2020-06-13 243 views
好悠閒,開放式門口,似西貢/外國outdoor餐廳feel。 店長係隻好可愛好精靈嘅哥基囡😻😻仲勁乖,有野食係枱,係唔會爬上去,而且任摸唔嬲🥰🥰 Well trained 👍🏻👍🏻 店員好Nice好熱情❤️賓尼迪蛋賣相好加分,火炙芝士半熟蛋+煙肉+煙燻三文魚+炸薯格,層次感很好🤤🤤 有機百花茶💐- 好香,仲會一直加熱,養生人士最愛。 菠蘿汁- 消暑必備,微酸,好開胃。芝士焗肉醬意粉-好入味,最欣賞係芝士燶邊,賣相得意,打卡一流。

店長係隻好可愛好精靈嘅哥基囡😻😻

店員好Nice好熱情❤️

有機百花茶

有機百花茶💐-
好香,仲會一直加熱,養生人士最愛。

菠蘿汁

菠蘿汁-
消暑必備,微酸,好開胃。

芝士焗肉醬意粉-

芝士焗肉醬意粉

好入味,最欣賞係芝士燶邊,賣相得意,打卡一流。

有機百花茶
菠蘿汁
2020-06-13 96 views
平時行過成日都見到哩間寵物餐廳,每次見到咁多小狗仔,好似好開心咁,今次同朋友仔終於決定入去試下。一入去狗狗店長,來福,已經熱情奔放,衝黎同你打招呼,好開心☺️☺️☺️夜晚係以串燒同飲酒為主 , 氣氛幾relaxing 每樣串燒都可以揀辣味or 原味,岩曬我哩d 食唔到辣ge 朋友仔! 香烤雞翼 脆卜卜外層,入面雞肉嫩滑香烤雞腿肉香口惹味加拿大濕式熟成牛西冷 哩個西冷有少少overcook. 鹽燒牛舌粒 唔會un, 唔錯。燒豬頸肉 都係好香脆芝士蒜蓉大啡菇 滿滿芝士同蒜蓉, 一個字。 正👍🏻可惜果晚揸左車,唔飲得酒。如果唔係同三五知己食下串燒,飲下酒就仲爽。

夜晚係以串燒同飲酒為主 , 氣氛幾relaxing

香烤雞翼
脆卜卜外層,入面雞肉嫩滑

香烤雞腿肉
香口惹味

加拿大濕式熟成牛西冷
哩個西冷有少少overcook.

鹽燒牛舌粒
唔會un, 唔錯。

燒豬頸肉
都係好香脆

芝士蒜蓉大啡菇
滿滿芝士同蒜蓉, 一個字。 正👍🏻

2020-06-10 105 views
🐶Pet Cafe📎 Buzz Grill Bar & Café大埔新開寵物餐廳🤩店長歌基來福坐鎮 下次我都帶我歌基Momo黎!😍😍最重要係室內😆就很適合夏天炎熱天氣餐廳好貼心 提供寵物菜單 例如鷄肉蛋糕今次我地夜晚黎餐廳會主打串燒 😇日頭係Brunch串燒份量較小 🤪質素正常 其中蒜蓉生蠔(半打)$88 蒜蓉好足 惹味鮑魚蝦子撈麵係乾拌麵加鮑魚蠔油汁 有點失望😖😣麵條太淋無彈性配菜有6只罐頭鮑魚仔 -𝚈𝚞𝚖:👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $200/𝚑𝚎𝚊𝚍.————————————————Buzz Grill Bar & Cafe 6-16號東昌閣地下D號舖————————————————
🐶Pet Cafe
鮑魚蝦子撈麵係乾拌麵加鮑魚蠔油汁 有點失望😖😣
麵條太淋無彈性配菜有6只罐頭鮑魚仔
𝚈𝚞𝚖:👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $200/𝚑𝚎𝚊𝚍.
————————————————

Buzz Grill Bar & Cafe
6-16號東昌閣地下D號舖

————————————————
2020-06-09 106 views
平時經過見到位於大埔墟的Buzz Grill Bar & cafe,門面好開陽,另外都見到佢哋有寵物餐牌,今天就決定買幾個Lunch 外賣套餐返屋企慢慢品嚐。一口氣點了兩個Lunch Set,自選奄列套餐仲有五款配料選擇,我就點了蕃茄和煙肉,奄列有我手板咁大塊,而且入面有點半生熟流心,食落去好Creamy。另外全日早餐都有兩款選擇,想食得飽肚豐盛啲就必選Buzz Deluxe Breakfast,有好香口嘅多士配以牛油、香滑的炒蛋、香脆可口薯餅、煎得好香的煙肉、漢堡扒及腸仔等等,食得好飽肚!喺社會肺炎疫情期間都可以在家享受豐盛的西餐,同樣地都係食得滋味!

2020-06-08 87 views
呢度係一間寵物餐廳,有好好嘅環境,再加埋有寵物餐牌。夜晚嚟食嘅時候,我特別鍾意食佢嘅串燒,但由於疫情關係,所以我都知有外賣佢嘅串燒,喺屋企度用焗爐嚟食,其實都幾好食。冬菇燒得香脆,而且口感非常好,菇味重,幾好食。墨魚丸好彈牙,配埋醬料一齊食,就更加惹味同埋有鮮味。雞腎外面比較脆,連埋醬汁一齊食,都幾好食。雞軟骨外層用燒汁燒過,內裏燒得比較香,咬落去嘅時候口感都好好。再配埋啤酒一齊食,串燒嘅享受就更加提高另外一個層次。即使外賣,仍然無損口感。

冬菇燒得香脆,而且口感非常好,菇味重,幾好食。

墨魚丸好彈牙,配埋醬料一齊食,就更加惹味同埋有鮮味。

雞腎外面比較脆,連埋醬汁一齊食,都幾好食。

2020-05-15
$200 (Dinner)
2020-06-08 1039 views
呢間餐廳勁邪惡,除左引毛孩主人飲咖啡,食甜品外,仲準備一系列的精緻動物餐牌。幾十蚊可以俾埋毛孩食,食慣靚野之後,你話日後佢地仲邊肯食超市狗糧貓糧丫,哼~🐕🦮🐕‍🦺🐈 .我哋就去食咗下午茶,一個食咗佢嘅熱香餅餐,令一個就食咗佢嘅賓利迪蛋。熱香餅配上果醬、糖漿一齊食,好鬆軟。新鮮煎嘅熱香餅,亦都好熱辣辣。賓利迪蛋係高難度之作,裏面嘅蛋依然充滿蛋汁,外層係好香嘅煙肉,切開嘅時候,蛋汁都一齊流晒落碟度,好香好正。.It is never easy to find a pet-friendly cafe in HONG KONG🇭🇰. Here comes a good option for you and your fur babies! While you can enjoy the good time with your friends, your pets can also meet new friends there. The cafe also offers mouth-watering menu for cats and dogs. They must love it!·Locat

Located near the down town area of Tai Po, it is very accessible.
2020-05-11
2020-06-08 75 views
今日去咗大埔同女朋友行山 喺新冠肺炎疫情影響之下行咗好耐好耐又熱又攰又肚餓 就周圍搵裝修靚靚 價錢大眾化 食物質素又好嘅餐廳 喺openrice 搵得好辛苦 終於搵到呢間Buzz燒烤餐廳 呢間餐廳裝修簡約感覺好chill 而且價錢ok就入去試下首先叫咗一個本地新鮮雞冠 平時真係冇乜點食過 著落非常之爽口彈牙 肉質都算鮮味 係一個好好嘅嘗試跟住就叫咗一個燒鵝肝 燒完之後所有肝嘅油脂都迫曬出嚟 唔錯唔錯跟住又叫咗一個雞肉同埋雞尾 雞肉燒起上嚟 同出面食到嘅差唔多 雞尾算係一個小驚喜 因為佢好爽口彈牙 口感幾好跟住又叫咗一個 燒雞皮 呢個雞皮燒到冇乜油膩感 幾清新 又好香脆 值得一讚跟住到牛骨髓 平時真係無乜食過 佢係以一大條 牛筒骨上 入面一條大骨髓 食落有少少牛油嘅香味 但係又冇乜牛肉嘅味道 幾得意

2020-06-06 75 views
近排大埔開咗好多新餐廳,今日我就同屋企人去咗食串燒。呢間餐廳好特別你係可以帶寵物去一齊食飯,佢仲有寵物餐牌,唔怕餓親你嘅寶貝啦。佢食物都有幾個款式,海鮮、肉、菜樣樣皆有。我哋叫咗唔同款嘅串燒,個鵝肝一定要讚,食落去真係有入口即溶嘅感覺,肥美好食!佢個和牛都同埋牛舌都好淋同埋淡淡肉,正!個翠玉瓜清甜爽脆,個雞髀菇都好爽口。我叫咗個燒豬仔髀,係佢推薦既菜式,平時好少食豬髀,食落去d肉超級嫩滑,我以為自己食緊雞髀!
近排大埔開咗好多新餐廳,今日我就同屋企人去咗食串燒。

佢個和牛都同埋牛舌都好淋同埋淡淡肉,正!

個翠玉瓜清甜爽脆,個雞髀菇都好爽口。

2020-06-03 84 views
今日夜晚返大埔度食飯,家人介紹原來呢一度有一間同寵物一齊食嘢嘅餐廳,由於我個人都幾鍾意寵物,雖然就未有能力養一隻,但食餐飯又可以同貓貓狗狗一齊玩都幾開心胡椒粉係一隻恐龍仔, 都算係動物主題呢間餐廳食串燒為主,價錢唔算貴,特別食物質素都唔錯,性價比算合理,譬如好似呢個牛丸,唔係街邊買到嘅普通牛丸,而係西式好似瑞典豬肉丸咁嘅做法 呢個豬頸肉除咗有甜味之外仲有淡淡的檸檬味, 味道清香新鮮燒羊架就更加正,肉質鮮嫩夠林,有小小嘅羊羶呢個蒜蓉燒茄子都做得非常好,茄子新鮮多汁,上面鋪滿蒜蓉同埋有少少辣椒,調味啱啱好呢個芝士蒜蓉大啡菇亦都做得好好, 鋪上一大層芝士好香,芝士下面係燒汁同埋蒜蓉醬, 焗住啲水份, 食落好juicy串燒雞翼非常大隻,而且冇燒乾,反而好多肉汁最後仲有呢個慕絲芝士蛋糕, 食落就知係店舖自己親手做,入邊有幾層,無論係蛋糕定係慕絲都好滑希望將來有養寵物嘅時候可以帶埋自己嘅寵物嚟到再食過,如果你喜歡貓貓狗狗嘅話就更加啱嚟呢度食一餐晚飯,最特別嘅係佢哋仲有寵物餐牌,見到隔離枱啲狗又喺度玩好開心, 心情都覺得舒暢

胡椒粉係一隻恐龍仔, 都算係動物主題

呢個豬頸肉除咗有甜味之外仲有淡淡的檸檬味, 味道清香新鮮

燒羊架就更加正,肉質鮮嫩夠林,有小小嘅羊羶

串燒雞翼非常大隻,而且冇燒乾,反而好多肉汁

2020-06-02
$170 (Dinner)
2020-06-03 59 views
The food is not bad here, and it's a real pet friendly cafe indeed. A good place for pet owner doing lunch with our lovely pet. The most most important thing is my old boy could have indoor seat but not outdoor this time, air conditioner on, yeahhhhh 🤭!
2020-06-03
Waiting Time
100 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
Celebration
Anniversary
2020-05-29 104 views
今晚去既大埔呢間cafe 裝修超靚,有好多貓貓狗狗掛畫,仲有超可愛既店長入到黎睇餐牌先知原來呢度係可以帶寵物黎既,有寵物餐牌,我地呢啲齋食野既都可以望下狗狗店長喺度周圍走~叫咗egg benedict同buzz delux breakfast,egg benedict好足料,有齊煙肉、煙三文魚同parma ham,最特別係個底用咗薯餅,比起英式鬆餅更加惹味;delux breakfast份量十足,有好多好多肉,食肉獸一定好啱食跟餐有飲品,我地加錢升級咗flat white同凍朱古力,味道不過不失~

2020-05-29
2020-05-26 122 views
最近喺某社交平台見到好多寵物都嚟咗打卡食飯我又唔執輸同朋友一齊帶狗狗嚟湊熱鬧😆因為喺香港真係好少餐廳可以同寵物一齊食之餘仲可以坐室內嘆住冷氣舒舒服服咁樣坐☺️呢度除咗有人類嘅餐牌仲有毛孩嘅餐牌😚主子一齊食Lunch😚唔好意為比寵物食嘅就會好hea丫 比起奴才食嘅 我覺得呢度好有心機去整,每份餐嘅比例都啱啱好,而且賣相都好靚👍🏻最緊要係主子坐得舒服 食得開心🥰🐮時蔬牛肉奶凍 $48面層係無乳糖牛奶、底層係牛肉+蔬菜🍤日式芥辣炸蝦 $48係用左雞肉+三文魚包住原隻大蝦,面層有啲南瓜,但當日店員就應該忘記了加芥辣(薯仔&西蘭花)😆講完主子餐,輪到奴才餐啦😆🍽 Buzz Delux Breakfast $126超誇張 超多嘢食😱好特別有烤牛骨髓呢個都比較少見😆仲有雞扒、炒蛋、煙肉、台灣腸、漢堡扒、芝士薯餅(感覺似係可樂餅咁)、煙三文魚芝士大啡菇、多士、茄汁豆🍳 Egg Benedict $68有煙三文魚、Parma Ham、煙肉底層唔係咩包包而係薯絲餅☺️成個一齊食 好豐富好滿足🥰
最近喺某社交平台見到好多寵物都嚟咗打卡食飯
我又唔執輸同朋友一齊帶狗狗嚟湊熱鬧😆

🐮時蔬牛肉奶凍 $48
面層係無乳糖牛奶、底層係牛肉+蔬菜

🍤日式芥辣炸蝦 $48

講完主子餐,輪到奴才餐啦😆

🍽 Buzz Delux Breakfast $126
🍳 Egg Benedict $68
有煙三文魚、Parma Ham、煙肉
底層唔係咩包包而係薯絲餅☺️成個一齊食 好豐富好滿足🥰
2020-05-25 87 views
又要照顧小朋友,又要照顧狗狗,在香港地真係好難搵到餐廳可以兩樣都兼顧到,通常都要坐喺門口或者喺戶外嘅地方食,天氣涼啲還可以,但而家天時暑熱真係會好辛苦。呢間餐廳實在太好,無論小狗大狗都歡迎,又有寵物餐單,甚至可以一齊坐添。雖然食物款式不多,但勝在環境舒適,客人大部份都有帶狗狗來,所以唔怕狗狗會影響其他客人。今次我哋叫咗香蒜雞柳燴意粉同埋Egg Benedict. 份量啱啱好唔多唔少,味道都唔錯添。餐廳位置不多,所以如果想去的話就最好預先book定枱啦。

今次我哋叫咗香蒜雞柳燴意粉同埋Egg Benedict.
份量啱啱好唔多唔少,味道都唔錯添。
餐廳位置不多,所以如果想去的話就最好預先book定枱啦。

2020-05-17
$80 (Lunch)
2020-05-24 107 views
大埔友帶住寵物想出街食 都好唔方便 依家有喜訊了~大埔有間寵物友善餐廳出現了🥳 晚餐時間 呢道係主打食串燒 我同朋友見到有咁多可愛寵物係到 就入咗嚟食~ 寵物除咗可以係到走嚟走去之外 仲可以有美味的食物品嘗 包括烘蛋、布丁、炸蝦、飯糰、奶凍 好幸福的毛孩 無帶寵物出嚟都可以打包返去🐶而人類食嘅串燒 我同朋友叫咗香烤雞腿肉 $12 燒到肉質嫩滑~加拿大濕式熟成牛西冷 $138 五成熟 唔會出血水 上枱已切件 唔會韌豬仔脾 (2隻)$58 加咗孜然粉嘅豬仔脾好香 想再encore原隻芝士蒜蓉大啡菇 $28 好juicy好香 切開時芝士好似熔岩咁下瀉 超正菠蘿汁 500ml $32 食燒烤少不免重口味~呢個大大杯菠蘿汁好解渴!
而人類食嘅串燒 我同朋友叫咗香烤雞腿肉 $12
加咗孜然粉嘅豬仔脾好香 想再encore
原隻芝士蒜蓉大啡菇 $28
好juicy好香 切開時芝士好似熔岩咁下瀉 超正
菠蘿汁 500ml $32
食燒烤少不免重口味~呢個大大杯菠蘿汁好解渴!
2020-05-24 75 views
大埔人必熟悉的串燒店今晚大埔朋友邀請我試試這間在大埔區非常之出名的串燒店店舖晚上主攻串燒,選擇非常之多,無論蔬菜類,肉類,海鮮類都有不同的選擇。我們點了很多款串燒包括原條粗茄子, 店主特別用上粗茄子去燒所以更加入味。另外法國田雞髀 , 肉質堅實,滑溜。雞翼,鵝肝,生蠔 也非常之入味。燒豬仔髀,髀肉非常肥美,用手拿著一口一口咬落,非常滋味。燒平目魚裙邊, 明目魚等於左口魚,魚裙邊部位很少, 非常矜貴, 油分豐富,肥美爽口, 吃後魚油香停留在口腔內迴旋, 令人回味無窮。而最令我深刻的是鮑魚蝦子撈麵, 鮑魚輕輕的灼熟後, 容易咬,鮑魚汁另上可配上,蝦子麵或鮑魚一起吃。值得一提是店主非常歡迎小毛孩,喜愛串燒的你又帶著小毛孩一定要前來試試啊!
大埔人必熟悉的串燒店

今晚大埔朋友邀請我試試這間在大埔區非常之出名的串燒店

另外法國田雞髀 , 肉質堅實,滑溜。
雞翼,鵝肝,生蠔 也非常之入味。

燒豬仔髀,髀肉非常肥美,用手拿著一口一口咬落,非常滋味。

Type of Meal
Dinner