2024-12-09 402 views
同朋友一早去沙田做gym ,做完之後非常肚餓,之後去咗新城市廣場食午餐,Butlery一間歐陸式復古西餐廳,裝修雅致,環境空間感十足!餐廳供應梳乎厘班戟、意粉、漢堡、牛扒、窩夫等菜式。午市套餐:有主食、餐湯或沙律、指定飲品龍蝦湯:龍蝦味濃郁入口香滑。餐飲澳式咖啡:喝起來口感會是極為順口的,並且咖啡味道比較濃厚。雪碧焗芝士帆立貝香草忌廉汁意粉:在原隻帆立貝撒上少許芝士焗至金黃色,令焗帆立貝有更豐富的味道層次。濃郁的香草忌廉汁沾滿每條意粉,非常惹味!炸吉列豬柳椰菜酸青瓜和芝士漢堡配薯條:豬柳肉質爽甜鬆軟有彈性,炸香的吉列豬扒淋上惹味醬汁,一口能吃到肉香、芝士鹹香、椰菜酸青瓜,口感味道都豐富。即炸薯條都好香脆。Butlery’s pancake 即叫即製,口感香甜且富空氣感,入口即化,加入焦糖牛油、楓糖漿和水果,啖啖香甜又有蛋香味。Banoffee Creme Brulee pancake:厚班戟配香蕉拖肥醬、雲呢拿吉士醬、和脆焦糖,份外香甜軟滑,軟綿綿的質感不會過膩。
同朋友一早去沙田做gym ,做完之後非常肚餓,之

午市套餐:
有主食、餐湯或沙律、指定飲品

龍蝦湯:龍蝦味濃郁入口香滑。

餐飲
澳式咖啡:喝起來口感會是極為順口的,並且咖啡味道比較濃厚。
雪碧

2024-12-08 328 views
星期日早上11:15 ,在門口撳埋飛但不用等位,剛好遇上三位顧客,此服務員居然帶這三位顧客進來,完全忽略我們是比他們先等位,於是我們在門口等了一會,都冇人理會,未進食已經遇上這樣的服務,所以決定不再光顧此餐廳。
2024-12-08
Type of Meal
Breakfast
2024-12-02 418 views
墨魚汁意大利飯意大利飯軟硬適中,味道啱啱好,唔會太鹹,又大有一份魷魚鮮味忌廉青口青口份量都幾多,仲配有兩塊牛油多士,配埋忌廉汁非常之Creamy,幾乎全份青口醬汁都比我食晒原味burger 材料非常豐富,牛肉漢堡扒好多肉汁,又香牛肉味,,而且特別喜歡裏面嘅炒洋蔥,調味特別好,醬汁亦都夠多伯爵茶疏乎厘pancake 可以話呢一度招牌菜之一,點可以唔點,加上朋友生日,我預先拜託餐廳幫我寫生日字,寫得非常之好睇,而且味道都唔錯,唔會太甜之餘仲好香伯爵茶味!而且疏乎厘pancake做得好鬆軟而且汁潤,旁邊配埋嘅忌廉都好好食整體CP值超高,無論慶祝生日定係平日食飯都咁好
墨魚汁意大利飯
意大利飯軟硬適中,味道啱啱好,唔會太鹹,又大有一份魷魚鮮味
忌廉青口
原味burger
伯爵茶疏乎厘pancake
整體CP值超高,無論慶祝生日定係平日食飯都咁好
2024-11-22
$300 (Dinner)
2024-12-01 393 views
同屋企人覆診後,大家既肚仔都餓餓了🙈諗到新城市廣場呢間Butlery,係間歐美feel十足既餐廳🍴座位好舒適😌 樓層夠高👍🏻叫左2個lunch set~係有一個餐湯或沙律🥗🔸燒雞意大利飯 $168雞嘅肉質好嫩滑,半隻燒雞嘅size外皮燒到脆脆的意大利飯充滿咗忌廉汁唔會好乾身🔸墨魚墨汁意粉 $148墨魚仔好爽口!呢隻墨汁面嘅做法唔會令到個口變污糟😆🔸Strawberry Milkshakes +$25🔸Honeycomb Caramel +$39叫左呢2杯特飲😍 好creamy既奶昔啊!🔸Banoffee Creme Brulee Pancake $119呢度嘅pancake都係必食㗎~面頭係脆焦糖,切開雲呢拿吉士醬流出嚟🤤🤤
同屋企人覆診後,大家既肚仔都餓餓了🙈
座位好舒適😌 樓層夠高👍🏻

叫左2個lunch set~
係有一個餐湯或沙律🥗
🔸燒雞意大利飯 $168
雞嘅肉質好嫩滑,半隻燒雞嘅size
外皮燒到脆脆的
意大利飯充滿咗忌廉汁唔會好乾身

🔸墨魚墨汁意粉 $148
墨魚仔好爽口!呢隻墨汁面嘅做法唔會令到個口變污糟😆

🔸Strawberry Milkshakes +$25
🔸Honeycomb Caramel +$39
叫左呢2杯特飲😍 好creamy既奶昔啊!

呢度嘅pancake都係必食㗎~
面頭係脆焦糖,切開雲呢拿吉士醬流出嚟🤤🤤

餐廳座位寬敞、燈光柔和,好適合同一班朋友黎chill chill食餐好。<辣味芝士牛肉汁薯條>佈滿邪惡芝士醬😈牛肉汁濃郁,薯條炸到好脆身,少少辣好過癮。<Caesar Salad>配搭好豐富,有小蕃茄、脆脆麵包粒、Parmesan 芝士、凱撒沙律醬,好refreshing🫶🏻<海膽帶子忌廉意粉>海膽忌廉汁好creamy,每一啖都充滿海膽鮮味,意粉係我中意嘅偏硬身。<Tiramisu Pancake>Pancake好fluffy亦好厚身,蛋味好濃,配espresso糖漿正正子🫢(餐廳好細心幫手準備生日小surprise💕🥳)<鮮橙soda>

<辣味芝士牛肉汁薯條>
佈滿邪惡芝士醬😈牛肉汁濃郁,薯條炸到好脆身,少少辣好過癮。

<Caesar Salad>

<海膽帶子忌廉意粉>

<Tiramisu Pancake>

<鮮橙soda>
  • Sea Urchin & Scallop Linguine
  • Tiramisu Pancake
2024-11-23 589 views
今日和老婆往新城市廣場Butlery食西餐,我們點了脆炸日本雞胸伴芝士意粉,雙層芝士安格斯牛肉漢堡配酸青瓜和白利咖啡忌廉甜酒奶昔,脆炸日本雞胸伴芝士意粉是special menu,賣相吸引,脆炸雞胸炸得金黃大大件,食落肉質鮮嫩,口感惹味啖啖肉,芝士意粉芝士味道香濃,配上車厘茄和茄汁食落開胃,整份脆炸日本雞胸伴芝士意粉食落美味,口感滿足,雙層芝士安格斯牛肉漢堡配酸青瓜,我加了$25配薯條,芝士味道香滑味美,雙層安格斯牛肉肉味香濃,牛肉有肉汁,食落有油花,漢包面包軟綿,生菜和青瓜條食落新鮮爽口,而薯條炸得金黄惹味,佐酒一流,整份雙層芝士安格斯牛肉漢堡食落啖啖肉,肉質美味,口感滿足,最後白利咖啡忌廉甜酒奶昔白利咖啡味道香濃,忌廉味道香濃,奶昔飲落有甜酒香味,口感順滑,餐廳座位闊落舒適,食物美味可口,口感滿足,我和太太食了一頓美味西餐
脆炸日本雞伴芝士意粉

雙層芝士牛肉漢堡配酸青瓜和炸薯條

白利咖啡忌廉甜酒奶昔

2016 views

2024-11-19
$214 (Dinner)
行街好到攰諗到呢間想幫襯好耐嘅cafe環境闊落地點方便 menu都好豐富甜食人表示好like個menu 期待下次再試其他😋Calamari squid ink pasta $142芥末忌廉汁墨汁意粉好掛汁 軟硬度適中如果可以多啲料就好啦😆.maple bacon cheese burger with chips $130安格斯牛肉芝士漢堡好juicy楓葉漿煙肉好特別甜甜的.Banoffee creme brulee pancake $119脆焦糖pancake 表面脆脆好多香蕉夾係pancake中間少少似香蕉煎餅 不過好鬆軟重牛油味.Super oreo milkshake $68baileys and cream milkshake $70咖啡忌廉甜酒奶昔值得一試!
行街好到攰諗到呢間想幫襯好耐嘅cafe
脆焦糖pancake 表面脆脆
好多香蕉夾係pancake中間
少少似香蕉煎餅 不過好鬆軟重牛油味
Super oreo milkshake $68
咖啡忌廉甜酒奶昔值得一試!
2024-11-12 821 views
見到呢間餐廳充滿人氣一直都想過嚟試,weekend 預咗一定多人,下午茶時段喺門口撳飛等咗 15 分鐘左右就有位~😋 酸忌廉牛油果醬薯條 ~ 薯條炸到有d乾...... 醬料正常發揮,還可以。😋 安格斯牛肉肉醬闊麵 & 溫泉蛋 ~ 麵條煙韌度十足,可惜醬汁比較稀而且味道偏淡口,有溫泉蛋配搭尚算合格。😋 Banoffee Creme Brulee 厚班戟 ~ 有香蕉、拖肥醬、雲尼拿吉士醬 & 脆焦糖,賣相吸引,加上超鬆軟嘅厚班戟,入口有濃濃嘅蛋香,口感綿密,味道唔太甜,果然係呢度必點嘅 pancake!🥤 Handcrafted Milkshakes ~ 七款奶昔都好吸引,對有選擇困難嘅我真係好難揀 🥺🥺 最後試咗焦糖脆脆、Super Oreo、Baileys & Cream,三杯嚟講焦糖脆脆係最好飲 🧡

2024-11-11 833 views
朋友生日🎂⋯⋯當然一定要吃好西啦⋯⋯今日餐湯是忌廉甘筍湯 濃郁美味而是日沙律都很新鮮,而且有四隻蝦不錯!白酒忌廉藍青口…跟兩塊多士..口感軟綿跟個汁一齊食好好味!Lunch Set 安格斯牛肉,炒洋蔥蘑菇&芝士漢堡配薯條…. 麵包軟綿…洋蔥及蘑菇炒個好香,安格斯牛肉漢堡肉汁豐富,調味也適中,整體不錯!焗芝士帆立貝,香草忌廉汁意粉……醬汁香濃,整體也不錯!Strawberry & Custard Waffle👍👍👍
朋友生日🎂⋯⋯當然一定要吃好西啦⋯⋯

白酒忌廉藍青口…跟兩塊多士..口感軟綿跟個汁一齊食好好味!

焗芝士帆立貝,香草忌廉汁意粉……醬汁香濃,整體也不錯!

沙田新城市廣場有間排隊店👯‍♀️~因為佢除咗主食,仲有勁鬆軟梳乎厘pancake😍!佢嘅Sesame Salmon & Kale Salad都幾大份量🥗~用醋哥啲調味,酸酸地好醒胃😋~而三文魚略煎咗再加芝麻🐟,味道好香~另外叫咗個White Wine Mussels🦪~母親大人超鍾意佢個汁,因為真係好濃厚好食~配埋兩塊烘香咗嘅包🍞,可以點醬~Grilled Squid & Squid Ink Risotto係萬聖節嘅special menu👻~黑色嘅飯,加埋大大隻魷魚🦑,成隻深海魔怪咁,真係夠spooky~最鍾意佢個魷魚,一啲都唔韌,火喉掌握得好好👍👍~見好多人都有飲奶昔🍼,我哋都揀返杯Mint Chocolate Milkshake~佢嘅薄荷朱古力味道完美平衡🍫~有清爽嘅薄荷味,仲有好多朱古力碎~薄朱迷表示很滿意🙂‍↕️🙂‍↕️~最後最期待嘅就係呢個梳乎厘pancake🥞~仲要係我最愛嘅earl grey口味~pancake好鬆軟,又夠厚身🤏~配搭嘅cream同脆餅都好好食🍪~不過可惜個無花果唔甜~主食甜品同飲品都咁出色,難怪咁多人嚟排隊🥰~不過店嘅空間比較窄,而且限時90分鐘⏳️~比較適合
沙田新城市廣場有間排隊店👯‍♀️~
因為佢除咗主食,仲有勁鬆軟梳乎厘pancake😍!
用醋哥啲調味,酸酸地好醒胃😋~
而三文魚略煎咗再加芝麻🐟,味道好香~
Sesame Salmon & Kale Salad
另外叫咗個White Wine Mussels🦪~
母親大人超鍾意佢個汁,因為真係好濃厚好食~
配埋兩塊烘香咗嘅包🍞,可以點醬~
White Wine Mussels
最鍾意佢個魷魚,一啲都唔韌,火喉掌握得好好👍👍~
佢嘅薄荷朱古力味道完美平衡🍫~
Mint Chocolate Milkshake
最後最期待嘅就係呢個梳乎厘pancake🥞~
仲要係我最愛嘅earl grey口味~
Earl Grey Pancake
pancake好鬆軟,又夠厚身🤏~
配搭嘅cream同脆餅都好好食🍪~
Earl Grey Pancake
不過可惜個無花果唔甜~
Earl Grey Pancake
主食甜品同飲品都咁出色,難怪咁多人嚟排隊🥰~
不過店嘅空間比較窄,而且限時90分鐘⏳️~
比較適合兩個人傾密偈嚟食🗣~
Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK
2024-10-31
$310 (Dinner)
Sesame Salmon & Kale Salad
White Wine Mussels
Mint Chocolate Milkshake
  • pancake
收工去沙田新城市廣場行街SHOPPING 💕再同媽媽撐枱腳😋想食漢堡包既佢睇中Butlery✨裝備裝潢現代時尚、環境優雅舒適,佈置以木質及柔和燈光為主,好岩朋友聚會或家庭聚餐💁🏻‍♀️🔹MO漢堡包用上安格斯牛肉,肉質鮮嫩多汁,牛肉帶細膩脂香,配上炒洋蔥、蘑菇,增添豐富層次感。濃郁芝士與鮮香牛肉完美融合,再搭配外脆內軟既麵包,整體恰到好處!另加$25可選薯條或沙律,揀咗薯條,另再加黑松露芝士汁,薯條炸得金黃酥脆,黑松露香氣撲鼻而來,絕佳組合!🔹Salmon Waffle Benedicts窩夫烤至外脆內軟,搭配濃郁荷蘭醬,口感豐富。鮮嫩煙三文魚配與絲滑牛油果,再加以流心溫泉蛋,為整道菜增添柔和質感,集視覺與味覺享受於一身~🔹Grilled Salmon, Onsen Egg Risotto烤三文魚外皮香脆,內裏嫩滑,與細膩溫泉蛋完美融合~甘藍葉及玉子豆腐增加口感多樣性,本菇則帶來一絲獨特鮮味。再淋上酸甜適中既味噌梅子汁,係一道好出色既主菜!🔹檸檬梳打與伯爵茶檸檬梳打清新爽口,酸甜檸檬解膩首選~伯爵茶香氣濃郁,茶香與淡淡柑橘味道交織,飲落好舒服~Butlery✨📍沙田沙田正街18號新城市廣場

🔹MO漢堡包

🔹Salmon Waffle Benedicts

🔹檸檬梳打與伯爵茶

Butlery✨
📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期4樓479A號舖

2024-11-04 669 views
今日約咗朋友嚟沙田新城市廣場行街街購物,想搵間靚靚打卡餐廳,同朋友慢慢坐,傾吓偈,影吓相,舒舒服服咁食個晚餐。嚟到呢間餐廳,見到餐牌好多小食,份量唔算好大,好適合女士,可以揀多個款式,一齊分享嚟食。女士注重健康,首先揀一個「烤雞沙律」,沙律菜非常新鮮、入口爽脆。除此之外,精美嘅飲品都非常吸引,我揀咗一杯「士多啤梨奶昔」,好適合打卡用,大大杯,好濃奶味。接着,我朋友鍾意食鵝肝,所以揀咗一份「鵝肝牛扒漢堡」,鵝肝好香滑,做到外脆內軟。漢堡包原來冇任何配菜,於是我就揀一份「炸薯條配芝士醬」作為配菜。女士們食飽飽第一個胃,一定要食甜品去填飽第二個胃,我哋揀咗一份「士多啤梨朱古力疏乎厘pancake 」 分享嚟食,pancake唔算太甜,軟滑到會震嘅疏乎厘pancake,超好食。

餐廳嘅薯條、pancake多款式,幾出名,今次主菜試牛扒,味道都有驚喜!餐廳開喺熱鬧嘅新城市廣場,好彩自己有早食晚餐嘅習慣,食完出嚟已經有幾組人等緊位,想幫襯最好提早訂位!歐陸式裝修風格體現喺橙綠色強烈用色對比,半開放式廚房、柔和燈光、皮革元素,令人感覺身置異國優雅環境。✔️Sour Cream Works Chips $55酸忌廉牛油果醬薯條薯條炸至外皮金黃香脆,亦食到薯仔味。微酸嘅酸忌廉、奶油味好重嘅牛油果醬,絕對令薯條畫龍點睛。作為餐前小食,香口又開胃。✔️Pulled Pork LasagnaRoll $142手撕豬肉酸椰菜香草蕃茄汁芝士闊條麵呢個闊條麵最令人難忘嘅係加入咗大量焗至半溶嘅芝士,味道好香濃,作為芝士烘嘅我表示十分滿意。另外蕃茄汁味道突出,令人胃口大增。慢煮手撕豬肉份量不少,紋理分明,仲保留到肉汁。✔️Iron Grilled Flank Steak $192煎牛扒配焗蔬菜牛扒五成熟、切好送上,望落去感覺Juicy,食落感覺同樣鮮嫩,充滿肉汁,最驚喜係牛扒上面嘅香蒜青醬,將牛扒嘅味道提升,加埋另附上特製濃郁嘅肉汁,令人愛不釋手!已經諗緊下次要再食!✔️Baileys & C

✔️Sour Cream Works Chips $55
酸忌廉牛油果醬薯條

手撕豬肉酸椰菜香草蕃茄汁芝士闊條麵

煎牛扒配焗蔬菜

✔️Baileys & Cream MS $70
白利咖啡忌廉甜酒奶昔
本身自己好鍾意Baileys甜酒味道,感覺似朱古力味,但奶味重啲,唔算太甜太重酒味。而家化身為奶昔,質感黏稠一點,好似甜品一樣,女孩子會鍾意。

✔️Pomegranate Lime Soda $48
石榴青檸梳打
石榴籽、青檸汁、梳打水,加起來唔止賣相清新,連味道都好清新,朋友話喺解膩之選!
2024-11-03 499 views
Butlery 📍沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期4樓479 A號舖地點非常方便,沙田站A3出口已經到達今日好彩我早到唔需要等位,平時見到排晒長龍,今日就真係要來試吓,入面環境寬敞,燈光光猛,主要以橙色燈光為主,裝修有古典英倫風格,坐得舒服🫶🏻是日餐湯甘筍湯餐湯熱辣辣,非常香濃嘅紅蘿蔔味道,入口夠哂Creamy,又暖胃🫶🏻Sesame salmon and kale salad 輕煎芝麻三文魚,雜沙律菜甘藍葉藜麥,小蘿蔔,青蘋果,青瓜油醋汁$125沙律菜非常新鮮,上面仲有煎咗嘅芝麻三文魚非常厚身,又夠鮮甜,沙律菜配埋藜麥加油醋汁一齊入口,非常清新開胃🫶🏻White wine mussels $79藍青口白酒,蒜蓉小茴香忌廉多士藍青口非常鮮甜仲有海水味,細細隻,但是肉質非常飽滿鮮嫩醬汁奶油味道十足,冇Massage嘅,我咪又要出去Massage囉不用調味料也食到他的鮮甜味,每一啖都充滿着白酒同蒜蓉嘅香味,食完之後充滿忌廉嘅醬汁放在香脆嘅麵包一齊咬, creamy 又好味🫶🏻Madame croque $129煙火雞金巴利汁蛋黃醬,瑞士芝士, Parmesan  芝士,煎蛋沙律,最意
地點非常方便,沙田站A3出口已經到達

🫶🏻是日餐湯甘筍湯

🫶🏻White wine mussels $79
藍青口白酒,蒜蓉小茴香忌廉多士

🫶🏻Madame croque $129
煙火雞金巴利汁蛋黃醬,瑞士芝士, Parmesan  芝士,煎蛋沙律,最意想不到就係個醬汁,蛋黃醬非常香濃,上面有一隻煎得好靚嘅煎蛋,跟麵包一齊吃下非常有口感,夠晒特別,又夠口感,旁邊仲放有一些沙律菜,嫩綠色,夠晒新鮮,非常健康
沙田新城市廣場開幕咗2年嘅多國菜cafe到而家仲係好有人氣🥳,餐廳以復古歐陸風格裝修,仲提供多國菜式,食物高質價錢又唔貴,值得encore😝-🔥必食Items ▫️ Tiramisu Pancake $122 ★★★★★餐廳招牌梳乎厘班戟係即叫即整,有好多唔同款口味,今次揀左tiramisu口味☕️,兩層厚身班戟上有滿滿嘅咖啡粉,餐廳仲加左燕麥令口感更豐富🥰,淋埋焦糖醬簡直perfect match💯。梳乎厘整體好軟熟,超級動L‼️食落好有空氣感,蓬鬆口感加埋伴碟水果🍓🫐,令到甜品唔會好甜膩,食完好滿足😌(下次一定要試埋其他味❤️‍🔥)▫️ Sea Urchin & Scallop Linguine $178 ★★★★★Sea Urchin & Scallop Linguine係餐廳受歡迎主菜之一,帶子煎得好香甜,海膽份量亦唔少,有陣淡淡嘅海鮮甜味🧡,撈勻之後每啖意粉都掛上海膽忌廉醬汁,超級creamy,味道好驚豔😋😍▫️ Chicken & Cheese Quesadilla $79 ★★★★☆墨西哥薄餅包住雞肉mozzarella➕芝士🥹,加上蕃茄salsa酸酸地好開胃,配埋酸忌廉同牛油果醬,

🔥必食Items

墨西哥薄餅包住雞肉mozzarella➕芝士🥹,加上蕃茄salsa酸酸地好開胃,配埋酸忌廉同牛油果醬,幾好食👍🏻
Dining Offer
Voucher