🍴磨菇湯 (8/10)將磨菇打碎,質感好濃稠,好香濃菇味,好好飲!🍴 德州燒烤牛肉漢堡Add On (Golden Fries) + (Soup/Drink) $138 另收加一 (8/10)薯條好幼身,炸得好香脆,有薯仔味,真係放耐咗都好脆!麵包好鬆軟,有用牛油煎香,有牛油香 個包都好好食,入邊有炸洋蔥圈生菜芝士煙肉牛肉餅,用咗燒烤醬汁,甜甜哋,牛肉餅幾香口都幾Juice,比較重黑椒味,,有少少牛肉嘅香味,煙肉油煙油嘅香味,洋蔥圈好香脆,增加咗口感。☕️Cold Hazelnut Latte +$25 另收加一(9/10)咖啡好香濃,入口好滑,好nutty,好正,奶泡都好綿密,Hazelnut好出好香,一啲都唔甜好好飲!🍮蛋酒吉士布丁 $58 另收加一 (10/10)布甸好creamy好滑,好重奶香忌廉味,甜甜哋,同時又有焦糖嘅焦香,上面嗰個係彈走,有蛋嘅香,酒味都好濃烈!勁好食!

🍴磨菇湯 (8/10)
將磨菇打碎,質感好濃稠,好香濃菇味,好好飲!

🍮蛋酒吉士布丁 $58 另收加一 (10/10)
2023-01-28 81 views
今晚打算唔煮飯,就決定去呢間餐廳食Burger! 雖然排左陣隊,但係完全值得嘅!🔥是日精選濃湯今日係南瓜湯配丹麥包,南瓜湯好濃郁又夠滑!🔥香蒜帕馬臣炸魷魚呢個炸魷魚份量都幾多,配上他他醬,作為小食一流好好味!🔥精選意大利麵或燴飯每日都會有唔同嘅精選,今日我哋就揀咗芝士白汁煙鮭魚意大利麵!個意粉都不錯,鮭魚份量幾多!🔥德州燒烤牛肉漢堡呢個burger好經典,有炸洋蔥圈煙肉及芝士牛肉,配上BBQ汁,成件事好夾!另外配上一堆薯條,熱辣辣!🔥極級美國黑安格斯肉眼牛扒我哋叫咗五成熟,塊扒煎得啱啱好,食落好Juicy!🔥Tiramisu latte呢個飲品好似甜品咁,將個Tiramisu變咗做飲品,個奶泡好Rich,配埋latte好正!

🔥是日精選濃湯
今日係南瓜湯配丹麥包,南瓜湯好濃郁又夠滑!

🔥香蒜帕馬臣炸魷魚
呢個炸魷魚份量都幾多,配上他他醬,作為小食一流好好味!

🔥精選意大利麵或燴飯

🔥德州燒烤牛肉漢堡

🔥極級美國黑安格斯肉眼牛扒
我哋叫咗五成熟,塊扒煎得啱啱好,食落好Juicy!

🔥Tiramisu latte

2023-01-28 65 views
知道九龍灣新開了「b.o.t.h By Texas Burger」但較早前總是未能入坐,今日終於提早收工,來到這裡嚐嚐他們的各款美式漢堡,還有扒類、甜品等…這裡裝潢帶點懷舊,設有特色磚牆及以瓷磚鋪桌面等…Tiramisu Latte爆多芝士忌廉在面層,再配上香濃咖啡,做到層次分明,柔滑香甜,啡味濃郁,令人陶醉。特色玉米夾餅玉米夾餅夾著多款材料,今次更選了雞肉作主打,當中還有牛油果醬、蕃茄及酸忌廉作調味,清新爽甜,層次豐富。德州燒烤牛肉漢堡漢堡又點可以唔叫,他們用上Brioche漢堡,入口鬆軟富油香,再有牛肉、炸洋蔥圈、生菜等…及有BBQ燒烤醬汁,入口牛味濃郁,香脆可口,越食越惹味。咖啡帶骨豬鞍扒來到已聞到陣陣咖啡香,入口肉味濃郁,口感嫩滑彈牙,甚有驚喜。熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟那濃郁的芝士及朱古力碎粉超流心,而且梳乎厘口感軟彈,空氣感十足,令整體味道更綿密香濃,真的是一款必叫嘅甜品。

這裡裝潢帶點懷舊,設有特色磚牆及以瓷磚鋪桌面等…

Tiramisu Latte

特色玉米夾餅

德州燒烤牛肉漢堡

咖啡帶骨豬鞍扒

熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟

2023-01-26 90 views
今日未到12點就已經去到呢間新開嘅餐廳度等位,以為好多人啦,咁原來仲要係90分鐘食飯時間咁都算啦,咁好啦入到去咁睇完個餐牌咁去諗住叫嘢食就叫個侍應生啦,點知佢就指住嗰張QR code字篤篤兩下,示意即係要用QR code去點餐嘅,咁其實你作為一個侍應其實你講一句嘢又好難,除咗嗰個係麻麻哋其他服務生都服務態度都可以。此外,講到個burger係幾特別嘅都幾好食嘅,但係嗰手工限量Pizza就好一般。杯嘢飲都幾好飲嘅。
2023-01-26 65 views
食物可以,但服務員態度奇怪(個別人士極其敷衍了事,又有啲掛住同認識嘅食客不停大聲吹水)見到客人檯上冇食物到唔主動幫手check - 當日我隔離檯table for 2, 工人姐姐嘅dish一早到咗, 伯伯嘅dish直到我食完 (我比佢哋遲入座最少15分鐘),冇員工幫手check單睇吓咩事(唔好要求員工主動,係唔會),連我唔識隔離枱都幫手叫啲staff check of coz, 答案只係話整緊,時間要耐啲bla bla bla) … service係離譜的差。另外冇人知道應變…我哋當日食晒嘢,準備pay the bill時佢先上湯⋯冇原因,不解釋而有個服務員同識嘅食客吹水係話因為lunch 太多人冇晒湯要重新煮⋯點解啲員工送食物俾客時唔講聲,又或者用其他(like salad?)代替?上菜次序都唔理,食物質素又一般,冇services,叫人點推介?BYW, 我寫咗complain letter去佢哋嘅gmail 但冇feedback嘅,我對呢間嘢已經再冇任何期待
2023-01-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2023-01-25 89 views
Lunch time等候時間極耐 如果lunch time既話可以唔使黎食 一定會遲到的 落單QR code都搞錯 2位變4位 落單後問返我地係咪叫左4個餐 要重新等候食物 上菜速度好慢 隔離枱個burger就食晒d飲品都未到 個burger送到黎個包面係燶既 落左request 話走生菜走洋蔥 送到黎全部係晒到 完全ignore左客人既request 入面既牛肉一切就碎晒 蕃薯條好淋芝士好漏 唔知食緊乜 OpenRice一面倒好評 完全唔認為值得排隊入去食

2023-01-19
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
b.o.t.h By Texas Burger (九龍灣)主打美式漢堡的b.o.t.h最近在九龍灣開了新分店,環境闊落,食物選擇非常多,除了漢堡包,仲有供應意大利飯、意粉、薄餅等主食,輕食方面亦有三文治、吐司、沙律等。自家製紐約特色薄餅薄餅底塗上蕃茄醬,上面舖上意大利辣肉腸、香葉和大量芝士,有超強拉絲效果,薄餅邊都好脆口。特級鴨肝牛肉芝士漢堡用上布里歐包 (Brioche),牛油和蛋味道較重,漢堡包塗了牛油再烘烤,夠香脆。牛肉漢堡肉汁豐富,肉味夠濃;鴨肝味道香濃,脂香味豐富了整個漢堡的口感,再加上半溶芝士和沙律菜,並加入自家醬料草莓香醋,相當美味!日式帶子牛油南瓜燴意大利飯米飯的顏色好治癒,高湯和米飯比例控制得剛好,米粒偏軟身,飽滿地吸收了湯汁,好香濃忌廉和南瓜味道,清甜的南瓜蓉令意大利飯口感更綿密,仲有粒粒南瓜,配上煎得香口的牛油帶子。晚市套餐跟配餐湯、餐包和飲品。可以優惠價升級至特色飲品。飲品選擇好多,有懷舊香港特色飲品、咖啡、雞尾酒、軟雪糕奶昔等。賣相充滿少女心的軟雪糕奶昔吸引了我地:Pink Panther由雜莓、雪糕和乳酪打成的奶昔,酸酸甜甜,口感幼滑。Garfield由伯爵
b.o.t.h By Texas Burger (九龍灣)

自家製紐約特色薄餅

特級鴨肝牛肉芝士漢堡

日式帶子牛油南瓜燴意大利飯

賣相充滿少女心的軟雪糕奶昔吸引了我地:
Pink Panther
由雜莓、雪糕和乳酪打成的奶昔,酸酸甜甜,口感幼滑。

Garfield
由伯爵茶、雪糕和消化餅打成的奶昔,並灑上可可粉,裏面有粒粒消化餅。
2023-01-24 70 views
今次去咗食喺九龍灣德福廣場嘅人氣burger店,去到門口已經見到好多人排隊👍🏻佢哋嘅裝潢有懷舊嘅感覺,餐廳座位好闊落,多啲人去聚餐都好適合❣️食物方面,前菜個湯同麵包已經好吸引,麵包係千層牛油麵包🤤🤤我哋叫咗’Carr Valley Beef Burger’ 牛肉充滿肉汁,夾埋紫洋蔥落去食好夾👍🏻另外叫咗 ’香濃蕃茄布塞托風乾豬面頰意大利麵’ ,意粉分量都幾多,有好多配料而最特別都係豬面頰,味道小小辣好惹味🤤如果多幾個人去食,好推介叫佢哋特色pizza,鋪滿芝士同辣肉腸,芝士味好出😍趁熱食仲拉到絲🧀🧀飲品方面,Tiramisu Latte 好值得試,好creamy咖啡唔苦好好飲😍而布甸就外型特別,下次會想試佢哋出名嘅pancake❣️

今日行過九龍灣,黎試下呢間美國風嘅burger cafe😄睇黎應該係新開,但竟然平日黎都full😨餐廳裝修幾 chill,好岩一班朋友黎食下野傾下計咁食物飲品選擇都多🫕餐湯今晚係南瓜湯😃味道好濃郁,入口都creamy🥢香蒜帕馬臣炸魷魚一碟都幾大碟,大部分係魷魚鬚😆炸得都好酥脆,個炸皮唔厚,魷魚味都有加左啲檸蜜汁同沙律醬去食好解膩👍🏻🍔德州燒烤牛肉漢堡黎到一定要試下招牌Texas Burger 啦!漢堡扒係幾juicy😍燒烤汁嘅味岩岩好,唔會太搶左牛肉味個包都輕輕烤過👍🏻而且加埋炸洋蔥圈,口感好多層次幾欣賞佢個薯條,幼薯條每條都炸到好脆,一流🍝三文魚白汁意粉意粉a彈,白汁香濃,加埋芝士碎食好香口🥩美國安格斯肉眼牛扒嘩都幾大塊! 5成熟岩岩好油香味唔算好勁但肉味都重👍🏻肉汁都豐富所以食入口完全唔乾,一定要連埋炸蒜食😆啲side都好食👍🏻🍸Earl grey chocolate 都算係餐廳嘅signature😃Earl grey同chocolate味唔會互搶,反而好夾每啖都帶有茶同chocolate嘅香味☺️
今日行過九龍灣,黎試下呢間美國風嘅burger cafe😄
睇黎應該係新開,但竟然平日黎都full😨
餐廳裝修幾 chill,好岩一班朋友黎食下野傾下計咁

食物飲品選擇都多

🫕餐湯
今晚係南瓜湯😃
味道好濃郁,入口都creamy

🥢香蒜帕馬臣炸魷魚
一碟都幾大碟,大部分係魷魚鬚😆
炸得都好酥脆,個炸皮唔厚,魷魚味都有
加左啲檸蜜汁同沙律醬去食好解膩👍🏻

🍔德州燒烤牛肉漢堡
黎到一定要試下招牌Texas Burger 啦!
漢堡扒係幾juicy😍燒烤汁嘅味岩岩好,唔會太搶左牛肉味
個包都輕輕烤過👍🏻
而且加埋炸洋蔥圈,口感好多層次
幾欣賞佢個薯條,幼薯條每條都炸到好脆,一流

🍝三文魚白汁意粉
意粉a彈,白汁香濃,加埋芝士碎食好香口

🥩美國安格斯肉眼牛扒
嘩都幾大塊! 5成熟岩岩好
油香味唔算好勁但肉味都重👍🏻
肉汁都豐富所以食入口完全唔乾,一定要連埋炸蒜食😆
啲side都好食👍🏻

🍸Earl grey chocolate
都算係餐廳嘅signature😃
Earl grey同chocolate味唔會互搶,反而好夾
每啖都帶有茶同chocolate嘅香味☺️
Type of Meal
Dinner
2023-01-20 111 views
訂位時仲口口聲聲講話要一個鐘還返張枱俾佢,坐低咗落完單九個字都未見到個主菜,催成五六次一路係咁講話得啦得啦就有,結果後邊張枱遲過我都仲有得食,我哋嗰枱啲嘢食先嚟。有關啲食物(太嬲,所以冇影相)餐湯: 呢個嚟得最快,一坐低幾分鐘就有,中規中矩的南瓜湯,係跟湯嗰塊麵包大小不一豬肉三文治: 等咗半個鐘催咗幾次先有,中肯啲講,豬肉絲Juicy,麵包都夠脆,但係欠咗啲配菜朋友的牛面risotto: 就係呢個主菜出事,等咗九個字都無得食,結果成餐晏晝要轉外賣盒返公司食,risotto 外賣凍左嗰種膩同漏,留返俾大家想像劣評係比服務,百幾蚊一餐lunch食到咁受氣,真係無下次PS: 要講埋佢張凳,點解兩邊個扶手要做到咁高?用嚟等我冇嘢食嘅時候托住個頭?

有關啲食物(太嬲,所以冇影相)

劣評係比服務,百幾蚊一餐lunch食到咁受氣,真係無下次

2023-01-20
2023-01-20 86 views
繁忙時間排隊頭會有得入座反而比中間同埋後面啲人入,員工服務態度超級差,完全唔會理客人,同埋食物質素同垃圾冇分别,仲要等好耐都未上菜,食完一次就谷氣一次,下次唔會再光顧
2023-01-20 553 views
係九龍灣德福二期新開鋪頭一定要試下😍地理位置十分方便,位於商場之內。無論炎夏寒冬都唔需要擔心天氣問題,可以舒舒服搵間鋪頭食嘢。一入門口見到一個水吧檯,內裡屬於工業簡約風嘅裝修style,以深綠色與灰色色系為主。設有卡座,座位闊落,坐得舒適。以QR code落單方便又快捷。香菇墨西哥雙重芝士薄餅$98Total 一共四塊,全素,適合素食主義者。粒粒厚切香菇伴有番茄🍅粒並且帶哋微辣,令芝士顯得唔會太膩亦帶嚟多種口感與味道。芝麻菜.露筍.牛肝菌.黑蒜燴義大利飯 $138 材料係菜單名已完全突顯,真材實料😋醬汁完全包裹住義大利飯太膩亦唔會滯,而且帶有淡淡嘅黑蒜香,健康又好味😋。特級鴨肝牛肉艺土漢堡$171第一次食鴨肝buger. 頗為驚喜。漢堡又微微烘焙過。鴨肝入口即溶,厚厚嘅一層。配搭牛肉,令buger口感提升到更高層次。另外亦有醃製嘅洋蔥🧅幫手解滯😍。兩個dinner set都附有餐湯濃香嘅南瓜蓉並少許個蕎麥及忌廉🍮蛋酒吉士布丁$58賣相精緻,有🍓及🫐、爆谷座位及一支細細嘅酒作為點綴,布丁口感好滑且帶有濃香嘅奶味及少許嘅酒味,即使食完一整個都唔會覺得漏😍。

香菇墨西哥雙重芝士薄餅$98

芝麻菜.露筍.牛肝菌.黑蒜燴義大利飯 $138

特級鴨肝牛肉艺土漢堡$171

兩個dinner set都附有餐湯
濃香嘅南瓜蓉並少許個蕎麥及忌廉

🍮蛋酒吉士布丁$58
  • 特級鴨肝牛肉芝士漢堡
2023-01-18 70 views
九龍灣新開間餐廳走型格風,主打burger🍔,我呢個burger愛好者,點會唔入去試一試😂😂艾基阿格牛肉漢堡🍔$98另+$50 會有薯條及湯或飲品個burger果然出色!份量大,而且個色係做到有少少脆👍🏻👍🏻,我好怕個包已經淋晒!牛肉漢堡扒,好厚好juicy👍🏻👍🏻仲有配甜蕃薯條,好match,食落去唔會流晒汁個啲,整得啱啱好!😋😋薯條有驚喜,份量超多,幼薯條但好脆,擺得耐都唔會淋👍🏻👍🏻熔岩堤拉米蘇梳乎厘班戟🥞$118食完burger點可以唔叫個甜品🍮,好大個!個班戟彈下彈下,非常鬆軟🤤🤤唔算太甜,整得啱啱好,好正!😋😋Matcha latte 🍵$42奶量適中,濃濃抹茶味,好味😋😋Hazelnut latte 升級+$25咖啡好香好滑,Hazelnut 唔太甜,味道啱啱好👍🏻👍🏻

艾基阿格牛肉漢堡🍔$98
另+$50 會有薯條及湯或飲品
薯條有驚喜,份量超多,幼薯條但好脆,擺得耐都唔會淋👍🏻👍🏻

熔岩堤拉米蘇梳乎厘班戟🥞$118

Matcha latte 🍵$42
奶量適中,濃濃抹茶味,好味😋😋

Hazelnut latte 升級+$25
咖啡好香好滑,Hazelnut 唔太甜,味道啱啱好👍🏻👍🏻

2023-01-17 96 views
前排放假同朋友去咗德福行街,順便食埋晚飯先返去,好耐冇食西餐,所以就入咗去試下😚叫咗個大蝦冬陰功意粉set dinner ,當中包咗是日餐湯蘑菇湯,另外仲包咗杯嘢飲,之後我哋仲叫咗兩個小食,香蒜Parma臣炸魷魚🦑,香酥芥末羊仔柳,熔岩疏乎厘pancake,最後叫兩杯嘢飲-cold matcha Latta & Tiramisu Latta 大蝦冬陰功意粉🍝都好重味,辣得好過癮😋,蘑菇湯好濃郁再配一口多士,香蒜Parma臣炸魷魚🦑好鬆脆, 香酥芥末羊仔柳啖啖肉好juice, 熔岩疏乎厘pancake口感一流,最後cold matcha Latta & Tiramisu Latta 味道都唔錯😝,打卡一流😆

2023-01-17 79 views
太開心了🥳九龍灣開咗b.o.t.h!之前喺荃灣食過一次,已經留下深刻印象🤩今次九龍灣開分店,一定要去試啦!⭐️墨西哥手撕豬三文治🥪呢個真係超推介,每次都必點!🤩🤩豬肉有少少辣,但可接受!豬肉係多到滿瀉🤤🤤而且非常juicy!一路食啲汁一路流😂😂個包面有少少烘一烘,好脆👍🏻👍🏻⭐️+$50會配薯條+soup薯條分量無諗過咁多😂😂而且好脆卜卜,好好食,食到唔停口!啲配菜都好好食,有紫洋蔥好甜,青黃瓜好爽脆😋😋南瓜湯帶有少少薑辣,好惹味,無諗過南瓜湯會可以加薑,好新穎👍🏻👍🏻⭐️daily pasta 🍝 煙三文魚忌廉汁意粉非常creamy👍🏻👍🏻意粉整到煙煙韌韌!煙三文魚份量唔少,愈食愈有,抵叫😂😂⭐️宇治綠茶紅豆pancake之前無點過pancake,今次試下,果然係非常好食🤤🤤充滿空氣好鬆軟😋😋濃濃嘅抹茶味,加上甜甜嘅紅豆,真係食完又想再食!係必叫!!!

⭐️墨西哥手撕豬三文治🥪

⭐️+$50會配薯條+soup