2022-12-24 178 views
朋友臨走就去左間好出名既餐廳坐低慢慢食慢慢傾吓計,尖沙咀靚到好似畫嘅下午茶😍估唔到就咁walk-in 有位(不過當日係閒日)🍰High Tea Set ($ 428 )兩個人食食物都好細緻靚到唔捨得食😝係咁影相每堤都影一張午餐我哋叫左個牛扒同水牛芝士番茄沙律 都好好食即叫即整所以時間都會耐小小,同埋都好多客人用餐🍽食完已經返去同朋友講想再黎多次🤣
🍰High Tea Set ($ 428 )兩個人食
食物都好細緻靚到唔捨得食😝係咁影相每堤都影一張
午餐我哋叫左個牛扒同水牛芝士番茄沙律
2022-12-13
$400 (Tea)
  • High Tea
  • Tea  set
  • Afternoon tea set
  • 竹炭鮮奶咖啡
  • 餐前麵包
  • 沙律
🫖之前食過Atum下午茶,精緻既擺盤令人印象非常深刻,🍴食物質素亦同樣驚喜!🍝今次晚餐時間黎,見菜單既食材組合極具創意,所以每款都好想點黎食👀🦪熱情果冰生蠔($62)🦪🧊大大隻生蠔上碟時用冰鎮住,一咬冰感十足!🥶另配以熱情果蓉同啫喱粒,😎食落既清新又開胃,呢款前菜絕對要叫!👏🍷紅酒燉和牛肋肉 • 鵝肝醬($268)🍷🥩牛肋肉份量十足,厚厚一塊,亦夠曬易切。🔪佢牛肉味超濃郁,每件沾少少鵝肝醬同紅酒汁食,惹味惹味!🍽️🐟火炙香蔥左口魚 • 魚白湯燉飯($188)🐟🔥左口魚燒到香一香,入口即溶。🎣燉飯吸收所有魚湯精華同左口魚油後,每啖鮮甜美味👅🍨鹹蛋黃雪糕 • 豆腐雪糕 • 黑糖腐皮($88)🍨🫶呢個甜品驚喜度爆燈!鹹蛋黃雪糕做到有起沙效果,👄食完口腔充斥住濃濃既鹹蛋黃味。❄️而豆腐雪糕亦好出色,口感似雪葩,味道極佳😍🥤薑味梳打($28)🥤😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 9/10——————————————————————————————🫖I have tried Atum’s afternoon tea before and overall the quality was

🦪熱情果冰生蠔($62)🦪

🍷紅酒燉和牛肋肉 • 鵝肝醬($268)🍷

🐟火炙香蔥左口魚 • 魚白湯燉飯($188)🐟

🍨鹹蛋黃雪糕 • 豆腐雪糕 • 黑糖腐皮($88)🍨

🥤薑味梳打($28)🥤

🫖I have tried Atum’s afternoon tea before and overall the quality was amazing! 🍝Today we have dinner here and from the menu we found that the food combination are all novel and creative👀

🦪Passion Fruit Ice Oyster ($62)🦪
🧊The oyster is huge in size and contained above some ice, so it’s well chilled! 🥶And when having it with the passion fruit sauce and jelly, 😎it’s so refreshing and appetising, which worth a try👏

🍷Braised red wine beef short ribs • Foie gras sauce ($268)🍷
🥩The rib is thick and easy to cut, 🔪the beef is rich in flavour, together with the foie gras and red wine sauce, it taste really delicious🍽️

🐟Seared halibut with scallion • Fish broth risotto ($188)🐟
🔥The halibut is slightly grilled and it melt in my mouth. 🎣The rice absorb the essence of the soup and fish oil, so it taste fresh, sweet and irresistible👅

🍨Salted egg yolk Ice cream • Tofu Ice Cream • Brown sugar bean curd crisp ($88)🍨
🫶This dessert is outstanding! 👄The texture of the salted egg yolk ice cream is great and super rich in flavour, ❄️ while the tofu ice cream is smooth and sorbet-like, which taste nice as well😍

🥤Ginger ale ($28)🥤

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 9/10
2022-12-15 172 views
無花果沙律•軟芝士•士多啤梨•風乾火腿鮮艷映襯,熱情繽紛的感覺。軟芝士質地柔軟配鹹香味突出的Parma ham,有時食番啲水果,咬落清甜,令到成個前菜更清新!燒八爪魚•墨汁脆片•培根馬鈴薯有時主菜唔一定係飯/麵,馬鈴薯就係好好嘅代替品。加入培根後,更有咸香~八爪魚深櫻桃色,質感很彈牙,而且輕鬆切開,多肉的質地。墨汁脆片更顯廚師的心思!檸檬燉橄欖油三文魚•西班牙凍湯果涷三文魚介乎係熟和生中間,口感似食緊厚版三文魚刺身。可能比橄欖油浸過,所以開頭食有少少不習慣,覺得油脂很重,但點咗凍牛油果醬,就會有另一番風味!西班牙凍湯果涷,我係第一次食,佢混合咗水果、蔬菜的味道65%朱古力中間有粒棉花糖,周圍係滿滿嘅心心💕65%呢個比例好好👍🏻濃而不澀的朱古力🍫

無花果沙律•軟芝士•士多啤梨•風乾火腿

燒八爪魚•墨汁脆片•培根馬鈴薯

檸檬燉橄欖油三文魚•西班牙凍湯果涷

65%朱古力

站在餐廳門口已經感受到那唯美的神秘感灰水泥與燈泡拼拼湊湊 很有美學感坐下來再望望窗外玻璃透進來的日光 超舒服不枉我專登預約左個下午同閨密嘆茶.《下午茶High Tea》價錢相當吸引 $458 for 2平時食開個d英式afternoon tea set都係三層的ATUM特別將24件茶點整整齊齊排列在白色大瓷碟上就好似係白紙上畫畫一樣 特別色彩艷麗🎨 仔細睇其實係一行鹹點 一行甜點賣相精緻 一口bite-size 剛好女孩子唔擔心整花個妝每人各有12件 高質超美慶祝生日/紀念日的話 可以請店員寫字係碟上面打卡 .- 鹹點 -☄︎ 吞拿魚蓉薄脆撻☄︎ 魚子醬蟹肉薄脆撻☄︎ 檸檸鵝肝醬脆餅☄︎ 三文魚芝士忌廉卷☄︎ 車厘茄巴瑪火腿用料相當名貴 每一款我都覺得好好食一嚟已經啪咗個吞拿魚蓉撻 外皮脆卜卜 內餡好鮮甜魚子醬蟹肉撻亦都係清楚見到裝滿蟹肉仲有點點魚子醬 主打鮮美厚厚嘅鵝肝醬底下墊住米餅 上面亦都有檸檬啫喱所以入口一啲都唔覺得油膩.- 甜點 -☄︎ 紫薯撻☄︎ 朱古力.檸檬撻 / 柚子檸檬撻☄︎ 原味泡芙☄︎ 朱古力泡芙☄︎ 四色馬卡龍咁多款我最鍾意係紫薯撻💜餡料幼滑綿密食到紫薯本尊一絲絲嘅質地同埋天然甜味

站在餐廳門口已經感受到那唯美的神秘感

我鍾意搽cream食d 滑溜醇厚奶香同scone最夾

- 飲品 -
☄︎ 玫瑰鮮奶咖啡☕️🌹
☄︎ 凍抹茶🍵
本身high tea set包左兩杯 可以喺Menu眾多選擇中揀
rose latte唔錯喎 非常香濃嘅玫瑰味 樽黃糖另上非常貼心
凍嘅抹茶比我想像中香醇 唔會好甜
客人亦可以加$68/杯 升級至玫瑰香檳氣酒🥂

《鹹蛋黃萵筍蟹肉特菲麵》 $178
以前未食過特菲麵 今次第一次
由長條型幼細的麵條扭成 質感很煙韌
沾上咸香味十足的鹹蛋黃醬 特別好食
口感濃厚滑溜 有少少起沙
而且係有好多蟹肉🦀夠哂鮮味 真材實料
𝐀𝐓𝐔𝐌最美藝術感下午茶絕對是我口袋清單中必去的下午茶之一,位於尖沙咀K11購物藝術館,工作日幸運地可以預約到窗邊位置,窗外的綠意盎然,氛圍感滿滿 ,溫柔的日光灑進來拍照更好看,這裡的下午茶,性價比很高,價錢不太貴,食物的質素卻很高,用料很新鮮,因為都是甜點師即時手工製作下午茶套餐$458/ for 2總共 24件甜點及鹹點,擺盤尤如精緻的藝術品,用上巨型白色石板奉上,色彩繽紛琳琅滿目。還可以自訂祝福語充滿儀式感,也很適合慶祝紀念日,Tea set還包括了兩件熱烘烘的Scone 和自選飲品,是完美的下午茶組合甜點之中我比較喜歡加了食用花點綴的紫薯撻,紫薯蓉口感細膩,實在太美捨不得吃下去馬卡龍有四個口味,雲呢拿、焦糖、士多啤梨、朱古力,外層薄脆,內層口感酥軟好吃,最重要不是死甜泡芙口味分別是朱古力和士多啤梨,外型好像迷你的菠蘿包,非常可愛,一口一個不會過甜英式鬆餅蘸上細滑的Cream和仙人掌果醬,外脆內軟口感鬆化,雖然已經好飽都忍唔住食哂咸點方面,我最喜歡魚子醬蟹肉撻,滿滿的蟹肉加上魚子醬很奢侈,口感豐盈又creamy的檸檬醬鴨肝脆片,三文魚忌廉芝士卷也很喜歡。𝐑𝐨𝐬𝐞 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞
𝐀𝐓𝐔𝐌最美藝術感下午茶

下午茶套餐$458/ for 2

𝐑𝐨𝐬𝐞 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞
飲起來充滿馥郁的花香,later 配上可爱拉花和玫瑰花瓣很好看,奶泡口感綿密

其實所有的鹹點和甜點都很好吃,沒有什麼可以挑剔的地方,比起酒店的下午茶人均$300-400,這裡環境漂亮,食物質素高,人均$200多真的很划算

—————————————————

ATUM Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓101B號舖
2022-12-13 139 views
😌 小編依日周末下晝同三個朋友去食下午茶,揀咗依間尖沙咀分店。因為好幾年前食過佢哋喺銅鑼灣分店嘅藝術甜品,好impressed,所以決定同朋友一齊去聚下、開心下!🤗[ 亂闖試食 ]🧁 下午茶 😋😋😋😋二人下午茶set,每人包一杯飲品同英式鬆餅。一大碟長方白盤擺放咗一小件一小件嘅鹹甜小食同甜品,一共有24件。每件都畀到驚喜大家!🥳 食之前大家望嚟望去,放入口又估佢唔到!而其中一樣最好食嘅係佢哋嘅英式鬆餅,唔使搽任何cream同jam都已經甜甜地,帶奶香同牛油香,食落好鬆軟!👍🏻下午茶 💵💵💵💵💵💵 約港幣$260/人💁🏻‍♀️ 下午茶唔需要特別預留,不過就建議大家先訂座,尤其係周末呀!食完之後,又可以一齊行下尖沙咀!😉🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!

[ 亂闖試食 ]
🧁 下午茶 😋😋😋😋

下午茶 💵💵💵💵💵💵 約港幣$260/人

2022-12-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$260 (Tea)
【充滿視覺享受嘅創意料理✨】/////呢間餐廳環境寧靜 主打精緻創意料理 可以坐係落地玻璃隔離食嘢特别美味🤤門口放左一大棵聖誕樹🌲而展示甜品嘅位置都有少量燈飾佈置 好有節日嘅氣氛wow😝.👉🏻Octopus Pancetta potato ($208)大大條八爪魚有咬口 鹹鹹地調味幾好!!底下仲有煎到外脆内軟嘅薯仔伴碟😗.👉🏻Parma Ham pan fried risotto ($178)意大利燉飯煎成脆餅非常特别^ω^味道以及質感都似薯餅 加上番茄仔 風亁火腿 以及忌廉芝士 配搭清新唔會膩🤭.👉🏻Oyster ($62)可以簡碟豆花/熱情果/紅桑莓冰配生蠔 小編同朋友選擇嘅熱情果 酸酸甜甜 減低生蠔原有嘅海水味 底部仲有粒粒香檳啫喱😼.👉🏻Sea urchin ice cream ($88)海膽雪糕出奇地夾🤣海膽鹹鹹地 混合涼浸浸嘅清酒冰可以增添鮮甜味道 更容易入口🤩配料有甜甜的脆脆麵豉蛋糕 以及炒過嘅橄欖油粉 有多重味道. 👉🏻65% CHOCOLATE ($50)冬天好需要暖笠笠嘅朱古力🍫有靚靚拉花 軟綿綿棉花糖 朱古力甜度適中 都幾香滑😳 .👉🏻The Aficionado
【充滿視覺享受嘅創意料理✨】
/////

👉🏻Oyster ($62)

👉🏻Sea urchin ice cream ($88)

👉🏻65% CHOCOLATE ($50)
👉🏻The Aficionado ($56)
檸檬味嘅飲品〰️薑味較重 辛辣度較高

———-
📍ATUM Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓101B號舖
2022-12-08
$250 (Dinner)
2022-12-13 110 views
🦪熱情果冰生蠔 $62 / 1好特別嘅配搭,幾值得一試✨海水同礦物味味都唔重,入口時會先食到熱情果嘅酸甜,之後會嚐到生蠔嘅鮮甜,係好清新嘅組合👍🥗無花果沙律·布拉塔芝士·士多啤梨·風乾火腿 $126非常精緻既一道菜式,士多啤梨同無花果鮮艷嘅顏色令食慾大大提升😍中間嘅水牛芝士切開呈現流心嘅狀態,無論係配橄欖油食定係同餐廳附送嘅麵包一齊食都好夾😋🐟炙燒左口魚燉飯 $188呢度嘅菜式喺擺盤上都好有心機,非常打卡able📸左口魚經過灸燒後油脂出曬嚟,肉質好嫩,入口即化😋 燉飯擺脫平日嘅牛油口味,以魚湯作為個底味,飯粒帶點咬口🐂紅酒燉和牛肋骨・鵝肝醬$ 268法國菜經典中既經典,旁邊有少許拌菜作為點綴🥕如果鵝肝醬可以再多少少就好🤣🍹Salted Caramel White Russians $78酒香同咖啡味極重,滿足嘅一杯

🦪熱情果冰生蠔 $62 / 1

🥗無花果沙律·布拉塔芝士·士多啤梨·風乾火腿 $126

🐟炙燒左口魚燉飯 $188

🐂紅酒燉和牛肋骨・鵝肝醬$ 268
酒香同咖啡味極重,滿足嘅一杯
Afternoon tea set $458+10% for 2ppl,total 有24件甜品、2件鬆餅 配Cream & 仙人掌果醬、2 drinks🍽️一大塊雲石板 甜品好colourful 排到整整齊齊 上到台真係好吸睛 好靚😍😍 每件甜品都幾好食,最估唔到係件鬆餅好好食,熱辣辣上台,外脆內軟 一啲都唔乾🫶🏻飲品點了比較特別既Coffee tonic☕️ 2樣加埋一齊 其實都好夾;同埋抺茶鮮奶🍵餐廳環境好靚 食物又精緻,慶祝日子黎真係一個唔錯既選擇❣️

餐廳環境好靚 食物又精緻,慶祝日子黎真係一個唔錯既選擇❣️
$250 (Tea)
Celebration
Anniversary
2022-12-13 167 views
呢間餐廳呈現北歐簡約風格,將食物融入藝術色彩風格,重新詮釋「美與味」嘅餐飲體驗🧑🏻‍🎨💗下午茶 ($458 for 2)餐廳將24件鹹甜點一行行整齊有序咁放係瓷碟上,猶如藝術品般精緻🎨🍤鹹點:蟹肉撻、煙三文魚乳酪卷、檸檬醬鵝肝脆餅、巴馬火腿蒜泥蕃茄 、吞拿魚沙律醬撻、煙三文魚忌廉芝士迷你班戟、巴馬火腿馬芬🧁甜點:四色馬卡龍、熱情果泡芙、焦糖泡芙、紫薯撻、杏桃撻、檸檬撻、榛子朱古力撻、拖肥撻🥧兩件英式鬆餅|Clotted Cream·仙人掌果醬☕️兩杯飲品:65%朱古力、泡沫咖啡💗碟豆花青檸冰生蠔 ($62/ 隻)生蠔肥厚嫩滑,充滿海水鮮甜味,加入碟豆花青檸冰,微酸清新,更有啫喱粒增加口感🦪💗熱情果冰生蠔 ($62/ 隻)熱情果冰酸甜特別,有助帶出生蠔鮮味🥭
💗下午茶 ($458 for 2)

🥧兩件英式鬆餅|Clotted Cream·仙人掌果醬
☕️兩杯飲品:65%朱古力、泡沫咖啡

💗碟豆花青檸冰生蠔 ($62/ 隻)
💗熱情果冰生蠔 ($62/ 隻)
熱情果冰酸甜特別,有助帶出生蠔鮮味🥭
下午茶
下午茶
2022-12-13 80 views
餐廳主打創意料理 環境帶點型格食物擺盤好靚 味道都有質素餐前嘅麵包配牛油好好味啊麵包夠軟熟 又有口感 🥖🐙燒八爪魚 墨汁脆片 培根馬鈴薯墨汁脆片好香口 賣相好靚八爪魚鬚好大條 一點都唔韌質感彈牙有咬口 薯仔粒都好惹味🐟炙燒左口魚意大利飯左口魚油脂好香 肉質好嫩滑意大利飯索哂淡淡嘅魚湯味🍟 松露芝士薯條 蛋黃醬薯條份量好多 黑松露蛋黃醬好邪惡🍦海膽雪糕 清酒冰表面嘅雪糕啡啡地色 味道咸咸地外型同味道都好似海膽下層係清酒雪葩 淡淡嘅清酒香味🌹 Rose Latte好香玫瑰花味 Latte好香滑
餐廳主打創意料理 環境帶點型格
好香玫瑰花味 Latte好香滑
  • 海膽雪糕 清酒冰
  • 燒八爪魚 墨汁脆片 培根馬鈴薯
2022-12-12 67 views
今次到左一間人氣tea set打卡餐廳ATUM嘆下午茶, 餐廳枱櫈, 員工制服等都係黑白色, 風格簡約配搭一致, 高樓底加兩邊落地玻璃感覺寬躺開揚, 成個感覺就係簡單舒服☺️▫️High tea set $458 for 2◾️唔一定要華麗擺設, 大盤簡潔整體排列一樣可以得人心, 鹹甜點間格整齊分開, 等你可以好好咁欣賞佢每件作品嘅精緻手工, 能夠多推出多年仍然咁愛歡迎, 係有佢嘅道埋😄總共24件鹹甜點, 其中熱情果泡芙焦糖泡芙成個迷你版菠蘿包咁好得意😆檸檬醬鵝肝脆片 檸檬醬一啲都唔酸點綴鵝肝, 就係細細件細意品嘗先好食🤤香濃/檸檬/紫薯朱古力撻朱古力本身已經夠甜, 幾種我覺得紫薯配搭最適中最啱我口味👍🏼◾️英式鬆餅▫️隨tea set一齊上, 建議趁熱食好最👍🏼鬆餅鬆軟有溫度☺️加Cream同果醬酸甜點綴, 簡單好食😋Tea set跟2杯飲品, 加$68可升級玫瑰香檳氣酒香檳玫瑰香氣, 顏色令人陶醉🌹熱帶水果茶 多種水果混合而成, 消暑解渴🍹

▫️High tea set $458 for 2◾️

總共24件鹹甜點, 其中

熱情果泡芙
焦糖泡芙成個迷你版菠蘿包咁好得意😆

檸檬醬鵝肝脆片
檸檬醬一啲都唔酸點綴鵝肝, 就係細細件細意品嘗先好食🤤

香濃/檸檬/紫薯朱古力撻

◾️英式鬆餅▫️

熱帶水果茶 多種水果混合而成, 消暑解渴🍹

1K
2022-12-11 90 views
# #尖沙咀 @atumrestaurant🎨行行下街見到 Atum, 都好耐無食喇! 一間 “把食物融入藝術色彩風格,重新詮釋「美與味」的餐飲體驗” 的餐廳! 以黑、白為主調, 設計型格簡約, 2邊玻璃景觀開揚, 燈光昏暗滿有情調! 🧀無花果沙律、軟芝士、士多啤梨、風乾火腿 $136 ~ 軟芝士好香滑, 奶味唔算重, 口感清新! 無花果好香甜, 好 Fresh 的一道沙律! 🦀咸蛋黃、萵荀、蟹肉特菲麵 $178 ~ 好特別, 幼長而有扭紋的麵條, 掛滿咸蛋黃醬, 咸咸香香, 很開胃! 蟹肉鮮甜份量又多…好滿足! 🥩炭燒大蔥豚五花、焦糖檸檬洋薏米 $208 ~ 薏米軟滑煙靭, 豚五花厚厚的有咬口但不硬, 煎至外層焦香, 肉汁豐厚, 肉味香濃無羶味, 有驚喜! 🍨鹹蛋黃雪糕、豆腐雪糕、黑糖腐皮 $88 ~ 好似食緊鹹蛋一樣, 有沙沙的質感, 口味特別又有層次! 豆腐雪糕有濃濃的豆味, 入口香甜, 味道清新, 同鹹蛋黃成強列對比! 黑糖腐皮…食咗都唔知係腐皮, 入口以為自己食緊脆片, 細緻品嚐就食到腐皮味道! 🦪現凡惠顧海鮮拼盤仲可以有指定甜品一份, 我哋食唔晒, 所以下次喇!
# #尖沙咀 @atumrestaurant

Type of Meal
Dinner
  • 炭燒大蔥豚五花、焦糖檸檬洋薏米
  • 咸蛋黃、萵荀、蟹肉特菲麵
  • 餐包
「ATUM Restaurant」📍尖沙咀店以灰+黑的工業風設計,雖不算很大,但落地玻璃+趣超高樓底,整體空間感大增,剛好坐到窗邊一角,滿不錯的☺️ 餐點款式不算多,但每款都很吸引,從前菜到甜品都一應俱全👍🏻👉🏻Fig salad•Burrata Cheese•Strawberry•Parma Ham $136看到有Burrata cheese毫不猶豫就點了🫶🏻 擺盤超美,吃得出用了over18個月以上風乾的parma ham,肉色偏深味道超濃~配著奶香十足的Burrata cheese~好吃~無花果跟士多啤梨的酸甜也起到了中和鹹香的作用🥰 👉🏻Yuzu salmon • Orange & grapefruit $118同樣擺盤美美~紅菜頭絲一點草腥味也沒有,非常爽脆還帶點自身的甜,三文魚看上去不怎肥美,但進口後那魚油香濃~配著已去衣只留下甜美的橙肉,是道出色的開胃菜💕 喚醒了胃跟味蕾👍🏻👉🏻Grill pork belly • Caramelised lemon•pearl barley $208五花肉被燒成金黃色😍油香撲鼻💕 脂肪邊不厚,肉較多,神奇的是一同咬下去完全不會覺得油膩,愈

「ATUM Restaurant」📍尖沙咀

五花肉被燒成金黃色😍油香撲鼻💕 脂肪邊不厚,肉較多,神奇的是一同咬下去完全不會覺得油膩,愈哨愈浸出香味~我們都大讚👍🏻👍🏻伴底的薏米煙煙韌韌好好咬🙌🏻

👉🏻Seared Scallops • Ginger •pickle •Squid ink risotto $198
帶子大大粒好厚肉,墨汁飯香濃又煙韌,配著紫薑的微酸微甜微辣,兩者在口中混合時,味道層次感大增,超合👍🏻👍🏻 當中爽脆的漬物~讓每口飯都不會膩😋😋

🎈總歸一句:
不管環境/食物/服務,我們都好滿意☺️☺️ 尤其喜歡他們的擺盤~真的賞心悅目💕
$350 (Dinner)
2022-12-05 98 views
˜”*°•.˜”*°• ATUM。•°*”˜.•°*”˜因為我未食個Tea嘅關係,朋友就同我極力推介ATUM😊ATUM 係位於K11Art Mall 果邊, 地點非常易揾方便,而且門口望入去見到空間非常闊落開掦, 環境好寧靜🥰啱晒同朋友想傾閒偈同Chill下😚✿ High Tea set 💵 $458 For 2High Tea set 入到餐廳基本上見到差唔多每一台都有叫, 佢唔似外面一般英式High Tea 咁分好多層佢只係一隻好大嘅瓷碟好整齊咁排列左有鹹亦都有甜嘅小點心😂每一粒都非常精緻, 整體咁望落去完全覺得係一個藝術品同一幅畫多啲🥰 佢每一個甜點都非常好食同有特色🤤以我自己最最最鍾意食就係佢嘅英式鬆餅🌟🌟🌟🌟🌟我要俾五粒星星佢😂英式鬆餅點埋佢附送上超creamy 既cream😍充滿奶香, 真係非常好食😂價錢方面458 for 2 呢個價位其實我覺得非常實惠👍🏻✿ 炸番薯薯條 檸檬蜜糖醬 💵 HK$68呢個炸番薯條首先我覺得佢個份量真係超級多😂 佢嘅薯條炸得非常香脆外脆內軟熟🥰熱辣辣食嘅時候就最啱呀👍🏻再點埋佢嘅檸檬蜜糖醬, 酸酸地帶有少少蜜糖味, 又幾特別wo🥰✿ 炭燒大蔥豚
˜”*°•.˜”*°• ATUM。•°*”˜.•°*”˜

因為我未食個Tea嘅關係,朋友就同我極力推介ATUM😊
啱晒同朋友想傾閒偈同Chill下😚

✿ High Tea set 💵 $458 For 2
佢只係一隻好大嘅瓷碟好整齊咁排列左有鹹亦都有甜嘅小點心😂
佢每一個甜點都非常好食同有特色🤤
價錢方面458 for 2 呢個價位其實我覺得非常實惠👍🏻

✿ 炸番薯薯條 檸檬蜜糖醬 💵 HK$68

✿ 炭燒大蔥豚五花 • 焦糖檸檬楊薏米 💵 HK$208
炭燒豚五花超香嘅燒烤味
豚肉燒到外面微脆, 內裏鎖住微微嘅肉汁😍 咬落去嘅時候肉汁加油脂浸出黎, 超正😂
而且豚肉嘅份量都好足!
而且配上楊薏米代替左白飯, 感覺成件事一啲都唔油膩,仲好健康添, 不過如果楊薏米煮得再煙靭啲嘅話就更Perfect啦

✿ 65%朱古力 💵 HK$50
超香濃同濃郁嘅朱古力😍