2020-02-23 371 views
想食得健康d, Menu有一連串healthy options揀!-蟹肉牛油果他他 醬mixed with salad 再沾落薄餅到light lunch 之選-半隻啤酒烤雞 大大隻雞髀肉好juicy配烤蒜頭 不過烤煮需時 呢道等得有d耐 食晒成枱啲嘢食先來-跟餐既mixed vege salad portion 都好大!我地叫左2份 但流左單🥴🥴只係黎左一份 等左好耐之後先補落單食物好精緻 碟好大枱好細😂😂枱面有少少迫,不過都坐得舒服嘅!

light lunch 之選

蟹肉牛油果他他
蟹肉牛油果他他
2020-02-20 303 views
環境舒適的一個小清新cafe❤️我們叫了牛排漢堡配薯條🍟還有一個心太軟甜品配雪糕🍦維也納咖啡☕️店員說今天生蠔$10一隻,所以又叫黎試一下!挺喜歡店員們的親切招待,因為本來想叫藍咖啡☕️但他說只有很小杯haha先就主食,牛排漢堡需要一個巨嘴,女生跟本不能一口咬下面包、蕃茄、生菜、醬汁加牛排!所以我都把牛排分開,漢堡另外吃哈哈!其實整體食物質素都好ok😍牛排3成熟,好有牛味!不過我最中意都係佢地內脆外軟既心太軟啊
2020-02-19 289 views
難得情人節餐一心諗住食好少少,叫咗一個$170嘅龍蝦包,但係個麵包又硬又凍,好睇唔好食.......跟住再叫咗個燒雞全隻,唔知點解隻雞有臘肉臘腸嘅味道,又唔夠脆又唔夠熱跟住再嚟一個心太軟,食落有酒精成份...但係餐牌上面冇寫明,有啲欺騙成份....全餐最正常得碟芝士薯條....呢餐兩個人食咗差唔多$500,好失望好差....但係之前試過食佢嘅下午茶,感覺上幾好....不過依家應該以後都唔會再去.....
2020-02-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$230 (Dinner)
2020-02-14 229 views
閨蜜生日 同佢食餐好嘅先 我哋女仔嚟講打卡梗係最重要啦 所以揀咗呢間 b e a n s 食咗個意粉同意大利飯 兩個都ok啦😊甜品就最為出色 賣相非常之靚真係唔打得都睇得呀😃 仲有迷你生日蛋糕 😙一人一件唔使切都幾方便而且真係影相打卡一流呀😎
2020-02-01 391 views
已經去過Beans好多次,最先係去荃灣嗰間,之後要去大埔。每次都一定要食all day breakfast,因為冬甩形鬆餅係我最愛!!蛋香味濃,又夠鬆軟,無論配whipping cream定蜜糖都一樣咁好食:)今次係食大份啲嘅all day breakfast,但如果想食少啲嘅話,上次食過焦糖香蕉版都唔錯!下次會繼續嚟,因為每次食物水準都好好,滿足!

2019-12-20
$150 (Lunch)
  • 全日早餐
2020-01-10 341 views
放假跟男朋友無野做 想靜靜地坐底傾下計 便黎到呢到嘆杯Coffee 叫個Cake呢到勝在坐得舒服 唔會好似Starbucks咁逼 可悠閒嘆個下午茶Coffee既拉花好精緻 飲落亦夠香濃Cake就叫左Tiramisu 擺盤好令已經加分 食落唔會太甜 又帶有Coffee味 岩哂我口味!
Coffee既拉花好精緻 飲落亦夠香濃
2020-01-08 290 views
叫咗個豪華英式早餐,份量超大一個人真係未必食得晒係二人份量。有黑松露炒蛋-黑松露份量都唔野少仲有好多配料都可以夾bagel一齊食煙三文魚、煙肉、炒雜菇、香草腸、焗蕃茄跟餐叫咗杯熱檸蜜因為叫咗差所以可以加錢配蛋糕,叫咗個檸檬芝士蛋糕,出面係檸檬mousse ,有舊New York cheesecake 又唔太膩,但估唔到咁細舊
仲有好多配料都可以夾bagel一齊食
煙三文魚、煙肉、炒雜菇、香草腸、焗蕃茄
跟餐叫咗杯熱檸蜜

2019-12-26 294 views
星期六嘅tea break 🍹☕️好耐冇食喇,忽然心癢癢掛住佢嘅下午茶甜品最近嘅狀況好多餐廳都唔使等位,佢都唔例外。下午三點到咗餐廳見到仲有幾張吉枱,即時入去唔使等位!一杯咖啡+一杯熱檸蜜法式蘋果酥淨係睇個樣都已經覺得好吸引眼球香脆嘅蘋果酥底+超級多嘅杏仁片+雲呢拿雪糕+紅桑苺杏仁片本身我麻麻地,鍾意食嘅朋友我諗我會好開心,真係好多好多雪糕味冇得選擇有少少失望,如果可以有兩三款俾大家揀,我諗會更加吸引!呢個我都幾鍾意,酥皮嘅嘢我就已經覺得好吸引,Beans嘅蘋果酥的確係做得唔錯,值得試吓,影下相厄like都要焦糖香蕉窩夫軟林林嘅窩夫加上甜甜地焦糖香蕉🍌味道好夾雪糕味一樣係冇得選擇,佢係跟左雲呢拿味!細細球雲雪糕🍦加暖暖地嘅窩夫,一啖一口感!正佢再加埋爆珠,酸味味,成個甜品好夾,好味!好豐富嘅下午茶,喺度Hea左個幾鐘吹水好去處
星期六嘅tea break 🍹☕️

好耐冇食喇,忽然心癢癢掛住佢嘅下午茶甜品

一杯咖啡+一杯熱檸蜜

法式蘋果酥

淨係睇個樣都已經覺得好吸引眼球

香脆嘅蘋果酥底+超級多嘅杏仁片+雲呢拿雪糕+紅桑苺

焦糖香蕉窩夫

軟林林嘅窩夫加上甜甜地焦糖香蕉🍌味道好夾

佢再加埋爆珠,酸味味,成個甜品好夾,好味!

好豐富嘅下午茶,喺度Hea左個幾鐘
吹水好去處
Type of Meal
Tea
2019-11-16 541 views
假期當然係食brunch既好時機,今次嚟到大埔,第三次光顧beans。開飯網資料顯示餐廳開11點,但11點去到仲未開門。等左半個鐘,終於可以入內,座位都算舒服。食物都有好多選擇,有我想食既all day breakfast, 亦有意粉pizza燒雞等等揀,加錢亦可以食cake。煙肉炒蛋正正常常,焦糖香蕉絕配,仲有我至愛既pancake唔會好粉好漿咁,配埋蜜糖真係好好味!而另一set breakfast就有菇菇、炒蛋、麵包、茄汁豆、蕃茄等等,不過有秋葵,餐牌好似無寫到,大家都唔太想食😂跟餐有杯飲品,有檸檬蜜糖/黑糖薑茶/咖啡。食物質素不錯,食到好飽,為假期點綴了不少。

跟餐有杯飲品,有檸檬蜜糖/黑糖薑茶/咖啡。

食物質素不錯,食到好飽,為假期點綴了不少。
2019-11-04 375 views
平時行開各區都會見到依間beans 見openrice d甜品可以寫生日字慶祝 所以今次去食下順道同個朋友仔慶生🙆🏻‍♀️可能對beans 有一定既期望 以為d西式飯意粉好出色 但食落有少少失望 份量唔算多 味道好一般😣😣份量少到食完好似冇食咁樣wuwu不過甜品就都出色少少既 幾好食 擺得幾靚 打卡都唔錯既🙆🏻‍♀️不過依間餐廳係慶生日方面就好有心 寫字寫到靚靚地😙仲會好有心寫張卡仔比我朋友 見佢收到都幾開心😆

2019-10-30 282 views
放工回家路上手機訂了晚餐,系統顯示取餐時間為20分鐘,20:15可取。20:10左右到達餐廳,但等到20:23才能取餐,與下單時間19:50相距超過半小時😂😂😂 店員還說可以見到APP顯示「可取餐」時才到店取,不用站著等,但APP過了預計取餐時間後已經跳到了「可取餐」,客人其實看不到真實可取餐時間。建議加長預設時間由20分鐘到30分鐘,讓客人下單時有更準確的取餐時間估計。
2019-10-16 389 views
有些餐廳就係比你一種不太深刻印象既感覺,唔係有咩難食或令你不愉快既感覺,但亦唔係特別好食,唔好講會唔會再想黎食,根本對佢無記憶,BEANS就係比我咁既感覺成日都見佢好多人等,某星期日12.15去到,大約等左15分鐘入座,座位比較逼窄,講野傾計基本上隔離一定清楚聽到,服務其實唔錯,奈何唔夠人手,點菜同埋單都等左好耐。食物方面,叫左Spaghetti with Crab and Egg Yolk 同Eggs Benedict ,中規中矩,無咩太大驚喜,同區其實都有好多類似選擇,價錢可能更便宜。

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2019-10-08 303 views
伯爵茶流心吐司🍞+熱棒子拿鐵☕️想享受一個輕盈的下午茶或者稍息片刻的話,BEANS是個不錯的選擇。環境舒靜、食物質素有水準,可以過一下吃甜品的口癮之餘,又不會太飽肚。伯爵茶流心吐司🍞• 吐司口感鬆軟棉棉、外層烘過帶點脆口,雖然麵包是黑色的,還會期待它有點特別的味道,最後卻甚麼都吃不出來🤣• 內層的伯爵茶流心味道則更為突出,配合一些雜莓吃起來更加清新;片片杏仁片還有棉花糖令口感更加豐富。• 雪糕的作用是為吐司帶來冰火的口感,混合起來一齊食會為味蕾帶來衝擊。熱棒子拿鐵☕️• 咖啡味道清新,很適合配上棒子香,• 第一次看見用杏仁片點綴在奶泡上面。
伯爵茶流心吐司🍞+熱棒子拿鐵☕️

伯爵茶吐司

伯爵茶流心吐司🍞

熱棒子拿鐵

熱棒子拿鐵☕️

• 咖啡味道清新,很適合配上棒子香,

• 第一次看見用杏仁片點綴在奶泡上面。
伯爵茶吐司
熱棒子拿鐵
  • 伯爵茶流心吐司
2019-10-08 306 views
假日身為偽文青,當然要去cafe坐下。一家三口👨‍👩‍👧去食,叫左兩份晚餐。安格斯牛肉漢堡,焦糖洋蔥,車打芝士,太陽蛋配薯條,先看賣相已經非常吸引。牛肉漢堡可以要求幾成熟,我們叫左6成熟。漢堡牛味很濃,而且有肉汁,不會太乾身。蕃茄肉醬溫泉蛋意大利長通粉,小朋友都唔啱食。番茄醬酸度剛剛好,跟肉醬非常配合,混合埋溫泉蛋的蛋液可以再互相平衡。2碟我份量都頗多,一家三口吃剛剛好。這麼多年,Beans荳子的水準依舊保持!
假日身為偽文青,當然要去cafe坐下。

一家三口👨‍👩‍👧去食,叫左兩份晚餐。

漢堡牛味很濃,而且有肉汁,不會太乾身。

2碟我份量都頗多,一家三口吃剛剛好。
這麼多年,Beans荳子的水準依舊保持!
2019-10-03 284 views
開心果芝士薄餅配蜂蜜🍯Pistachio honey pizza with Mozzarella cheese🍕.好少食到甜嘅Pizza 原來都幾好味🤣甜甜嘅蜂蜜 配上開心果另外薄餅相本身已經有芝士同砂糖薄餅皮好脆👍🏻當做下午茶食唔錯😄另外佢哋嘅檸檬蜂蜜都好好飲🍹.今次喺大埔分店食服務員態度好好主動俾張凳我哋擺袋態度好有禮貌同親切☺️值得一去再去👍🏻📍 Beans 荳子 (大埔)大埔安邦路9號大埔超級城D區地下670A-671A號舖
開心果芝士薄餅配蜂蜜🍯
服務員態度好好
主動俾張凳我哋擺袋
態度好有禮貌同親切☺️
值得一去再去👍🏻
📍 Beans 荳子 (大埔)
大埔安邦路9號大埔超級城D區地下670A-671A號舖
開心果芝士薄餅配蜂蜜