💭尖沙咀隱蔽巷仔有間韓國布帳馬車feel嘅韓式料理,無論室內嘅裝飾同室外嘅布帳馬車,都勁有置身首爾路邊攤嘅感覺,仲要播埋k-pop,氣氛一流,揾埋三五知己喺布帳馬車入面飲吓燒酒食下炸雞,簡直覺得自己飛咗去首爾▫️🥩生牛肉他他 ᴋᴏʀᴇᴀɴ ʜᴀɴᴡᴏᴏ ʏᴜᴋʜᴏᴇ💬份量驚人,入口滑嘟嘟,重牛味,撈埋蛋汁見到都留晒口水▫️🫓海鮮煎餅 sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ💬大大份,煎得勁香脆,又係爆餡嘅,這是四人份吧▫️🍖生菜包肉 ɴᴀᴘᴘᴀ ᴡʀᴀᴘs ᴘᴏʀᴋ ᴡɪᴛʜ ʟᴇᴛᴛᴜᴄᴇ ᴡʀᴀᴘ💬份量適中,有多種不同款式又新鮮嘅菜選擇,再加埋調咗味嘅豬皮同醬料,口感一流▫️🥣米酒 ᴊɪᴘʏᴜɴɢ ʀɪᴄᴇ ᴡɪɴᴇ

🥩生牛肉他他
ᴋᴏʀᴇᴀɴ ʜᴀɴᴡᴏᴏ ʏᴜᴋʜᴏᴇ
💬份量驚人,入口滑嘟嘟,重牛味,撈埋蛋汁
見到都留晒口水
🫓海鮮煎餅
sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ
💬大大份,煎得勁香脆,又係爆餡嘅,這是四人份吧
🍖生菜包肉
💬份量適中,有多種不同款式又新鮮嘅菜選擇,
再加埋調咗味嘅豬皮同醬料,口感一流
🥣米酒
ᴊɪᴘʏᴜɴɢ ʀɪᴄᴇ ᴡɪɴᴇ

2024-09-22 674 views
呢間位於尖沙咀充滿韓國餐廳,分別有大排檔風味,傳統韓式餐廳,兩種截然不同的氣氛,好正!好似去左一轉韓國旅行咁。🌟#甜辣/蒜香醬油炸雞+香腸年糕串外皮酥脆,皮燒到好脆,完全做到油而不膩嘅效果;肉質鮮嫩,好厚肉,雞肉的鮮味加上甜辣醬,甜甜的,清新開胃,蒜香亦好惹味。而香腸年糕串Q彈口感,必試!🌟#牛肉紫菜包飯好豐富多料,份量十足,牛肉鮮嫩多汁,吃起来口感很厚重浓香。🌟#海鮮煎餅每一啖都食到海鮮,誠意足料,煎餅入口酥脆,粉不會太厚,同泡菜一起吃,更好食。🌟#藥膳人蔘雞湯湯頭濃郁,雞肉鮮嫩,還有藥材的香氣,讓人感受到滿滿的暖意。🌟#生啤+#檸檬梳打清爽的口感,配炸雞一流。餐廳氛圍也非常棒,裝潢充滿韓國街頭的風情,讓人彷彿置身於首爾的美食街。聚餐還是家庭聚會,又多一個選擇!

🌟#甜辣/蒜香醬油炸雞+香腸年糕串

🌟#牛肉紫菜包飯
好豐富多料,份量十足,牛肉鮮嫩多汁,吃起来口感很厚重浓香。

🌟#海鮮煎餅

🌟#藥膳人蔘雞湯
湯頭濃郁,雞肉鮮嫩,還有藥材的香氣,讓人感受到滿滿的暖意。

🌟#生啤+#檸檬梳打
清爽的口感,配炸雞一流。

• 藥膳人參雞湯
  • 甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)
  • 炸醬炒年糕
2024-09-22 588 views
今日又去食韓國嘢啦!上次去咗旺角分店,聽聞尖沙咀分店都好特別,隱藏喺窄巷內,真係唔洗飛去韓國都可以感受地道的布帳馬車氛圍✨室外位置更加神還原韓式布帳馬車,一邊熱播K-pop 🎶一邊享受美食和燒酒 🍶超級好feel!一定要試試人氣韓式辣海鮮鍋 🌶️🦐炸雞 🍗同炒年糕 🍲真係好味到停唔到口🫦前菜韓式泡菜🥬涼拌黃瓜 🥒茄子🍆洋蔥腸仔 🌭🧅5️⃣0️⃣cm 韓式海鮮鍋🍲超豐富,裏面有新鮮海鮮,如蝦 🦐、蟹 🦀、貝類等,配韓式辣椒醬 🌶️海鮮煎餅🌮外脆內嫩,加入左各種海鮮同蔬菜 🥕搭配左醬油,口感非常豐富甜辣炸雞🍗🌶️外脆內嫩,配上甜辣醬,味道香辣可口 蒜香醬油炸雞🍗🧄以蒜香同醬油為主,啱哂鍾意濃郁風味既sis 香腸年糕串🌭🍡 將香腸同年糕串埋一起,用醬汁烹調,口感獨特Tangerine Ade 🍊用橙製作而成,口感清爽,啱哂用黎搭配辛辣食物🌶️中和口感 🍹Bingo & Cook (港匯廣場)📍尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖#海鮮鍋 #醬油蟹 #炸雞 #五花肉 #炒年糕

韓式泡菜🥬
涼拌黃瓜 🥒
茄子🍆
洋蔥腸仔 🌭🧅

5️⃣0️⃣cm 韓式海鮮鍋🍲

海鮮煎餅🌮
外脆內嫩,加入左各種海鮮同蔬菜 🥕搭配左醬油,口感非常豐富

甜辣炸雞🍗🌶️
外脆內嫩,配上甜辣醬,味道香辣可口

蒜香醬油炸雞🍗🧄
以蒜香同醬油為主,啱哂鍾意濃郁風味既sis

香腸年糕串🌭🍡
將香腸同年糕串埋一起,用醬汁烹調,口感獨特

Tangerine Ade 🍊

Bingo & Cook (港匯廣場)

#海鮮鍋 #醬油蟹 #炸雞 #五花肉 #炒年糕
2024-09-21 518 views
呢間韓國餐廳喺香港有幾間分店當中尖沙咀呢間分店非常之有特色📸設有戶外帳幕神還原韓國路邊攤擋風味呀!-🔸韓式燒烤套餐($420)非常之大份2-3個女生都夠食呀!呢度仲有職員幫手燒肉翹埋雙手坐定定等食就得喇🥰豬肉半肥瘦燒得香口肉嫩夾埋泡菜、雞髀菇同生菜一齊食口感豐富又唔膩😋🔸蜂蜜黃油炸雞(半份,$130)呢度嘅炸雞堅好食💯咬落香脆肉嫩肉汁豐富面頭調味粉非常之多蜂蜜味香甜濃郁夠晒惹味呀!🔸炸蝦紫菜包飯($75)紫菜包飯卷得好札實咬落層次豐富炸蝦口感非常爽脆❤️🔸青檸梳打($32)食燒肉最佳配搭👍🏻清新解膩
呢間韓國餐廳喺香港有幾間分店
當中尖沙咀呢間分店非常之有特色📸
設有戶外帳幕
神還原韓國路邊攤擋風味呀!

🔸韓式燒烤套餐($420)
非常之大份
2-3個女生都夠食呀!
呢度仲有職員幫手燒肉
翹埋雙手坐定定等食就得喇🥰
豬肉半肥瘦
燒得香口肉嫩
夾埋泡菜、雞髀菇同生菜一齊食
口感豐富又唔膩😋

🔸蜂蜜黃油炸雞(半份,$130)
呢度嘅炸雞堅好食💯
咬落香脆肉嫩
肉汁豐富
面頭調味粉非常之多
蜂蜜味香甜濃郁
夠晒惹味呀!

🔸炸蝦紫菜包飯($75)
紫菜包飯卷得好札實
咬落層次豐富
炸蝦口感非常爽脆❤️

🔸青檸梳打($32)
食燒肉最佳配搭👍🏻
清新解膩
[✨尖沙咀Bingo & Cook· 高質韓國菜餐廳❤️‍🔥]#bingoncook #尖沙咀🍹Bingo 特制沙律 $90份量幾大份下,沙律菜好都新鮮,仲有羽衣甘藍!中間有好多勁鮮甜嘅粟米,仲有炒香過嘅菇類係頂,好正!🔸韓式部隊鍋 $233足料部隊鍋,味道唔會太辣岩哂香港人,五花腩勁吸引🤤仲有午餐肉、芝士腸、年糕、芝士等等配料,好適合一班人share🥰💞🔸辣炒豬肉 $200炒得勁惹味,韓式辣醬甜甜辣辣嘅味道非常開胃好食👍🏻🔸吞拿魚紫菜包飯 $65吞拿魚滿滿,仲有紅蘿蔔🥕、青瓜🥒、黃蘿蔔等配料,口感好清爽💯🍹Strawberry Smoothies $78士多啤梨味好香濃,口感滑溜。🍹Tangerine Ade $56柑橘碳酸水,酸酸甜甜咁幾清新解膩,好岩夏天飲。————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結由韓國人主理嘅韓國餐廳,水準當然有保證啦😊食物份量大份,菜式正宗,絕對係香港數一數二優質嘅韓國餐廳😆📍Bingo & Cook🏠尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfoo

#bingoncook #尖沙咀

🍹Bingo 特制沙律 $90

🔸韓式部隊鍋 $233

🔸辣炒豬肉 $200
炒得勁惹味,韓式辣醬甜甜辣辣嘅味道非常開胃好食👍🏻

🔸吞拿魚紫菜包飯 $65

🍹Strawberry Smoothies $78
士多啤梨味好香濃,口感滑溜。

🍹Tangerine Ade $56
柑橘碳酸水,酸酸甜甜咁幾清新解膩,好岩夏天飲。

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍Bingo & Cook

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀食乜好 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀食咩好 #bingoncook #bingoncooktst
2024-09-19 452 views
隱世地道韓國小店, 室外位置好似置身於韓國街頭大排檔非常有風味。室內佈置成韓式工業風,牆上有有趣的繪畫很有特色。另外空間都非常充足,一大班朋友聚會都非常唔錯👍🏻醬油蟹(連飯)1隻 $270醬油蟹配蟹籽紫菜飯,不負眾望,醬油清甜味濃,大大隻滿滿甘香的蟹膏,蟹肉一樣極度鮮甜,蟹膏伴上蟹籽紫菜飯,再加點醬油,簡直係人間美味!甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)$140 炸雞外皮炸得香脆,入口肉質鮮嫩多汁,配埋惹味嘅甜辣醬汁一絕。年糕輕輕炸過外層脆脆地,內裡軟糯煙韌配埋香腸一齊食又幾特別😎冷麵(不辣)$120超冰涼韓式水冷麵,口感香滑,尤其係水冷麵汁帶點酸甜,所以食落好清新,另外仲有配料雞蛋、牛肉、青瓜絲、芝麻,口感豐富,必點之選👍🏻Kimchi Stew $130超級足料泡菜湯,有泡菜、蔥、豆腐、冬菇、豬肉令到湯的味道更加濃厚醇香。紅中透亮,辣辣的,酸酸的,有種獨特的味道。米酒 $120陣陣米香入口綿滑,帶點碳酸與微甜的香氣,配合炸雞一絕。
隱世地道韓國小店, 室外位置好似置身於韓國街頭

醬油蟹(連飯)1隻 $270

甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)$140

冷麵(不辣)$120

Kimchi Stew $130

米酒 $120
陣陣米香入口綿滑,帶點碳酸與微甜的香氣,配合炸雞一絕。
呢度好似喺韓國街頭吃緊飯咁,環境同氣氛都相當好☺️👍🏻每樣菜式喺份量都相當多,足料又香脆嘅海鮮煎餅簡直好似 Pizza 咁大個😆連半份的蒜香醬油炸雞都有好多件,炸雞調味恰好,炸粉既薄又脆,雞肉好嫰滑,年糕軟糯美味😋 仲有嗰個微辣豬肋骨鍋 (佢真係「微辣」😆) 應該係三至四人份,豬肋骨同其他湯料都鮮甜入味,如果冬天食真係一流👍🏻呢度無論環境同食物都好適合朋友聚會。如果有朋友慶祝生日同切蛋糕,全店會為你高歌助慶😂 不過怕高調嘅 I 人朋友可能會唔知點算好🤭?
呢度好似喺韓國街頭吃緊飯咁,環境同氣氛都相當好☺️👍🏻

蒜味醬油炸雞 配 香腸年糕串 半份

微辣豬肋骨鍋

📍 Bingo & Cook (尖沙咀)餐廳位置比較隱蔽但都人氣依然😲室外位置好似韓國街頭大排檔咁🪑室內位置播住k pop🎵牆身仲有韓國artist既可愛畫作🎨好有韓國feel🇰🇷上菜速度快又熱辣辣上枱😋足料又好食👍🏻✨甜辣炸雞+香腸年糕串 (半份)$140炸雞外脆內嫩🍗配上甜辣將好開胃。香腸年糕串外層塗上左蜜糖再燒烤🍢帶有甜甜既焦香味好好食, 年糕更外脆內煙靭🤤✨Bingo特製紫菜包飯 $80紫菜包飯好足料,加上牛肉同芝士🧀口感更豐富✨海鮮煎餅 $148煎到金黃色🤩好大份,煎餅帶點煙韌,配上足料海鮮同蔬菜食落更有層次✨部隊鍋 $208 (+25 麵)可以叫微辣😁個鍋勁多料🤤味道濃郁✨Tanghulu Strawberry Ade $98配上士多啤梨冰糖葫蘆嘅飲品😋冰糖葫蘆外層甜脆入邊嘅士多啤梨酸甜好夾🍓飲品又唔會太甜👍🏻📍 Bingo & Cook (尖沙咀)尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖
📍 Bingo & Cook (尖沙咀)

✨甜辣炸雞+香腸年糕串 (半份)$140

✨Bingo特製紫菜包飯 $80
紫菜包飯好足料,加上牛肉同芝士🧀口感更豐富

✨海鮮煎餅 $148

✨部隊鍋 $208 (+25 麵)
可以叫微辣😁個鍋勁多料🤤味道濃郁

✨Tanghulu Strawberry Ade $98

📍 Bingo & Cook (尖沙咀)
  • 海鮮煎餅
呢到既裝修就好似布帳馬車咁,平時啲韓劇🇰🇷就係喺呢啲啲地方傾計💬,又可以一路聽住K-pop歌🎵食飯都幾chill,室外有好似傳統路邊大排檔既帳篷⛺️,掛滿星星燈✨💡,有韓國🇰🇷冬天❄️圍爐取暖既感覺,嗰晚仲有幾枱播生日歌🎂tim~ 野食方面份量多,味道都唔錯~(5 😍 係滿分,🤩係半分)50cm 韓式海鮮鍋 🇰🇷 - $380 (好味指數:😍😍😍🤩)好少見用長方形鍋🍲,感覺幾得意~ 小編因為唔食得辣🌶️就叫左少辣🌶️,但感覺都超辣🌶️,大家要留意👀同餐廳🍴講,無可否認既係辣辣地🌶️真係惹味開胃啲🤤 個鍋有超多料,包括蝦🦐、蟹🦀、青口🦪、鮑魚、魷魚🦑、貝類🐚,一路興住就唔怕話凍左會腥,都幾鮮味,肉質軟腍,如果可以新鮮啲就更加好~ 仲有爽口既芽菜、香口既鮮菇片🍄‍🟫同軟腍既娃娃菜🥬,索晒湯底🥣既精華都唔錯~海鮮煎餅 🫓 - $148 (好味指數:😍😍😍😍)呢個煎餅🫓有海鮮以八爪魚🐙同蝦仁🍤為主,鮮甜彈牙,配埋超多蔬菜,包括有煙燻香味既青紅燈籠椒🫑、清香既大蔥、香口ji既韭菜🌱、清甜既洋蔥🧅、爽口既紅蘿蔔絲🥕,口感幾豐富~ 個餅🫓亦都幾香蛋味🥚,出面煎到微脆,裡面口感濕潤,煙煙韌韌,放耐左都唔會油淋淋吞

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

海鮮煎餅

海鮮煎餅 🫓 - $148 (好味指數:😍😍😍😍)
吞拿魚紫菜包飯

吞拿魚紫菜包飯 🍣 - $65 (好味指數:😍😍😍😍)
估唔到65蚊有咁多舊,等於平時double既份量👍🏻 佢地用左超多料包,包括有吞拿魚🍣、魚糕🍥、雞蛋🥚、紅蘿蔔🥕、青瓜🥒、醃黃蘿蔔條、牛蒡、生菜🥬,吞拿魚🍣夠曬creamy,鮮味又帶有微酸,魚糕🍥鮮甜煙韌,其他配料清新爽口,配埋香口既麻油,飽肚又滿足😌
蜂蜜黃油炸雞 (半份)

蜂蜜黃油炸雞 (半份) 🍯🧈🍗 - $130 (好味指數:😍😍😍😍)
雖然叫左半份,但係份量好多,雞髀🍗、雞翼🐥🪽、雞胸🐥位都齊,啲炸雞🍗炸到金黃色,炸皮唔會好厚,口感酥脆,裡面肉質嫩滑juicy,雞味🐥濃郁,唔會話有雪味❄️,而且有油香幾正🤤 而調味方面有黃油🧈就感覺有鹹香同惹味啲,配埋甜甜地又滋潤既蜂蜜🍯,感覺唔錯😜 旁邊仲配左酸酸甜甜既沙律🥗,有香甜既粟米🌽、爽口既紅蘿蔔絲🥕同清爽既椰菜🥬,可以消濟

好味指數:😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍🤩
$400 (Dinner)
吞拿魚紫菜包飯
蜂蜜黃油炸雞 (半份)
2024-09-06 512 views
今日同朋友去左尖沙咀。朋友帶左我去一間穩秘的韓式餐廳,路上有指示牌。入到一條好有韓國大排檔的小路。我們點了50cm 韓式海鮮鍋$380牛肉炒飯$128原味炸雞+芝士球3粒(半份)$130青檸梳打$32Tangerine Ade$5650cm 韓式海鮮鍋蝦,蟹,魷魚,蜆,青口,豆芽......湯好香濃,味不錯辣辣香香。牛肉炒飯$128牛肉好香,飯粒粒分明,飯粒香軟甘香。原味炸雞+芝士球3粒(半份)$130炸雞肉嫩多汁,芝士肉球咸香。青檸梳打$32Tangerine Ade$56🤣😂有一個完整的橙。
入到一條好有韓國大排檔的小路。
我們點了
50cm 韓式海鮮鍋$380
牛肉炒飯$128
原味炸雞+芝士球3粒(半份)$130
青檸梳打$32
Tangerine Ade$56

50cm 韓式海鮮鍋
蝦,蟹,魷魚,蜆,青口,豆芽......
湯好香濃,味不錯辣辣香香。

牛肉炒飯$128
牛肉好香,飯粒粒分明,飯粒香軟甘香。

原味炸雞+芝士球3粒(半份)$130
炸雞肉嫩多汁,芝士肉球咸香。

青檸梳打$32
Tangerine Ade$56
🤣😂有一個完整的橙。

2024-09-03 610 views
行到入呢度,感覺就好似去咗韓國咁,室外位置係韓式街頭布帳馬車,室內空間感大、座位亦好濶落,牆上有很多手繪畫,加上播放著k-pop音樂好有feel。餐廳由韓國人主理,用QR code落單,菜單多選擇,有圖睇好方便,下單後上菜速度快,服務也不錯。🔶醬油蝦(連飯)醬油蝦有7 隻,每隻都好大隻肥美,醬油汁調味唔會過鹹又醃得好入味,蝦肉鮮甜富彈性,連埋蝦頭嘅膏送飯一流🤩🔶甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)韓國炸雞咁出名一定要試吓,炸雞很香脆,做到皮脆肉嫩,淋上甜辣醬更滋味, 再配上一串香腸年糕,香腸幾香口年糕煙靭。🔶Bingo 特製沙律🥗估唔到呢個沙律咁大份,底下放滿羽衣甘藍、沙律菜等,中間層有粟米梨蓉,增加甜味,最上面就是炒香過的菇類,成個沙律好豐富好清新。🔶原味韓式炒年糕年糕份量好多質地好煙韌,魚糕吸盡個醬汁精華,韓式拉麵配醬汁辣辣地好惹味,呢個一定一定要趁熱食。🔷Mango Smoothies🔷Tangerine 🍊 Smoothie 兩杯飲品都好靚,很消暑解渴。

🔶醬油蝦(連飯)

🔶甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)

🔶Bingo 特製沙律🥗

🔶原味韓式炒年糕

🔷Mango Smoothies
🔷Tangerine 🍊 Smoothie
兩杯飲品都好靚,很消暑解渴。
2024-08-29
Type of Meal
Lunch
  • 甜辣炸雞 + 香腸年糕串 (半份)
2024-09-01 535 views
來到韓國人主理▶️韓國餐廳✨Bingo and Cook✨,來一個正宗韓國🇰🇷地道風味,除了味道,環境佈置同樣讓人置身 #韓國大排檔 一樣,紅色檔口加上膠簾,感覺好有氣氛好熱鬧!✅多款 #韓國地道美食 選擇👏🏻,好似 #韓式火鍋, #韓式炒年糕 、 #醬油蟹 ,韓式燒烤, #韓式炸雞 等等。❤️玫瑰醬炒年糕味道辣辣地食落好刺激,加上忌廉和芝士真係好正,年榚口感煙靭,拉麵掛汁,入面仲有魚糕同腸仔做配料❤️海鮮煎餅煎餅底好酥好脆,配上蝦🦐,魷魚🦑,夾雜大量蔥、紅椒、洋蔥🧅、紅蘿蔔🥕,口感層次勁豐富,外邊香口脆卜卜,而內裏軟綿,食落唔會好油膩!❤️Bingo 特製紫菜包飯一碟11件,真係大件夾抵食,紫菜包飯夾雜住細嫩牛肉,爽脆醃蘿蔔,邪惡芝士🧀,蛋絲🥚,清新青瓜🥒,紅蘿蔔🥕,一口一件,啖啖芝士❤️牛骨湯傳統韓式牛骨湯,湯底好順口,牛味好濃,湯入面牛肉煮得好軟淋,入口即化,配上米飯食一口真係好温暖❤️Strawberry🍓 Smoothies香濃士多啤梨果香味,香甜味配上滑溜口感,啖啖滿足❤️Blueberry🫐 Smoothies 奶昔口感好綿密,啖啖藍莓味,酸酸甜甜勁清爽

❤️玫瑰醬炒年糕

❤️海鮮煎餅

❤️Bingo 特製紫菜包飯

❤️牛骨湯

❤️Strawberry🍓 Smoothies
香濃士多啤梨果香味,香甜味配上滑溜口感,啖啖滿足

❤️Blueberry🫐 Smoothies
奶昔口感好綿密,啖啖藍莓味,酸酸甜甜勁清爽

2024-09-01 400 views
很久沒有食韓國菜🇰🇷這晚專程和老公到這間韓國餐廳「Bingo & Cook」🥘位於尖沙咀鬧市中的一個隱蔽位置🌆我們order的所有菜式和飲品😋都沒有令我們失望👍🏻非常值得推介🌟🦀🦐50cm韓式海鮮鍋用長形容器承載多款海鮮,包括蝦、蟹、鮑魚、青口、扇貝等,辣海鮮湯中浸滿大豆芽,非常入味👍🏻👍🏻如果喜歡食海鮮的朋友,真心值得試試🌟🌯吞拿魚紫菜包飯以往在其他地方食紫菜包飯,都會令我感到乾身,甚至食多兩件都會有飽滯感,但這間餐廳的吞拿魚紫菜包飯沒有令我有這種感覺,應該是內裡加了紫蘇葉緣故,中和了飽滯感。🍗甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)炸雞和香腸年糕外皮包滿甜辣醬,既香脆亦醒胃,食多了也沒有罪惡感😙🍓Tanghulu Strawberry Ade💚Tanghulu Green Grape Ade冰糖葫蘆士多啤梨和青提子,再配上梳打汽水,攪勻杯底的果蓉一齊飲用,味道剛好,冰糖葫蘆表面的脆糖會慢慢溶解在飲品中,最後可把水果直接食,為這餐晚飯畫上圓滿括號。
很久沒有食韓國菜🇰🇷
這晚專程和老公到這間韓國餐廳「Bingo & Cook」🥘
位於尖沙咀鬧市中的一個隱蔽位置🌆
我們order的所有菜式和飲品😋
都沒有令我們失望👍🏻
非常值得推介🌟

🦀🦐50cm韓式海鮮鍋

🌯吞拿魚紫菜包飯

🍗甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)

🍓Tanghulu Strawberry Ade
💚Tanghulu Green Grape Ade

2024-08-29
$350 (Dinner)
  • 50cm 韓式海鮮鍋
  • 甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)
  • Bingo特製紫菜包飯
最近好想食韓國野,俾我搵到間氛圍感十足餐廳,室外打造成韓式布帳馬車,一秒置身韓國💡餐廳是韓國人經營的正宗韓國餐廳🇰🇷,超有韓國風味,食物大份又足料。入到餐廳,店員會先端上🥗前菜小食,有泡菜、西蘭花🥦、豆芽和矮果🍆。泡菜真係好地道,前菜都好開胃😋餐廳採用qr code落單,我地今次試左以下美食1️⃣韓式海鮮鍋🥘 $38050cm韓式海鮮鍋好震撼,夠曬排場,要兩個爐先夠放🔥,海鮮種類繁多,有原隻蟹🦀,鮑魚、蝦🦐、魷魚🦑、青口、扇貝、蜆,仲有剝左殼的蝦仔同芽菜,鐘意食海鮮he人唔好錯過,湯底可選辣度🌶️我揀左少辣,我呢啲食唔到辣嘅人都食到👍2️⃣海鮮煎餅 🌮$148足料之選👍煎餅有蝦🦐、八爪魚🐙,洋蔥、紅椒、蔥、紅蘿蔔等。口感豐富、綿密,咬落去個邊位卜卜脆, 夠晒香口! 粉漿唔會好厚, 外脆內軟,不油膩,醮埋韓式醬汁就更開胃!3️⃣蜂蜜黃油炸雞🍗(半份) $130✨炸雞炸得金黃香脆,肉質嫩滑juicy~加上蜂蜜牛油醬同芝士粉🧀,十分開胃!!仲配椰菜沙律🥗消滯4️⃣芒果 Smoothies🍹 $78✨奶昔口感綿密,啖啖充滿芒果香🥭!味道酸酸甜甜,飲完透心涼😋😋5️⃣乳酪味 Smoothies🥛 $78食海鮮窩配Sm

餐廳採用qr code落單,我地今次試左以下美食

1️⃣韓式海鮮鍋🥘 $380

2️⃣海鮮煎餅 🌮$148

3️⃣蜂蜜黃油炸雞🍗(半份) $130✨

4️⃣芒果 Smoothies🍹 $78✨

5️⃣乳酪味 Smoothies🥛 $78
食海鮮窩配Smoothies好夾。解辣之選,酸酸甜甜,好開胃。

Menu仲有cocktail,韓國米酒,啤酒塔加燒酒🥃鐘意飲返杯ge朋友可以一試🍻

✨餐廳地點方便,場內播放k-pop音樂🎶,大枱充足,好適合聚會同慶生,上蛋糕仲會播生日歌,好有氣氛💯

• 50cm韓式海鮮鍋
今次要介紹呢間位於尖沙咀嘅韓國料理😛🇰🇷 一開頭以為純粹係一間好普通嘅韓國餐廳即係咁講 尖沙咀韓國街有咩野小編冇食過😏(講笑) 估唔到尖沙咀仲有啲咁正嘅野😜.前菜韓國菜一向都有好多前菜🤣 佢地啲小菜真係又多款又好食😂 淨係食前菜都可以食出勁多花樣😌 今次食嘅仲有西蘭花🥦 茄子🍆 翠玉瓜 認真夠特別😌 🐷海鮮煎餅首先 呢個餅真係嚇親小編..🫨 勁大勁厚! 冇見過啲咁咁咁厚嘅韓國🇰🇷海鮮煎餅😝 真心crazy😜 仲要外層係勁脆架🤓 裡面嘅海鮮多到好似開善堂咁…🥸 超中意裡面啲魷魚🦑 啲魷魚令成個口感升左一個grade😉 🐷炸醬面個炸醬面好好食 之前小編去韓國食嘅炸醬麵好多都勁難食好似鼻涕咁😂😂但係呢個真心正! 麵條質感夠爽口夠滑 又索曬啲汁🤩 炸醬掛晒落啲麵條上面😍 唔會太鹹😉🐷生菜包肉🥩啲豬肉喺上菜嘅時候已經熟嘅🤩 然後一直有個火爐 熱住啲肉 唔驚會擺凍左🤣 有好多款唔同嘅菜可以一次過食曬佢地咁多款🤩仲可以夾蔥、蘿蔔呢啲配菜😙😍 真心豐富 但真係要叫多啲人一齊黎食…🥲 兩個人食真係搞唔掂 我地最後係要打包🤣🤣🤣.最後就係兩杯野飲😍 首先呢杯一睇就勁想order啦… 好多韓國餐廳都冇 原隻

🐷海鮮煎餅

🐷炸醬面

🐷生菜包肉🥩
最後就係兩杯野飲😍 首先呢杯一睇就勁想order啦… 好多韓國餐廳都冇 原隻大大個橙 擺喺杯野飲上面 榨曬啲汁出黎架😝