2023-03-01
今次去咗尖沙咀同朋友慶祝生日,餐廳以落地玻璃設計,景觀開揚,光線柔和,倍感舒適。Signature海鮮拼盤海鮮拼盤擺盤好似一幅名畫咁靚,上面擺放咗不同嘅海鮮,有生蠔、海膽、蟶子、紅菜頭三文魚、海蝦、帶子、鵝肝凍批同蟹肉。整體海鮮新鮮鮮甜,份量十足,三文魚用左紅菜頭汁去醃,令味道更豐富,生蠔配搭檸檬啫喱,份外鮮甜,帶子入口軟嫩,咬開一絲絲,鮮甜味美,鵝肝入口軟綿,配魚子醬味道更豐富。蟶子同海蝦係熟食,海蝦蝦肉厚實彈牙,蟶子切件上,一口一啖,鮮味無窮。旁邊配有色彩繽紛嘅乳酪,蘸上後為海鮮增添不少鮮味。海鮮拼盤仲送埋甜品,甜品係紅桑莓雪葩同竹炭雪糕。香煎帶子西班牙海鮮燴飯叫咗一個lunch set配有餐飲,我地另加咗個餐湯$20,餐湯份量都好多,紫色嘅餐湯份外吸引。燴飯吸收曬海鮮嘅湯汁,味道鮮美,除配上大大粒嘅帶子外,仲有大蝦同魷魚,賣相超吸睛!
Signature海鮮拼盤
香煎帶子西班牙海鮮燴飯