2017-10-19 1234 views
第二次嚟呢間印度人主理嘅印度餐廳,真係忍唔住要評一評。地方唔大,裝修唔靚,但店內潔淨整齊。店員全部係印度人,講英文,menu中英對照,放心入去啦!$58-$78蚊一個set lunch,有湯丶有主食丶有小食,naan薄餅任叫任食,即叫即做,呢個係賣點。我地叫左兩個餐,蕃茄汁咖哩牛腩同瑪沙拉燴雞。印度菜香料會偏多,咖哩香濃而不辣,加入蕃茄汁令到咖哩仲甜甜地。牛腩質地腍軟,充滿口感,牛味豐濃。瑪沙拉咖哩由多種香料混合而成,所以味道好複雜,聽說每家食店都有其獨門配方,我就好鍾意呢個黑胡椒味重嘅味道。雞件質地就一般嫩滑,全部已經去骨。小食烤蒜子雞件配幾滴檸檸汁有清新開胃嘅感覺。因為咖哩汁真係好滋味,我地叫左三款唔同叫感嘅naan,即叫即做熱騰騰薄餅鬆軟香口,點上咖哩汁就真係食到停唔到口。

,呢個係賣點。

。牛腩質地腍軟,充滿口感,牛味豐濃。

。雞件質地就一般嫩滑,全部已經去骨。

小食烤蒜子雞件配幾滴檸檸汁有清新開胃嘅感覺。

2017-10-15
$85 (Lunch)
2017-08-27 1157 views
今天到筲箕灣練波,打算提早一點到筲箕灣吃個豐富午餐增增磅才練習😂我和兩位友波友在西灣河集合,其中一人提議吃印度菜,於是便到地鐵站對面的印度餐廳吃午餐。餐廳就在地鐵站對面,很易認。店面不大,充滿印度掛畫,好有印度feel。午餐選擇很多,最吸引是免費任添Naan,Naan放題😂大胃王都一定夠飽。加$15轉了芒果奶昔,好濃芒果味,好好飲呢😋餐湯香濃蒜茸味二份板烤羊鞍扒+烤蒜子雞件同一鐵板上羊鞍厚肉有肉汁👍雞件烤得較乾身,雖不太嫩滑但配上咖哩汁吃很有風味。咖哩羊仔腩咖哩汁香而不辣,羊仔腩炆得軟腍,好入味。薯仔烤餅: 甜甜的,口感及外型和手抓餅好相似。烤餅: 免費任添的烤餅,雖然是任添但一點也不馬虎,烤得香軟,咬落有煙韌口感,沾咖哩汁吃好味。薯仔薄餅: 餅肉夾著粒粒薯仔,薄薄的底面夾著薯粒,好特別。我們並沒有添加烤餅都已經非常飽,飯後已經跑不動😂

餐廳就在地鐵站對面,很易認。

店面不大,充滿印度掛畫,好有印度feel。

芒果奶昔

板烤羊鞍扒

咖哩汁

二份板烤羊鞍扒+烤蒜子雞件同一鐵板上

咖哩羊仔腩
咖哩汁香而不辣,羊仔腩炆得軟腍,好入味。

薯仔烤餅, 烤餅, 薯仔薄餅

薯仔烤餅: 甜甜的,口感及外型和手抓餅好相似。
薯仔薄餅: 餅肉夾著粒粒薯仔,薄薄的底面夾著薯粒,好特別。

我們並沒有添加烤餅都已經非常飽,飯後已經跑不動😂

Type of Meal
Lunch
芒果奶昔
板烤羊鞍扒+烤蒜子雞件
板烤羊鞍扒
咖哩汁
薯仔烤餅, 烤餅, 薯仔薄餅
比起港島區一些有名的印度餐,這裏的價錢確相對經濟,但不要對食物質素有太大期望。論環境,店內裝修和擺設都充滿傳統印度氣息。職員(非本地人)態度友善,有時會用廣東話迎合我們。而且該晚是星期一,店內客人不多(本身店內只有20-30座位),環境清靜。點餐方面,餐牌上有SET 選擇(包前菜(Papadum, Curry x1, 無限Naan, Soup, drink))。光看份量,價錢都算合理。無限Refill Naan這一項服務的確加不少分,但論質素,每塊Naan 都很巨型,口感卻偏軟,太多水分。(一定要Refill, 因為每次Refill都一定都即刻整,熱辣辣上台) 對這裏的咖喱實在有點失望。咖喱雞和咖喱羊腩,兩者的咖喱偏淡。羊腩的「酥」味不足,而且太「un」。比較有趣的是前菜Papadum配薄荷Sauce, Papadum 黑椒比較多(如果受不住辣的朋友有心理準備),薄荷Sauce味道強烈,帶一陣酸味,味道猶如伊朗最出名的乳酪(如果喜歡薄荷和破的朋友絕對不能錯過)整體來說,食物質素和份量與價錢尚算正比。如果有興趣印度菜而又考慮價錢優先的朋友,可以一試~

Curry Chicken
2017-06-26
$90 (Dinner)
2017-06-07 789 views
早前弟弟生日 於是出左外面食午餐由於太耐無食咖哩 忍唔住想食番次皇子咖哩 我細細個就尼高佢個名中學係果頭 d 同學成日話好抵食好抵食 但我懶出去食飯一路都無去試過今次終於去會一會佢 佢出名就出名左印度烤餅任食到飽 所以中學是極受男同學歡迎而lunch set 完全唔貴有ard $50 & 78 既餐選擇兩種lunch set 都包餐湯 $5x 既lunch set 主要係咖哩豬,牛,羊,雞 + 烤餅$78 既lunch set 係類似鐵板烤肉+咖哩肉+烤餅果日我地就叫左咖哩雞、牛 鐵板羊、雞 同牛油雞(其實都係咖哩,但第二口味)我個人最鍾意食牛油雞個咖哩味好似一隻薯片味(醒唔起係邊隻)總之就係餸飯餸面包一流 +$28 有個炒什菜 得意既係似日式炒菜既味仲試左個mango smoothie 奶味濃 都幾滑順便一提 餐廳係正宗中東人開(無問咩國家)咖哩好地道同真係好好食 (攞過米之蓮唔知幾星)咁平民既價錢 但食人間美食絕對絕對推介
早前弟弟生日 於是出左外面食午餐

而lunch set 完全唔貴
有ard $50 & 78 既餐選擇
兩種lunch set 都包餐湯
$5x 既lunch set
主要係咖哩豬,牛,羊,雞 + 烤餅
$78 既lunch set 係類似鐵板烤肉+咖哩肉+烤餅
我個人最鍾意食牛油雞
個咖哩味好似一隻薯片味(醒唔起係邊隻)
總之就係餸飯餸面包一流
+$28 有個炒什菜 得意既係似日式炒菜既味
仲試左個mango smoothie
奶味濃 都幾滑

順便一提 餐廳係正宗中東人開(無問咩國家)
咖哩好地道同真係好好食 (攞過米之蓮唔知幾星)
咁平民既價錢 但食人間美食
絕對絕對推介
2017-05-07 818 views
黎過呢間食印度餐超過5次。一開始食個陣,講緊4年前左右,水準係中等,而當時店內客人亦都多,無論午餐或晚餐時段。時至今日,人煙稀少,仲推出左各樣優惠,有一陣子食係免費refill naan,好似免費添飯咁。當然,評論菜式唔係靠人氣,係靠實力。是次我食晚餐,選左squid同mutton curry(魷魚同羊)。Squid嘅感覺幾特別,我好少食,煙韌得黎易咬斷。🙋我通常叫少辣嘅咖哩底,辣度自己選擇。可惜唔多入味,咖哩同魷魚好似分開左咁。mutton curry重羊味,但整體味道唔夠咖哩香味。羊肉偏老,咀嚼嘅時候要咬好耐。用普通naan蘸咖哩汁食係相當好味,呢間naan偏薄身,每個餐大概3至4塊左右。差少少漏左講湯,係一個充滿豆嘅湯,飲落唔重味精,好特別,唔似我地一般會煲個啲湯。但味道亦唔似蔬菜湯。湯係附送!雖然冇左飲品相,但都講講,我叫左hot tea,男友叫左cold milk tea。佢地所謂hot tea係紅茶,另外會俾砂糖你,有需要就加。但我試過加或唔加,味道都係紅茶,冇分別。凍奶茶味道係紅茶加奶加冰,一樣冇香味,冇奶味。總括,我未必會再食呢間。水準有下降趨勢,咖哩唔係我期望個種香辣

總括,我未必會再食呢間。水準有下降趨勢,咖哩唔係我期望個種香辣。我覺得有更多更好,差唔多價位嘅印度餐廳。但環境清靜,座位算寬敞,聊天聚舊係唔錯嘅地方 。
curry squid n mutton ribs curry,
豆湯
2017-04-20 835 views
餐前小食,胡椒餅,好脆,比平時食的胡椒味更重,都幾辣,但因喜愛胡椒味,所以不斷食炒雜菜,味道好,椰菜,菜心為主。食印度菜,我一定叫chicken tikka, 呢度叫串燒雞,係用乳酪醃雞再烤,所以肉質特別嫩滑,但呢度既,比一般的更juicy, 更嫩滑,推介,必叫!咖喱羊腩,好嫩的羊小腩,配烤餅一流。值得一讚,叫餐,原味nann可再添加,好有人情味的餐廳。呢度既nann好鬆軟(睇佢外表起晒大泡泡就知),而且個底係脆架!真係好食。另外芝士烤餅拉絲的,超正超滿足!整體都超水準,鐘意食印度菜的好選擇,會再嚟!
胡椒餅
炒雜菜,味道好,椰菜,菜心為主。
炒雜菜
串燒雞
咖喱羊腩,好嫩的羊小腩,配烤餅一流。
烤餅
整體都超水準,鐘意食印度菜的好選擇,會再嚟!
  • 串燒雞
  • 芝士烤餅
  • 烤餅
2017-04-15 524 views
親友介紹下黎到呢間地點較隱蔽的印度餐廳,餐廳較細,只能容納約30人,要大枱的話要預早一點攞枱,今次我地10人,6點半家人都到齊,先上餐前小食胡椒薄脆,熱辣辣好重胡椒味好脆,但味道偏咸。蕃茄湯,有香草,味道偏淡,可以落d 薄脆加咸,哈哈…蒜蓉炒雜菜,d菜好爽甜,醬油炒得好惹味。咖哩角,個皮非常鬆化,入面有滿滿既咖哩薯仔,夠香口。薯仔沙律,有青瓜蕃茄椰菜,用酸甜既醬汁混合,好開胃,好清爽,叫左咁多烤肉,一定要叫呢個平衡一下味蕾,正!串燒雞,份量好多,鐵板熱辣辣上枱,用乳酪醃過再混上紅椒粉烤焗,肉質變得更鬆化,保留到肉汁同嫩滑口感。烤羊架,用香草醃過,好入味,肉質夠嫩,油脂味較羊仔柳重。烤羊仔柳,呢個絕對有驚喜,份量多到震,淡淡肉,肉質爽滑,肉汁非常多,必食推介!咖哩羊肉,咖哩味香濃,羊肉夠稔,羊脂膻味較烤肉重,但配可無限添加既千層薄餅,非常合襯。芝士薄餅,包住厚厚可以拉絲既芝士,非常邪惡之物。以上全部叫左雙份,10個人 1300蚊,價錢可以話非常合理,下次會再舉家幫襯。
蕃茄湯,有香草,味道偏淡,可以落d 薄脆加咸,哈哈…
蒜蓉炒雜菜,d菜好爽甜,醬油炒得好惹味。
咖哩角,個皮非常鬆化,入面有滿滿既咖哩薯仔,夠香口。
薯仔沙律
串燒雞
烤羊架,用香草醃過,好入味,肉質夠嫩,油脂味較羊仔柳重。
烤羊架
烤羊仔柳
芝士薄餅,包住厚厚可以拉絲既芝士,非常邪惡之物。
芝士薄餅
Type of Meal
Dinner
薯仔沙律
烤羊架
烤羊仔柳
芝士薄餅
2017-04-15 296 views
姨丈話呢度係佢飯堂,每兩個星期嚟一次,今晚我又跟嚟潮聖下前菜先有胡椒角,好脆但幾辣,越食越辣架🌶炒雜菜,主要係蒜蓉炒椰菜同菜心,都幾大碟,好惹味咖哩角,𥚃面有薯仔同少量香料,酥皮少少厚,但好香脆薯仔沙津,除左薯仔,仲有蕃茄同青瓜,甜甜酸酸,好醒胃串燒雞,甜甜地好香,雞肉好嫩滑,無骨又大件最後叫左原味薄餅,一份剪開幾塊,好厚身,少少煙韌,配咖喱汁,甜甜地原來叫左套餐,薄餅係可以無限添加一行十一人叫左4個晚市套餐,都食到好飽
姨丈話呢度係佢飯堂,每兩個星期嚟一次,今晚我又跟嚟潮聖下
前菜先有胡椒角,好脆但幾辣,越食越辣架🌶
炒雜菜,主要係蒜蓉炒椰菜同菜心,都幾大碟,好惹味
咖哩角,𥚃面有薯仔同少量香料,酥皮少少厚,但好香脆
薯仔沙津,除左薯仔,仲有蕃茄同青瓜,甜甜酸酸,好醒胃
串燒雞,甜甜地好香,雞肉好嫩滑,無骨又大件
原來叫左套餐,薄餅係可以無限添加

一行十一人叫左4個晚市套餐,都食到好飽
2017-02-26 690 views
Lunch $53-78四個餐$53。四杯可樂(每餐加$5)。四碗湯。兩個咖哩角($8件)。一份炒雜菜$28。飯。唔同之前食嘅印度飯。同我地食開嘅一樣。點解唔係印度米嘅?薯仔烤餅。千層餅。任食naan!真心又好食!咖哩羊。瑪莎拉豬扒。咖喱雞。特色扁豆!最中意個咖哩羊。咖哩同羊真心配!兩者都唔會搶左對方嘅味!瑪莎拉係偏蕃茄味!咖哩雞就無咩特別!特式扁豆。加左椰汁。就咁食都唔錯!個餐湯都幾特別。少少咖哩味加埋薯仔蓉。飲完好暖!炒雜菜就太咸了!咖哩角。唔會好厚皮。裡面係薯仔蓉加青豆!同埋可能我地有小朋友。啲野全部都唔辣架!咁多野都係$276。又平又好食!
Lunch $53-78
薯仔烤餅。千層餅。
任食naan!
真心又好食!
咖哩羊。瑪莎拉豬扒。咖喱雞。特色扁豆!
最中意個咖哩羊。咖哩同羊真心配!
兩者都唔會搶左對方嘅味!
瑪莎拉係偏蕃茄味!
咖哩雞就無咩特別!
特式扁豆。加左椰汁。就咁食都唔錯!
個餐湯都幾特別。少少咖哩味加埋薯仔蓉。
飲完好暖!
炒雜菜就太咸了!
咖哩角。唔會好厚皮。裡面係薯仔蓉加青豆!

同埋可能我地有小朋友。啲野全部都唔辣架!

咁多野都係$276。又平又好食!
2017-02-26
$65 (Lunch)
  • 咖哩羊
  • Naan
2017-01-29 642 views
This is our local Indian restaurant and we come here regularly. It is not fancy, but the food is good and the staff are lovely. The meal offer is around $85 and includes a curry, unlimited rice or naan and a drink.
2017-01-27
$85 (Dinner)
  • mutton rib curry
2016-12-02 935 views
身為港島人的我, 自少在西灣河長大, 可惜小學之後搬離東區, 巧合近年工作地方位於附近, 從沒有到此午餐, 今日經朋友搜羅, 有幸嘗到好味道.餐廳位於小巷, 但離大街只有幾步, 電車站 / 巴士站近在咫尺, 可謂相當方便. 距離地鐵站也只不過五分鐘徙步.門面不花巧, 但具有點點印度色彩.餐廳地方不算寬敞, 只有28個坐位, 但高朋滿座, 門前還有食客排隊等候, 可以受歡迎程度之高. 內裡有個小酒吧, 有提供印度啤酒, 可惜上班不宜, 下次一定再試.午飯套餐只不過 $53, 以特色菜比較在同區是很便宜的. 午餐包餐湯,主菜,飯 / 烤餅(任食),餐飲 +$2。今天試了咖哩牛腩, 朋友試了咖哩羊腩. 咖哩中香料正宗, 帶辣但可接受.牛腩肉質夠淋, 牛味有. 羊腩的肉質更軟, 羊味到而不騷.餐湯較淡, 黑椒太搶, 有待改善.烤餅(任食), 但絕不馬虎, 即叫即做, 熱騰騰, 好味 !!!$28 一碟蒜容炒什菜, 份量大, 味不太濃. 不要比較泰式做法的獲氣, 味道是較家常的親切.印度咖啡, 喜愛那溫和的咖啡味, 喝入口幼滑, 加少量砂糖已恰到好處.總結 : 我不是印度餐的熱血份子, 但也嘗過

門面不花巧, 但具有點點印度色彩.

牛腩肉質夠淋, 牛味有. 羊腩的肉質更軟, 羊味到而不騷.

餐湯較淡, 黑椒太搶, 有待改善.

咖哩牛腩
蒜容炒什菜
印度咖啡
Other Info. : 總結 : 我不是印度餐的熱血份子, 但也嘗過市面不少出名的餐廳, 這裡的烹調手法是正宗的. 這樣的價錢是十分超值, 加上服務態度之好, 繁忙時段有少少錯漏, 但帶著笑容的侍應門, 令我吃得非常舒服.
2016-12-02
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
咖哩牛腩
印度咖啡
  • 咖哩羊腩
2016-09-11 1161 views
Food tastes shockingly good ("ashock" get it?), the naan is naan-stop (all you can eat, get it?), and service is humble, down to earth, and prompt. Definitely coming back for more... keep up the good work!
2016-09-11
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2016-07-25 1526 views
這間位於西灣河至筲箕灣, 在一條小巷內的印度餐廳, 屬於家庭式小品經營, 店內只有老闆可以用粵英語溝通, 店內除散叫亦有大量套餐, 價格相當實惠, 蒜容忌廉湯:有蒜香味亦不嗆口, 還有點脆脆的口感, 咖喱角:內頭充滿了咖喱什菜薯蓉, 香味足亦不辣, 老少咸宜,每種肉類用不同的香料做出不同的咖喱味道, 而且入味, 肉質亦不老, 火候控制得好, 而且辣度任選, 餐還踉飯或薄餅, 而薄餅是任食的, 一定食飽你, 薄餅的質素還不馬虎, 鬆軟且充滿麥味, 香口, 必點
店內除散叫亦有大量套餐, 價格相當實惠,
蒜容忌廉湯
蒜容忌廉湯:有蒜香味亦不嗆口, 還有點脆脆的口感,
咖喱角
咖喱雞

咖喱羊
NANA薄餅
$70 (Lunch)
咖喱角
咖喱雞
咖喱羊
NANA薄餅
Lunch經過一間充滿印度色彩的餐廳,lunch set 平均$53 左右,在西灣河區唔算平!不過, 印度薄餅無限任食! 出面叫一客都十幾廿蚊啦! 又有餐湯又有餐飲!算抵啦! 除左薄餅仲可以揀飯或薯仔薄餅!只能說個薄餅必食!!!!係即烤!熱辣辣! 出埋煙呀! 我都忍唔住食左3塊 , 飽死咁走!!! 我今次揀左咖喱雞,可以選擇大,中,小辣…唔太食到辣的Expert 揀左小辣… 辣度適中,對於食唔到辣既都食到!*舖面既都係印度人,佢地都唔識中文既,而且食物比較濃,如果喜愛清淡就唔岩食啦!

2016-05-06 1421 views
與老友補祝生日, 恰巧大家都是住這附近, 為了不走遠, 便積極在想那有特色餐廳?突然靈機一觸, 工聯會旁的小巷不就是有一間印度餐廳! 這餐廳在本區迄立多年, 說真的一點也不起眼, 也沒有什麼裝潢, 靠的就是實力! 無論是店面或是大廚也是正宗印度人, 不過他們是略懂廣東話的!說回餐牌, 他們有Set Dinner也有散叫的。Set Dinner 比較化算, 因為已包餐前小食, 餐湯, 主菜以及飲品, 另外烤餅是無限添食的!我們一行三人點了兩個Set Dinner 再散叫了一些餐廳的招牌菜式! 這個串燒雞是我每次必點之選 ! 他們利用了多種香料醃制, 頗為重口味。有一點值得讚賞是外層是香口, 而內裡的雞肉是嫩滑的, 加上少許檸檬汁味道更突出!咖哩雞以及咖哩豬扒沒什太特別的地方, 相反那個咖哩醬汁倒是讓我們吃了不少烤餅。廚師應該刻意把味道調教了來迎合香港人口味, 味道不辣, 椰香味道較重! 烤餅份量多, 每人有2大塊, 而且是即叫即整的, 配上醬汁一流!印度炒飯也是我必點之選, 我太喜歡那炒飯的質感, 每粒米也是分開一粒一粒的, 實在是太有口感! 而且我偏愛較硬的飯呢~ 炒飯入面有雞肉, 蔬

印度炒飯也是我必點之選, 我太喜歡那炒飯的質感, 每粒米也是分開一粒一粒的, 實在是太有口感! 而且我偏愛較硬的飯呢~ 炒飯入面有雞肉, 蔬菜以及特製的印度香料!
溫馨提示: 如果你對普通餐飲不感興趣, 我提議可以加$15選擇芒果乳酪沙冰! 真是解渴消暑!!!

2016-05-04
$120 (Dinner)
Celebration
Birthday