2021-12-03 227 views
天氣凍,最好就係去食羊腩煲!今日嚟到土瓜灣呢一間人氣火鍋店,真係要同大家分享一下。因為疫情關係,而家好多時我都會外賣返屋企,好在呢個羊腩煲都有同樣嘅方法俾我拎返屋企!最大嘅咪就係而家逢星期一至四叫滿$399 ,就包九龍區免費送貨,仲要可以即日落單送貨,抵!不過就提提大家如果繁忙時間最好就早啲預訂啦,咁就包佢地一定做得切你個order!食完呢個羊腩煲,下次真係有啲想去佢哋跟餐廳現場食,睇相都好似覺得個地方比較寛敞同舒適講返個講返個羊腩煲先,餐廳跟埋個鋼盤,仲有錫紙包住餐廳,好方便而且呢個羊腩味好重,羊腩好林,仲有支竹、馬蹄、冬菇等等配料非常之多,調味好好另外仲叫咗個麻辣小龍蝦,小龍蝦可能真係非常之多,蝦肉仲好爽趣,麻辣非常惹味麻辣非常嘢味!
天氣凍,最好就係去食羊腩煲!
今日嚟到土瓜灣呢一間人氣火鍋店,真係要同大家分享一下。

2021-12-02 183 views
-屯馬開通真的很興奮 😜其實好似好少踏足土瓜灣呢個地方 今次走來食呢間人氣火鍋店 食酸菜魚一入來既感覺就覺得幾舒服 好岩一大班朋友聚會 圍爐取暖😝有幅大落地玻璃窗 能見度好高 🤣👍🏼証明抹得好乾淨7:30前埋單 可以有早鳥優惠88折添 勁抵🤤🔹老壇酸菜魚呢款酸菜魚調味幾好 系我中意既果種酸味 亦唔會太辣魚肉好新鮮 好嫩滑 仲一啲骨都無 太正啦 好岩我呢啲又要食魚又怕骨既人😜🔹海鱸魚片食完唔夠喉 同朋友另外再點多份魚片🤣同樣地好新鮮 呢款肉質更厚 啖啖肉 無乜腥味🔹炸雞皮餃子系menu見幾特別又未食過就試下即叫即炸脆卜卜 好香口 每一啖都索索聲🤩 小朋友應該愛爆💯🔹黃金皮蛋印象中今次好似係我第二次食唔係黑蚊蚊嘅皮蛋其實味道上系冇乜嘢唔同既 撈埋辣椒一齊食爽到爆😋
屯馬開通真的很興奮 😜

其實味道上系冇乜嘢唔同既 撈埋辣椒一齊食爽到爆😋
  • 酸菜魚
  • 炸雞皮餃子
2021-12-01 284 views
天氣開始凍啱晒去打邊爐 今次就揀咗呢間人氣火鍋店 地方舒適寬敞 啱哂同成班朋友嚟慢慢食吹下水🤣▫️ 古法羊腩煲($288)羊腩煲炆得好腍好入味🐏 仲有好多枝竹蔥同埋冬菇作為配料▪️本地手切肥牛 ($288)肥牛油脂分布平均 食落入口即溶 牛味亦好香濃🐮 切成薄薄一片 淥幾秒就食得🤤▫️香脆炸墨魚春卷 ($88)墨魚春卷炸得外脆內軟 內裏嘅墨魚滑亦好足料🦑啱哂用嚟送酒🍻埋單嘅時候仲有八八折好抵😍 只要係7:30前結帳離座就可以享有優惠

▫️ 古法羊腩煲($288)
羊腩煲炆得好腍好入味🐏 仲有好多枝竹蔥同埋冬菇作為配料
古法羊腩煲

▪️本地手切肥牛 ($288)
本地手切肥牛

▫️香脆炸墨魚春卷 ($88)
墨魚春卷炸得外脆內軟 內裏嘅墨魚滑亦好足料🦑啱哂用嚟送酒🍻
香脆炸墨魚春卷

本地手切肥牛
香脆炸墨魚春卷
  • 手切牛
2021-11-30 93 views
天氣轉凍 最啱食火鍋今日嚟左土瓜灣行行下見到品記食物選擇好多 決定試下 果然冇簡錯環境好寬敞光猛舒服岩哂一班朋友黎聚會傾計如果7:30pm前結帳仲有八八折 好抵食先上前菜#涼拌海蜇頭非常惹味又爽口小辣 食完更加開胃#豬骨煲非常足料 配料有雞腳 粟米 白蘿蔔豬骨非常入味 肉嫩鮮美奶白色的湯底非常濃郁 淡淡白胡椒味道好岩秋冬天氣飲飲完覺得好暖胃#自家製韭菜餃一份12粒 粒粒都漲卜卜皮薄餡靚 整體黎講 環境舒適 價錢合理服務同食物都優質 非常唔錯

天氣轉凍 最啱食火鍋

整體黎講
環境舒適 價錢合理
服務同食物都優質 非常唔錯

2021-11-30 269 views
今日去咗朋友新居參觀🥰,之後喺佢屋企附近食埋嘢先走天氣涼涼地最好就係叫個羊腩煲食勒!古法羊腩煲$288羊腩肥美肉厚,肉質好軟腍 ,入口唔膩,食完好暖胃呀!白灼粉腸$58呢味係朋友叫,我都係第一次食,粉腸洗得好乾淨,食落鮮香嫩滑,越食越滋味😋滷水炸大腸$88我超鍾意食炸大腸,見到呢度有即刻叫嚟食,炸大腸整得好入味,炸到外脆內軟😋最緊要係冇臭味,超正!麻辣小龍蝦🦞$128朋友鍾意食辣,所以叫咗呢個小龍蝦,蝦肉肥美鮮嫩又彈牙,配埋啲麻辣汁好好味原來7:30前埋單仲有88折,好抵食呀!餐廳環境好寬敞,適合一大班人嚟聚餐,下次可以再約多啲朋友嚟食過

今日去咗朋友新居參觀🥰,之後喺佢屋企附近食埋嘢先走
古法羊腩煲

天氣涼涼地最好就係叫個羊腩煲食勒!
古法羊腩煲$288
羊腩肥美肉厚,肉質好軟腍 ,入口唔膩,食完好暖胃呀!
白灼粉腸

白灼粉腸$58

滷水炸大腸$88

麻辣小龍蝦

麻辣小龍蝦🦞$128

白灼粉腸
麻辣小龍蝦
2021-11-29 63 views
最近天寒地凍,最啱梗係打邊爐啦,冬天打邊爐除咗要食肥牛之外,其實最適合就係食羊腩煲😌呢啲係期間限定嘢嚟㗎嘛。呢間餐廳之前都去過堂食,地方都算好闊落而且7:30之前買單仲有八八折,不過今日就試吓佢嘅外賣速遞古法羊腩煲 $288一家人食份量啱啱好,好多羊腩好足料,炆得好淋。,但係羊腩個皮仲係好Q彈,感覺到自己不斷吞緊啲骨膠原,啲皮膚越嚟越好🤣🤣而且個汁調校得好好,唔會一味死咸,d支竹索哂d汁,好鬼正。手切本地肥牛 $288打邊爐點可以冇牛肉,手切牛就係唔同啲,真係一分錢一分貨,牛肉雪花均勻,入口即溶,完全唔會有渣,有陣時真係一碟都唔夠喉😗😗呢間餐廳最正係你WhatsApp落單就得,而且外賣仲跟埋個煲同埋火鍋豉油嗰啲俾你,叫滿$1000仲有得全港免費送貨,真係方便到暈。啱晒我呢啲要冬眠嘅寶寶😅😂

古法羊腩煲 $288

手切本地肥牛 $288

2021-11-26
2021-11-29 75 views
而家有屯門線,去土瓜灣都方便左好多,所以我都搵左日同朋加一齊去土瓜灣打卡,順便搵好野食。之前上網搵到呢間人氣火鍋店😆見到佢有得外賣,所以今日就叫左佢地既外賣。其實餐廳內地方舒適寬敞,都幾岩同朋友來打邊爐聚會,而且walk in好似都唔難搵位,不過當日得我同朋友2個,就冇去堂食。 外賣係用WhatsApp/網頁 落單📱而外賣係跟埋煲,火鍋配料同埋豉油,自己咩都唔洗準備,都幾方便。而且即日落單都有得送貨,但係繁忙時間最好都係提早預訂 老壇酸菜魚 我地點左酸菜魚,個鍋本身的配料都幾多,唔算太辣但幾野味而單點的配料,而單點的肥牛睇落都幾靚,食落都唔錯 *逢星期一至四叫滿$399包九龍區免費送貨*叫滿$1000全香港免費送貨

老壇酸菜魚

我地點左酸菜魚,個鍋本身的配料都幾多,唔算太辣但幾野味
而單點的配料,而單點的肥牛睇落都幾靚,食落都唔錯

*逢星期一至四叫滿$399包九龍區免費送貨
*叫滿$1000全香港免費送貨
2021-11-27
Type of Meal
Dinner
  • 酸菜魚
  • 手切牛
2021-11-23 218 views
睇到社交平台廣告有羊腩煲外賣送貨,啱晒我呢啲懶人,見到逢星期一至四 叫滿$399已經包九龍區免費送貨,仲要跟埋煲,叫咗個細嘅羊腩煲$288,叫多盒自家製餃子,都係差少少唔夠數,所以加多左兩個可樂湊夠數免費送貨,加多左兩蚊要一次性嘅碗同餐具,如果免費更加好羊腩煲$288跟埋個不鏽鋼盆,包好咗錫紙,用電磁爐滾左幾分鐘就食得,夠方便羊腩煲配菜多,裏面有炸枝竹,馬蹄花菇蒜苗,羊腩夠淋,100%無骨,調味較得好好,基本上全部都係腩位,唔似出邊街嗰啲羊肉煲,同老婆都好滿意

羊腩煲$288

2021-11-21
Type of Meal
Dinner
2021-11-12 290 views
屯馬線開通左之後,其實去九龍城嗰邊搵嘢食比較多,土瓜灣嗰邊就真係少啲,朋友推介呢間火鍋店,咁咪去試吓,咁啱今日朋友有揸車所以跟埋佢車,舖頭位於浙江街街尾,一開頭我都諗住伏伏地,居然開係的咁靜嘅地方樓下人都唔多個,上到店內發現都幾多人食飯,我哋大概8:00左右到,大概等咗5分鐘左右店員就安排入座。我哋order左一個沙嗲湯底,廣島蠔,墨魚滑,水魷魚,響鈴,最正係嗰個手切牛,睇相就知道乜都唔使講,肉質好新鮮,分量勁大碟,一開頭我哋四個人諗住叫兩碟,樓面姐姐話叫一碟先,我仲話佢睇小我哋,好彩真係冇叫2碟,整體來講CP值好高

,好彩真係冇叫2碟,整體來講CP值好高

手切牛
手切牛
2021-11-12 248 views
秋風起梗係要補一補,蛇羹我同老婆就麻麻哋,所以就決定同老婆食羊腩煲,決定試下屋企樓下新開嗰間餐廳。呢間品記鮮粉人家私房菜館幾次經過都見到有唔少客,今晚6:30去到,女店員立即安排我哋入座,地方都幾寬敞,枱與枱之間唔會太迫,張枱夠大,打邊爐岩哂叫左羊腩煲$288送時菜羊腩煲配菜足料勁多枝竹,仲有蒜苗,馬蹄,冬菇羊腩大部分都有皮,又夠淋,好味兩公婆仲叫左2個小食白灼鹅腸黑牛栢葉$88鵝腸夠肥夠爽脆,口感幾好涼拌青瓜$28個人覺得可以再辣啲同埋酸多少少凍檸茶一渣大大渣抵飲

叫左羊腩煲$288送時菜

羊腩煲配菜足料
勁多枝竹,仲有蒜苗,馬蹄,冬菇
羊腩大部分都有皮,又夠淋,好味

兩公婆仲叫左2個小食

白灼鹅腸黑牛栢葉$88
鵝腸夠肥夠爽脆,口感幾好

涼拌青瓜$28
個人覺得可以再辣啲同埋酸多少少

凍檸茶一渣
大大渣抵飲
2021-11-12 198 views
香港11月先似樣咁樣凍番少少,最啱梗係就係打邊邊,放咗工真係冇力再去街市買料,就想即刻返屋企,之前都已經有幫襯過呢間鋪,有時我哋兩公婆放咗工WhatsApp洛完單就送到屋企,方便又快捷,最重要係唔使洗,食完打包掉咗佢就搞掂值得一提嘅係呢度嘅外賣係跟埋個煲,屋企有個電磁爐就搞掂曬。又方便又快捷。豬骨煲$168又大煲又經濟,一煲已經有蘿蔔粟米雞腳豬骨,仲有幾件勁厚肉嘅筒骨,食晒都差唔多飽,仲有靚湯飲,豬骨勁新鮮,呢個價錢真係不得了,自己喺街市買都冇咁平手切牛$188牛肉味濃,分量十足廣島蠔$128Size大隻 ,蠔新鮮,煮完都唔係好縮什丸$58分量OK,值得一提魚皮餃幾好食,不過芝士腸都係普通貨

豬骨煲$168

手切牛$188

牛肉味濃,分量十足

廣島蠔$128

Size大隻 ,蠔新鮮,煮完都唔係好縮

什丸$58

分量OK,值得一提魚皮餃幾好食,不過芝士腸都係普通貨

豬骨煲
  • 豬骨煲
2021-11-11 165 views
自從屯馬線開通左之後,去土瓜灣方便咗好多。呢幾日開始有少少涼,於是約埋朋友仔去土瓜灣食雞煲。好彩朋友仔醒目,一早book定位。如果walk in嘅話我諗唔使旨意食到。就算我哋book咗位都係要等兩個字先有得入座,等待呢10分鐘真係好煎熬,因為雞煲味實在太香啦!一坐低我哋即刻落單嗌雞煲,之後先慢慢睇Menu。見到人哋用戰鬥碗飲啤酒我哋兩個又心郁郁嗌返枝。飲酒又點可以冇小食,於是我哋揀咗白灼鵝腸拼黑牛柏葉,後尾又加多份白灼粉腸。講返個雞煲先,雞件都幾多。我哋嗌咗中辣,非常惹味,配埋洋蔥嘅甜,食得好舒服。不過一開始我哋食得太多小食同飲咗啤酒,結果食完個雞煲之後已經好飽了🙈
自從屯馬線開通左之後,去土瓜灣方便咗好多。
呢幾日開始有少少涼,於是約埋朋友仔去土瓜灣食雞煲

• 重慶雞煲
2021-11-10 94 views
無錯,呢幾日天氣轉凍,最啱食咩?我就話去打邊爐啦~十下十下,熱辣辣咁先夠正架嘛!我朋友就有咗我去土瓜灣食好西~因為佢係區內都幾受歡迎,都好有人氣架!閒日7點零鐘walk in 等10幾分鐘好快就有同事安排入座!!.品記鮮粉人家私房菜館📌土瓜灣浙江街18號利·港灣18 1樓.去到已經流哂口水啦~因為好香呀~.♦️我哋點咗 #老壇酸菜魚 🐟好多魚塊呀~鋪滿成個鍋架~入口好嫩滑,而且酸辣度啱啱好Yummy~~~😋😋😋.♦️食哂D魚,我哋叫咗個 #手切本地肥牛 🐮真係雪花手切肥牛呀~肥瘦啱啱好,入口即溶!👍🏻👍🏻👍🏻.♦️因為我都鍾意餃子,所以我哋叫埋 自家製韭菜餃 同埋 自家製鳳城水餃同樣都係好爽口彈牙~YumYum~~ .整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣味道:🟣🟣🟣🟣🟣服務:🟣🟣🟣🟣環境:🟣🟣🟣🟣地點:🟣🟣🟣🟣.總括嚟講,品記鮮粉人家私房菜館出品好味係會再去架~~P.S. 早鳥優惠:7:30pm前結帳離座仲有88折優惠

無錯,呢幾日天氣轉凍,最啱食咩?
我就話去打邊爐啦~
十下十下,熱辣辣咁先夠正架嘛!
我朋友就有咗我去土瓜灣食好西~
因為佢係區內都幾受歡迎,都好有人氣架!
品記鮮粉人家私房菜館
📌土瓜灣浙江街18號利·港灣18 1樓
去到已經流哂口水啦~
因為好香呀~
♦️我哋點咗 #老壇酸菜魚 🐟
好多魚塊呀~
鋪滿成個鍋架~
入口好嫩滑,而且酸辣度啱啱好
Yummy~~~😋😋😋
♦️食哂D魚,我哋叫咗個 #手切本地肥牛 🐮
真係雪花手切肥牛呀~
肥瘦啱啱好,入口即溶!👍🏻👍🏻👍🏻
♦️因為我都鍾意餃子,所以我哋叫埋
自家製韭菜餃 同埋 自家製鳳城水餃
同樣都係好爽口彈牙~
YumYum~~
整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服務:🟣🟣🟣🟣
環境:🟣🟣🟣🟣
地點:🟣🟣🟣🟣
總括嚟講,品記鮮粉人家私房菜館出品好味
係會再去架~~
P.S. 早鳥優惠:7:30pm前結帳離座仲有88折優惠
2021-11-09 112 views
土瓜灣九龍城一帶就不嬲都多野食今日就去左呢間品記鮮粉人家食飯入到去呢間品記打開個menu睇 真係好多選擇 除左有小炒重有涼拌小食啦又有打冷又有辣野食真係令到我既選擇困難症發作7點半前埋單離座仲有88折呀😍首先叫左個涼拌海蜇頭 呢個菜係餐廳推介 爽口既海蜇又辣辣地 認真開胃再黎我地叫多左個蒜泥白肉薄薄既白肉浸住係辣汁上面 加上濃濃既蒜味同埋青瓜 真係一啖入面有幾種口感之後上枱既就係鹵水炸大腸餐廳選用既大腸係厚實既 唔會得塊腸皮咬落份開有質感 炸得香脆 份量又大記住點埋個醬汁 絕對係重點推介最後上既紅糖糍粑香甜得黎煙un..作為甜品結尾就最合適不過
土瓜灣九龍城一帶就不嬲都多野食

記住點埋個醬汁 絕對係重點推介

最後上既紅糖糍粑
香甜得黎煙un..作為甜品結尾就最合適不過
2021-11-09 67 views
今日放假去左土瓜環探個老朋友,順便一齊食個飯聚下舊~黎到佢地頭,當然要叫佢帶我去搵食啦,最後佢推薦去食呢間係區內都幾受歡迎嘅人氣餐廳-品記鮮粉人家私房菜館👍🏻可能今日係平日,我地7點零鐘到,等左大概10幾分鐘就有同事安排入座,都算幾快~品記除咗有雞煲、火煱、酸菜魚等、仲有小炒、盆菜,咁多選擇實有一樣啱你口味🤤麻辣小龍蝦🦞小龍蝦一上已經聞到好香嘅麻辣味,食落好很新鮮,肉質鮮甜,味道夠麻又夠辣,勁惹味,而且分量好足,唔錯😍滷水炸大腸大腸炸很好酥脆,唔會好油膩,調味調得好好👍🏻絕味雞腳雞腳麻麻香香,好香口,鍾意食辣野既人必點😍涼拌海蜇頭味道都幾好😻今次私房菜初體驗都唔錯,7:30pm前結帳離座仲有88折優惠,都幾抵食😬

麻辣小龍蝦🦞

滷水炸大腸
大腸炸很好酥脆,唔會好油膩,調味調得好好👍🏻

絕味雞腳
雞腳麻麻香香,好香口,鍾意食辣野既人必點😍

涼拌海蜇頭味道都幾好😻

2021-11-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)