2024-09-11 557 views
呢條街兩邊食店遍地開花,食麵或飲野都有。有時響應完夜繽紛想食D野,呢間串燒店可解我燃眉之急。店舖面積一眼睇晒,自行寫紙落單,辣度可選擇。點咗鷄軟骨 ($28/2 串),雞腎 ($28/2串),大墨魚咀 ($28),免治鷄肉棒 ($20),牛舌芯 ($38),虎皮青椒 ($13)等,一次過變拼盤上枱。先食大墨魚咀,入口軟糯。比起牛舌,呢客牛舌芯來得更嫩滑,厚切帶來口感之餘唔會韌; 灑上孜然粉作調味,另一番風味。呢度嘅免治鷄肉棒,比起日式細碼D,無蛋汁點住食,入口外面乾身D,內裏鷄肉唔乾。原隻上嘅虎皮青椒,成支竹籤咁大隻嘅都少見,入口有D辣度,好彩都食到。友人點選鹽燒白鱔 ($55),燒得皮脆肉仍嫩身,鱔肉帶點厚度,友人滿意。每次去食串燒必叫嘅一定係蒜蓉原條茄子 ($38),切開鋪滿蒜蓉,未食已聞到蒜香味。用筷子一起就夾滿一注,調味岩岩好,軟身中食到蒜粒,再熱D就仲好食。友人唔食茄子,咁就叫客蒜蓉金菇菜 ($45)比佢。份量超多,以錫紙兜加上大量蒜蓉煮,熱辣辣都幾好食。就咁食串燒驚唔飽都無需擔心,呢度有飯粉麵作為主食類。叫咗其中一款錫紙花甲粉 ($65)一齊分享。  帶點麻辣味嘅湯底,麻香

店舖面積一眼睇晒,自行寫紙落單,辣度可選擇。

先食大墨魚咀,入口軟糯。

就咁食串燒驚唔飽都無需擔心,呢度有飯粉麵作為主食類。叫咗其中一款錫紙花甲粉 ($65)一齊分享。  帶點麻辣味嘅湯底,麻香多過辣,有類似粉絲配湯都唔錯; 花甲細隻但無咩沙,仲多數都有肉。

即點即製,要點時間等待,有加一服務費。聽到外賣落單嘅響聲響不停,店員及廚師亦忙過不停。
Dinner
2024-12-10 0 views
小妹今妹同豬去完銅鑼灣行街,諗起登龍街有好多野食😍 就俾我見到呢間串燒店,門口睇餐牌時見到除咗港式串燒外,仲有海鮮,不同肉類等,非常多選擇😝最特別仲有湯麵🍜或炒飯🤩蒜蓉原條茄子🍆一上枱見到茄子係原條切開上,好大條😦面頭鋪滿好多蒜蓉,每啖都食到好香蒜蓉味,口感軟綿綿,層次分明且惹味😋日本一口紫薯🍠共五粒一口紫薯,每粒都燒到軟糯,即使燒完仲保持到紫薯既甜味😚芝士年糕🧀小妹好鍾意食芝士年糕🧀呢款芝士年糕同樣軟糯香濃,雖然唔係流心芝士🧀但好重芝士味道👅正🤗菠蘿🍍小妹每次食串燒同樣一定會叫燒菠蘿🍍一咬菠蘿串,d菠蘿汁🍍流出嚟🤣但菠蘿汁非常清甜,好好食🤤海鮮炒飯🍛黎到串燒店梗係要試吓呢間既炒飯啦~呢款炒飯炒得好入味,配料亦不少,絕望真材實料且足料,顏色好鮮艷🤤蒜蓉花甲🍲花甲份量十足,每粒都非常新鮮鮮甜,亦完全吸收咗濃郁蒜香🧄味道好惹味😚以銅鑼灣串燒店黎講,呢間價錢唔貴,食物選擇不少,且有質素👍🏻

蒜蓉原條茄子🍆

日本一口紫薯🍠

芝士年糕🧀

菠蘿🍍

海鮮炒飯🍛

蒜蓉花甲🍲

2024-12-08 0 views
銅鑼灣登龍街作為食肆聚集地 今次就一於試下間日本串燒🍢蒜蓉粉絲蒸大蟶子皇首先食落好juicy 唔會話燒得太乾 蒜蓉同粉絲嘅分配都非常好 所以食落唔會有種互想搶味嘅感覺 另外呢度都有好多海鮮選擇 海鮮控一定唔可以錯過!薄切牛舌 雖然寫係薄切 我個人認為就有少少厚度 不過就岩岩好 食落有口感 亦非常之軟身 啖啖肉雞中翼食串燒必叫 我會覺得係測試師傅嘅燒功 要外脆內軟唔係件易事😈蒜蓉原條茄子🍆我係蒜蓉同茄子之間作出左個好大嘅決擇☠️ 最後都係揀返必叫蒜蓉版 果然冇失望法式焦糖鵝肝多士另一樣必食!多士上嘅焦糖多到好似唔洗錢咁 燒到非常脆身 中和返鵝肝嘅油膩 好夾最後以翠肉瓜收尾🥒 食左咁多肉都要食返啲蔬果中和下 脆口多汁
銅鑼灣登龍街作為食肆聚集地 今次就一於試下間日本串燒🍢

蒜蓉粉絲蒸大蟶子皇

薄切牛舌

雞中翼

蒜蓉原條茄子🍆

法式焦糖鵝肝多士

2024-12-02 64 views
想與朋友一起食串燒,所以去銅鑼灣這串燒食店晚餐,我們點了花甲粉,鰻魚炒飯,外加鮑魚和豬仔脾。鮑魚肥美,廚師在鮑魚肉身切了幾片,令食客可以小片地品嚐,蒜蓉味道濃,外放上孜然辣椒等香料一齊烤,非常好食。花申粉比較像麻辣燙調味,粉絲吸收了湯味,咸辣味交融,花甲也食到他的鮮味,其他配料溶入了湯底,帶出非常香味道。豬仔脾是中式燒烤整法,香辣味十足,非常香孜然。鰻魚炒飯是日本照燒味道,飯粒彈牙,鰻魚不錯,吃時有融化的感覺。

豬仔脾是中式燒烤整法,香辣味十足,非常香孜然。

叫咗幾個串燒嚟都係凍嘅,仲有個炒公仔麵,鹹到極點唔知點樣可以被攞出俾人食仲有麻辣燙勁難食,仲衰過自己喺屋企煮完全唔知食緊乜嘢將隻炸雞翼抌落去煮麵個湯底又唔好食,又唔係平,唔知自己食緊咩落肚,叫咗個腸仔炒飯個炒飯全部都係燶味,腸仔又係燶嘅,最慘係叫咗個雞皮餃子咬落去雞皮係燶晒一餐完全唔知食緊咩嘢仲要收一服務費地方非常污糟以後都唔會再去,超級劣評餐廳其實建議佢可以自己試吓啲嘢食好唔好食先去平定個價錢就算俾錢以後都唔會再去任何嘢都好食過呢一間成條登龍街如果唔係全部舖頭收咗我都唔會中伏入咗去
叫咗幾個串燒嚟都係凍嘅,
黎到銅鑼灣都要食串燒,叫左蒲燒海蝦🦞海蝦係新鮮撈上嚟,食落肉質香甜,係超鮮甜味,新鮮♥️ 燒雞軟骨,燒得好香脆,燒香腸,焦脆嗰香腸皮,🤝燒鵪鶉蛋,面頭脆卜卜,入面軟腍軟腍腍,真係十足串燒王銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2號舖

串燒王
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2號舖
2024-11-15 127 views
今晚喺銅鑼灣,睇完電影後,有啲口痕,好想食宵夜!知道行過幾條街,有間開凌晨嘅串燒店,一於去試試佢。😏入到舖頭已經聞到好香串燒味,食指大動!牆壁上嘅水吧牌,寫上每天特價嘅小食,再望吓餐牌,食物款式好多,價錢亦都非常相宜,食埋之後就知,直頭係性價比高!🤩🧡即開新鮮蒜蓉大生蠔 $35/隻生蠔肥美鮮甜,肚仔脹卜卜,好飽滿,入口好Juicy,生蠔頂層落重蒜蓉及帶有微辣,好正!🧡蒜蓉花甲 $58/份花甲新鮮,肉質鮮嫩,一份有好多隻,份量十足,配料用左蒜蓉及蔥去炒,香氣撲鼻!🧡鹽燒白鱔魚 $55/串白鱔嘅魚皮微焦,燒得好香脆,魚肉質地爽肉厚實,帶有魚油油脂香氣。🧡雞腎串 $28/2串大大粒,質地爽口,好有嚼勁!口感唔錯!🧡皇牌牛舌心 $38/串必點項目!牛舌心厚切,肉質嫩滑同淋身,強勁牛油香氣,面層微焦,以孜然粉及辣粉調味,勁邪惡!呢個下次必定要再encore!🧡五花腩肉串 $30/2串脂肪同豬肉分佈平均,一層一層。入口柔軟香滑,又唔會過於油膩,肉汁及油脂味道吸引又惹味,令人一口接一口。
今晚喺銅鑼灣,睇完電影後,有啲口痕,好想食宵夜!
知道行過幾條街,有間開凌晨嘅串燒店,一於去試試佢。😏
入到舖頭已經聞到好香串燒味,食指大動!

🧡即開新鮮蒜蓉大生蠔 $35/隻

🧡蒜蓉花甲 $58/份

🧡鹽燒白鱔魚 $55/串

🧡雞腎串 $28/2串
大大粒,質地爽口,好有嚼勁!口感唔錯!

🧡皇牌牛舌心 $38/串

皇牌牛舌心
即開新鮮蒜蓉大生蠔
蒜蓉花甲
2024-11-14 72 views
串燒王有3間分店,分別位於炮台山 銅鑼灣 旺角,好耐之前食過旺角戈間覺得吾錯,所以今次試試銅鑼灣店。✿ 玉子燒 $28玉子燒比想像中大份,蛋味香濃🥚香甜可口💛✿ 芝士年糕 $28自己本身好鍾意食芝士年糕,芝味濃郁🧀年糕煙煙韌韌。✿ 司華力腸 $26好大條,充滿口感🐷富有港式風味。✿ 王牌牛舌心 $38王牌牛舌心果然名不虛傳,牛舌心厚實有嚼勁🐮👅✿ 免治雞肉棒 $20食串燒最鍾意食免治雞肉棒,食到一粒粒雞軟骨粒好爽口。✿ 蒜蓉大生蠔 (2隻) $70生蠔新鮮肥美🦪同蒜蓉向來系完美搭配。✿ 芝士扇貝帶子 (2隻) $75扇貝帶子大大粒幾新鮮,加埋邪惡芝士不得不喜歡💛✿ 蒜蓉燒活鮑魚 (2隻) $65鮑魚食材高級,充滿嚼勁,蒜蓉味雖然濃郁亦冇掩蓋鮑魚本身嘅鮮味。✿ 錫紙花甲粉 $65適合嗜辣人士🔥好惹味,花甲冇沙又肥美。✿ 海鮮炒飯 $75呢個十分有驚喜!鹹度剛好,裏面海鮮種類頗多,有蝦肉🦐魷魚🦑等等,中意食海鮮嘅朋友都表示滿意。

✿ 玉子燒 $28
玉子燒比想像中大份,蛋味香濃🥚香甜可口💛

✿ 芝士年糕 $28
自己本身好鍾意食芝士年糕,芝味濃郁🧀年糕煙煙韌韌。

✿ 司華力腸 $26
好大條,充滿口感🐷富有港式風味。

✿ 王牌牛舌心 $38
王牌牛舌心果然名不虛傳,牛舌心厚實有嚼勁🐮👅

✿ 免治雞肉棒 $20
食串燒最鍾意食免治雞肉棒,食到一粒粒雞軟骨粒好爽口。

✿ 蒜蓉大生蠔 (2隻) $70
生蠔新鮮肥美🦪同蒜蓉向來系完美搭配。

✿ 芝士扇貝帶子 (2隻) $75
扇貝帶子大大粒幾新鮮,加埋邪惡芝士不得不喜歡💛

✿ 蒜蓉燒活鮑魚 (2隻) $65

✿ 錫紙花甲粉 $65
適合嗜辣人士🔥好惹味,花甲冇沙又肥美。

✿ 海鮮炒飯 $75

2024-11-10
Dinner
2024-11-14 59 views
串燒|串燒王 |銅鑼灣 凌晨銅鑼灣搵嘢食~入到去串燒王就聞到好香!! 串燒種類好多,價格一般合理,應有盡有。 服務人員熱情友好,並且上菜速度快。 —————————————————— 肉串: 雞肉牛肉串質地鮮嫩,經過燒烤後外焦內嫩,搭配香醬,更能提升風味。 海鮮串: 像是蝦和魷魚串,海鮮在燒烤過程中能保持原汁原味,鮮美可口。 蔬菜串: 不容忽視的蔬菜串,如香菇、玉米和青椒,健康又美味。 My fav: 🫶🏻 蒜蓉生蠔 好香~蒜蓉愛好者必食!!加上燒得剛好的生蠔,入面卻保持住蠔汁,嫩滑入味,食落滿足。 🫶🏻海蝦 新鮮彈牙,肉質緊實,帶有海洋的鮮甜味。 —————————————————— 📍銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2號舖 —————————-—————————- Overall 💗💗💗💗 #串燒#銅鑼灣串燒#串燒王#銅鑼灣
——————————————————
Overall 💗💗💗💗
#串燒#銅鑼灣串燒#串燒王#銅鑼灣
2024-11-14 38 views
位於銅鑼灣一間串燒店叫串燒王,環境不算大,的口掛上燈籠🏮,幾趣緻,亦有霓虹燈裝飾😁蒜蓉扇貝帶子 $70/2隻蒜蓉扇貝帶子味道鮮甜、濃郁、鹹香的,蒜蓉的香氣與扇貝的鮮甜完美結合,口感鮮嫩彈牙😍燒韭菜 $15韭菜味道鹹辣與韭菜鮮味結合,十分美味😚有機菠蘿🍍 $22/3塊燒菠蘿外層微焦,裏面清甜多汁,既有外皮的酥脆,又爽甜多汁😆大墨魚咀🦑$28大墨魚咀的味道是鮮美Q彈的, 口感不錯😄麻辣田鷄串🐸 $38田雞肉帶有鮮味,加上麻辣,風味鮮香,肉質彈牙😚

蒜蓉扇貝帶子 $70/2隻

燒韭菜 $15
韭菜味道鹹辣與韭菜鮮味結合,十分美味😚

有機菠蘿🍍 $22/3塊
燒菠蘿外層微焦,裏面清甜多汁,既有外皮的酥脆,又爽甜多汁😆

大墨魚咀🦑$28
大墨魚咀的味道是鮮美Q彈的, 口感不錯😄

麻辣田鷄串🐸 $38
田雞肉帶有鮮味,加上麻辣,風味鮮香,肉質彈牙😚

2024-11-14 28 views
假期出開銅鑼灣❤️又經過呢間串燒店🍢上次老公食過見到想再食😍我地又點左幾款返屋企慢慢嘆💯✨鹽燒白鱔魚🐟白鱔燒到又脆又嫩,重點冇骨,啖啖肉真係好正✅雞中翼💥雞翼皮脆肉嫩,小朋友最鐘意食,欣賞有點蜜糖味🥳雞全翼💥大人們食小辣,調味惹味香辣,真係送酒一流 😜燒韭菜🌿由細到大好鐘意食韭菜,呢味仲加埋蒜蓉真係不得之了,有雙重味道讚☺️燒有機甜美菠蘿🍍燒菠蘿真係由細食到大,非常甜美爽脆,一人食一串真係要必點🥰串燒即叫即燒,選擇都好多,欣賞串燒燒到烚處,好好食又惹味,價錢都算幾抵食😍😍#銅鑼灣美食#深宵食堂#串燒#川味串燒#銅鑼灣串燒 #香港美食 #香港地道 #串燒王 #串燒必點 #串燒必試 #串燒店串燒王🍢💯銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2號舖

鹽燒白鱔魚🐟
白鱔燒到又脆又嫩,重點冇骨,啖啖肉真係好正✅

雞中翼💥
雞翼皮脆肉嫩,小朋友最鐘意食,欣賞有點蜜糖味🥳

雞全翼💥
大人們食小辣,調味惹味香辣,真係送酒一流 😜

燒韭菜🌿

燒有機甜美菠蘿🍍
燒菠蘿真係由細食到大,非常甜美爽脆,一人食一串真係要必點🥰

串燒王🍢
💯銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2號舖

之前食過覺得OK,於是同朋友夜晚10點幾去食宵夜,坐低咗喺門口二人位,本來已經叫咗嘢食,等緊嘢食到。期間有個阿叔企喺朋友張櫈後面,挨住牆企,個位置係店舖範圍內。等等吓,突然聞到好大陣煙味,我哋先至留意到,原來阿叔喺度食煙,仲有另一個人(後生啲)係企喺舖頭出面同佢一路食一路傾。阿叔食緊煙嘅時候依然係企喺店舖範圍內,只係間中將隻手伸出舖頭外。我哋本身以為係兩位廚房職員出嚟唞氣,於是就同佢哋講:可唔可以唔好喺度食煙,好臭。點知原來佢哋係食客嚟,於是我哋就諗住同舖面職員反映。期間阿叔返返座位,一路好凶狠咁啤住我哋。咁我哋就同店員講話唔食啦,取消張單啦唔該。阿叔就開始用粗口鬧我哋,仲起身作勢想打我哋。當然中間我哋都有還口嘅。我哋以為呢個時候,正常嚟講,店員應該會出面調停。但係佢哋冇。兩個店員都冇。金髮店員由始至終一句聲都冇出,眼神好似覺得我哋係嚟搞事咁。黑髮店員都係一直都冇理過我哋。喺我哋起身離開期間,佢幫嗰兩個食客斟啤酒同傾計。最後仲同我哋講一句:走啦!就算係本身同嗰兩個食客認識,都唔係咁樣處理啩?我哋都係嚟食嘢㗎喎!體驗非常差,唔會再有下次,亦都會叫朋友唔好幫襯。銅鑼灣仲有好多串燒選擇,可以

我哋以為呢個時候,正常嚟講,店員應該會出面調停。
但係佢哋冇。
兩個店員都冇。

金髮店員由始至終一句聲都冇出,眼神好似覺得我哋係嚟搞事咁。

體驗非常差,唔會再有下次,亦都會叫朋友唔好幫襯。銅鑼灣仲有好多串燒選擇,可以唔洗食呢間。
Last Night Supper
  • 二手煙
2024-11-08 76 views
夜晚餓餓哋點算好?呢間串燒店有多間分店,由夜晚六點開到凌晨六點!肉類、海鮮、菜品、炸物、小食、主食、甜點、飲品等樣樣有齊。店內環境唔大,住喺附近嘅建議可外賣返去慢慢嘆。店員推介巴蜀炒米粉,果然有料到,香氣四溢,炒至乾身,有鑊氣,搭配各種配菜,相比起撈丁更加健康,宵夜食罪惡感都無咁大🤣 特級肥牛炒烏冬同樣出色,肥牛嫩滑,烏冬彈牙又入味。私心推介小饅頭,三細塊,已調好味,越食越上癮。串燒方面要咗幾款試試,有脆香魚腐、雞脾菇、土豆片、豆卜、娃娃菜同翠玉瓜。值得一讚嘅係燒完仍然保持到水份,性價比高。

2024-11-04 85 views
以為銅鑼灣冇咩串燒好揀,點知搵到呢間串燒王。一試之下果然都幾唔錯,係銅鑼灣呢個價錢質素真係幾高性價比。而且位於登龍街,真係好方便呀 🌟燒韮菜 $15串🌟韮菜好大份,上面曬滿味粉,非常惹味,食落既有鮮味又有香料味,唔會互相搶味,食完又想再食多幾串 🌟燒菠蘿 $22/3塊🌟燒菠蘿真係我去每間都要叫嘅串燒,咬落去一樣都好爽甜多,好似飲緊成口菠蘿汁咁正咁清新 🌟蒜蓉扇貝帶子 $38隻 $70/2隻🌟扇貝帶子夠大份,佔滿晒成個殼。帶子肉口感燒得剛剛好,唔會太韌,容易入口。加埋蒜蓉嚟食,帶出到帶子嘅鮮又唔會搶味 🌟生猛海花蝦 $36/2隻 $88/6隻🌟海花蝦都算幾大隻,外表睇落燒得金黃,食落都幾香脆。食燒蝦建議試埋個蝦頭,蝦膏味正,蝦肉都幾爽口

🌟燒韮菜 $15串🌟

🌟燒菠蘿 $22/3塊🌟

🌟蒜蓉扇貝帶子 $38隻 $70/2隻🌟

🌟生猛海花蝦 $36/2隻 $88/6隻🌟

2024-10-31
Last Night Supper
2024-11-02 92 views
在銅鑼灣食飯,朋友介紹呢間這間串燒,主要供應烤串,價錢平靚正。自行寫紙落單,上菜速度好快,食物味道非常唔錯,简简单单的一餐~有辣有唔辣,喜歡吃重口味的不要錯過了。✨燒雞肉腸外層燒到微脆而內裡鮮嫩,皮脆肉香,配上孜然粉調味麻辣鮮香~✨原條魷魚賣相吸引大大條,食落好彈牙爽口,口感煙韌有嚼勁,塗上特製的醬汁甜甜的~味道濃郁✨燒魚魚皮燒得頗香脆,燒得好香,聞到好香的魚香~魚肉新鮮,肉質緊實。食落會有淡淡魚油香,配上調味味好正!✨田雞調味做得幾好,不會太濃味。帶點微辣,好惹味 。田雞口感肉質細嫩,有點像雞肉。

在銅鑼灣食飯,朋友介紹呢間這間串燒,
主要供應烤串,價錢平靚正。
自行寫紙落單,上菜速度好快,
食物味道非常唔錯,简简单单的一餐~
有辣有唔辣,喜歡吃重口味的不要錯過了。

✨燒雞肉腸
外層燒到微脆而內裡鮮嫩,
皮脆肉香,配上孜然粉調味麻辣鮮香~

✨原條魷魚
賣相吸引大大條,食落好彈牙爽口,
口感煙韌有嚼勁,
塗上特製的醬汁甜甜的~味道濃郁

✨燒魚
魚皮燒得頗香脆,
燒得好香,聞到好香的魚香~
魚肉新鮮,肉質緊實。
食落會有淡淡魚油香,
配上調味味好正!

✨田雞
調味做得幾好,不會太濃味。
帶點微辣,好惹味 。
田雞口感肉質細嫩,有點像雞肉。