之前見到有Foodie share呢一間餐廳,Book mark左決定去嘅今日先知道原來喺理大入面😳好彩唔係學生都可以入去食嘢🫡心心眼😍自家製白咖喱吉列猪扒飯白咖喱吉列猪扒好入味,吉列猪扒炸完之後好香脆,仲要炸粉唔多!咖哩好香濃,另上嘅可以自己調配添加幾多咖喱。超滿足😍低溫慢煮雞扒自家製竹炭漢堡包 伴 薯條呢個包真係好足料,有塊超大塊嘅雞扒,肉汁超豐富,肉質超嫩😍食漢堡包點少得薯條,薯條份量都好多,而且炸到金黄色,即叫即炸真係好香脆。
心心眼😍自家製白咖喱吉列猪扒飯
超滿足😍低溫慢煮雞扒自家製竹炭漢堡包 伴 薯條
2023-04-03 58 views
😸低溫慢煮雞扒忌廉扁意粉第一次食雞扒係用低溫慢煮嘅方法,原來都係會好好味嘅,雞扒熟得啱啱好,雞肉超級嫩,完全唔會鞋口,雞皮雖然唔會好脆,但係都好香,意粉真係好重忌廉味,成碟都好好食。😽自家製白咖喱吉列猪扒飯呢個自家製嘅白咖喱真係唔同啲,啲白咖喱汁好香,唔會太辣,反而好啱香港人嘅口味,有啲奶香,幾滑身,吉列豬扒就炸得好脆,但豬肉仍然好嫩好有肉汁,超級好食呀!同埋啲飯係日本珍珠米黎,好軟熟好好食,啲咖哩汁撈飯真係一絕呀。依度嘅拿鐵都好好飲,奶同咖啡都搭配得啱啱好,超好飲。
😸低溫慢煮雞扒忌廉扁意粉
😽自家製白咖喱吉列猪扒飯
依度嘅拿鐵都好好飲,奶同咖啡都搭配得啱啱好,超好飲。
2023-03-30 50 views
✨補習完之後黎到理大裡面一間以小店形式既餐廳✨食物主要係日式另有漢堡包食,咖啡款式比較多,呢間小店人情味濃✨店員服務十分滿意✨見到個名已夠吸引,同時又想試下睇睇同其他有咩唔同,呢碗☘️壽喜燒和牛溫泉蛋丼夠重量✨碗真係好大✨裡面既飯都有好多,飯同肉平均分怖,可以話每啖飯都可以食到牛肉✨呢度既牛肉質感好嫩,容易入口,牛味係濃郁 🌴煙三文魚全日早餐呢個餐真係好豐富,有蛋,沙律菜、暑仔沙律、煙三文魚,而沙律裡面仲有幾種唔同既水果係度,營養相當豐富✨藍莓同士多啤梨都好清甜✨帶著沙律醬味道好夾,煙三文魚擺得好靚,另外炒蛋有半生熟效果✨而上面仲有黑松露添✨蛋味好濃,食得出是日本蛋 營養指數☘️☘️☘️☘️☘️乾淨衛生☘️☘️☘️☘️☘️
🌴煙三文魚全日早餐

營養指數☘️☘️☘️☘️☘️
乾淨衛生☘️☘️☘️☘️☘️
2023-03-27 66 views
😺係度等男朋友放學,途中行過見到理大有間餐廳,心血來潮又未食野,😹等埋放學一齊係度試下,男朋友之前都係食過一兩次,佢話呢度幾好,😹同埋又幾好食係阿雖然呢度唔係話好大間,😺但勝在夠舒服,環境裝修以文青簡單系,見到都有好多學生係度用餐,我叫左👍🏻壽喜燒和牛溫泉蛋丼👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻個腦咩都諗唔到,見到有溫泉蛋,😸就食呢個!一黎到居然咁大碗,裡面仲有勁多牛肉,溫泉蛋溝埋飯一齊食,😽增加飯既質感,滑滑地,又幾好食喎,味道都較天然,食唔到有味精😹煙三文魚全日早餐👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻一向都知我地細食,😸今朝諗住食煙三文魚,點知真係有😂呢度既煙三文魚真係好好食,仲有我最愛既蛋,真係好細心,😽做到個包可以脆脆地,😺同煙三文魚加蛋一齊食,口感勁滿足阿! Earl Grey yuzu soda👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢杯好飲,😸柚子汽水再有茶香味,汽水好多汽,就係鐘意飲又真係唔錯喎,😼下次有時間會再來幫襯,咁好食既Cafe 一定要推介比更多人

煙三文魚全日早餐👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Earl Grey yuzu soda👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
呢杯好飲,😸柚子汽水再有茶香味,汽水好多汽,就係鐘意飲
2023-03-27 70 views
男朋友之前喺理大讀書,畢咗業之後,佢話想返去探下啲老師,上星期日就同佢入咗去。之後就去咗呢間azito餐廳食嘢❣️☑️慢煮封門牛柳定食 配 是日餐湯封門牛柳肉質鮮嫩可口,好少食到咁嫩嘅牛柳,仲要牛柳都好多汁!另外成個定食都好豐富,除咗煮個牛柳,仲有好多配菜,啲沙律菜都非常之新鮮。飲埋個是日餐湯,真係夠晒滿足。☑️自家製白咖喱吉列猪扒飯呢個好好味呀!吉列猪扒炸到脆卜卜🐷。白咖喱質地濃稠,咖哩好香濃,又唔會太辣,不錯👍🏻唔怪得知男朋友話呢間餐廳好好食,一定要堅持返去呢到食嘢啦😍
☑️慢煮封門牛柳定食 配 是日餐湯
☑️自家製白咖喱吉列猪扒飯

唔怪得知男朋友話呢間餐廳好好食,一定要堅持返去呢到食嘢啦😍
一個從遠方去到呢度讀書,已經有兩年, 雖然住緊宿舍,地點方便,但其實,唔係經常出去食飯。剛巧今日行到邊一度見到,光線明亮,座位又多入座又快。有梳化,有座椅,任君選擇。裝修以文青風為主,木系和布系嘅用品,加少少園藝嘅設計,坐落非常之舒服,衛生乾淨,餐廳地方寬敞。 於是我就入咗去… 🤓 呢個全日早餐非常之豐富,有烘焙咗嘅多士, 香香脆脆。 有滑溜嘅炒蛋,份量豐厚,淡淡鮮奶和牛油香味, 中間還有一小拙類似黑松露,我最欣賞呢個炒蛋不過。 而且呢個仲有薯菜,分量非常驚人。
2023-03-24 60 views
🍓壽喜燒和牛溫泉蛋丼我最近去了大學校園新開的餐廳,他們提供了壽喜燒和牛溫泉蛋丼。呢個係我最鍾意嘅餸! 壽喜燒的肉質非常的鮮嫩,配上蔥花,炒的時間剛好,口感非常棒,讓我停不下來吃。溫泉蛋丼也是很棒的食物,口感很好,非常滑溜,蛋味濃郁,而且牛肉的醬汁也非常的美味, 鹹甜度適中,非常的適合我的口味。總之,我對新開的餐廳很滿意,他們提供的壽喜燒和牛溫泉蛋丼都是非常美味的。 🍓慢煮封門牛柳定食 配 是日餐湯碟邊有好新鮮嘅沙律菜,好乾淨,清爽可口。仲有一碗餐湯,是日餐湯嘅味道,又唔會太淡,牛柳又嫩滑。整餐的搭配都很好吃。唔錯!
🍓壽喜燒和牛溫泉蛋丼

🍓慢煮封門牛柳定食 配 是日餐湯
2023-03-21 54 views
專程入黎搵朋友,又順便恭喜佢畢業,影完相之後都要搵野食,咁岩樓下呢度有間餐廳,去邊食又無咩所謂,大家都有默契係度食👥~明太子雞翼定食 配 是日餐湯~咁大個定食,仲要有埋湯,好抵食阿,明太子雞翼真係做得好好食,幾岩等口味,佢個雞翼皮脆脆地,味道好豐富,裡面既雞肉都好鬆軟,明太子真係好好食,估唔到出手都好大方,同樣比好多飯,啲飯都同日本一樣係上面另有調味,呢度營養好均勻,有肉有飯仲有菜⋯~低溫慢煮雞扒自家製竹炭漢堡包 伴 薯條~竹炭漢堡包,我覺得個樣好靚,我就係鐘意佢黑色,竹炭比黃包更健康,中間既自家製醬汁認真好食,配合埋雞扒都好夾味,雞扒既入量好大塊又勁厚,最鐘意食佢個皮,好香好香⋯~Latte~係呢度飲Latte真係好選擇,經過店主介紹,比較多人飲⋯
~明太子雞翼定食 配 是日餐湯~
~低溫慢煮雞扒自家製竹炭漢堡包 伴 薯條~
~Latte~
係呢度飲Latte真係好選擇,經過店主介紹,比較多人飲⋯
今日和同學趕功課,雖然日頭返工,夜晚還要進修,但好彩呢度附近有餐廳,尤其呢一間我係好推介!!! 🐂慢煮封門牛柳定食 配 是日餐湯今次去咗大學校園新開的餐廳,叫咗個封門牛柳定食,配上是日餐湯。估唔到定食的牛柳好新鮮,牛肉的滋味更加濃郁,口感柔軟鮮甜,吃起來特別好味。碟邊是好新鮮嘅沙律菜,好乾淨,清爽可口。仲有一大碗餐湯,是日餐湯又好喝,去除一整天的疲勞。推介! 🐤低溫慢煮雞扒忌廉扁意粉雞扒是嫩又多汁,搭配上芝士忌廉,口感濃郁又柔軟,讓我忍不住一口接一口,掛汁剛剛好!而扁意粉有香味,口感綿密,Yummy!
🐂慢煮封門牛柳定食 配 是日餐湯
🐤低溫慢煮雞扒忌廉扁意粉
2023-03-20 39 views
💟低溫慢煮雞扒忌廉扁意粉慢煮嘅雞扒肉質又夠晒嫩滑,雞扒會煮得熟嘅同時亦都唔會乾身,係啱啱好嘅一個時間,啲肉汁完全鎖晒喺啲雞扒入邊,扁意粉就特別掛汁,成個忌廉意粉都煮得好好,雞扒亦都會有忌廉味,係一個好好食嘅意粉!💯自家製白咖喱吉列猪扒飯呢度嘅白咖喱非常之正宗,唔會有其他咖喱咁辣但係亦都會有咖喱嘅香味,同時會食到有少少辣嘅,都會食到有椰奶嘅一個甜味,同埋會係更加滑身,係一個好好嘅咖喱醬汁,而吉列豬扒亦都炸得好好,完全唔會覺得油膩,啲豬肉就好嫩,好有豬味,同咖喱汁非常之配搭得好,用嚟送飯一流!🉑拿鐵呢杯咖啡做得好好,真係濃縮咖啡再加三份二左右嘅鮮奶,調配得啱啱好,有鮮奶嘅香味亦都會有咖啡嘅濃味,飲得出咖啡係有少少nutty嘅口味,味道好好,超級好飲!
💟低溫慢煮雞扒忌廉扁意粉
💯自家製白咖喱吉列猪扒飯
🉑拿鐵
上完堂離下一堂仲有少少時間又唔多,當然就喺返Poly食。而呢間就一定係首選。今次想特別寫下食評,等更多人知道。🥳😏雞翼控之選:明太子雞翼定食 配 是日餐湯呢個餐嘅雞翼脹卜卜,你一定要食下。配上咗明太子嘅雞翼特別爽脆,加上雞翼煎香左,小小脆口,好惹味。仲有沙律菜、飯、湯一定夠飽。😏愛鹹之選:壽喜燒和牛溫泉蛋丼壽喜燒一直係比較偏鹹嘅味道,呢度都做得同出面差唔多幾惹味。和牛亦入口即溶,塊塊入味。蛋汁撈入飯、牛肉之中簡直一流。分量都多,幾抵食。理大之人當然必食呢間,但唔係理大嘅,都好推介黎呢度食!
😏雞翼控之選:明太子雞翼定食 配 是日餐湯
😏愛鹹之選:壽喜燒和牛溫泉蛋丼

理大之人當然必食呢間,但唔係理大嘅,都好推介黎呢度食!
2023-03-17 36 views
今次想同大家分享呢間餐廳係我讀緊理大入面嘅azito😆,不過即使唔係學生都可以食嘢,平時就算放假有時經過尖沙咀都會特登返嚟。🔸🔸明太子雞翼定食 配 是日餐湯🔸🔸明太子雞翼雖然細細隻,但係好多肉好好味,仲要係好Juicy同埋好香明太子味。佢仲加咗好多配菜,連埋飯一齊食,完全唔會dry。是日餐湯都非常用心,好濃郁,好好飲。🔹🔹芝士牛肉自家製竹炭漢堡包 伴 薯條🔹🔹呢個漢堡包超足料,賣相方面好型格,竹炭漢堡包係黑色嘅,包身好鬆軟再加上邪惡芝士同有豐富肉汁嘅牛肉,超正😋另外,薯條都係金黃色,十分之香脆!仲叫埋飲品Earl Grey yuzu soda同Lemonade,都好好飲透心涼。
🔸🔸明太子雞翼定食 配 是日餐湯🔸🔸
🔹🔹芝士牛肉自家製竹炭漢堡包 伴 薯條🔹🔹
2023-03-15 32 views
🦒Latte, 尋晚通頂做功課,一定要叫返個latte ,充一充電,估唔到 一間普通餐廳,竟然都有拉花嘅咖啡,而且價錢實惠,簡直有啲喜出望外,即刻同佢打卡,上載面書,同朋友分享! 介紹朋友過嚟! 🦒壽喜燒和牛溫泉蛋丼壽喜燒的肉質非常的鮮嫩,又有蔥花,炒的時間剛好,口感非常棒,讓我停不下來吃。溫泉蛋丼也是很棒的食物,非常滑溜,蛋味濃郁,而且牛肉的醬汁也非常的美味, 鹹甜度適中,非常的適合我的口味。總之,我對新開的餐廳很滿意,他們提供的壽喜燒和牛溫泉蛋丼都是非常美味的, 價錢實惠,環境優美, 估唔到一個人行下行下又發現咗呢一個好地方。
🦒壽喜燒和牛溫泉蛋丼
2023-03-15 24 views
🤞🏻無意中見到呢度有間餐廳,成日係外面食👅👅都唔知食咩好,無意中搵到一間係大學裡面,另外又可以懷念吓以前讀書既時光[自家製白咖喱吉列猪扒飯]👅👅勁肚餓真係,一睇就睇中豬扒飯,叫餐後啲店員做野都好快手,到枱時仲係好新鮮溫度也好熱,呢個既自家製豬扒飯真係好好食好有水準,同出面既豬扒飯真係無得比,呢度既吉列豬扒煮得好正宗,好似去左日本咁,基本上同日本都係一模一樣 [煙三文魚全日早餐]👅👅見佢下午時間都有全日早餐,之前又食左啲野又未話好肚餓,只係要陪朋友醫肚餓咁,呢個沙律菜份量都幾多既,同埋都幾好食,暑仔都做得好好食阿,溝埋係沙律一齊食口感又唔同,另外佢個包係有特別燙過,好脆口,放上煙三文魚,好食到飛起 [Earl Grey yuzu soda]👅👅檸茶就似得多,伯爵茶就少飲,通常出面伯爵茶都比較貴,但呢度算係平民價,好濃既茶味然後夾上柚子,好飲
[自家製白咖喱吉列猪扒飯]
[煙三文魚全日早餐]
[Earl Grey yuzu soda]
2023-03-13 81 views
今日堂接堂都好full🥹,終於到lunch time,就梗係要去最鍾意嘅Poly食堂azito 食個快lunch😭雖然快lunch但唔馬虎!我就叫咗呢個超吸引嘅「明太子雞翼定食 配 是日餐湯」。明太子雞翼炸到金黃色非常之香脆,入面仲會有肉汁㗎!超級好食,最怕食啲乾爭爭嘅雞翼,但呢個完全唔會。而且明太子味都好濃又好香,仲有勁多沙律菜做伴碟,呢個我真係好欣賞,平時出面好多餐廳都冇菜,呢到就可以滿足到我想食菜嘅需要☺️佢哋仲有配埋餐湯,餐餐都非常之香甜,味道濃郁,濃稠度啱啱好,連餐湯都非常之用心。