2018-10-27
好耐冇食過德國菜,難得今日朋友生日就嚟賀一賀佢!專登揀咗呢間因爲佢都算出名,而又評價不錯,算係冇咁伏嘅選擇。準時到所以即刻就入得~不過其實都唔算滿座,所以可能唔洗book枱都可能可以好快有位。餐廳環境唔錯,偏暗嘅燈光令人心情都放鬆~難得今日假期,當然要放下壓力,好好享受呢一餐!一嚟到當然要嗌啲starter, 所以先嗌個忌廉芝士煙三文魚卷嚟開下胃啦。煙三文魚同芝士都係正常西餐廳貨色,但係佢加咗酸酸甜甜嘅瓜同醬幾特別又幾夾,要嚟開下胃都唔錯。小食仲有呢個迷你牛肉漢堡包。以小食嚟講算係噉。牛肉好好食,有肉汁又唔靭數量都唔少,配埋佢哋獨有嘅醬汁真係好好食,如果正餐都有呢款就好啦!德式香腸拼盤—冇香腸嘅一餐仲可以叫德國菜?所以一定要叫個腸嚟食!嗌拼盤係貪佢一次過可以瘋狂食晒唔同款腸。不過老實講我就真係唔太識細分每一隻腸,不過特別記得有一隻係辣辣地嘅芝士腸,係會爆汁嘅,真係好好食!下面有啲炒過薯仔,雖然係配菜都係又唔會太難食,令成個菜式都非常有味道。同香腸一樣,豬手都係德國菜必備嘅菜式,所以就嗌咗呢個秘製德國咸豬手。店員好貼心幫我哋切細啲等我哋之後切都易啲。個豬手認真大份,不過啲酸菜賣相就唔太吸
忌廉芝士煙三文魚卷
煙牛肉迷你漢堡包
德式香腸拼盤
秘製德國咸豬手
同香腸一樣,豬手都係德國菜必備嘅菜式,所以就嗌咗呢個秘製德國咸豬手。店員好貼心幫我哋切細啲等我哋之後切都易啲。個豬手認真大份,不過啲酸菜賣相就唔太吸引,而且冇乜味道,似係用滾水烚完就算。相反薯蓉似係撈咗忌廉,即刻軟滑好多。
以呢個價錢嚟講嘢食算係唔錯,服務亦都幾好,如果再食德國菜可以考慮~