2018-04-14
Le Big Fernand & Le Philibert 食開美式漢堡 第一次食法式 包本身唔太覺美法既分別 不過幾好食係真前者係牛肉漢堡 後者係雞肉 今次呢個叫法其實係只限個零月既滙豐信用卡優惠 包兩漢堡同兩薯條紅白酒各一杯 盛惠$245折左一舊左右牛肉果個除左漢堡一塊仲有芝士蕃茄同芫茜做餡 平心而輪size唔算好大 不過配料夾得唔錯 落單果陣會問幾成熟 我揀左medium出黎既肉質都ok 配他他醬有啲似老麥既升級版 當然呢度即叫即整夠哂新鮮熱辣 另一份雞肉配料都類似 醬料就換左蛋黃醬 雞肉幾有雞味都唔會韌 第日有機會可以試下加錢升級double meat double cheese岩哂大胃王另外不得不提下薯條 跟餐香草香蒜薯條各一份 香草超入味茄汁都慳返唔使落 香蒜就唔算重蒜味但係都夠香口 薯條用粗薯份量又多 一定要開心share第一次食burger杯紅白酒 感覺即刻法式左 雖然無飲開唔識分咩質素 至少酒量淺既我覺得唔難入口openrice咁多好評總算今次無中伏 提提大家餐廳員工同埋大部份客人都係老外 落單麻煩轉channel 而當日好多客都係外賣 唔知同七人欖有無關