2023-01-17 79 views
太開心了🥳九龍灣開咗b.o.t.h!之前喺荃灣食過一次,已經留下深刻印象🤩今次九龍灣開分店,一定要去試啦!⭐️墨西哥手撕豬三文治🥪呢個真係超推介,每次都必點!🤩🤩豬肉有少少辣,但可接受!豬肉係多到滿瀉🤤🤤而且非常juicy!一路食啲汁一路流😂😂個包面有少少烘一烘,好脆👍🏻👍🏻⭐️+$50會配薯條+soup薯條分量無諗過咁多😂😂而且好脆卜卜,好好食,食到唔停口!啲配菜都好好食,有紫洋蔥好甜,青黃瓜好爽脆😋😋南瓜湯帶有少少薑辣,好惹味,無諗過南瓜湯會可以加薑,好新穎👍🏻👍🏻⭐️daily pasta 🍝 煙三文魚忌廉汁意粉非常creamy👍🏻👍🏻意粉整到煙煙韌韌!煙三文魚份量唔少,愈食愈有,抵叫😂😂⭐️宇治綠茶紅豆pancake之前無點過pancake,今次試下,果然係非常好食🤤🤤充滿空氣好鬆軟😋😋濃濃嘅抹茶味,加上甜甜嘅紅豆,真係食完又想再食!係必叫!!!

⭐️墨西哥手撕豬三文治🥪

⭐️+$50會配薯條+soup

⭐️daily pasta 🍝
煙三文魚忌廉汁意粉

⭐️宇治綠茶紅豆pancake

2023-01-16 108 views
九龍灣德福廣場二期原來開咗一間西餐廳。餐廳裝修帶有工業風格,坐得好舒服。我哋叫咗兩個burger套餐同埋1份咖喱角。份量非常十足,Burger跟餐有湯,飲品同餐包,食完非常飽。同埋食物味道好味🥰🥰牛肉burger最好食😆😆🍔艾斯阿格牛肉漢堡 $148 (套餐包括飲品、餐湯及麵包)牛肉充滿肉汁,咬落去口感豐富,菜好新鮮,薯條熱辣辣即刻炸,好香口🥰🍔小龍蝦牛肉漢堡 $178小龍蝦與牛肉的配搭充滿驚喜,好夾,又唔會互相搶左對方味道😆🥟墨西哥咖喱酥角 $68咖喱酥角外皮鬆脆,有淡淡咖喱香味,好足料

🍔艾斯阿格牛肉漢堡 $148 (套餐包括飲品、餐湯及麵包)

🍔小龍蝦牛肉漢堡 $178
小龍蝦與牛肉的配搭充滿驚喜,好夾,又唔會互相搶左對方味道😆

🥟墨西哥咖喱酥角 $68
咖喱酥角外皮鬆脆,有淡淡咖喱香味,好足料
#特級鴨肝芝士牛肉漢堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#小龍蝦芝士牛肉漢堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️九龍灣新開左間美式漢堡餐廳,係門口已經比佢滿滿設計感嘅裝修吸引,忍唔住要入去感受下。⭕️超推薦佢個鴨肝芝士牛肉漢堡⭕️超足料好大塊鴨肝而且煎得好香 ⭕️小龍蝦芝士牛肉漢堡有好多隻小龍蝦⭕️小龍蝦醬汁有d辣好惹味⭕️薯條係幼脆果隻好正⭕️套餐有埋餐湯,包同埋野飲⭕️漢堡有好多唔同配搭好新穎好想試晒佢地⭕️食物同飲品都算多種類選擇⭕️食物質素高值得回頭
#特級鴨肝芝士牛肉漢堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
#小龍蝦芝士牛肉漢堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️

⭕️超推薦佢個鴨肝芝士牛肉漢堡
⭕️超足料好大塊鴨肝而且煎得好香
⭕️小龍蝦芝士牛肉漢堡有好多隻小龍蝦
⭕️小龍蝦醬汁有d辣好惹味
⭕️薯條係幼脆果隻好正
⭕️套餐有埋餐湯,包同埋野飲
⭕️漢堡有好多唔同配搭好新穎好想試晒佢地
⭕️食物同飲品都算多種類選擇
⭕️食物質素高值得回頭
2023-01-12 619 views
#pb食在九龍灣二訪 - 人氣美式漢堡店🍔恭喜b.o.t.h by Texas Burger進駐九龍灣德福商場🥳 之前已經試過幾次旺角朗豪坊店、荃灣廣場店 一直都覺得佢幾高質😋 今次又黎試試新分店🤪 新分店位於九龍灣德福廣場二期 比起荃灣店 呢間裝修更加型格😍 環境都幾大 兩邊都唔少梳發卡位 幾舒服👍🏻 .食物選擇同荃灣店差唔多 除左主打嘅Burger之外 仲有沙律、主菜、意粉等😋 甜品方面會有梳乎厘班戟食😍 主食價錢$120以上 雖然唔算平 但勝在份量夠多 一個主食可以share食🥰🔹黑松露炒西蘭花苗雜菌🥦西蘭花苗用黑松露炒過好香😍 除左西蘭花苗 仲有好多雜菌、乾蕃茄😋🔹燒美式蝴蝶雞 • 松露白燒烤醬🐣推介❤️ 份量好大份😍 有兩隻雞髀 + 雞胸 係兩個人share食嘅份量😋 雞肉肉質好嫩滑 一切開就好juicy 味道好香👍🏻🔹艾斯阿格牛肉漢堡🍔推介❤️ 又係好大份🤪 Burger入面有牛肉漢堡、蕃薯條、芝士、生菜 好足料👍🏻 個包本身都烘到好脆 牛肉漢堡食落仲好juicy 唔會乾爭爭😋 除左Burger 旁邊仲有大量薯條、蕃薯條😍🔹Garfield🥛幾乎都係每次必叫🥰 用左伯爵茶、消化
#pb食在九龍灣
二訪 - 人氣美式漢堡店🍔

🔹黑松露炒西蘭花苗雜菌🥦

🔹燒美式蝴蝶雞 • 松露白燒烤醬🐣

🔹艾斯阿格牛肉漢堡🍔

🔹Garfield🥛
幾乎都係每次必叫🥰 用左伯爵茶、消化餅、雪糕打成嘅奶昔😋 好肥、好邪惡 但飲落唔會好杰身 唔會好漏 不過味道偏甜🤪

🔹Black Cow🍦
正常發揮🤪
整體✨ 新分店位於九龍灣德福廣場二期 幾方便🥰 呢間分店裝修夠型格 而且環境夠大😍 食物質素都係咁高質 而且全部都大大份 去左九龍東嘅朋友仔可以試下👍🏻

b.o.t.h By Texas Burger (九龍灣) • 🤝🏻🤪
九龍灣偉業街33號德福廣場二期5樓510-513號舖
#pb支持黃店💛
2023-01-11
Dinner
2023-01-11 95 views
b.o.t.h By Texas Burger 📍九龍灣偉業街33號德福廣場二期5樓510-513號舖@bothbytexasburger由荃灣開到來九龍灣👍🏻主打漢堡同pizza 裝修設計走懷舊美式風~型格又舒服來左食晚餐~佢地Night Special都跟餐湯。餐湯係蘑菇忌廉湯~口感幼滑~非常香濃。香脆芝士牛油果菠菜苗沙律🥗 $118呢款沙律好特別 ✨用烤到香脆既芝士代替麵包碎~配上牛油果🥑菠菜、紅菜頭、石榴、無花果健康又好味😋~食落有多重口感。自家製紐約特色薄餅 🍕 $148 係每日限量~有10 寸大~岩哂開心Share用上~煙燻蕃茄醬~意大利辣肉腸~mozzarella cheese~薄餅薄身脆口好味喔🤭😆來呢到除左要食特色pizza ~ 梗係要食埋🍔。🍔 德州燒烤牛肉漢堡 $88+$50轉套餐薯條🍟+白🍑冰茶佢地漢堡包烘過~食落香脆帶點牛油香特別喜歡佢地燒烤醬~甜甜地配上煙肉、炸洋菜圈、芝士♥️非常邪惡又好味🤤#exasburger #九龍灣 #足料burger #美式漢堡 #型格 #chill爆 #hkfoodie #德福 #新餐廳#pizza #tomato #pepper
b.o.t.h By Texas Burger
📍九龍灣偉業街33號德福廣場二期5樓510-513號舖

@bothbytexasburger
由荃灣開到來九龍灣👍🏻主打漢堡同pizza
裝修設計走懷舊美式風~型格又舒服
來左食晚餐~佢地Night Special都跟餐湯

。餐湯係蘑菇忌廉湯~口感幼滑~非常香濃

。香脆芝士牛油果菠菜苗沙律🥗 $118
呢款沙律好特別 ✨
用烤到香脆既芝士代替麵包碎~配上
牛油果🥑菠菜、紅菜頭、石榴、無花果
健康又好味😋~食落有多重口感

。🍔 德州燒烤牛肉漢堡 $88
+$50轉套餐薯條🍟+白🍑冰茶
佢地漢堡包烘過~食落香脆帶點牛油香
特別喜歡佢地燒烤醬~甜甜地
配上煙肉、炸洋菜圈、芝士♥️
非常邪惡又好味🤤

#pizza #tomato #pepperoni #capsicum #mozzarella #cheese

2023-01-11 152 views
最近九龍灣新開不少新餐廳。 今日約朋友到德福這間新開的餐廳食飯。 餐廳光猛型格,而且由餐具、餐牌和桌椅都非常配搭。 坐位空間闊落,適合與朋友傾計。 餐牌的種類算多選擇。用QRCODE 下單,最好係有圖,哈哈!1.慢煮原條八爪魚&海蝦($158 )這道菜適合重口味之選的朋友。 因為每一口都有好香的香料味。原條八爪魚慢煮,所以非常淋身,且香料的味道完全滲入八爪魚內。 海蝦大隻爽口,好惹味 在海蝦和八爪魚下舖滿了由薯仔,蔬菜打成的泥粒。面上亦有不同色彩的蔬菜粒,豐富味道。 原本還想叫薯條,但呢知餐有薯角,是一知厚版的薯條,我最愛。 2.日式宇治抹茶紅豆麻糬梳乎厘班戟($118)梳乎厘班戟賣相非常吸引,勁厚身。最特別的是旁旁除左有杏仁粒和殼麥粒外,原來混合左爆炸糖。食的時候嚇親,因為未試過呢個配合。 梳乎厘的蛋香味濃,上面的忌廉細滑creamy。 配上甜甜的紅豆和草莓。為忙碌的一天劃上完美的句號 。 3.Sunset(+$24)Dinner 可以加$有飲品,今次叫左sunset 。 sunset是由西柚、檸檬和梳打製成,非常清新解渴,適合配上我地叫的八爪魚海蝦主食。 4.Tiramisu La
最近九龍灣新開不少新餐廳。

今日約朋友到德福這間新開的餐廳食飯。

餐廳光猛型格,而且由餐具、餐牌和桌椅都非常配搭。

坐位空間闊落,適合與朋友傾計。

餐牌的種類算多選擇。

用QRCODE 下單,最好係有圖,哈哈!

1.慢煮原條八爪魚&海蝦($158 )

這道菜適合重口味之選的朋友。 因為每一口都有好香的香料味。

海蝦大隻爽口,好惹味

原本還想叫薯條,但呢知餐有薯角,是一知厚版的薯條,我最愛。

2.日式宇治抹茶紅豆麻糬梳乎厘班戟($118)
梳乎厘班戟賣相非常吸引,勁厚身。

梳乎厘的蛋香味濃,上面的忌廉細滑creamy。

配上甜甜的紅豆和草莓。為忙碌的一天劃上完美的句號 。

3.Sunset(+$24)

4.Tiramisu Latte ($55)
濃郁滿瀉的Tiramisu Latte 。 香濃的nutty coffee 配上原條手指餅。
2023-01-10
$200 (Dinner)
2023-01-11 81 views
之前有去過呢間Texas burger嘅荃灣分店, 原來佢又開多咗間舖喺九龍灣德福, 裝潢雖然冇咗落地大玻璃但係都係走型格風, 仲有闊落卡位~ 最有記憶點嘅係milkshake飲品類, 食埋個涵料豐富嘅burger, 真係有少少American Dream vibes🤣偏心佢啲飲品嘅我同個friend都一致覺得佢啲飲品係出色嘅, tiramisu latte有多層次creamy口感, 手指餅yam住食又多樣甜品食咁樣😂 Milkshake叫咗杯Garfield姐係Earl Grey加啲餅碎, 都係邪惡類🙂另外當然係佢招牌Burger, 揀咗Veneto Asiago Cheese Beef Burger, 好香煙燻味好juicy嘅肉同我覺得都相當夾嘅蕃薯條~附加一個pasta & squids 😊 仲值得一讚餐廳服務幾貼心見我哋用手食會主動俾濕紙巾🤣

2023-01-09 113 views
最近我留意到喺九龍灣德福廣場二期開咗一間新嘅西餐廳b.o.t.h. By Texas Burger,餐廳以各類嘅漢堡為主打,裝修方面就以簡約為主。卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡漢堡包嘅質感非常之鬆軟,個包又夠晒大個。牛肉方面都幾厚,入口有口感,仲有肉汁添。加上經過煙燻處理,入口有煙燻嘅香味。特級鴨肝牛肉芝士漢堡鴨肝入口充滿油香,表皮煎得好香脆,連埋牛肉同芝士一齊食,真係非常之滿足。熔岩提拉米蘇疏乎厘班戟依個班戟嘅cream夠晒豐富,提拉米蘇嘅咖啡味道香濃,班戟入口充滿蛋香,仲有空氣感添。整體來講,我覺得餐廳嘅菜式定價都唔算太貴,加上味道都唔錯,所以啱啱新開張無耐都有唔少客人。

卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡

特級鴨肝牛肉芝士漢堡

熔岩提拉米蘇疏乎厘班戟

九龍灣新開美式漢堡包店 — B.O.T.H By Texas Burger最近見到德福商場開咗呢間burger店🍔係Texas Burger嘅姊妹店,之前喺旺角食過,唔知呢間質素如何呢~店舖裝修帶有輕工業風,現代感十足!晚市以下主食都配上餐湯,南瓜湯幾足料!除咗有南瓜粒之外,重有藜麥,面頭都加上忌廉,飲落都幾滑溜;而當然餐包係配左酥皮包。🍚日式帶子牛油南瓜燴意大利飯($138)帶子有三粒,每粒都好大粒,煎到半生熟,而醬汁好多南瓜粒粒,而且都夠creamy👍🍔德州燒烤牛肉漢堡($88) (+$50)有套餐薯條🍟+冰茶🥤配料有炸洋蔥圈、煙肉🥓、燒烤醬,漢堡包皮都有輕輕地煎過,食落去有香香嘅牛油味🧈煙肉煎到超脆口!而BBQ醬味道甜甜哋,幾好味😋自家製紐約特色薄餅10‘’($148)Pizza鋪滿芝士及辣肉腸,pizza批底都幾鬆軟,重有少少拉芝🤏🧀

🍚日式帶子牛油南瓜燴意大利飯($138)

🍔德州燒烤牛肉漢堡($88)
(+$50)有套餐薯條🍟+冰茶🥤

自家製紐約特色薄餅10‘’($148)
之前在荃灣廣場吃過的b.o.t.h,以美式漢堡打響名堂,同荃灣店一樣,呢度雖然冇落地大玻璃,但設計感強,以銀灰色、朱紅為主色調,配合大片光猛天花燈,走工業風得黎又帶點現代感。年輕店員很有活力,幾細心~其實除咗burger之外有好多不同選擇,三文治、意大利麵、不同特色甜品/飲品都有,幾大路適合一大班人gathering。講開一班人,餐廳空間感安排得幾好,卡位可以容納到6人+,所以話都幾適合朋友聚會,因為最緊要係張枱夠大,擺得曬d碟之餘會有鬆動位。日式宇治抹茶紅豆麻糬梳乎厘pancake $118首先要讚他們的梳乎厘pancake空氣感非!常!持!久!由於製作時間需要用上25分鐘,所以我一落單就叫起,食到一半pancake已經來嚕~然後急不及待的快快拍照,還把另外一半的主餐吃完再吃它也還沒有塌下的跡象!(這篇幅來形容有點長但真的每次都很快塌下令人沮喪呀!) 梳乎厘蛋香麵粉香十足,奶蓋表現平實跟pancake互相配搭得好,切開還發現埋藏著軟綿綿拉絲的麻糬,宇治抹茶粉濃郁甘甜,略略覺得旁邊的紅豆醬可以更甜。德州燒烤牛肉漢堡 $88他們家的漢堡包是Brioche,鬆軟富牛油香,餡料有洋蔥圈、煙肉

日式宇治抹茶紅豆麻糬梳乎厘pancake $118
日式宇治抹茶紅豆麻糬梳乎厘pancake
德州燒烤牛肉漢堡 $88
他們家的漢堡包是Brioche,鬆軟富牛油香,餡料有洋蔥圈、煙肉加入BBQ燒烤醬幾夠惹味。份量唔夠的話可以考慮加$50變成set, 有薯條和飲品。
椰香豆冬陰功海虎蝦意大利麵 $162
首先擺盤present得幾唔錯,首先食咗個大蝦,店家保留了蝦頭和蝦尾用刀叉容易切開,還有蝦膏的味道。冬陰功醬汁帶微辣及酸味好開胃,辣度非常輕微對於不吃辣的我都接受得到,此外還加入了蘑菇和蔬菜去炒豐富咗,個人覺得呢個意粉幾有記憶點,推介。
椰香豆冬陰功海虎蝦意大利麵
Caribbean Passion
係個咁IGable既地方總會想有杯野飲打吓卡,不過其實openrice未有咩食評又唔係好知咩樣既情況吓選擇了有passion fruit的Caribbean Passion, 有一大舊橙賣相唔錯吖,有點熱情的夏日氣氛!
日式宇治抹茶紅豆麻糬梳乎厘pancake
椰香豆冬陰功海虎蝦意大利麵
2023-01-06 128 views
德福開咗間超正食漢堡飽嘅餐廳,裝修環保光猛,坐得又勁舒服,重點係啲漢堡飽果然好味😋,怪不得全院滿座啦👍🏻我哋點左兩個漢堡飽套餐,有個南瓜🎃湯,飲落勁足料,好香滑!個小麵包都好軟熟😘套餐仲有埋薯條🍟同嘢飲🤤薯條勁香脆又新鮮,食得出係即炸,熱辣辣🥰旁邊仲有啲酸瓜配菜,估唔到咁出色,可以用好味黎形容,絕對唔似係配角🫶🏻重點黎啦!兩個漢堡包🍔大愛丫🎈🎀艾斯阿格牛肉漢堡同特級鴨肝牛肉芝士漢堡🎀兩個麵包係超軟熟,充滿空氣感!牛肉係勁濃郁勁多汁,只要用手指輕輕一按,啲肉汁係滿瀉🤩特別要講一講個鴨肝牛肉芝士漢堡,有鴨肝嘅牛肉漢堡一面煎得好香脆,入口口感豐富,味蕾上亦得到滿足!

重點黎啦!兩個漢堡包🍔大愛丫🎈

2023-01-04
Dinner
德福商場最近開咗間Burger店裝修帶有少少輕工業風仲有graffiti塗鴉牆身有別於一般專食漢堡嘅burger店餐廳仲有其他西餐可以點又可以飲返兩杯🍺🥂咁多選擇,同個friend行完街就入嚟試吓椰香冬陰公海虎蝦義大利麵🍝泰式融合西餐真係好特別冬陰功嘅辣味無掩蓋意大利麵細滑嘅質感兩隻巨型虎蝦🦐鮮味十足鍾意食創新料理嘅朋友一定要試吓艾斯阿格牛肉漢堡🍔全部漢堡都可以$50 升級套餐每日都有唔同嘅特色飲品🍑今日係蜜桃紅茶🥰漢堡係用brioche作為漢堡面底食落去香軟鬆化健康嘅南瓜條配合肉質煙靭嘅漢堡Main course定係burger 都會有個湯🥣今日係南瓜湯飲落都幾濃郁蛋酒吉士布丁🍮呢個甜品真係夠晒eye-catching簡直好似藝術品咁靚布丁入口超細滑仲有脆身爆谷粒士多啤梨同藍莓嘅酸甜同焦糖嘅香甜有兩種唔同嘅層次十級推薦⭐️⭐️⭐️
德福商場最近開咗間Burger店
裝修帶有少少輕工業風
仲有graffiti塗鴉牆身
有別於一般專食漢堡嘅burger店
餐廳仲有其他西餐可以點
又可以飲返兩杯🍺🥂
咁多選擇,同個friend行完街就入嚟試吓

椰香冬陰公海虎蝦義大利麵🍝

士多啤梨同藍莓嘅酸甜
同焦糖嘅香甜
有兩種唔同嘅層次
十級推薦⭐️⭐️⭐️

𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎九龍灣新開左呢間餐廳,新屎坑即刻去試吓。中午有𝘣𝘰𝘰𝘬位去到安排坐卡位,感覺坐得舒服。可能餐廳新開,出餐速度勁慢。𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘴𝘦𝘵都付餐湯同餐包,但有𝘥有湯又冇包,問埋又話焗緊,最後都係冇比到個包我地🥹🌟 𝗖𝗮𝗿𝗿 𝗩𝗮𝗹𝗹𝗲𝘆 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿卡爾谷煙燻車打芝士牛肉漢堡 ($𝟭𝟬𝟴) 加薯條(+$𝟯𝟴)𝘉𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 等左差唔多20分鐘先到,食落味道正常,而薯條就要另外加錢先有,定價稍為進取左少少🤏🌟𝗗𝗮𝗶𝗹𝘆 𝗥𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 南瓜帶子意大利飯 ($𝟭𝟯𝟴)𝘥𝘢𝘪𝘭𝘺 𝘳𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰 有幾個選擇,朋友鐘意帶子所以叫左呢個。一上枱就聞到勁香芝士味,燴飯整得好𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺,而帶子都好大粒同鮮甜,南瓜味道唔重但成個口感好順滑,飯粒軟硬度好好,保留到米心,再加入洋蔥同菇等增加層次,😂係一個幾成功既𝘳𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰!𝘳𝘦𝘤𝘰𝘮𝘮𝘦𝘯𝘥𝘦𝘥!🌟𝗗𝗮𝗶𝗹𝘆 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮 雜菌豬腩肉温泉蛋意大粉 ($𝟭𝟯𝟴)以為係一大舊豬腩肉鋪喺面,原來佢嘅豬腩肉係切條好似煙肉咁,方便夾黎食。意粉份量多,食落比較硬身,如果煮耐少少會較好。另外意粉

以為係一大舊豬腩肉鋪喺面,原來佢嘅豬腩肉係切條好似煙肉咁,方便夾黎食。意粉份量多,食落比較硬身,如果煮耐少少會較好。另外意粉唔太掛汁,分左意粉後仲淨左超多汁😂

🌟 𝗔𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗦𝗺𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁水煮蛋煙三文魚吐司($𝟭𝟮𝟴)

近排好興食輕食,呢個吐司上面鋪滿沙律菜同三文魚,仲有隻水煮蛋。食落幾清爽,但始終覺得有少少淡口。碟旁邊有個漬物蕃茄,仲有𝘥南瓜醬,食落口超酸𝘭𝘰𝘭 唔太推薦

咖啡☕️賣相好靚,𝘤𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭 𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦 啡味略重。

📍 𝐛.𝐨.𝐭.𝐡 𝐁𝐲 𝐓𝐞𝐱𝐚𝐬 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫
九龍灣偉業街33號德福廣場二期5樓510-513號舖

2022-12-22 230 views
今日午餐,同相熟同事做冬。去試新野,呢個舖位之前係pizza hut 而both 餐廳🍴選擇都好多有多款意大利粉🍝由於之前同事上星期食過推介意大利飯本身仲有推介既是日魚柳但今日係炸魚薯條🍟我同同事都唔太喜歡食炸魚所以最後我哋揀左小龍蝦🦞牛肉漢堡🍔我哋本身book 左12:30,去到時因為今日好多人同埋餐廳開11:30要等第一批客人食完先有等入座,但還好,因為book 左我哋等左15-20分鐘如果要排隊等應該要預早DD入座左之後,QR code 落單但落單後好耐都未有野食已經差不多1點正當我地想問店員餐湯麵包就送上上餐速度不能當快餐所以要預留啲時間先可以食到呢一餐很快意大利飯都送到意大利飯很creamy 有三隻大帶子賣相不錯👍等到我哋食完意大利飯飲品送到我哋都揀咗不用加錢的荔枝茶有要熱的可以少甜同事揀左少甜少冰等多一陣小龍蝦🦞牛肉漢堡🍔送到我哋都有加錢要薯條🍟薯條🍟很香脆,有支燃粉味道漢堡🍔有點失望,小龍蝦🦞真的很小像蝦仁🍤仔,漢堡🍔的牛肉很好吃😋有肉汁鬆厚,包皮也焗過熱同脆,還加左芝士醬是比較咸少少價錢方面比較中上但比其他西餐廳如Outback 好食😋
今日午餐,同相熟同事做冬。
去試新野,呢個舖位之前係pizza hut
而both 餐廳🍴選擇都好多
我同同事都唔太喜歡食炸魚
所以最後我哋揀左小龍蝦🦞牛肉漢堡🍔
我哋本身book 左12:30,去到時因為今日好多人
如果要排隊等應該要預早DD
入座左之後,QR code 落單
但落單後好耐都未有野食
有要熱的可以少甜
同事揀左少甜少冰
等多一陣小龍蝦🦞牛肉漢堡🍔送到
我哋都有加錢要薯條🍟
薯條🍟很香脆,有支燃粉味道
漢堡🍔有點失望,小龍蝦🦞真的很小

價錢方面比較中上
但比其他西餐廳如Outback 好食😋
2022-12-22
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Lunch
  • 日式帶子南瓜🎃燴意大利飯
住咁耐九龍灣就知可以坐嘅西式cafe真係唔多!前排同朋友行德福望下餐飲食肆圖,見有間burger影得幾靚就被吸引了 .ᐟ.ᐟ 去到先發現原來係新開嘅 ( •̤ᴗ•̤ ) 餐廳地方寬敞,裝修帶點美式格局。遠望感覺燈光有點冷冰,帶白的光管令環境變得稍有壓力,假如能帶暖光或許氛圍會更好 👩🏻‍🌾➤ Veneto Asiago cheese beef burger ($98) 漢堡包內有蕃薯條在坊間都比較少見,包身尚算鬆軟,充滿牛油香。牛肉調味亦剛好,不會過乾但稱不上Juicy,仍能吃出裡面的油脂香味。芝士份量不算誇張,而每吃一口都會掛著煙燻甜椒味。份量飽足,不過有點膩。➤ Mushroom soup (隨餐)蘑菇湯口感綿稠,湯內有粒粒蘑菇提升口感、保留層次。不過整體感覺偏鹹,面頭有少許烘乾的茶樹菇但味道稍burnt ⋯另外還會配上薄片丹麥酥,麵包酥脆但吸滿牛油,沾手都是油膩感。➤ Mexicano Churros ($88)離遠已經聞到好香的肉桂糖味。面頭沾上的砂糖有點多,所以略甜,建議可以調低糖度。外層超級鬆脆,不過個人更喜歡帶煙韌口感的churros。旁面雲呢拿雪糕則有種強勁的重精油味、但相

Mushroom soup

➤ Mushroom soup (隨餐)
Mexicano Churros

➤ Mexicano Churros ($88)
離遠已經聞到好香的肉桂糖味。面頭沾上的砂糖有點多,所以略甜,建議可以調低糖度。外層超級鬆脆,不過個人更喜歡帶煙韌口感的churros。旁面雲呢拿雪糕則有種強勁的重精油味、但相對煉奶及淡忌廉味亦重。質地不算軟滑,有種砂粒感。
Garfield milkshake

➤ Garfield milkshake (+$37)
呢杯野飲唔會再嗌⋯ Earl grey/ice cream/wafer biscuita 但完全喝不到伯爵茶味,雪糕味道亦有點怪異,整杯奶昔感覺似兒時看醫生的白色奇怪藥水。面頭上的蝴蝶裝飾反而有點弄巧反拙,點綴不太美觀。餅乾是用消化餅,一大塊望落感覺亦不太美觀,建議met碎啲會更好。而且飲咗幾啖已經有隻蚊飛咗落去,立刻決定收手。整體口感濃稠,若然味道質素提升會更好,原價$58的話更不會考慮。
Fish n’ Chips

➤ Fish n’ Chips ($138)
上菜隻碟大到令人目瞪口呆,而且炸魚size超級大條⋯ 脆漿不厚,鱈魚柳肉質微嫩而帶點彈牙。薯條即炸香脆,即使放久了都不會變軟身。口質味道亦有點像Cajun fries,但更增一層空氣感!椰菜沙律清新爽脆,配上酸酸甜甜的醬汁適合作refreshing用。

相信新開張食物依然有很多的進步空間,但值得一讚的是店員服務態度及觀察力都尚算不錯,會主動提供濕紙巾,亦會詢問飲品及甜品是否需要另上。不過想要增加人客必須提升食物質素,如果想更chill更悠閒,燈光亦需要有所調節 ☕️。

推薦指數:🌕🌘🌑🌑🌑