2024-06-20 40 views
型格餐廳酒吧就好多Cafe真係好少有, 而且佢哋仲有疏乎厘添, 平時食嘅疏乎厘都係生果味焦糖之類但係佢哋就有黑芝麻好特別😎🫶🏻當然唔少得叫埋佢哋嘅黑色Burger🍔佢哋嘅黑色Burger我哋就叫咗兩款唔同口味🥩手打牛肉原隻大蘑菇漢堡🐥 自家製慢煮口水雞扒漢堡兩樣都好好食口水雞嗰個比惹味,因為佢哋辣辣地而且煎得好香口😍手打牛肉漢堡都好出色漢堡扒裏面充滿肉汁,配合埋大蘑菇口感層次都好正👍🏻個麵包底配合埋餐廳嘅黑色主題所以佢哋用咗竹炭麵包🥯飲品我哋就叫咗白桃冰茶同埋芒果冰茶,可以要求佢哋無糖都得㗎😉呢間餐廳唔止黑色主題做裝修, 佢連門口都係反光玻璃, 佢哋真係充滿神秘感嘅暗黑Cafe 🖤😎

當然唔少得叫埋佢哋嘅黑色Burger🍔

佢哋嘅黑色Burger我哋就叫咗兩款唔同口味
🥩手打牛肉原隻大蘑菇漢堡
🐥 自家製慢煮口水雞扒漢堡

個麵包底配合埋餐廳嘅黑色主題所以佢哋用咗竹炭麵包🥯

2024-06-18 29 views
Cappuccino 泡沫鮮奶咖啡☕️ (R) $46White peach shaken ice tea 白桃手搖冰 (L) $48左手邊係特色嘅白桃冰茶🍑味道唔會太甜,用嚟配西餐同甜品啱啱好,而右手邊泡沫鮮奶咖啡咖啡味超級香濃,奶味幼滑🥛,絕對唔可以唔試呢度嘅咖啡啊Black coffee breakfast 黑咖啡全日早餐 $128呢一度經典嘅全日早餐,主要有新鮮沙律菜🥗、超級健康嘅藜麥、充滿水份同醬汁嘅大啡菇、煙肉🥓、紐倫堡腸、有提子同果乾嘅早餐包🥯、時令生果同埋濃郁嘅滑蛋🍳,夠晒豐富,而且好飽肚!Squids ink sauce spaghetti with asparagus spaghetti 蘆筍帶子墨汁意粉 🍝 $128外表已經好吸睛嘅蘆筍帶子墨汁意粉性價比好高,面頭有幾粒新鮮有脹卜卜嘅帶子🐚,蘆筍帶有天然清甜味🎋,意粉嘅質地夠彈牙,煮嘅時間控制得啱啱好⏲️,確實唔錯70% Belgium dark chocolate dirty soufflé pancake 70%比利時髒髒黑朱古力日式疏乎厘班戟 $104餐廳嘅唔同款式疏乎厘班戟相當受歡迎✨,今次嗌咗經典嘅比利時黑

Cappuccino 泡沫鮮奶咖啡☕️ (R) $46

蘆筍帶子墨汁意粉 🍝 $128

70%比利時髒髒黑朱古力日式疏乎厘班戟 $104
餐廳嘅唔同款式疏乎厘班戟相當受歡迎✨,今次嗌咗經典嘅比利時黑朱古力疏乎厘🇧🇪🍫,面頭係濃厚嘅黑朱古力醬汁,中間有三層好鬆軟嘅疏乎厘🧇,底層係彩色棉花糖🌈
舖頭叫Black Coffee,梗係要試吓咖啡,但太多特別飲品,所以都係留返下次先試,I will be back!🌖竹炭黑芝麻鮮奶 $48面頭奶泡超棉密,飲到尾都仲keep住係度!黑芝麻味香濃得黎唔會太甜👍🏻。🌖公爵獵酒 $65人大咗,鍾意咗飲茶,伯爵茶更加係至愛,見到呢款有伯爵茶調配嘅Cocktail梗係要試吓!味道清新,酸中帶甜,酒味唔會太濃,非常容易入口,值得一試!🌖慢煮口水雞扒蕃茄醬炒意粉 $128意粉🍝呈Al Dente質感,蕃茄醬滿滿,整體較濕潤;雞扒嫩滑,慢煮係唔同啲!不過孜然味較重,味道唔似口水雞。🌗手打牛肉及原隻大啡菇漢堡 $138漢堡🍔足足有六層,由下而上分別有生菜🥬、蕃茄🍅、牛肉漢堡扒、芝士🧀、大啡菇🍄‍🟫、炒洋蔥🧅,最鍾意大啡菇,超級Juicy!今次黑炭包賣曬,下次黎記得要早啲!🌖髒髒提拉米蘇 $68 雪糕另+$25Tiramisu質感幼滑,咖啡味唔係太重,威化餅碎,增添口感;表面同周圍都有大量朱古力醬,味道唔會太甜,加埋雪糕更加係啱啱好,食完唔會涸喉👍🏻。

🌖竹炭黑芝麻鮮奶 $48

🌖公爵獵酒 $65

🌖慢煮口水雞扒蕃茄醬炒意粉 $128

🌗手打牛肉及原隻大啡菇漢堡 $138

🌖髒髒提拉米蘇 $68 雪糕另+$25

2024-05-27
$236 (Dinner)
  • 竹炭黑芝麻鮮奶
  • 公爵獵酒
2024-06-13 35 views
今日去左旺角型格cafe-Black Coffee 食dinner。有靚靚嘅甜品打卡之餘,主食都唔錯。🔆自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒 $128貓耳粉帶嚼勁,索了濃郁細緻嘅蘑菇汁,充滿了濃郁的香氣。口水雞扒加了醃料去整,增加風味,外皮微脆,雞肉嫩滑,唔錯。🔆手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條 $138厚實多汁的牛肉餡料,配上鮮嫩多汁嘅大蘑菇,口感豐富而不會過於油膩。薯條外酥內軟,係一個很好的搭配。 🔆蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕 $70賣相十分邪惡,香酥的千層酥皮,夾雜著濃郁的蘋果餡料同肉桂香氣完美融合加上冰凍軟滑嘅香草雪糕,令人回味。🔆提拉米蘇日式梳乎里班戟 $107有兩件,蛋味重,入邊保持濕潤但亦有空氣感,加上提拉米蘇嘅味道,混合起來味道更豐富。

🔆自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒 $128

🔆手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條 $138

🔆蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕 $70

🔆提拉米蘇日式梳乎里班戟 $107
2024-06-11 24 views
旺角廣華街附近一直都是主打自家小店餐廳經營之地,亦是酒吧熱鬧之地。小編同朋友相約在一間cafe聚會晚餐,行行下經過一間無標餐廳名字,只有全黑風格的餐廳。要不是從透明玻璃看到有人食嘢,都真的察覺不到,而這間就叫"Black Coffee"。這間暗黑系餐廳主打自家/首創食物,所以我哋就選擇了有"Good"圖案的食物,外加甜品。自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯是以用廣東式煲仔飯的上菜方式,然後侍應會在你面前打開蓋子。3塊肥瘦適中的煙燻豬肉腩,油脂已經滲入了意大利飯,油脂加上芝士及,帶一點點拉絲。意大利飯的黑啤酒味很突出,入口淡淡的酒味,頭腦卻感覺到濃烈的黑啤酒香味,有點令人陶醉。豬腩肉肥而不膩,帶濃厚的煙燻味,而上面的青蘋果粒為此道到增添了酸酸甜甜的清爽感。泰式香辣椰子烤雞意粉這是一道愛辣人士必叫的,它的香辣就是冬陰功的味道,有點蓋過椰汁中和的辣度,加上熱辣辣的溫度,香辣味道更升一級。雞肉和三色青椒粒份量頗多,雞肉都算嫰滑,青椒清脆多汁,都蠻解辣。每條意粉都沾滿醬汁,所以好適合喜愛泰式香辣人士。自家製髒髒提拉米蘇有別於平時固定形狀的提拉米蘇,它是即刻製作,外加朱古力醬及餅乾。甜度微甜至適中,同微

自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯

泰式香辣椰子烤雞意粉

自家製髒髒提拉米蘇
有別於平時固定形狀的提拉米蘇,它是即刻製作,外加朱古力醬及餅乾。甜度微甜至適中,同微酸苦朱古力都幾夾之餘都唔會比對方搶晒味道。Mascarpone cheese 微厚順滑,口感比較充實。入面的手指餅就浸了expresso,外層濕潤,內裡脆口,小編覺得咖啡及酒味可以再濃厚一點。朱古力醬好吃,都幾濃厚香滑,最重要的是不甜,使整個甜品給你一個“無負擔”的感覺。

冷白桃茶
茶底唔澀清爽,白桃味相當突出,甜度適中,不會甜到膩。

薑黃檸檬茶
小店使用茶氏"THECHAS‘’品牌茶葉,上臺就聞到檸檬皮的香味。薑味跟檸檬的苦味比較明顯,喝起來很像herbal tea,不過都幾提神。

Black Coffee
旺角廣華街3號地下3號鋪
#旺角美食 #旺角 #廣華街 #blackcoffee #自家製 #黑啤意大利飯 #髒髒提拉米蘇 #foodie #foodiehk #hkfoodie
位於旺角呢間黑色型格Cafe氣氛幾好,平日晚市都八九成滿,食物選擇算多,仲有啲fusion菜嘅感覺,小食、主菜、甜品嘅質素都幾好,價錢唔貴,推薦去試吓🙌🏻🔸芝士番茄焗肉丸 $92推薦🌟 比想像中好食!肉丸幾juicy,個芝士番茄汁好濃郁,調味啱啱好,除咗肉丸,仲有番茄肉,一齊食非常好味!🔸自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒 $128呢個係招牌菜,又係必叫!貓耳朵意粉口感好煙韌,個蘑菇忌廉汁香濃又唔膩,有大量蘑菇,就咁食已經好正!口水汁煮雞扒呢個組合幾新鮮,慢煮完肉質軟滑,麻麻辣辣咁,更加開胃🤤🔸手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條 $138漢堡都大個,望落幾吸引!牛肉夠厚身肉味濃,如果再juicy啲就更好!大蘑菇多汁,生菜番茄新鮮,麵包外脆內軟,仲有熱溶芝士同烤洋蔥,整體幾好食!薯條都同樣出色,厚切香脆,份量又多~ 🔸蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕 $70幾打卡嘅甜品,千層酥鬆化,蘋果粒份量多,但對我嚟講都幾甜😂 揀其他味應該無咁甜~ 見到隔離枱個窩夫都幾吸引,超級大份!

🔸芝士番茄焗肉丸 $92

🔸自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒 $128

🔸手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條 $138

🔸蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕 $70

• 自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒
  • 手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條
  • 芝士番茄焗肉丸
2024-06-09 40 views
#christine開飯日記 前幾日同朋友行街經過依間全黑裝修嘅cafe。覺得佢感覺好型格同埋都幾啱同朋友傾下計食下野。同埋佢地嘅Menu都幾特別架🤭 🌟雙重芝士番茄意粉配慢煮口水雞扒($128)大推‼️一定要試佢嘅口水雞扒,雞扒嘅外皮煎得好脆身👍而且辣度啱啱好,仲有少少麻香味,加埋番茄意粉嘅酸甜味,成件事都幾夾😍😍🌟手打牛肉及原隻大蘑菇配薯條($138)佢嘅牛肉漢堡扒好厚身,而且好香牛肉味👍麵包本身應該加咗竹炭粉,食落都食得出。我自己就幾鍾意嘅🤭佢個份量都幾大嘅,所以同朋友share就啱啱好啦🌟法式千層酥日式梳乎厘鬆餅($96)見到佢嘅甜品選擇都好多款,揀咗好耐🤭🤭最後揀咗呢款法式千層酥日式梳乎厘鬆餅。佢嘅千層酥真係好鬆化又好香牛油味😍而疏乎厘本身好fluffy,而且佢係好香蛋味🙈兩個加埋一齊食真係幾爽。🤭🤭🌟榛子鮮奶咖啡($48)佢嘅榛子味都幾香🤭本身咖啡就偏nutty,感覺都幾唔錯😂🌟Flat White ($42)最近真係特別鍾意飲flat white🤭好鍾意佢嘅咖啡同埋奶嘅比例啱啱好,有奶香之餘又會飲到咖啡嘅堅果香👍🍴Black Coffee (旺角)📍旺角廣華街3號地下3號舖
#christine開飯日記

🌟雙重芝士番茄意粉配慢煮口水雞扒($128)

🌟手打牛肉及原隻大蘑菇配薯條($138)

🌟法式千層酥日式梳乎厘鬆餅($96)

🌟榛子鮮奶咖啡($48)
佢嘅榛子味都幾香🤭本身咖啡就偏nutty,感覺都幾唔錯😂

🌟Flat White ($42)

🍴Black Coffee (旺角)
📍旺角廣華街3號地下3號舖

#旺角 #旺角美食 #cafe #旺角cafe #christine在旺角
呢日放假帶小朋友出去旺角,搵咗間好型嘅cafe食午餐。門外黑色反光落地玻璃窗,餐廳入面都係黑色為主調。樓底高,採光好,感覺舒服悠閑。🌟自家製忌廉磨菇貓耳朵意粉[慢煮雞扒]慢煮雞扒有辣味,小朋友食唔到,職員好貼心,將雞扒分開另上。慢煮雞扒煮得軟腍入味,不會很辣,有稍微煎香,雞皮香脆。貓耳朵意粉亦煮得軟腍,索晒忌廉汁同磨菇香味。🌟香煎三文魚配檸檬芝士忌廉意大利飯個人口味是很喜歡煮得軟腍的意大利飯,所以我好喜歡呢道菜,意大利飯索晒忌廉汁,好似燉飯咁,口感濕潤。三文魚亦煎得香脆,入面仍然嫩滑不柴口👍🏻。🌟千層蘇日式梳乎厘鬆餅個人覺得餐廳做的梳乎厘鬆餅比專門做梳乎厘鬆餅的店,做得更出色,非常軟滑,蛋香味十足。🌟橙香氣泡咖啡黑啡加橙汁加氣泡水,呢個配搭原來都好好飲。🌟抹茶鮮奶奶香味中和了綠茶的苦澀味, 十分不錯。當日午餐時間一點後比較多人,好多人放假行街,來享受休閒時光。餐廳用心製作食物同咖啡,值得推介。
呢日放假帶小朋友出去旺角,搵咗間好型嘅cafe食午餐。

🌟自家製忌廉磨菇貓耳朵意粉[慢煮雞扒]

🌟香煎三文魚配檸檬芝士忌廉意大利飯

🌟千層蘇日式梳乎厘鬆餅

🌟橙香氣泡咖啡
黑啡加橙汁加氣泡水,呢個配搭原來都好好飲。

🌟抹茶鮮奶
奶香味中和了綠茶的苦澀味, 十分不錯。

2024-06-02
$160 (Lunch)
2024-06-05 29 views
估唔到廣華醫院穿過商場後,咁多小店。轉角位見到一間全黑叫black coffee。 見咁多人入去,就去試下唔會伏。喇沙汁炒意粉配虎蝦仁 $134超有創意用馬拉醬料mix 西式意粉做個fusion 菜。每條意粉都吸收晒喇沙汁味道好惹味。店主超豪爽、虎蝦仁比左成6隻,隻隻都超大粒爽口、肉身呈透明夠新鮮。自家製慢煮口水雞扒漢堡配薯條 $134中式口水雞扒遇上西式漢堡,估唔到一D 都唔怪。仲要辣辣地幾好味,雞扒煎到好爽口彈牙無過火,咬落雞扒好嫩滑口感超好。用厚薯條,炸到外脆內軟。食落時有薯粉,證明夠新鮮。蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕 $70千層酥好鬆好脆、煮過的蘋果粒仲好爽口,好有蘋果味。再加埋奶油醬同一球雲尼拿雪糕同碎碎無得嘆。焦糖鮮奶咖啡 $48超重焦糖味,咖啡好香,奶🥛味好濃。比例剛好!宇治抹茶鮮奶 $52未飲前漸淡綠白色超吸晴打卡,飲落陣陣抹茶粉味,抹茶fans 必點,再加上濃厚奶味,好好飲。小店來講既西餐真係好好食,下次會再約朋友去食。

喇沙汁炒意粉配虎蝦仁 $134

自家製慢煮口水雞扒漢堡配薯條 $134

蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕 $70

焦糖鮮奶咖啡 $48
超重焦糖味,咖啡好香,奶🥛味好濃。比例剛好!

宇治抹茶鮮奶 $52

小店來講既西餐真係好好食,下次會再約朋友去食。
2024-06-03
$250 (Dinner)
  • 泰式香辣椰子烤雞意粉
  • 喇沙汁炒意粉配虎蝦仁
  • 蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕
  • 自家製慢煮口水雞扒漢堡配薯條
2024-06-02 35 views
走進以黑色為主題,帶點神秘感的「Black Coffee」,讓我們在星期天可悠閒地慢活一下。😋是日選擇:1️⃣雙重芝士番茄意粉配慢煮口水雞扒 🍽慢煮口水雞扒帶點微辣,經慢煮後雞扒仍可保持肉汁,肉質鮮嫩。意粉配上雙重芝士、番茄,令整體味道很豐富。 2️⃣提拉米蘇日式梳乎里班戟 🍽梳乎里班戟彼有空氣感,軟軟的,輕輕的,散發蛋香,入口幼滑。 3️⃣焙茶麻糬窩夫配蜜糖脆糖味雪糕🍽酥脆窩夫,煙韌麻糬,香濃焙茶,配上蜜糖脆糖味雪糕,讓人回味。4️⃣熱宇治抹茶鮮奶🍽香滑鮮奶,香濃宇治抹茶,風味十足。5️⃣莓果花茶🍽微酸,感覺消滯。

😋是日選擇:
1️⃣雙重芝士番茄意粉配慢煮口水雞扒
2️⃣提拉米蘇日式梳乎里班戟
3️⃣焙茶麻糬窩夫配蜜糖脆糖味雪糕
4️⃣熱宇治抹茶鮮奶
🍽香滑鮮奶,香濃宇治抹茶,風味十足。
5️⃣莓果花茶
🍽微酸,感覺消滯。
2024-06-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2024-06-02 35 views
︎ 黑色主題有型café🫶🏼環境裝修以黑色為主🖤型格有格調食物有唔小選擇 有漢堡·意粉·小食等等今日係為左Tiramisu以來🫶🏼呢間人氣cafe成日都爆滿 好彩早一步黎到仲有位 .♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.6/5 𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓✨水牛城雞翼 $88/8隻水牛城雞翼我次次見到都唔會放過佢好鐘意水牛城醬汁酸酸甜甜咁好開胃🤤.𝑴𝒂𝒊𝒏✨香煎三文魚配檸檬芝士忌廉意大利飯 $148每粒米飯都都好均勻地有忌廉汁 so creamy🤪三文魚🐠煎得恰到好處 皮脆肉嫩 .✨自家製忌廉磨菇猫耳朵意粉 $98猫耳朵形的意粉係近期大熱之選可愛造型食落彈牙有口感😬意粉份量適中因為口感好正所以食下食下唔覺意就清碟🫢.𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕✨自家製髒髒提拉米蘇 Dirty Tiramisu $68就係為左佢而來😻😻😻果然冇令我失望🫶🏼入口即化的質感 甘甜帶酒香的味道👅 閉眼享受就對了😌😌.𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌✨ 芒果手搖冰茶 $48
︎ 黑色主題有型café🫶🏼

入口即化的質感 甘甜帶酒香的味道👅
閉眼享受就對了😌😌

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
✨ 芒果手搖冰茶 $48
以黑色為主調,走型格路線😎店舖所用的枱櫈、咖啡機、杯、碟等餐具都是全黑⚫️而且餐廳採用落地玻璃設計,環境透光寧靜☺️餐廳提供主食、輕食、還有多款甜品🍮招牌梳乎厘鬆餅、窩夫🧇每一款賣相精緻,份量頗大,大受顧客歡迎🤗意粉及燉飯也非常出色🍝口感煙靭夠creamy,味道層次豐富🤩咖啡更加是這裡必點之選☕️採用自家手炒咖啡豆沖製,多款精品咖啡,滿足一種咖啡迷。
以黑色為主調,走型格路線😎
店舖所用的枱櫈、咖啡機、
杯、碟等餐具都是全黑⚫️
而且餐廳採用落地玻璃設計,環境透光寧靜☺️

餐廳提供主食、輕食、還有多款甜品🍮
招牌梳乎厘鬆餅、窩夫🧇
每一款賣相精緻,份量頗大,大受顧客歡迎🤗
意粉及燉飯也非常出色🍝
口感煙靭夠creamy,味道層次豐富🤩

咖啡更加是這裡必點之選☕️
採用自家手炒咖啡豆沖製,
多款精品咖啡,滿足一種咖啡迷。
  • 自家煙燻豬腩配黑啤意大利飯
  • 泰式香辣椰子烤雞意粉
2024-05-29 37 views
星期五晚同約咗朋友食飯,突然又落大雨就衝咗入呢間餐廳早D食個晚飯。Café座位唔算多,灰黑色裝修為主,幾有格調~點份All Day Breakfast,有紐倫堡腸,大啡菇、沙律菜、煙肉等,少咗平時有嘅薯餅/多咗藜麥同生果,感覺更加健康!小多士配滑蛋最夾,啖啖都有牛油香氣~自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯幾特別,用一個小煲仔上,可能咁樣熱力更均勻?飯粒真係粒粒飽滿~金黃色煙燻豬腩肥瘦相間又有光澤,睇到都流口水,入口有陣焦香嘅油脂味,所以配有青蘋果中和膩感。最開心就係食甜品,焙茶麻糬窩夫配咖啡雪糕入口香脆亦有香濃焙茶味,中間夾著黑糖麻糬,食落更有層次~最重要點埋雪糕同脆片,Perfect Match!!幾鐘意嚟呢類小店,因為總會有自己嘅特色,同其他餐廳有點點不同~~

Café座位唔算多,灰黑色裝修為主,幾有格調~

2024-05-27 37 views
想買隻手錶俾我男朋友戴,就嚟咗旺角煙廠街呢邊,揀到攰攰哋見肚餓,就見到呢一間勁多人食以黑色做主題嘅Cafe,睇落唔錯,就試下啦🤤🐓自家製磨菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒 $128 貓耳朵意粉可以兜住濃濃嘅醬汁,咀嚼口感彈牙有勁,非常好味,口水雞扒味道都唔錯,唔係依賴外加嘅口水汁,而係雞扒本身經過充分烹調入味,配合慢煮令到雞肉非常嫩滑🍔自家製慢煮口水雞扒漢堡配薯條 $134 呢個係餐廳推介嘅,完全冇諗過口水雞扒可以同burger咁夾,辣辣地食落好惹味,而且慢煮亦令到雞扒非常嫩滑,配埋入面新鮮嘅生菜同埋蕃茄,完全唔會覺得dry☕️Blackccino $40 Cappuccino $42 第一次試呢一杯厚泡沫凍咖啡,覺得好神奇,佢嘅泡沫係咖啡本身嘅泡沫而唔係奶泡,所以啱晒啲鍾意飲黑咖啡嘅朋友,泡沫令到咖啡飲落更綿滑,更有口感,至於Cappuccino都唔錯,賣相一流,味道濃郁,飲落好舒服🍨自家製髒髒提拉米蘇 $68 提拉米蘇表面係滿滿嘅可可粉,手指餅完全吸收晒咖啡同埋蘭姆酒嘅味道,再配埋喺側邊嘅流心朱古力醬,簡直係一流,仲可以加$25要埋雲呢拿雪糕,一啖Tiramisu一啖雪糕,係極致嘅享

🍨自家製髒髒提拉米蘇 $68 提拉米蘇表面係滿滿嘅可可粉,手指餅完全吸收晒咖啡同埋蘭姆酒嘅味道,再配埋喺側邊嘅流心朱古力醬,簡直係一流,仲可以加$25要埋雲呢拿雪糕,一啖Tiramisu一啖雪糕,係極致嘅享受

📍旺角廣華街3號地下3號舖 - Black Coffee
2024-05-25 200 views
一向知男朋友對「空氣餅」(即係疏乎厘班戟)情有獨中,所以我經常都會留意邊度有得食,仲要多好評先帶佢去,因為佢越食越咀刁。內外都係一身黑色,好酷!地方唔算大,十多張枱,但好整齊,仲有個吧枱位,睇到飲品師係度調製飲品。供應菜式唔少,有意大利粉、沙律、漢堡、飯和多款甜品等,仲幾創新。凱撒沙律 ($92) 非常新鮮爽脆,加入脆卜卜嘅麵包粒,鹹香芝士和煙肉條,另上沙律醬,自己鍾意加幾多就加幾多,正合我心意!自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒 ($128)係中西合壁的菜式,好有創意呀!貓耳朵意粉口感一流,好有嚼勁,沾滿香濃嘅蘑菇忌廉汁,煮得入味,再加埋爽口嘅雜菌,非常好味!雞扒煎得金黃,肉嫩入味,香辣惹味,好得!焙茶麻糬窩夫配蜜糖脆糖味雪糕($74)賣相好豐富。窩夫切成小件,好柔韌,唔會太硬,啖啖黑糖味,如果焙茶味再重啲就更吸引。最鍾意將熱辣辣嘅窩芙加埋香甜冰凍嘅蜜糖脆糖味雪糕一齊食,冷暖交融,好正!法式千層酥日式疏乎厘班戟($96)靚到令人興奮。震震震,好輕盈!滿充蛋香,唔淋糖漿更好吃,加埋香甜嘅忌廉更滋味!法式千層酥都好有驚喜,非常酥脆,好有牛油香,正!百利甜酒朱古力鮮奶咖啡($65)以
凱撒沙律
焙茶麻糬窩夫配蜜糖脆糖味雪糕
焙茶麻糬窩夫配蜜糖脆糖味雪糕
百利甜酒朱古力鮮奶咖啡
百利甜酒朱古力鮮奶咖啡($65)以黑朱古力、百利甜酒、奶和濃縮咖啡調製而成,味道甘苦,濃濃的朱古力味,最鍾意加咗啲朱古力薄片,又靚又好味,但百利甜酒就唔係好夠,味道唔突出。
2024-05-22
$251 (Dinner)
凱撒沙律