2024-03-12
係中環搵到間隱世又好食既馬來西亞餐廳佢地最出名係肉骨茶同喇沙,兩款湯底都係佢地精心炮製,好健康嫁😍我同老公當然就要黎食啦下啦😋🔸火熱砂煲肉骨茶一定要叫呢個肉骨茶,實左太出色啦!😍即叫即整熱辣辣嫁,記得一定要先飲佢個湯先,肉骨茶主打藥材味,湯底係無糖無鹽嫁!餐廳都好貼心❤️,知道有D人鍾意重口味,就提供咗自家製嘅蒜蓉醬,可以撈落湯底,令到湯底更加濃郁!佢仲用左豬軟骨製作非常軟腍腍同入味。🔸珍寶大蜆拼海蝦喇沙喇沙湯底同樣都係自家炒製嫁,非常香口濃味,麵底用左油面及米粉,令到口感更豐富佢地用左珍寶大蜆同埋大蝦🍤,非常新鮮🔸日本三得利黑啤雞翼佢地用正滷水嘅方式醃製,令到雞翼好腍,入口即溶咁😍份量又唔小👍🏻🔸椰絲咖吔薄餅作為甜品我覺得好出色,薄餅,非常香脆,點埋香甜嘅咖吔醬,真係一定要食下啦
我同老公當然就要黎食啦下啦😋
🔸火熱砂煲肉骨茶
🔸珍寶大蜆拼海蝦喇沙
佢地用左珍寶大蜆同埋大蝦🍤,非常新鮮
🔸日本三得利黑啤雞翼
🔸椰絲咖吔薄餅