2022-12-28 183 views
去大埔踩單車, 順便試下這間人氣餐廳 食物 : 有特式, 味道不錯, 特別是TIRAMISU, 好味 環境 : 舒適清潔, 洗水間干淨 服務 : 員工有禮貌, 主動 價錢 : $304 + 10%服務費
Dirty Tiramisu
軟殼蟹芫茜牛油果醬漢堡配薯條
難得尼到大埔,9行左陣!最後試試呢間cafe! 煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅88$第一次試通粉加鬆餅呢個組合,出奇的夾架wor!可能因為忌廉同芝士既關係,令到鬆餅融入埋上層看似格格不入通粉到,味道就似卡邦尼架啦,但通粉既彈牙同鬆餅既軟淋淋,值得一試既!Dirty tiramisu 58$比我想像中大份好多!d cream真係可以用滿瀉晒尼形容!食落去真係勁滿足!又軟弓滑!係口到溶化一樣🤤總結一個人食晒,搞唔掂,兩隻手抬緊個肚尼行😵‍💫😵‍💫
難得尼到大埔,9行左陣!最後試試呢間cafe!

煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅88$

Dirty tiramisu 58$

總結一個人食晒,搞唔掂,兩隻手抬緊個肚尼行😵‍💫😵‍💫
Dirty tiramisu
Dirty tiramisu
呢間小店唔係開咗好耐,今次先至係第一次食~入咗嚟睇到個Menu原來最出名係食荷蘭鬆餅,講真真係冇乜點食過🤔所以就決定叫兩款嚟試吓~我揀咗香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 ($113),上到碟覺得真係好得意,佢係一堆通粉鋪咗喺個鬆餅上面🤣開頭真係唔知點食,決定食咗啲通粉先~呢個通粉嘅鹹蛋黃味真係超香,但因為佢通粉份量唔算好多,所以都唔會覺得好Heavy~食咗一半通粉就開始切落個荷蘭鬆餅度,食落口好香,而且都算幾鬆軟,但因為佢唔算好空氣,所以食落都幾飽㗎🤣試過將佢同啲通粉一齊食嘅感覺好得意,不過會有少少唔慣成口都係澱粉質🤣男朋友就揀咗煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 ($108),啲煙三文魚切到細細塊,份量都唔少,加上忌廉都好creamy,整體嚟講都算唔錯👍🏻飲品方面,平日晏晝嘢飲半價,我就叫咗一杯Single origin chocolate ($25)😽首先要讚一讚佢個拉花,真係非常靚,呢杯朱古力都算幾濃郁,而且係帶有少少苦嘅朱古力,我都幾鍾意☺️男朋友就飲Matcha latte ($23),正常發揮啦~第一次食呢間小店覺得唔錯,不過喺大埔嚟講佢嘅價錢都算比較進取,未必成日都會過嚟食啦

香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅

煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅

Single origin chocolate

Matcha latte

第一次食呢間小店覺得唔錯,不過喺大埔嚟講佢嘅價錢都算比較進取,未必成日都會過嚟食啦~
2022-10-17
$148 (Lunch)
香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅
煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅
Single origin chocolate
Matcha latte
2022-11-17 187 views
餐廳近門口位置係寵物友善區,有三張枱,卡位坐得好舒服👍🏻烤焗薯荷蘭鬆餅 $83大啡菇黑松露忌廉扁意粉 $85Dirty Tiramisu $58Banana Chocolate Milkshake $55餐廳最出名的荷蘭鬆餅,不過意粉都高質😋 不得不提個Tiramisu真係好好食!排咗我最愛Tiramisu榜嘅頭三甲😍 Banana Chocolate Milkshake 好重香蕉味,超好飲!😋推介食物:烤焗薯荷蘭鬆餅、大啡菇黑松露忌廉扁意粉、Dirty Tiramisu、Banana Chocolate Milkshake 食物質素:🧸🧸🧸🧸🧸環境:🧸🧸🧸🧸🧸性價比:🧸🧸🧸🧸🧸室外/室內寵物友善:室內泊車:翠和里錶位
餐廳近門口位置係寵物友善區,有三張枱,卡位坐得好舒服👍🏻

烤焗薯荷蘭鬆餅 $83
大啡菇黑松露忌廉扁意粉 $85
Dirty Tiramisu $58

食物質素:🧸🧸🧸🧸🧸
環境:🧸🧸🧸🧸🧸
性價比:🧸🧸🧸🧸🧸
室外/室內寵物友善:室內

泊車:翠和里錶位
烤焗薯荷蘭鬆餅、大啡菇黑松露忌廉扁意粉、Banana Chocolate Milkshake
Dirty Tiramisu
2022-09-07
$100 (Dinner)
Dirty Tiramisu
話說上星期日中午去大埔工作,收工之後剛剛下午荼時間,想搵間文青 Cafe Chill 吓,行咗好耐行到去舊區嗰邊終於搵到呢間,如果唔係啱啱做緊大廈維修,門面仲更加有型。呢間 Cafe 係寵物友善餐廳,好多年青朋友帶埋可愛貓貓狗狗嚟食 Tea,Cafe 有兩層高,不過面積唔大,坐落有啲迫,再加上星期日,好  Full 要等位。食物方面,相比一般 Cafe 多少少創意,例如將 Pancake 鬆餅混合扭扭粉,又有  泡菜腩肉混合 Burger,今日同朋友食咗 香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉,同埋 ,飲咗 Mocha Latte 同  Mocha Chocolate,平均每人 160 元左右,味道係有少少特別嘅,但係話好好食又唔算,中規中矩啦!
照燒扒意大利三文治
香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉
2022-11-13
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$160 (Tea)
照燒扒意大利三文治
香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉
2022-11-05 107 views
Milkshake兩個Milkshake 都有雪糕係上面🤓Banana Chocolate Milkshake ($68)香蕉味唔係好重,但質感都厚唔係太鍾意甜既我都接受到😛面頭都有滲左可可碎,食落甜裡有啲苦咁啦😎Strawberry Milkshake ($68)朋友超鐘意有雪糕既milkshake 😂🤓都唔會覺得太甜鐘意milkshake 既朋友都可以黎試下😲*都幾包肚😵‍💫但係milkshake 就唔可以有午市既set 優惠 要另外叫Pasta on Dutch Baby Pancake Penne Basil Chicken ($97)如果你鐘意食硬硬地好煙靭既意粉,叫呢個就啱曬你😍🥰🥰🥰我自己就超鐘意呢個質感雞肉夠嫩又入味😜本身意粉個底都有汁🥹但係慢慢會被個dutch pancake吸曬😚所以如果鐘意多啲汁既朋友就要一開始攪勻啲汁🥸個pancake 脆得黎都好實淨,😋有小小pizza邊既質感吸左汁既pancake 就會慢慢軟左味道唔錯😋😋食完呢兩樣已經飽飽地,就買左啲外賣返屋企再食😂😂
Milkshake
兩個Milkshake 都有雪糕係上面🤓

香蕉味唔係好重,但質感都厚
唔係太鍾意甜既我都接受到😛
面頭都有滲左可可碎,食落甜裡有啲苦咁啦😎
Strawberry Milkshake ($68)
朋友超鐘意有雪糕既milkshake 😂
🤓都唔會覺得太甜
鐘意milkshake 既朋友都可以黎試下😲
*都幾包肚

Pasta on Dutch Baby Pancake
Penne Basil Chicken ($97)

如果你鐘意食硬硬地好煙靭既意粉,叫呢個就啱曬你😍🥰
🥰🥰我自己就超鐘意呢個質感
雞肉夠嫩又入味😜
本身意粉個底都有汁🥹
但係慢慢會被個dutch pancake吸曬😚

所以如果鐘意多啲汁既朋友就要一開始攪勻啲汁🥸
吸左汁既pancake 就會慢慢軟左
味道唔錯😋😋

食完呢兩樣已經飽飽地,就買左啲外賣返屋企再食😂😂
2022-10-27 148 views
鋪頭入面環境唔錯,但枱同枱之間嘅距離就有啲貼呢間餐廳選擇唔係太多,以輕食為主boundless salad~呢個沙律份量十足老公平時唔鍾意羽衣甘藍嚡熠熠,又唔鍾意食杏仁、乳酪,但呢幾樣野撈埋一齊,竟然啱佢口味。佢一食呢個羽衣甘藍就即刻話好好食,杏仁撈埋乳酪一齊食好香不過西蘭花雪得太過冰凍,食落唔討好呢個沙律除左西蘭花之外,其餘配料都煙肉溫泉蛋扁意粉~好creamy,意粉好彈牙香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅~好香鹹蛋黃,味道唔錯,鬆餅好香蛋味,不過兩樣加埋一齊食又覺得唔係好夾呢兩個粉都好食,但唯一缺點係有啲漏Dirty-fruity~個人偏好nutty,唔喜歡酸咖啡,但老公同我相反,老公幾鍾意呢杯野第一啖飲落去我覺得酸。。。唔鍾意Dirty tiramisu~好有份量,四人share都無問題。未食完啲野已經飽到嘔,但見到咁多人讚個tiramisu,好貪心好想試埋佢。老公本身唔鍾意食tiramisu ,平時叫左得我自己食,要問左老公肯幫我口KO多幾啖個tiramisu 先敢叫但見到真身都飽到唔多想食,呢個moment已經飽到反艇,『味同嚼蠟』好啱形容而家個狀態老公真係兌現左承諾食左幾啖

鋪頭入面環境唔錯,但枱同枱之間嘅距離就有啲貼

呢間餐廳選擇唔係太多,以輕食為主
boundless  salad

boundless salad~呢個沙律份量十足
不過西蘭花雪得太過冰凍,食落唔討好
呢個沙律除左西蘭花之外,其餘配料都

煙肉温泉蛋忌廉扁意粉

香辣蝦咸蛋黃忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅

煙肉溫泉蛋扁意粉~好creamy,意粉好彈牙
呢兩個粉都好食,但唯一缺點係有啲漏

dirty   -fruity

第一啖飲落去我覺得酸。。。唔鍾意
dirty  tiramisu

老公真係兌現左承諾食左幾啖🤦🏻‍♀️就叫我自己攪掂佢
正所謂小吃多滋味,都係自己貪吃之過
2022-10-12
boundless  salad
煙肉温泉蛋忌廉扁意粉
香辣蝦咸蛋黃忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅
dirty   -fruity
dirty  tiramisu
有日要入黎大埔搵好姊妹佢就建議話不如試下呢間!個日係lunch hour,我地嗌左香辣蝦鹹蛋黃忌廉扁意粉煙三文魚牛油果意大利三文治♥️意粉黎到熱辣辣,雖然係邪惡左d!!但真係好惹味!!鹹香味好夠!又有少少辣辣地!每一條意粉都掛住醬汁!而且煮到al dente ! !非常好食🥳🥳panini好足料!煙三文魚,牛油果,紫洋蔥,沙律醬,成個口感好fresh!而且我本身鍾意食panini,我一個可以食晒成個!哈哈哈😆😆😆價錢亦都合理,坐得都叫舒服,不過有時有機會要等位!如果入黎大埔既朋友可以入黎試下🥳🥳
有日要入黎大埔搵好姊妹
佢就建議話不如試下呢間!
個日係lunch hour,
我地嗌左香辣蝦鹹蛋黃忌廉扁意粉
煙三文魚牛油果意大利三文治♥️

餐廳:BOUNDLESS by REACTION (大埔)地址:大埔汀角路15號地下C號舖開咗超過一年BOUNDLESS by REACTION最近喺荃灣荃新天地開咗第2分店🎊,而我今次就去咗開咗一年有多嘅大埔店誠意拳拳咁走到入大埔呢間咖啡店緊喺有原因😎,為嘅喺香港好少見、流行喺德國同美國家庭嘅傳統鬆餅——Dutch Baby,佢嘅起源同二戰有關,不過我就唔喺度賣關子喇🤪呢間大埔嘅分店有兩層,偏白色自然嘅風格簡單而舒適,加上喺寵物有善嘅關係,吸引唔少人過嚟飲杯咖啡、食個Burger,當然唔少得就喺試佢哋嘅荷蘭寶貝鬆餅(Dutch Baby Pancake)啦😋✝️香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $113呢個6吋荷蘭鬆餅喺餐廳自家製,主要用雞蛋🥚、牛奶同麵粉去整,烤焗過後微微焦脆🔥,口感介乎喺雞蛋仔同pancake之間,有陣陣蛋奶香。荷蘭鬆餅上面放咗蝦🦐、鹹蛋黄、車厘茄、洋蔥🧅、青紅尖椒、法蔥、扭紋通粉等材料,加咗鹹蛋黃又無我想像中咁重口味,微微香辣,用平底鐵烤鍋上枱,無論賣相定味道都好唔錯👍✝️DIRTY TIRAMISU $58Cafe熱賣嘅甜品又點可以唔試🥰,正方磚形嘅Tirami
餐廳:BOUNDLESS by REACTION (大埔)
地址:大埔汀角路15號地下C號舖
開咗超過一年

✝️香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $113

✝️DIRTY TIRAMISU $58
Cafe熱賣嘅甜品又點可以唔試🥰,正方磚形嘅Tiramisu,淋上鮮牛奶、Cream同可可粉,Creamy細膩、綿綿幼滑嘅質感充滿住陣陣Espresso嘅濃郁香味,
表面嘅牛奶同Cream慢慢沿着蛋糕層流落嚟,淨喺叫嚟打卡都值回票價😍

✝️Latte $22
叫嘢食可以用半價去叫飲品☕️,BOUNDLESS by REACTION提供咗兩款House Blend咖啡豆,唔知你想要「LOVE」定喺要「HOPE」呢💕?
我就緊喺兩款都想要,不過做人就無得咁貪心嘅。
我揀咗以Nutty Flavor為主,有榛子、栗子香嘅HOPE咖啡豆🌰,配埋日本明治4.3特濃牛奶🥛,入口Creamy回甘,層次先明
2022-10-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2022-10-20 133 views
星期六去慈山寺之前嚟食LUNCH, 見成條街得呢間店舖有好多人出出入入就入咗去。Burger, pasta平時食得多, 見到未食過嘅「荷蘭鬆餅 Dutch baby pancake」就試下。Bacon Creamy Cavatappi with Onsen egg: "carbonara"嘅味道, 芝士味好重, baby pancake好香蛋味, 好彩溫泉蛋加芝士令到好moist,否則個pancake會有少少乾(朋友食baked portobelllo cavatappi with black truffle cream sauce話好乾), 整體都好食, 未食過都值得一試。Dirty tiramisu: 作為一個TIRAMISU FAN, 見到TIRAMISU當然要試下, 睇落個蛋糕好有層次但冇咖啡味同酒味, 主要係mascarpone cheese + 海棉蛋糕嘅味,為咗唔浪費食物我都食晒, 一次就夠。P.S. 門口三張檯可以俾攜帶寵物嘅客人用, 好細心。

P.S. 門口三張檯可以俾攜帶寵物嘅客人用, 好細心。
Bacon  creamy  cavatappi  with   onsen  egg
Dirty  tiramisu
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$155 (Lunch)
2022-10-15 81 views
呢排天氣好好,難得平日放假同朋友去咗大埔行一轉,行到熱熱哋好想飲嘢我哋就搵咗呢間cafe飲啡同食甜品。見到menu都幾多嘢食揀,但由於lunch食得好飽,我哋就飲啡算啦。我叫咗個cold brew味道偏酸,原本我唔太鍾意太酸嘅咖啡,但飲多兩啖又幾唔錯,仲有倒落杯啲冰好靚,感覺好良好。朋友叫咗杯americano, 呢杯入口唔酸,帶啲nutty味道都唔錯。見到有我至愛嘅tiramisu 當然要試下。我覺得唔太夠酒味,再濕啲會更好,咖啡味則ok,整體都唔錯。

之前𝚋𝚘𝚘𝚔𝚖𝚊𝚛𝚔左呢間位於大埔嘅𝚌𝚊𝚏𝚎 ~不過因為實在離屋企太遠一直都無去😂(太和站附近感覺真的好荒蕪🌲🪵🌳🌿🍃🍂🍁)上星期咁啱去開沙田就順路去埋🧏🏻‍♀️店家有兩層 地下果層分左半室內(寵物友善)同室內座位☺️冷氣充足不會熱喔!煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $𝟾𝟾鐵板上熱辣辣🔥忌廉味濃郁 每粒通粉也很入味✨荷蘭鬆餅鬆軟微甜 味道係不錯的 不過兩樣野食落去有種你還你 我還我嘅感覺😂香辣蝦鹹蛋黃忌廉扁意粉 $𝟷𝟶𝟹很惹味的扁意粉!比我想像中偏辣一點點 不過正好中和了鹹蛋黃的膩感~扁意粉軟硬度適中✨•Follow instagram- hk.foodmap for more food🧏🏻‍♀️•𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 $𝟻𝟾咖啡味十分濃郁 食落濕度剛好而且不會太甜!賣相也很𝚒𝚐𝚊𝚋𝚕𝚎 喜歡這個!!𝙲𝚘𝚕𝚍 𝙱𝚛𝚎𝚠 $𝟻𝟸𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟺𝟼
之前𝚋𝚘𝚘𝚔𝚖𝚊𝚛𝚔左呢間位於大埔嘅𝚌𝚊𝚏𝚎 ~
不過因為實在離屋企太遠一直都無去😂
(太和站附近感覺真的好荒蕪🌲🪵🌳🌿🍃🍂🍁)
上星期咁啱去開沙田就順路去埋🧏🏻‍♀️
店家有兩層 地下果層分左半室內(寵物友善)同室內座位☺️
冷氣充足不會熱喔!

煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $𝟾𝟾
鐵板上熱辣辣🔥
忌廉味濃郁 每粒通粉也很入味✨
荷蘭鬆餅鬆軟微甜
味道係不錯的 不過兩樣野食落去有種你還你 我還我嘅感覺😂

香辣蝦鹹蛋黃忌廉扁意粉 $𝟷𝟶𝟹
很惹味的扁意粉!
比我想像中偏辣一點點 不過正好中和了鹹蛋黃的膩感~
扁意粉軟硬度適中✨

香辣蝦鹹蛋黃忌廉扁意粉

𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 $𝟻𝟾
咖啡味十分濃郁 食落濕度剛好
而且不會太甜!
賣相也很𝚒𝚐𝚊𝚋𝚕𝚎 喜歡這個!!
Dirty  Tiramisu

𝙲𝚘𝚕𝚍 𝙱𝚛𝚎𝚠 $𝟻𝟸
𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟺𝟼
香辣蝦鹹蛋黃忌廉扁意粉
Dirty  Tiramisu
  • Dirty Tiramisu
2022-10-02 121 views
BOUNDLESS by REACTION喺大埔頗有人氣,店鋪有兩層非常光猛,空間感十足。室內種左唔少綠植,加上木系家具,整體行小清新風格,環境悠然舒適,仲要係pet-friendly,所以週末總是座無虛席,十分熱門。Cafe主打本地烘焙精品咖啡同埋熱門的DutchBaby Pancake,pancake口味豐富,有甜有鹹任君選擇,款款都咁吸引,真係唔知點揀好🤣Ice Cream & Mixed Berry Dutch Baby Pancake🥞 $78Pancake即叫即整熱辣辣上檯,細細個好cute,雲呢拿雪糕融得好快,大家記得影快啲🫠 班戟口感煙煙韌韌幾好味,好快就食晒成個,份量恰好,仲有肚可以食其他野🤭Mocha☕️ $53比想像中大杯好抵飲,朱古力味香濃,同咖啡嘅微微苦澀平衡得幾好👍🏻Matcha Latte🍵 $46面層的奶泡輕盈細滑,結合抹茶的回甘,可以細心感受到層次多變嘅口感☺️大啡菇黑松露忌廉扁意粉🍄 $85出乎意料地好食,大啡菇都煎得好香,意粉軟硬適中,醬汁Creamy,啖啖都有濃濃嘅黑松露味😍,十分高質!Dirty Tiramisu $58賣相十分吸引,口感偏濕潤,咖

Cafe主打本地烘焙精品咖啡同埋熱門的Dutch

Mocha☕️ $53

Matcha Latte🍵 $46

大啡菇黑松露忌廉扁意粉🍄 $85

Dirty Tiramisu $58
賣相十分吸引,口感偏濕潤,咖啡味突出,酒味較淡,甜度適中,個人幾鍾意💕

Caramel Cheese Cake🍰 $53
芝士蛋糕嘅質感偏實淨,同焦糖味幾夾,甜度亦控制得恰到好處~
  • Dirty Tiramisu
2022-09-21 106 views
臨時即興帶毛孩同朋友食early dinner.大約6pm 倒,唔使等就有得入座。**呢間餐廳冇得book 只可walk-in點知未入門口已經見倒有隻好可愛嘅貴婦狗周圍走,一開始仲以為係狗店長😂原來係客人嘅毛孩🐶同朋友叫咗溫泉蛋扭扭粉荷蘭蛋餅同帶辣嘅咸蛋黃蝦意粉,蛋餅睇落份量適中,原來都幾飽肚。 意粉唔算好辣,仲有4-5隻蝦添😊職員們都對狗狗勁友善,周不時走來望下狗狗們,仲請食零食,狗狗們都好開心。希望大埔可以開多d寵物都入得嘅餐廳❤️
臨時即興帶毛孩同朋友食early dinner.
大約6pm 倒,唔使等就有得入座。
**呢間餐廳冇得book 只可walk-in

2022-09-19 131 views
好耐冇黎大埔食野喇ʕ•ᴥ•ʔ今次搵到間主打精品咖啡同荷蘭鬆餅嘅𝚌𝚊𝚏𝚎́-♡︎自家製蕃薯漢堡 配炸杏鮑菇 $𝟾𝟾呢款素食漢堡嘅配料非常健康豐富有鷹嘴豆、紅腰豆、牛油果醬等等如果鍾意食蕃薯嘅一定要試下♡´・ᴗ・`♡-♡︎煙三文魚忌廉扭紋通粉 配荷蘭鬆餅 $𝟷𝟶𝟾呢度嘅荷蘭鬆餅有好多唔同口味選擇小編都係第一次食荷蘭鬆餅!微甜嘅餅底同扭紋通粉係個幾有趣嘅配搭未食過嘅一試無妨( ͡° ͜ʖ ͡°)-♡︎𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 $𝟺𝟸咖啡同奶嘅比例恰到好處,好飲~- ♡︎𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟺𝟼-值得一提嘅係呢間係𝚙𝚎𝚝 𝚏𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍𝚕𝚢 𝚌𝚊𝚏𝚎́當日都見到有客人帶埋狗狗黎呢▼・ᴥ・▼
好耐冇黎大埔食野喇ʕ•ᴥ•ʔ
今次搵到間主打精品咖啡同荷蘭鬆餅嘅𝚌𝚊𝚏𝚎́

♡︎自家製蕃薯漢堡 配炸杏鮑菇 $𝟾𝟾
呢款素食漢堡嘅配料非常健康豐富
有鷹嘴豆、紅腰豆、牛油果醬等等
如果鍾意食蕃薯嘅一定要試下♡´・ᴗ・`♡
自家製蕃薯漢堡 配炸杏鮑菇

♡︎煙三文魚忌廉扭紋通粉 配荷蘭鬆餅 $𝟷𝟶𝟾
呢度嘅荷蘭鬆餅有好多唔同口味選擇
小編都係第一次食荷蘭鬆餅!
微甜嘅餅底同扭紋通粉係個幾有趣嘅配搭
未食過嘅一試無妨( ͡° ͜ʖ ͡°)

♡︎𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 $𝟺𝟸
咖啡同奶嘅比例恰到好處,好飲~

♡︎𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟺𝟼

值得一提嘅係呢間係𝚙𝚎𝚝 𝚏𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍𝚕𝚢 𝚌𝚊𝚏𝚎́