2018-09-28 3264 views
試問有邊個學生年代冇去過大尾篤燒嘢食?巴希雅有別於一般BBQ 佢將大部分食材都串好一串串 係就係方便咗不過啲肉擺係上面好快燶🤯所以要keep住反啲肉 一貼近個爐其實真係好熱🔥所以入場嘅時候建議大家可以要求一個有風扇嘅位😉..🍖食物方面 丸類肉類菜類都有 大概有20-30款選擇 大部分都唔會好重調味 主要係靠燒嘅時候落鹽或者七味粉 而蜜糖同蒜蓉等其調味料係要自費㗎 ..💰價錢方面 當日係公眾假期 $198三小時任食 $50開爐費 包一枝飲品 亦有每人一隻海蝦 每個爐一煲蜆etc 其他鮑魚同蚌都係自己係街市買入去 冇另外收費👍🏻 .
試問有邊個學生年代冇去過大尾篤燒嘢食?
巴希雅有別於一般BBQ

🍖食物方面
丸類肉類菜類都有 大概有20-30款選擇
海蝦

2018-08-27 2636 views
環景都尚算ok ,但食物質素吾得,連最基本的蜜糖都要比錢買,醬油茄汁欠奉,食物種類少,尤魚完全無味好似石頭甘硬,有時吾係我地想浪費食物,質數甘差你點食得落,每人二百元食左50元嘢都無就走人
2018-06-16 2246 views
大埔呢間戶外BBQ我唔止去過一次,貪佢可以提供免費泊車,空間又夠大,接觸下大自然令身心放鬆!任食串燒三個小時絕對足夠,大班人傾下又講下,鍾意食乜都得!串燒牛肉,醃得好好味,仲有其他食物都唔錯架!

任食串燒三個小時絕對足夠,大班人傾下又講下,鍾意食乜都得!

串燒牛肉,醃得好好味,仲有其他食物都唔錯架!
2018-05-28 1629 views
今日一同六人來左大埔大尾篤E間燒烤場🤤🤤🤤BBQ ah我地開頭怕好多人...所以一早就book定位👍👍一入到去環境好好,好大,都幾靚好多坐位👍👍🌈好乾淨,唔會污煙漳氣wo價錢都好抵食wo😍一個人都係二百幾蚊而食物方面好多款式ah有肉類🥩,有海鮮🍤,有蔬菜🍅🍆 有水果🍍 ,仲有小小熟食tim巴希雅燒烤場老闆好好人ah仲同我地傾計🌈🌈滿滿人情味,真係係港島區係食唔到的👍👍
今日一同六人來左大埔大尾篤
E間燒烤場🤤🤤🤤BBQ ah
我地開頭怕好多人...
所以一早就book定位👍👍

一入到去環境好好,好大,都幾靚
好多坐位👍👍🌈好乾淨,唔會污煙漳氣wo

價錢都好抵食wo😍一個人都係二百幾蚊
而食物方面好多款式ah

有肉類🥩,有海鮮🍤,有蔬菜🍅🍆
有水果🍍 ,仲有小小熟食tim

巴希雅
燒烤場老闆好好人ah仲同我地傾計🌈🌈
滿滿人情味,真係係港島區係食唔到的👍👍

2018-05-15 1456 views
天高氣清,一家人去左大尾督踩單車,踩單車既時候路經幾間燒烤店,唯獨俾呢間吸引左。上網search係一間重慶燒,好似好特別就決定要一試。夜晚黎到環境更有風味巴希雅係任食既,佢串好一串串食物,由你自己拎自己燒,所以好唔好食,其實係靠你自己既技術啦,哈!食物品種,菜同肉類都多選揀,總有一款岩你口味。食物refill都好快手。呢個牛油蒜容包十分推薦,燒完脆卜卜。每枱都有調味料俾你係燒既時候自己落,應該就係辣椒粉同孜然粉。香蕉,菠蘿,蝦,蜆同一包金針菇,就係根據人數分配俾你既。佢個爐真係用炭燒熱,邊玩邊食,食落別有一番風味。
夜晚黎到環境更有風味
食物品種,菜同肉類都多選揀,總有一款岩你口味。

香蕉,菠蘿,蝦,蜆同一包金針菇,就係根據人數分配俾你既。
佢個爐真係用炭燒熱,邊玩邊食,食落別有一番風味。
2018-05-13 1008 views
大尾篤踏單車後最適合就是燒烤🔥😛每位$190還可以食3小時😆.有別於其他燒烤場要用叉燒烤全部食材都已預先用竹籤串好😍只需把食物放到鐵絲網上就可以了👻 輕鬆又方便💓店內食物種類都算多 全部都已用竹籤串好憑入場券每人送一罐飲品 店員更貼心地教導我們可以把雞翼打直燒 先燒熟雞翼頭部😋.每位入場送海蝦 牛油金菇和煲仔蜆😋原以為煲仔蜆肉會好淡身 想不到鮮味十足💓最後我們更吃了燒香蕉🍌燒熟了的香蕉外皮好像燒焦了一樣店員會幫忙切開 並淋上朱古力醬這樣就成了一道甜品了
大尾篤踏單車後最適合就是燒烤🔥😛

店員會幫忙切開 並淋上朱古力醬
這樣就成了一道甜品

• 燒雞翼
  • 蜆煲
係大埔唔知食乜好,所以即興去左巴希雅燒野食。由於巴希雅位置比較偏僻,所以我地先打電話去問下有冇位先入去,如果唔係就只可揀附近嘅燒烤場。巴希雅自己有停車場,大概有廿個位咁上下,係免費俾客人泊車嘅,見到有位自己泊好就ok。不過我就唔清楚full左嘅話可以點,所以要問清楚先喇。入到去就同職員講幾位,之後搵一個人行入去買飛。坐定左之後就會有職員拎餐具調味料同爐過黎,有隻碟專係用黎拎野食嘅。收費方面就$178一個人3個鐘任食,包一罐野飲,加$20就可以任飲,仲有$50開爐費。野飲野食選擇多,除左平時燒烤場會見到嘅野食之外,有菠蘿、原隻香蕉、原條茄子、蜆、蝦等等。野食質素都幾好嘅,唔會話難食,係一個同朋友聚會嘅好地方!

$190 (Dinner)
  • 燒菠蘿
  • 串燒
2018-05-07 778 views
趁好天入大尾督燒野食之前幫襯過巴希雅好幾次呢度一向食物質素都ok不過今次嚟好失望因為個爐嚴重唔夠熱*焊乾哂我啲野食我懷疑因爲唔夠熱男朋友同我都肚痛過咗一夜仲痛緊 好灰*見個爐等左成粒鐘都無反應我哋要求換爐員工都好配合 態度好好 肯幫手換咗爐之後 成功燒咗一round肉然後又變返細火係燒菠蘿都唔會燶嘅溫度燒三個鐘得好少時間真係燒到啲碳點解咁廢?呢幾隻雞翼燒左一粒鐘最後係熟 但係肉同皮都乾埋我終於明燒魷魚嘅原理
趁好天入大尾督燒野食

啲碳點解咁廢?

呢幾隻雞翼燒左一粒鐘
最後係熟 但係肉同皮都乾埋
我終於明燒魷魚嘅原理

基於天時地利人和關係,結果又沒法到元朗燒烤。友人又在想,去大埔燒烤吧,但是應該去哪一間呢?印象之中,其實上次已經吃過麥師傅,那麼今次就到大尾篤的巴希雅🤘🏿吧。巴希雅,門面會大大隻字▶️,有燈光寫着是巴希雅,內裏發現非常熱鬧,還有人在慶祝生日🎂。進場之後就發覺內裏更加規模龐大,這已是採用細細個爐,然後食物用竹籤穿着的模式。因此,顧客不用拿燒烤叉,全部食物都有竹籤,然後那個爐又是小小的,直接放食物到爐上即可🉑。因為這是燒烤,因此丸類都係比較少,大部份都是大大塊肉。丸類就有芝心丸、蟹子包、腸仔、紅腸。我覺得比較好吃的,就是細細串的牛肉粒,還有大片的牛肉。之後再出去,就發現有豬頸肉,不算太大件,但是夠厚,呈丁方的形狀,燒完之後,又肥有🥓,當然好吃。之後又發現有雞軟骨,細細串🍖,一串五粒,有軟骨,但是不會太過肥膩😀。另外還有一款,像韓式魚糕,沒有什麼味道,但是淋上蜜糖,燒香了來吃,薄薄脆脆甜甜。在這些食物旁邊,還會有蒜蓉牛油包,但是我覺得這個方式去燒的話,再點一點蜜糖當然會比較好吃,又有甜味,又烤得夠乾。還有一款令比較特別的,就是燒蕃茄🍅(西紅柿才彈出icon😨)。因為你萬萬想不到,原來番茄,燒完

因為這是燒烤,因此丸類都係比較少,大部份都是大大塊肉。
丸類就有芝心丸、蟹子包、腸仔、紅腸。

我覺得比較好吃的,就是細細串的牛肉粒,還有大片的
雞軟骨,細細串🍖,一串五粒,有軟骨,但是不會太過肥膩😀。

另外還有一款,像

在這些食物旁邊,還會有
,又烤得夠乾。

還有一款令比較特別的,就是
燒蕃茄🍅(西紅柿才彈出icon😨)。因為你萬萬想不到,原來番茄,燒完之後,表面上看起來很乾,但是咬下去,中間又有很多汁
,越吃越開胃,真美味。

後來發現,原來還有小煲子,可以攞去煮
蜆,因為一串菜心穿起來,放在爐上面燒,不一會兒,
菜便會燒乾
,甚至燒焦,毫無意義😒。結果,也就是煮完蜆(順帶一提,蜆肉不算太大,但是也沒有什麼沙)之後,用蜆湯來煮菜心,其實味道還挺香濃
,菜心也吸味。

後來發覺原來還有
香蕉可以拿,燒完外皮之後,香蕉的外皮變黑了🍌,然後再拿出去,師傅會替你剝蕉皮🍌,然後再淋上朱古力醬,質感非常普通
,雖然香蕉不是完全熟透,但是熱力令到它軟化,因此口感就好像熟蕉一樣,本人覺得不算太好吃。

另外就是
🍍燒菠蘿,🍍菠蘿真奇怪,無論怎麼少,也不會很乾,越燒就越甜
,激多汁,去皮之後相當好吃

飲品的選擇很多,但是這種燒烤,還是只包一個飲料,實在太少了。現場又炎熱,沒甚麼風;爐子又大火;食物又調味十足,當然會覺得比較口渴。

這間巴希雅燒烤的規模很大,場內最少都有幾百人在燒烤,如果不坐近邊緣的位置,在中間其實挺焗促,還會很大煙。

2018-05-01 568 views
朋友話約齊人來個bbq,好在來個一日咁啱唔算太熱,如果唔係真係中暑,大家係未到好熱既時候就要把握機會bbq啦,如果唔係真係頂唔順,食物選擇種類ok,豬頸肉同埋雞亦就最好食,個爐都幾方便,自己鍾意邊款野細細串自己燒,又可以自己選擇味道,蜜糖,7味粉,中慶辣粉,醬油等等,拍車還好,有五小位置,而且免費,人多既鐘數就有可能無位,大家要留意
2018-04-28 708 views
趁住涼涼地, 黃昏時間又黎燒串燒中意呢度款式多,肉同蔬菜都好多種,就連白果,墨魚頭,羊架都有~ 每個爐仲有一窩蜆,一隻蕉同埋金菇 。 食完個蜆仲可以用個窩煲菜, 咁就唔怕燒乾哂啦~一人包一隻蝦,一件菠蘿。呢度用既係科學炭,所以唔洗加炭都可以食到3個鐘~ 都想講吓茄子唔洗切開燒ga ~ 原條燒,間中轉吓, 就食得最後燒蕉, 燒得夠黑可以拎去比店員加朱古力醬做甜品
趁住涼涼地, 黃昏時間又黎燒串燒

每個爐仲有一窩蜆,一隻蕉同埋金菇 。

食完個蜆仲可以用個窩煲菜, 咁就唔怕燒乾哂啦~
一人包一隻蝦,一件菠蘿。
呢度用既係科學炭,所以唔洗加炭都可以食到3個鐘~
都想講吓茄子唔洗切開燒ga ~ 原條燒,間中轉吓, 就食得

最後燒蕉, 燒得夠黑可以拎去比店員加朱古力醬做甜品

2018-04-28 484 views
今日放工老公接收工,老公話想BBQ,之前聽朋友講大埔有間枱上燒烤,就嚟試下,呢度有停車場,泊車方便,地方都好大,最驚喜係有羊架,好味啊!環境也很好,服務態度也不錯!
2018-04-27
$200 (Dinner)
  • 羊架
2018-04-23 556 views
已經第二次嚟串燒,上次落大雨攪到無哂mood,今次唔同喇,好好天成班大大細細響大美篤水霸踩完單車都五點幾,想搵地方食嘢,諗吓呢到有特色,嘢食又ok,地方又大,可以比幾個小朋友玩吓,最緊要係有地方泊車!三個鐘好快就過去,夠鐘佢地會收走個爐,但佢唔會趕我地走,但由於聽日小朋友返學,大人返工,我地傾多陣都走ru但各位都好滿意呢到,因環境舒服,食物又唔差!
完條茄子
煲仔蜆同蝦係送嘅,需要到大門口換領
2018-04-22
2018-04-20 407 views
喺大埔踩完單車, 好鬼肚餓, 去左附近既巴希雅bbq 一下先, 任飲任食嘛個爐放滿晒野食, 肉食控一定好鍾意, 燒雞翼呀, 扒呀, 腸仔呀食晒個蜆之後自製左個雜菜煲食得太多肉要食番d 菜平衝下

食晒個蜆之後自製左個雜菜煲
食得太多肉要食番d 菜平衝下
2018-04-04 737 views
對上一次黎係幾年前了,今次專登揸車黎,book左位,但入場都無問就照入了,無book既都可以試下照排隊等入,book左都係要排。每位收費$198另加爐費$50@1,4個人只需要一個爐費用,蔬菜肉類都好齊全,好食程度就一般,但至在同朋友搵個地方hea同聚會係幾好,而且天氣清涼的,非常適合燒烤。不得不說烤菠蘿好甜好正無得再拎好可惜。
不得不說烤菠蘿好甜好正
無得再拎好可惜。
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)