2019-06-07 384 views
Beans 呀!美食沙漠開左Beans,見唔係咁多人入去試下。環境好悠閒,係以水為主題嘅裝潢,感覺舒適。服務一如其他分店咁好,無論安排座位定落單,職員都好細心。座位同座位間都幾闊,勉強都有d私人空間感。黃金蟹肉意粉 - 賣相勁吸引,成隻蟹禽左上碟,意粉戴左頂帽咁,好精緻。好多蟹肉,有d咸蛋黃味,意粉條條都有蟹肉同汁痴住,食完好飽呀。咖啡好香,其實見到其他菜色都好吸引,不過一個人真係食唔到咁多,唯有下次啦!

環境好悠閒,係以水為主題嘅裝潢,感覺舒適。
服務一如其他分店咁好,無論安排座位定落單,職員都好細心。
座位同座位間都幾闊,勉強都有d私人空間感。

2019-05-07
$80 (Lunch)
2019-06-02 398 views
下午茶最好搵間環境舒舒服服又可以傾下計既地方Beans 呢間cafe 好多地方都有分店今次去馬鞍山呢個美食沙漠試下beans————————————————————-黃金蟹肉意粉🦀上菜都幾慢 食物唔熱 ————————————————————-芝士肉醬薯條(跟餐加$25)又係唔熱 同埋食唔到有芝士 不過以呢個價錢分量算多————————————————————-最期待既3D Latte 叫咗chocolate cookies latte味道不過不失 但賣相10分超可愛既小熊 係幾吸晴
下午茶最好搵間環境舒舒服服又可以傾下計既地方
Beans 呢間cafe 好多地方都有分店
今次去馬鞍山呢個美食沙漠試下beans

黃金蟹肉意粉🦀
上菜都幾慢 食物唔熱

————————————————————-

芝士肉醬薯條(跟餐加$25)
又係唔熱 同埋食唔到有芝士

超可愛既小熊 係幾吸晴

3D  latte

3D  latte
2019-05-31 342 views
勞勞下碌碌了一整天,下班後的晚餐變成了慰勞身心的泉源,為左報答自己既辛勞付出,我決定食好喲。於是去o係屋企附近去左【BEANS】度搵食,我哋叫左「卡尼黑松露意粉」、「黃金蟹肉意粉」,跟餐:「黑糖熱薑茶」、「凍檸蜜」。「卡尼黑松露意粉」:賣相一流,芝士味香濃,意粉既份量如果可以多一點會更好,另外就是食物的溫度不太夠熱。「黃金蟹肉意粉」:整個意粉一送上前來,已經被整個蟹蓋完全地吸引著,非常精美,有一點唔捨得食既感覺,不過都要食的,蟹肉既份量如果可以多一點會更完美呢,芝士忌廉味濃,小朋友食既話應該會特別鐘意呢。「黑糖熱薑茶」: 薑味突出,但不會太辣,好暖胃,女仔/老人家飲特別對身體好。「凍檸蜜」:檸檬好新鮮,與蜜糖既甜味好夾,夏天飲零舍開胃。

「凍檸蜜」:檸檬好新鮮,與蜜糖既甜味好夾,夏天飲零舍開胃。
2019-05-30
$150 (Dinner)
  • 卡尼黑松露意粉
  • 黃金蟹肉意粉
  • 黑糖熱薑茶
  • 凍檸蜜
2019-05-29 183 views
中午愉閒食好野。Beans假期超多人排隊,見到人龍都唔想等。趁平日唔多人,一於整個午餐。忌廉番茄汁手切牛柳絲意大利粉 醬汁非常之濃味,酸甜適中,仲加上唔少車厘茄,非常適合茄汁怪如我。牛柳都算幾腍,配上意粉總有點中西合壁的感覺。 千島醬蟹捧蟹子帆立貝薄餅  Pizza大約六吋左右,原身餅底,面層舖滿海鮮料,賣相非常吸引。熱辣辣,芝士半融,帆立貝都幾新鮮,仲有蟹子、蟹柳等,味道不錯。 車打芝士薯條 加配嘅小食,份量少少,芝士醬就多,味道不錯。 平日有午餐價錢都唔貴,包飲品。可惜份量略少,非常精緻,味道總算不錯,惟有叫多幾款,或者再飯後甜品啦。

忌廉番茄汁手切牛柳絲意大利粉

千島醬蟹捧蟹子帆立貝薄餅

車打芝士薯條
加配嘅小食,份量少少,芝士醬就多,味道不錯。

2019-05-21 248 views
曾經吃過荃灣分店,當時感覺良好,但今次卻有點失望。母親節前夕,媽媽想試這間餐廳,所以於晚市光臨,店外很多人排隊,足見其知名度。我們點了黑松露軟殼蟹意大利粉及安格斯牛肉漢堡兩道菜。1)漢堡:媽媽不喜歡吃太生的牛肉,故事前已叮囑要7-8成熟,但上菜一刻,還是有似5成熟般,但可取的是職員樂意另上新的一份。至於味道方面,牛肉味是夠的,但配料令包面軟掉不少。2)意大利粉:只是普通的黑松露與意大利粉合併,醬汁很乾身,入口沒有順滑的感覺。整體而言,未有太大驚喜,可能餐廳太多人緣故,上菜速度頗慢,但都是可理解的。
曾經吃過荃灣分店,當時感覺良好,但今次卻有點失望。
我們點了黑松露軟殼蟹意大利粉及安格斯牛肉漢堡兩道菜。
2019-05-11
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
Celebration
Mother's Day
2019-05-18 229 views
假日時間一般都會大排長龍襯住平日唔太多人就黎食個lunch 主打第一款當然唔少得黑松露軟殼蟹意粉 每條意粉沾上濃濃既黑松露味道配搭香脆軟殼蟹 簡直絕配!係每次到荳子都會必點項目!推介!另一款就係pork ribs burger先唔講味道 份量特大 有超多薯條同沙律菜 而主角當然係burger啦!咬落個漢堡 肉汁四濺 非常juicy 本身跟餐有餐飲 有蜂蜜綠茶/黑糖薑母茶/咖啡我就點左款黑糖薑母茶 味道幾唔錯 讚讚👍🏻如果想點其他特色飲品 仲可以以優惠價品嚐添🥰🥰🥰
假日時間一般都會大排長龍
襯住平日唔太多人就黎食個lunch

主打第一款當然唔少得黑松露軟殼蟹意粉
每條意粉沾上濃濃既黑松露味道
配搭香脆軟殼蟹 簡直絕配!

係每次到荳子都會必點項目!推介!

另一款就係pork ribs burger

Type of Meal
Lunch
  • 黑松露軟殼蟹意粉
2019-05-11 240 views
今日和太太往馬鞍山beans食晚餐,我們點了酥皮黑毛朱和湯種包,鮮蝦南瓜意粉、熱檸蜜和凍莫卡咖啡。酥皮黑毛朱和湯種包賣相吸引,湯種包溫度適中, 包食落軟綿, 酥皮黑毛朱酥皮熱辣辣食落香脆,黑毛朱用汁煮方法烹調,第一次食汁煮黑毛朱, 汁煮黑毛朱肉汁軟腍熱辣辣,入口即熔,黑毛朱肥瘦適中,食落惹味啖啖肉,配菜有黑蒜,薯仔、西芹和洋蔥,食落爽口醒胃,最後沙律食落新鮮,配上黑醋食落開胃, 整份酥皮黑毛朱和湯種包食落惹味, 份量十足;鮮蝦南瓜意粉鮮蝦食落彈牙,南瓜食落鮮甜軟腍, 意粉食落爽口美味;最後凍莫卡咖啡忌廉味香滑,咖啡味香濃。餐廳座位舒適, 食物美味有特色, 價錢合理, 我和太太食了一頓好味高質晚餐。
酥皮黑毛朱和湯種包
汁煮黑毛朱肉汁軟腍熱辣辣,入口即熔
凍莫卡咖啡
2019-05-11
$152 (Dinner)
馬鞍山新開左beans cafe之後,成日都好多人排隊,雖然有其他分店,但都仲未食過,今次就係馬鞍山試下dinner啦。我地6點幾就入去,所以唔洗等位,坐左一陣已經見到排長龍lu。軟殼蟹意粉上網睇到好多人叫, 應該係好受歡迎,就叫左兩份添個蟹幾好食,幾脆,都唔算太細隻意粉唔錯幾濃味不過真係細份左少少,dinner應該唔夠,下午茶就得菠菜帆立貝意大利飯比想像中好,唔係一pat野,D飯硬左少少,帆立貝都有幾粒,比想像中多,都唔錯不過都係細份左少少

軟殼蟹意粉
上網睇到好多人叫, 應該係好受歡迎,就叫左兩份添

個蟹幾好食,幾脆,都唔算太細隻
意粉唔錯幾濃味
不過真係細份左少少,dinner應該唔夠,下午茶就得

菠菜帆立貝意大利飯

不過都係細份左少少
2019-05-04
$100 (Dinner)
2019-05-05 220 views
復活節放假可以去食下午茶,最開心!!!今日食咗心太軟同埋點左一杯玫瑰咖啡。原來可以有3D造型架,不過店員就話要等一陣,當咖啡送到嘅時候都覺得好可愛,唔捨得飲呀!下次放假都可以再嚟食甜品啦~
Type of Meal
Tea
2019-04-30 354 views
這間是區內罕有有格調餐廳,見到下午茶價錢便宜,決定一試。費倫天拿薄餅 $64厚批邊鬆軟,批內有溫泉蛋,配上香濃芝士,啖啖滋味,我鍾意燒黑椒牛肉水牛芝士帕尼尼·薯條$55包外脆內軟,醬汁微辣惹味,配上新鮮爽脆蕃茄生菜,減低油膩感,沙津新鮮,薯條香脆,份量較多。蜂蜜燒雞紫薯意大利飯 $74紫薯飯較濕潤,帶甜味,飯內有洋蔥粒,加重甜味,配上淡味燒雞,味道正常。芝士肉醬薯條$52薯條炸得香脆,肉醬濃,內有芝士,濃味又滋味+$25可加配自家製蛋糕,芒果味
這間是區內罕有有格調餐廳,見到下午茶價錢便宜,決定一試。

費倫天拿薄餅 $64
厚批邊鬆軟,批內有溫泉蛋,配上香濃芝士,啖啖滋味,我鍾意

燒黑椒牛肉水牛芝士帕尼尼·薯條$55

蜂蜜燒雞紫薯意大利飯 $74

芝士肉醬薯條$52
薯條炸得香脆,肉醬濃,內有芝士,濃味又滋味

+$25可加配自家製蛋糕,芒果味

2019-04-18
$60 (Tea)
Celebration
Anniversary
  • 黑松露軟殼蟹意粉
2019-04-18 374 views
之前一直都好想試下,但次次到晚飯時段,條龍就勁長,長到唔想等。🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️難得年三十晚放早,就即刻早早去排隊。果然早到有著數,一陣就入到去喇。😎😎😎———————————————————🧡千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅($92)呢個pizza有一層厚厚的芝士,仲有千島醬mix埋洋蔥,食落去好juicy,唔會乾。上面仲有蟹棒條和帆立貝👍🏻👍🏻👍🏻———————————————————🧡黑松露軟殻蟹🦀意大利粉($98)呢個意粉真係枱枱都有點,黑松露味十分濃郁,仲有好多磨菇添架。而軟殻蟹又很酥脆,炸哂後都食到蟹肉架,唔淨係食到炸粉。———————————————————🧡蜜糖🍯單骨雞翼($54)雖然係甜甜地會食完又好想再食嘅小食,但就冇乜特別,不過不失啦。呢碟配咗沙律菜,點下蜜糖,都幾fresh。———————————————————🧡燒雞紫薯飯 ($112)呢個真係不推介。我本身好鍾意食紫薯,又見係新推出,就一於試下。可惜令人失望🥴🥴🥴雖然紫薯飯裏面有紫薯和洋蔥,有濃郁的紫薯香味,但甜嘅飯感覺有D怪,而且同燒雞不夾。🥳🥳🥳每款主食都可以免費送飲品,包括蜂蜜檸檬🍋/薑母茶/咖啡☕️

———————————————————
🧡千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅($92)
———————————————————
🧡黑松露軟殻蟹🦀意大利粉($98)
———————————————————
🧡蜜糖🍯單骨雞翼($54)
———————————————————
🧡燒雞紫薯飯 ($112)
2019-04-16 249 views
Beans 呢個黑蒜蜆肉帆立貝意粉一啲都唔馬虎,意粉本身炒得好爽身,唔會好粉又唔會好油,啲黑蒜好夠味,蜆同帆立貝都唔會話俾兩粒你就算,係份量偏少,唔係好夠喉。除左意粉仲加左碟焦糖單骨雞翼,賣相好吸引,味道就是滿滿的蜜糖味,單骨上除左顯得大碟啲(可能係店舖目的),我仲都覺得其實都幾方便,好易「lun」骨。叫主菜 其實有野飲送,但係我想飲佢送既以外既飲品,就要正價減八蚊,不過唔緊要啦試下嘛,叫左個玫瑰伯爵茶,賣相係好靚,但味道就正正常常啦,係玫瑰味淡啲,唔值得另外花錢叫。
黑蒜蜆肉帆立貝意粉

2019-04-03 329 views
晚上八時半入席,唔洗等位。三個人叫咗四個餐:risotto, pizza,長通粉同埋半隻燒春雞。三個人嚟講,每人一個餐就一定唔夠飽架啦!所以叫四個就啱啱好!Risotto嘅黑松露味好強,但仍然容易入口;pizza係薄批,喜歡芝士嘅朋友一定好喜歡,因為cheese嘅比例好高,焗完之後融咗係啲麵包入邊,好滋味最令我意外應該係燒春雞,因為係皮脆內滑我叫咗杯green tea latte,喜歡抹茶嘅朋友一定會特別開心,因為抹茶味好重,但我自己就鐘意奶味比較重嘅green tea latte整體而言,食物質素比預期中出色!值得一試!

Risotto嘅黑松露味好強,但仍然容易入口

最令我意外應該係燒春雞,因為係皮脆內滑

整體而言,食物質素比預期中出色!值得一試!
2019-04-01
$170 (Dinner)
2019-03-28 246 views
今日和太太馬鞍山Beans食晚餐, 我們點了德國燒朱手, 煙肉薯仔、酸椰菜和黑醋燒汁, 手撕朱仔骨漢堡, 焦糖洋蔥、太陽蛋和薯條、凍咖啡和焦糖焗蛋。德國燒朱手, 煙肉薯仔、酸椰菜和黑醋燒汁賣相吸引, 燒朱手可以叫侍應事前切開, 燒朱手食落香脆脆卜卜, 食質食落惹味有油花, 肥而不膩, 配上黑酣燒汁食落醒胃, 煙肉鹹度適中, 薯仔食落香脆, 酸椰菜食落開胃, 整份德國燒朱手, 煙肉薯仔、酸椰菜和黑醋燒汁份量十足, 口感豐富;手撕朱仔骨漢堡, 焦糖洋蔥、太陽蛋和薯條份量十足, 手撕朱仔骨漢堡朱仔骨食落惹味, 口感爽口美味, 漢堡入口軟綿, 太陽蛋蛋味香滑、洋蔥食落新鮮爽口, 配上焦糖口感有層次, 薯條炸得金黃, 食落香脆,整個手撕朱仔骨漢堡, 焦糖洋蔥、太陽蛋和薯條口感豐富, 味道十足;凍咖啡味道香濃, 最後焦糖焗蛋焦糖甜度適中, 焗蛋蛋味香滑,配上的朱古力心太軟味道香濃, 士多啤梨和紅桑子甜度適中, 整份焦糖焗蛋口感豐富, 食落美味。餐廳座位舒適, 食物賣相吸引美味, 而且晚餐免費奉送凍咖啡和$25優惠價加配焦糖焗蛋, 我和太太食了一頓高質美味晚餐。
手撕朱仔骨漢堡, 焦糖洋蔥、太陽蛋和薯條
凍咖啡
德國燒朱手, 煙肉薯仔、酸椰菜和黑醋燒汁
焦糖焗蛋
2019-03-28
$180 (Dinner)
2019-03-23 152 views
Beans 冇得取票,要排隊等位,所以每次見到長龍就放棄了,今次只排3至4張枱,就一於在這裏食晚飯啦。等咗一陣,就入座啦。環境寬敞, 雖然在商場內,以開放式經營,但都唔算太嘈。柔和燈光,本來幾舒服,但由於燈光實在太柔和了,加上餐牌字體太細,所以睇得好辛苦😥最後我們点了小食洋蔥圈、三文魚沙律,主菜帆立貝pizza 、雞扒紫薯risotto 、羊膝,跟餐加了薑母茶和檸蜜。洋蔥圈炸得乾身脆口,咬落去 洋蔥帶有甜味,加埋茄汁更加鮮甜,另外有一執沙律菜伴碟。厨師將三文漁捲成一朵花,令擺碟望落比較精緻,可惜撒咗一些芝士粉喺面,反而令到花失真,除此之外,魚和菜也新鲜,只可以說正常。主菜 pizza, 帆立貝新鮮,配上蟹柳和魚子,整體带出清淡味道,餅底口感適中,如果再多些芝士就更好啦。Risotto是用紫薯烹調 ,望落幾健康,至於雞扒,皮煎得幾香,肉質夠滑,不過就吾夠juices 啦。最後是羊膝,配上幾片竹炭麵包,我會選擇麵包另上,因為咁樣擺碟令羊膝太失真啦,好似喧賓奪主咁。先講麵包,有些失望,比較乾,最後我哋都冇食曬啲麵包,但係羊膝就好淋,好入味👍整體不錯,每人平均$150,價錢都可接受,除咗三文魚

整體不錯,每人平均$150,價錢都可接受,除咗三文魚沙律,我覺得比較貴,因為三文魚只得幾片。間中也可以再去。