2019-04-17 593 views
一到夜晚,最令人苦惱就是吃什麼才好。因為商場已經關門,選擇少了很多,但是也剛好可以試試小店~突如其來想吃多春魚,所以就去了串燒店!餐牌有很多選擇,連炒粉麵都有,不用擔心肚子餓啦!串燒大集合!因為不能吃太辣,只選擇了少辣。整體而言,香辣味頗濃,其中娃娃菜最辣,入口時以為不辣,但吃到一半辣味會留在口腔久久不散~變得超辣!爸B豬仔脾,味道不錯,可惜燒得太乾了,有點硬和韌⋯⋯錫紙包金菇份量適合2-3人,蒜蓉很多,味道香濃!日本紫薯入口有融化的感覺,很綿密香甜!值得一試。椒鹽多春魚炸到脆卜卜,很惹味,多春魚的魚春夠多夠爽脆~滿足!泰式炒金邊粉味道不錯,可惜晚了吃,糾結成一團⋯⋯值得一提的是,店內的音樂簡直可以媲美紅van~大播經典廣東歌~令人心情更放鬆!讚!
一到夜晚,最令人苦惱就是吃什麼才好。
因為商場已經關門,選擇少了很多,但是也剛好可以試試小店~

突如其來想吃多春魚,所以就去了串燒店!

餐牌有很多選擇,連炒粉麵都有,不用擔心肚子餓啦!
爸B豬仔脾
爸B豬仔脾,味道不錯,可惜燒得太乾了,有點硬和韌⋯⋯
錫紙包金菇
錫紙包金菇份量適合2-3人,蒜蓉很多,味道香濃!
日本紫薯
日本紫薯入口有融化的感覺,很綿密香甜!值得一試。
椒鹽多春魚

泰式炒金邊粉
泰式炒金邊粉味道不錯,可惜晚了吃,糾結成一團⋯⋯

值得一提的是,店內的音樂簡直可以媲美紅van~
大播經典廣東歌~令人心情更放鬆!讚!
2019-04-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Last Night Supper)
日本紫薯
椒鹽多春魚
今日真係為左e間嘢而突登開個account寫食評,體驗極差,食完好嬲,無下次。今晚4個人8點坐低左,嗌左第一轉嘢食,上菜速度極慢,9點幾已經催過一轉,因為見其他枱明明遲過我哋到,但佢哋d嘢就一路上,我哋就岀左少少係咁乾等,驚佢哋落漏單,問左一次係咪落漏單,嗰度個待應就話燒緊。我知佢哋係做街坊生意,人手係少d,所以都諗住體諒下等下。催完之後,有多兩個朋友黎左,第一轉叫d嘢應該唔夠食,就再叫多轉,d嘢都係黎得好慢,坐到差不多十點,有3分1嘢食都仲未黎,我發現其他枱遲過我哋坐低嘅客已經食完走埋有新客再坐低。我哋大大話話都坐左兩個鐘,好明顯係落漏單,我哋都仲未食飽,但咁等落去都唔知等到幾時,前面已經提過佢哋係咪落漏單,都唔理我哋。咁我哋打算唔要佢未岀嗰d嘢,話埋單,個老細死話d嘢全部燒緊,前面有成兩個鐘,8點鐘落單嘅嘢燒到10點都仲燒緊?隔離枱嘅嘢又唔見燒咁耐?老細話因爲我哋枱多人,所以會燒左俾其他客先。個答案完全不知所謂,因為多人所以最遲先有得食係咩玩法?好明顯係落漏單又死都唔肯認,又想屈我哋繼續等,我哋仲有下場,趕住走,真係要買單,無食過嘅嘢你哋又落漏單又未整緊係唔俾錢啦。e個時候老細就鬧

e個時候老細就鬧我哋,唔俾我哋買單,鬧我哋話食唔哂就唔好叫咁多嘢食,都唔知咩邏輯,我哋就係因為肚餓所以先叫咁多嘢食,無得食係因為你哋落漏單,我哋6個人走嗰刻係無一個人飽住走,之後要另外買嘢食填肚。然後個老細再鬧,”你哋未食哂第二轉嘢食,我點會俾第一轉嘢食你哋呀?”聽完之後完全黑人問號,個老細知唔知自己講緊乜?正常係咪應該岀哂第一轉d嘢食俾我哋先?點解要食完第二轉先可以食第一轉叫嘅嘢食?然後個老細走左去狂燒d嘢岀黎俾我哋,期間我叫佢d待應幫我哋買單,佢新燒岀黎嘅嘢屈我哋俾埋錢,中間又拖延時間唔俾我哋走再繼續狂燒,張單上面又有幾樣直頭無岀現過嘅嘢想借頭借路收我哋錢。

新燒岀黎嘅茄子係生嘅,應該係為左求其燒d嘢岀黎盡快屈我哋錢。其他嘢我哋都唔敢食,驚老細加料。講真嗰少少錢我哋又唔係俾唔起,但唔順氣個老細落漏單,又想呃我哋,仲要鬧我哋黎企圖掩飾佢哋落漏單,最後仲拎d未燒熟嘅嘢黎屈我哋錢。我哋大大話話都坐左兩個鐘,如果我要等埋你落漏單嘅嘢咪分分鐘要食3,4個鐘?個老細仲話d嘢食已經燒緊,鬧我哋嘥嘢食,繼續鬧食唔哂唔好叫咁多。但自己就求其燒條生茄子俾我哋,佢自己就可以嘥嘢食嘅。唔飽咁走,仲要俾人鬧食唔哂唔好叫咁多,真係反白眼,e個世界乜人都人,老細為左屈錢乜都講得岀。最後佢d待應係咁講唔好意思,話老細係咁,就幫我哋買單。

食到一肚氣,我自己都係住新蒲崗,都想支持街坊生意,不過e間嘢真係無下次,個老細太狗。
2018-12-14
2018-06-22 1372 views
經朋友介紹,一嘗這間位於新蒲崗的爸B燒牆上貼滿報紙的報道,原來老闆只是一名20多歲的小伙子!生了寶貝的BB後用這個命名。夥計不多,老闆親力親為生菜包辣到適中,分量也算多。炒都十分有鑊氣串燒雞皮十分好吃,夠脆又不會太油,雞軟骨也好很吃,送酒必吃配上大支裝啤酒實在是享受炸魷魚鬚,外脆內軟,即炸即食,又一配酒小吃燒娃娃菜和翠玉瓜,食得太多肉需要吃點蔬菜我們還叫了茄子船,但沒有拍照燒蝦做得10分出色!新鮮不會黏殼,香口車厘茄煙肉串,酸酸的清油膩感老闆空閑時還會和客人吹水,這間店會營業到凌晨,實在是舊區的深宵食堂,12點後仍然有很多人到來。溫馨的小店,充滿着一個年輕小伙子對孩子的愛
經朋友介紹,一嘗這間位於新蒲崗的爸B燒

牆上貼滿報紙的報道

生菜包辣到適中,分量也算多。炒都十分有鑊氣

串燒雞皮十分好吃,夠脆又不會太油,雞軟骨也好很吃,送酒必吃

配上大支裝啤酒
實在是享受

炸魷魚鬚,外脆內軟,即炸即食,又一配酒小吃

燒娃娃菜和翠玉瓜,
食得太多肉需要吃點蔬菜

我們還叫了茄子船,但沒有拍照

燒蝦做得10分出色!新鮮不會黏殼,香口

車厘茄煙肉串,酸酸的清油膩感

2018-05-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Last Night Supper)
2018-05-29 764 views
男朋友考完試個排好鍾意食串燒,可惜美味佳服務每況愈下,與其等咁耐仲要受佢氣,不如食其他仲好過。於是我地就黎左屋企附近既爸B燒啦😎由於已經食左飯既關係,唔係叫左好多串燒🙈燒茄子超級惹味,整條茄子上面鋪滿蒜蓉,蔥粒同辣粉,又唔會燒得太乾,一大條茄子肉夾出黎好滿足😋店舖做緊$6一隻蝦既優惠,蝦幾大隻好抵食。另外仲叫左司華力腸同豬頸肉。司華力腸剪開左一粒粒,燒得啱啱好唔會肉質乾曬。豬頸肉點泰式醬酸酸地好開胃😋見到menu仲有炒飯,下次同男朋友再黎試先。好豐富嘅宵夜😍😋

店舖做緊$6一隻蝦既優惠,蝦幾大隻好抵食。

見到menu仲有炒飯,下次同男朋友再黎試先。

好豐富嘅宵夜😍😋
Last Night Supper
2018-05-06 564 views
見到呢間串燒店既名咁得意就入去試下啦~雖然鋪頭細細, 但都坐滿哂人, 而且價錢唔係太貴~鹽燒海蝦見佢特價$6蚊串, 就叫左4串試下啦~其實都ok, 肉質都彈既燒茄子勁多蒜蓉係上面茄子都燒得好淋, 加埋一齊食好好味原隻魷魚筒/雞腎/雞皮/雞心/厚切牛舌最鐘意個泰式辣汁配魷魚筒, 魷魚唔會煮到好難咬開~雞皮燒得脆卜卜~錫紙包金菇又係有好多蒜蓉係入面, 金菇份量都有好多香葉肉碎炒飯剩係食串燒唔夠飽, 所以叫多個炒飯食個炒飯都幾香, 份量夠哂2個人食
見到呢間串燒店既名咁得意就入去試下啦~
雖然鋪頭細細, 但都坐滿哂人, 而且價錢唔係太貴~

鹽燒海蝦
見佢特價$6蚊串, 就叫左4串試下啦~
其實都ok, 肉質都彈既

燒茄子
勁多蒜蓉係上面
茄子都燒得好淋, 加埋一齊食好好味

原隻魷魚筒/雞腎/雞皮/雞心/厚切牛舌
最鐘意個泰式辣汁配魷魚筒, 魷魚唔會煮到好難咬開~
雞皮燒得脆卜卜~

錫紙包金菇
又係有好多蒜蓉係入面, 金菇份量都有好多

香葉肉碎炒飯
剩係食串燒唔夠飽, 所以叫多個炒飯食
個炒飯都幾香, 份量夠哂2個人食
2018-03-26 471 views
哩排成日都走去食串燒🍢真系食開有條癮😅😅又系例牌深宵時份出動今次搵左位於新蒲崗既逢星期一至日都會有吾同既特價食品仲有$6一隻海蝦🦐吾知會吾會霉呢嗌左好多野食,記得既就講下la可能會有d講漏同冇影相📷牛仔骨夠味不過好似太少雞脾菇清淡既菇都可以好惹味豬仔脾肉質好爽,比想像中好食都系睇完食評先會嗌豆卜串燒未試過食豆卜,但原來甘脆口蠟腸我冇份食,所以吾知好吾好食!!但系同伴話吾錯生菜包菜好新鮮爽脆,最緊要系乾淨燒黄立倉🐟個肚位咸得有d過份如果吾系就真系牛舌我哩個舌控一定必點黎試出乎意料吾系炆林左果d哩間個牛舌真系算系甘,85分雞皮通常都系package貨,所以周圍都差吾多系爭在個味道上既問題雞腎爽既吾會有衣有渣食吾哂…牛柳都有牛味!!粟米夠甜,但系得半條海蝦掛住食冇影到6蚊一隻新鮮海蝦嗌左4隻,追加多半打外賣返屋企雞翼尖特價左都要$28個人覺得吾抵食同埋um....麻麻地整體黎講系既會再黎,下次再試下其他野
哩排成日都走去食串燒🍢
真系食開有條癮😅😅
又系例牌深宵時份出動
今次搵左位於新蒲崗既[爸b燒]
逢星期一至日都會有吾同既特價食品
仲有$6一隻海蝦🦐吾知會吾會霉呢
嗌左好多野食,記得既就講下la
可能會有d講漏同冇影相📷

牛仔骨
夠味
不過好似太少

雞脾菇
清淡既菇都可以好惹味

豬仔脾
肉質好爽,比想像中好食
都系睇完食評先會嗌

豆卜
串燒未試過食豆卜,但原來甘脆口

蠟腸
我冇份食,所以吾知好吾好食!!
但系同伴話吾錯

生菜包
菜好新鮮爽脆,最緊要系乾淨

燒黄立倉🐟
個肚位咸得有d過份

如果吾系就真系

牛舌
我哩個舌控一定必點黎試
出乎意料吾系炆林左果d
哩間個牛舌真系算系甘,85分
雞皮
通常都系package貨,所以周圍都差吾多
系爭在個味道上既問題
雞腎
爽既吾會有衣有渣食吾哂…
牛柳

特價左都要$28個人覺得吾抵食
同埋um
....麻麻地

整體黎講系

會再黎,下次再試下其他野
今次幫襯嘅係位於新蒲崗的爸B燒. 其實區內食肆很多, 我作為鄰區的鑽石山人, 經過呢間餐廳幾次都因為不同原因而冇幫襯過.. Anyway今次終於有機會品嘗美食了幫襯時間為4~5點左右, 其他食肆於此時段通常都會午休, 加分店內裝潢簡潔, 坐枱舒適, 大人小朋友都啱坐, 值得加分 可惜枱上並沒有額外餐單, 牆上亦只有正門面向廚房位置貼有廚師推介, 欲加單者請向侍應招手. 食物方面,餐廳菜式只要1張正反兩面餐單就包含哂, 啱哂有選擇困難嘅食客 唔好以為得好少嘢食, 佢地分別有一般燒烤類(牛舌等),泰式燒烤類(泰式串燒等),蔬菜類,海鮮類,主食類(泰式炒飯等), 好似仲有廚師推介. 我個人偏好海鮮, 點咗牛舌,爸b豬仔脾,鱔,生蠔, 扇貝,蟶子,象拔蚌同埋2隻生猛海蝦,另加1支大藍妹. 牛舌厚切咬落口感豐富 爸B豬仔脾睇落成個bb斧頭扒咁咬落亦香口like. 燒鱔口感爽脆不過不失. 其他海鮮全部食落都好有驚喜: 蟶子同象拔蚌熟得黎夠哂彈牙有咬口海蝦6蚊一隻好扺食而且都食得出係新鮮蝦. 生蠔佢地竟然可以煮得熟得黎但又好豐滿勁juicy係扇貝細粒咗少少感覺唔夠喉.. 現場目測大約有三名員工皆為後

店內裝潢簡潔, 坐枱舒適, 大人小朋友都啱坐, 值得加分

牛舌厚切咬落口感豐富
牛舌, 繕, 爸b豬仔脾

蟶子, 象拔蚌

海蝦6蚊一隻好扺食而且都食得出係新鮮蝦.
生猛海蝦

生蠔佢地竟然可以煮得熟得黎但又好豐滿勁juicy

生蠔

係扇貝細粒咗少少感覺唔夠喉..
扇貝

現場目測大約有三名員工皆為後生仔女, 連老板4人. 上面我講到食物咁出色, 不得不讚揚下兩位廚房哥仔廚藝認真不錯. 當然有人會話做串燒未必需要其他菜式咁咁高要求, 但我間中由上菜位窗仔𥄫入去睇得出佢地用心準備食材, 當中佢地嘅付出絕對值得一讚
 樓面位女侍應新番工, 老板正進行教導. 至於點解話老板有良心, 一來佢肯俾機會起用後生員工, 等佢地將來有一技傍身; 二來聽佢地之間對答亦善待員工, 三來老板明知自己生意麻麻亦唔想賺到盡.

最後記得蘋果有報導過呢間餐廳訪問過老板, 當時老板表示開呢間餐廳係為咗佢地個女奮鬥. 聽佢話開咗8個幾月生意一般, 作為另一個爸爸嘅我亦希望能夠繼續食到如此高水準的燒物. 食材新鮮, 有特色(唔係度度有象拔蚌), 價錢合理(大部份都係20~30一份, 海鮮除外). 作為豐富海鮮晚餐埋單26x我ok, 放低多少少再寫呢篇正評希望可以略盡綿力啦!
2018-03-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$260 (Tea)
牛舌, 繕, 爸b豬仔脾
  • 燒象拔蚌
  • 厚切燒牛舌
  • 燒生蠔
2018-01-24 274 views
今日同朋友去左新浦崗,目的就係去試朋友極力推介新開張無耐既泰式燒烤店"爸B燒"!!我地一行5個人,瘋狂叫左超過20款以上既食物,係香港真係好少見到咁高質素但價錢合理,甚至已經叫做幾抵食既燒烤店,我本身住係元朗已經有一兩間好出名既燒烤店我以為已經叫做幾好食,點知一試爸B燒發覺天外有天,無論食物質素新鮮度甚至款式種類都更好,每一樣食物都睇得出係好俾心機燒,燒得靚之餘還能保持食物既水份,外面香脆入面依然非常Juicy, 而且全部都係燒到熱辣辣再上,好似生蠔咁,d蠔汁仲係滾燙到彈下彈下,但一都唔乾身,龍蝦,聖子,扇貝,鰂魚等食得出係新鮮貨,尤其燒鰂魚係我見過咁多間燒得最靚既,嗰泰汁亦非常好味。爸B燒仲有一樣同其他燒烤店唔同既係,佢地不會用太多香料蒜蓉等去遮蓋食物既味道,因為食材新鮮而且調味剛剛好,食完唔會點口渴。另外仲有一樣一定要推介的係佢地既原個椰青,清甜到不得了,水份又多,問過老闆先知原來佢地特登去九龍城專賣泰國嘢既地方入貨,所以同一般其他既椰青質素係唔同。同爸B燒老闆傾開偈先知,原來佢後生仔16歲升到F.4時就已經退學,早早就出黎投身社會工作,所謂"工字不出頭",學好一門手藝之後達成夢想

同爸B燒老闆傾開偈先知,原來佢後生仔16歲升到F.4時就已經退學,早早就出黎投身社會工作,所謂"工字不出頭",學好一門手藝之後達成夢想係佢目標,23歲時做擺街走鬼檔創業起家,雖然好辛苦,但因為食物質素高,對客人親切有感情,加上儲落既客底令佢放膽創業進駐現在既新店,正式打開門做生意,亦多左班新客捧場。

如果真係要我推介必食既選擇,我會推介一定要試龍蝦,聖子,生蠔,扇貝,鰂魚,鹽燒海蝦,厚切牛舌,羊架,燒菠蘿同椰青,真係想依家即刻再返去Encore 多次。

2017-09-26
  • 燒聖子
  • 燒生蠔
  • 燒鰂魚
  • 燒扇貝
  • 燒龍蝦
2018-01-16 171 views
跟朋友去了一家開業不久但人氣爆登的串燒店吃晚餐 🍢今天有幸不用等 (是農曆七月十四的原因嗎)平常我不是很愛吃串燒,但這裡我真的覺得滿好吃食材全部都很新鮮,而且價格也很親民吃了好多好飽🌟推介🌟✔️椰青:好清甜好好喝超好喝 我喝了兩個嘿嘿 🙊當你喝過無限淡的、酸的、怪味的椰青的時候你就會發現要喝到一個像泰國一樣好喝的椰青是一件有多難的事老闆是跟泰國的批發店進貨的,保証貨源質量 😁✔蒜蓉龍蝦:肉質很彈牙,而且還有膏✔燒蘇格蘭蟶子:很新鮮很鮮甜不會烤過頭✔燒鮮扇貝:雖然還滿大隻但是烤出來不韌 (偏愛扇貝)✔古法燒鰂魚🐟:我平常只吃蒸魚不吃烤魚,但這個真的很好吃,很多時候外面的烤魚都會烤得很乾,但這個是很Juicy、魚肉也很嫩✔蒜蓉海蝦🦐:爽口彈牙又很划算 ✔️燒菠蘿🍍:飯後吃這個感覺很清新🍢 爸B燒 🍢🍢 電話:3594 6128🍢 地址:新蒲崗富源街19號地舖G/F, 19 Foo Yuen Street, San Po Kong
跟朋友去了一家開業不久但人氣爆登的串燒店吃晚餐 🍢
今天有幸不用等 (是農曆七月十四的原因嗎)
平常我不是很愛吃串燒,但這裡我真的覺得滿好吃
食材全部都很新鮮,而且價格也很親民
吃了好多好飽

🌟推介🌟
✔️椰青:好清甜好好喝超好喝 我喝了兩個嘿嘿 🙊
老闆是跟泰國的批發店進貨的,保証貨源質量 😁
✔蒜蓉龍蝦:肉質很彈牙,而且還有膏
✔燒蘇格蘭蟶子:很新鮮很鮮甜不會烤過頭
✔燒鮮扇貝:雖然還滿大隻但是烤出來不韌 (偏愛扇貝)
✔蒜蓉海蝦🦐:爽口彈牙又很划算
✔️燒菠蘿🍍:飯後吃這個感覺很清新

🍢 爸B燒 🍢
🍢 電話:3594 6128
🍢 地址:新蒲崗富源街19號地舖
2017-09-25
2018-01-09 153 views
高質港x泰式燒烤🇭🇰🇹🇭-古法燒鰂魚 ($98)多數都要係泰國餐廳先食到好味既燒鰂魚🐟,估唔到呢度作為一間燒烤店都做得非常出色😻!即叫即燒,落單後要等大約半個鐘,但一上枱熱辣辣出爐就知道值回票價👍🏻。魚肉鮮嫩多汁,淡淡鹽味及燒烤既煙燻味道,魚肉點少少秘製醬汁,食唔停口🤤。-泰式生菜包 ($52)又一泰菜必食😂,但店家再用心啲,連入面既米碎都係自己做😯。食落唔算太辣,肉碎份量頗多,鹹鹹酸酸既肉碎被生菜包起,好開胃!-燒本地龍蝦 ($88)本地龍蝦亦都係推薦之一,夠新鮮,所以冇太多既調味料👍🏻。肉質彈牙嫩滑,燒烤既方法令龍蝦更鮮甜。-串串蝦 ($6)6蚊一串抵到不得了😂,但都唔係交行貨,蝦串同樣鮮味十足。-燒雞翼 ($14)燒雞翼亦為用心之作。好多時候出去食燒烤都會食到內裏唔熟帶血水既雞翼😔,但今次就完全冇呢個問題😎。而且食得出雞翼醃料有用心調配,鹹中帶甜,外皮燒得略脆,十分香口。
高質港x泰式燒烤🇭🇰🇹🇭
古法燒鰂魚 ($98)

泰式生菜包 ($52)

燒本地龍蝦 ($88)

串串蝦 ($6)

6蚊一串抵到不得了😂,但都唔係交行貨,蝦串同樣鮮味十足。
燒雞翼 ($14)

2018-01-07 133 views
高質串燒店,開到夜一夜,啱哂所有夜鬼去試試佢張餐牌係2面既A4紙,係超多選擇炒金邊粉都有,海鮮,蔬菜,肉類都多選擇串燒燒得好香,表面脆但黎肉質仲鎖住係入面。燒過既肉都仍然食落新鮮。價錢比美味佳貴少少,但性價比高!10幾蚊既牛舌已經大大舊,全部野食都唔錯已經食咗幾round,飽到呢!!強力推介大家試呢度既燒牛油粟米同日本紫薯,小小炸蒜係面,做到真正既外脆內軟!炸燒賣,同金菇肥牛都好正! 食物質素都好好,可以再去食過
高質串燒店,開到夜一夜,啱哂所有夜鬼去試試

佢張餐牌係2面既A4紙,係超多選擇
炒金邊粉都有,海鮮,蔬菜,肉類都多選擇

已經食咗幾round,飽到呢!!

炸燒賣,同金菇肥牛都好正! 食物質素都好好,可以再去食過
  • 日本紫薯
2017-11-12 191 views
宵夜時間,口痕想食下串燒,附近雖然都有串燒,不過我鍾意爸b燒個名,哈哈價錢上都ok,唔算貴,有d款式仲覺得低食,不過都係叫d普通野食,最勁係,叫燒茄子多蒜,真係全面都係蒜,個面全金黃色,好吸引

2017-11-11 192 views
重慶燒開到成行成市,網上見到介紹新蒲崗抵食又好味泰式燒烤,上星期日特登同太太去試下鹽燒海蝦($6)- 門口見到新開張6蚊隻蝦,入到去問伙記確認後就叫咗5隻,隻隻都彈牙唔會鞋燒龍蝦($88)- 寫明約4両唔呃人,係大蝦再大啲,燒到啱啱好肉唔靭連個殼都咬得碎,除咗個頭啲膏,連腳邊都有蝦子咬落卜卜聲燒雞皮($12)- 好似食緊燒蜜糖雞翼個皮,唔似日式燒雞皮咁乾身卜卜脆金菇肥牛($7)- 是日特價,記得叫伙記改價錢,一串有3件,金菇燒得乾咗啲,個汁都落得重手咗燒雞全翼($14)- 食落有陣陣香茅味,雞全翼燒得平均,唔會個頭未熟尖位又太乾燒雞腎($12)- 細細粒好有咬口鹽燒厚切牛舌($18)- 厚度令人感覺同隻牛打茄輪一樣,咬落軟綿綿,但我覺得都係切走脷胎啲邊去燒個感覺會較好韮菜($12)- 燒出韮菜香甜味,唔落炸蒜比較好菠蘿($15)- 菠蘿燒完甜味提升唔會太酸咸檸七($18)- 坐係出餸位見到枱枱都叫,一早篤散既咸檸檬個味勁出,倒入七喜咋咋聲超解渴

燒雞腎($12)- 細細粒好有咬口

韮菜($12)- 燒出韮菜香甜味,唔落炸蒜比較好

菠蘿($15)- 菠蘿燒完甜味提升唔會太酸

2017-11-07 178 views
同想公心血來潮去左新蒲崗搵下有咩宵夜食!行行下見到間爸b燒 見到都幾新淨 好似新開咁,入面都幾多人,咁就入左去啦!入面鋪頭細細,加埋應該有十幾張枱左右。之後就嗌野食野!價錢都係普通串燒咁既價啦!嗌左杯野食?咸檸七 都幾好飲之後就嗌左啲串燒,好特別!有燒燒賣😂😂 係好食既!燒得幾靚!牛舌好厚,好juicy! 每日優惠!依串墨魚餅五蚊咋!錫紙金菇!好食!好多蒜蓉 仲加左啲牛油添!好香!串燒必食燒茄子! 好食!仲有必食既燒粟米! 正!整體黎講都不錯!嗌左中辣 唔係好辣!下次可以再辣啲!

之後就嗌野食野!價錢都係普通串燒咁既價啦!

嗌左杯野食?咸檸七 都幾好飲
之後就嗌左啲串燒,好特別!有燒燒賣😂😂 係好食既!

燒得幾靚!牛舌好厚,好juicy!

每日優惠!依串墨魚餅五蚊咋!

錫紙金菇!好食!好多蒜蓉 仲加左啲牛油添!好香!

串燒必食燒茄子! 好食!

仲有必食既燒粟米! 正!

整體黎講都不錯!嗌左中辣 唔係好辣!下次可以再辣啲!
2017-11-03
第一次黎食野。。因為預先打去訂左位。。唔洗等。。同朋友一齊黎食。。入到去環境暗暗地。。幾好feel。。地下冇食物殘渣、冇積水、冇油。。侍應好好禮貌。。老闆又親切。。樣樣野都好好味,d海鮮係即開既,好新鮮,蒜蓉唔會蓋過鮮味,但又夠香,岩岩好!仲有個牛油金菇真係超級好味!但掛住唔記得影相😂記得食之前撈勻左先呀😁價錢方面其實一D都唔貴,比起出邊食海鮮既地方,大家都係新鮮開既,但呢度價錢比較出邊平。平時食野都唔會特登寫食評,但呢間店樣樣都岩我心水!一定要介紹俾大家!
第一次黎食野。。
因為預先打去訂左位。。唔洗等。。
燒蟶子、扇貝
燒鮮生蠔、龍蝦