2023-03-10
2044 views
已經不記得有幾耐無來過朗豪坊13樓食飯,這天七時多來到,天幕暗暗暗地在這層飲野食飯都好有氣氛。這間餐廳有半自助晚餐食又不太貴,同朋友來一過盡興的晚餐。半自助餐有凍海鮮、沙律、芝士、湯、甜品等,細看餐巾才發現是mr. Steak 其下集團。海鮮要點配醬汁食,沙律有好多款式,芝士有兩款,旁邊有scone 同餅乾。最欣賞是甜品,有好多款式而且不會太甜,有大大塊啫喱,跟mr.steak 其他餐廳相近。極黑和牛板腱扒 | $348見到餐牌的溶岩芝士已經覺得好吸引,價錢包半自助餐,真係好抵!芝士用爐暖著,上枱時由侍應把半溶芝士刮到牛扒上,見到都興奮。牛扒切成一塊塊,肉質軟腍,不過芝士快凍,一凍便沒有了拉絲效果。跟餐飲有杯白酒或紅酒,紅酒都易入口。爐燒嫩滑春雞 | $275食完沙律吧其實都飽飽地,再食主菜春雞,份量好大。燒汁不會太鹹,配菜有羽衣甘藍都比較少見。收碟好快,服務不錯。
極黑和牛板腱扒 | $348
爐燒嫩滑春雞 | $275
收碟好快,服務不錯。