2020-05-09 94 views
好耐之前都已經食過一次呢間即叫即做嘅Burger,今日經過又心思思想食吓。首先我覺得驚喜嘅就係呢間漢堡包店個價錢好似冇咩大改變,真係好抵讚!而款式就同以前差不多,牛、雞、魚、甚至素漢堡都有,所以無論係「酒肉朋友」定係「走肉朋友」都一定啱食!呢個招牌至尊漢堡份量真係無得輸,另外加$20就可以配埋薯格同跟一罐汽水。睇呢個橫切面就知佢嘅份量幾咁驚人,burger高度同闊度係一樣,入面有煎蛋、兩塊厚厚嘅漢堡扒、仲有蕃茄、生菜、芝士同埋洋蔥,真係要嚟個大胃王召集先得!另外仲叫咗一個雞肉漢堡,呢個份量就適合女士食。入面有一大塊雞扒,再加蕃茄、生菜、芝士、同埋好惹味嘅水牛城醬汁,滋味無窮!只係叫burger梗係滿足唔到我啦,所以點都要叫返個小食,呢個煙燻雞翼都非常惹味,雞肉仲好juicy 隔咗幾年再嚟食佢嘅burger,仍然保持水準,有機會一定會再嚟幫襯!
至尊漢堡(跟餐)
另外仲叫咗一個雞肉漢堡,呢個份量就適合女士食。
水牛城雞肉漢堡(跟餐)
煙薰燒烤雞翼
TakeAway
Lunch
至尊漢堡(跟餐)
水牛城雞肉漢堡(跟餐)
煙薰燒烤雞翼
2020-05-08 38 views
#黃店經濟圈 深水埗既小店 因為企既位置唔多所以都外賣帶走😆 會額外再加2蚊餐牌有漢堡、小食、意粉、沙律候斯頓bbq漢堡 ($67)個漢堡包個包皮有先烘過👏🏻 咬落去都特別好食!美國安格斯牛肉配上秘製BBQ醬汁好有肉汁 流曬岀黎😚再加上煙肉 真係舔舔脷👍🏻+($20) 可配薯條+汽水-忌廉薯條係即炸!熱辣辣!仲加左d調味料 好香口 同埋鹹鹹地、好有薯仔味水牛城雞翼 ($38-5件)雞翼好入味 唔算太辣隻隻都好厚肉 d醬汁都好多😆
#黃店經濟圈
深水埗既小店 因為企既位置唔多
所以都外賣帶走😆 會額外再加2蚊
餐牌有漢堡、小食、意粉、沙律

候斯頓bbq漢堡 ($67)

個漢堡包個包皮有先烘過👏🏻
咬落去都特別好食!
美國安格斯牛肉配上秘製BBQ醬汁
好有肉汁 流曬岀黎😚
再加上煙肉 真係舔舔脷👍🏻

+($20) 可配薯條+汽水-忌廉
薯條係即炸!熱辣辣!
仲加左d調味料 好香口
同埋鹹鹹地、好有薯仔味

水牛城雞翼 ($38-5件)
雞翼好入味 唔算太辣
隻隻都好厚肉 d醬汁都好多😆

2020-05-08 42 views
店內空間不大,過往主要係立食或是外賣。疫情之下,餐廳唯有不設堂食,只有外賣,不過其實都無乜所謂。至尊漢堡($90)重量級既招牌至尊漢堡有兩層厚身既漢堡扒再加上被半溶既芝士包著,仲有煙肉、煎蛋,令口感不會過實,味道亦更豐富。配搭住洋蔥絲同蘑菇等大量配菜令漢堡有有一份清爽開胃既感覺,減少油膩,平衡整個漢堡既味道。和牛漢堡($88)完美比例既和牛漢堡主要以麵包加上沙律菜、和牛漢堡排再搭上炒洋蔥淋上醬汁,同至尊漢堡唔同,無大量既配菜,簡單直接咁品嚐和牛漢堡扒既味道,漢堡扒帶微微既焦香,肉汁豐富,口感十足。

至尊漢堡($90)

和牛漢堡($88)

2020-05-08 28 views
深水埗好多美食 同時都不乏黃店嘅身影緊有一間係你附近 冇藉口唔支持嘅好耐冇食漢堡包🍔於是就揀左食burgerman價錢係深水埗屬於小貴 $6x~$13x 豐儉由人但係漢堡包界來說就算便宜 仲好高質.至尊漢堡$88超巨型啊 足足有成大五層麵包幾厚身 食落係軟熟的 微微牛油香首先最頂鋪了完美的煎太陽蛋脆邊一咬開就有蛋漿流出🍳好邪惡其次有兩塊安格斯漢堡扒🥩很濃的肉味唔會好乾🧀再配上溶化中的芝士 不得了然後仲有炒洋蔥🧅蕃茄🍅香煎煙肉🥓口感非常豐富 由於有蔬菜 所以不覺得膩.和牛漢堡$85同樣都是牛肉漢堡 但感覺就節然不同和牛漢堡扒🐄牛味不重 反而十分嫩滑多汁配搭日式烘焙芝麻沙律🥗儘管有芝士口感都非常清新 表面的炸洋蔥絲作出點綴.水牛城雞翼$38/5隻這個價錢好親民好便宜!所以就被吸引了每隻雞翼都很肥美多肉🍗而且好嫩滑味道適中微辣好開胃 一個人ko五隻都不過份.薯格&汽水+$20份量多又炸得脆🍟單點薯格都已經要$30所以升級要combo set真係好抵🥤包飲品
深水埗好多美食 同時都不乏黃店嘅身影
所以升級要combo set真係好抵🥤包飲品
  • 至尊漢堡
  • 水牛城雞翼
2020-05-08 19 views
前兩日喺深水埗放咗工之後定肚餓, 於是諗住食啲嘢先再返屋企, 行過見到街邊呢度有間好細嘅 漢堡包小店, 見到都幾有心思於是試下。位置細細, 但係依然好有美式風情, 裝修硬朗 風格我叫咗一個和牛漢堡, 加少少錢就有個餐, 可以揀薯條或者薯格, 我見咁耐冇食過薯格就於是試下。先講過漢堡, 一攞上手個皮仲係好脆, 只係啱啱焗完, 個包熱辣辣, 一攞上手唔小心大力啲就跌咗好多汁出嚟, 個和牛漢堡啱啱熟, 啖啖肉啖啖汁, 連個菜都係好新鮮, 真係不得了 個薯格亦係啱啱炸起, 非常之脆, 調味日幾好, 份量仲要唔少, 幾抵食原本諗住叫個漢堡包唔會太飽, 但點知都幾大份, 嗰晚餐睇嚟可以慳返啦

位置細細, 但係依然好有美式風情, 裝修硬朗 風格

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2020-05-07 21 views
和牛配漢堡,史上最佳combo,Available in 深水埗~🍔——和牛漢堡($85)和牛好Juicy😍肉汁加上芝士令個包一d都唔乾~包本身偏軟熟,外皮唔係脆嗰種。如果塊肉再鹹多少少就好,我覺得調味有d唔夠,但就可以食到原汁原味嘅和牛😆+$20薯格薯格好脆,味道同KFC一樣但厚身少少。好食!推介薯格多過薯條😛.黑松露和牛漢堡($105)比和牛漢堡稍為多咗陣淡淡嘅黑松露味,唔算濃。同埋多咗舊蛋☺️唔錯~+$20薯條粗身薯條,但薯格好味d haha🤣.小店黎~座位唔多。而家只做外賣。.Overall: 7/10Value for money: 3.4/5——📍Burgerman深水埗欽州街65-71號地下.
——
和牛漢堡($85)
+$20薯格
黑松露和牛漢堡($105)
+$20薯條
粗身薯條,但薯格好味d haha🤣
小店黎~座位唔多。而家只做外賣。
Overall: 7/10
Value for money: 3.4/5
——
📍Burgerman
深水埗欽州街65-71號地下
今日出開黃金買嘢,就食咗呢間burger店舖細細間,但menu非常吸引啊!我揀咗黑松露和牛漢堡 $105另外可以+$20跟套餐就有薯條/薯格/沙律同汽水因為疫情緣故,小店只做外賣/自取外賣(+$2)我就買返屋企開住冷氣食啦~~個黑松露醬真係好香,我一路搭巴士返去都聞到!返到屋企即刻試試佢!嘩,好大個啊~係好難啖咬晒成個包,個黑松露醬汁好好味,和牛漢堡扒好juicy,滴到成個紙盒都係~食完非常飽足啊!店內貼左一堆連儂memo,支持黃店!
今日出開黃金買嘢,就食咗呢間burger
店舖細細間,但menu非常吸引啊!
我揀咗黑松露和牛漢堡 $105
另外可以+$20跟套餐就有薯條/薯格/沙律同汽水

因為疫情緣故,小店只做外賣/自取外賣(+$2)
我就買返屋企開住冷氣食啦~~
個黑松露醬真係好香,我一路搭巴士返去都聞到!
返到屋企即刻試試佢!嘩,好大個啊~
係好難啖咬晒成個包,個黑松露醬汁好好味,
和牛漢堡扒好juicy,滴到成個紙盒都係~
食完非常飽足啊!

店內貼左一堆連儂memo,支持黃店!
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2020-05-05 28 views
黃店💛 #burgerman🟡店內有連儂牆今日陪朋友黎深水埗買野,佢就介紹我黎呢間漢堡店食野😍店內有連儂牆,裝修都幾「試正」。因為限聚令依家只做外賣,我地就買走食。🍔水牛城雞肉漢堡($67)🍟另外加左煎蛋(+$8)同跟餐(+$20)跟餐有薯條、薯格同沙律揀佢仲好貼心有搓手液同手套提供。🤩個漢堡包超級大份呀!一隻手拎唔晒架!真係好驚喜。😳裏面嘅水牛城雞肉非常嫩滑一啲都唔乾唔「鞋」,水牛城味係甜甜鹹鹹咁好開胃。個人好鍾意食煎蛋,加係漢堡包真係無得彈,強烈推薦大家加!另外仲有芝士、洋蔥、蕃茄同菜添🥳包裏面有2種醬汁,濃郁得黎唔會搶左雞肉嘅味😋另外薯格好有薯味,調味鹹度都適中。但我拎走食就有少少軟左😢即食一定更好味!
黃店💛 #burgerman

🟡店內有連儂牆

今日陪朋友黎深水埗買野,
佢就介紹我黎呢間漢堡店食野😍
店內有連儂牆,裝修都幾「試正」。
因為限聚令依家只做外賣,我地就買走食。

🍔水牛城雞肉漢堡($67)
🍟另外加左煎蛋(+$8)同跟餐(+$20)
跟餐有薯條、薯格同沙律揀
佢仲好貼心有搓手液同手套提供。🤩
2020-05-05
$70 (Lunch)
2020-05-01 3455 views
其實香港都有不少本地出色的漢堡包店Burgerman就係其中之一地方細細 但味道出色又大份重點係價錢不貴 最平只需$6x CP值高.至尊漢堡🍔$88呢個絕對係人氣no.1 因為超足料好多層安格斯牛扒有兩塊 打成漢堡扒後都唔乾好juicy好濃牛肉味 配上芝士和炒過的洋蔥雖然有煎煙肉和煎蛋 但有蕃茄降低油膩感加上麵包好厚好鬆軟 成個漢堡真的一口吃不完.加$20 combo set有薯條/薯格/沙律選擇+汽水🍟薯格份量好多 就算外賣都唔會淋哂炸得好脆 就咁食都已經好夠味 另附茄汁.和牛漢堡🐄$85一見到和牛兩個字就即刻想叫嚟食原來是採用了穀飼澳洲和牛 入口非常嫩滑多汁對比起至尊漢堡的安格斯 和牛漢堡相對少牛肉味但加了日式烘焙芝麻沙律🥗令整體變得清新喜歡濃烈口味的 可叫黑松露版的和牛漢堡.水牛城雞翼🍗$35/5pcs雖然combo set真係好抵 不過見到雞翼就冇抵抗力仲要係水牛城雞翼!呢個價錢真係好佛心水準不錯 雞翼夠多肉又夠滑 顏色又靚店員係雞翼面頭𠝹了兩刀 令到肉質更加入味酸酸辣辣好開胃 如果堂食一定會再落多啲Tabasco
其實香港都有不少本地出色的漢堡包店
酸酸辣辣好開胃 如果堂食一定會再落多啲Tabasco
  • 至尊漢堡
  • 水牛城雞翼
2020-04-29 1876 views
🔎深水埗欽州街65-71號地下「良心漢堡小店」- Burgerman (深水埗)因為疫情關係最近都少咗出街,難得今日要去深水埗買電無線充電座,所以順面係附近搵下好嘢食。今次就特登黎到區內都好出名嘅漢堡小店Burgerman。小店個地理位置都好方便,地鐵站一出行五分鐘內就會到,對面就係黃金商場,好適合行完街黎補充一下熱量。一黎到門口嘅時候就見到佢牆身有一幅小小連儂牆,我就知道今次黎啱地方了(laugh)。由於鋪面比較細,只係容納到兩張枱。我就比較鐘意坐係路邊既高枱,係戶外食Burger好似特別Chill!可以一路食一路望住睇日落勝地-嘉頓山。候斯頓BBQ漢堡($65)呢度嘅Burger只要加多$20就可以跟餐配埋薯條同汽水,咁食Burger無理由唔配埋啦!由於今日都唔算好多人,個Burger好快就整好。一黎到就見到芝士半溶係Burger上面我已經流哂口水。一食落去就覺得呢間小店整嘅Burger好出色:Burger好Juicy同重牛味,配上芝士同煙肉嘅咸味簡直一流,最底仲有蕃茄同生菜中和返,所以食落去冇想像中咁油膩。值得一提係佢個Burger包皮烘到好香脆。用餐體驗係呢度個用餐體驗我都會
🔎深水埗欽州街65-71號地下

「良心漢堡小店」- Burgerman (深水埗)

候斯頓BBQ漢堡($65)

用餐體驗
係呢度個用餐體驗我都會俾好高分,雖然地方淺窄,但係佢哋好貼心,提供哂手套同免洗消毒酒精俾客,呢啲細微嘅位置我都會加分!食完基本水唔駛洗手已經可以走人。

🍽8.0/10
2020-04-28 24 views
日本有麵包超人,香港就有漢堡包超人,深水埗呢間「burgerman」幾年前食已經覺得好好食,漢堡多肉汁又夠厚,今次再試,結果都無令我失望,無失到水準!丹麥藍芝士漢堡芝士的芝士肉為乳白色,肉身上帶有藍色班紋及不規則的洞眼,質地軟,味道帶有強烈的鹹味。 配上burgerman 特製漢堡,錦上添花,就禁食都覺得非凡!卡邦尼意粉除左漢堡包,仲有意粉食,就試一試!普遍卡邦尼都係淡味,呢個除左濃味仲好有芝士味,而且每條意粉都係掛滿醬汁!洋蔥圈甜甜的洋蔥圈,炸到脆卜卜,配試蜜糖芥末醬!

丹麥藍芝士漢堡

卡邦尼意粉

洋蔥圈
甜甜的洋蔥圈,炸到脆卜卜,配試蜜糖芥末醬!
  • 丹麥藍芝士漢堡
My happy hour💛💛💛 is Juicy Burger...man🍔💫..耐唔時都會想食下Burger🍔,想搵一間專賣漢堡既專門店💁🏻‍♂️,水準應該不會差吧。漢堡要做到:色純、鬆軟、Juicy、可口,仲要一層又一層,層層疊既方式疊加,材料仲可以因應自己 自由疊加😍,又味美 又營養 又健康 又有能量既美味漢堡,你又愛嗎❓-結果比我搵到呢間:採用100% 全天然美國🇺🇸 安格斯牛肉及澳洲和牛,用原塊牛排切出牛肉🐮 製成漢堡扒,肉味香濃得黎 又夠晒Juicy💦,真係全手工製作架。未食已經聞到香噴噴。-ll $67Houston BBQ Buger (Agues Beef served with secret BBQ sauce)美國🇺🇸 安格斯牛肉🐮 配上秘製BBQ汁,班紋煙肉🥓,炸洋蔥絲,已經夠晒風味,醬汁仲好惹味。另加 我仲加左煎蛋🍳,令到口感更加豐富 又有營養呢。ll +$20Extra +$20 can enjoy the Combo Set🍴食Burger🍔 轉餐更加抵食💛,可選配:香脆有皮著薯條🍟/薯格/田園沙律🥗 &汽水🥤。-仲可以+$8 轉蕃薯條🍠 更香甜好吃呢💜。

l[候斯頓漢堡]l $67
Houston BBQ Buger

另加 我仲加左煎蛋🍳,令到口感更加豐富 又有營養呢。

l[Combo 漢堡套餐]l +$20

仲可以+$8 轉蕃薯條🍠 更香甜好吃呢💜。 唔錯唔錯,雖然店舖細細,但水準不錯,下次要再試試其他款式既Burger先,成10款架。
2020-04-23 151 views
喺深水埗行街,見到有間美式漢堡店🍔店員話依家Burger都可以外賣🤪個盒包得實一實,拎返屋企都唔會散哂👌🏻店裡提供埋消毒噴霧同手套,衛生又方便鐘意用手食Burger同雞翼人士👍🏻🍔和牛漢堡 $85香煎穀飼120日澳洲和牛配上美國大孔芝士,炸洋蔥同埋胡麻沙律草,超大個包啊🥳包面脆卜卜,咬落好鬆軟😚個和牛漢堡新鮮熱辣辣香噴噴,上面層芝士溶哂喺面頭好邪惡😈底層有清新沙律草中和吓,個底包上面有漢堡嘅肉汁,mix埋胡麻醬,超級juicy☺️🍗水牛城雞翼 $38@5醬汁一啲都唔辣!雞翼酸酸甜甜咁好開胃啊!每隻雞翼都好大隻,又多肉🍖用手套一手拎起咁食好爽~🦴
和牛漢堡

🍔和牛漢堡 $85

🍗水牛城雞翼 $38@5
Dinner
2020-04-21 29 views
今日嚟到深水埗,喺黃金廣場對面發現呢間超正burger,試咗「和牛漢堡」好厚好大個,竟然唔係配普通嘅生菜,而係好爽脆新鮮嘅小菜苗,加埋醬汁同埋和牛流出Juicy嘅肉汁,口感同味覺都好夾呀。店員好貼心都會問需唔需要加配餐 , $20有飲品,又可配埋薯條/薯格/沙律(三選一)超抵。揀咗薯格,同Burger一樣,都是即叫即製熱辣辣。好正👍🏻見到Menu仲有好多款式,樣樣都好吸引,除咗漢堡,原來仲有意粉,下次要再嚟試下先。

2020-04-21
  • 薯格
2020-04-21 62 views
小時候對漢堡包的認識只局限於大型連鎖快餐店,長大後才發覺世界很大。深水埗的一角藏著這間小小的漢堡包店:店面不大,但仍設有企位供客人堂食。觀乎別人對「Burgerman」的評價,都是吃牛肉漢堡居多。今日筆者決定一反常態,試試牛肉以外的漢堡配搭。漢堡麵包體塗上牛油再烤焗,入口非常鬆軟。主角水牛城雞肉厚切大塊,雞胸肉以低溫方法烹調,所以肉質嫩滑又juicy。上了水牛城汁後,多了一份香辣感,更添惹味。漢堡包再夾上了美國大孔芝士,芝士放在熱騰騰的麵包和雞肉之間,呈溶化狀態,非常誘人。另外也有蕃茄片、洋蔥和生菜。加$20可配成套餐,分別會有薯格和汽水。薯格份量頗多,香脆美味。

,試試牛肉以外的漢堡配搭。
水牛城雞肉漢堡
漢堡麵包體塗上牛油再烤焗,入口非常鬆軟

。上了
水牛城汁後,多了一份香辣感,更添惹味。

,非常誘人。另外也有蕃茄片、洋蔥和生菜。

加$20可配成套餐,分別會有薯格和汽水
。薯格份量頗多,香脆美味。
2020-04-20
$100 (Dinner)
水牛城雞肉漢堡