2017-02-19
那天是渣馬的早上,比平日多人等位,等了一陣就入坐,職員當天都比較忙,因為落單後食品到了,餐具還未有放好。飲品點了杯熱洋金菊,靚茶包原個上,越浸越有味道。消消油膩清清味蕾。這碟有齊芝士雞蛋(蛋熟咗少少~個蛋黃唔夠滑溜),農夫包(係濕軟~可能隻煮蛋放上去時水份未夠乾才這樣),煙豚肉,自家腸仔,脆炸魚柳真係皮又脆魚肉又滑,柚子醋汁田園沙律感覺清新,沾魚用的沙律醬可以再少點,食晒成碟感覺豐盛的一天開始好有動力。還有點了煙豚肉通粉,一般的湯通粉味道加配幾塊煙火腿(不過個名叫豚肉特別些)。配蛋牛治,麵包軟熟,炒滑蛋牛肉唔錯,下次可以叫全份蛋牛治來食!餐廳的杯碗也有特色,因為無論杯碗碟,當用完餐後就會見再杯內側邊,碟底,碗底也有唔同字句,面字句也有唔同的意思睇完也會令人微笑。裝修簡單直接突出ASAP餐廳主題。我也已經第3次來了!不過下次來之前會留意下維園附近有沒有大型活動,因為要等位,我等兩位的已經比等6位的快入坐,而食物出餐也因顧客比平日多而要耐心等待,要好味靚質素係要比點時間去等,唔係太在意等。只要唔趕時間可以慢慢座的日子來,這是唔錯食的地方。
這碟有齊芝士雞蛋(蛋熟咗少少~個蛋黃唔夠滑溜),農夫包(係濕軟~可能隻煮蛋放上去時水份未夠乾才這樣),煙豚肉,自家腸仔,脆炸魚柳真係皮又脆魚肉又滑,柚子醋汁田園沙律感覺清新,沾魚用的沙律醬可以再少點,食晒成碟感覺豐盛的一天開始好有動力。 還有點了煙豚肉通粉,一般的湯通粉味道加配幾塊煙火腿(不過個名叫豚肉特別些)。
配蛋牛治,麵包軟熟,炒滑蛋牛肉唔錯,下次可以叫全份蛋牛治來食! 餐廳的杯碗也有特色,因為無論杯碗碟,當用完餐後就會見再杯內側邊,碟底,碗底也有唔同字句,面字句也有唔同的意思睇完也會令人微笑。