2021-01-13
一知道屯市3樓開左間本身朗豪坊有分店既泰國菜,就同屋企人一齊去試🐈 我地4個人總共叫左六樣野加兩杯野飲,超飽超滿足😋😋首先點左佢既期間限定活火排骨(大),依個非常有驚喜😻 睇menu時仲擔心貨不對辦,但黎到時發現真係每塊排骨都超大塊,同埋已經勁貼心每人有一對手套比你食依個超大塊既排骨🍖第二個都意外地驚喜既係羅望子醬慢煮豬肋骨♥ 依個唔係主打而餐牌上亦無推薦icon,但啲豬肉煮得好淋好入味,啱啱好有4件我地每人都可以食到一件🍖另外生菜包同精選拼盤其實都正常水準, 基本上食親泰國嘢都會嗌生菜包同小食,所以呢兩樣今次都有叫到。 至於個炒飯其實都幾好味,牛粒都多,飯亦唔係乾爭爭既個種😼不過今次真係嗌太多嘢喇,同埋碟碟都好足料,所以同屋企人一致認為如果咁多樣嘢要減少一樣的話會係碟炒飯,因為我地今次真係食唔曬碟炒飯🙈其實總括黎講所有菜式都係高於average水平,好開心屯市開左新一間咁有質素既泰國菜店,咁以後喺屯門食泰國野又多一個選擇啦😛洗費方面4個人total $1032(已連10%服務費),除番開每人$258,我覺得價錢完全合理!因為大家都食到好飽兼質素同服務都唔錯😊幫襯時段:午市人均消費:$
幫襯時段:午市
人均消費:$258
再幫襯指數:😻😻😻😻
🌶️泰式肉碎生菜包
🌶️活火排骨(大)🌶️ Laeng Saeb - Mountain of rib bone in Mekong Chilli Tomato Sauce
🍖羅望子醬慢煮豬肋骨
精選拼盤