2019-04-24 1270 views
一大班朋友話想BBQ,我地就訂左大埔巴希雅,一去到就俾錢,大約$200一個人。我地可以簡有冇頂既坐位,大家見天氣唔錯,都係坐室外,空氣流通d,仲有好多大射燈照住,夜晚都唔會黑!然後店員就幫我地開左個網燒爐,用網燒就唔怕攰,唔使成日拎住黎燒,真係好方便!我地自己出去拎野食,有好多唔同既野食俾人簡,大部分野食都已經用竹籤串好晒。又有雞全翼、丸類、唔同既肉製品、豬牛羊雞,仲有菇、瓜,勁多選擇!!!最開心係有埋大蝦!勁大隻勁新鮮!燒到差唔多仲可以加孜然粉同辣粉調下個味道!唔覺唔覺就食左好多串!最尾再食返個燒香蕉,燒完可以拎返出去加朱古力醬,真係好正!

最開心係有埋大蝦!勁大隻勁新鮮!

最尾再食返個燒香蕉,燒完可以拎返出去加朱古力醬,真係好正!
$200 (Dinner)
2019-04-23 896 views
經常聽到朋友說去大埔的吧希雅BBQ,我一直以來是普通的自助BBQ類型,直到這次去才發現原來是已經預先把食物穿成一串串直接放上炭爐上面燒烤便可以,不用自己動手一直拿着食物不停地傳傳傳去燒熟食物那麼累的。大埔吧希雅這個場地也挺大我發現可以容納好幾百人!但是一邊燒一邊會發現炭爐上的煙其實是有點攻鼻的,每台之間也不算相距很遠所以環境也比較煙霧離漫。所有人都要去到最盡頭的房間內選擇自己想吃的食物然後放在碟上再返回坐位燒。這海鮮材料是每人有限定的份量,不是任吃的。海鮮也挺新鮮,我比較喜歡吃這串燒牛肉,很快燒熟,啖啖肉,適合我這個食玉秀。蒜蓉包很搶手,經常被洗劫一空。我們去了幾次才有幸遇到蒜蓉包。燒的時候要小心一點,因為放在炭爐上距離實在太近了,燒短短10秒鐘已經可能把蒜蓉包熏黑。原來香蕉也是甜品直接放在炭爐上左右各燒一會兒然後拿去給職員阿姐他們淋上朱古力醬,熱熱的香蕉,還可以,不過我還是比較喜歡吃平時的香蕉。這個懶人燒烤場,可以再試。

這個懶人燒烤場,可以再試。
2019-02-23
2019-04-20 645 views
小編住喺大埔,所以平時都會約埋三五知己去附近大埔搵食。巴出晒名係一個好嘅選擇,200數食到飽,都幾好食嘅但係款式唔多。最期待係佢嘅燒菠蘿,但得得一人一塊 非常唔夠喉呀!佢嘅地方都好大可以容納10幾個朋友一齊燒野食。佢有分有蓋同埋冇蓋,記得搵位嘅時候盡量無蓋既爐去燒烤。因為你去有蓋既你會見到有蓋嘅成個地方都充滿煙燻,想呼吸新鮮空氣一定要去冇蓋嘅一陣風吹埋嚟舒服好多好多。雖然呢間都幾好但係就款式真係唔夠多呢
雖然呢間都幾好但係就款式真係唔夠多呢
2019-03-11 1341 views
好多年無出去燒野食啦,終於都可以約到一班人一齊燒野食,最開心係狗仔都可以出去玩下!朋友之前係openrice見到呢間好吸引,於是我們便相約到這裡燒野食。這裡跟平時BBQ有D唔同,呢度係係枱上面有個炭爐俾你自己燒,而且將食物整到一串串俾你燒!另外唔驚落雨,因為會有帳篷遮住枱櫈的!這裡是任食的,$178任食3小時,加20蚊便可以任飲埋!食物種類都算多,飲品也是。這裡飲品跟食物是分開兩邊拎的。除了有丸類、肉類、蔬菜類可以燒,還會有限每人只可拎一份的蜆同蝦可以拎。蜆是一煲咁放上去燒的,我地仲買左啤酒加入去煲,蜆的味道會更鮮的!最開心的事這裡辣粉和孜然粉可以自由落,比起出面舖頭燒果D又唔同!另外香蕉也是限量拎的,拎的時候這裡的人會教你燒幾耐同埋燒完後可以拎返出去俾佢地幫忙落朱古力醬或焦糖醬!這次是一個很好的體驗呢!

這裡飲品跟食物是分開兩邊拎的。

這次是一個很好的體驗呢!
2019-03-10
藍妹成日嘈好想燒野食,好耐冇燒,男朋友有一日忽然要帶藍妹去燒野食,令藍妹開心到不得了!😍由於全晚都係食同吹水為主,冇乜影相。😆果到係全自助形式既,野食野飲都係自己去拎。「巴希雅海灣重慶燒烤」同平時BBQ有啲唔同,佢係網燒既,唔洗自己叉住去燒。—果到野食種類都好多,豬牛羊雞,串燒,菜,丸,樣樣齊,要乜有乜。🤩藍妹覺得牛同羊既串燒特別出色,羊屬於超級騷果種,牛既味道亦好濃郁。😜藍妹最Surprise係佢既蔬菜類好多,藍妹主攻翠肉瓜同茄子已經好夠!果到既茄子係完整一條比你燒嫁,好正!😱—因為係網燒,所以火候比較難掌握,要不停keep住翻下啲野食,如果唔係就好快燶。🤯果到幾個人以上,其實已經會包蜆,蝦,仲有菠蘿同香蕉!聽講連皮燒好條香蕉,拎比佢,佢會幫你meet開,再加朱古力醬,當甜品食。🤤藍妹好想試嫁,可惜當日食得太飽,最後都冇食到。😭—果到乜都有齊好方便,唯一缺少既就係調味料。😫不過當晚藍妹見到隔離枱自己帶左好多調味料黎,佢地都好好人比左啲我地。大家係蜆果張圖見到既檸檬葉就係佢地比嫁啦,落左之後,成個味真係鮮好多!😬—埋單200蚊位左右,其實都算抵食啦。2手fing fing去,2手fin
由於全晚都係食同吹水為主,冇乜影相。😆
果到係全自助形式既,野食野飲都係自己去拎。

果到既茄子係完整一條比你燒嫁,好正!😱

果到幾個人以上,其實已經會包蜆,蝦,仲有菠蘿同香蕉!
藍妹好想試嫁,可惜當日食得太飽,最後都冇食到。😭

果到乜都有齊好方便,唯一缺少既就係調味料。😫

埋單200蚊位左右,其實都算抵食啦。
2手fing fing去,2手fing fing走,仲要食到超飽,真係唔錯嫁!🤭
2019-02-07 1859 views
好好味串燒,不和一般燒烤一大件,吃太多,又難燒熟,每串燒,不會燒太久,又可吃多些種類食物,串燒爐雖然像小食檔,但串燒很快熟,要脆得脆要半熟得半熟,很容易掌握,牛肉串燒品質好,又有牛仔骨、羊架,丸類品質亦很好吃,蔬菜種類繁,尤其串燒九菜、大蕃茄又有蒜容法飽,每檯開爐費$50,年初三每位$198 包括一罐飲品 、一隻蝦、一件菠蘿、3人一隻香蕉、蜆、金菇菜一包,如果加$20任飲罐裝飲料

蜆、蝦、金菇菜
燒香蕉後加朱古力醬
燒豆腐皮
魷魚、多春魚
2019-01-21 1699 views
話說尋日去沙頭角禾田喜山種植園諗住系果度玩完燒烤,但原來收17:30 好唔過引,所以就轉最近既大埔燒烤,其實大尾篤好多間都試過,但印象就麻麻。直至尋晚去到巴希雅海灣燒烤,我地系上OpenRice 到比佢個名吸引到的。一直揸車入到黎,除左導航唔準外,都好易搵到巴希雅,因為個導航話距離芭希雅仲有5分鐘先到,好彩我慢車周圍睇下。事前我亦打左電話黎問有冇車位好啦,入正題啦首先,芭希雅個停車場系非常非常之大的露天停車場,搵位絕對無問題,值得一讚入場前先排隊比錢,好似是178一個人,小童2-3歲唔收費,非常好,價錢系比其他任食燒烤貴小小,但後尾發覺佢系物超所值,可能質素對我黎講先系最重要個場好整齊,都幾大下,環境又幾好,仲可以遠眺望到海添,任食時間系3小時,如果真系食野梗系夠有突。佢系川式燒烤黎嫁上左個爐,要比開爐費50蚊,但個爐系重本原子炭,呢種炭有一個優點系用黎網燒系一流,因為唔會搶火,耐燒,火力均勻,而且比較難入貨,燒足3個鐘都唔駛換炭,對工作人員同埋顧客都好!現場有歌聽,有限量食物,如大蝦同成個沙煲既蜆,香蕉,菠蘿,香蕉燒完仲可以比工作人員𠝹開同加朱古力醬或焦糖,非常正既甜品食材方面,牛仔

好啦,入正題啦

食材方面,牛仔骨同羊肉真系不得了
牛仔骨雪花好靚,燒到5-6成熟,加d小茴香
(子賢粉」同辣粉
羊肉系正宗川式,一串肉一串油膏,好香
多士都用法包,重本
雞肉腸,我懷疑是廚師腸,好似系又好似唔系,但真系又幾好味

非常之好味

食食下仲有抽獎環節同埋好多人黎慶祝生日

氣氛好好

食材方面應有盡有

真系會再回頭同介紹朋友黎

我系第一次開post食評論讚人的

我對食系有要求嫁😂
2019-01-16 1374 views
平日pat pat痕 我同朋友無啦啦話想BBQ就即慶話去巴希雅 其實聽左好多年 但從來未去過 今次終於第一次去 $178 加$50開爐費 基本上任食 另外每個爐會有一煲硯 一包金菇 三隻蝦 少少菠蘿 一隻香蕉 仲包一罐野飲佢所有野都用竹籤 一串串串好晒 我覺得幾好 份量少少 又可以試多啲款一開波太肚餓 拎左蒜蓉包黎燒 可能岩岩起爐 個火好大 好快就燶左 有啲晒不得不提 佢啲牛肉串 牛舌 墨魚頭都好好食好多蔬果俾你燒 不過要係甘加水 唔係好快乾如果有得原條魚燒就正喇不過蜜糖要另加$20先有 有啲貴如果有得任飲會開心啲
平日pat pat痕 我同朋友無啦啦話想BBQ

如果有得原條魚燒就正喇

不過蜜糖要另加$20先有 有啲貴
如果有得任飲會開心啲
2019-01-13 2696 views
呢啲天氣當然要約埋朋友一齊去BBQ 😝BBQ 場太多選擇,早前就留意 @openrice 有142個好評既 #巴希雅海灣重慶燒烤 🧐$178加$50開爐費,每人$200有找,食到捧著個肚走🤲一去到就喺收銀處排隊俾💰,然後佢會比手帶(for 拎一次野飲 e.g 可樂),之後可以拎埋其他一次性野食,例如:每爐有一煲硯,三隻蝦🦐,小量🍍,🍌&一包金菇#沙煲硯:硯肉無沙粒,份量好多,幾有鮮👍#🦐:比較普通,唔太中意燒🦐🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺任拎既食物都有好多種類,大部分都用竹簽幫你串好,所以真係好方便!1️⃣:牛肉串(夠淋,醃到好入味,唔需要再落任何調味粉)2️⃣:雞軟骨(無味,但加辣粉之後更惹味👍)3️⃣:羊架(羶味重,而且比較大件,切開易燒啲)4️⃣:廚師腸(!!!竟然會有廚師腸🧡)5️⃣:雞腎(好爽口!)除咗以上肉類,仲有漢堡扒,魷魚🦑,多春魚等蔬菜🥬類:🍆,菜肉瓜,九菜等。。菇🍄類:雞髀菇。。另外仲有熟食:咖哩魚蛋&燒賣👍食物種類雖然多,但調味粉太重,食完會好口渴。飲料價格都好貴:一枝apple cinder 要$25🤔 罐裝可樂$9🤔🔺🔻🔺🔻
呢啲天氣當然要約埋朋友一齊去BBQ 😝

#沙煲硯:硯肉無沙粒,份量好多,幾有鮮👍
#🦐:比較普通,唔太中意燒🦐

🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺

1️⃣:牛肉串(夠淋,醃到好入味,唔需要再落任何調味粉)

2️⃣:雞軟骨(無味,但加辣粉之後更惹味👍)
3️⃣:羊架(羶味重,而且比較大件,切開易燒啲)
4️⃣:廚師腸(!!!竟然會有廚師腸🧡)
5️⃣:雞腎(好爽口!)

除咗以上肉類,仲有漢堡扒,魷魚🦑,多春魚等
蔬菜🥬類:🍆,菜肉瓜,九菜等。。
菇🍄類:雞髀菇。。
另外仲有熟食:咖哩魚蛋&燒賣👍

食物種類雖然多,但調味粉太重,食完會好口渴。

飲料價格都好貴:一枝apple cinder 要$25🤔
罐裝可樂$9🤔

🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻
✅價錢可接受
✅環境好,場地唔會太迫,坐得舒服👍

‼️蜜糖要加$20

Type of Meal
Dinner
  • 串燒
2019-01-08 1278 views
星期日諗住去大美督踩單車同燒烤,好朋友話之前食過巴希雅覺得唔錯,唔駛自己用枝差燒係可以放上網爐用串燒形式燒幾好,所以就book咗星期日六點鐘。之前去踩左幾個鐘單車,六點鐘左右就去咗巴希雅。喺門口入口處俾左錢先可以入去,然後會比條手帶你又會有一樽黑色醬汁比你楂。如果要蜜糖要另外買, 嘢飲每人有一枝但通常擇果啲野飲都要再加幾蚊。一次性食物有幾隻蝦,一煲蜆,一包金菇同香蕉,呢啲係唔可以再攞要俾錢再買。任食有其他肉類雞牛羊,菜類同丸類,熟食有咖喱魚蛋同燒賣。本人覺得雞全翼,雞軟骨,牛肉串,牛仔骨,羊架,粟米,牛油蒜蓉金菇,豆腐乾,腸類,茄子同尖椒好食,其他都可以。鐘意辣可以加辣粉,吾食辣都可以加孜然粉。中間時段又會有抽獎 ,不過不足之處係果晚有毛毛雨,但明明仲有好多空枱,佢地為左吾開咁多傘,所以將的客逼埋呔一枱枱,我覺得既然吾full可以俾的客坐得舒服小小就好。價錢每個人$178 +50開爐又唔算太貴任食三個鍾。大美督有好多燒烤店 ,呢間算係一間有諗頭價錢又唔太貴嘅燒烤店。
2019-01-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$195 (Dinner)
2018-12-27 1515 views
天氣好約埋一大班朋友來燒烤, 朋友介紹這間 巴希雅海灣重慶燒,職員帶我哋入去中間位有啲局,可能中午較為少人, 所以職員叫我哋隨便揀其他位置,我們揀了路口位置,這裹環境真的不錯, 有啲位置仲可以望到海的. 雖然食物方面不算多,但大部分用竹枝串起,燒起來尚算方便, 但勝在夠新鮮, 不過我有自備海鮮, 唔知係唔係香蕉好貴呢. 7人先有兩隻, 好彩有3人不太喜歡吃「蕉」, 我們四人先可以一分二咋, 首先入場$198開爐要另加$50, 原來不包蜜糖, 蜜糖$15一樽, 另有少量免費醬料調味.每爐有一煲蜆,一包金菇, 及每人一隻蝦.鮮冬菇好大隻, 蒜蓉飽一包一般,燒羊架幾好,但幾有肉味,海大蝦, 鱔片, 魷魚, 貴妃蚌, 街市自限時3小時, 我們由下午燒到晚上7點, 還可以睇埋日落啊

每爐有一煲蜆,一包金菇, 及每人一隻蝦.

鮮冬菇好大隻, 蒜蓉飽一包一般,

燒羊架幾好,但幾有肉味,

海大蝦, 鱔片, 魷魚, 貴妃蚌, 街市自

限時3小時, 我們由下午燒到晚上7點, 還可以睇埋日落啊

2018-12-25
2018-12-09 2659 views
今日放工突然想燒嘢食,咁就同埋D朋友一齊揸車入大尾督燒烤,大尾篤燒烤我只諗起巴希雅燒烤場,因為好味好惹味,好耐冇嚟過點知去到好似唔同咗咁,停車場唔同咗,收銀位唔同咗,連攞嘢食嘅地方都唔同左,我覺得野食款色少左,同埋唔係好乾淨咁,佢連隻大狗都可以走入攞嘢食嘅位置,唔係好衛生,價錢要$178以前飲品冇任飲,而家可以加$20任飲,加埋其實都$198位,其實都平唔平。肉類只有燒牛肉好食,其他都麻麻地,佢兩個人夾埋只有一隻香蕉,不過隻香蕉加朱古力醬又真係幾好味!但由於我覺得質素冇以前咁好味,加上好貴,下次我會選擇其他店舖
2018-11-19 2697 views
地方好大,算係好乾淨又幾個位係俾人洗手的👍👍😬價錢唔算貴,$178一位 開爐費50元食物款式多...新鮮!有丸類,菜類,菇類,包,牛,豬,雞,羊都有🦐🦐🐔🐷🐮🐑一個爐其實都放都好多串🤤🤤火又大好快熟呀,d食物又新鮮,爐格尼會有燒烤粉,燒汁俾你用!如果要蜜糖就要加$20另外會送每人一隻大🦐🦐🦐🦐一盆蜆,同超甜菠蘿 ,仲有燒香蕉🍌tim👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
地方好大,算係好乾淨
又幾個位係俾人洗手的👍👍😬

價錢唔算貴,$178一位 開爐費50元
食物款式多...新鮮!
有丸類,菜類,菇類,包,牛,豬,雞,羊都有🦐🦐🐔🐷🐮🐑

一個爐其實都放都好多串🤤🤤火又大

另外會送每人一隻大🦐🦐🦐🦐
一盆蜆,同超甜菠蘿 ,仲有燒香蕉🍌tim

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
2018-10-09 4287 views
第一次来大美督,这里很安静,可以看海,可以踩单车,跟朋友们游完之后,来到了一家叫巴希雅海湾重庆烧烤,场地很大,食品品类多,且很新鲜,因为我们是第一桌到场客户,老板向我们良心推荐牛仔骨、羊扒、烤香蕉等食物,且亲自为我们示范如何烤出美味的食物,被他满满的热情感动,把我的第一次—食评献给了这里。牛仔骨外焦内嫩,配上红酒,是人生的一大享受。羊扒没有羊肉的膻味,肉质鲜美。在烧烤即将结束时,老板建议我们烤菠萝,果然是最棒的提议,吃完的油腻感烟消云散。
2018-10-09
$178 (Dinner)
  • 烧香蕉
  • 烧烤
  • 牛仔骨
2018-10-01 3737 views
今晚去哩間食,本身一早已訂左7點半5位。咁我地7點15分去到見到好多人排隊咁以為係街客,因為一直都係訂枱就一定有位,街客要等咁的地就去問收銀處職員佢一句就叫我地排隊,條隊無分訂位同街客。因為我前同後既人都係訂左位,如事者等到8點半先拎到位拎位哩樣野已令我非常不滿,點知食物更加離譜!我地8點半坐低個爐8點50分都未比到,加上食物提供不足大部分肉類都無曬,得返啲瓜瓜菜菜,肉丸同腸仔既下價食材!之後到可以領取既食物如蝦,煮蜆,香蕉同菠蘿,煮蜆竟然無曬仲要無賠償,香蕉甜品既朱古力醬都變壞左!!哩間野已大不如前唔會再去。唯一可以既係環境同衛生,因爲好似重新裝修過地方大左,新既自然都乾淨。

2018-09-30
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)