2023-10-10
一間位於半島中心地鋪泰國🇹🇭菜做出一間地道風味泰菜平時中午🕛或者收工時間都好岩過黎食 🤣整體感覺都好有返左泰國既feel🌟泰Duck生菜包 💰$118食既第一啖以為係豬 🐷但食真d味道好香好惹味無諗過鴨肉碎仲出色過豬 🤣🌟香脆豬腩肉炒芥蘭 💰$98去泰國都必食脆豬腩肉 🤓上皮香脆肉帶咸香味而且仲好肥🤣加埋鮮甜芥蘭,好味 😌🌟雞肉鑊氣炒河 💰$98堅係好足鑊氣味👃雞肉又嫩、河粉好煙靭加埋泰式辣醬一齊食好惹味多個層次😚🌟神級蟹肉炒飯 💰$118🌟Asura’s 燒大頭蝦 💰$218非常大隻既大頭蝦 🍤蝦頭帶膏🦐 燒出黎又香碳味 🤣肉質保持到爽口彈牙 🫢食泰國🇹🇭野除左配象啤,可以值得一試cocktails 🤩🌟THAI LALA 💰$95包括有whisky底加入蘋果汁🧃 上層仲有蛋白泡沫,些少回甘感覺 🤪🌟FREEZY STRAWBERRIES 💰$110超有驚喜既沙冰酒 😂裡面居然有九層塔同辣椒🌶️粉成份推介指數:🐻🐻🐻🐻/4粒泰沾麵 (尖沙咀)📍地址:尖沙咀麼地道67號半島中心地下G37-38號舖☎️ 電話:21559912#香港美食#九龍美食 #尖沙咀美食
做出一間地道風味泰菜平時中午🕛或者收工時間都好岩過黎食 🤣
無諗過鴨肉碎仲出色過豬 🤣
🌟香脆豬腩肉炒芥蘭 💰$98
去泰國都必食脆豬腩肉 🤓
上皮香脆肉帶咸香味而且仲好肥🤣
加埋鮮甜芥蘭,好味 😌
🌟雞肉鑊氣炒河 💰$98
堅係好足鑊氣味👃
雞肉又嫩、河粉好煙靭
加埋泰式辣醬一齊食好惹味多個層次😚
🌟神級蟹肉炒飯 💰$118
🌟Asura’s 燒大頭蝦 💰$218
非常大隻既大頭蝦 🍤
蝦頭帶膏🦐 燒出黎又香碳味 🤣
肉質保持到爽口彈牙 🫢
食泰國🇹🇭野除左配象啤,可以值得一試cocktails 🤩
🌟THAI LALA 💰$95
包括有whisky底加入蘋果汁🧃
上層仲有蛋白泡沫,些少回甘感覺 🤪
🌟FREEZY STRAWBERRIES 💰$110
超有驚喜既沙冰酒 😂
裡面居然有九層塔同辣椒🌶️粉成份
推介指數:🐻🐻🐻🐻/4粒
泰沾麵 (尖沙咀)
📍地址:尖沙咀麼地道67號半島中心地下G37-38號舖
☎️ 電話:21559912
#香港美食#九龍美食 #尖沙咀美食 ##啤啤遊食團#假日好去處 #港人推介美食 #相機食先#香港美食打卡 #窮遊美食 #平民遊 #泰國菜
#海鮮 #串燒 #燒烤
#hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852 #Thailandeat #thaistyle
#bearbeareat
#bearbeareat尖沙咀