2022-08-08 223 views
今次自己一個黎咗旺角呢間餐廳食lunch,油麻地或者旺角地鐵站過去都可以,好方便👍🏻入面環境超級靚😍😍仲可以望到出面嘅景色,而且坐得非常舒服😚😚同埋服務態度好好!!餐牌有唔同combination 揀,仲可以加錢叫多杯野飲😋🌈Combination 1+2+3 $91🧡Brunch Tuna Salad超好食!呑拿魚同啲沙律菜都好新鮮,而且呑拿魚份量唔少😍😍🧡Soup of the Day好靚啊個拉花😚飲落好creamy 同埋好易入口,唔會太鹹,份量啱啱好👍🏻唔會飲完已經飽到食唔落其他嘢🧡Brunch Baby Cuttlefish 好正啊🤣🤣有成兩隻墨魚仔,仲一啲都唔細隻,配埋沙律醋同菜好香好好食🌈Brunch Pumpkin Risotto $98超正!!個飯燴得好好,佢仲會問你需唔需要煮軟啲😚超入味,個南瓜超級甜,配埋啲飯食勁好食,仲有其他瓜類蔬菜🤤🤤🧡Set Apple Cinnamon Tea +$15🧡Daily Dessert

🌈Combination 1+2+3 $91

🧡Brunch Tuna Salad
超好食!呑拿魚同啲沙律菜都好新鮮,而且呑拿魚份量唔少😍😍

🧡Soup of the Day

🧡Brunch Baby Cuttlefish

🌈Brunch Pumpkin Risotto $98

🧡Set Apple Cinnamon Tea +$15

🧡Daily Dessert

位於近油麻地嘅譽發廣場係專門做食肆嘅大廈,今次一搭就搭到上頂樓去食一間高級西餐!我鍾意呢度嘅係佢嘅夜景,雖然唔係海景,但係係好靚嘅黃昏底下望住旺角嘅鬧市都別有一番風味!擺設上呢度好適合一對情侶來燭光晚餐,唔單止窗邊有心心嘅擺設,而且每張枱上面都有小蠟燭,真係好有情調!另外作為高級餐廳店員嘅服務當然唔少得啦!呢度嘅位唔算好多,嚟之前都要卜位,而店員都會好細心咁樣去定期加水,同埋解釋每個細節,無論係餐前包,係牛扒需唔需要芥末,係個飯想硬定淋d,定係個甜品要點樣去處理都好有禮貌同賓至如歸咁樣去介紹!之後就講食物啦!今次叫咗個鴨髀肉Risotto,安格斯肉眼扒同兩個甜品(心太軟同火焰雪山)鴨髀肉Risotto喺呢度嘅推介,佢既獨特之處係飯粒分明,每啖食落去都會有口感,而且鴨髀肉切絲,係每一啖上面都有油髀肉既香味,覺得呢個係一個要花手工處理既菜!肉眼扒我哋叫咗五成熟,牛味都幾重佢嘅配菜非常足夠而且擺碟都好靚!最後就係心太軟同火焰雪山,火焰雪山佢俾咗酒即場燒,店員會話比你知幾時要吹熄,呢個甜品嘅味道非常豐富,有出面嘅cream同pancake皮,再加上入面嘅雪糕,我形容係外熱內凍,外硬內軟,而且周

最後就係心太軟同火焰雪山,火焰雪山佢俾咗酒即場燒,店員會話比你知幾時要吹熄,呢個甜品嘅味道非常豐富,有出面嘅cream同pancake皮,再加上入面嘅雪糕,我形容係外熱內凍,外硬內軟,而且周遭仲有好多嘅柚子同莓襯托,可以話係雪糕甜品嘅甜味加上呢啲莓襯托出一種好清新嘅感覺!

而心太軟從相入面都見到絕無手軟,入面嘅朱古力醬幾乎係未切嘅時候已經湧,出嚟好好奇喺細個嘅心太軟蛋糕入面點解可以有咁豐富嘅朱古力!
2022-07-25 2084 views
23樓咁高,就睇得哂成個海景!好正!居高臨下😚仲要窗邊貼住咗好多個心心啱哂打卡🥰我大概7點左右到,就都仲睇到黃昏日落靚景!!好夢幻!坐咗一陣間,就有包上!有一個咸同甜!個甜嘅係比較啱我口味🤣🤣但好新鮮熱辣出爐!叫咗杯tropical 有芒果肉同菠蘿肉,甜甜地再配個底係earl grey tea!! 好refreshing 啱哂夏天飲!!prime angus sirloin $328有成10oz咁多!肉質好嫩好juicy 叫咗5成熟,就真係入面係粉嫩㗎☺️仲有薯蓉配菜!好豐富!!!!2個人分享黎食啱哂!而且擺碟有心思,好啱打卡!confit duck leg risotto $198好抵食🥰🥰超多鴨脾絲!!仲有好多菇同芝士,令成個risotto 好香好食!!啲店員好貼心問我地意大利米嘅軟硬度,非常之抵讚!!!最後甜品!我哋見唔算太貴叫咗2個🤣🤣朱古力心太軟 $98超流心!唔會太甜好好食!!賣相一流,啱打卡!!仲有叫咗火焰雪山 $98waaaa正!有冧酒嘅火係度燒!!!!好震撼眼球🥰入面有雪糕蛋糕好多莓!!!

叫咗杯tropical

prime angus sirloin $328

confit duck leg risotto $198
最後甜品!我哋見唔算太貴叫咗2個🤣🤣
朱古力心太軟 $98
超流心!唔會太甜好好食!!賣相一流,啱打卡!!

仲有叫咗火焰雪山 $98

• 油封鴨脾肉燴意大利飯
2022-07-25 231 views
今日同朋友黎旺角嘅Bellevue Bar and Grill食brunch,入到餐廳佈置精美,窗邊有一個用花砌成嘅巨形心心,適合情侶打卡我同朋友坐左窗邊靚位,可以一覽旺角景色前菜我地叫左1+2,是日餐湯配甜品同埋牛油果吞拿魚沙律今日嘅餐湯係大蒜薯仔湯,入口棉滑,帶蒜香味,薯仔完全溶入湯中,味道不錯沙律新鮮,醬汁選用左甜酸醋,非常開胃主菜叫左安格斯牛肉漢堡伴香辣薯角,漢堡用牛油烘底,脆身香口,牛肉亦都好juicy,連埋蕃茄生菜一齊食口感層次豐富,而薯角亦都新鮮炸起,雖然沒有辣味,但都非常好食第二款主菜叫左7成熟嘅炭燒美國安格斯牛扒伴燒汁,牛扒生熟程度剛好,牛扒嫩口有焦香味,但牛味相對上無咁突出。最後就到甜品,是日甜品係芒果慕絲,賣相精緻,甜度適中,入口creamy

我同朋友坐左窗邊靚位,可以一覽旺角景色

前菜我地叫左1+2,是日餐湯配甜品同埋牛油果吞拿魚沙律

沙律新鮮,醬汁選用左甜酸醋,非常開胃

2022-07-24 253 views
一試難忘,所以黎完又黎環境認真一流,地點係市中心嘅油麻地呢次加左1+2+3=$91餐湯係大蒜薯蓉湯,好濃滑沙律係牛油果醬吞拿魚沙律,老實講,佢做得好精緻,但罐頭吞拿魚真係好平,應該要加大份量。另食唔到牛油果醬嘅味道三度係蒜香墨魚仔伴蕃茄,賣相一般,重點嘅墨魚仔放係下面睇唔到,而且得4隻細細隻,太吝嗇。。。燒南瓜雜菜伴野菌意大利飯雜菜好香好爽脆,意大利飯算係煮得正宗有骨,整體都好味香辣牛臉頰肉配羅勒長通粉牛臉頰肉燴得出色,本身以為佢會炆到爛晒拆散啲肉炒,點知係一粒粒切左,好彈牙似牛腱咁嘅質感,味道較濃Free flow 嘅紅酒係澳洲Merlot,聞香有少少橡木味,雲呢拿味,入口順滑唔重單寧甜品今次係芒果慕絲杯,有埋新鮮芒果,酸酸甜甜好襯訂座有主菜7折,周末食Brunch係好好嘅選擇,Free flow $108有紅白Prosecco,真係好爽好Chill
一試難忘,所以黎完又黎
環境認真一流,地點係市中心嘅油麻地

呢次加左1+2+3=$91
餐湯係大蒜薯蓉湯,好濃滑

燒南瓜雜菜伴野菌意大利飯
雜菜好香好爽脆,意大利飯算係煮得正宗有骨,整體都好味

香辣牛臉頰肉配羅勒長通粉

甜品今次係芒果慕絲杯,有埋新鮮芒果,酸酸甜甜好襯

2022-07-23
$217 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
2022-07-24 189 views
油麻地地鐵站附近 行幾步嘅譽發廣場 有一間高質西餐廳 仲可以一路係高空望住城市嘅景色一路食星期六日有個brunch set 可以選擇前菜同埋主菜前菜揀咗1+2 set $58 可以單叫 亦可以跟set叫是日餐湯係大蒜忌廉湯 配兩個餐包 湯好creamy 幾有大蒜味 但唔會太濃 啱啱好 餐包好有藜麥味 熱辣辣 配牛油好香口牛油果醬吞拿魚沙律食落清新 份量足夠主菜叫咗安格斯牛肉漢堡伴香辣薯角 $148牛肉漢堡好香口 麵包加咗牛肉再攞去烘熱 好香脆 中間嘅漢堡肉亦好厚好重牛肉味 肉質唔錯 薯角即叫即整 熱辣辣 炭燒美國安格斯西冷牛扒伴燒汁 $238牛扒叫咗七成熟 咬落一啲都唔韌 質感軟熟表面仲有好香嘅炭燒香味 是日甜品係芒果慕絲整體芒果好甜唔酸 慕絲中間仲有啲海綿蛋糕 食落唔會好漏好濟餐飲洋甘菊茶 (+$10)
油麻地地鐵站附近 行幾步嘅譽發廣場 有一間高質西餐廳

牛扒叫咗七成熟 咬落一啲都唔韌 質感軟熟
表面仲有好香嘅炭燒香味

是日甜品係芒果慕絲

整體芒果好甜唔酸 慕絲中間仲有啲海綿蛋糕 食落唔會好漏好濟

餐飲洋甘菊茶 (+$10)
2022-07-21 1346 views
今日和朋友去吃晚餐餐廳整個給我們的感覺是高質感十足玻璃窗上貼上大心心情侶約會一流我們坐在窗邊看到樓下的街境配上枱面的小蠟燭氣氛不錯👍🏻一開始上了餐包餐包是水欖、粟米包外面都做到脆脆的配上牛油是整餐的好開始油封鴨脾意大利飯$198一絲一絲的鴨肉非常多鴨肉絲咸咸的油味亦很開胃一點都不會膩而且非常入味芝士脆炸薯條$68薯條是粗薯條芝士粉曬在外面雖然薯條粗但吃起來不會太飽也做到外脆內軟的口感Bellevue 安格斯牛肉漢堡$168一開始以為是小的漢堡總結比手還大而且漢堡有煎過皮是帶脆脆的入面的配料亦十分豐富有煎蛋、安格斯牛肉、蕃茄和菜安格斯牛是厚切的手打牛肉肉質嫩嫩的咬落去口質非常好朱古力心太軟$98最期待的甜品切開流心的朱古力漿立馬爆開吃起來不會死甜有濃郁的黑朱古力味道墨西哥粟米片伴酪梨醬及酸忌廉$98最愛吃這款小食唯一不足的是酸忌廉份量比較少😭Tropical $68有新鮮的菠蘿做配料飲起來酸甜的十分開胃Strawberry cream $68草莓濃濃的有草莓奶的感覺飲起來不會太heavy👍🏻📍 Bellevue Bar and Grill (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
今日和朋友去吃晚餐

總結比手還大
而且漢堡有煎過
皮是帶脆脆的
入面的配料亦十分豐富
有煎蛋、安格斯牛肉、蕃茄和菜
安格斯牛是厚切的手打牛肉

草莓濃濃的
有草莓奶的感覺
飲起來不會太heavy
👍🏻

📍 Bellevue Bar and Grill (旺角)
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
  • 餐包
2022-07-21 221 views
收工早,明日三大事項要完成,又有人嚟睇住你,今日一定要獎勵一下自己。 第二次到譽發大廈,發現不同樓層有不同驚喜,今日就上頂樓一試。Bellevue Bar & grill 。高層23樓,真的低層不能與之相比,與看到九龍美景雲海變化,已值回票價,能來chill一下,大伙伴吹水飲酒也不錯。 又一驚喜,服務員細心讓你點選食物,為你加溫水,有需要再提供支援。 黑欖麵包:欖味重,微溫鬆軟口感,配上冰涼牛油,麵包控的朋友們不能錯過。 烤海鱸魚扒:外脆內軟,一口咬下去,就自然感到那仿如咬薯片一樣的脆皮,魚肉厚實有質感加上白汁,十分惹味。要減澱粉質的我,對薯蓉也感到不錯忍不住一口又一口,很多餐廳為了某種狀態,加了太多牛油,令牛油味太濃。 這裡則調配剛好,沒有太大邪惡感。Tiramisu:只能說裝飾十分十分悅人眼目,而味道方面,酒味不濃,大人細路都合用,cream十分軟滑,又不會太甜,再來一客也可以。 Long Island :Vodia,Tequila味道最出,Gin及Rum相對較淡,加上淡淡coke及檸檬汁令杯上口感更清新。 朋友又要再嚟打咭,看日落,chill一chill,為忙碌努力工作的自己打打

朋友又要再嚟打咭,看日落,chill一chill,為忙碌努力工作的自己打打氣。
放假同朋友出去聚會,比我搵到呢個地方,黎到門口比我一種好舒適的感覺,我地坐靠窗位置,呢個位睇風景一流,而且環境靜靜地,傾計一流,同埋位置寛闊,唔會太逼,令我十分驚喜😌我地叫左安格斯牛肉漢堡配薯格,香煎豬扒配焦糖蘋果同安格斯牛扒,服務員態度十分好餐湯是南瓜忌廉湯,服務員好細心問我地要唔要加胡椒,湯十分滑,唔會太咸,值得再試🥰主菜是安格斯牛肉漢堡,牛肉十分多肉汁,又唔會太老,漢堡十分足料,另外薯格辣辣地,非常惹味,整體來講,味道十分出色.另外時香煎豬扒唔會太老,食到啖啖肉汁,唔會太鞋,都非常出色。安格斯牛扒5成熟入口即溶,唔會太硬,如果喜歡食安格斯牛扒一定要試😊最後甜品是慕絲杯,打卡絕對一流,食落唔會太甜,做飯後甜品一流😋😋整體黎講,下次朋友聚會一定會再黎,是一個食物質素同環境都十分好舒適的一個地方😍

2022-07-16
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
2022-07-19 178 views
前排買左張$500coupon 就去試下,訂坐當日突然又見開放8點主菜買一送一優惠,有諗過轉,但無得用coupon,最後到場再決定,原來主菜係飯 意粉 高級肉類唔包,就用番 coupon.鋪頭係頂樓,有旺角街景,坐位鬆動有空間,唔滿場而難得員工又多(希望老闆見到唔cut人)最後2個人叫左個牛肉platter, 肉眼,西冷,牛柳 各 8安士,全部 medium rare ,肉眼好好味 十分滿意,西冷都唔錯,但牛柳唔知係唔係我最後先食,焗到熟左。有機會會再食!

有機會會再食!

假期嘅時候朋友帶我到家樂坊附近嘅大廈喺23樓竟然有間好有情調西餐廳💖環境寧靜,場地嘅佈置十分適合慶祝吾同節日,或者一班姊妹享受甘高質西餐午餐有lunch set可以加錢配餐湯,甜品仲有沙律🥗是日精選係南瓜湯南瓜嘅味道好香滑👅仲有幾粒嘅南瓜🎃員工仲好細心喺隔離問你需唔需要落黑胡椒好有一種高級西餐嘅感覺🤩💖🤗有熱辣辣嘅餐包香煎美國豬扒配焦糖蘋果👅豬扒大大塊,厚身之餘,煎得好香焦糖蘋果甜甜酸酸,薯菜方便薯蓉在配搭瓜類都好好食😋炭燒美國安格斯牛扒配燒汁💞牛扒揀咗五成熟有少少炭燒香味,肉質啱啱好,唔會太多筋位安格斯牛肉漢堡配香辣薯角👅薯角大大件😋有少少辣粉好滋味同埋脆卜卜,入邊食到啖啖薯容💕仲有最後嘅甜品芒果菠蘿慕絲外型已經好精緻食埋甜品大滿足😋😋特別想讚員工非常服務態度好好每個位都好細心,非常有禮貌👍🏻感謝員工帶比我哋嘅服務🫶🏻
午餐有lunch set
可以加錢配餐湯,甜品仲有沙律🥗
是日精選係南瓜湯
南瓜嘅味道好香滑👅
仲有幾粒嘅南瓜🎃
員工仲好細心喺隔離問你需唔需要落黑胡椒
好有一種高級西餐嘅感覺🤩💖
🤗有熱辣辣嘅餐包

香煎美國豬扒配焦糖蘋果👅
豬扒大大塊,厚身之餘,煎得好香
焦糖蘋果甜甜酸酸,薯菜方便薯蓉在配搭瓜類都好好食😋
炭燒美國安格斯牛扒配燒汁💞

牛扒揀咗五成熟
有少少炭燒香味,肉質啱啱好,唔會太多筋位

安格斯牛肉漢堡配香辣薯角👅
薯角大大件😋有少少辣粉好滋味同埋脆卜卜,入邊食到啖啖薯容💕
仲有最後嘅甜品
芒果菠蘿慕絲
外型已經好精緻
食埋甜品大滿足😋😋
特別想讚員工非常服務態度好好
每個位都好細心,非常有禮貌👍🏻
感謝員工帶比我哋嘅服務🫶🏻
同朋友喺油麻地附近行完街,無意中發現到呢間西餐廳。位於高層所以由高處望向窗外嘅景色都幾靚,而且餐廳寧靜舒適,非常適合閑聊。我哋三個人各自叫咗一個餐,我自己叫咗炭燒美國安格斯西冷牛扒配燒汁,我自己加配左餐湯同埋甜品。牛扒五成熟,對於我嚟講啱啱好,一上枱已經聞到炭香味,店員仲好細心問你需唔需要黃芥辣。牛扒既牛脂分布剛好,唔會太肥。旁邊有薯蓉、豆角同埋瓜做配料。瓜甜甜的,薯蓉好細膩而滑,好食而其餘兩位朋友叫咗香煎美國豬扒伴焦糖蘋果,豬扒肉質鬆軟而且入味,同樣底層有少許薯蓉。豬扒上既焦糖蘋果甜甜的,頗香口。另一個餐則是安格斯牛肉漢堡配香辣薯角。薯解灑上香辣粉,熱辣辣兼脆口的,我們一致稱讚呢個薯角至於漢堡內嘅牛肉就非常Juice,整個漢堡係非常有口感我哋三人都叫咗套餐,係包餐包、南瓜湯,南瓜味都重,甜甜的。甜品就係一個少少的芒果慕絲🥭,精緻得很。係整個過程中,店員嘅服務態度都好好,係咁舒適既環境中,得到好既服務,簡直值得回頭

至於漢堡內嘅牛肉就非常Juice,整個漢堡係非常有口感

2022-07-16
2022-07-16 182 views
餐廳空間闊落,落地大玻璃將外面黃昏至入夜黎城市嘅美景一覽無遺。侍應幽默風趣,有禮主動,為我哋介紹今日嘅菜式同埋唔同嘅餐飲。不得不讚嘅係兩杯餐飲都好好飲,mock tail and cocktail一樣咁出色!水果都超級新鮮,對接下來嘅美食更加期待😚食完兩個香口既餐包之後,吞拿魚沙律配上鹹鹹嘅芝士粒,好快就已經清晒😋跟住既蘑菇釀田螺,方便大家一路傾偈一路食,唔使整污糟隻手🫳🏻好快又到最出色嘅牛扒🐮據悉佢哋係透過dry aged 28 days既方法將香味保留係個牛扒入邊,所以叫三成就可以最好咁將佢嘅肉汁保存落嚟,不過我哋就叫左五成,但係都依然好鮮嫩💙Risotto 除咗有濃郁嘅南瓜味,亦加上羊柳令成件事再昇華,不得不提軟硬適中嘅飯粒真係令人欲罷不能🐷最後嚟多個士多啤梨芭菲,為成個晚餐畫上完美嘅句號❤️無論同朋友抑或情人嚟,都一定可以盡興而歸🫶🏻

2022-07-13 1293 views
呢間餐廳係油麻地站附近的譽發廣場(商業大廈like) ,記住右手邊果2架lift才可到達23/F!因為餐廳呈L字形,所以一邊望Lion Rock🌁,另一邊望維多利亞海,各有各好,今次就望山景,下次晚上來嘅時候望海先🌉中午時間有lunch set,餐牌仲會間唔中轉下款添~除左main,仲可以按自己喜好和食量,揀組合1️⃣2️⃣3️⃣,全部要晒都係額外加$53,我覺得fair enough!餐湯-最愛的南瓜湯:飲得出唔係罐頭湯,配上即磨黑胡椒,寧舍不同。凱撒沙律:麵包糠、芝士、煙肉碎、沙律菜及醬汁比例剛剛好,醒胃之選。主菜-匈牙利燴牛肉: 筆者數年前曾到訪🇭🇺,確實大部份餐廳均有是款菜式,其味道與當時味道有8成相似,紅酒、燈籠椒及牛肉mix&match, really tastes so good😛甜品-芒果布甸:因為芒果夏天當做,所以成個pudding 都帶有天然甜味。除左布甸外,甜品的topping包括紅莓(唔酸,很重要😂) 、藍莓及白朱古力,正常水平🍮餐茶-咖啡:份量大大杯,鮮奶和黃白糖自由配,用來作一頓午餐的完結,最好不過。一邊飲住☕,一邊欣賞住風景,一邊享受一刻的寧靜……

2022-07-13
Type of Meal
Lunch
2022-07-10 149 views
三樣前菜$91蕃茄濃湯蕃茄湯味道濃郁,調味適中,仲有兩個croutons做點綴!牛油果吞拿魚沙律蔬菜配咗甜醋汁好開胃,吞拿魚蓉配蕃茄,好清甜!蒜香墨魚仔半番茄油醋汁賣相精緻,墨魚仔爽口彈牙,新鮮蔬菜配上蒜蓉味墨魚仔好好味。燒美國安格斯熟成肉眼扒10安士 $510超好食!好淋!我哋嗌咗medium rare,餐廳話會比rare(3成)我哋,因為dry aged steak就係會偏熟!佢哋已經dry aged一個月,唔會有血水,肉質會再淋啲,味道會再濃啲!牛肉味真係好重,簡單用鹽seasoning已經好出味!另外有gravy同mustard做汁!我竟然鍾意佢個mustard!(平時我唔鍾意芥辣㗎)配上呢個肉眼扒竟然Perfect match!燒南瓜雜菜伴野菌燴意大利飯 $98好creamy!好cheesy!我哋要求煮淋少少(純粹個人口味),所以口感同味道100分!呢個價錢非常抵食,份量好大,質素超高!芒果慕絲杯慕斯內有一層蛋糕,的骰精緻,好似一份小禮物🎁食完一大餐食返個小甜品來做結尾!
三樣前菜$91
蕃茄濃湯
蕃茄湯味道濃郁,調味適中,仲有兩個croutons做點綴!
牛油果吞拿魚沙律
蔬菜配咗甜醋汁好開胃,吞拿魚蓉配蕃茄,好清甜!
蒜香墨魚仔半番茄油醋汁
賣相精緻,墨魚仔爽口彈牙,新鮮蔬菜配上蒜蓉味墨魚仔好好味。

燒美國安格斯熟成肉眼扒10安士 $510

燒南瓜雜菜伴野菌燴意大利飯 $98