2022-10-19 34 views
見到旺角新開左間串燒舖就黎試下😋 佢每張枱都貼左張QR code 可以用黎落單 咁我地就叫左✨燒韭菜 $18✨燒絕味雞軟骨 $18✨燒多春魚(6條)$48✨麻辣小龍蝦 (半份)$148✨燒日本一口和牛粒 $38✨燒蒙古羊肉串 $22✨蒜蓉燒大大茄子 $38✨蒜蓉燒原條魷魚 $38總括黎講全部味道都好好 唔會太咸/太淡 小龍城個麻辣汁好惹味😋😋 會想啜乾淨佢個殼啲汁鍾意食蒜蓉嘅我當然覺得茄子同魷魚都好好食 配埋啲蒜蓉勁香 👍茄子嫩 魷魚都唔會燒到乾晒 牛juicy 啲會更好 多春魚脆脆地 配埋啲孜然味都好好食環境方面舖頭細細 頂多坐到20個人左右 不過都唔會話坐得好逼 味道❤️❤️❤️❤️抵食❤️❤️❤️💔服務❤️❤️❤️環境❤️❤️❤️💰晚餐人均~$200 (收+1)
咁我地就叫左

味道❤️❤️❤️❤️
抵食❤️❤️❤️💔
服務❤️❤️❤️
環境❤️❤️❤️

💰晚餐人均~$200 (收+1)
2022-10-19 37 views
早排同朋友去旺角打完波,經過呢間串燒店!當然要食下宵夜!蒜蓉燒大茄子蒜蓉份量非常慷慨!幾乎每一啖茄子都食到蒜蓉香,茄子肉質軟腍,非常惹味!燒雞中翼雞翼表面燒至金黃香脆,肉質嫰滑多汁,食串燒必叫!燒甜美菠蘿菠蘿一啲都唔會酸,食落好清甜,而且好多汁!解膩消濟一流燒脆香燒賣燒賣表面燒到香脆可口,食落魚味香濃,燒過嘅燒賣直接加分!燒雞軟骨雞軟骨食落好爽口,口感豐富,超鍾意!加埋表面嘅粉,食落更加香口惹味!!
早排同朋友去旺角打完波,經過呢間串燒店!當然要食下宵夜!

蒜蓉燒大茄子

燒雞中翼
雞翼表面燒至金黃香脆,肉質嫰滑多汁,食串燒必叫!

燒甜美菠蘿
菠蘿一啲都唔會酸,食落好清甜,而且好多汁!解膩消濟一流

燒脆香燒賣
燒賣表面燒到香脆可口,食落魚味香濃,燒過嘅燒賣直接加分!

燒雞軟骨
香港烧烤店真的太卷了,又被我发现一家烧烤新店!而且还开在我最爱的美食街通菜街🤩🤩那我不得赶紧进去试试🥳-📌蒜蓉烧原条鱿鱼🦑💰38超大一串🦑很像内地小吃街的鱿鱼串,很新鲜,够入味肉质细嫩,最喜欢吃鱿鱼须更有嚼劲📌烧脆香鸭舌💰28份量够,鸭舌算比较大的且肉厚,不会烤的很干巴,又肥又嫩,中间的脆骨吃起来咔嚓脆,很满足🥰📌甜蜜蜜一口番薯💰22确实当之无愧的甜蜜蜜!又香又甜又糯📌烧牛油玉米💰25玉米必点!巨好吃!炒鸡甜!📌烧四季豆&烧泰国秋葵💰18四季豆好吃!秋葵新鲜脆嫩📌烧甜美菠萝💰20菠萝又大又厚,微微烤过的菠萝真的很绝!香甜多汁😋

📌蒜蓉烧原条鱿鱼🦑💰38

📌烧脆香鸭舌💰28

📌甜蜜蜜一口番薯💰22
确实当之无愧的甜蜜蜜!又香又甜又糯

📌烧牛油玉米💰25
玉米必点!巨好吃!炒鸡甜!
📌烧四季豆&烧泰国秋葵💰18
四季豆好吃!秋葵新鲜脆嫩
📌烧甜美菠萝💰20
菠萝又大又厚,微微烤过的菠萝真的很绝!香甜多汁😋
2022-10-18 21 views
炸雞軟骨🔥因為係即叫即炸,❤所以拎到上嚟嘅時候仲係熱辣辣!😋食落去香脆可口,而且份量都幾足。😍有一盒咁多,可以同朋友一齊食。.燒台灣腸,🌭脆皮芝士腸,燒咗之後,連個皮都係脆脆地,比平時再加🥰多一重口感,入邊非常香嫩。🥚炸鵪鶉蛋串,圓碌碌,😆脆蔔蔔,好得意。.燒朱古力香蕉🍌原條香蕉都好特別!賣相靚之餘,☺️食落去都可以食到燒咗之後,👍香蕉嘅焦糖香味。.🫑虎皮青椒,泰國秋葵,四季豆

🫑虎皮青椒,泰國秋葵,四季豆
2022-10-18 35 views
🌙dinner想chill chill,飲杯酒,🍺食下串燒真係好relax。燒八爪魚鬚 🦑我好鍾意爽口嘅口感,而且上邊再灑上孜然粉,所以可以食到魷魚嘅😙鮮甜味,又可以品嚐到😍香料嘅香味。燒翠玉瓜 🥒非常清新,夠香甜。脆肉瓜整得啱啱好,👍水分夠足。娃娃菜淋甜,🥰鍾意食菜嘅朋友仔都可以試下,同水煮唔同,燒仲可以加上😋自己鍾意嘅醬汁。五花腩肉串肥而不膩,🐷肉味好香。諗唔到平時看似簡單嘅五花腩,❤都可以整得咁好食。

燒八爪魚鬚

燒翠玉瓜
🥒非常清新,夠香甜。脆肉瓜整得啱啱好,👍水分夠足。

娃娃菜

五花腩肉串
2022-10-16 35 views
最近真係新開咗好多串燒店🤩🤩早幾日約開朋友去旺角順便嚟到呢間又係新開嘅串燒店~串燒方面除咗有肉類、蔬菜類、丸類同埋海鮮類之外,仲有炸物同埋麵食,食物種類非常多👍🏻蒜蓉燒大大茄子果然真係名副其實嘅大大茄子!而且蒜蓉非常多,鋪滿晒成塊茄子👍🏻蒜蓉燒原條魷魚 燒八爪魚鬚食燒魷魚或者八爪魚都好怕會燒到乾晒,不過呢度又無喎~仲好彈牙😋燒五花腩肉串 醬燒豬頸肉 五花肉同豬頸肉都幾大塊,好厚身~食落油脂豐富又juicy,好邪惡😆燒虎皮青椒 燒泰國秋葵 燒四季豆三樣野都燒到啱啱好唔會燒過龍👍🏻保留番蔬菜嘅水份~錫紙燒蒜茸娃娃菜份量都幾多,夾埋蒜茸食好惹味😋

蒜蓉燒大大茄子

蒜蓉燒原條魷魚 燒八爪魚鬚

燒五花腩肉串 醬燒豬頸肉

燒虎皮青椒 燒泰國秋葵 燒四季豆
三樣野都燒到啱啱好唔會燒過龍👍🏻保留番蔬菜嘅水份~

錫紙燒蒜茸娃娃菜
份量都幾多,夾埋蒜茸食好惹味😋

2022-10-14 56 views
係旺角行街口痕想食下野,行過女人街見到有間串燒店,就入去試下先佢都幾多選擇,同埋價錢唔貴,抵食燒香卜卜魚豆腐 $20 薄薄地一塊燒過外皮脆脆的,好味😋燒絕味雞軟骨 $18細細粒可以連埋啲骨都食埋燒雞中翼 $24雞肉仲係熱辣辣同好嫩口,唔錯燒五花腩肉串 $28肥瘦適中,唔會好油膩醬燒豬頸肉 $28肉質爽口,配埋啲辣粉更加惹味燒牛肋肉串 $26質地唔韌,唔錯流心芝士年糕 $32呢個唔好睇佢賣相一般,但入面啲芝士多到可以拉絲😂,味道濃厚,正😊我地仲點左一個蒜蓉味嘅龍蝦仔 ($148)唔好睇佢細細隻,但都有啲肉地,再加點上佢大量嘅芫荽再加蒜蓉醬,吮埋啲膏食不得了😍😍

佢都幾多選擇,同埋價錢唔貴,抵食

燒香卜卜魚豆腐 $20
薄薄地一塊燒過外皮脆脆的,好味😋

燒絕味雞軟骨 $18
細細粒可以連埋啲骨都食埋

燒雞中翼 $24
雞肉仲係熱辣辣同好嫩口,唔錯

燒五花腩肉串 $28
肥瘦適中,唔會好油膩

醬燒豬頸肉 $28
肉質爽口,配埋啲辣粉更加惹味

燒牛肋肉串 $26
質地唔韌,唔錯

流心芝士年糕 $32

2022-10-14 47 views
又多咗極度邪惡嘅串燒系列,今次試咗串燒陣✔️ 一樣都係平靚正,首選有我最愛嘅燒韭菜,配上人人都鍾意食嘅孜然粉,味道超夾超惹味🙏🏻 跟住我比較特別嘅錫紙燒麻辣金針菇,平時牛油蒜蓉就食得多,麻辣金針菇反而比較少見,辣辣地嘅感覺都幾過癮。跟住仲有甜菠蘿,燒咗嘅菠蘿特別爽脆又好甜。然後仲有蒜蓉燒茄子,呢個唔使講啦,份量都幾多,茄子切開好大塊,食到滿口蒜蓉都已經超好食,必食。其他炸物同埋燒腸仔都係水準之上,而且環境都幾衛生,個人幾鐘意呢到👍
又多咗極度邪惡嘅串燒系列,今次試咗串燒陣✔️
份量都幾多,茄子切開好大塊,
食到滿口蒜蓉都已經超好食,必食。
其他炸物同埋燒腸仔都係水準之上,
而且環境都幾衛生,個人幾鐘意呢到👍
2022-10-13 28 views
🍡🍢新派串燒店🍢🍡旺角開咗間新嘅串燒店 即刻去捧吓場先🥒燒翠玉瓜 新鮮嘅瓜加少少孜然粉已經好好食🤤🥬娃娃菜 👍🏻💯🍄燒冬菇 本身好大嚿 燒完唔會縮晒水 keep住juicy🦑蒜蓉燒原條魷魚 蒜蓉嘅香味入晒落魷魚度😆🐙八爪魚鬚 呢個推介非常之好食😋🍆蒜蓉燒大大茄子 係今晚我最鍾意食嘅食物 蒜蓉嘅香味提升左成個茄子嘅味道😍🧄錫紙燒麻辣金針菇 用錫紙包住可以鎖住入邊嘅水份💦🐷醬燒豬頸肉 💯💯🍲燒豆卜 脆卜卜 so yummy🤤🍡頂級墨魚丸 冇得頂彈牙爽口😋🍳炸鵪鶉蛋串 估唔到鵪鶉蛋都可以炸 仲咁好食👍🏻#串燒 #香港串燒 #港式串燒
🍡🍢新派串燒店🍢🍡

🍡頂級墨魚丸 冇得頂彈牙爽口😋
🍳炸鵪鶉蛋串 估唔到鵪鶉蛋都可以炸 仲咁好食👍🏻

#串燒 #香港串燒 #港式串燒
2022-10-13 47 views
天氣轉清涼,好啱去食串燒,約埋朋友一齊去食串燒。咁啱去開旺角,行經女人街附近有間串燒店,走進去食串燒。串燒陣環境唔錯,感覺好衛生。見到餐牌內串燒都好啱食,就點了幾款。燒紐西蘭羊架燒烤到好有香氣,羊架唔會太羶,肉質軟腍,幾好味道。燒脆脆香燒賣我地鍾意食燒賣,呢款口感脆卜卜,口感幾好。燒五花腩肉五花腩唔會太油膩,有點juicy。脆皮芝士腸外脆內軟,腸有芝士嘅香氣。燒雞中翼雞翼嘅肉質香嫩,燒烤到剛剛好。燒肥牛金菇卷金菇爽脆,加埋肥牛係perfect match。醬燒豬頸肉豬頸肉香脆,豬味濃郁。燒豆卜口感幾爽脆。頂級墨魚丸墨魚丸夠彈牙。

串燒陣環境唔錯,感覺好衛生。

見到餐牌內串燒都好啱食,就點了幾款。

燒紐西蘭羊架

燒烤到好有香氣,羊架唔會太羶,肉質軟腍,幾好味道。

燒脆脆香燒賣

我地鍾意食燒賣,呢款口感脆卜卜,口感幾好。

燒五花腩肉

五花腩唔會太油膩,有點juicy。

脆皮芝士腸

外脆內軟,腸有芝士嘅香氣。

燒雞中翼

雞翼嘅肉質香嫩,燒烤到剛剛好。

燒肥牛金菇卷
金菇爽脆,加埋肥牛係perfect
match。

醬燒豬頸肉
豬頸肉香脆,豬味濃郁。

燒豆卜
口感幾爽脆。

頂級墨魚丸
墨魚丸夠彈牙。

• 燒五花腩肉
.上星期同朋友去左旺角gathering 今次我地既首選都係串燒!原條魷魚同燒八爪魚鬚好香!燒到有少少lone邊 非常入味 咬落煙韌.炸雞軟骨脆卜卜 一粒接住一粒😋好開胃口燒豆卜唔會太乾身 呢款要燒得好一啲都唔易 燒完仲係大大粒又好味燒菠蘿最好就係中段食 酸酸甜甜 可以中和一下油膩感.爆漿芝心丸同頂級墨魚丸一定要食!大大粒芝心丸完全係爆芝士❤️有拉絲感墨魚丸都好彈牙最後當然要食返啲菜 四季豆同秋葵👍🏻燒到好淋身唔會太硬太乾.朋友最愛呢度既燒朱古力香蕉 甜甜地又熱熱地既香蕉 非常特別🥰我都係第一次咁食
上星期同朋友去左旺角gathering
今次我地既首選都係串燒!

炸雞軟骨脆卜卜 一粒接住一粒😋好開胃口

燒菠蘿最好就係中段食 酸酸甜甜 可以中和一下油膩感

爆漿芝心丸同頂級墨魚丸一定要食!大大粒
芝心丸完全係爆芝士❤️有拉絲感
墨魚丸都好彈牙

最後當然要食返啲菜 四季豆同秋葵👍🏻
燒到好淋身唔會太硬太乾

2022-10-13 15 views
同朋友去旺角逛街,去餐廳食嘢傾計,朋友建議去食串燒野,喺通菜街附近有間串燒陣,見餐牌嘅串燒種類多,入去食嘢。串燒陣裝潢簡約,看到餐牌嘅串燒好吸引,每款都想點,同朋友揀了幾款串燒。燒五花腩肉串脂肪均勻,唔會太乾又有肉汁。燒虎皮青椒帶辣味道,清爽口感。燒絕味雞軟骨香酥又脆身,食唔停口。燒脆香雞雞肉嫩滑,必食之選。燒脆脆香燒賣燒賣燒得脆卜卜。脆皮芝士腸咬一口爆芝士,好正。燒雞中翼雞翼大隻,外脆內嫩。燒肥牛金菇卷肥牛味道濃郁,配金菇令口感好fresh。錫紙燒麻辣金菇麻香同味道帶少辣,好惹味。最啱我食係燒牛仔骨同燒羊架,加埋雞軟骨無得輸。串燒陣地址:旺角通菜街1號威達商業大廈地下M號舖

燒五花腩肉串
脂肪均勻,唔會太乾又有肉汁。

燒虎皮青椒
帶辣味道,清爽口感。

燒絕味雞軟骨
香酥又脆身,食唔停口。

燒脆香雞
雞肉嫩滑,必食之選。

燒脆脆香燒賣
燒賣燒得脆卜卜。

脆皮芝士腸
咬一口爆芝士,好正。

燒雞中翼
雞翼大隻,外脆內嫩。

燒肥牛金菇卷
肥牛味道濃郁,配金菇令口感好fresh。

錫紙燒麻辣金菇
麻香同味道帶少辣,好惹味。

最啱我食係燒牛仔骨同燒羊架,加埋雞軟骨無得輸。

串燒陣
地址:旺角通菜街1號威達商業大廈地下M號舖
  • 燒脆香雞
2022-10-13 9 views
天氣涼涼地,又想約班朋友飲下食下慢慢傾計,於是就搵下有咩新餐廳,竟然俾我搵到有間新嘅串燒店串燒陣係地下舖,一啲都唔難搵,望下餐牌平時食開嘅種類都有,仲有唔少海鮮選擇,有鮑魚、花甲、大元貝,款式都幾多,價錢相宜食肉獸們先叫了安格斯牛仔骨同紐西蘭羊架,上面佈滿孜然粉,一嚟到已油香四溢,咬落一啲都唔韌仲有肉汁,牛仔骨牛味濃,羊架一啲都唔騷,而且都幾大件,大家都好滿意之後就上蒜蓉燒原條魷魚同八爪魚鬚,原條魷魚唔會燒到乾爭爭變香口膠,但我較喜歡八爪魚鬚,因為夠晒彈牙,加啲燒汁一齊燒,已經好夠味又唔過咸之後大家就扮下健康叫啲蔬菜類🤣叫咗四季豆,泰國秋葵同燒虎皮青椒,四季豆幾好咬口好啱送酒,秋葵燒完個質感冇咁黏液狀,平時怕食秋葵嘅朋友都覺得好食,而虎皮青椒我啱啱食到舊有少少辣,但好清爽好刺激🌶最後甜品叫咗燒朱古力香蕉,朱古力同香蕉一向係絕配,燒完嘅香蕉又香又甜糯,加埋朱古力醬完滿地滿足了我哋嘅甜品胃😚😚😚呢度嘅串燒種類繁多,真係要encore嚟多幾次再試下其他嘢食

秋風起...心思思想食串燒見旺角呢間串燒店,又試下新野先坐得幾舒適,唔逼夾Menu上面嘅款式好多選擇,基本上諗得到嘅都有串燒有質數,燒得唔燶,亦唔會太乾身,加上調味令每串嘅味道,再加上孜然粉更惹味。✨錫紙燒蒜蓉花甲花甲新鮮,隻隻開口.夠飽滿✨錫紙燒蒜蓉娃娃菜娃娃菜索哂蒜蓉嘅味道,好入味✨絕味串燒雞軟骨 ✨燒脆香雞皮✨燒雞中翼 ✨燒肥牛金菇卷✨燒豬頸肉 ✨燒豆卜 ✨頂級墨魚丸 ✨炸鵪鶉蛋串呢間係食過咁多,值得下次再嚟嘅一間。
秋風起...心思思想食串燒
見旺角呢間串燒店,又試下新野先

坐得幾舒適,唔逼夾

Menu上面嘅款式好多選擇,基本上諗得到嘅都有

串燒有質數,燒得唔燶,亦唔會太乾身,
加上調味令每串嘅味道,再加上孜然粉更惹味。

✨錫紙燒蒜蓉花甲

花甲新鮮,隻隻開口.夠飽滿

✨錫紙燒蒜蓉娃娃菜

娃娃菜索哂蒜蓉嘅味道,好入味

✨絕味串燒雞軟骨
✨燒脆香雞皮

✨燒雞中翼
✨燒肥牛金菇卷

✨燒豬頸肉
✨燒豆卜
✨頂級墨魚丸
✨炸鵪鶉蛋串

呢間係食過咁多,值得下次再嚟嘅一間。
2022-10-11
  • 錫紙燒蒜蓉娃娃菜
  • 錫紙燒蒜蓉花甲
  • 絕味串燒雞軟骨
2022-10-11 23 views
今日過開旺角買袋俾人,見到呢間新開嘅串燒舖頭吸引咗我入去😎 佢最最最特別係炸鵪鶉蛋同醬燒豬頸肉,係其他串燒店都唔係成日見到有,嗰鵪鶉蛋外脆内軟,中意食蛋嘅我覺得好正💗其次就係佢嗰錫紙燒蒜蓉花甲同錫紙燒麻辣金針菇,呢啲始終都係出街食先夠野味🙈 好香😙仲有佢嗰脆香雞皮口感都好正💗 唔會覺得油膩,燒金菇肥牛卷控制得幾好,通常係屋企煎做唔到呢嗰效果,都要試下😍 其他雞軟骨、燒雞中翼、燒台灣腸、蒜蓉燒大大茄子、燒豆卜同墨魚丸就不過不失😌
今日過開旺角買袋俾人,見到呢間新開嘅串燒舖頭吸引咗我入去😎