3K
2020-11-05 505 views
行完山乘小巴返回荃灣區下午茶,友人推介到海霸街附近一間咖啡店。店子小小,但服務不錯。下午茶餐平均六十元左右。蘋果酥酥皮薄薄的,面層鋪滿了蘋果片,即叫即做,非常鬆化,味道也不太甜,ok喎!Cappuccino 這個有少少少失望,味道偏淡了,沒有那種另人誘惑的香氣。窩夫配益力多雪糕窩夫看起來似bagel ,細細圈幾可愛。伴以雪糕,忌廉芝士同吃,口感豐富。雞翼配薯條單骨雞翼,食用起來方便。蜜糖的調查味恰到好處,甜而不膩,好味。
下午茶餐平均六十元左右。
蘋果酥

Cappuccino
這個有少少少失望,味道偏淡了,沒有那種另人誘惑的香氣。

窩夫配益力多雪糕
窩夫看起來似bagel ,細細圈幾可愛。
伴以雪糕,忌廉芝士同吃,口感豐富。

雞翼配薯條
2020-11-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
2020-10-31 427 views
.每一次經過荃灣呢間舖頭總會大排長龍👨‍👩‍👦‍👦今次特意係晚餐時段早啲黎到希望可以避過人潮希望可以一嚐呢間良心小店💛.店內座位坐得幾舒服🛋今次可以坐係bar枱望出面感覺冇咁近其他人仲安心食.🥢黑松露軟殼蟹意大利粉 $98三樣野食黎講最好食係呢個意大利粉個軟殼蟹炸得岩岩好 食落仲唔會太粉添🦀而黑松露份量亦都好夠 整得超級creamy所以超好味🍝.🥢黃金蟹肉意大利粉 $98咸蛋黃配蟹肉真係超邪惡又好味🦀啖啖咸蛋黃配埋啖啖蟹肉真係好正雖然個蟹蓋只係用黎裝飾 但影相又真係幾吸晴📸.🥢凱薩新鮮沙律配煙三文魚 $88沙律整得都有啲驚喜加曬芝士粉落去成個沙律都好有味🧀不過估唔到佢會有埋三塊麵包係度如果可以焗下個麵包咁就更加正啦🍞.果然係明不虛傳既人氣西餐👍🏻👍🏻
每一次經過荃灣呢間舖頭總會大排長龍👨‍👩‍👦‍👦
如果可以焗下個麵包咁就更加正啦🍞
果然係明不虛傳既人氣西餐👍🏻👍🏻
2020-10-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
💛💛💛Beans💛💛💛睇住呢間舖頭開,到睇住佢日日排長龍,已經有幾年。佢喺荃灣少數坐得舒服,影相又靚既😍!我地兩個成10點先入去食,好彩last order 係10點45分。咁夜都去食係因為想食Oreo麻薯流心吐司,之前食過真係好好食🥺,今!次!竟!然!賣!晒!最後我地嗌左一鹹食🍝一甜食🧁黑松露軟殼蟹意大利粉 $98一如既往好食😚,好濃郁既黑松露同白汁,兩個食岩岩好,因為份量都唔少,一個女仔食有啲漏😂。蟹係新鮮炸既,熱辣辣🦀!幾鍾意佢跟餐送既飲品,我地揀左凍既檸檬蜂蜜,細細杯都比兩片檸檬,好醒胃☺️☺️!Caramel banana waffles $58我地揀左焦糖香蕉窩夫做甜品,一份甜品包含左好多唔同款既小甜品🤤。有雲呢拿雪糕(下面有啲曲奇碎),焦糖香蕉(真係有焦糖化隻蕉),兩塊Waffles(跟埋奶油同埋糖漿),菠蘿粒(罐頭),荔枝爆爆珠(好味),一球吉士奶油(好漏好肥無食晒)!好食,我地有食晒🤪,但下次都係希望食返Oreo麻薯流心吐司,因為真係好出色💕💕💕!店員有禮貌🤤題外話佢嘅甜品幾好食,如果想慶祝生日,仲可以問下店員可唔可以喺蛋糕上面寫字!一年前得😂😂埋單$156(無加一)
💛💛💛Beans💛💛💛

最後我地嗌左一鹹食🍝一甜食🧁

黑松露軟殼蟹意大利粉 $98

Caramel banana waffles $58
Caramel banana waffles

埋單$156(無加一)
2020-10-29
$70 (Last Night Supper)
Caramel banana waffles
2020-10-28 272 views
呢間係荃灣黎講都算人氣既餐廳,今日終於有得試下了疫情前肯定要排隊,而家唔使排就一於試下!我去到嘅時間已經係下午茶,揀咗好耐,最後揀咗個開心果pizza,當然唔少得呢度嘅咖啡,我揀咗焦糖朱古力咖啡,落單嘅時候講咗話要凍,嚟到嗰時送咗熱的,本身我就話唔緊要,但店員好好,佢話整過杯比你啦,呢度值得一讚,黎到杯凍咖啡賣相好吸引,飲落去都非常好味,之後就黎開心果pizza,中間有個應該係honey,比你點黎食,原來甜甜的,都幾好味,不過下次都係叫返咸pizza😛另外有得加$食佢homemade cake的不過太飽了下次都會再黎,環境好,服務都好🙂
呢間係荃灣黎講都算人氣既餐廳,今日終於有得試下了
疫情前肯定要排隊,而家唔使排就一於試下!

另外有得加$食佢homemade cake的
不過太飽了

下次都會再黎,環境好,服務都好🙂
2020-10-25 494 views
開左好耐都未試過,咁去開荃灣就試下 ,試左佢既黑松露軟殼蟹意粉,同佢既窩芙早餐。黑松露意粉真係好出色,2大舊軟殼蟹又多膏,黑松露味好夠 ,仲有好多雜菌,份量又夠。呢個真心推介。另外佢個早餐個個窩芙好彈口 ,好香蜜糖味,面佢仲有配埋黑松露炒蛋,仲有煙三文魚,好豐富。另外都試左佢個竹碳綠茶盒子一砌落去即刻爆哂漿,暖笠笠既漿加埋脆脆地既多士好好食,正係呢個都好飽,賣相又靚又特別佢加25蚊仲可以加蛋糕,另外仲可以加購薯條,薯條夠大條又新鮮樣樣都好食又高質,所以去到都見好多人排
另外都試左佢個竹碳綠茶盒子
2020-10-23 325 views
排隊店,大約排左20分鐘就入到去,座位都算闊,侍應好有禮貌😊幫手量體溫🌡同俾搓手液🧴消毒雙手🙌🏽,仲俾埋信封✉️放置口罩🤗—————————————-黑松露軟殼蟹意大利粉🦀黑松露香味濃郁,連同忌廉既完美混合達到一個濃厚既昇華軟殼蟹香脆,與棉滑意粉做成對比,十分推薦俾鐘意食黑松露既朋友一試❤️—————————————Eggs Royale🥚🇫🇷classic 水波蛋配荷蘭醬再加上自創黑魚子,進一步提鮮,經典中帶點高貴優雅—————————————甜品:抹茶撻,抹茶味稍淡,味道略為偏甜(小編不太嗜甜😛)後來朋友推薦心太軟先係人氣之選,下次再戰🥰—————————————環境:7/10食物:8/10服務:7/10地址:荃灣海壩街99地下人均消費:$100-$200

—————————————-

黑松露軟殼蟹意大利粉🦀

黑松露香味濃郁,連同忌廉既完美混合達到一個濃厚既昇華

Eggs Royale🥚

🇫🇷classic 水波蛋配荷蘭醬

再加上自創黑魚子,進一步提鮮,經典中帶點高貴優雅

環境:7/10

食物:8/10

服務:7/10

地址:荃灣海壩街99地下

人均消費:$100-$200
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2020-10-22 430 views
Beans從開張到現在都經常排長龍,堂食限時90分鐘。餐廳環境給人休閒,食物味道好,就份量仍然沒變,相對比較少,尤其意粉給女仕食都未必胞。現時做緊外賣自取7折優惠,相對抵食。安格斯牛肉夠juice,配上滑嗗嗗太陽蛋,加上野味醬汁,想再食多次。焦糖洋蔥甜甜地,食落好辣。薯條因外賣原故,又凍又淋,已經變得唔好食,薯條始終係堂食比較好。小食拼盤的薯條情況一樣,雖然有已經凍了的肉醬搭救,淋左點講都唔夠熱辣辣外脆內嫩時好食,所以外賣盡量都唔好點有薯條的餐。意外的,啤酒洋蔥圈仍然脆脆的。其餘兩款小食都好味,所以小食拼盤外賣仍然值得一食。外賣推薦—黑松露軟殼蟹意大利粉,雖然軟殼蟹會淋,但醬汁配搭好味,值得一食。堂食雖然比較好食,但要等位又長龍,得90分鐘時間用餐,有點趕。外賣雖然會令食物質素下降,但打折後,價錢吸引。仍然有斟酌的餘地。
現時做緊外賣自取7折優惠,相對抵食。

,薯條始終係堂食比較好。

安格斯牛肉漢堡
小食拼盤
2020-10-18
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
2020-10-17 422 views
假日相約朋友到依間人氣cafe食早餐chill一下,12點15分來到已滿坐,幸好排隊等了15分鐘輪到我地入座,此時回望店外已排長龍。叫了個早餐加薯條二人分享。豪華英式全日早餐 $112賣相吸引,窩夫、煙三文魚、煙肉、豬肉腸、蕃茄、茄汁豆、黑松露炒蛋,配料豐富應有盡有,份量唔少,慢慢嘆真係一流。黑松露醬薯條 $25香脆薯條同黑松露醬係絕配,好味有保證,薯條份量都幾多。我點了杯3D hazelnut latte,熊仔泡泡真係cute,掙扎好耐先捨得飲落肚。可惜用餐時間限90分鐘,如果可以慢慢坐耐啲就更好了。
豪華英式全日早餐 $112
豪華英式全日早餐
黑松露醬薯條 $25
香脆薯條同黑松露醬係絕配,好味有保證,薯條份量都幾多。
3D hazelnut latte
可惜用餐時間限90分鐘,如果可以慢慢坐耐啲就更好了。
2020-10-11
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
豪華英式全日早餐
3D hazelnut latte
2020-10-12 296 views
今日約左朋友食lunch,經過荳子終於冇咩人排隊,決定食依間。我哋叫左兩份主食交換食,分別係黑松露軟殼蟹意粉同北京燒鴨蒸包漢堡而餐飲都係選左凍的檸檬蜂蜜。首先嚟的是意粉,果然好夠黑松露味道,意粉煮的時間剛好,好彈牙,但略嫌軟殼蟹油左一點食到中段,蒸包漢堡也來了,食落的味道好似食緊北京填鴨醬汁很小同味道偏甜,蒸包的部份如果冇醬汁會好乾附送的餐飲蜂蜜味道偏淡,有少少似飲緊冰水,如果濃d就正啦下次會再試下佢其他意粉

而餐飲都係選左凍的檸檬蜂蜜。

食到中段,蒸包漢堡也來了,食落的味道好似食緊北京填鴨
醬汁很小同味道偏甜,蒸包的部份如果冇醬汁會好乾

附送的餐飲蜂蜜味道偏淡,有少少似飲緊冰水,如果濃d就正啦

下次會再試下佢其他意粉

2020-10-08 267 views
集西餐同甜品於一身😍😍超級推介!雖然價錢唔算得平但絕對係物有所值😋呢間分店鋪面唔係十分大所以都坐得少少逼叫左好多野食 張枱都唔夠放😅不過真係好好味尤其甜品 一定會再去食👍🏻
集西餐同甜品於一身😍😍
所以都坐得少少逼
叫左好多野食 張枱都唔夠放😅
不過真係好好味
尤其甜品 一定會再去食👍🏻
今次第一次食佢啲咸食 真係幾有驚喜所以尋日用openrice外賣7折 買俾屋企人得到哥哥同爸爸高度讚揚🤣🤣.🍳🧀野菌芝士奄列酸種麵包 $79🧀🍳好大一碟 2-3個人share都得好鐘意佢個野菌芝士奄列 好足料 芝士又濃雞蛋炒得好滑 加上野菌嘅口感同菇香☺️只係個酸種麵包略嫌太軟但都好滿足 🤤.🍤軟殼蟹黑松露意大利粉$98🍤好大舊軟殼蟹 肉感唔算厚意大利粉軟硬度剛好 亦好creamy一個女仔未必食到一碟 因為少少膩.外賣(3個加埋$200炸🥳🥳~)🍄野菌黑松露意大利飯🍄呢個好好食 極多菇 每啖都有意大利飯微微煙韌 醬汁creamy但唔算膩三個之中最推薦.🧡黃金(咸蛋黃)蟹肉意大利粉🧡💛卡邦尼煙肉黑松露意大利粉💛呢兩個其實都好濃郁同足料不只係相對上較膩🤧同埋太多白汁都係配黑松露希望有翻啲淨卡邦尼嘅意大利飯🤭.以上餐點會配飲品 所以以cafe黎講性價比真係不錯🥳外賣自取就更抵食🥰🥰.💚抹茶流心吐司$48💚要留胃食呢個 2-4人share岩岩好一切落去就湧出來嘅流心😍除咗有抹茶流心餡 仲要啲抹茶曲奇脆脆🍪抹茶味幾足 帶回甘 但可以再甘啲鐘意佢個吐司烘得外脆內軟🍞配埋抹茶雪糕🍦係個好滿意嘅甜品🥰
今次第一次食佢啲咸食 真係幾有驚喜

🍤軟殼蟹黑松露意大利粉$98🍤
好大舊軟殼蟹 肉感唔算厚
意大利粉軟硬度剛好 亦好creamy
一個女仔未必食到一碟 因為少少膩

外賣(3個加埋$200炸🥳🥳~)
🍄野菌黑松露意大利飯🍄

鐘意佢個吐司烘得外脆內軟🍞
配埋抹茶雪糕🍦
係個好滿意嘅甜品🥰
2020-09-30 347 views
長期排哂長龍,真係名不虛傳一向都中意啲pizza有少少厚度,所以依個好啱我心水,芝士夠拉絲,火腿少少咸香黑松露炸軟殼蟹意粉真係食到我lem lem脷有我好中意既好香既黑松露味,忌廉唔會太膩,加埋好脆既軟殼蟹,凍左都唔會油淋淋,食到停唔到手個菠菜意大利飯都好驚喜個飯好入味。一邊傾計一邊食真係好爽,好耐都冇同一班朋友聚一聚
長期排哂長龍,真係名不虛傳

黑松露炸軟殼蟹意粉真係食到我lem lem脷
個菠菜意大利飯都好驚喜
2020-09-28 320 views
—Beans 下午茶超抵食‼️Oreo 麻糬流心吐司($58)超級抵🙆🏻‍♀️仲包一杯$40嘅嘢飲🥰我叫左一杯維也納朱古力🤣佢朱古力味好濃👍🏻係將啲朱古力溶咗沖成geh🤭配埋上面嘅cream超級邪惡🤪至於個留心多士個包焗到好脆😍一切開入面啲Oreo醬流晒出嚟🤭入面有塊麻薯不過好細😞唔係好夠😭個Oreo醬味道一般😬有啲太稀覺得可以結少少🤓不過以呢個價錢CP超高🤭—價錢: 💋💋💋💋味道:💋💋💋💋抵食:💋💋💋💋環境:💋💋💋💋💋. ——地點:荳子 (荃灣)地址:荃灣海壩街99號地下營業時間:11:00-21:00.—

Beans 下午茶超抵食‼️

價錢: 💋💋💋💋
味道:💋💋💋💋
抵食:💋💋💋💋
環境:💋💋💋💋💋
. ——
地點:荳子 (荃灣)
地址:荃灣海壩街99號地下
營業時間:11:00-21:00
  • 抹茶流心吐司
2020-09-24 334 views
Gat(🌟期間限定)外皮像桔,實質是用鮮炸奶皇製成表皮,煙韌的口感就像咸水角/煎堆一樣 ,內裡還包住麻糬 倍增口感。若點一些柚子醬更有另一種層次感,除了有3個小桔桔之外,再配上一個乳酪雪糕,點了它之後,還可解表皮的油膩感。單獨吃雪糕的話,你還吃出少少香檸味。(這是十分適合打卡的朋友,因加了乾冰在底,真是靈氣迫人)Oreo 麻糬流心吐司竹炭麵包?內裡有麻糬,麻糬還包住流心朱古力,互相碰撞之下竟然甜而不流 ,還吃出有兩種朱古力層次的味道,就像朱古力衝浪一樣,一浪接一浪。還有一些Oreo餅,當然要浸一浸朱古力醬,那才是Oreo 精粹吧。吃到最後當然要吃一口士多啤梨來中和一下朱古力味。
Gat(🌟期間限定)
單獨吃雪糕的話,你還吃出少少香檸味。
(這是十分適合打卡的朋友,因加了乾冰在底,真是靈氣迫人)

Oreo 麻糬流心吐司
吃到最後當然要吃一口士多啤梨來中和一下朱古力味。

麻糬流心吐司
2020-01-27
$107 (Dinner)
麻糬流心吐司
  • GET
2020-09-23 299 views
✨黃金蟹肉意大利粉(💰$98)初頭淨係睇個樣 覺得好似好正咁🤩點知...原來個蟹殼係空既 只用作裝飾😂本身諗住都冇所謂啦 應該都會有蟹肉既現實係蟹柳就有幾條 但蟹肉就好少...覺得自己似食蟹柳意粉多啲😟味道方面 個醬撈意粉食係唔差既...😚😚但就唔好期望食到濃郁嘅鹹蛋味😂😂個鹹蛋淡到 有時食唔岀有鹹蛋味😖😖😖另外個粉跟杯嘢飲 我就揀左熱檸檬蜂蜜🍋🍯 除咗呢個之外可以揀黑糖薑母茶/Americano☕️✨黑松露薯條(💰all day menu主食 +$25)薯條食落幾脆口既 而個醬就有淡淡既黑松露味
✨黃金蟹肉意大利粉(💰$98)
初頭淨係睇個樣 覺得好似好正咁🤩
點知...原來個蟹殼係空既 只用作裝飾😂
本身諗住都冇所謂啦 應該都會有蟹肉既
現實係蟹柳就有幾條 但蟹肉就好少...
覺得自己似食蟹柳意粉多啲😟
味道方面 個醬撈意粉食係唔差既...😚😚
但就唔好期望食到濃郁嘅鹹蛋味😂😂
個鹹蛋淡到 有時食唔岀有鹹蛋味😖😖😖
另外個粉跟杯嘢飲 我就揀左熱檸檬蜂蜜🍋🍯
除咗呢個之外可以揀黑糖薑母茶/Americano☕️

✨黑松露薯條(💰all day menu主食 +$25)
薯條食落幾脆口既 而個醬就有淡淡既黑松露味