2022-09-18 130 views
Boundless by Reaction 有兩間分店,分別係大埔同荃灣,兩間都係寵物有善🐶🐱咖啡店。今次去咗大埔分店,餐廳分兩層,以白色自然風格調 x 植物 🌱style。餐廳主打本地烘焙精品咖啡☕️同荷蘭寶貝鬆餅(Dutch🇳🇱Baby Pancake)🥞!餐廳環境闊落,光線充足,幾適合去 chill下😎 餐廳有唔同嘅招牌食物,唔同款式嘅Dutch Baby pancakes、意粉、漢堡,仲有唔少特色小食😋.《All Day Dutch Baby》🍳 $123係早餐系列☀️好似平時食嘅 all day breakfast, 但係個底就係 Dutch baby pancake! 有煙肉、腸仔、蘑菇、蕃茄、黑松露炒蛋、沙律菜,好豐富🤤《大啡菇黑松露忌廉扁意粉》🍝 $85成個扁意粉份量都好多,意粉面頭鋪滿芝士碎🧀🧀,咁又唔同嘅菇。扁意粉梗度啱啱好,滿滿嘅忌廉汁🤤 好 creamy《Dirty Tiramisu》$58滿滿嘅咖啡味,好多層,蛋糕鬆軟,多cream😋《Matcha Tonic》🍵 +$26抹茶味濃,加埋 Tonic water 好特別,賣相都好靚!《Single original
《All Day Dutch Baby》🍳 $123

《大啡菇黑松露忌廉扁意粉》🍝 $85

《Dirty Tiramisu》$58
滿滿嘅咖啡味,好多層,蛋糕鬆軟,多cream😋

《Matcha Tonic》🍵 +$26

《Single original chocolate》☕️ +$35
With Oat Milk🥛
好香濃牛古力味,甜度適中
2022-09-16 108 views
呢間餐廳最近喺荃灣開咗分店,所以同朋友過嚟試吓。香辣蝦鹹蛋黃扭紋通粉配荷蘭鬆餅用鐵鍋上菜,個鬆餅原來班戟底,上菜嘅時候熱辣辣,面頭加咗啲忌廉扭紋通粉,呢個配搭十分新鮮,意想不到嘅係味道非常之夾。照燒雞扒意大利三文治 賣相非常吸引,雞扒亦都好香,麵包外脆內軟,醬汁嘅配搭亦都好夾!Dirty tiramisu 識我嘅朋友都知我最愛tiramisu, 每次去餐廳我都必嗌,呢個簡直係我極度推介嘅甜品, 呢個甜品甜度適中,怕肥嘅朋友都唔使驚,而且蛋糕好滑口。
呢間餐廳最近喺荃灣開咗分店,所以同朋友過嚟試吓。

香辣蝦鹹蛋黃扭紋通粉配荷蘭鬆餅

照燒雞扒意大利三文治

Dirty tiramisu
2022-09-14 225 views
門口搭緊棚影唔到相😟紅日黎等位等左15分鐘左右電話落單,電話Menu有細細張相參考,加分👍🏻——————————————♥———————————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ♥️ 煙肉温泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $88睇Menu俾[荷蘭鬆餅]吸引左,孤陋寡聞既我,第一次嘗試荷蘭鬆餅🙈甜甜地,配合扭紋通粉一齊食,口感同味道冇變得更好,反而有種違和感。♥️ 慢煮美國🇺🇸牛小排意大利三文治 $128開頭食第一件三文治🥪覺得牛唔夠香,之後食第二件又好香,原來係油脂分布既問題,脂肪多果邊香好多,個人覺得汁比較辣,但又好惹味,有種想追住食嘅感覺。♥️ Dirty Tiramisu $58見到在座既客人大多數都有叫,賣相好吸引,甜度適中,入口偏濕潤,質感綿滑,有陣陣既咖啡香,細個小小/多啲人Share食就更好啦。♥️ Brown Sugar Latte (Cold) $52入口順滑,有黑糖既香,味道適中又唔會太甜。♥️ Flat White (Nutty) $42咖啡豆可以揀Nutty/
門口搭緊棚影唔到相😟
紅日黎等位等左15分鐘左右
電話落單,電話Menu有細細張相參考,加分👍🏻

♥️ 煙肉温泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $88
煙肉温泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅

♥️ 慢煮美國🇺🇸牛小排意大利三文治 $128
慢煮美國牛小排意大利三文治

♥️ Dirty Tiramisu $58
Dirty Tiramisu

入口順滑,有黑糖既香,味道適中又唔會太甜。
Brown Sugar Latte (Cold)

♥️ Flat White (Nutty) $42
咖啡豆可以揀Nutty/Fruity,飲第一啖有陣微澀既味道,慢慢就冇左,口腔淨返陣咖啡香。
Flat White (Nutty)
慢煮美國牛小排意大利三文治
Dirty Tiramisu
Brown Sugar Latte (Cold)
Flat White (Nutty)
【兩層樓高·悠閑Pet-Friendly咖啡店☕️】/////呢間咖啡店係大埔以及荃灣都設有分店 大埔分店更加係佔左兩層樓🏘小編私心想打卡 就坐係一樓近門口園林風格嘅卡位🌳可以係透明玻璃望到店員沖咖啡認真嘅樣子😝餐牌主要有本地烘焙精品咖啡以及比較特别嘅荷蘭寶貝鬆餅(Dutch Baby Pancake) 當然唔少得店舖最出名嘅自家製Tiramisu(´▽`).👉🏻Green Day Dutch Baby ($128)哇😳面頭有邪惡嘅芝士 餡料就有滿滿嘅澱粉質 足料到可以兩個人share食!!Pancake外層厚身酥脆 内裏頗鬆軟唔會亁身 配搭牛油果有清新嘅感覺 而大啡菇以及美國薯仔配香滑忌廉汁有加分😚薯仔以及大啡菇切成粒狀會更易入口~.👉🏻 Dirty Tiramisu ($58)店舖誠意滿滿 製作出味道出色嘅Tiramisu😋每層分得好仔細 芝士特别軟滑香濃 底部嘅手指餅沾滿咖啡 食落濕潤 咖啡味重🤩甜度控制得唔錯 酒味就可以再提升一下👉🏻 50% 0ff - Mocha (Single Origin Chocolate) ($28)拉花圖案精緻 心形大小比例平均💕單一產地嘅朱古力能夠
【兩層樓高·悠閑Pet-Friendly咖啡店☕️】
/////

👉🏻Green Day Dutch Baby ($128)

👉🏻 Dirty Tiramisu ($58)

拉花圖案精緻 心形大小比例平均💕單一產地嘅朱古力能夠喺咖啡中帶出濃濃可可香氣 呢杯咖啡入口順滑 味道配搭適宜💨

👉🏻燒甜粟米 ($52)
冇諗過鹹蛋黃配甜粟米呢個組合都可以咁夾🤣粒粒鹹蛋黃混合蛋黃醬以及甜粟米 粟米冇渣幾清甜 整體甜絲絲 係開胃嘅小食〰️

———-
📍 BOUNDLESS by REACTION @boundlesscoffeehk
大埔汀角路15號地下C號舖
荃灣楊屋道1號荃新天地一期地下G75A, G76C & D號舖
#boundlesscoffee #boundlessbyreaction #Dutch Baby #荷蘭鬆餅
#dirtytiramisu #精品咖啡 #咖啡店 #寵物有善咖啡店 #hkcafe #taipocafe #petfriendlycafe #vegancafe #和牛漢堡 #手工漢堡 #荃灣美食 #大埔美食
2022-09-02
$150 (Lunch)
2022-09-13 706 views
環境帶簡約風, 餐廳是兩層咖啡店, 顏色是採用木系設計與及大地色, 採光非常舒適, 主打漢堡、意粉、鬆餅、甜品及咖啡☕️自行掃ǫʀ下單, 非常方便, 全部即叫即製作我們點了煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅鐵鍋鬆餅一般都是甜點, 這間ᴄᴀғᴇ是ғᴜsɪᴏɴ系列, 班戟外脆底軟充滿蛋香, 配上滿滿的煙肉忌廉扭紋通粉, 味道很夾非常特別, 半熟的蛋黃流出, 味道更加突出有層次ʙᴏᴜɴᴅʟᴇss和牛漢堡配薯條🍔點了五成熟, 漢堡包外脆內軟, 漢堡扒用了和牛扒、肉質厚實、口感嫩滑多汁, 牛味濃郁, 裡面的餡料豐富, 有煙肉、芝士、蕃茄、紫洋蔥, 味道香氣十足, 又爽口開胃配上粗薯條, 非常滿足, 薯條炸得很香脆可口飲品☕️ᴍᴏᴄʜᴀ烘焙出新鮮及高品質的精品咖啡, 朱古力的味道很香濃, 而且帶有微微的咖啡味, 味道調和得很好、質感好順滑, 飲品非常高質, 喜歡喝咖啡的朋友必定要試試👍🏻ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ濃濃抹茶配上ʟᴀᴛᴛᴇ, 醇厚牛奶味, 泡綿密細滑, 不澀又帶著清香, 非常好喝😍ᴄᴀғᴇ用料講究, 用心製作、食物高水準, 這間ᴄᴀғᴇ是寵物友善餐廳, 寵物可以直接帶到室外位置用膳, 室外位置

自行掃ǫʀ下單, 非常方便, 全部即叫即製作

我們點了
煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅

ʙᴏᴜɴᴅʟᴇss和牛漢堡配薯條🍔
配上粗薯條, 非常滿足, 薯條炸得很香脆可口

飲品☕️
ᴍᴏᴄʜᴀ

ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ

ᴄᴀғᴇ用料講究, 用心製作、食物高水準, 這間ᴄᴀғᴇ是寵物友善餐廳, 寵物可以直接帶到室外位置用膳, 室外位置都是冷氣位, 天氣炎熱毛小孩都可以舒舒服服陪主人享用美食

很適合休閑放鬆心情的好地方, 環境非常ᴄʜɪʟʟ非常舒服

餐廳店員服務態度親切有禮, 非常細心, 對毛小孩亦很有愛心, 會主動用寵物毛毯比毛孩坐, 值得一讃👍🏻, 絕對轉角遇上愛💕
非常推介的一間ᴄᴀғᴇ, 可以再ᴇɴᴄᴏʀᴇ

揸車的朋友, 附近設有多個停車收費錶, 非常方便
  • 煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅
  • ʙᴏᴜɴᴅʟᴇss和牛漢堡配薯條
  • ᴍᴏᴄʜᴀ
  • ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ
媽咪話好耐冇番大埔啦!我咁孝順梗係陪下佢😜。可能我地太耐冇番黎大埔,尼度真係變左好多,多左好多cafe!本身仲想同媽咪去飲「唐茶」,結果媽咪見到咁多裝修得好靚既cafe,就順應媽咪要求轉飲「西茶」!都岩一早未訓醒既我,可以嘆番杯回魂啡☕️。 尼間餐廳有兩間分店(大埔、荃灣),大埔尼間分左兩層,以純白自然風為主,無論打卡、chill下或者小聚會都好適合!👍🏻 ⦁煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $108煙三文魚都幾多,配上creamy既忌廉同爽口既扭紋通粉,就已經好濃郁!而荷蘭鬆餅(Dutch Baby Pancake)超香蛋味,味道帶點甜,最重要係尼款pancake出面好少見! ⦁照燒雞扒墨西哥卷餅 $58滑嘟嘟既雞扒,仲要厚肉!入面配左牛油果醬同照燒蛋黃醬配搭好好。隔離仲配左少少羽衣甘藍同藜麥,食落好fresh,仲要好開胃!⦁鮮果菠蘿乳酪 $68用左菠蘿肉同乳酪一齊blend,勁香同好有咬口。除左菠蘿仲另外配左d新鮮水果,仲要好健康! ⦁Dirty Tiramisu $58賣相好靚,甜度適中,蛋糕好綿滑,朱古力咖啡味好出。如果淨食佢就有d漏,但同人share就岩岩好。⦁Latte(Nut

Brunch

⦁鮮果菠蘿乳酪 $68
鮮果菠蘿乳酪

⦁Dirty Tiramisu $58

⦁Latte(Nutty & Cold)$26
咖啡味濃,奶味品算多,但飲落好易入口。就連飲開奶茶既媽咪都話好飲。

⦁Flat White(Fruity)$21
果拉花好靚,咖啡帶有少少果酸味,順滑入口。飲完真係醒神唔少!(兩杯咖啡都係跟早餐,有50% off,好抵飲)
Flat White & Latte

✨溫馨提示✨
尼間Cafe係間寵物有善餐廳,大家就可以帶主子們黎識新朋友仔啦!另外佢地外牆維修,所以上層就少左果景睇。但我都會建議坐上層,有藤椅、植物,亦有空間感同慢活感,整體感覺舒服!btw 我地都坐左2個鍾,店員都唔會催你交番果位,抵讚!👍🏻

2022-09-09
$180 (Breakfast)
Brunch
煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅
照燒雞扒墨西哥卷餅
羽衣甘藍配藜麥
鮮果菠蘿乳酪
Flat White & Latte
大埔pet friendly 兩層純白色自然風咖啡店✨🦥以罕有Dutch baby pancake為主打的。不論是早餐,還是全日餐牌,也有多款Dutch baby的選擇。《All day Dutch Baby》$123有黑松露炒蛋、紐倫堡腸、番茄、大啡菇、煙肉、火箭菜、杏仁片和荷蘭鬆餅。食材相當豐富,早餐定必十分滿足!荷蘭鬆餅蛋香味濃郁,有厚度,而且是自家製的,相當健康!《煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅》$88熱辣辣的荷蘭鬆餅上放滿了充滿忌廉和芝士的扭紋通粉,表面更放了一隻漂亮的溫泉蛋,賣相認真吸引!味道也有質素,通粉不會太油膩!飲品方面,咖啡不能不叫!《Latte》)$48精緻的飲品,咖啡種類也很足夠!是本地烘焙的精品咖啡!《Single Origin Chocolate》$54有機的朱古力製作出來的飲品,奶花也相當美麗。總結:Dutch Baby Pancake 必吃!
大埔pet friendly 兩層純白色自然風咖啡店✨🦥

以罕有Dutch baby pancake為主打的。

《All day Dutch Baby》$123

荷蘭鬆餅蛋香味濃郁,有厚度,而且是自家製的,相當健康!

《煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅》$88

飲品方面,咖啡不能不叫!
《Latte》)$48
精緻的飲品,咖啡種類也很足夠!是本地烘焙的精品咖啡!

《Single Origin Chocolate》$54
有機的朱古力製作出來的飲品,奶花也相當美麗。

總結:Dutch Baby Pancake 必吃!
裝修以簡約歐式為主,鋪面嘅灰色牆身啱晒影文青相💁🏻‍♀️,用餐空間都算大,有木質枱凳同梳化位,而且係寵物友善餐廳,帶竉物chill完之後再去海濱公園放風箏散步就fit😝。✏️All day Dutch baby pancake $118 🍎6/10店內嘅Signature荷蘭鬆餅,賣相夠colorful,打卡一流💁🏻‍♀️。但可能食唔慣啦,同自己嘅想像有啲出入,以為係有啲似炸雞Waffle嗰種甜鹹交互嘅味道,但事實上好淡冇咩味,而且鋪咗沙律係上面,搞到pancake淋曬,口感有少少奇怪,但All day本身幾出色,尤其個蜜糖煙肉。✏️野菌黑松露忌廉扁意粉 $87 🍎8.5/10CAFE大路野,不過確實煮得好食,忌廉好濃郁,包裹住每一條意粉,而且份量多,又唔算太漏🤭。✏️Dirty tiramisu $58 🍎9/10咖啡味比酒味重,Lady finger唔會浸到淋曬,冇顆粒感且入口濕潤,完美收結❤️。✏️Flat White $42 🍎8/10✏️Latte Macchiato $44 🍎8/10咖啡豆可以揀返nutty或fruity,有加分🖖🏻。咖啡入口順滑,微澀,奶泡綿密,拉花冇好快散開,不錯🤫。

All day Dutch baby pancake

野菌黑松露忌廉扁意粉

✏️野菌黑松露忌廉扁意粉 $87 🍎8.5/10

Dirty  Triamisu

✏️Dirty tiramisu $58 🍎9/10

✏️Flat White $42 🍎8/10
✏️Latte Macchiato $44 🍎8/10

整體不過不失啦,始終係大埔少有嘅Coffee shop,諗唔到食咩都可以試吓。雖然都開咗一段時間,但閒日去依然需要等一陣位,假日應該會再爆啲啦🤫。
野菌黑松露忌廉扁意粉
Dirty  Triamisu
2022-08-28 114 views
煙肉溫泉蛋忌廉意粉-隻蛋黃超黃 又大隻 又流心 好治癒呀 望落細細碟 都幾足料 忌廉汁好夠 真係好好味Espresso tonic - 底層tonic 面係espresso 層次分明 咖啡味香濃 帶d酸 好特別Single origic chocolate - 好濃厚既朱古力沈底 好滑口 如果鐘意朱古力迷一定要試Dirty tiramisu-呢個甜品係我特別推介 賣相討好 甜度適中 蛋糕好滑口 d朱古力咖啡味 湧晒出黎 每次黎都必叫 今次叫既野太重手 溜左dd 不過整體係好食既 之後會繼續幫襯

• Dirtytiramisu
2022-08-27 145 views
之前查到這裡就想試試他們的荷蘭鬆餅,於是今日特意過來,實際體驗……味道不錯,但沒想像中那麼好。我是11:30-12:30的時間過去,當時人流不多,一來到就有位,然後一看餐牌才發現……餐單換了⋯好吧,這也沒什麼。我叫了一個煙三文魚忌廉扭紋意粉配荷蘭鬆餅和提拉米蘇(加上服務費10%合計$183),他們可以用手機點單,還可以在手機看到食物的小型照片,這是加分項。另外甜品可以選擇後上。不過等到菜上來時,我就感到又中招了我知道我的手不好看,但這不是重點,除非你是吉良吉影。重點是這荷蘭鬆餅…大概就我的手張開的大小,再看看身旁食客那比我份量多,價錢更便宜的意粉,對我這胖子就很不心理平衡。味道倒是不錯,但彌補不了初見的失落感,更別說那荷蘭鬆餅。先說明,我是沒吃過荷蘭鬆餅的,這次來就是要試一下,最初以為是類似蘇皮的口感,等我把鬆餅和意粉一同吃下,就感到一絲違和感。不是不好味,而是一種錯配的感覺,總覺得這荷蘭鬆餅,是該配甜點吃。但甜品即挽救了這次體驗。這提拉米蘇絕對是最合乎推薦的甜品。那入口即融的奶油和可可粉如同炸彈於舌頭上擴散,完全掩蓋了荷蘭鬆餅給我的失落。而且我坐在咖啡廳內,如果運氣好,還能看到他們準

好吧,這也沒什麼。
另外甜品可以選擇後上。

不過等到菜上來時,我就感到又中招了

煙三文魚忌廉扭紋意粉配荷蘭鬆餅

我知道我的手不好看,但這不是重點,除非你是吉良吉影。
味道倒是不錯,但彌補不了初見的失落感,更別說那荷蘭鬆餅。
甜品即挽救了這次體驗。
提拉米蘇

這提拉米蘇絕對是最合乎推薦的甜品
而且我坐在咖啡廳內,如果運氣好,還能看到他們準備提拉米蘇的過程,這也是一種享受,而我……很不幸被服務員擋住了。
這裡配有洗手間,有需要可以問服務員位置。
另外就是⋯因為這𥚃是可以帶寵物來,我來時就有些客人帶了3只狗來,然後牠們就吵起來,如果是想要寧靜環境的人還是注意一下。
幸好寵物只留在入口處的位置,不會走入咖啡廳內,不然對我這差點被狗咬過的人而言,還滿可怕的。
2022-08-27
$183 (Lunch)
提拉米蘇
2022-08-25 589 views
位於大埔一間私心鐘意嘅雙層cafe,因為佢空間夠大,2次星期日去都唔洗等位。🍳羅勒雞肉長通粉荷蘭松餅|𝟿𝟸🍳烤焗薯荷蘭鬆餅|𝟾𝟹分別試過佢2款鹹食嘅6’’ dutch baby pancake,簡直係滿滿嘅澱粉質😂最多人叫嘅baked potato除左美國薯仔,仲有大量煙肉、大啡菇、芝士同忌廉汁一齊焗,滿足係滿足,但個人覺得個pancake始終甜底,所以岩配甜食多啲。🍝野菌黑松露忌廉扁意粉|𝟾𝟸一碟意粉加入左好多唔同菇菌類:白菌、啡靈芝菇、白靈芝菇、黑松露醬煮成嘅芝士忌廉扁意粉。.🍔韓式泡菜炸雞漢堡|𝟽𝟾個炸雞都保留倒脆脆地,超豐富泡菜,貼心附上方便用手成個拎起食嘅包紙。.🍟𝙲𝚊𝚓𝚞𝚗 𝚂𝚝𝚢𝚕𝚎薯條|𝟹𝟶普普通通一碟薯條,量唔算多,唔夠味粉,唔係特別想食薯條嘅可以唔洗叫~.☕️𝙴𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘𝚍𝚊|𝟺𝟾☕️𝙴𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 𝚃𝚘𝚗𝚒𝚌|𝟻𝟸Espresso House Blend有用自家賣嘅咖啡豆,嗰時好似係LOVE(Ethiopia+Kenya),比較fruity同floral。

🍳羅勒雞肉長通粉荷蘭松餅|𝟿𝟸

Type of Meal
Lunch
  • 烤焗薯荷蘭鬆餅
2022-07-25 192 views
大埔不嬲都多小店,但cafe真係得幾間😝 今日星期早收,試下佢既招牌菜式。👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼🌟 卡邦尼長通粉荷蘭鬆餅 第一次遇到呢種配塔 一次有2種口感。卡邦尼長通粉好creamy, 濃濃忌廉芝士味,仲有芝士拉絲,食落意粉完全掛汁,好邪惡😋。而🍳個底用左荷蘭鬆餅,外脆內軟,好有蛋香味同甜味。意粉再加鬆餅一齊食,口感特別🥰食落都好飽。🌟latte (fruity ) 咖啡好香,奶味偏重,淡淡鹹香味。📍 大埔汀角路15號地下C號舖📍BOUNDLESS by REACTION (大埔)大埔汀角路15號地下C號

👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼

🌟 卡邦尼長通粉荷蘭鬆餅

🌟latte (fruity )
咖啡好香,奶味偏重,淡淡鹹香味。

大埔汀角路15號地下C號
今次真係轉角遇到愛!估唔到呢個轉角位又有間兩層嘅Cafe,野食平靚正得嚟仲幾有特色添喎✌🏻💂🏻‍♀️《羅勒雞肉長通粉荷蘭鬆餅》$97呢個荷蘭鬆餅真係好特別😂鬆餅上面有意粉,估唔到個配搭又OK喎!羅勒汁配雞肉好香,而且啲雞肉大大塊,超滿足💕下面嘅鬆餅亦都會吸晒啲汁,有啲似平時啲麵包點湯食嘅feel,但又更加鬆軟,新體驗😍評分: 92.5/100💂🏻‍♀️《肉醬芝士長通粉荷蕑鬆餅》$93因為個鬆餅真係比較特別所以就叫咗兩個~肉醬呢個版本就酸酸地比較開胃,而且啲醬都俾得幾多,唔洗怕太乾太滯👍🏻評分: 85/100💂🏻‍♀️《水牛城炸雞三文治》$93 + $12 加薯條個三文治打卡一流!大大舊雞仲要炸到金黃色🤣入面啲墨西哥辣椒同埋酸忌廉令到成個三文治升華咗,不過啲雞肉就有少少乾身評分: 85/100💂🏻‍♀️《芒果煙三文魚他他》$98煙三文魚加埋牛油果真係兵仔最喜歡嘅配搭,少少調味已經好夠,配落多士度食好好食!仲有少少芒果醬又幾fresh,特別得嚟賣相都好好,只係份量比較少~評分: 92.5/100💂🏻‍♀️《Dirty Tiramisu》$58一個超靚超吸睛嘅外貌!咬落去唔會食到濕到軟曬嘅手指餅,個口

💂🏻‍♀️《羅勒雞肉長通粉荷蘭鬆餅》$97

評分: 85/100

💂🏻‍♀️《芒果煙三文魚他他》$98
評分: 92.5/100

💂🏻‍♀️《Dirty Tiramisu》$58
一個超靚超吸睛嘅外貌!咬落去唔會食到濕到軟曬嘅手指餅,個口感剛剛好,咖啡味幾香,酒味唔會話好濃~係一個唔heavy嘅Tiramisu😜
評分: 88/100

💂🏻‍♀️《LATTE》《SINGLE ORIGIN CHOCOLATE》$44/$54
LATTE嘅咖啡都幾香,不過相較之下熱飲嘅拉花實在太出色!杯朱古力上面嘅獨角獸🦄️(?)畫得非常精緻,真係唔捨得飲咁制🥲
評分: 88/100

總結:
整體嘢食嘅味道都唔錯,而且價錢都幾抵,基本上啲意粉鬆餅都係$100以內,而且都夠曬飽,不過手機落單個度唔知點解有少少難㩒😂搞左一陣

頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖
$180 (Tea)
2022-07-05 265 views
CAFE 離太和站行十分鐘CAFE有兩層,空間感都好大,專登劃分了寵物區,可以帶寵物入去主打是食荷蘭薄餅、甜品———————————————👉🏻羅勒雞肉長通粉荷蘭鬆餅 $97👈🏻荷蘭鬆餅多數放水果和雪糕,印象中甜食居多,非常有創意放上長通粉同鐵鍋一起焗荷蘭鬆餅蛋味好出,口感有點像融化的布丁和泡芙皮之間,而且不會好乾長通粉好creamy,加上融化芝士和鬆餅一起食,味道和口感配搭不錯雞肉肉質好滑,但羅勒清香感就食不出👉🏻 Cappuccino $42👈🏻Cappuccino有nutty 和 fruity選擇。小編選擇了fruity咖啡帶有果酸,入口順滑,但咖啡不算好香———————————————沒有時間限時,食物質數不錯,但價錢略貴如果住附近可以去試,行街食飯真的不會走得咁入食整體度:7/10食物:7/10環境:7/10
CAFE 離太和站行十分鐘
主打是食荷蘭薄餅、甜品
———————————————

👉🏻羅勒雞肉長通粉荷蘭鬆餅 $97👈🏻

雞肉肉質好滑,但羅勒清香感就食不出

👉🏻 Cappuccino $42👈🏻

咖啡帶有果酸,入口順滑,但咖啡不算好香

———————————————

沒有時間限時,食物質數不錯,但價錢略貴
如果住附近可以去試,行街食飯真的不會走得咁入食

整體度:7/10
食物:7/10
環境:7/10
2022-07-03
2022-07-02 206 views
Cafe沙漠嘅大埔,竟然有依間咁正嘅cafe!絕對要介紹😳😳😳一間每次黎都好多人排隊,而且係動物友善嘅餐廳🤩.Baked potato 🥔 $83 (4.5/5)有驚喜!Dutch baby pancake從未食過,原來係有啲soft 同煙韌,配上芝士、薯仔🥔、菇🍄、煙肉,加埋係絕配!食晒一個都幾飽🤪連Pan上枱,可以keep住個溫度👍🏻值得一試!.野菌黑松露忌廉扁意粉🍝 $87 (4.5/5) 份量都幾多!啖啖松露香氣同忌廉🙈肥!但真係好好食😝😝😝👍🏻.Flat white ☕️ $42(4/5)豆好香!拉花靚!係一杯好咖啡☕️☕️☕️.總結,大推!下次黎好想食佢啲甜品同burger🍔🍔🍔😘

Baked potato 🥔 $83 (4.5/5)

野菌黑松露忌廉扁意粉🍝 $87 (4.5/5)
份量都幾多!啖啖松露香氣同忌廉🙈肥!但真係好好食😝😝😝👍🏻

Flat white ☕️ $42(4/5)
豆好香!拉花靚!係一杯好咖啡☕️☕️☕️
總結,大推!下次黎好想食佢啲甜品同burger🍔🍔🍔😘
  • 烤焗薯荷蘭鬆餅