Mood到,來一杯,菜一道道上,然後說說彼此心事。Starter:麵包 + 牛油果田園沙律西式餐前包都來點要求,要熱、軟熟,同時牛油不咸膩,入口要有濃濃的小麥味。然後呷一口沙律,清新開一開胃。Pan-seared Scallops 香煎北海道帶子伴雜菌忌廉汁大大粒帶子,煎得很香鎖住汁,併濃濃的sauce,well match~10oZ Dry Aged Sirloin 美國特級安格斯西冷扒經過自家乾式熟成處理約25日後,肉質真的更嫩更濃味,是食得出的誠意,喺穩定溫度同濕度下進行熟成唔容易!大家記得去食個陣可以的話盡快叫rare啊!個肉感係最正的!Creamy Porcini Liguini 忌廉牛肝菌扁意粉伴烤黑松露意瓜極度推薦呢個,因為D汁啖啖creamy,非常入味,意粉韌度適中~Choco Brownie 上枱相機食先,我覺得以呢個round up 個晚飯係幾滿足的,texture幾好,亦唔會好甜,掃埋D配料食都幾好~Tropical & Strawberry Cream因為之前飲得太多alcohol,今轉來點non-alcohol,呢round飲品都幾大杯,亦有心思,俾你打卡!不
Mood到,來一杯,菜一道道上,然後說說彼此心事。

Starter:
麵包 + 牛油果田園沙律
西式餐前包都來點要求,要熱、軟熟,同時牛油不咸膩,
入口要有濃濃的小麥味。
然後呷一口沙律,清新開一開胃。
經過自家乾式熟成處理約25日後,肉質真的更嫩更濃味,
是食得出的誠意,喺穩定溫度同濕度下進行熟成唔容易!
大家記得去食個陣可以的話盡快叫rare啊!個肉感係最正的!
Choco Brownie
texture幾好,亦唔會好甜,掃埋D配料食都幾好~
Tropical & Strawberry Cream
呢round飲品都幾大杯,亦有心思,俾你打卡!
不過Tropical有點略甜,Strawberry Cream係少女味道,好飲!
2022-09-22
2022-09-27 207 views
星期日過黎食weekend brunch作為一星期開始!餐廳係旺角市中心,但由於係樓上頂樓,景觀好開揚,坐得好舒服。隔離格情侶仲係到打卡。.點完餐之後,即刻有餐包醫下肚先,餐湯應該係磨菇湯。好快沙律就到,一個係吞拿魚,另一個係墨魚仔。.主菜我地叫左魚同雞,兩個都係健康低卡之選。雖然係咁,賣相又靚,味道ok,都無覺得淡味。平時都係最鍾意食個配菜薯蓉。.Brunch set最後仲有個迷你甜品,望住個景,有小小陽光,正!
2022-09-25 188 views
原來旺角呢個鬧市都有好寧靜既一面,一黎到呢間餐廳就有遠離煩囂既感覺。叫左個芝士拼盤,望住個日落嘆世界。拼盤有多款芝士,好正呀!有香脆法包加新鮮哈蜜瓜,仲有少少沙律咁。岩晒愛健康既我。燒珍寶帶子好巨型,賣相相當精緻,有網狀既裝飾,帶子外面燒得好香,裡面好肥美。而甜品就叫左兩球朱古力雪糕,個玻璃杯亦係相當有睇頭。呢度好有FINE DINING既感覺,特大玻璃窗都好有睇頭架。店員服務都幾周到,加上呢度環境怡人,可以再來。
2022-07-19
2022-09-25 151 views
今日嚟咗位於油麻地譽發大廈23樓嘅Bellevue Ball and Grill,餐廳滿布浪漫氛圍,落地大玻璃上貼上大型心心,感覺好浪漫⋯燒鳳梨伴海蝦雜菜沙律炭燒大蝦隻隻彈牙爽口,陣陣炭燒味非常香口、惹味!配上燒菠蘿,酸酸甜甜好開胃,令人打開味蕾!炭燒美國特級安格斯熟成肉眼扒平時食牛扒通常都係揀5成熟,今次聽應侍嘅建議,決定試3成熟!有別於平時食嘅牛扒,3成熟都唔會血淋淋⋯經過風乾過程,肉香香醇,甜美多汁,肉質軟嫩,非常滿意!油封鴨髀肉燴意大利飯綿滑嘅risotto ,味道濃郁,好creamy,配搭濃郁雜菌、充滿油脂香嘅鴨肉,入口油香四溢,肉質軟滑有咸香,入口融化。玫瑰荔枝慕絲蛋糕最後一道甜品以玫瑰荔枝慕絲蛋糕作結⋯玫瑰、荔枝呢個組合真係好夾,淡淡玫瑰香氣配搭清新荔枝,真讓人心情愉悅!

燒鳳梨伴海蝦雜菜沙律

Dinner
  • 炭燒美國特級安格斯熟成肉眼扒
  • 燒鳳梨伴海蝦雜菜沙律
2022-09-25 163 views
餐廳環境寬敞開揚,落地大玻璃,可以飽覽九龍美景。餐廳內佈置浪漫,一個個心心花掛在大玻璃上,氣氛滿佈每個角落!每當有疑惑,店員都會細心去解釋及推介,無論係餐包,牛扒嘅生熟程度,意大利飯嘅軟硬度,都好有禮貌去解答。實在令我有賓至如歸嘅感覺!蕃茄湯酸酸甜甜特別醒胃,口感順滑,味道濃郁。燒美國安格斯熟成肉眼扒帶有炭燒嘅香味,熟成後令肉質更幼嫩、肉味更濃郁,3成熟無血水,牛扒粉嫩,入口嫩滑,簡單用鹽去調味已經好好食!油封鴨脾肉燴意大利飯飯粒分明,每啖飯都食到忌廉同鴨肉嘅味道,芝士同菇菌融入飯中,令意大利飯更香濃好味!甜品藍莓、紅桑子、士多啤梨等生果做點綴,蛋糕味道酸酸甜甜,唔錯!奶茶英式奶茶味道,鮮奶和糖可以按喜好添加。

蕃茄湯
酸酸甜甜特別醒胃,口感順滑,味道濃郁。

燒美國安格斯熟成肉眼扒

油封鴨脾肉燴意大利飯

甜品

奶茶
英式奶茶味道,鮮奶和糖可以按喜好添加。

2022-09-21
Dinner
2022-09-21 177 views
某週末約咗朋友去旺角睇戲同埋做減肥treatment🫢順便試吓呢間位於高樓層嘅西餐廳🍽一入餐廳門口風景好開陽🥹有三面落地玻璃窗望到油麻地同旺角嘅樓景🤩有點居高臨下嘅感覺😊而餐廳環境裝修簡潔帶點浪漫🌹💖💕✨前菜🧡餐包熱辣辣而且外脆內軟,好香香草味🧡南瓜湯重南瓜味都算幾creamy🧡番茄紅腰豆伴雜菜沙律用料幾fresh,味道正常🧡三文魚伴巴馬臣芝士有兩大片煙三文魚,加上芝士同沙律菜✨主菜🧡慢煮豬腩肉伴野菌意大利飯識我嘅人都知道我平時食米線通常會叫腩肉🐷😂可想言之我真係幾鍾意食😂呢個豬腩肉肥肉瘦肉比例平均,一啖咬落去有層次🫢意大利飯軟硬適中,加入洋蔥粒同野菌,配忌廉汁好惹味🧡香煎鯖魚柳伴鰻魚汁鯖魚輕輕香煎過加入鰻魚汁好食😋配菜有薯蓉同埋雜菜,薯蓉好棉滑✨甜品及飲品🧡雜苺mousse 🧡凍咖啡🧡凍檸茶

✨前菜
🧡餐包
熱辣辣而且外脆內軟,好香香草味

🧡南瓜湯
重南瓜味都算幾creamy

🧡番茄紅腰豆伴雜菜沙律
用料幾fresh,味道正常

🧡三文魚伴巴馬臣芝士
有兩大片煙三文魚,加上芝士同沙律菜

✨主菜
🧡慢煮豬腩肉伴野菌意大利飯

🧡香煎鯖魚柳伴鰻魚汁

甜品及飲品
🧡雜苺mousse
🧡凍咖啡
🧡凍檸茶
2022-09-21 180 views
慶生浪漫高空靚景🎂鬧市中一點小浪漫🌹位於頂樓西餐廳裝修超有格調,仲有大型心心佈置有落地玻璃,樓底超高,環境舒服!呢度嘅午餐超抵食!牛油果醬吞拿魚沙律🥗好清新😍前菜岩哂,開下個胃~超多吞拿魚蓉🥰🥰香墨魚仔伴蕃茄油醋汁🐙墨魚仔好大隻,超爽口!燒南瓜雜菜伴野菌燴意大利飯🍛呢個素食人士都啱!係最愛嘅燒南瓜🎃仲有翠玉瓜,超大片,好爽口juicy意大利飯都整得好creamy,粒粒分明炭燒美國安格斯西冷牛扒伴燒汁叫咗六成熟,燒得啱啱好🤩🤩牛扒超濃牛味,仲好腍好有咬口~要再encore呀!完全冇根!甜品🍮係個奶凍,好好食Staff仲好好咁幫我哋寫左Happy Birthday🎉 超貼心,好有驚喜呀( ´▽`)📍Bellevue Bar and Grill (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓#旺角美食 #浪漫餐廳 #西餐廳 #油麻地美食 #慶生 #紀念日慶祝

慶生浪漫高空靚景🎂
鬧市中一點小浪漫🌹位於頂樓西餐廳
裝修超有格調,仲有大型心心佈置
有落地玻璃,樓底超高,環境舒服!
呢度嘅午餐超抵食!

牛油果醬吞拿魚沙律🥗
好清新😍前菜岩哂,開下個胃~
超多吞拿魚蓉🥰🥰

香墨魚仔伴蕃茄油醋汁🐙
墨魚仔好大隻,超爽口!

燒南瓜雜菜伴野菌燴意大利飯🍛
呢個素食人士都啱!係最愛嘅燒南瓜🎃
仲有翠玉瓜,超大片,好爽口juicy
意大利飯都整得好creamy,粒粒分明

炭燒美國安格斯西冷牛扒伴燒汁
叫咗六成熟,燒得啱啱好🤩🤩
牛扒超濃牛味,仲好腍好有咬口~
要再encore呀!完全冇根!

甜品🍮係個奶凍,好好食
Staff仲好好咁幫我哋寫左Happy Birthday🎉
超貼心,好有驚喜呀( ´▽`)

📍Bellevue Bar and Grill (旺角)
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓

油麻地站E出口行2分鐘就到既譽發大廈,果然名不虛傳😂真係勁多餐廳,一入lift每一層都係一間餐廳,咩都有😆今晚決定上到盡,去2️⃣3️⃣樓既Bellevue試下🫣一出lift就見到好靚既壁畫,餐廳入面都好闊落,牆身都係一幅幅大型壁畫,加上古典味既音樂,好有劇院既感覺🎭🎼好好彩今晚冇咩人🙈可以坐窗邊,好大既落地玻璃,一眼望到好遠好遠,好舒服☺️侍應好有禮貌👍🏻主動比暖水,又會介紹下有咩好食🤩有講有笑好friendly☺️食物都好有質素😍飲品mocktail都好啱我地口味🍸餐包好夠熱❤️‍🔥好香👌🏻香煎蟹餅🦀伴青檸🍋珍珠💯係真材實料,切開係一絲絲勁爆蟹肉,食入口大滿足😍😋我好欣賞餐廳🍴會安排啲主食一次過上😆啱曬我打卡👍🏻又可以一次過食,唔洗慢慢等😌美國特級安格斯西冷扒🤩10安士大大件🙈😂廚師控制得生熟度7成剛剛好,加埋佢地特調既mustard芥末醬😯一塊又塊食唔停口💦🥹烤虎蝦🦐香草蕃茄醬意粉🍝都好惹味♨️大大隻虎蝦開埋邊方便食用😋蝦頭有膏好甘香🤩蕃茄醬好開胃,唔覺唔覺就食左半碟🫣❤️‍🔥❤️‍🔥一定一定要食佢個芝士脆炸薯條🍟脆卜卜又大大碟勁正😍💯啱曬傾計飲酒慢慢食,食極都仲有😎仲有他他醬同茄汁2款俾我地點泥食
❤️‍🔥❤️‍🔥一定一定要食佢個芝士脆炸薯條🍟脆卜卜又大大碟勁正😍💯啱曬傾計飲酒慢慢食,食極都仲有😎仲有他他醬同茄汁2款俾我地點泥食👌🏻👌🏻
飲品方面我地叫左Mango Paradise同埋Strawberry Cream🥹😍😍先$68杯,勁大杯,又打卡able😆😛價格超值,味道好好🥳
呢間餐廳好推介大家試下😌餐廳環境舒服,服務好💯好chill好自由~吹水聚會好地方🤭
2022-09-20
$450 (Dinner)
  • 餐包
  • 美國特級安格斯西冷扒
  • Mango Paradise
  • Strawberry  cream
同朋友聚餐,呢度影相都幾靚 📷頭盤 HEAD DISH 吞拿魚沙律 🐟🥗 Tuna Greek Salad 做得非常用心,外層粉白半熟,內裏嫩滑鮮美,配有芝士沙律,零舍開胃。主菜 MAIN COURSE 燒美國安格斯熟成西冷扒🥩 Grilled Dry Aged U.S. Angus Sirloin Steak 風乾牛肉,控制溫度令到剛好熟,而且嫩紅嫩紅的💗。 旁邊灑有海鹽🧂,亦配有醬汁。 肉質非常滑溜,香濃牛肉味,獨特核果芝士香味很加分。 🧀 千層麵 🍝 Moussaka 拿破崙番茄醬🍅帶出鮮味,伴碟有野菌和玉米芯🌽 配合相得益彰。DESSERT 心太軟 🍫🍨 Chocolate Lava Cake 雲呢拿雪糕 🍦 一向好食,心太軟半流心,夠濃郁,溫度是暖暖的。SOUP龍蝦湯 🦞🍲 Lobster Bisque 鮮味十足,濃郁龍蝦香,脆炸配上香草🌿 更添口感 🤤 Mermaid Tears 🧜🏻‍♀️💧🍹賣相和主題吸引, 味道不錯。Attractive appearance and theme, good tasteClassic Mojito 🍸很多薄荷葉,清新口感 🌱T

同朋友聚餐,呢度影相都幾靚 📷

頭盤 HEAD DISH

心太軟 🍫🍨 Chocolate Lava Cake

SOUP
Lobster Bisque

龍蝦湯 🦞🍲 Lobster Bisque
鮮味十足,濃郁龍蝦香,脆炸配上香草🌿 更添口感 🤤

Mermaid  Tears

Mermaid Tears 🧜🏻‍♀️💧🍹

賣相和主題吸引, 味道不錯。

Classic  Mojito

Classic Mojito 🍸

很多薄荷葉,清新口感 🌱
There are lots of mint leaves, with Fresh tasting flavour

餐包
Classic  Mojito
餐包
  • 龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞
2022-09-20 195 views
久違地自己一個出黎食飯 呢間餐廳又幾好喎🤭餐廳位於23樓 有無敵大窗可以睇景👍🏻而且窗口有幾個用玫瑰砌嘅大心心 好浪漫嘅感覺🙈假期都有set可以叫 一坐低店員就細心咁講解今日餐湯同餐魚係咩😋而今次我叫左前菜1+3 都幾抵食🤭先上左餐包同煙三文魚沙津 麵包好香香草味同好軟熟 三文魚份量亦唔少 而且都好新鮮濕潤👍🏻巴馬臣芝士奶香味亦好重餐湯係南瓜湯 南瓜味道鮮甜 入口幼滑落單時意大利飯我揀左飯嘅質地正常至偏硬🙈食落粒粒分明好好食👍🏻豬腩肉色澤好靚 香味上枱時已聞到 黃金嘅色澤但由於用左慢煮嘅方法去處理 入口時仍然保留住水份 唔會乾😋而且怕肥肉嘅我都食到!飲品方面係後上嘅~升級加左杯咖啡醒一醒神 泡沫綿密👍🏻檸檬味好出👍🏻好特別 水果都好新鮮.餐廳服務好好 下次一定帶埋朋友上黎一齊食😋
久違地自己一個出黎食飯 呢間餐廳又幾好喎🤭
2022-09-17
Lunch
慢煮豬腩肉伴野菌意大利飯
2022-09-19 158 views
今日同男朋友來到旺角呢間咁浪漫嘅餐廳慶祝下紀念日 坐係窗邊望出去景觀相當開場 可以居高臨下欣賞城市嘅夜景 望住人車都變到好似沙咁渺小 就覺得煩惱瞬間好似都消失左咁🙈🙈🙈美國特級安格斯牛柳(8安士)$398牛柳揀左5成熟 切開紅紅地血水流出黎啱好 食落好juicy 口感好嫩滑 唔會韌😝😝😝 侍應好貼心俾左芥茉我地 醬汁同塊牛柳好來 將個味道昇華左 更上一個層次❤️❤️❤️烤澳洲羊扒 $ 288 澳洲羊扒肉質鮮嫩 唔會太韌 羊味重 肉厚份量好多揀左7成熟 煮得岩岩好😆😆😆 旁邊有黃椒 青瓜 頭角等蔬菜去油膩感 仲有薯蓉好creamy😁😁😁鮮蠔濃湯 $128 好重蠔味 飲得出真係用新鮮嘅蠔黎煮 好creamy 忍唔住飲完一啖又一啖😍😍😍

美國特級安格斯牛柳(8安士)$398

烤澳洲羊扒 $ 288

2022-09-16 168 views
前排同朋友去咗旺角嘅Bellevue Bar and Grill🤩環境好靚,可以180度飽覽成個九龍景色同成條彌敦道😍一邊食野一邊望住靚景🏙餐廳有多幅手繪油畫🖼色彩繽紛,打卡一流📸食物亦相當有質素👍🏻🐷雜錦凍肉拼盤前菜叫咗雜錦凍肉拼盤🤩分別有火腿、莎樂美腸同巴馬火腿🐖火腿入面有開心果,更有口感😛 莎樂美腸質地堅實稠密,帶有胡椒粒香味😝巴馬火腿肉質柔軟,脂肪分布均勻👍🏻側邊仲有醃製過嘅蕃茄、黑橄欖同沙律🥗呢款前菜夠晒開胃😋🦞龍蝦濃湯伴海鮮雲吞龍蝦濃由店員即場倒出嚟,夠晒新鮮熱辣👏🏻 龍蝦湯味道香濃🤩湯入面有有炸海鮮雲吞,脆口美味😋餐廳會有餐前麵包提供比客人🍞麵包入面有黑水欖,咸咸地幾特別😛🥩燒美國安格斯熟成西冷扒餐廳主打嘅乾式熟成牛肉🐮乾式熟成係一種傅統肉類熟成方法,令肉質更幼嫩、肉味更濃郁😍乾式熟成牛扒被譽為世界上最好嘅牛扒🥇熟成過程中牛肉產生咗長久濃郁的獨特核果芝士香味,非常特別🤩肉質比一般優質牛肉更佳👍🏻除咗西冷扒外仲有肉眼扒可以揀,另外有10安士同16安士可供選擇🥳🍆燒茄子雜菜伴菠菜意大利飯綠色嘅菠菜意大利飯🥬意大利飯吸盡菠菜汁精華,除咗濃濃菠菜味外,忌廉味都好重😚口感cream

🐷雜錦凍肉拼盤

🦞龍蝦濃湯伴海鮮雲吞

🥩燒美國安格斯熟成西冷扒

🍆燒茄子雜菜伴菠菜意大利飯
綠色嘅菠菜意大利飯🥬意大利飯吸盡菠菜汁精華,除咗濃濃菠菜味外,忌廉味都好重😚口感creamy,飯入面仲有蘑菇添🍄上面就係燒茄子同雜菜🍆

🥥椰子奶凍
甜品係椰子奶凍🥥椰子味香濃,奶凍滑溜得嚟結實🥰圍住熱情果醬,酸酸甜甜😛仲有好多水果喺旁邊🫐🍓🍊

飲品方面叫咗Berrylicious同Strawberry Cream🍓兩杯都係莓類飲品😚Berrylicious入面係紅桑子、士多啤梨、士多啤梨醬、檸檬汁嘅冰茶🍹好香士多啤梨味🍓入面仲有好多果肉添😛Strawberry Cream就似milkshake💖

2022-09-15 154 views
網上見到好多好評,就諗住試下豪食一餐。第一次來到餐廳,餐廳位於鬧市中的23樓,一出lift,以為係專為情侶而設的餐廳添,裝飾到處掛滿心心同燈,燈光偏暗偏柔和,馬上比人一種好relax的感覺。坐下之後也不會很冷,這個很加分!望著外面180度無遮擋的開揚景色,同朋友邊食邊傾不知不覺就經過左三個小時,好似專門來傾計,食嘢係其次咁~食物方面我哋兩個人單點羊架,豬架,龍蝦意粉同一個甜品,羊架要七成熟,外脆內嫩多汁,唔會太臊,三隻羊架都好有份量,如果配菜再優秀d就更好了~因為唔食牛,就揀左豬,味道少少淡,肉質較硬身,可能豬肉質地就係咁,不過點上醬汁都幾好~意粉醬汁做得好,都唔會太差,龍蝦肥美新鮮,配酸酸哋的番茄醬,可以解下咁多肉的滯膩。最後甜品點左Opera cake,比較甜,草莓就可以中和一下,想要浪漫氣氛的可以來試下~
餐廳一入去真係好靓好有情調,雖然好多心心佈置,不過都好適合三兩知己一齊傾下計,又唔會趕時間。員工服務態度都好好,不過食物就幾普通叫左一份羊架一份豬排,一個意粉一個甜品,羊肉味好淡,點埋配醬都覺得冇咩誠意豬排味道還好,不過就好硬,意粉普通不過不失,甜品太甜成個過程好似淨係享受左個環境
豬排味道還好,不過就好硬,意粉普通不過不失,甜品太甜
成個過程好似淨係享受左個環境
2022-09-11 162 views
做完gym自己走去食飯,揀咗呢間環境舒服浪漫嘅餐廳食飯。幾欣賞呢度居高臨下但係唔會曬,而且服務態度非常之好。今次叫咗個weekend brunch, 包餐餐包同埋嘢飲。另外幾特別嘅有三款前菜俾你選擇自由配搭,我自己唔係幾鍾意飲細湯所以就帶咗兩個沙律食。佢嘅墨魚沙律唔錯,墨魚仔夠彈牙而且調味適中,沙律菜亦都有加調味醬唔會食到好大浸草青味。 另一個沙律嘅牛油果吞拿魚醬都幾特別,食完兩個沙律清清腸胃準備食主菜。主菜叫咗個燒烤醬焗雞扒,配埋薯蓉。 味道都濃雞扒夠大塊,非常適合健完身食,補充蛋白質。 除咗雞扒其實佢仲有唔同嘅意粉牛扒同埋豬胺選擇,同朋友食都唔使驚就唔到大家嘅喜好。嘢飲方面加咗$15叫咗一杯cappucino, 奶味幾重奶泡亦都足夠,係係一個咁靚嘅環境底下嘆啡真係一大享受
做完gym自己走去食飯,揀咗呢間環境舒服浪漫嘅餐廳食飯。

幾欣賞呢度居高臨下但係唔會曬,而且服務態度非常之好。

燒烤汁焗雞扒