14
Dinner
今晚兩個善變嘅女人去打邊爐試下銅鑼灣呢間隨變火鍋先叫半隻雞 食呢個酸湯豬肚雞煲今次挑戰微辣配飲Asahi、藍妹 同椰汁半隻雞都夠兩位女士食嘅如果唔係大食王或食開雞煲任食放題嘅話配菜我幾鐘意佢個豬肚湯 唔太濃但夠味都飲咗兩三碗湯😄😄之後我哋加點芝士墨魚丸黑栢葉鴨血炸魚皮油麥菜黑柏葉超爽好好味😋芝士墨魚丸都有特色 唔係周圍有得食大家鐘意雞煲加打邊爐嘅可以試下🤩唔錯嘅 環境靚 服務態度都好親切有個叔叔仲讚到我哋幾咁開心🤪

今晚兩個善變嘅女人去打邊爐
試下銅鑼灣呢間隨變火鍋
先叫半隻雞 食呢個酸湯豬肚雞煲
今次挑戰微辣
配飲Asahi、藍妹 同椰汁

半隻雞都夠兩位女士食嘅
如果唔係大食王或食開雞煲任食放題嘅話配菜