Am fine with waiting especially during lunch time. I waited for 25mins for my chicken rice order and later found out another gal with chicken rice, got her order same time as me.(she came much later than me. Definitely not more than 5 mins wait for her). Am unlucky one in this case but would really appreciate if the waiting is fair for everyone!

2022-08-02
Waiting Time
25 Minutes (TakeAway)
$92 (Lunch)
2022-04-10 667 views
雞飯店竟然冇雞飯賣。八點都未到得返咖喱豬扒撈麵賣。即係等於KFC冇炸雞賣,麥當勞冇巨無霸賣。咁你哋不如早啲打烊。唔好浪費想入嚟買外賣嘅人D時間。不如唔好叫亞參雞飯。改名叫白無雞飯會更加貼切。
  • 白無雞飯
2022-01-08 835 views
第一晩冇堂食,放工後走去亞參雞飯買隻海南雞做晚餐先。去到舖頭大概7:15,已經有唔少人等緊外賣,問一問店員,好彩佢話海南雞只需要等10分鐘就有。落咗單,喺商場行咗一陣就有得拎,外賣海南雞比堂食平少少,一隻$220。一隻雞分咗兩個盒裝住,佢仲預咗四份醬料,疫情下都幾方便同衛生。食物質素同堂食一樣,隻雞好嫩滑,加埋啲醬料,好食呀。

外賣海南雞
2022-01-07
TakeAway
Dinner
外賣海南雞
2022-01-02 556 views
今日第一次去亞參買下午茶,雞絲湯河套餐$48好鬼抵食,仲要包一杯飲品. 另外$55買咗三個小食🤤🥢雞絲河 ~ 湯底係雞湯好香好濃,河粉係幼身嘅好滑,雞絲同樣好滑😋🍹柑桔🍊特飲 ~ 少少甜少少酸,加埋柑桔好醒胃😚🍢香烤豬肉串 ~ 因為太好食啦, 所以叫咗兩份豬肉串, 豬肉串烤得好香口,豬肉仲好juicy 🥪馬來班蘭咖央多士 ~ 招牌多士❤️多士烘得好香脆,裡面搽咗班蘭醬同埋牛油🧈甜甜地仲有班蘭嘅香味😍,真心正

🍹柑桔🍊特飲 ~ 少少甜少少酸,加埋柑桔好醒胃😚

TakeAway
Tea
2021-12-25 256 views
一行四人專登去食海南雞,叫咗一隻海南雞、馬拉盞通菜、三點小食(主茶加$55可以叫三款),包括炸蝦餅、鳳尾蝦春卷、斑斕咖央多士。飲品叫咗柑桔特飲、馬來拉茶、薏米水。海南雞味道唔錯,肉質好滑,三款醬汁都好食。馬拉盞通菜就正常發揮,三個小食熱辣辣,味道全部都唔錯,叫套餐或主菜加$50確實係抵食。飲品總括嚟講份量都算大杯,拉茶好滑,薏米水都唔錯,不過甜咗少少。

海南雞
熱薏米水
柑桔特飲
2021-12-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
海南雞
馬拉盞通菜
炸蝦餅
鳳尾蝦春卷
斑斕咖央多士
馬來拉茶
2021-12-18 319 views
味道還可以,但肉骨茶分量越來越少,而家得兩嚿排骨。認真失敗!侍應全程黑面,全程能服務,但係會另收加一服務費。以前經過都要排隊,今日見到冇人排隊就入去試下,估唔到係因為食物質量下降問題,所以冇人排隊去食。
肉骨茶
2021-12-09 303 views
今日lunch走過黎試下,點知原來係一個服黎架😱一入到去d仕應好似唔想so你感,10叫9不應,叫到埋黎order, 唔會覆單,點完佢就走,完全唔想理你🙄🙄我叫左個馬來咖哩雞撈面!!嘩😱咩料呀@@汁唔多啦,雞極度殘啦,都唔知自己食緊咩😔😔咖哩味又唔濃,仲要lunch 既價位高,真係唔會再去第二次囉😅😅而咖央多士算係好味架啦!相比撈面黎講。。唔係試過,都唔知感差架!!睇食評都見到話d仕應態度差,果然🤐🤐一間餐廳再好食,如果d仕應感差,食客都唔會反轉頭
今日lunch走過黎試下,點知原來係一個服黎架😱

而咖央多士算係好味架啦!相比撈面黎講。。

2021-12-08 184 views
今日又係康城返工,商場開左之後,真係多咗好多選擇,不過開咗成年,今日都係第一次食呢間餐廳😅午餐時段,我同同事都一人點左一份麵食😋😋😋同事叫個份係咖喱雞撈麵,我都試咗啲,入邊有薯仔🥔,咖喱撈落個麵到麵ok,雞件都多,仲有啲花生碎添而我自己本身就叫咗個喇沙麵,相比較之下,我同同事都覺得喇沙麵比較好食😋碗野入面都好足料,喇沙湯濃郁😋😋😋😋😋我地點餐既時候,已經叫定左份咖央多士,烘到脆脆的!好味😋😋😋

午餐時段,我同同事都一人點左一份麵食😋😋😋

• 咖央多士
2021-11-10 263 views
今晚去呢間買外賣,收銀態度麻麻,面無笑容唔緊要,係直頭目無表情⋯⋯人又唔係多,點解好似做得好辛苦咁⋯⋯咁樣嘅態度,當然連多謝都冇啦其實大致上都好食的,係個芽菜同埋個通菜比較細,,食物質素係好嘅,員工嘅態度就自己去感受啦
咁樣嘅態度,當然連多謝都冇啦
2021-11-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Dinner
2021-10-26 245 views
今日,工作關係嚟到將軍澳日出康城,放飯時間一到,即刻諗吓食咩好?見到呢間食星馬菜的餐廳,而且又唔使點排隊,就入去試試可能我早,門口唔使排隊,就入得啦餐廳內的環境都乾淨整齊,坐位都坐得舒服坐低咗,當然要睇吓食咩好啦?餐牌上有各色各樣的套餐、粉麵,都好多選擇我叫咗個「尋覓99分海南雞飯套餐」有湯有飯有醬汁,正呀海南雞皮有啲肥,正呀!而且啲雞肉好滑,味道剛剛好同事就叫咗個「檳城蝦麵」配「凍薏米水」同事話,蝦麵湯好濃、仲有好多蝦,又係好鬼正!最後,埋單$180,仲可以用八達通付款!

可能我早,門口唔使排隊,就入得啦

餐廳內的環境都乾淨整齊,坐位都坐得舒服

尋覓99分海南雞飯

我叫咗個「尋覓99分海南雞飯套餐」

有湯有飯有醬汁,正呀

海南雞皮有啲肥,正呀!而且啲雞肉好滑,味道剛剛好

薏米水(凍)

同事就叫咗個「檳城蝦麵」配「凍薏米水」

檳城蝦麵

同事話,蝦麵湯好濃、仲有好多蝦,又係好鬼正!

最後,埋單$180,仲可以用八達通付款!

2021-08-07
$90 (Lunch)
尋覓99分海南雞飯
薏米水(凍)
檳城蝦麵
2021-10-22 264 views
亞參(康城)今日去左亞參我係一個好鍾意食河粉嘅人唔知大家知唔知河粉係好難keep住佢嘅新鮮呢?之前有個廚師👨🏼‍🍳👩‍🍳話我知一碗河粉如果新鮮即係食客夾係嘅時候 佢係可以成條夾起🥢🥢🥢🥢唔會斷嘅 唔會碎曬🥢🥢🥢🥢自從果個廚師👨🏼‍🍳👩‍🍳同我講左之後我對河粉嘅愛就倍增啦🍲🍲🍲今次我叫左雞絲炸肉湯河🍶🍶🍶呢碗河粉 淨係睇圖片就可以見到每條河粉都係冇斷嘅🍜🍜🍜🍜二來 呢個湯幾清甜👍🏻👍🏻👍🏻呢個湯同個河粉非常夾😋😋😋唔會好油 或者好重口味不過個㊙️秘制炸魚餅就遜色左d有少少過火🔥同埋油左dd🥬🥬🥬如果大家叫左呢樣✅✅✅✅食完呢餐就要減肥啦🤣🤣🤣
亞參(康城)

今日去左亞參

我係一個好鍾意食河粉嘅人
唔知大家知唔知河粉係好難keep住佢嘅新鮮呢?
之前有個廚師👨🏼‍🍳👩‍🍳話我知

同埋油左dd🥬🥬🥬
如果大家叫左呢樣✅✅✅✅
食完呢餐就要減肥啦🤣🤣🤣

2021-10-18 149 views
將軍澳嘅朋友有福啦,喺日出康城個商場入邊有好好味嘅海南雞飯價錢唔算好貴,但係食到真材實料嘅嘢😎😎1, 亞參去骨海南雞飯$90😋😋去骨海南雞飯,呢度嘅海南雞啲雞皮好滑,雞肉質都唔鞋,好好味。個湯都好好飲,依度嘅湯唔係一般嘅冬瓜湯,而係清雞湯黎嫁,好清甜,好足料。個雞油飯又係好吸引,每一粒飯都有濃濃嘅油雞味,真係好正☺️☺️2, 柑桔特飲(跟餐加$10)🤩🤩因為杯飲品跟餐,所以只需額外加$10,原價呢杯特飲係$28嘅。呢杯飲品酸酸甜甜,好開胃,仲有少少果肉起下面,唔錯唔錯,下次都可以繼續嗌😉😉

1, 亞參去骨海南雞飯$90😋😋

2, 柑桔特飲(跟餐加$10)🤩🤩
2021-10-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2021-10-18 149 views
屋企樓下就有嘅星馬餐廳~平時都見好多人排隊,今日就試吓啦~🐥雞絲札肉湯河🍜💰$71都多雞絲,札肉,札肉厚身有口感,湯底係清清哋,但唔會太淡,不過不失🐥亞參去骨海南雞飯🍚💰$90首先覺得價錢偏貴,不過我另一半好鐘意食海南雞飯,所以就照叫啦。雞雖然唔係雞脾位,但都好滑好幼細,配埋醬十分好味!油飯都好適中,唔會太多油或太乾,成個都好夾🉐推介🉐小食2款$38🧈斑蘭咖央多士🍞💰$26好!好!味!多士勁脆!斑蘭咖央好香,甜甜哋,好夾,好好味!牛油就邪惡咗少少,但夾埋一齊食感覺唔會太heavy,我認為係最好食嘅item🉐推介🉐🥢特色秘製炸魚餅🐟💰$28味道唔係太食得慣,有香茅味,但味道偏重,少少咸,又好油,麻麻哋食呢啲星馬菜,點少得🥥椰青呢💰$38清甜👍🏻👍🏻椰青肉都食到👍🏻👍🏻很讚💰$261/2人(已計加10%service charge)⭐️3.5星/5星🈵分
屋企樓下就有嘅星馬餐廳~平時都見好多人排隊,今日就試吓啦~

🐥雞絲札肉湯河🍜💰$71

清甜👍🏻👍🏻椰青肉都食到👍🏻👍🏻很讚

⭐️3.5星/5星🈵分
2021-10-13
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
2021-09-23 172 views
想買豬手例牌外賣@$88,收銀話只可買全隻。仲好唔耐煩回應我。最後迫我買全隻。我已同佢講唔係第一次買例牌。最好笑睇到紙袋有個「預先落單外賣QR code」,按到入去有豬手例牌外賣的。員工質素相比其他太興集團差好遠。為什麼?

2021-09-01 162 views
米線又多又飽肚☺️仲俾你可以加十蚊飲野 多謝晒😊蝦又爽lor又抵 又飽lor 😆😁😆 女仔嚟講 個份量真係好夠囉☺️陣間去食個tea 先😊 呢間康城必食呀☺️ 食完會好開心😃
米線又多又飽肚☺️
仲俾你可以加十蚊飲野 多謝晒😊